Friday night.

         
Frida med sin Charles. Singstar för hela slanten och så dans till Santorinilåtarna.



Hanna & Jocke "mot" mig & Frida.

    
Hanna bor verkligen jättefint, myyyyyysigt värre var det där!


The girls.

Nästa gång ska jag se till att pappa R inte börjar jobba tidigt dagen efter så att jag kan hänga med ut men det var hur trevligt som helst så länge det varade. Vid 02 låg jag i min egen säng och somnade in så att jag skulle vara pigg att ta hand om en febrig tjej morgonen efter.

/ Sandr0o


Simhallen [Bilder]

Bilderna från när vi var och badade för en vecka sedan hade jag helt glömt bort men nu så.


         
Gladskiten.


Bubbel.

    
Evelyn ville ha glass efter badet som ni ser men hon fick nöja sig med en korv hon.

/ Sandr0o


Överflöd av kärlek.

Vi har haft världens mysigaste dag, jag & Evelyn.
Eftersom damen i fråga fortfarande har feber så har vi mest bara gosat i soffan hela dagen lång. Vi har kramats i soffan, busat i soffan, dansat i soffan och pussats i soffan. Tack och lov är Evelyn pigg trots febern så jag tror och hoppas verkligen inte att det slår till som förra gången.


Gungade som sjutton i den gamla bilbarnstolen.


Älskade hjärtat sätter sig på dammsugarn så fort den kommer fram. Hon vill ju också åka med!

Evelyns mormor har varit här en snabbis idag och lämnat ett par allvädersstövlar och ullsockor till Evelyn. Hon ville inte alls prova stövlarna men så fort mormor hade gått utanför dörren i stort sett sprang hon och satte på sig stövlarna och vet ni? Vi fick knappt ta av dem när hon skulle gå och sova för natten, haha. Jag tror någon tycker om sina nya skor, skogalning som hon är!

♥ Tänk att en så liten människa kan ge så mycket kärlek ♥
♥ Tänk att vi skulle bli så lyckligt lottade att bli föräldrar till just Evelyn ♥
♥ Tänk vad mycket det finns att vara tacksam över ♥


/ Sandr0o


Risottto.

Jag hade det massa trevligt igårkväll hemma hos Hanna. Det bjöds på risotto med smarriga spett till. Jag hade aldrig ätit risotto förut vad jag vet iallafall. Det var riktigt smarrigt hörrni. Så smarrigt att jag faktiskt just precis nu står och lagar risotto själv, haha. Hoppas det blir lika gott som Frida hade gjort den igår. Yummie!
Vi sjöng Singstar som galningar igår, det var jättelängesedan och hur kul som helst. Rösten svajade riktigt rejält där mot slutet och kände av gårkvällens musikturné även imorse. Men kul som attans var det!
Vi körde lite Greklandfeeling också med galna låtar från tiden på Santorini, vilka minnen.
Hannas lägenhet är hur fin och mysig som helst och vilken förvandling mot hur den såg ut när jag var där och målade, vad lite färg kan göra!

Bilder från gårkvällen kanske kommer upp ikväll eller annars imorgon.
Nu ska jag nog ta och återgå till min risotto med räkor och krabba. Ikväll blir det myskväll med min fantastiskt fina familj och när Evelyn sussar sött ska jag och pappa R kika på film. Mys!

/ Sandr0o





Idag kör vi på prickigt minsann. Jag sitte...

100media_imag094 (MMS)

Idag kör vi på prickigt minsann. Jag sitter på tåget in mot stan och närmare bestämt Hornsgatan där min underbara vän Hanna bor. Även Frida (som var med sista veckan i Santorini och som jag inte träffat på år och dar) är där så det blir lite Grekland reunion, himla kul. Temat för kvällen (vi hade tema på klädseln varje kväll när vi gick ut där) är klänning och high heels. Simpel as that denna gång men ni ska se bilder från Grekland, där var det supermatchat varje kväll. Idag fick jag sticka från jobbet illa kvickt då personalen på förskolan ringde och talade om att Evelyn var varm. Tack och lov var det bara 30 minuter innan jag slutade. Stackars liten hade över 39 graders feber när vi väl var hemma.. Hade jag vetat om att det skulle bli så här när man börjar på förskola hade jag hyrt en privat nanny på heltid, nejmen skämt å sido - det här börjar bli tröttsamt men allra viktigast är ju att vårat hjärta mår bra såklart! Vi hoppas Evelyn sover bort febern under natten, hålla tummarna!!!!!


Evelyn mös i sängen imorse medans jag gjor...

100media_imag093 (MMS)

Evelyn mös i sängen imorse medans jag gjorde mig redo för jobb. Några timmar kvar och sen ska jag hämta älsklingen på förskolan och göra mig iordning för när pappa R slutar jobbet ska jag åka till mina fina vän Hanna och kalasa. Det blir hur trevligt som helst!


Jag har precis avnjutit min lunch här på j...

100media_imag092 (MMS)

Jag har precis avnjutit min lunch här på jobbet som bestod av yoghurt. Min mage mår fortfarande illa och svider men inte alls som igår. Alltså ville min mage ha något fräscht och lätt till lunch och det fick den såklart. Två och en halvtimme kvar och sen ska jag åka och hämta mitt älskade hjärta på förskolan..


Jag har precis avnjutit min lunch här på j...

100media_imag092 (MMS)

Jag har precis avnjutit min lunch här på jobbet som bestod av yoghurt. Min mage mår fortfarande illa och svider men inte alls som igår. Alltså ville min mage ha något fräscht och lätt till lunch och det fick den såklart. Två och en halvtimme kvar och sen ska jag åka och hämta mitt älskade hjärta på förskolan..


Idag har jag sjukskrivit mig från jobbet. ...

100media_imag092 (MMS)

Idag har jag sjukskrivit mig från jobbet. Jag mådde fruktansvärt illa när jag åkte från jobbet sent igårkväll och det fortsatte under natten. Jag låg och led av mitt illamående men slumrade ändå till då och då. Vid 01 vaknar jag och spyr och för en kort stund kändes det bättre men illamåendet kröp sig sakta tillbaka igen. Natten har inte varit rolig och morgonen lika så, jag hatar att må illa. Jag har tagit mig från sängen till soffan men här är det stopp. En hink vid min sida at all times är mer än nödvändigt. Jag tror vi har ätit något dåligt då karln i huset också är risig i kistan. Låt detta försvinna fort för det finns inge värre än illamående i min värld.


Dancing Queen. [VIDEO]

Tänkte bara visa en liten videosnutt från härom morgonen när älskade hjärtat satte igång med lite morgongympa/dans.




Alldeles för snart dag för jobb och I want to die, så är ungefär känslan just nu. Jaja ungefär 11 timmar tills jag är hemma igen och samma visa imorgon, wopido!


/ Sandr0o


Perfect sunday!

Goder afton!

Igårkväll slocknade jag tidigare än tidigast, närmare bestämt redan innan 21. När vi vaknade imorse fixade vi iordning oss och åkte mot Sollentuna simhall för att bada hela familjen. Var hundra år sedan vi hade en "familjedag" och hittade på kuligheter iomed sjukdomar och skit. Men idag hade vi äntligen planerat att ha lite familjemys. Evelyn plaskade och hade sig och ville aldrig gå upp, hon bara skakade bestämt på huvudet om man frågade om vi skulle gå upp. Aldrig i livet säg! Vi har och badade i två timmar ungefär, tiden sprang iväg. Tillslut fick vi "muta" Evelyn med en korv för att hon skulle gå med på att lämna poolen, haha. Jag tror bestämt det är någon liten dam som älskar att bada!


En gång gick hon med på att gå upp och värma sig lite så vi slapp vara alldeles blåa om läpparna och hacka tänder. Ska visa lite fler bilder en annan gång.

Vi åkte hem och sussade alla tre, man blir verkligen trött av att bada.
Sedan åkte vi iväg till Rs föräldrar och åt middag och busade såklart.
En helmysig dag har vi haft!

Imorgon väntas förbannat jobb igen, 12-22 vilket ju såklart suger. BLÄÄÄÄ! Samma sak gäller på tisdag. Gillalalalala läget!

Vill ni veta en sak? Jag är fruktansvärt trött på att ha ont i halsen. I en veckas tid har jag haft så obeskrivligt ont i halsen. Just idag gör det "enbart" ont och är svullet på vänstersidan och upp i vänster öra. Det gör så ont att det tar emot att svälja. Imorgon har jag ändå ätit penicillin i en vecka utan att det blivit något bättre och inga halsflussbaciller var det ju heller. Whats wrong with me? Ska jag ha ont i halsen at all times från och med nu?


/ Sandr0o



Nu ska vi in på Sollentuna simhall och pla...

100media_imag091 (MMS)

Nu ska vi in på Sollentuna simhall och plaska, hela familjen.. Mys <3


Grattis på 1års dagen Nessan! Idag är det ...

100media_imag079 (MMS)

Grattis på 1års dagen Nessan! Idag är det 1års kalas och jag är instängd på jobbet men vi får fira dubbelt upp nästa helg. Barnen växer upp så fort. Vanessa fyller redan 1 år lilla pluttisen och jag har snart en tvååring hemma. Tiden flyger! Grattis grattis grattis..


Grattis på 1års dagen Nessan! Idag är det ...

100media_imag079 (MMS)

Grattis på 1års dagen Nessan! Idag är det 1års kalas och jag är instängd på jobbet men vi får fira dubbelt upp nästa helg. Barnen växer upp så fort. Vanessa fyller redan 1 år lilla pluttisen och jag har snart en tvååring hemma. Tiden flyger! Grattis grattis grattis..


Gubben i lådan.

Jag är hemma, wihoo. Trodde aldrig dagen skulle ta slut men så tillslut fick jag äntligen gå hem.
Nu lyssnar jag på min nya favoritlåt på hög volym och ska hoppa in i duschen för att sedan åka till Kista och spana runt lite innan jag hämtar R på jobbet när han slutar. Då ska vi ha myskväll framför Idol ♥
Min älskade lilla tjej har nämligen blivit kidnappad av mina föräldrar från förskolan och är påväg till Örebro för att hälsa på min farfar. Mamma skulle nämligen vara barnvakt imorgon då både jag och pappa R jobbar medans min pappa skulle till Örebro men då fick dem för sig att sticka iväg idag istället och kommer tillbaka imorgon eftermiddag/kväll någongång.

Jag saknar redan min prinsessa ♥
Denna vecka har jag fått spendera alldeles för lite tid med henne, sammanlagt bara 5 timmar på 5 hela dagar närmare bestämt då jag jobbat som jag gjort. Usch! Älskade lilla barn.. Jag längtar tills imorgon men nu får jag och the love of my life passa på att mysa för oss själva iallafall ♥



Favoritlåten, jag kan lyssna i evigheter.

/ Sandr0o


Its snowing!

WOW!

Jag kliver upp okristligt tidigt och slås av att det är helt jävla vitt ute and it just keeps on coming. Det känns lite väl tidigt måste jag säga? Men jag sprang glatt in till karln som sussade sött och bad honom följa med och titta på en sak och visade snön. Det är något speciellt med den första snön alltså!

/ Sandr0o


Storhandling och lunchdejt med en god vän ...

100media_imag090 (MMS)

Storhandling och lunchdejt med en god vän och dagen är i stort sett förbi. Jag har precis lagat mat som Evelyn nu mumsar i sig, falukorvgryta med honungsäpplen. Jag provar billiga veckan konceptet från Ica då min fantasi är i botten och jag tycker det här verkar klockrent faktiskt. Evelyn tycker om dagens maträtt iallafall och jag provsmakade lite och det föll mig verkligen i smaken, vi får se om jag tycker likadant imorgon. Snart pyser vi till mina föräldrar och förbereder för Evelyns äventyr med dem halva helgen och sen åker jag mot Kimmi.


DRAAMA!

Dåligt med bloggning men det är inte så underligt när man jobbar 12-22.
Jag tänkte berätta lite snabbt om den otäcka händelsen på jobbet i måndags.

Det var en man som kom in och krävde att få gratis mat. Jag kände igen mannen sedan ett tidigare besök och vet att han är alkoholist. Han började högljutt gorma om att han skulle ha gratis si och gratis så för han hade minsann blivit missnöjd en gång förut. Han skulle ha maten till sin bror som låg på dödsbädden och ville ha sin sista måltid men han skulle inte betala. Han tjoade om godwill hit och godwill dit och vi var alldeles för unga (vi läser tydligen barbietidningar också?) för att förstå oss på detta. Han hade redan här hotat oss flera gånger. Efter mycket om och men knallar han in bakom kassan och tar tag i en hamburgare och börjar vifta med den och skriker fortfarande en massa skit om allt mellan himmel och jord, väldigt osammanhängande. Han ställer sig öga mot öga men en tjej på jobbet och uppträdde extremt hotfullt och tillslut går hon och hämtar telefon och talar om att han antingen får gå ut härifrån (olaga intrång eller vad det kan heta?) eller så ringer vi polisen. Efter en liten stund där ger han sig och går utanför kassalinjen igen men ger ändå inte upp. Det kommer en man med sin fru och ska handla mat och då börjar den sinnessjuka människan att bråka med honom och trycker upp en pingvinstång i ansiktet på honom och undrar om han inte ska smaka för han är ju så tjock. Då ryter mannen ifrån och en stund senare lämnar han oss äntligen men först hinner han spräcka en ballong med en kniv han hade på sig.

Alltså, våran hjärtan bankade i 120 för att vi var så uppjagade. Riktigt obehagligt det där faktiskt. Det bästa av allt är att det sitter ett flertal män ute i matsalen och tittar på det hela utan att ens reagera för fem öre. De bara småler och skakar på huvudet. Det här var absolut ingenting man bara skrattar åt för det var allt annat än roligt och det var inte en "vanlig" alkoholist som förde lite oväsen bara. Nejni, någon reaktion borde man kanske fått?
Eller tänker alla människor - "det är inte min syster, mamma, kompis så jag bryr mig inte".




/ Sandr0o


Tokan min.

Jag har varit iväg och lämnat av skruttungen på förskolan och vi alla är väldigt glada över att återigen få gå till förskolan men allra gladast är nog Evelyn. Hon hoppade i famnen på "fröken" Monika och sen höll dem handen och gick till fönstret för att vinka hej då till mamma. Där stod världens gladaste tjej och vinkade för fulla muggar!


Nybadad och happy.


Evelyns favorit för stunden. Hon sätter sig i vagnen och sparkar med fötterna så hon kommer fram/bak.

Hur kan man inte ha en wonderful morgon med det där solskensleendet som lyser upp i höstmörkret? Världens busigaste lilla tjej!

Lilla damen har börjat med något nytt och det är att vakna mitt i natten och skrika som sjutton vilket slutar med att hon får komma in till oss och sova.  Det är ju inte så bra direkt att hon har vant sig vid det. När hon var sjuk fick hon komma in till oss och sova om hon vankade till under natten men vi funderar på om hon nu istället har börjat drömma mardrömmar och om det är därför hon vill komma in till oss? Eller om hon helt enkelt vant sig att sova med oss? Det är isåfall inte bra alls. Hon ska sova i sin egen säng den där lilla tokstollen. Hela nätter också precis som hon alltid gjort, allra helst. Sådant här tramseri vill vi inte ha, om det nu är mardrömmar så får vi hoppas att dem lämnar henne i fred snart för inatt hade nämligen pappa R suttit inne på hennes rum mellan 02 och 04 och försökt få henne att somna om i sin egen säng. En stund efter att han lämnade rummet började hon skrika igen och det hela slutade med att hon kom in till oss.

Nu ska jag njuta av frukost i soffan framför våra bäst år innan jag sedan gör iordning mig för jobb. Det har sina fördelar med att jobba sent också, även om dem inte är allt för många.

Igårkväll hände en ganska läskig sak på jobbet men mer om det typ ikväll för det skulle nog ta mig alldeles för lång tid att återberätta den händelsen nu. Stay tuned!

/ Sandr0o


Off to work.

Dags att sticka iväg till jobbet och jag vill inget hellre än att stanna hemma. Jag har tre fantastiskt roliga dagar framför mig som innebär jobb till 22. Lovely, yeah right!
Bara att gilla läget.. Gilllalalala lääääääget!


Evelyn myser och dricker välling hos Kimmi innan läggdags.

/ Sandr0o


Penicillin check!

Nu börjar verkligen mina tre lediga dagar lida mot sitt slut, tiden går som vanligt på tok för fort när man är ledig.
Halsprovet på närakuten talade iallafall om att jag inte hade några streptokocker i halsen men hon skrev ut penicillin åt mig iallafall då hon lös i halsen och såg att det var "irriterat" och det hänger ju ihop med att jag fått lite ont i öronen också. Inte ska vi behöva hålla på som vi gjort så det var klart jag skulle få det utskrivet!
Så imorgon innan jag börjar jobba ska jag hämta ut penicillinen och starta kuren direkt. Hoppas verkligen vi får slippa denna sjukstuga nu när Evelyn äter sin penicillin och även jag startar min kur. Då kan man väl ändå få hoppas på att alla onda bakterier som plågat oss ska dö?


DIIIIIIIEEEEEEEE!

/ Sandr0o


Lammfärsbiffar med festaost, blomkålsmos och sås!




Du behöver:

Biffarna:
Ägg
Vitlöksklyftor
Timjan
Salt
Peppar
Fetaost
Lammfärs

Blomkålsmoset:
Blomkål
Philadelphia
Grädde
Salt
Peppar

Sås:
Grädde
Soya
Fetaost
Köttbuljong
Timjan


Sätt ugnen på 175°. Blanda samman lammfärs, ägg och timjan. Pressa ner vitlöken. Krydda färsen med salt och nymalen svartpeppar.
Skär fetaosten i sockerbitsstora bitar. Rulla färsen till stora bollar. Tryck fast en bit ost i varje boll och forma dem till runda och fina biffar.
Stek biffarna ljust bruna runt om i smör i stekpanna och ställ sedan in i ugnen och låt bullarna steka klart i 10 minuter.

Koka upp blomkål i grädde tills den mjuknar. I med philadelphiaost, salt och peppar och rör om. Bara att puréa om man föredrar det eller servera den som den där. Guds gåva till alla LCHF-are som sagt, yummie!

Häll på grädde, soya, timjan och köttbuljong i ugnsformen med biffarna. Smula fetaost runt och över biffarna i formen och ställ sedan in i ugnen och låt puttra en stund..

DONE!!!

Det blev faktiskt fantastiskt gott mina vänner, you should try it. Är man inte en LCHF-are kan man likaväl servera rätten med potatis.

/ Sandr0o

Yummie Fooood!

Denna helgen har verkligen bjudit på underbart god mat. Jaa eller jag har bjudit på underbart god mat helt enkelt. I fredags var Kim och Cattis här på Idolmys med smaskig middag och tillhörande vin. Då testade jag att göra lammfärsbiffar med fetaost serverat med en improviserad sås och blomkålsmos som är guds gåva till alla LCHF-are. 

Igår åt vi fläskarre i bit (min absoluta favoritmat) med god sås, plommon, blomkål, brysselkål, potatis, broccoli och äppelmos. Så förbannat gott och att det tar sin lilla tid att laga gör mig ingenting för det är värt det alla gånger.

Nu väntar jag på att mina foliepaket i ugnen ska bli klara. I dem ligger det torsk, blomkål, morötter, potatis, purjolök, scharlottenlök, citronsaft, smör, vitt vin och citronpeppar. Jag har blandat paketen med lite olika innehåll och det ska bli superkul att smaka. Detta har jag heller aldrig testat förut så vi håller tummarna för att det blir smarrigt!

Verkar som att det är dags för lite recept att dyka upp i bloggen ikväll efter denna helgs smaksensation, haha.

Jag hoppas paketen i ugnen blir klara så att jag hinner äta innan jag måste sticka till närakuten. Vi hoppas det går bra där borta också men det gör det väl!

/ Sandr0o


Närakuten.

Det halsontet jag vaknade med imorse och har tampats med under natten är inte att leka med. Jag har legat vaken till och från under natten då det gjort så ont att svälja. Inte skulle det stanna vid kliandet inte, varför göra det när man kan få ont istället? Jaa verkligen! Jag har haft ont i halsen och haft feber av och till sedan början av september nu. Idag fick jag nog då jag faktiskt inte haft så här ont i halsen tidigare under den här perioden, nu kanske det "äntligen" har brutit ut ordentligt eller något. Jag har iallafall bokat en tid på närakuten strax före 19 ikväll så får vi se vad dem har att säga om det hela.  

För nu har vi/jag verkligen tröttnat på att gå från sjuk till frisk om och om igen.

/ Sandr0o


Hola! Denna dagen har gått fort som tusan ...

100media_imag087 (MMS)

Hola! Denna dagen har gått fort som tusan även fast vi knappt gjort någonting. Vi tog en promenix i det fina höstvädret och så tog både jag och pappa R en nap när Evelyn sov. Jag somnade tillomed på soffan när jag glodde på TV så det var välbehövligt med lite sömn. Pappa R har kikat på den där förbannade fotbollen som dyker upp allt för ofta så jag har spenderat tid i soffan all by myself med en film, The Last Song. Riktigt sorgligt blev det! Nu på kvällen har det börjat killas/klia i min hals så jag känner att beslutet om att inte åka till Sanna på Its a girl-party inte var så dumt ändå även om jag gärna hade varit där. Better safe then sorry! Jag hoppas killandet stannar där och har försvunnit tills imorgonbitti. Nu ser jag framför mig hur vi alla tre inte behöver ha några sjukdomssymptom på mycket länge. Det gäller att visualisera och tro och det tänker jag göra! Bilden är från när Evelyn var sjuk i början på veckan, lilla gos <3


DH.

Kvällen har gått åt till att spana på Desperate Houswives. Kunde inte hålla mig så jag har precis kikat klart på nästa avsnitt också, jobbar ändå stängning nästa tisdag så missar det i vilket fall. Däremot missade jag ju säsongspremiären förra veckan så det tänkte jag kolla ikapp någon dag i veckan.




Jaha? Vad ska man säga om dagen? Evelyn spydde upp den lilla frukosten hon åt i samband med medicinerna. Hon åt inget mer förns närmare femtiden då hon tog några tuggor banan och lite dricka. En stund efter kom även det upp igen så lilla damen har inte fått i sig speciellt mycket idag inte. Däremot har hon fått behålla lite yoghurt och en flaska välling nu på kvällen. Jag hoppas att jag slipper se en nerspydd säng imorgonbitti när vi vaknar, så att det går åt rätt håll.

Vi måste boka ytterligare en tvättid imorgon eftersom sista spyattacken kom lagom tills tvättiden idag var slut. Sådan bra tajming, haha!

Dags att nanna kudden nu för imorgon står det jobb på schemat även om jag inte känner mig helt hundra ännu men det går bra. Var nog längesedan någon i familjen kände sig helt hundra..

/ Sandr0o


Öron och Hals!

Doktorns dom igår löd:
Öroninflammation på båda öronen och halsfluss. Hennes hosta gör det hela värre då det ökar trycket mot öronen.



Vi åkte till apoteket och hämtade ut medicin för 400 spänn. Sedan vi började med penicillinet och allt annat skit igår eftermiddags har Evelyn spytt till och från, precis som förra gången hon fick penicillin för halsfluss. Vi hann med två gånger igårkväll, en gång inatt och så alldeles nyligen. Jag blir tokig, hela lägenheten luktar spya och vi har en hel drös med nedspydda kläder igen och då tvättade vi ändå i tvättstugan det sista vi gjorde igårkväll.

Det känns ju inte så bra att hon spyr upp penicillinet och de andra medicinerna för det behöver ju hålla sig kvar i kroppen så att lilla tösen ska bli frisk någongång. Hoppas att det har hunnit hålla sig kvar tillräckligt länge för att göra någon nytta iallafall. Dumma penicillin!

Jag är också hemma idag då jag hade feber och var väldigt hängig igår. Låg i soffan eller sov hela dagen. Idag känner jag mig lite piggare, ingen feber men lite klen i kroppen sådär så imorgon blir det jobb igen. Det går inte att vara hemma såhär hela tiden och familjen Karlsson/Largo borde ha fått sitt med sjukdomar (ögoninflammation, feber, hosta, öroninflammation, halsfluss och spyor) nu för en väldigt lång tid framöver.

Jag jobbar till 17 imorgon och pappa R skulle börjat 16.45 men vi såg till så att dem sköt på det i en kvart så att vi fortfarande kan vara hemma med Evelyn utan att slippa vara hemma från jobbet. Vi byts av helt enkelt, pappa R tar dagspasset och jag kvällspasset hemma.

Nu sover älsklingsungen, alldeles utmattad och blek i ansiktet var hon innan hon slocknade i min säng, hennes egen är nedspydd (såklart) så jag väntar på att klockan ska bli 15 när vi har tvättid.


Mitt mammahärta tycker inte om att se mitt älskade barn må dåligt!

/ Sandr0o


Nu har vi precis startat dagen här hemma o...

100media_imag085 (MMS)

Nu har vi precis startat dagen här hemma och det gör vi med tre olika flaskor med "mediciner" till min älskade dotter. Dessa måste intagas i badrummet då de ofta kommer upp illa kvickt igen så slipper vi ha spyor överallt. Jag upptäckte att Evelyn spytt ner sig inatt men har inte en aning om när det hände. Vi tycker inte om penicillin men vi gillar läget och tvättar nerspydda kläder evert day.


Sjutstugan är tillbaak efter en dags uppehåll.

Vet ni vad jag kom hem till idag?
En stackars liten tjej som låg alldeles utslagen med 40 graders feber i pappa Rs knä. Bara en kort stund efter att jag kom innanför dörren bestämde sig innehållet i Evelyns mage för att titta ut över halva våran soffa och pappa R. Det var bara till att börja torka och ta av klädseln på soffan. Tack och lov kan man göra sånt iallafall! 

Imorgon är det vi som beger oss till farbror doktorn för att undersöka vad det är som är galet. Så här kan vi inte hålla på som vi gjort i över en vecka nu med feber hit och dit lite var och varannan dag. Igår var hon ju feberfri och pigg hela långa dagen utan några som helst tecken på att hon inte var kry och så idag smäller det till med hög feber direkt. Stackars lilla liten!


Evelyn bara någon dag gammal. När hon är sjuk förvandlas hon till denna lilla bebisen på en sekund som man bara vill ta hand om, inte för att man inte vill ta hand om henne annars men ni kanske förstår.


/ Sandr0o


Söndag- working day.

Äntligen går det att ladda upp lite bilder, dock fungerar inte alla bilder av någon anledning. Huvudsaken är att det slipper vara en helt bildfri blogg.

    
Höstpromenad igår och kika på hästarna.


Man kan leka med kryddburkarna medan mamma lagar mat.


Älskade barn!

Idag har jag jobbat, 8-18 så hela långa dagen i stort sett. Mina älsklingar har varit hemma och njutit av ledigheten och haft besök av Evelyns farmor och farfar.
Dagen på jobbet idag var katastrof lite till och från. Telefonen fungerade inte så när sista man innan lunchen skulle starta sitt arbetspass inte dök upp ringde vi och frågade. Då hade hon försökt sjukskriva sig hela morgonen men ingen hade svarat på telefonen. Jippi. Bara att gilla läget lixom men det var hårt där en stund och helt plötsligt blev klockan två och 1 av 4  knallade hemåt och rushen fortsatte. Sen blev klockan ganska snabbt 18 och även jag fick knalla hem. Det känns verkligen i huvud och kropp att man inte stått still i allt för många sekunder idag. Jag är trött helt enkelt men imorgon är vi lediga både jag och pappa R!

/ Sandr0o


Höööööööst.

Evelyn vaknade inte förns närmare elvasnåret "imorse" så hon sov ut ordentligt lilltösen. Vi mumsade i oss lite frukost, tog en snabb sväng med dammsugarn (ingen idé att städa ordentligt när det ändå ser ut som helvete då golvet inte är klart ännu) och sen gav vi oss ut på en härlig promenix i det fina höstvädret. Vi gick runt och så stannade vi till och kikade på hästarna vid Stora Väsby. Först var det spännande med hästarna men när en häst råkade komma lite för nära för lilla damens tycke då minsann blev det tjurigt, haha.

Tänkte visa er lite kort från promenaden eftersom det varit lite dåligt med bilder på bloggen nu mitt i sjuktugan MEN självklart vill inte blogg.se som jag vill. Jag är inte förvånad!
Jag får helt enkelt återkomma med bilderna.

Vet ni? Ingen feber so far för Evelyn. Vi håller tummarna!

/ Sandr0o


Sova sova sova.

Evelyns naptime blev extremt lång igår. Hon sov i mer än 5 timmar lilla damen vilket ju är bra då vi siktar in oss på att hon ska bli frisk fort som sjutton. Ingen feber när hon vaknade och ända fram tills innan läggdags då febern stigit till 40 grader. Oj så ont det gör att se henne alldeles medtagen.

Evelyn har inte vaknat för dagen ännu men jag tror hon vaknar snart då pappa R lever rövare för att sedan åka iväg till jobbet. Det blev sovmorgon idag med andra ord då jag nyss stigit upp, skönt så in i norden.

Nu håller vi tummarna för en friskare liten tjej idag här.

/ Sandr0o


Update från sjukstugan.

Mammas sjuka lilla hjärta ligger i sin säng och sussar. Jag tänkte lägga mig i soffan och glo på tv och mumsa i mig rester från gårdagens middag som bestod av Tacos. Yummie!
Evelyns feber ligger fortfarande över 39 grader men vi hoppas att hon lyckas sova bort den under dagen. Stackars lilla älsklingen!

/ Sandr0o


Sjukstuga.. All over again!

Evelyn har över 39 graders feber och spydde ner hela mig en stund innan läggdags. Jag tyckte hon kändes lite varm när jag kom hem men tänkte inte mycket mer på det då min lillebror var här och fixade med golvet och jag var mitt uppe i att laga middag. Strax innan läggdags tycker jag att hon faktiskt fortfarande är varm, glansig i ögonen och mosig så jag tog tempen - 39,5 graders feber, stackars lilla liten. En kort stund efter när jag går med henne i famnen spyr hon världens blaffa och prickar så att allting hamnar innanför min tröja och sedan rinner ner och ut under tröjan igen. Hallelulja! Ett bad och alvedon till tösen innan hon somnade i pappa Rs famn i soffan och vi kunde lyfta in henne. Imorgon blir det till att åka till jobbet och öppna vid 8 för att sedan åka hem när pappa R kommer till jobbet vid 10 annars hade det blivit kaos för tjejen jag skulle öppna med kan inte öppna. Det blev en bra lösning och jag hoppas dem klarar sig imorgon under dagen, vad gör man?

Nu är jag så trött på alla dessa febertoppar och mådåligt-tider att jag spyr. I fredags var jag hemma med feber. Igår och idag har pappa R varit hemma och imorgon blir jag hemma med lillis om man bortser från 2 timmar. Suck! Jag hoppas vi blir immuna mot alla förskolebaciller snart för detta går ju fan inte. Pengarna försvinner ju om man ska ligga hemma och vara sjuk.

Håll tummarna för att Evelyn tillfrisknar illa kvickt. Denna gången inte bara från febern utan även från slemhostan hon fått och den snoriga näsan. Snälla snälla snälla, så vi kan få ett slut på detta en gång för alla..

/ Sandr0o


Beauty Sleep.

Puh. Så var sista jobbkvällen för veckan avklarad. Imorgon och på fredag jobbar jag 8-17 och sen är jag ledig på lördag men jobbar 8-18 på söndag vilket inte är så fasligt roligt men what to do.
Däremot ser jag verkligen fram emot nästa vecka. Då jobbar jag nämligen bara tre dagar, tisdag-torsdag. Ska bli fantastiskt skönt att ha tid över till annat än jobb. Som att umgås med min familj och mina vänner! Detta är mardrömsveckan på över 50 timmar och nästa vecka blir softarvecka, jag längtar!

Idag har pappa R varit hemma från jobbet med feber och skit. Att detta aldrig kan få ett slut? Vi går om varandra i att må dåligt hela familjen och pappa R som aldrig brukar vara sjuk. Evelyn har iallafall varit på förskolan och inga problem där inte, hennes ögon verkar ha lugnat ner sig så det var en lindrig form av ögoninflammation som bara pågick i tre dagar ungefär, även Rs ögon börjar bli bättre.
Karln i huset blir hemma även imorgon så att han får chans att friskna till ordentligt i hopp om att vi ska slippa dessa sjukstugetider en gång för alla nu.

Dagens höjdpunkt var självklart säsongspremiären av Greys som jag suttit klistrad vid. Äntligen tillbaka!
Nu tänkte jag slänga mig i sängen och sussa gott, är ofantligt trött faktiskt och eftersom jag ska upp tidigt imorgon är det på tiden för lite skönhetssömn.

/ Sandr0o


Ögoninflammation.

Det verkar som att båda mina älsklingar har åkt på ögoninflammation. Det var flera dagar sedan som jag tyckte Evelyn var ovanligt "kladdig" i ögonen men reagerade inte mer på det just då men nu när det fortsatt så har jag misstänkt ögoninflammation. Pappa R såg suddigt i söndags men tänkte väl inte så mycket mer på det förns det sedan började klägga dagen efter. Nu är R är alldeles röd, svullen och geggig i ögonen så är vi nästan säkra. Idag när pappa R hämtade lilltjejen på förskolan hade fröken Monika talat om att Evelyn varit varig i ögonen under dagen och om det fortsätter vara så kommer hon inte få komma till förskolan då det är väldigt smittsamt.

På vårdguiden står det som så;
"Barn som har ögoninflammation med röda ögon och lite kladdigt sekret i samband med en lindrig förkylning behöver inte vara hemma från förskolan om de mår bra för övrigt. Barn som går på förskola ska vara så pigga att de orkar delta i alla aktiviteter. Barn med allergibesvär i ögonen behöver inte heller vara hemma."

Jag upplever att Evelyn har en väldigt lindrig släng av ögoninflammation då det inte kletar överdrivet mycket och hon annars är sig själv. Vårdguiden tycker att Evelyn inte behöver vara hemma från förskolan men det tycker tydligen förskolan. Vi får väl se om hon blir hemskickad imorgon eller inte för det är ju lite svårt när vi inte har någon direkt diagnos på damen utan drar våran egen slutsats.

Har det inte gått över inom en vecka så ska vi uppsöka läkare iallafall, sägs det.
Vi hoppas det går över på dem båda illa kvickt!

/ Sandr0o


Ordning och reda inom kort.

Det börjar sakta men säkert ordna upp sig här hemma nu. I söndags var snälla Sanna med familj här och hjälpte oss koppla in nya diskmaskinen. Eller jaa, Sannas karl hjälpte väl mest till medans jag och Sanna lekte med ungarna. Det tog längre tid än väntat, alltid är det ju något som inte vill sig när saker ska göras. Det fanns en hel del kanelbullar till förfogande iallafall, tur det! Tack snälla ni för hjälpen..

    
Lilldamen påväg ut. Handlade golv och åt glass.

         
Baka kanelbullar. Bus i Evelyns rum.

    
Prinsesstältet. Vanessa åt bullpapper.


Vanessa är ingen bebis längre även om det känns så, hon går ju.. Duktiga tjejen!


Massa buuuuuuuus!


Igår var min lillebror här och började lägga det nya golvet också. Han har nog ungefär hälften kvar som förhoppningsvis blir klart idag. Jag är glad över att vi valde valnöt till golvet istället för ek som det låg innan, himla fint blir det! Pappa R var och slängde den gamla maskinen igår och jag längtar tills golvet är klart och vi hittar tid till att åka och slänga det gamla golvet och ÄNTLIGEN kan få lite ordning hemma igen.

Igår jobbade jag 12-22 och detsamma gäller idag. Igår gick faktiskt tiden oväntat fort så jag hoppas det går minst lika fort idag. Jag har nyss lämnat Evelyn på förskolan och jisses vad glad hon var när vi gick på gården påväg in, helt lycklig över att få komma till förskolan och leka. Inte ett pip sa hon när jag gick heller, en kram och så vinka innan jag gick iväg och hon satte sig bredvid fröken som skalade frukt.

Dags att fixa lite frukost som jag ska avnjuta framför Våra Bästa År innan jag sticker till jobbet.

/ Sandr0o


Fina höstbilder.

Igår gick vi ut en sväng i lekparken för en heldag inomhus med en 20 månaders busig liten dam är inget att rekommendera. En viss liten någon blir uttråkad!
Så lekparken en liten sväng blev det allt!
Lyckades knäppa några finfina kort på prinsessan. Jag längtar efter en systemkamera så man kan ta fina kort mest hela tiden!!!! Efter min födelsedag och jualfton då jäklar ska en bli min, nu får det vara nog på längtandet. Jag älskar att fotografera!



Hösten är här.


Mammas lilla bus!

/ Sandr0o


Cinnamonroll!

Nu står min kanelbulledeg på jäsning. Hoppas den jäser som den ska så att det blir smarriga bullar!
Idag ska nämligen Sanna ta med sig sin händiga karl för att hjälpa oss koppla in den nya diskmaskinen. Skönt att någon som verkligen kan får fixa det istället för att hoppas på att det blir rätt. Som tack för hjälpen håller jag alltså på att bakar kanelbullar. Smarrigt!


NOM NOM NOM!

/ Sandr0o


Städat och klart.

Wohooo. Ingen feber idag so far, hallelulja! Dock har jag vaknat till och från under natten då jag haft så sablans ont i halsen och det sitter kvar såklart. Jaja febern är iallafall borta och det hurrar vi för. För sjuk det har jag minsann inte tid att vara, gårdagen fick räcka!

Jag och Evelyn körde ett race med städredskapen här hemma så fort pappa R stack iväg till jobbet. Det var verkligen välbehövligt och nu kan vi slappa resten av dagen. Evelyn hjälpte till massor och städade, gick med en trasa och torkade överallt och så tog hon fram sopborsten medans jag dammsög, vet inte riktigt hur mycket renare det blev med sopborsten men hon försöker ju iallafall ;)



    
Torka bordet. Sådär står hon ofta med datorhögtalaren mot örat och diggar till musiken.


Men man får inte glömma bort att torka databordet samtidigt.. Sötnos!

         
Plötsligt medan jag höll på och städade undrade jag vart Evelyn tagit vägen och då hittar jag henne ute på balkongen där hon sitter och bläddrar i "Max Potta". Hon älskar att läsa böcker lilla damen!

Dags att passa på att få i sig lite lunch när huliganen sussar.

/ Sandr0o


Igårkväll när R kom hem hade jag 39 grader...

100media_imag080 (MMS)

Igårkväll när R kom hem hade jag 39 graders feber. Jag hade då legat i soffan sen Evelyn lagt sig med filt och täcke och frusit ihjäl. Hela natten kallsvettades jag men när jag vaknade på morgonen var febern borta och halsontet kvar. Jag gick iväg och jobbade för halsont har man ju jobbat med miljoner gånger. Efter en timme på jobbet slog det till och jag kände hur febern kom tillbaka. I en timme stod jag framför grillarna och höll ändå på att frysa ihjäl. Tack och lov fick jag gå hem efter två timmar där. Ville bara börja böla som ett litet barn! Stannade till och köpte mat på donken då jag inte ätit något i stort sett sen elva igår förmiddag. Febern ligger nu på 39,5 så jag har slängt i mig alvedon och ätit mat i soffan framför tvn. Min kära karl är ett väldigt support när han börjar med att bli sur för att jag är sjuk och för att jag tog bilen hem från jobbet. Great man! Nu ska jag lägga min ilska åt sidan och försöka sova lite.


Igårkväll när R kom hem hade jag 39 grader...

100media_imag080 (MMS)

Igårkväll när R kom hem hade jag 39 graders feber. Jag hade då legat i soffan sen Evelyn lagt sig med filt och täcke och frusit ihjäl. Hela natten kallsvettades jag men när jag vaknade på morgonen var febern borta och halsontet kvar. Jag gick iväg och jobbade för halsont har man ju jobbat med miljoner gånger. Efter en timme på jobbet slog det till och jag kände hur febern kom tillbaka. I en timme stod jag framför grillarna och höll ändå på att frysa ihjäl. Tack och lov fick jag gå hem efter två timmar där. Ville bara börja böla som ett litet barn! Stannade till och köpte mat på donken då jag inte ätit något i stort sett sen elva igår förmiddag. Febern ligger nu på 39,5 så jag har slängt i mig alvedon och ätit mat i soffan framför tvn. Min kära karl är ett väldigt support när han börjar med att bli sur för att jag är sjuk och för att jag tog bilen hem från jobbet. Great man! Nu ska jag lägga min ilska åt sidan och försöka sova lite.


En ny filt.

Evelyn fick världens gosigaste filt i present igår. Från början från min mamma men det slutade med att min lillebror köpte den till Evelyn istället. Tackar!




Hur mysig som helst?

De finns i en rad olika färger och kommer från Chilli i Barkaby. Jag funderar starkt på att åka och införskaffa en till mig själv också under helgen. Jag som alltid fryser kan behöva en sådan gosig filt!

/ Sandr0o


Fröken Largo.



Imorse sprang fröken Largo omkring i mina klackisar som jag hade packat ner då planen fortfarande var att åka till Hanna direkt efter jobbet. En riktig liten girliegirl det där!

Evelyn lämnades på förskolan strax före 8 imorse då det var fotografering. Jag hoppas det gått bra och jag kommer längta ihjäl mig tills vi får hem korten. Gud så roligt, den allra första förskolefotograferingen!

/ Sandr0o


Helvetes sjuk.

Igår åkte jag och Evelyn med min pappa på jakt efter en diskmaskin direkt efter jobbet. Så nu står diskmaskinen här hemma och väntar på att få kopplas in. Vi kom hem lagom till läggdags för Evelyn så det var bara att natta henne och sedan parkerade jag mig i soffan med en kopp the då jag vaknade igårmorse med världens halsont. Jag börjar frysa så in i norden och kunde inte röra på mig och när pappa R kom hem från jobbet efter 22 kunde jag äntligen få hjälp med att hämta tempen och alvedon. 39 graders feber! Under natten fortsatte jag kallsvettas men när jag vaknade imorse var febern bortblåst och halsontet kvar. Men halsont har jag ju jobbat med miljoner gånger så jag stack iväg till jobbet. Big misstake för en timme senare känner jag hur febern kommer tillbaka och hur pissigt jag börjar må. Två timmar var jag på jobbet och sista timmen stod jag bara och hängde över grillarna för jag höll på att frysa ihjäl. Fick tack och lov gå hem. Ville bara ställa mig och tjura som ett litet barn för att jag mådde så dåligt.

Påvägen hem stannade jag till på donken och köpte med mig mat. Hade knappt ätit sedan elva igår förmiddags och orkade verkligen inte ställa mig och laga mat så fort jag kom hem. 39,5 graders feber visade det sig att tempen låg på när jag kom hem så jag slängde mig i soffan med mitt täckte och käkade mat framför Våra Bäst År innan jag somnade och vaknade nyss.

Jag som hade storslagna planer för kvällen. Så himla typiskt och jag som sett fram emot det så. Suck! Men vi får verkligen boka en ny dag snarast möjligt.

Min mamma är och hämtar Evelyn på förskolan så jag skulle slippa åka dit. Hon kommer och lämnar lilldamen till mig. Hoppas fröken fräken känner för att vara lugn hela eftermiddagen annars vet jag inte hur det här ska gå till. Förtillfället känner jag mig lite bättre men det är inte så konstigt med alvedon i kroppen. Alvedon is the shit!

Ska surpla i mig lite c-vitamin nu innan mammas älskling kommer hem.


/ Sandr0o