Kortis.

En kort update från denna dagen.

Hela långa dagen har spenderats hemma hos mams och paps. Vi var ute hela dagen från klockan 12 till säkert strax efter sju. Jag har legat och solat på baksidan medans lillan sovit i vagnen. Har inte varit innanför dörren mer än för att uppsöka toalett eller hämta något typ. Jag och lillan tog en liten sväng till Barnens Hus efter solningen, köpte med mig lite nödvändigt hem. Ska försöka komma ihåg och visa det imorgon för just nu orkar jag verkligen inte.

Till middag blev det grillad fläskfile, råstekt potatis och tsatsiki. Mums!

R kom och hämtade oss efter åtta då han slutade. Lillan har varit jättesnäll idag förutom en stund på kvällen då hon var gnällig. Ibland undrar jag vad det är som är fel när hon är ledsen? Inte hungrig, inte magen, inte blöjbyte dags osv, vad kan det då vara om hon ändå är uppe i famnen? Hmm det får vi aldrig veta..

Apropå min solning idag så är jag helt förbannat röd i mitt ansikte. Det hoppas vi utvecklas till fräsch brunfärg i sinom tid. Imorgon tänkte jag försöka sola en stund och sen ska vi åka till Stinsen, R ska klippa sig och vi ska kika runt lite bara, äta lunch tänkte vi också. Vi får se vilket humör lillan är på bara.

Imorgon börjar mitt nya liv. No more kladdkaka, godis, chips och skit. Nej usch och fy. Nu kör vi, håll tummarna för mig!

/ Sandr0o

Träningsredo.

Den 1 maj ska jag på allvar försöka ändra på mina ät och motionsvanor. Då får det vara nog med massa skitsaker och dags för mer motion. Mitt gymkort är nu upplåst igen så jag ska pallra mig iväg till sats x antal gånger i veckan. Det är ingen idé att bestämma hur många gånger då jag måste anpassa mig efter Rs schema och hans träning men annars funkar ju promenader bra det med närsomhelst. Så nu har jag bett R att mer eller mindre binda fast mig någonstans om jag ens funderar på att ta mig någon onyttig sötsak, haha.
 
R är ledig nu fredag, lördag och söndag så på fredag ska vi åka till stinsen eller täby och kika lite. Jag ska titta på ett par träningsbyxor som jag har spanat in, dem skulle jag gärna ha med mig hem.






Om jag fick med mig något av detta hem skulle jag vara lycklig. Om jag fick med mig ett av seten skulle jag vara överlycklig men who am I kidding? Adidas är väl inte direkt det billigaste jag kan hitta nej!

/ Sandr0o

Mammas smarta tjej.

Imorse vaknade lillan 06.40 för att äta mat och efter det var hon lite bökig och stökig på att somna om men det var ingen större fara egentligen, tror vi är ganska bortskämda med hennes nattsömn och det är därför vi tycker det är jobbigt när hon inte somnar om direkt. Men efter en 10 minuter eller så och lite till mat somnade hon om och vaknade inte förns 09.40, fick verkligen sova ut och det var hur skönt som helst.
Hon äter så himla konstigt ibland. Hon äter och är nöjd för en stund men sedan börjar hon gnälla och man försöker med flaskan igen men icke men sen efter ett par försök så äter hon med god aptit igen. Lite beslutsångest där tror jag och ibland räcker det dessutom med att hon suger två-tre gånger och sedan blir hon nöjd igen, det är inte lätt att alltid förstå sig på den där lilla damen men det lever vi med.

Förövrigt så har lillan börjat uppskatta mer och mer när man sjunger för henne. Hon tystnar de allra flesta gångerna när hon är arg/ledsen om man börjar sjunga för henne. Tyvärr så rullar det bara tre barnvisor i mitt huvud, blinka lilla stjärna, imse vimse spindel och bä bä vita lamm. Jag tror jag måste plocka fram sångboken jag fick av Cattis för det blir lite enformigt med bara tre sånger på repeat känner jag.

Hade bestämt mig för att gå på promenad idag då jag känner att jag snart bara kommer bli någon som ligger hemma och sväller, nej ve och fasa. Men såklart bara för att jag hade varit så bestämd och verkligen ville gå ut och promenixa så ville inte Evelyn detsamma. Vi hann inte mer än ner en bit på gatan så satte hon igång och började skrika, försökte mata henne om hon var hungrig men det ville hon inte gå med på så då var det bara till att traska hemåt igen, till min stora besvikelse. Men man får inte ha så stora krav när man har små små barn utan ta dagen som den kommer men vissa dagar är jobbigare än andra att inse det bara. När vi kom innanför dörren igen så ville hon äta minsan den lilla damen trots att hon inte ville det när jag testade ute. Det var nog bara ett trick för att få mig att gå hem igen för att hon inte ville ut på promenix, haha smarta lilla tjejen där!
Det enda jag lyckades med under min 5 minuters promenad var att få fågelskit på vagnen. Vi hann knappt mer än ut så flyger en fågel över oss och skiter rakt på vagnen, usch & fy. Inte alls långt ifrån att träffa mig så det var jag ju såklart glad över men ändå. Misslyckad promenad skulle man kunna säga!

Nu är det snart sängen som gäller..



/ Sandr0o

Dagens shopping.

Det blev lite shopping idag när jag skulle handla hem lite mat. Tänker visa lite av det som nu ligger inpackat i garderoberna här hemma. Sprang in en sväng på HM då jag hade en rabattkupong på kläder till lillan. Väl där inne hittade jag monsterrea på lite underkläder. Jag kom hem två bhar och tre trosor rikare och alltihopa under 200 kronor. Jag hittade också ett nattlinne som fick följa med hem, då det jag fick av R i alla hjärtans dag present gått sönder. Gissa om jag var lycklig när jag gick därifrån? Verkligen välbehövligt.


Mitt nya nattlinne.



Lillan fick också lite tillskott i hennes garderob. Men det nyinköpta kommer hon inte kunna ha på ett tag då jag siktade in mig på fina sommarkläder som jag tidigare spanat in och förälskat mig i.

  

Tröja och tillhörande kjol med inbyggd trosa (båda med nalle puh tryck). Byxdress i frotte.


Hon kommer ju utan tvekan vara världens sötaste lilla unge i sommar. Fast det är hon iofs vareviga dag men med dessa fina kläder blir hon nog ännu lite mer oemotståndlig. Vad tror ni?

/ Sandr0o


Vardagslyx.



Fruktsallad.

Mums!
Dock tycker jag inte bilden gör fruktsalladen rättvisa då den var mycket godare än den ser ut. Men låt gå för denna gången.

/ Sandr0o

Pastagratäng a la Sandra.

Du behöver:

Pasta
Kyckling
Purjolök
Soltorkade tomater
Spenat
Zucchini
Champinjoner
Fetaost
Creme fraiche
Keso-oliv&feta
Chilipulver
Vitlök
Ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan, gärna någon minut kortare än anvisningarna.
Skär kycklingen i små bitar och släng ner det i en het stekpanna. 
Skär purjolök, zucchini, soltorkade tomater och champinjoner. Ner med det i stekpannan.
Stek tills det blivit mjukt. Tärna fetaosten och rör ner den i pannan.
I med creme fraichen, keson och spenaten, rör om ordentligt. Låt sedan puttra i några minuter.
Häll pastan i en ungsform. Rör ner såsen i ungsformen, rör om ordentligt så att allt blir blandat.
Strö ordentligt med ost som ett lager överst. Låt stå i ugnen i 10 minuter ungefär. Servera med en härlig sallad.

Nästa gång ska jag helt klart ha i svarta oliver och använda okokt lasangettepasta och låta den stå längre i ugnen, istället för penne som jag använde denna gången. Det blir nog superbra tror jag. Fast det var helt klart över godkänt redan idag men det är alltid kul att utveckla.

/ Sandr0o

Underbara tisdagskväll.

Just nu ligger jag i sängen och njuter av vad kvällen har att erbjuda. Passar på att blogga lite medans jag väntar på att Ugly Betty ska dyka upp i rutan igen. R sitter med lillan i vardagsrummet och tittar på Barca. Ordentlig vardagslyx, ligga i sängen och titta på favoritserier utan några som helst avbrott. Jag ska göra fruktsallad lagom till DH, köpte med mig honungsmelon, kiwi, hallon och banan hem idag så det ska jag smaska i mig lite senare.

Dagens påhittade middag blev helt underbart god, R gav mig tio poäng tror jag nog. MUMS!


Pastagratäng a la Sandra.


Betty är tillbaka.

/ Sandr0o

Härligt hår.

Jag hade ju svårt att välja gårdagens middag men tillslut bestämde jag mig för att laga paella, det är så f*rbannat gott!
Den finns helt klart på min topp 10 lista av favoritmaträtter. Jag och R blev otroligt mätta och belåtna, jag tror det råkade slinka i lite "jättemättkrydda" under tillagningen för efter maten orkade vi knappt röra oss.


Paella.

Gårdagen innehöll en liten promenad till affären, glassätning i solen påvägen hem och tvtittande. En alldeles perfekt måndag med andra ord, en soft start på en ny vecka.
Jag fick med mig nytt shampoo, balsam och inpackning hem från affären igår. Det var nästan slut här hemma så jag passade på att testa något nytt i hårväg och vet ni? I love it.. Mitt hår känns som nytt efter första användningen imorse.


Nya i badrummet.

Sitter återigen och funderar på dagens middag. Jag tror det blir pasta och kycklinggratäng med zuchinni(?), fetaost, champinjoner, soltorkade tomater, spenat och purjolök. Detta är helt taget ur mitt huvud så vi får se hur det hela slutar men vi hoppas att resultatet blir något gott att mätta magen med.
R jobbar till 15 idag och när han kommer hem tänkte jag sticka iväg och titta om jag hittar något vindskydd till våran balkong. Jag vill ha typ i trä på sidorna tror jag. Det blåser nämligen en massa där ute, igår flög mitt omslag till boken iväg (det satt fast på boken). Skulle vara mycket mysigare att sitta där om det inte blåste så förfärligt.
Jag känner att det vore skönt att komma utanför huset en stund så jag passar på att leta lite, kanske tar mig en sväng förbi plantagen och tittar på lite blommor med, vi får se.

Ikväll är bästa tvdagen i veckan också. Det ser jag fram emot - Ugly Betty, DH och Brothers And Sisters. Mycket bättre än så blir det inte, det gäller att glädjas åt de små sakerna här i livet.

/ Sandr0o



Ny vecka.

Lillan sover. R är och tränar. Jag har precis kommit ut ur duschen, tänkte göra mig en hallonsmoothie och sätta mig på balkongen och njuta av solen och en bra bok. Härliga livet. Men allra först ska jag komma på vad det blir för middag idag - paella eller någon kycklinggryta? Så långt har jag iallafall kommit, vi får la se helt enkelt.

Dagens planer är fortfarande oplanerade.


Balkongen nästa!


/ Sandr0o


Helgen är sluuut.

Idag har vi promenerat bort till Steninge badet som ligger en 20 minuter härifrån ungefär. R ville inte alls promenera så det fick bli en kort promenad idag men hellre det än ingenting. Vi la oss en stund på bryggan där medans lillan satt i vagnen och tittade. Idag testade vi för första gången att ställa upp liggdelens madrass så att hon kunde sitta upp och det verkade vara ganska populärt med tanke på att hon alltid vill sitta nuförtiden.

           


           

När vi kom hem spenderade jag lite tid ute på balkongen men tillslut fick jag ge upp då de blåste så fasligt men det var skönt så länge det varade. Vi åkte iväg och storhandlade på Maxi hela familjen. Så nu är det mer eller mindre fullt i kyl & frys plus alla skåpen, bra det. Magen skrek efter mat under shoppingrundan på Ica så när jag vi äntligen kom innanför dörren igen så blev det matlagning, eller först uppackning av alla miljoner varor men sen mat.
Dagens middag bestod av rödvinsmarinerat kött, potatissallad med rödlök, ruccola och tomat. Jag hade gjort egen tsatsiki och vi hade vitlöksbröd vid sidan om det hela. Det var himla gott och väldigt somrigt. Maten åt vi på balkongen, dock hade solen börjat gå ner så tillslut blev det himla kallt och dags att gå in igen. 

  
R var hungrig.


Dagens middag.

Efter maten la jag och R oss i sängen en stund för att vila och prata, lillan låg och sov så fint genom middagen och en bra stund efteråt. Men efter en stund blev det full fart med diskning och städning. Nu äntligen är dagens agenda avklarad och vi sitter i soffan och njuter av att vi har ett rent hem. R tittar på skitfotboll som vanligt så jag tror jag siktar in mig på att gå och lägga mig i sovrummet och glo på tv.

Imorgon har vi inga planer what so ever, R är ju ledig då med. Iofs så har R planer på att träna såklart men inte mer än så. Undra vad vi ska hitta på? Men ibland är det skönt att inte göra någonting och bara njuta av varandras sällskap och gosa med våran lilla tjej.

/ Sandr0o

Fredag-Lördag.

Fy skäms på mig. Det har blivit väldigt fattigt på uppdatering i bloggen under gårdagen och dagen. Men nu blir det lite review av vad som hänt och så ska det vara som vanligt igen sen.

Igår åkte jag med R hem till mams och paps när han åkte till jobbet. Var med mammas bil på verkstaden en snabbis och fixade en lampa eftersom mamma skulle besiktiga bilen. Gick förbi min mormor och morfar en stund och käkade daimglass tills det blev dags att hämta min mams på jobbet och åka och besiktiga hennes bil som sagt. Hemma igen blev det tacos (mums). Efter middagen mötte jag upp Cattis på parkeringen och vi begav oss till Sanna där det var meningen att vi skulle äta muffins och Cattis skulle bli fin i håret inför valborg. Sanna färgade hennes hår med hjälp av en gaffel, Cattis ide var att använda en diskborste, helst en använd sådan. Uuuuä =) Hennes pensel var nämligen på vift.

Lillan hade en dålig dag igår och var allt annat än glad när vi var där. Vi fick en lugn stund mot slutet av kvällen iallafall när hon bara satt och tittade. Men vi alla har våra dagar. vad gör man.
Det var riktigt skönt att komma hem igår och hoppa i sängs, jag var verkligen helt slut och inte på alltför glatt humör.
Vi fick en otroligt skön natt och morgon, det är vi väldigt glada för. Evelyn sov till åtta, åt mat och somnade sen om till klockan halv elva. Det betyder att jag fick sova till halv elva idag eftersom R matade henne innan han gick och tränade. Det, mina damer och herrar har inte hänt på mycket länge, att jag fått sova så länge så det tackar och bockar vi för.

Idag har varit en fantastiskt skön dag, det har verkligen varit sommar i luften hela dagen. Jag och lillan satt ute på balkongen en stund tillsammans då jag hade bestämt mig för att sola men hon tröttnade efter en stund. Hon somnade istället i babysittern när hon väl kom in igen. Hon sov i lite mer än tre timmar, ganska ovanligt att hon sover sånna långa stunder på dagarna men idag passade det ju perfekt eftersom jag ville passa på att sola.
Hann läsa ut min bok idag så imorgon blir det dags att börja på en ny, jag tänkte nämligen spendera så mycket tid ute som möjligt då med.
När det närmade sig middagstid idag kom min lillebror och hämtade mig. Vi skulle hem till mams och paps och grilla, mums. Första grillningen, dags för oss att skaffa en grill nu känner jag. Vi åt jordgubbar med glass till efterrätt, nu är ni bra avundsjuka va? Lillan har varit på mycket bättre humör idag än igår. Hon satt med vid matbordet och tittade och log en massa, våran lilla sötunge.


Ligger hos bestemor och bestefar.

R hämtade oss påvägen hem och nu ligger lillan och sover och R kollar på skitbarcelona. Men snart blir det väl läggdags skulle jag tippa på..

Imorgon är R ledig och vi har fullt schema. Vi ska städa, promenixa, storhandla och så ska jag ju som sagt spendera så mycket tid som möjligt på balkongen och bättra på brännan. Jag skulle vilja handla lite mer blommor till balkongen också, jaja vi får se hur långt vi kommer!

Okej.. Allvarligt talat, R hoppar omkring som en jävla idiot och skriker bara för att Barca gjorde mål. Satans mongo!
2-2 tydligen och nu försöker han prata taktik med spelarna att de måste hålla det här nu. Kom igen, kom igen, kom igen! Hahahahaha..


Lillan testade för första gångensin rosa/bruna dress som hon fått i present av sin gammelfarmor och farfar. Jag tycker den var jättejättefin på henne. Mitt lilla hjärta!
/ Sandr0o

Puuuh.

Efter en jobbig dag säger jag nu äntligen...


God natt!

Jisses Amalia.

Någon som känner igen sig?



Vi ska inte tala om hur chockad jag blev när jag hittade den här bilden när jag surfade runt. Jag tror bestämt att vi firade Cattis 20 års dag på detta kortet, på Kickis om jag inte minns fel? Med kareoke och grejer? Cribbe tappade bort sin garderobslapp och fick vänta tills stället stängde medans vi andra stack till Klaras. Har jag rätt kära vänner?
I vilket fall som helst så var det mer än två år sedan. Tiden går fort när man har roligt minsan.

Nu säger Sandr0o godnatt!

/ Sandr0o


Lasangette.


 Special Lasagne:

  •  Sätt på ugnen på 200 grader.
  • Riv morötter, hacka lök och chili. Bryn löken, morötterna och chilin med köttfärsen. Pressa i vitlök.
  • Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Rör om. Släng i en köttbuljongtärning och ca 5 dl vatten.
  • Låt det koka upp och puttra i ca 10 minuter tills det blivit lite tjockare konsistens på såsen.
  • Lägg lasangettepastan i en ungsform.
  • När köttfärsröran puttrat klart häll ner den i ungsformen med pastan. Häll i ostsås (jag använde keldas färdiga men man kan ju också göra egen om man känner för det såklart). Rör om alltihop ordentligt.
  • Avsluta med att strö ost överst.
  • In i mitten på ugnen i 45 minuter.

Jag kör alltid lite på känn när jag lagar mat så därför kan jag inte säga hur mycket du ska ha av allting. Mitt råd blir att köra på känn och smaka av under tiden alltså.
Jag hade även i champinjoner då vi hade det hemma men annars kan man ju hälla i lite vad man tycker. Rätten kan kombineras i evigheter. Jag kan tänka mig att det vore gott med aubergine och lite annat spännande i.



Smaklig måltid!

Usch vad tråkig bilden ser ut. Jag har kommit underfund med att vi måste bli bättre på sallad här hemma. Sallad som är så himla gott ju. Det hade varit fantastiska gott till dagens middag, fetaostsallad hade nog passat ypperligt. Jag får se till att tänka på det när det blir storhandling nu snart efter löning.


/ Sandr0o


Videosnutt på våran gosunge.



Vårat lilla söttroll har blivit så stor. Nu snackar hon massor som ni ser i videoklippet. Lilla gosunge där <3

Vi har ätit lasagne till middag idag. Eller riktig lasagne är det väl inte egentligen men minst lika gott.
Det är  ungefär samma grej som lasagne fast jag har användt lasangettepasta istället för lasagneplattor. Har aldrig tidigare testat detta men det blir, precis som gårdagens middag, något som kommer återkomma på menyn här hemma. Jag trotr faktiskt jag ska slänga in receptet här senare.

Jag har precis druckit en kopp kaffe framför vänner. Lillan sitter i sin papis knä och ler för fulla muggar. Gos där!
Kvällen bjuder på Criminal Minds och Kitchen Nightmares.

/ Sandr0o

Min tatuering är klar.

Nu var det gjort och nedanför har ni resultatet, alldeles precis nygjord. Blev jättenöjd, så fint.

  

Det var ju inte som farligt, precis som jag tyckte förra gången. Jag hade bara glömt bort hur det kändes. Men det känns ungefär som att dra ett rakblad lite hullerombuller tills det blir ömt. Helt klart uthärdligt lätt smärta, tacka för det!
Det tog en sisdär en 15 minuter att göra den sen var det klart. Jag begav mig till affären för att handla hem bröd och ersättning. Nu sitter jag hemma i soffan och längtar ut. Det är ju så härligt väder ute idag, kanske blir en promenad om jag lyckas övertala R.

Imorgon och på lördag jobbar R 12-22. Vad sjutton ska jag och lillan hitta på då? Usch.. Det ser vi inte fram emot!

/ Sandr0o

Snart är det dags.

Okej.. Nu känner jag hur nervositeten börjar stiga!
Jag kommer fan inte ihåg hur det kändes sedan jag gjorde min första tatuering så vi håller tummarna för att jag inte kommer dö av smärta. Men det tror jag iofs inte!

Om lite mer än en timme så sätter dom nålen i mig. Gah!

Nu ska jag klä på mig medans lillan sover och vänta på att R kommer hem från gymmet så jag kan sticka iväg.

Återkommer senare såklart, när allt är klart!
Håll tummarna för mig..

/ Sandr0o

Dagen som så.

Nu ligger en föredetta skrikande bebis i sin babysitter och sover. Skönt det då hon varit skrikig på eftermiddagen och kvällen men så är det ibland, det är bara att bita ihop för förr eller senare så ger det med sig.

R hade tid vid elva för sin tatuering så då blev jag och lillan själva. Vi mös och tittade lite på tv ända tills tvn började krångla (idag igen), jag blir tokig. Det är inge vidare roligt att vara utan tvn faktiskt, vad gör jag då? Inte ett skit en dag som denna iallafall. Men tillslut bestämde den sig för att hoppa lite fram och tillbaka så jag kunde titta lite ändå, när den var på humör helt enkelt. Om den fortsätter såhär måste jag nog ringa och klaga lite. Jag betalar ju för att kunna titta på dumburken när jag vill och inte när den är på humör bara.

R gled innanför dörren strax före ett med sin nytatuerade underarm, jag tycker det blev jättefint. Imorgon är det min tur, vid elva imorgon ska jag vara där. Snacka om att jag kommer vara nervös. R var jättenervös innan han åkte idag och det blev ändå hans femte tatuering, hur nervös ska inte jag vara då lixom? Jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken text jag ska ha. Dags att komma på det nu kanske. Jag skulle tro det,
Lunchen idag bestod av Donken, det var så himla längesedan jag åt donkenfood känns det som. Min favoritburgare (vad hemskt det låter) slutar serveras på söndag så då blev jag bara tvungen.

Resten av dagen har jag fixat lite smått med bloggen, badat lillan, lagat mat, tittat på Greys och lite annat onödigt.
Min kära pojkvän kom hem med Ben&Jerry glass till mig när han kom hem (utan att jag sagt något) så det avnjöt vi lite av framför tvn.
Dagens middag blev currygryta med kyckling, lök och potatis. Det skulle serveras med ris och det tyckte vi lät lite konstigt eftersom det var potatis i grytan men det blev himla gott faktiskt. Helt klart någonting vi ska göra om, potatisen blev så saftig och god efter att ha kokats tillsammans med grytan. Mums!

Nu ska jag försöka skriva de sista adresserna på dopkorten som ligger här hemma och skräpar så att jag kan lägga dom på lådan imorgon.

/ Sandr0o

Världens snabbaste blogginlägg.


Fint va?!

Ville bara visa hur Rs tatuering blev lite snabbt. Skriver mer om dagen lite senare, nu är det dags att ta tag i en skrikig bebis.

/ Sandr0o

Skit också.

Kul dag. Verkligen!

Min helvetes tv funkar inte för den får inte in någon signal.
Nej usch så var det en annan sak som ploppade upp också, lätt irriterad kan man ju bli men ja vi får la se hur det hela utvecklar sig.

Ska hem till mams och paps och äta vid sex och lämna krockskadade bilen också, R får hämta oss påvägen hem från jobbet.

Over And Out / Sandr0o

Vaccin.

Sitter i soffan och slappar. Jag och lillan har varit på MVC idag så att jag kunde sätta in en spiral, ajaj säger jag bara men nu är det gjort iallafall. Jag känner mig som sju svåra år, hur blev jag så trött helt plötsligt? Lillan sover, jag borde egentligen också passa på att sova lite så att jag kanske blir lite mer människa igen men jag har alltid så svårt för det när man väl har gått upp för dagen.

Igår var vi på BVC för 3 månaders vaccinet. Ett stick i vardera lår fick hon, stackars lilla. Det första sticket gjorde inte så farligt ont verkade det som, lite snabbt skrik bara. Vi väntade en stund innan vi stack andra gången och då blev lilltjejen lite mer ledsen, lite hysteriskt skrik men hon lugnade sig ganska snabbt. Jag trodde att det skulle vara mycket värre så det gick ju finfint. Tror däremot att hon hade lite ont i sticken för hon vart himla grinig fram emot kvällskvisten. Då gav vi henne lite alvedon och efter en stund slocknade hon. Men man kan ju aldrig veta om hon hade ont eller inte!
Denna gången vägde hon 5280 gram och var 57,5 cm lång. Stora tjejen!!
Mams och paps var här och åt lax på kvällen men begav sig hemåt sen när lillan blev allt för ledsen.

Lilla tjejen har blivit ganska mammig och pappig nu på en kort tid. Vi hoppas att det går över sen men det gör det säkert, förr eller senare.

Jag och lillan längtar tills R kommer hem efter sju. Då är han ledig i två dagar igen, jippi. Imorgon ska han tatuera sig och sen på torsdag är det min tur, det ska bli spännande.

/ Sandr0o

Ny header!

Under kvällen har jag suttit och filat på en ny header, vad tycks? Är inte helt nöjd själv men jag ska försöka fixa till det en annan dag för just nu svider det i mina ögon av allt slit med att fixa och trixa. Tycker ni förresten att min blogg känns deprimerad när den är så himla svart? Hmm.. Jag har inte hittat någon färg som jag tycker passar hitills.

Nu är det godnatt som gäller!




Update.
Glöm mitt babbel om min svarta blogg. Jag kunde ju såklart inte låta bli att leta upp en passande bakgrund nu när jag ändå höll på. Vad tycks om det hela nu? Ser ut att vara en mycket gladare blogg nu tycker jag, vilket det ju faktiskt är.
Eller röstar ni kanske på min förra blogglayout?
Jag känner mig iallafall sjukt nöjd med min nya design, tack och lov för det efter allt arbete. Så nu kan jag gå och lägga mig på gott humör, fantastiskt!

/ Sandr0o

3 månader.





3 månaders tjejen.

När hon tittar på en med sina stora vackra ögon då känner man oändlig lycka.
När hon ler smälter man som smör.
Det finaste vi har, våran tjej.



/ Sandr0o

Zzzzz..

Våran lilla tjej har blivit tre månader idag. Stora tjejen :)
Tiden går otroligt snabbt måste jag säga, den flyger verkligen iväg. Imorgon ska vi iväg och få första vaccinet på BVC, vi håller tummarna att för att det går bra så att hon inte blir jätteledsen. Har fått information att dom kan vara extra gnälliga under dagen, få feber eller ont i benet vid sticket så vi har införskaffat alvedon ifall att. Skönt att R är ledig imorgon så att jag slipper gå iväg själv.

Idag har vi haft besök av Rs föräldrar. De hade med sig Kinamat som vi avnjöt (mums) och sedan fikade vi hembakade bullar. Lillan har verkligen varit ovanligt lugn ikväll. Hon somnade vid sex, halv sju och vaknade inte förns strax efter åtta och ville äta lite men hon var fortfarande himla trött så hon somnade om på en gång igen och sover fortfarande. Jag och R har passat på att ta vara på "ensamtiden" så vi har myst i soffan och tittat på Along came Polly. Helt okej film att kika på en söndagskväll som denna.

Snart blir det till att väcka Evelyn och hoppa i pyjamasen, käka lite mat och läggdags.

/ Sandr0o

Födelsedagskalas :)

Igår svängde jag förbi Kimmi och hämtade henne och Emelie. Vi skjutsade först hem Emi och efter det så lämnade vi lillan på Rs jobb när han slutade klockan sju. Sedan bar det av mot födelsedagsfirande hos Sanna.
Vi fick fördrink, smörgåstårta, snacks och tårta. Tror ni vi vart mätta kanske? JA!
Nu ska ni få höra här, jag tycker verkligen inte om smörgåstårta, jag har aldrig tyckt om det MEN den smörgåstårta som Sanna bjöd på som hennes mamma gjort, jisses. Den var god ska ni se, jävligt god dessutom. För övrigt var det den mest seriösa smörgåstårta jag någonsin sett - bageristyle på den verkligen, om inte bättre ändå. Jag är officielt imponerad!


Titta på den bara. Sallad, tomat, paprika, brieost, jordgubbar, vindruvor, apelsin, mango, äpplen. Alltså listan kan nog säkert göras längre på vad som var i den, MUMS MUMS MUMS!!

  
       
Efterrätten. Fördrinkar.

         
Födelsedagsbarnet och Ella. Jag gör någonting konstigt som vanligt.


Sitter och ser dum ut.

LIte senare på kvällen gjorde vi även iordning en liten matlåda till en viss person som inte ens hade vett nog att tala om att han inte längre kunde komma på firandet. Haha så då får man sig en liten matlåda från det vi ätit under kvällen som tack för uppvaktningen!!

 
   
Allting ifrån kvällen blandat till en salig röra. Meddelande på matlådan.


Vi lämnade den utanför dörren så att den inte skulle missas. Hahaha. Varsågod :)

Så kan det gå när man sviker i sista stunden. Jag hade en otroligt trevlig kväll med mycket snack och skratt, det tackar vi för. Folk borde fylla år oftare tycker jag faktiskt!

/ Sandr0o

Förbannad skit.........

Som om inte det vore nog så när vi vaknar här hemma imorse så visar det sig att det är stopp i avloppet på golvet i duschen. När vi kikar in i badrummet på morgonkvisten så är matten alldeles blöt. När jag skulle duscha så försvann inte vattnet heller på en gång utan det tog jättelång tid innan allt var borta. Men efter en stund så hör vi blub blub blub därifrån och då bubblar det i toaletten och avloppet spottar ut vatten på golvet igen. Fantastiskt roligt att vakna till, tycker ni inte?
Nu har en rörmokargubbe varit här, då jag ringde till fastighetsjouren, och tittat på problemet. Han kunde inte göra annat än att konstatera att det är stopp i avloppet längre ner. Han skickade vidare ärendet till Ragnsells så alldeles nyss gick snubben därifrån utanför dörren. Han har nu spolat rent hela vårat avlopp och problemet ska vara åtgärdat men han tyckte fortfarande att det lät konstigt så vi håller tummarna för att det inte skiter sig. Han snackade lite skit om byggjobbarna innan han gick också, det var säkert dom som hade ställt till det när dom spolat ner spackel och skit tyckte han.


Stora bilen var här och brummade.


Jaja nu har jag förhoppningsvis ett fungerande badrum men jag har fortfarande en krockad jävla bil. Ta tillbaka sista stunden på kvällen igår, snälla?! Hela dagen vill jag verkligen inte ta tillbaka för jag hade sjukt trevligt hos Sanna men mer om det senare..

/ Sandr0o

Kängrumamman.

Idag har det varit svårt att få någonting gjort men nu sitter jag här påklädd och iordninggjord så på något vis så har vi lyckats med något. Jag ska inte hämta Kimmi förns vid halv sju men med en liten bebis så gäller det att börja i tid annars vet man aldrig när man blir klar. Är ju en stund kvar tills vi ska bege oss, nästa projekt blir att få på lillan lite kläder innan vi åker iväg.
Jag har faktiskt tillomed lagat matlåda till R imorgon som jag själv sitter och äter lite av nu. Tror dock att det blev alldeles för starkt för hans smak så han får nog fixa mat själv iallafall, dumt.

Lillan har inte velat sova mycket idag alls. När hon väl somnat så vaknar hon och skriker efter en stund och då har hon inte velat somna om igen efter hennes sovstunder under dagen ända tills alldeles nyss när hon faktiskt somnade om igen när jag gungade lite på babysittern. Jag tror visst att det är någon som har lite svårt att koncentrera sig, lilla hjärtat. Jag fick användning för bärselen idag när hon inte ville sova eller ligga själv då jag behövde laga mat och sminka mig.

Fortfarande iklädd morgonrock med lillan på magen och försöker uträtta dagens bestyr.


Jag kan ligga och stirra in i hennes ögon hur länge som helst och nu när hon har börjat jollra ordentligt mycket så är det helmysigt att ligga och prata med varandra. Mitt och Rs lilla underverk. Det är ju helt fantastiskt!


/ Sandr0o

Det vankas födelsedagskalas.

Lillan sover. R gör iordning sig för jobbet och jag är uttråkad.
Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till med hela långa dagen?
Känner mig fortfarande alldeles för förkyld för att gå på promenad, skulle säkert vara helt anfådd halvvägs utanför dörren.
Kanske kan försöka sätta mig på balkongen och läsa lite bok iallafall. Det är ju trots allt fint väder ute. Vi får se om Evelyn går med på det sen.

Ikväll ska jag på födelsedagskalas. Sanna fyllde 22 igår så ikväll ska vi fira det. Jag ska vara borta klockan sju så lillan får följa med mig dit en stund men sen kommer R och hämtar henne när han slutar jobba. Det blir min första kväll på egen hand utan lillan!

Nej.. Nu ska jag göra lite nytta hade jag tänkt, vi får se hur långt jag hinner innan lillpluttan vaknar.

/ Sandr0o

Videotime.



Lillaplutten vill sitta upp hela tiden. Här försöker hon flitigt att sitta upp i babysittern.





Lek i babygymmet. Varje gång hon sparkade på plattan som ger ifrån sig ljud verkade hon undra vad som hände.

/ Sandr0o

Balkongmöbler? CHECK!

Jag kom ju hem med ett bord till balkongen häromdagen så nu är det väl ändå dags att visa upp våran kompletta lilla möbelgrupp som står fint ute på balkongen. Det är ett glasbord som ser lite bubbligt ut. Tror bestämt att jag ska försöka hitta någon fin duk att ha på bordet så att det skyddar lite.


  

Det blev väl fint?

Samma dag som jag införskaffade bordet köpte jag också med mig en "kruka" som ser ut lite som en avkapad tunna som jag ska plantera några lite större blommor i, tror jag iallafall. Men det får bli efter löning, för nu har det fixats och donats med så mycket annat som kostat pengar så någon hejd på det hela får det faktiskt vara.

/ Sandr0o

Surprise!!!

Nu glömde jag en sak.
Min mamma, min lillebror och hans två kompisar var här en snabbis vid nio ikväll. Vill ni veta varför? Ja det vill ni!
Jo för att jag och min lillebror har fått en bil att dela på av våran mams och paps så dom var här och visade upp den.
Så nu kan jag också ha möjlighet att ha bil ibland när R är på jobbet, extra perfekt är det ju när jag behöver göra något speciellt så att R eller jag slipper åka komunalt. Vanligtvis är jag billös nästan varje dag ju.

Det sitter verkligen inte fel ska ni veta.

/ Sandr0o

Bilder och svammel.

Har varit dåligt med bilder i bloggen de senaste dagarna känns det som. Därför tänkte jag köra lite bildextra nu. Nejdå så illa är det inte men bjuder på några bilder från de senaste dagarna.

             
Lillan tycker om att gosa med sin elefant. Mys på balkongen.


Lillan fick ett påskägg av Rs morfar, en bitring.

             
Min lillebrors kompis Tim har världens största skor. Lillan och skorna är ju nästan i samma storlek.

     
Evelyn fick en ny spökpyjamas av sin mamma och pappa. Hon tycker om att hålla handen, lilla hjärtat.

Imorse var jag en sväng på Stinsen med Cattis och Kim för att kika om vi hittade något till Sanna som ska firas på fredag. Hade ingen lust alls att åka iväg när jag vaknade men vad gör man, det krävs många hjärnor för att införskaffa födelsedagspresenter, fantasi ni vet :)
Jag känner mig fortfarande som sju svåra år. Min röst har blivit alldeles hes, det låter som om jag har rökt i 60 år typ och det har jag ju inte. Är himla glad över att R har gett lillan mat när hon vaknar där på morgonen så att jag får sova och försöka bli frisk. Otroligt uppskattat! Vanligtvis brukar vi ta varannan gång förutom när R börjar tidigt då men nu behöver jag som sagt all sömn jag kan få.

Imorgon blir tvättning och damsugning och moppning av golv innan R åker och jobbar. Jag förstår verkligen inte hur snabbt det får lov att bli skitigt? Det är iallafall en stor nackdel att ha "hallen" i förbindelse med badrummet för då hamnar ju all skit som vi drar in på ett eller annat sätt där inne vare sig vi vill eller inte. Suck!

Nu sussar lillan sött hos sin papi men innan läggdags är det matning. Men snart ropar sängen på mig åtminstonde, me so tierd.

/ Sandr0o

Sjukling.

Imorse när jag vaknade mådde jag ännu mer pissigt än igår. Fyfan för min hals och min rinnande näsa. Men trots detta så var jag tvungen att sticka iväg och skriva ut det sista till dopkorten hos mams och paps, så nu är det klart. Nu är det bara lite klippa och klistra kvar så ska jag slänga dom på lådan sen.
Tog febern inna jag stack iväg också, 38 grader. Inte livshotande direkt men tillräckligt jobbigt.
Fick med mig ett bord till balkongen hem också. Wiie, så nu har vi möbler att sitta på när det är fint väder. Vi kan ju tillomed äta ute. Det tycker vi om!
Har försökt sova en stund nu på kvällskvisten men det gick inge vidare, kunde inte koncentrera mig på att sova. Synd, då jag verkligen skulle ha behövt sova en stund.

Usch jag känner mig som sju svåra år. Och alldeles röd runt näsan är jag också efter alla snytningar, riktigt snyggt. Nu får den här skiten ta och gå över snabbt, allra helst tills imorgon tack!

Nu begraver jag mig i soffan under mitt täcke och hoppas på något roligt på tvn under kvällen.

/ Sandr0o

Spaning.

Idag har Evelyn sovit ganska mycket om man jämför med vad hon brukar. På sista tiden har hon somnat i max 1 - 1 ½ timme under hennes sovstunder under dagen. Men idag har hon sovit längre än så och igår också när jag tänker efter. När R stack till jobbet idag låg hon en stund i babygymmet och efter det somnade hon och sov ända tills Rs familj kom hit vid sextiden, alltså i mer än tre timmar. Jätteskönt, så man hinner med lite annat. Tittade en stund på Gordon Ramsays cookalong live när han lagade chicken tikka masala så nu har jag handlat hem ingredienserna efter hans recept. Det blir morgondagens middag. Hoppas det blir gott.

Har suttit och spanat runt på ideer till balkongen, vad jag kan plantera för fint, vad jag kan odla för roligt och sånt. Jag har kommit fram till att jag skulle vilja ha en trätrall där ute så att det blir lite trevligare och framförallt varmare än betongen. Vi får se hur det blir med det projektet. En elgrill skulle jag vilja ha också så att vi kan grilla lite här.

Imorgon ska jag åka hem till mams och paps för att skriva ut det sista till dopkorten så jag kan skicka ut dem snart, äntligen. Tror också att jag ska svänga förbi och titta på något bord till balkongen och förhoppningsvis kommer jag hem med ett.

/ Sandr0o

Söndag.

Vi är riktigt lyckligt lottade tycker jag, så som solen skiner på oss. Vaknar man upp till solsken så blir man genast glad. Har spenderat en stund på balkongen idag, blåste mycket kallare än igår märkte jag så det blev inget bikinisolande som jag tänkt mig. Däremot blev det ändå en skönt stund ute med bokläsande. 
Lillan ligger nu och sover och jag och R har fått äta ifred utan avbrott, kötbullar med stuvade makaronisar. 
R börjar jobba klockan 15 idag och slutar vid 20. Troligtvis så kommer Rs syster på besök också innan hon flyger hem igen. Mams och paps ringde och frågade om jag ville följa med på promenad på Djurgården på eftermiddagen, det hade jag gärna velat men det gick ju inte eftersom vi väntar besök, synd. 

Under hela dagen igår hade jag lite smått ont i halsen, sådär att det kittlar där nere. Men idag när jag vaknade hade jag äckligt ont i halsen och var alladeles täppt i näsan. Jag känner mig inte riktigt som mig själv, lite tung i huvudet och så men förhoppningsvis går det över illa kvickt för såndana dumma fasoner har vi inte tid med.

Lillan har pratat jättemycket idag, verkligen ovanligt mycket hela tiden. Oaah, uuaa, ohhh.. Det är så himla roligt att sitta och prata med varandra, hon svarar om jag låter likadant, även fast vi inte har en aning om vad vi säger men mysigt är det.

/ Sandr0o

Påskfint med lilla kycklingen.



Lillan hade klätt upp sig med påskstrumpor igår när vi var iväg och åt middag hos min mormor och morfar. Strumporna fick Evelyn i Thailandpresent av sin mormor och morfar.

Balkongfix.

Jag glömde tala om vad jag sysselsatte mig med under en stund på dagen igår.
Jag planterade nämligen blommor. Jag pös iväg till Plantagen och handlade blomlådor, jord och minipenseer efter att jag kom att tänka på att det ju vore trevligt med lite blommor på balkongen.


Se så fina blommor vi har nu.



Här ser ni våra nya stolar som jag fick i påskägget av mams och paps. Nu saknas det bara ett bord. Det blev två blommor över när jag hade gjort iordning blomlådorna så dem fick sitta i en ensam kruka som ni ser.

Nästa projekt blir att köpa en stor kruka som jag ska plantera fint i och ställa i hörnet på våran balkong. Ska försöka komma på något annat roligt att göra också, några förslag? Kan man inte odla något roligt?

/ Sandr0o

Påskafton.

Påskaftonen har vi spenderat hemma. Det blidde inget med att träffa Rs släkt idag. Lillan var fortfarande grinig under förmiddagen och vi ville itne gärna förvärra det hela genom att åka iväg och riskera att få en till mardrömskväll. Det har varit skönt att vara hemma och slippa åka iväg. Jag och R är väldigt tacksamma för att hon har varit på mycket bättre humör än igår. Hon har sovit en del också vilket hon lär ha behövt efter allt skrik. Hon låg i babygymmet idag efter middagen också, hon försökte hela tiden vända sig från rygg till mage men kroppen ville inte riktigt följa med och då blev hon lite förbannad minsan. Men hon fortsatte att försöka ändå men efter en stund tröttnade hon, man kan ju inte orka hur länge som helst.

Jag har suttit på balkongen i bikini och solat idag mellan 12-14. Herregud vad skönt och färg får man kan jag tala om. Lite röd här och var märkte jag när jag kom in.
Jag stack iväg och handlade en snabbis under dagen så att vi kunde laga middag, R hade önskat sig inbakad kyckling så det fick de bli. Inbakad kyckling med svamp, vitlök och örter och potatisgratäng till det. Hilma gott som vanligt men oj vad mätt man blev.
Vi har också en jättefin lägenhet nu, alldeles nystädad. Det är underbart när det är rent och fint. R sitter med lillan i knät och tittar på någon skit Barcelona match. Vi ska nog titta på Goal 2 så fort jag är klar här om R inte ska envisas med att titta klart på matchen. Det hoppas jag inte!


/ Sandr0o

Vilken dag.

Jag är slut som människa. Det skulle jag tippa på att R är också.
Idag har nämligen varit en riktigt jobbig dag. Lillan har inte alls varit på humör förutom en kort stund mitt på dagen. Hon har inte ätit som hon brukar heller, Jag tror både jag och R har varit villiga att hoppa ner för balkongen x antal gånger idag. Vi hoppas på att lillan är lite bättre imorgon (vad det nu kan vara för fel) annars får vi åka och kolla så att det inte är något fel som vi inte förstår, det är ju lite jobbigt när hon inte äter ordentligt, då kan det ju verkligen vara något som är fel. Men som sagt vi avvaktar tills imorgon. Vi är ju bortbjudna imorgon med men vi får se hur det blir med det, just nu känns det verkligen inte som man har någon lust att ens gå utanför dörren alls, vi är trötta enda in i våra själar efter denna dagen. Men vi får se imorgon,

Nu sover iallafall lillan äntligen i mitt knä. Snart är det väl dags för lite mer mat (om lilla damen tillåter) och sedan att sova vaggan. Förhoppningsvis påverkar dagens dåliga humör inte nattsömnen (det har den aldrig gjort tidigare) MEN man kan aldrig veta säkert, håll tummarna för nu behöver vi verkligen sömn för att ta igen oss.

/ Sandr0o

Helgen närmar sig med stormsteg.

Snart är det läggdags, om bara lillan kunde fina lite ro och somna ordentligt. Hon vaknar till och skriker lite då och då så änsålänge ligger hon i Rs knä men så fort hon lugnar sig lite är det dags för vaggan och sängen för oss. En heldag hemma hos mams och paps. Jag och lillan stack iväg en stund och hälsade på Sanna o Cattis. Där åt vi bullar, drack varm choklad och tittade på bilder från när bebisen ligger inne i magen och ser ut som en liten räka.

Just det... Det hemliga "uppdraget" som vi var på i tisdags utspelade sig hemma hos min mams och paps. Mina föräldrar gifte sig nämligen på arlanda innan dom flög iväg till Thailand för lite mer än två veckor sedan utan att berätta för några andra än min lillebror och mig. Så nu när folket här hemma hade fått nys om det hela så planerades det en liten överrasknings get-together. Vi var 13 personer som satt hemma där i vardagsrummet och väntade med spänning på att dom skulle komma hem. I ett kolsvart rum satt vi alla när mams och paps kom in och alla skrek grattis, så högt så att lillan blev alldeles vettskrämd. Det blev familjepizza och champagne, det hade dom nog inte väntat sig att komma hem till tror jag.
Så var det med det iallafall.

Imorgon ska vi hem till min mormor och morfar på lite påskmiddag men det blir inget långvarigt besök då R äntligen är ledig för då vill vi åka hem och hinna umgås lite också. Sist han var ledig så var vi uppbokade hela tiden och så har han jobbat så mycket sent på sistonde så nu får vi ta igen det helt enkelt.
Och på lördag ska vi äta påskmiddag med Rs familj, det blir inget långvarit besök då heller inte men en stund ska vi vara där och hälsa på.

Nej sängen väntar. Godnatt allesammans och glad påsk vetja :)

/ Sandr0o

Duktiga lillan.

Lillan somnade som vanligt mellan 23 och 00 igår. Och vet ni hör och häpna, hon vaknade 09.20 och ville ha mat. Det betyder att vi alltså har slagit rekord, så himla skönt att få sova ordentligt. Lilla fantastiska unge som är så snäll på nätterna. Det bästa av allt är att efter maten så somnade hon om igen så nu ligger hon och sussar igen till min stora glädje för då hinner jag göra iordning mig i lugn och ro. Har precis duschat, nu blir det frukost och sminkning.

Vi spenderar dagen hos mams och paps idag när R jobbar 12--22.

Förresten, vart tog den underbara solen vägen egentligen? Tråkigt.
Kanske iofs lite bra för mig att det inte är någon sol idag för jag har nämligen så ont i mina hälsenor att jag haltar lite halvt och mulet väder innebär ingen promenad så det är väl bra egentligen.

/ Sandr0o


En dag i Uppsala.

Imorse när jag vaknade vart jag lite tveksam till att fara iväg till Uppsala då det var grått och molnigt ute men efter någon timme så började det spricka upp så jag och Cattis bestämde oss för att ge det ett försök iallfall. Jag var tvungen att gå ner till stationen (en promenix på 30 minuter) för att sedan ta tåget till Väsby. Jag var alldeles nervös inför att åka tåg med barnvagnen eftersom folk är så himla ohjälpsamma och efter dagens tågåkande så stärks verkligen den uppfattningen. Ingen erbjuder sig att hjälpa till förns jag själv försöker bära ner hela vagnen själv, vilket ju inte går så bra eftersom den är tung, då efter ett tag så är det någon som kommer på att dom kanske skulle hjälpa mig med vagnen. Och för övrigt så är det väl bara vanligt vett att man låter folk gå av tågen först innan man boxar sig på tåget? Hur skulle vi lyckas få av en barnvagn när folk strömmar in? Det är bara att köra på idioterna om dom kommer ivägen, det körde vi på.
Nej usch, jag tänker då inte åka tåg själv igen på mycket länge. Haha.

Dagen i Uppsala var trevlig, dock lite småjobbigt att lillan inte var på sitt allra charmigaste humör, utan hon verkade ha en dålig dag men det gick ju ganska bra ändå. I Uppsala promenerade vi runt och tittade i affärer, åt lunch, besökte domkyrkan och åt glass.

      
Cattis och Evelyn. Cattis spanar efter kläder på Monki.

Det hände en del roliga saker under dagen. Vi hade två riktiga höjdpunkter. Cattis skulle nämligen köra upp vagnen i rulltrappan eftersom jag hade lillan i famnen. På första försöket hade hon vagnen åt fel håll och sen så fastnade vagnen emot "väggen" på rulltrappan så Cattis åkte en bit uppför trappan medans vagnen vart kvar. Jag skrattade så jag tjöt, det var ju sinnessjukt roligt och det tror jag att det var fler än jag som tyckte. Haha. Roligt var ju att hon hade sagt till mig hela tiden "Det är bra, du måste öva på sånt här, det är ingen fara". Efter denna incidenten så fick vi byta när vi närmade oss en rulltrappa, hon tog lillan och jag fick köra upp/ner vagnen. Så kan det gå :)

     
  Domkyrkan.

        
Kanalen. Inbrottstjuven. Läskig staty inne i kyrkan som vi trodde var mänsklig först.

Strax efter att jag hade tagit bilden när Cattis försöker bryta sig in vid fel ingång av domkyrkan så blåser vagnen iväg en liten bit, bara sådär helt utan förvarning. Det blåste verkligen upp till storm helt plötsligt. Så då var det bara att agera snabbt och springa och rycka tag i vagnen illa kvickt. Det var ju faktiskt riktigt komiskt det med.

Det blev en heldag i Uppsala. Vid halv sju kom jag innanför dörren här hemma igen efter ett mardrömslopp ifrån stationen. Lillan bara skrek och skrek, tillslut alldeles hysteriskt. Så jag som redan hade förbannat ont i mina hälsenor fick gå i raketfart och springa vägen hem. Sista biten tog jag upp henne ännu en gång och hon lugnade sig lite, jag fick dra vagnen, guppa henne, vyssja henne och försöka komma framåt samtidigt som jag skulle komma ihåg att andas också. Alldeles andfådd var jag och när jag kom in i hissen hos oss så kände jag mig alldeles dyblöt överallt, svettattacker någon?

Mamma var här på kvällen en snabbis och lämnade fyra stolar till våran balkong som hon hade hittat billigt, de fick jag i påskägg av dom. Det tackar vi för, nu kan vi sitta ute i solen när den tittar fram. Härligt! Nu behöver vi bara leta efter ett passande bord sen.

Nu sitter vi alla tre i soffan, lillan har äntligen somnat i Rs knä. Äntligen!!! Som sagt har hon inte haft någon bra dag och varit grinig men vi hoppas på en bättre dag imorgon vi :)
Jag är helt slut i kroppen och mina hälsenor bränner riktigt ont så snart blir det nog sängen för mig/oss.

Godnatt / Sandr0o



Solmys på balkongen.

Lillan och jag har varit ute på en timmes promenad tidigare under dagen. Det är så varmt och skönt ute, gick hela promenanden i T-shirt, sommarkänsla. Just nu sitter jag och Evelyn ute på balkongen och njuter av solen. Jag bara önskar att vi ska köpa utemöbler till balkongen snart så det blir lite bekvämare att sitta här ute för just nu sitter jag på en filt på golvet och lutar mig mot husfasaden. Yttermöbler till mig tack för jag vill absoilut inte sitta inne när det är så fint väder. Iofs så går det typ inte att vistas inne i våran lägenhet just nu för det är nämligen 26 grader varmt där inne, det är helt sinnessjukt. Visst att vi har haft det varmt tidigare(ca 22-23 grader) men nu när det börjar bli vår och sol ute så kommer vi avlida om vi är inne.



Snart ska jag srpinga ner i tvättstugan och tvätta lite småskaer bara, mest lillans kläder eftersom hon är en riktig höjdare på att spy ner allting vi sätter på henne.

Ikväll ska jag, R och lillan iväg på ett hemligt uppdrag, vad det är får ni veta senare eller imorgon.
Apropå imorgon så ska jag och Cattis åka till Uppsala och spendera dagen där, förutsatt att det är bra väder dvs men det tror jag inte är några problem. Det ser vi fram emot.

/ Sandr0o 


Bra start på veckan.

Dagarna bara springer iväg, det finns ingen hejd på det hela. Idag har hela familjen varit ute på promenad i solskenet, jag tyckte dock att det var lite kyligare ute idag än i helgen eller åtminstonde blåsigare. Men att gå iväg på promenad i solskent trots lite vind i håret var fantastiskt skönt, vem blir inte glad av solen?

     

Vi tog en sväng föbi Ica och handlade med oss lite saker till dagens middag, planen var att göra egen pizza och den planen höll vi oss till. Det blev pizza med lite olika saker på men standard på min pizza var - kyckling, banan, champinjoner och så curry över det. Mums men oj så mätt man blev. Nu ligger det några pizzaslice bitar inne i kylen och väntar på att bli uppätna en annan dag, skönt att ha lite färdig mat att bara plocka fram.



När vi kom hem från promenaden fortsatte lillan att sova i vagnen i säkert en timme eller så. R tittade på film och jag pysslade med dopkorten. Nu har jag fem kort kvar att göra, måste bara åka och köpa några fler kort. Jag ska be att få tala om att det inte har varit lätt att komma på nya saker till varje kort men jag har iallafall lyckats änsålänge, inget kort är det andra likt.

När lilla Evelyn vaknade blev det matdags och sedan låg hon i babygymmet och lekte helt utan skrik, till min och Rs stora glädje då hon inte brukar tycka om att ligga själv allt för ofta men nu ni ska hon allt ligga där i gymmet ofta och träna på att vara lite "själv" en stund.
 
        

Snart ska vi sätta på en film, babysitter wanted. Ingen aning om vad det är för film egentligen men min lillebror sa att det var en skräckis och att den var bra så vi ger det ett försök.

/ Sandr0o


Helgen är slut.

Till min stora besvikelse vaknade jag till ett grått Sverige imorse. Jag som så gärna ville ut och traska igen men jag bestämde mig för att skjuta upp det tills imorgon. Idag var det ju våran premiärmatch i allsvenskan, aikare som man är. Den tittade jag självklart på och vi spöade Halmstad med 1-0, det känns bra att vinna i premiären måste jag säga.
Efter matchen så började jag fundera stark på det där med promenad igen eftersom jag inte hade någonting vettigt att göra förutom att typ glo på tv och det känns ju inte vidare vettigt. Jag hoppade ganska snabbt i mina gympaskor och gick iväg trots att vädret inte var det bästa som sagt men det var faktiskt otroligt skönt ute och fint också, himlen var alldeles rosa. Promenerade bort till Coop och hälsade på R en stund, handlade en banan och sen gick vi hemåt igen. Nu har vi nästan precis kommit in genom dörren igen, jag har bara hunnit packa ihop lite av våra saker och slängt våra sängkläder på tvätt så att mamma och pappa bara behöver bädda rent när dom kommer hem på tisdag.

Känns riktigt skönt att ha varit ute i luften så mycket under helgen, minst en och en halvtimmes promenad sedan i fredags. Nu gäller det bara att hålla i det, fast blir det lika fint väder igen så är det inga problem då är det bara skönt. Vi hoppas på fint väder imorgon så att vi kan gå ut på promenix hela familjen, det vore mysigt.

Lillan ligger fortfarande och sover i vagnen nu och jag sitter här och väntar på att R ska bli klar på jobbet och komma och hämta oss. Ska bli skönt att komma hem, förövrigt till en alldeles nystädad lägenhet och utan någon tvätt liggandes i tvättkorgen. Det betyder att vi inte har några måsten imorgon när R är ledig, hallelulja.

Nu ska jag packa ner det sista för snart beger vi oss hemåt.

/ Sandr0o

Promenadväder.

Ännu en dag har passerat. R började jobba klockan 12 och strax efter att han gått utanför dörren så gjorde jag och lillan det med. Dags för en promenad i det fina vårvädret. Gick längs strandpromenaden nere vid sjön en bit, jisses vad vackert. Isen har inte smällt ännu men det är också det enda tecknet som finns kvar av vintern i stort sett.
En och en halvtimme senare kom vi innanför dörren igen. Det fantastiska vädret gör mig så otroligt glad.
Kände för att gå ut på en till promenad på eftermiddag/kvällen då lillan var gnällig och inte alls ville ligga själv på några som helst villkor så då tänkte jag att det skulle hjälpa att gå ut och rulla lite vagn men hejdade mig när jag kom fram till att det inte var lika skönt ute längre. Den promenaden får vänta tills imorgon helt enkelt, förutsatt att det är fint väder då med, det håller vi tummarna för.



Vi träffade också på en söt liten pippi på promenaden. Jag undrar vad det var för en liten fågel tro? Fin tyckte vi att den var iallafall.



Som sagt så har Evelyn varit ganska grinig och väldigt sällskapsjuk under dagen. Hon har totalvägrat att ligga själv ens för en liten liten stund. Jag lagade mat med henne på armen men sen när jag skulle försöka äta min mat så gick det inte alls eftersom jag då var tvungen att sitta still, inte populärt hos lilla bestämda damen när man sitter still inte. Så idag kändes det extra skönt när R kom hem att få andas lite och röra mig som jag vill.

Ikväll har jag tittat på filmen som visades på fyran, vid min/din sida. Tycker den filmen är fantastiskt bra. När R kom hem blev det baddags för våran flicka och massage med "sova bättre"-oljan. Nu ligger hon och sussar sött i sin resesäng som vi ställt upp här hos mams och paps. Förhoppningsvis får vi en lika bra natt som de senaste då hon vaknade runt åttatiden. Fantastiskt att få ordentlig sömn och ännu bättre är att hon somnar om efter morgonmålet och vaknar tidigast klockan 10.



Imorgon tror jag bestämt att jag ska kila förbi Sats och låsa upp mitt frysta kort. Tänkte nämligen gå och träna på måndag när R är ledig. Vi får se om mina planer håller men det hoppas jag på för det skulle vara himla skönt att gå och träna tycker jag. Lite tid för mig själv.

/ Sandr0o

Varför inte? :)

1. Log on to your photos on your computer.
2. Open folder number 6.
3. Find photo number 6.
4. Post it here and write something about the photo .
5. Send this challenge to 6 fellow bloggers.




Min söta lilla Evelyn. Jag och lillan ligger och larvar oss och gosar när jag får för mig att det ju är ett perfekt tillfälle för att ta kort när hon är på sitt allra soligaste humör och riktigt smilar upp sig. Som vanligt är det svårt att fånga det där fantastiska leendet på kort men jag lyckades knäppa en och annan underbar bild ändå, som bilden ovan. Hon var på riktigt bushumör minsan våran lilla solstråle.

/ Sandr0o

Värdelös snabbspolning.

Snabbspolning av dagens äventyr.
Jag och lillan var ute på äventyr, promenad plus påhälsning på Rs jobb. Den lilla turen tog 3 timmar lite drygt, vi promenerade 8 km ungefär. Himla skönt det.
När vi kom hem tog vi en sväng förbi min mormor och morfar och hälsade på.
Jag och min lillebror käkade tacotårta till middag idag för att fira att han klarade körkortet.
När R väl kom hem så skjutsade jag iväg min bror till sin kompis. Lillan och jag badade med godnattbadoljan när jag kom hem. En stund senare när vi gosade i sängen alla tre, jag och R med lite kladdkaka så lyckas lilla Evelyn få ur sig världens monster spya, alltså jag skojar inte. Något liknande har vi aldrig varit med om förut. Hela henne, på Rs t-shirt och handduk och även på täcket och kudden i sängen. Helt sjukt, det bara välde ur henne. Det måste ha varit precis allting som fick plats i magen som kom upp igen, typ allting som hon ätit under hela kvällen, stackars lilla tjejen. Inge roligt alls att se henne spy sådär kopiöst men hon verkade inte bry sig om det särskilt länge så det var ju skönt.
Nu ligger hon och sussar i Rs knä. Vi får väl se om hon vill ha mer mat igen eller om hon sover natt nu.

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och njuta av att bara vara.


/ Sandr0o

Lillan skriver...

Idag har jag och min mamma varit ute i solen. Vi var ute på en promenad, påvägen hittade vi ankor som plaskade i en damm.



Mamma och jag bestämde oss för att hälsa på min pappa på hans jobb. Vi gick först in och handlade på affären och sedan tog mamma en glass i solen medans jag slumrade till lite. Pappa ringde och berättade att han hade fått sin rast så han kunde gosa lite med mig.

  

Innan vi skulle gå hem igen så fick jag i mig lite mat så att jag skulle klara av att ta mig hela vägen hem utan att stanna till för att äta. Jag fick sitta i mammas knä och äta mat, samtidigt satt jag och kikade nyfiket på när pappa åt sin lunch.

   

Påvägen tillbaka hittade jag och mamma fina blommor och videkissar. Jag har fått se mycket idag som jag aldrig har sett förut, spännande. 

   

Jag och min mamma hade årets världsbästa dag hitills förutom den dagen då jag kom till världen såklart.
Här ligger jag och chillar lite i min vagn påvägen hem.



/ Evelyn

Friday it is, happy friday.

Evelyn och jag är nu hemma hos min mams och paps. Jag tittar på Våra Bästa År och lillan ligger och sover i babyskyddet. När hon vaknar så ska vi förbereda med blöjbyte och mat inför en promenad i det underbara solskenet . Ska svänga förbi någon affär och handla lite saker till dagens middag. Min lillebror skulle vara hemma här ikväll så då passar jag på att laga Tacotårta till oss. Eftersom jag slipper sitta själv och äta så satsar vi på något smarrigt.

    
Lillan innan vi skulle ge oss iväg. Hennes nya mössa från igår är på såklart.

Fick precis ett samtal från min lillebror som talade om att han klarade körkortet idag. Congrats till honom, då har vi något att fira iväll.

Nu kommer något som ni sällan (läs aldrig) ser i min blogg, en dagens outfit, mest för att jag ville visa vad jag införskaffade igår på våran shoppingtur i Täby. Såg bara ut som två trasor när jag fotade dom ej påklädda så det fick bli en dagens idag.


Det saknas dock ett beigebrunt skärp i midjan annars känner jag mig lite halvtantig :)

Nu ska jag skriva en inköpslista så jag vet vad jag ska handla när vi går ut.

/ Sandr0o

Jag vill sitta....

Emellan tvättningarna så ordnade jag med dagens middag - vitlöksinbakad lax med potatis, jag hade lite creme fraiche och rom hemma så jag gjorde lite romsås till också. Har aldrig gjort inbakad lax förut men mums vad gott det blev ska ni veta. Det svåra är bara att få smördegen fin runt laxen, det är inte alls lätt ska jag be att få tala om men efter lite pyssel går det hyffsat bra tillslut.

Lillan ville inte ligga själv mitt i middagen så då får man äta med lillan i knät.

Efter middagen blev det lite lek i det nya babygymmet. Dock så har lillan på sista tiden allra helst velat sitta upp istället för att ligga ner. När hon ligger i knät tillexempel så försöker hon sätta sig upp själv och när det inte går något bra så blir hon arg men när man sedan hjälper henne upp så blir hon glad igen. Med andra ord så ville hon bara ligga i babygymmet ett litet tag men då satt lillan och jag och tittade på alla nya spännande leksaker.

  
Vi började med att ligga ned.

     
Men efter en stund blev det tråkigt så då fick mamma också vara med och leka.

Här ser ni hur hon vill sitta hela tiden. Det ser så himla kul ut när hon försöker jobba sig upp för att kunna sätta sig själv men det är ju lite tidigt så det går inte men med mammas eller pappas hjälp så går det fint och då blir lillapluttan glad minsan.

  

Imorgon bär det av hem till mams och paps när R åker till jobbet och så spenderar vi helgen där tror jag. R jobbar ändå till 20 imorgon och till 22 på lördag och söndag så det blir ju närmare efter jobbet och hela baletten.
Tror bestämt att det är dags att gå och sova nu eftersom vi ska upp tidigt imorgon. Har tvättid imorgon klockan sju för jag hann inte tvätta våra lakan och det behövs.

/ Sandr0o

Göra Täby C osäkert.

Idag har det varit full rulle hos familjen Karlsson/Largo. Imorse var R och tränade medans jag och lillan låg och sov skönt i våra sängar men när R väl kom hem blev det full fart. Vi hade nämligen bestämt oss för att åka till Täby Centrum och titta runt lite, jag ville till Åhlens och Panduro. När jag var i färd med att sätta på lillan en av hennes overaller såg jag att tyget på insidan på overallen såg himla mycket häftigare ut en det på utsidan så jag fick för mig att vända på den och klippa bort alla lappar bara så hade vi vips en helt ny overall att hoppa ner i.

  
Utsidan är fin, fin men lite småtråkig. Men insidan, kika på insidan ni, riktigt häftig i jämförelse. Den med massa mönster är insidan.

När lillan hade hoppat ner i overallen och blivit fastspänd i babyskyddet och vi är redo att gå utanför dörren så lyckas R ha ner våran sovrumslampa i golvet så att den gick i tusen bitar. R satte igång och städade och lillan fick vänta fint ute på balkongen så att hon skulle slippa få värmeslag i våran varma lägenhet. Men så snart allt glas var dammsuget så var vi påväg igen. Himla fantastiskt väder idag, behövde verkligen ingen jacka så den fick stanna hemma. Bilen som stod snällt och väntade på våran parkering var ju kokhet innuti, längesedan man behövde fräsa på kalluft för fullt men idag behövdes det verkligen. Lillans overall var på tok för varm att ha inne i bilen så den fick vi knäppa upp rejält.

  
Här ser ni en bättre bild på overallen.

I Täby införskaffade jag ett par beiga chinos, en leopardmönstrad tunika, en badrock med söt volang, gips till att fixa en sak till dopet och en mössa till lillan. R hittade ett par jättefina svarta chinos på Zara, självklart fanns dom inte i rätt storlek i rätt färg, så typiskt.
Påvägen hem från Täby stannade vi till på Barnens Hus och tittade på babygym eftersom vi hade bestämt att vi skulle köpa ett idag och jag ville ha ett som man inte bara låg och tittade i utan ett som också spelade upp ljud. Jag hittade ett, jippi. Så idag fick vi med oss ett babygym hem tillslut efter mycket letande tidigare.


Fina babygymmet.

När vi kom hem så hade jag bokat tvättid så det var bara till att slänga ihop all tvätt och sticka ner i tvättstugan med våran överfulla tvättkorg. När tvätten är klar blir det till att fixa middag.

/ Sandr0o


Evelyn lever rövare.


Våran lilla buse satt och sparkade vilt i sin babysitter medans jag och R åt middag. Lilla sötunge där.



/ Sandr0o

Våren är här.

Vilken härlig dag, våren har verkligen varit på besök. Hoppas den håller i sig. Det var otroligt skönt att rulla ut vagnen ur huset och bege mig mot BVC för vägning. Jag hade stor lust att ta av mig jackan för att det blev så varmt men det sägs ju att man ska svettas in våren och jag tänker inte bli sjuk så jag skippade det och behöll jackan på.
Lillan hade nu gått upp till 4930 gram, då hade hon gått upp 370 gram sen sist för två veckor sedan. Jag visade även upp blöjutslagen som vi inte lyckats få någon bukt på trots frenetisk smörjande. Hon tyckte att det såg ut som svamp så jag fick en annan smörja att använda morgon och kväll så jag hoppas att den ska hjälpa.

Vi hade en bra start på dagen här hemma. Lillan vaknade vid halv åtta och var hungrig men sen somnade både hon och jag om igen. Ställde klockan på nio men kom inte upp ur sängen förns halv tio. Hoppade in i duschen, åt frukost och gjorde iordning mig. Vid tio väckte jag lillan som sussade så sött i sin vagga för mat och påklädning för 10.45 hade vi tiden på BVC. Det är lyx att kunna duscha och äta frukost ifred, utan skrik och gnäll och utan att sitta och guppa med lillan i famnen för att hon ska vara nöjd. Så morgonen fick en fantastisk start för mig.

När vi kom hem från BVC var det matdags igen och när lillan började bli sömnig sen så tog jag loss liggdelen på vagnen och ställde den ute på balkongen med lillan sovandes i. Själv satte jag mig på en stol med fötterna på balkongräcket och läste min bok i solskenet. Härliga liv. Solen riktigt värmde. Nästa gång ska jag se till att vara osminkad så kanske man får lite färg tillomed, underbara tanke.

När R kom hem ifrån jobbet idag efter tre hoppade jag in i bilen och begav mig till Thaiaffären och sen till Ica. Vi hade bestämt att vi skulle äta thaimat  idag så jag åkte dit och införskaffade en massa saker, inte bara till idag såklart utan nu har jag massor med olika kryddpåsar och grejer så att jag kan laga thaimat precis när jag vill utan att planera i förväg.
Idag åt vi iallafall kyckling med röd curry och ris. Jag älskar thaimat.

Köpte med mig 1,6 kg färsk lax, under shoppingturen, hem. Så nu blir det verkligen till att hitta på något roligt med den. Tror att vi ska äta lax imorgon. Lax med apelsin och basilika. Det kan bli spännande ska ni se.

Nu sitter vi i soffan och tittar på tv. Jag väntar mest bara på att Greys ska börja, så himla spännande nu ju.


/ Sandr0o


Utemöbler.

Dagen är slut och jag ligger i soffan och bloggar medans R försöker få lillan att somna, det verkar ge resultat nu då jag hör hennes djupa andetag och inget mer, inga grymtningar eller liknande. Så snart är det dags för mig och R att krypa till kojs vi med.

Ikväll har jag varit hemma hos mams och paps, jag skulle lämna mammas bil hemma så att morfar kan lämna in den på verkstaden imorgon. Jag hade bestämt att jag skulle träffa Fia ikväll men jag förstår inte hur jag tänkte då eftersom jag inte kunde ta mig hem förns R slutade klockan 22 men jag löste det hela ganska bra genom att bjuda hem Fia till mina föräldrar istället. Så där har vi spenderat kvällen framför Den rätte för Rosing, DH och lite Brothers And Sisters. När R kom satt vi och pratade en stund men sen var det dags att åka hem och förbereda inför natten.

Häromdagen köpte vi hem ett badskum och en babyolja som ska hjälpa till så att barn sover bättre och slappnar av. Rutinen nu på kvällen är att först äta, sedan bada och efter det lite massage med oljan. Ibland äter hon lite till innan det är läggdags. Innan vi började med den här badgrejen på kvällen brukade hon vakna en gång under natten mellan 4-6 och sedan somna om men nu har hon sovit till sjutiden vilket är jätteskönt, varenda lilla timme med sömn är mycket värd. Vet inte riktigt om det beror på oljan men den luktar iallafall fantastiskt gott!

Imorgon jobbar R 9-15 och det innebär att det är jag som får gå upp när lillan vaknar tidigt på morgonen. Inte så kul när man är trött men å andra sidan så får jag sällskap hela eftermiddagen imorgon och så är han ledig på torsdag också. I vanliga fall brukar vi turas om att ge mat varannan natt ifall han inte börjar tidigt.

För övrigt fick jag hem reklam från Jysk idag med en himla massa utemöbler. Då insåg jag att det är dags att börja kika runt på utemöbler att ha på balkongen nu när våren närmar sig. Fantastiskt skönt att sitta ute och äta, läsa bok, sola (you name it) när vädret tillåter.

Godnatt...

/ Sandr0o