Ingen rast, ingen ro.

Idag har jag mest legat i soffan och tittat på tv efter det att R stack till jobbet före fyra. Jag har iofs hunnit med att skypa med mams och paps och med min lillebror också.
Igår hade vi som sagt Rs föräldrar på besök, vi åt laxpastan (mums) och sedan kladdkaka till efterrätt. Dom hade köpt med sig Frödinges kladdkaka som jag aldrig smakat tidigare men jisses vad god den var, hallelulja. 
Evelyn hade en väldigt gnällig dag igår. Precis när Rs föräldrar knallade in genom dörren började hon skrika. Skriket utvecklades snabbt till panikskrik så att hon blir alldeles röd och inte får någon luft. Ingenting hjälpte, det är bara att gå omkring och vyssja, vagga och hoppas på att hon ska lugna ner sig. Efter en stund satte jag igång med maten och strax innan vi skulle äta lugnade hon sig lite från panikskriket. Dock fortsatte hon att vara skrikig under resten av dagen - skrika, somna, skrika , somna osv.
Denna dagen har varit ganska lik gårdagen förutom att panikskriket inte kom förns strax innan R kom hem vid tiotiden. Så när R äntligen kom innanför dörren lämnade en storgråtandes Sandra över en skrikande Evelyn till sin pappa. Det gör så ont att se henne skrika så att hon inte får någon luft, man vet inte vad man ska göra när ingenting tröstar henne. Vi böt blöja trots att det bara var lite kiss i den, vi testade att ge mat, vi gick omkring och vaggade, vi sjöng, vi badade. Ingenting har hjälpt tills för en liten stund sedan när hon hade badat klart och fått på sig sin pyjamas och R hade gått omkring med henne på axeln ett tag, när han sen satte sig ner i soffan och la henne i knät så somnade hon. Helt otroligt att gå ifrån att vara så ledsen till att somna. Man undrar ju vad det var som var fel? Varför hon vart så hysterisk helt plötsligt? Jag önskar att hon kunde tala om ifall hon har ont någonstans.

Just nu känner jag mig halvt slut som människa. Jag bävar inför morgondagen när R går till jobbet för nu har vi haft två jobbiga dagar och jag har ingen ork till en tredje. Jag är rädd för att det ska bli en till jobbig dag, vi håller tummarna för motsatsen.


Innan R gick till jobbet idag hann vi iallafall äta älgskavsgryta med potatis och svartvinbärsgele. Mycket gott. Den enda höjdpunkten på denna dagen var den goda maten men så blir det ibland. Iofs så kan jag pusta ut lite nu eftersom hon har lugnat sig. Hon vaknade precis upp igen så det vart ingen lång sovstund men hon är lugn nu änsålänge. Jag är livrädd för att hon ska bli ledsen igen. Nu sker det mesta med ordentlig försiktighet hos oss för att hon inte ska reagera på något och bli galen.

Imorgon är en ny dag. Nu gäller det bara att försöka tänka positivt.

/ Sandr0o

Temamiddag hos Kimmi. (Halva helgen hos Kimmi)

Ikväll har familjen varit på temamiddag hos Kimmi med lite annat kuligt folk. Temat för denna gången var Indien, det bjöds alltså på god indisk mat och vi tjejer fick kastmärken ditklistrade i pannan. Flashigt värre. Kvällen blev nästan ovanligt lyckad tycker jag, den trevligaste av  dem trevligaste temamiddagar enligt mig.

Lillan hade varit grinig innan vi skulle åka iväg på temakvällen så jag hade världens klump i magen till att "behöva" åka iväg men tillslut kom vi iväg och hoppades på det bästa, i värsta fall var det bara att åka hemåt igen. Men det gick ju till våran glädje alldeles utmärkt bra. Hon sov sig igenom hela middagen och Earth Hour timmen också :)

Det blev faktiskt relativt sent med tanke på att både jag och R hade åkt dit med inställningen att "vi stannar inte länge" men vi åkte därifrån vid tolvtiden. Har man trevligt så har man :)


Nu ligger vi alla tre i sängen, lillan har precis somnat bredvid mig och R snarkar. Jag hatar snarkningar. Så jag tror bestämt att det är dags för mig att lägga ner bloggen för dagen nu och väcka R så jag slipper höra hans sablans snarkningar, mohahaha evil ;D




Dagen avslutas bäst med en bild på min fina familj <3



Godnatt / Sandr0o

En fredagskväll hos Kimmi.

Som jag skrev sist så spenderade jag större delen av fredagskvällen hemma hos Kimmi med Cattis och lillan. Vi åt världens godaste mat, limelaxpasta. Jag föll verkligen för det ordentligt, det var så gott. Jag ska tillochmed laga det till middag imorgon när Rs föräldrar kommer på besök, mumsfillibaba.
Efterrätten var också jättegod, passionsfruktspannacotta med hallon och egengjorda maränger. Smaskens, det var en riktig kalasmiddag vi avnjöt igår ska ni veta.

  
     

Vi tittade på Lets Dance också, fast vi hann inte med att se hela för jag var tvungen att vara hemma till tiotiden då R slutade jobba. Vi skulle sova hos min mamma och pappa och dit hade han ju inga nycklar och det är väl ingen höjdare att stå ute och vänta mitt i snöstormen kan jag tänka. Hann iallafall kolla vem som åkte ut  när vi kom hem och för mitt eget bästa säger jag ingen kommentar om vinnaren så att inte Cattis blir arger på mig. Haha. Eftersom hon ska titta på reprisen imorgon (idag).
När vi hade tittat klart på utröstningen av Lets Dance så var det läggdags. Tur att min lillebror försökte tänka lite förnuftigt nu när han är ensam hemma och tyckte att värmen inte behövde vara på i de rummen som han inte är i som typ min mammas och pappas rum som vi sov i. Vilket resulterade i att vi höll på att frysa ihjäl under natten, brr säger jag bara. Trodde dock att jag satte på elementen imorse när jag vaknade men jag gjorde uppenbarligen något fel för när vi nu kom hit för ytterliggare en övernattning ikväll var det fortfarande lika förbannat kallt här inne på rummet.

  
Bedtime.


/ Sandr0o

Kalasfredag.

Imorse vaknade jag upp utan att ha några som helst planer för dagen förutom att åka hem till mams och paps så att mormor och morfar ska kunna skypa med mamma och pappa i Thailand och titta på Lets Dance. MEN Cattis ringde mig imorse och jag berättade om mina planer och hon sa att hon ska hem till Kim på middag och att jag ju kunde följa med. Så nu helt plötsligt har jag planer för kvällen som inte innefattar att jag ska sitta ensam och glo på tvn. Nu håller jag tummarna för att lillan är snäll under dagen för annars är deet ingen höjdare att åka dit med en skrikande liten bebis men det ska nog gå bra :)

Lillan sover, jag gör iordning mig och tittar på Våra bästa år. Efter det blir det lunch och sen bär det av mot Väsby.

/ Sandr0o

Bröstpump.

Här mina damer och herrar är min bröstpump.Det intressanta med dessa bilder är inte att jag vill visa er min bröstpump utan det "intressanta" är det röda som ni ser på första bilden i tratten och på den andra bilden ser ni att mjölken är röd.
Ja grattis till mig, jag blöder fortfarande och har det jävligt. Det gör så ont varje gång jag ska ta av mig min bh, då har såren fastnat i mina amningsinlägg och det mina vänner gör ONT att rycka loss.




  

Det här med amning, det är kalaskul grejer. Positiva Sandra är här för en stund men ska snart gå och sova så då hoppas vi på gladare miner. Men jag menar hey, hur kul på en skala från ett till tio tror ni att det är? Snart tar väl min mjölk slut också som grädde på moset men vad sjutton ska jag göra då? Huvudsaken är att min lilla flicka mår bra tycker jag, resten får bli som det blir.

/ Sandr0o

Dagens påhitt.

Blev ingen höjdarpromenad idag inte. Lillan ville verkligen inte ligga i vagnen för hon bara skrek och skrek. Hon brukar bara skrika lite ibland när man precis lägger ner henne i vagnen men när hon märker att man börjar gå med vagnen blir hon tyst men inte idag inte. Så det var bara för oss att vända hemåt igen efter ett tag. Vad gör man? Kan ju inte gå omkring med en skrikande bebis i vagnen inte. Vi fick åtminstonde lite frisk luft och sedan har vi precis som igår låtit solen skina in genom den öppna balkongdörren, wonderful.

Nu är det Greys på tv (gamla repriser) och alldeles strax Unga Mödrar. Tänkte försöka laga någon mat efter Unga Mödrar men jag vet verkligen inte vad jag ska laga? Jag har ingen kyckling kvar hemma och det är ju det allra lättaste att hitta på något med. Hmm köttfärs har jag, vad ska jag göra av den tro? Vill inte ha köttfärssås tror jag, det är så tråkigt och vanligt. Det är mitt stora problem för dagen minsan, vad ska jag laga för mat. I-lands problem.

Jag har städat här hemma också. Tillochmed moppat golven, för det gör jag inte varje gång ska ni veta så nu är det rent och fint här hemma. Har slängt på en tvätt också med lillans kläder eftersom hon idag har spytt ner sin sista rena body.

Nej Tvn och matlagning efter det.

På återseende!


/ Sandr0o

Soliga torsdag.


Lillan håller i flaskan alldeles själv.



Vädret är ju helt fantastiskt så nu ska jag försöka slänga i mig lite lunch och sen sticker vi  ut på promenad i solskenet.
Skypade med mams och paps ifrån Thailand imorse. Varmt och skönt därborta, jag är inte alls avundsjuk, nejnej!

/ Sandr0o

Imorgon är en ny dag.

Jag och lillan packade ihop oss och åkte mot mams och paps. Vi hälsade på Evelyns gammel-mormor och morfar, jag fick våfflor (mums) men lillan var inte alls glad när vi var där. Jag tror hon hade ont i magen för det var samma visa som alltid när hon blir sådär hysterisk, prutta och rapa mycket och så tycker hon om att hänga så att det är lite tryck på magen. Hon blir aldrig hysterisk annars om hon inte är hungrig och det var hon inte.Tittade in hos min lillebror en snabbis men lillan var så himla ledsen så jag gav upp efter ett tag och vi begav oss hemåt. Jag som hade planerat att hälsa på R på jobbet men det fick vi hoppa över, en annan dag kanske.
I bilen blev hon som vanligt lugn. När vi kom hem så åt hon lite mer och sedan har jag suttit och vaggat henne i bilbarnstolen tills för en liten stund sedan. Lite skrik och gnäll mellan varven men nu äntligen så sover hon.
Jag sitter självklart bänkad framför Greys och väntar på att R ska komma hem. Jag längtar tills helgen då R är ledig, jag hatar när han jobbar sent och börjar tidigt. Bara två sådana dagar kvar nu och sen äntligen helg. På fredag ska vi sova hemma hos mams och paps är det tänkt. Så på lördagmorgonen ser jag verkligen fram emot att bada tillsammans hela familjen. Visserligen blir det kanske lite trångt men det kommer det alldeles säkert vara värt. Evelyn älskar att bada och duscha så det ska bli mysigt.


Min lilla bebis duschar med pappsen. Världens nöjdaste lilla bebe när hon får duscha och bada.

/ Sandr0o

Dagen som så.

Underbara soliga dag. Idag har min balkongdörr stått öppen under större delen av dagen. Så himla skönt med solen som skiner in och värmer upp golvet och så himla skönt med frisk luft. Har plockat undan lite här hemma, lagat mat till mig och matlåda till R tills imorgon och tittat lite på tv också. Skulle behöva damma och damsuga här, det känns skitigt. Det är nog inte så skitigt egentligen men det känns som så och det kryper i kroppen på mig när jag tänker på det. Dessvärre så kommer nog lillpluttan vakna snart eftersom hon sovit ett ganska bra tag nu så jag hinner inte sätta igång med det just nu. Kanske får köra ett race om hon somnar något mer under eftermiddagen.

Jag vill göra klart fler dopkort också men det är svårt att hinna med när man har en liten sällskapssjuk bebis här hemma som inte vill ligga själv allt för ofta. Om jag har tur hinner jag pyssla lite med det idag annars får jag helt enkelt fixa klart i helgen när R är ledig. Det är inte värre än så. Nu har jag iallafall bokat dopet, den 13 juni blir det dop gott folk. Spännande, då håller vi tummarna för skinande sol.

Jag funderar på att hoppa in i bilen och sticka hem till mina föräldrar om en stund. Inte för att mina föräldrar ens är hemma men min lillebror är ju det och då tänkte jag isåfall passa på att låna deras badkar så att jag och lillan kunde bada tillsammans. Vi får väl se hur jag gör. R jobbar ju i vilket fall till 22, usch & fy vad jag hatar dessa dagar när han jobbar sålänge.

Jag och R ska ju tatuera oss i april. Så jag tänkte att ni skulle få se förslagen. Jag är iofs ganska säker på vilken text jag vill ha men vad tycker ni? Vilken text är finast?


                                                  


/ Sandr0o

Smärta.

Jag får panik. Jag kan inte amma och jag kan inte pumpa heller. Sår, sprickor och blod hindrar mig från båda delarna. Det gör så ont och nu är jag rädd att min mjölk kommer börja sina ännu mer eftersom jag inte kan stimulera produktionen på något sätt alls nu. Visserligen hade det ju redan innan blivit dåligt med mjölk vilket har inneburit att vi blivit tvungna att ge lillan ersättning som tillägg till amningen men nu har det bara blivit ersättning bortsett från lite utpumpad mjölk som jag lyckades få fram igår trots problemen.

När jag tänker på att hon får ersättning tänker jag direkt på BVC. Sist jag var där försökte jag berätta att hon har fått tillägg men vågade inte riktigt berätta hur mycket och hur ofta eftersom man märkte hennes misstycke så fort jag ens nämnde ordet ersättning. Det är så himla irriterande och man får ju inte direkt någon uppmuntran eller hjälp eller så. Det kan ju kännas tillräckligt jobbigt redan från början och sen när man kommer till BVC känns det lixom värre, det borde ju kännas bättre tycker jag?
På ett sätt känns det lite jobbigt att min BVC-tant inte vet om hur pass mycket ersättning vi nu blivit tvungna att ge henne ifall att det dyker upp några problem som jag sedan frågar henne om när jag kommer dit, då har ju inte hon all fakta som kanske spelar roll för att kunna lösa problemet. Det är en hel vetenskap det här.

Men just nu gör det iallafall så förbannat ont att det inte går alls. Jag känner en strålande känsla igenom hela bröstet till och från också, usch. Jag undrar hur lång tid det tar innan mjölken helt tar slut?

/ Sandr0o

Kvällsbus.


En video när vi busar lite innan läggdags häromkvällen.



Idag har jag och lillan mest tagit det lugnt. Jag har varit så himla trött de senaste dagarna, undrar vad det beror på?
Vi tog en promenad iallafall, det blev en kortis. När vi gick ut så var det jätteskönt och soligt men efter en stund så blev det helt mörkt och började snöa massor så vi gav upp efter en stund och gick hem då det blev kallt som tusan. Nu ska jag titta på Brothers and sisters och sen är det läggdags, mina ögon går redan i kors.

/ Sandr0o

Förlossningsberättelse.

Här har ni världens längsta blogginlägg någonsin. Men hur skulle jag kunna fatta mig kort om denna fantastiska upplevelse? Nej det gick då rakt inte. Så därför ger jag er nu ett ofantligt långt inlägg men jag menar är du inte intresserad så behöver du ju inte trötta ut ögonen genom att läsa helt enkelt. Denna berättelse måste helt enkelt finnas någonstans för jag vill aldrig glömma den dagen då Evelyn kom till världen och nu är den förevigad i bloggen. Here goes nothing:


Den 18/1-09 hade jag och R varit på "personalfest". Folket spelade bowling (jag avstod eftersom jag var höggravid och klumpig). Efter bowlingen stannade vi på en pizzeria för att äta och sedan bar det av hem till Marcus från jobbet för att fortsätta där. Massor med chips, dipp och godis var uppdukat men det räckte tyvärr inte för att rädda kvällen. Det var faktiskt allt annat än roligt, vilken personalfest alltså. Visserligen hade jag och R bråkat ordentligt innan vi åkte till bowlinghallen så det påverkade troligen mitt humör och att jag dessutom var höggravid och hade ganska mycket hormoner i kroppen gjorde väl också sitt skulle jag tro. Rolligt var det i vilket fall inte. Nu i efterhand hade jag hellre stannat hemma och vilat. Vi kom hem efter midnatt någon gång, låg och diskuterade allt mellan himmel och jord i sängen. Vid fyratiden på morgonen ringer min lillebror (då har vi ännu inte somnat) och berättar att han har fått sitt näsben brutet av något pucko och att han därför varit på akuten. Efter detta kunde jag verkligen inte somna och efter mindre än två timmar känner jag hur det hugger till i hela min mage, känns som en väldig mensvärk. Jag fattar inte riktigt vad det är som händer men när samma värk återkommer med jämna mellanrum förstår jag att någonting är på gång. Plötsligt brister någonting inuti mig och en massa vätska börjar sippra ut. Jag springer in i duschen och sätter mig där inne på golvet en stund och duschar magen med varmt vatten under värkarna. Går tillbaka och lägger mig i sängen igen och tänker att det kanske bara var slemproppen som gick och att det var förvärkar jag kände. Men efter en stund så brister det ytterligare en gång och ännu mer vätska sipprar ut. Upprepar samma procedur igen, in i duschen ett tag och sedan tillbaka till sängen. När det även denna gång sipprar ut ännu mera vätska så ger jag upp och parkerar mig själv inne i duschen och fortsätter spola hett vatten på magen när värkarna kommer. Vid det här laget har värkarna ökat i styrka sedan det började men det funkar fint att andas igenom varje värk änsålänge.
Tillslut bestämmer jag mig för att försöka lämna det smärtdämpande varma vattnet och duschens trygga golv för att surfa in på en internetsida där man kan klocka värkarna. Märker att värkarna är ganska oregelbundna, ibland kom det tre värkar på 10 minuter och ibland kunde det dröja hela 10 minuter innan nästa värk sköljde över mig.
Vid åttatiden på morgonen ringde jag först till Danderyd men fick svaret att dom hade fullt så damen jag pratade med talade om att hon skulle ringa till KS och höra sig för där. Efter en stund ringer hon upp och berättar att personalen på KS vill prata med mig personligen så jag greppar telefonen och ringer upp dem. Hon sa att även dem hade fullt på alla förlossningsrum men hon skulle tala med någon som fixade med platserna och återkomma till mig vilket hon gjorde och vi var välkomna dit när vi kände att vi inte kunde vara kvar hemma längre. Jag ville absolut inte åka in för tidigt och bli hemskickad så jag vankade fram och tillbaka här hemma, jag kunde omöjligt sitta stilla. R klockade värkar på datorn när jag sade till. När en värk kom hängde jag på soffan eller liknande och andades. Tillslut bestämde vi oss för att åka in. Påvägen stannade vi på Ica Maxi för att köpa bindor (då vattnet fortsatte att sippra ut hela tiden) och någonting till oss att äta då vi inte hunnit med det riktigt eftersom vi uppenbarligen haft annat för oss. För att spara lite tid sprang R för att hämta bananer då jag ställde mig i kassakön. Jag känner hur en ny värk plötsligt tar fart och där står jag i kön på Ica utan R bredvid mig. Jag andas och andas och tänker på om folket inne i affären märker att det står en höggravid tjej bredvid dem som är mitt uppe i barnafödande, eller åtminstonde påväg dit,. R dyker upp precis när värken tar slut, vi betalar och sätter oss i bilen för att åka vidare mot KS.
Vi kommer in till BB på KS klockan 13.20. Jag får komma till ett undersökningsrum där en sköterska sätter en CTG på mig för att mäta värkarna och lillans hjärtslag. Sköterskan säger att vi ska låta maskinen mäta ett tag och sen försvinner hon.


Undersökningsrummet med CTGn kopplad på magen.

Efter ett bra tag börjar jag och R undra om det inte borde komma tillbaka någon snart för att titta till oss. Min pappa skickar ett sms och talar om att han tydligen befinner sig ute i receptionen. Efter en stund kommer det in en sköterska och blir förvånad över att se oss där, då hade min pappa frågat efter oss och hon hade inte hittat oss i något av förlossningsrummen så hon började leta på undersökningsrummen och fann oss där tillslut. Klockan var 16:50 när hon hittade oss. Vi hade alltså blivit bortglömda mitt i skiftbytet. Efter mer än tre timmar i det lilla rummet med den obekvämaste sängen i världshistorien blev jag undersökt, fick lavemang och sedan duscha. Det var så otroligt skönt att duscha och kunna spola hett vatten på den värkande magen. Nu var jag öppen 4 centimeter. Klockan 17.10 efter duschen fick vi äntligen komma till ett riktigt förlossningsrum. Värkarna började bli riktigt jobbiga att handskas med så jag blev visad hur man använder lustgasen. Vilken lycka att få andas in lustgas och kunna koppla av en aning mer än innan, värktopparna bara försvann ut i tomma intet.
 

Lustgasen var min bästa vän.

En sköterska kom in med två mackor var och jucie till mig och R. Aldrig har det smakat så bra med mackor och juice. Jag var så otroligt hungrig så mackorna försvann snabbare än kvickt. Lustgas, mackor och juice var den absolut bästa kombination jag kunde tänka mig just då. Klockan 19.17 sätts nål på mig eftersom jag har begärt att få EDA då jag känner att lustgasen inte hjälper tillräckligt längre. Det kändes som om min rygg skulle gå av och jag kunde verkligen inte stå ut längre. Klockan 19.33 kommer narkosläkaren och lägger EDAn. Då mina värkar inte utvecklas tillräckligt i intensiteten kopplas ett vätskestimulerande dropp. EDAn ger god effekt efter en stund och jag känner nu enbart ett tryck neråt utan den fasliga smärtan.. Klockan 21.40 tas en "hink" in på rummet och jag försöker kissa utan resultat så jag tappas på urin istället. Klockan 22.05 får jag sitta på en boll för att huvudet ska sjunka längre ned.


Sitta på bollen och guppa.

Jag fick nu i uppgift att vila så mycket som jag kunde medans vi väntade på att det värkstimulerande droppet skulle ge maximaleffekt och jag tillslut skulle känna krystvärkar. Stämningen var så lugn och skön, vi lyssnade på The Voice (som vi gjort under hela kvällen) och pratade. Barnmorskorna och jag bestämde att vi skulle satsa på att börja krysta vid midnatt och klockan 23.45 kom krystvärkarna. Äntligen fick jag göra någonting när trycket kom, pressa på istället för att försöka slappna av. När vad som kändes som halva huvudet var ute ville jag inte vara med mer, jag fick tårar i ögonen och talade om för R att jag inte orkade mer nu. Men när nästa värk kom var det bara att ta i igen, ett steg närmare våran flicka och ett steg närmare för smärtan att försvinna.
 Klockan 00.13 tittade våran fina lilla flicka ut för första gången, apgar - 9,10,10. Hon torkades av en aning och lades upp på mitt bröst. Jag var alldeles skakis. Herregud vilken känsla, vilken otroligt häftig upplevelse. Jag vågade knappt rör mig när hon låg där. Ingenting annat fanns, tiden stod still. R fick klippa av navelsträngen.


Alldeles nyförlöst.

Klockan 00.25 krystade jag ut moderkakan som vägde 600 gram. Barnmorskan höll upp och visade, man kan ju aldrig tro att en liten människa kan bo och leva där inne i nio månader. Helt fantastiskt! Jag blev sydd och sedan hämtades det in lite fika, mackor och saft tror jag det var. Vi blev lämnade ensamma en stund. Barnmorskan kom tillbaka och talade om att jag måste kissa så att de ser att allting fungerar som det ska. Blir ledd till en toalett och tar samtidigt en dusch. Klockan 02.30 får vi komma till vårat rum på Lilla Enheten som avdelningen hette. Vi lägger oss till rätta i sängen med vårat lilla mirakel emellan oss och försöker sova, alldeles utmattade.

Det var historien om när min och Rs älskade lilla flicka kom till världen. En otroligt häftig upplevelse som var fylld med lugn och lycka. Jag hade en bild framför mig om hur panikartat det hela skulle vara och jag blev så positivt överraskad. Det var så lugnt och stilla inne på vårat rum, vi lyssnade på musik och pratade mellan de intensiva varven. Den bästa dagen i mitt liv, vilken otrolig upplevelse.

Så för att sammanfatta det hela så startade värkarna vid 05 på morgonen den 18/1. Vattnet avgick runt 06. Mina värkar blev enligt  CTGn på BB etablerade vid 16. Sammanlagt under förlossningen förlorade jag 300 ml blod. När våran flicka tittade ut 00.13 den 19/1 vägde hon 2885 gram, var 48 centimeter lång och hade ett huvudomfång på 33,5 centimeter. Hon fick apgar - 9,10,10. Vi blev utskrivna från BB den 21/1 klockan 09.50 och hopade då  in i bilen som en liten familj för allra första gången. Efter den dagen blir våra liv aldrig mer densamma. Vi har nu börjat en ny tidräkning - Före Evelyn och Efter Evelyn.


Amazing...



Lillan alldeles ny i världen. Känns knappt som om det är samma person på bilden som i verkligheten.

/ Sandr0o


Helgen är slut.

Kvällen i bilder:


Familjen i soffan.


Lillan somnade i morbrors knä.

Lillan leker flygplan.


Lillan flyger igen.

/ Sandr0o

Sunday.

Lugn och skön söndag hemma hos familjen Karlsson/Largo. R var och tränade imorse, då passade jag och lillan på att mysa i soffan. När R kom hem tog han lillan och satte sig och spelade PES så att jag kunde fortsätta pyssla. Nu har jag lyckats knäpa fram några fler kort, inget är det andra likt men snart kommer nog fantasin börja sina och korten börja påminna mer om varandra men heey det är det ju ingen som ser eftersom man bara får ett kort ju :)

Nu ska jag väcka lillan - byta blöja, byta kläder och mata sedan sticker vi hem till mams och paps en stund. Dom åker ju till Thailand i två veckor imorgon. 

Vi lyckades sätta igång Seven Pounds tillslut igår. I början fattade varken jag eller R någontign typ, filmen kändes bara otroligt skum men mot slutet så blev den bättre och bättre. Okej kanske inte var den bästa filmen jag sett men helt klart okej.
Som sagt - väcka lillan var det.

/ Sandr0o 

Lördagen som gått.

Lillan var grinig när hon vaknade imorse, det höll i sig i nån timme tyvärr. Jag och R hade bestämt oss för att åka en snabbis till stinsen eftersom jag behövde köpa lite saker på Panduro.  Först såg jag till att all tvätt blev tvättad och som tur var lugnade även lillan ner sig tillslut så då stack vi iväg. En snabbis till Panduro som sagt och en sväng förbi K-rauta, lämade också min mini-plattång till mamma som åker till Thailand på måndag. Stannade till på Ica också och handlade lite saker till dagens middag och morgondagens middag,
När vi kom hem satte jag mig och pysslade med det jag köpt på Panduro, ska ju göra mina egna dopkort tänkte jag. Har lyckats knopa ihop tre stycken idag, ingen lik den andre. Skulle vilja visa hur det blev här i bloggen men då försvinner ju lite av det roliga för dom som kommer bli inbjudna till dopet när ni sedan får hem dopkorten i brevlådan. R passade på att spela PES som vanligt.
Dagens middag blev Tacotårta, muuuuums. Älskar Tacos och det är ju lite roligt att göra olika varianter så att det inte blir samma sak varje gång.

Efter middagen fortsatte jag att pyssla och R spelade. Nu sitter vi båda framför datan som två nördar och lillan ligger bredvid mig och sparkar hej vilt. Vi som hade tänkt att kolla på film ikväll, Seven Pounds. Vad hände med tiden?

/ Sandr0o

Recepttips.

Här nere kommer receptet till varmrätten som jag och Cattis avnjöt under kvällen. Dock hade vi spiskummin istället för gurkmeja då Cattis lyckats ta med sig fel krydda men hey det funkade bra det med för gott blev det ju. Vi hade även en klick tukisk yoghurt ovanpå för att balansera det hela. Alltså inte i själva röran utan på när man lagt upp det i en skål/tallrik. Fantastiskt gott att doppa bröd i, om vi ska vara rätt och riktiga så ska man väl ha naanbröd som en riktigt indier men har man inte det så går ju vilket bröd som helst, som man tycker om, bra.

8 portioner
4 stora kokta potatisar
3 burkar kikärter (à 410 g)
2 gula lökar
1-2 röda hackade chilifrukter
4 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
2 msk rapsolja
2 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 tsk gurkmeja
1 1/2 msk garam masala

1. Skär potatisen i mindre bitar. Spola av kikärterna genom durkslag.

2. Hacka lök, kärna ur och finhacka chilin.

3. Fräs lök, pressad vitlök, chili och ingefära i olja, häll på tomater och kokosmjölk och koka ca 15 min. Smaka av med salt, svartpeppar, gurkmeja och garam masala.

4. Tillsätt kikärter och potatis och låt puttra ett par minuter tills de är varma.

Om ni nu får för er att prova detta så hoppas det smakar smaskens!

Gonatt / Sandr0o


Fredag.. Underbara fredag!

Det blev en skön start på morgonen för mig och lillan. Jag var så otroligt trött när jag var tvungen att slå upp ögonen imorse och hade mer än gärna somnat om när lillan fått mat men vad gör man när liten vill vara vaken? Så istället la vi oss i soffan och satte på en film, Systrar i jeans 2. Den största anledningen till varför jag ville se den filmen är att man får se glimtar ifrån Santorini då en av tjejerna befinner sig där lite då och då. Den vackraste platsen på jorden enligt mig, so far iallafall. Vi får väl se om jag hittar en lika fantastisk plats under min livstid. Filmen var faktiskt bra, himla mysig.
När filmen var slut så fixade jag matlåda till R som var och tränade. R begav sig mot jobbet vid halv tolv så då blev vi själva. Lillan somnade en stund och då passade jag på att plocka undan lite här och ringa till kyrkan och diskutera dopdatum. Nu har jag ett antal datum att fundera kring under helgen, ska återkomma på måndag när jag bestämt mig och boka en tid.

Jag och Cattis har ju haft myskväll ikväll med lite knytkalas. Hon stod för varmrätten medans jag stod för desserten så jag och lillan promenerade upp till affären och köpte hem lite frukt så att vi kunde göra karamelliserad frukt med kokos till efterrätt. Smaskens. Men nu är jag så mätt, det ser ju nästan ut som om jag är gravid igen. Till varmrätt gjorde vi förövrigt en vegetarisk indisk rätt med potatis, kikärtor och annat smått och gott, riktigt god även den.
Kvällens agenda såg ut som så:
Lets Dance, Lets Dance, Lets Dance..
En av mina favoriter åkte ut idag. Nu hejar jag stenhårt på Bagge!
Det blev en otroligt trevlig kväll, skjutsade Cattis till stationen för mindre än en timme sedan. Nu matar R lillan medans jag får lite tid till att göra vad jag vill men mycket snart blir det läggdags, är fortfarande fasligt trött. 

Mitt hjärta och Cattis leker med Sickan.

Undra vad helgen ska bjuda på för spännande? R är ledig hela långa helgen. Det enda vi har inplanerat är en tvättid imorgon på förmiddagen.

/ Sandr0o 

Helgen närmar sig.

Idag strax före klockan tio på morgonen befann jag mig hemma hos mams och paps. R började nämligen tidigt och jag hade bestämt med mamma att vi skulle åka och kika på kläder när hon kom hem från jobbet. Då var det bara till att stiga upp tidigt imorse för att åka med R. Jag och lillan tittade en stund på tv men somnade ganska snabbt både hon och jag, i dryga två timmar sedan var det dags för lillan att äta lite mat. Efter matstunden så la jag lillan på en filt i soffan och la mig bredvid henne. Vi hade det så himla gosigt då. Hon bara låg där och log hela tiden, hon var så himla glad. Tittade med stora ögon, härmade, pratade och log. Så fantastiskt mysigt var det.

  
Här hade vi det himla mysigt.

När mamma väl kom hem sen så stack vi till Stinsen. Jag hade gärna velat handla en massa vårkläder men helt plötsligt blev jag inte alls på humör för det och det var nog bra egentligen så slipper jag ha en butter R här hemma, haha.
Min mamma färgade sina ögonfransar på en salong där. Vi båda såg till att noppa våra ögonbryn där också, med sån där tråd. Så himla smidigt, snabbt och smärtfritt.

När vi var tillbaka hemma igen lagade mamma mat och medans vi väntade på att maten skulle bli klar så lekte vi lite med gips och lera. Jag hade tagit med mig saker så att vi kunde göra fotavtryck. Ville göra det idag eftersom hon är exakt två månader idag. Tiden har gått så himla fort. I helgen ska jag försöka göra ett handavtryck också.


Lilla fossingen. Behövs lite mer filning på kanterna bara.

Middagen bestod sedan av lövbiff, klyftpotatis, trattisar och beasås. Mums. R svängde förbi efter jobbet och åt lite mat innan vi åkte hemåt. Nu ligger jag i soffan och bloggar och R sitter med lillan sovandes i knät medans han spelar PES nu igen. Snart är det Shark på tv och sedan är det läggdags.

  
        
Kvällen hos mams och paps.
 Ligga i morfars famn. Sova i vagnen. Påväg hem. Sitta i mormors knä.


Imorgon ska jag leka med Cattis. Hon ska komma hit så ska vi laga mat och titta på Lets Dance. Det blir nog en riktig myskväll, himla härligt med besök på en fredagskväll. Inte alls någe roligt att sitta och titta på underhållnings tv själv inte och känns ju dessutom ganska meningslöst att laga god mat till mig själv bara.

Som sagt Shark och sedan nattinatti.

/ Sandr0o

Badbus.

Igår när lillan hade badat passade jag på att knäppa lite med kamerna. Det blev hur många fina kort som helst. Hon var så himla nöjd efter badet och skrek inte ens när det var dags att gå upp som hon vanligtvis brukar göra.

     
Spänande med kameran.

  
Våran underbara flicka.


Här ser man att hon har två olika färger på ögonen. Ser ni det också?
Det högra är blått och det vänstra är blått med bruna fläckar.

/ Sandr0o

Smaskens.

R slutade tidigt idag så han var hemma vid tre tiden efter träningen. Nu är det middagsdags hos oss. Jag väntar på att köttfärslimpan ska bli klar i ugnen och att potatisen ska bli klar på plattan. Så idag består middagen av köttfärslimpa, potatis, svartvinbärsgele och gräddsås. Låter inte det gott? MUMS! Det riktigt vattnas i munnen på mig. Hoppas det blir klart snart.
Om en halvtimme börjar Unga Mödrar så då är jag bänkad framför tvn. Där stannar vi nog resten av kvällen också, framför tvn.

BVC-besöket idag gick bra. Lillan hade gått upp den här gången, från 4250 gram till 4560 gram så det känns jätteskönt! 

Nej nu måste jag kika till maten.
Ha en fortsatt underbar dag, det ska jag ha!


/ Sandr0o

Godnatt kära vänner.

Hemma hos oss förbereder vi inför läggdags. Lillan har fått ny blöja och fått på sig sin lilla pyjamas. R sitter och matar henne medans jag kokar upp lite vatten inför natten ifall att vi behöver blanda ersättning till henne då. Samtidigt så kikar vi på Shark. Jag har spenderat hela kvällen framför tvn, mycket bra på tvn på tisdagskvällar. Kvällen började med den rätte för Rosing, det programet är ju inte helt okej egentligen. Vafan är det för folk med egentligen? 19 åriga Hugo? Den nya 22 åriga modellen? Slacker Johan som inte klarar av att stiga upp ur sängen ens? Gubben från Brasilien som har jobbat med Chippendales (eller vad dom nu heter)? Vilket himla bra gäng med killar dom lyckades få ihop där ska ni se.
  
Imorgon är det dags för vägning på BVC vid 11.45. Jag har längtat efter det hela helgen. Hoppas verkligen att hon har gått upp i vikt nu, det vore så otroligt skönt att veta så man slipper oroa sig. Så imorgon håller vi alla tummarna och tårna, ni med gott folk!

Nu ska vi lägga lillan i vaggan och sedan gå och sova. Jag känner mig ganska sliten idag. Har ont i hela jävla ryggen, mest i axlar och nacke. Känner mig halvt mördbultad och det är inte speciellt skönt kan jag tala om. Och för att toppa det hela så har jag fått tillbaka den månatliga tjejpåhälsningen efter ett uppehåll på 11 månader. Jaa det var ju också roligt, inte. Var så skönt att vara utan men nu är helvetet tillbaka.

Godnatt!

/ Sandr0o

Vi längtar efter pappa.

Idag har jag och lillan spenderat hela dagen gosandes i stort sett. Hur mysigt som helst. Jag blir alldeles varm i kroppen av att titta på min lilla flicka. Och när hon ler, det är obeskrivligt.
När lillan sov middag idag plockade jag fram lite pysselsaker som jag köpt på Panduro och pysslade ihop ett litet tackkort som jag ska skicka iväg imorgon.
 

Visst blev det fint?

 

Bra start på veckan..

Dagen i snabbrepris:
- Lämna R på jobbet.
- Hem till mamma & pappa och titta på tv + käka lunch.
- Efterkontroll på MVC, allt var hur bra som helst.
- Fika med mormor och mamma.
- Hämta R på jobbet.
- Stannade på Teds Tattoo och bokade tid till mig och R.
- Hem och laga viltskav med pasta.
- Besök av mamma och pappa.

- Tvtittande och gos.


Nu mina kära vänner är det dags att sova. Jag är så himla trött så det finns inte. I wonder why? Har ju inte sovit dåligt eller så.
Imorgon jobbar R 14-20. Jag och lillan har planerat in en promenad för dagen, thats it. Vi får väl se om vi tar för oss något mer eller inte.




Vi avslutar dagen med en bild på lillfisen i min mage i nionde månaden. Ganska exakt en månad innan hon tittade ut. KÄRLEK!



/ Sandr0o

Helgen lider mot sitt slut.

Hela dagen har passerat utan ett endaste litet blogginlägg, fy skam!
Jag och lillan började dagen med att duscha tillsammans medans vi väntade på R som var och tränade. När han kom hem var det dags att ta itu med städningen. Vända upp och ner på hela lägenheten, damma, skaka mattan, torka ur ugnen och massa annat spännande?! När vi började bli klara med städningen så ringde mamma som skulle komma förbi och försöka sätta upp lampan som vi köpt till hallen eftersom min lillebror ju slog ner den andra i golvet. När mamma väl kom hit så upptäckte vi att det inte fanns någon krok kvar där längre så att man kunde hänga upp lampan så det gick inte alls vägen. Vi får klara oss utan hallampa ett tag till.
Mamma försökte också hjälpa mig med att sätta upp två "ljuslyktor" som ser ut som två hjärtan inne på sovrumsväggen men precis som sist när vi skulle sätta upp någonting där så gick det rakt åt pipsvängen. Det måste vara världens hårdaste vägg eftersom spikarna bara går av och inte in i väggen. Skit vägg!!

Det enda som vi lyckades med under mammas besök var att hjälpa lillan lite på traven med ett problem som vi haft. Känsliga läsare (Cattis) borde nog sluta läsa nu. Lillan har haft lite problem med magen de senaste dagarna, hon har ätit på bra men nästan ingenting har kommit ut andra vägen kan vi ju säga. Så mamma tog en termometer och stoppade in precis som när man ska ta tempern och då ska ni tro att det kom ut minsan. Massor... Och alldeles grönt som guacamole typ, stank gjorde det också. När jag trodde att hon var klar och skulle sätta på blöjan så kom det mer såklart. Fast denna gång gult (mer normalt för henne) och denna gången stank det inte fullt så mycket. Det gröna hade säkerligen varit inne i magen så himla himla länge medans det gula var färskt eller hur vi nu ska säga. Hahaha intressant va?
Känns iallafall väldigt skönt att lillan har fått ur sig allting och magen inte är lika svullen. Vi har ju haft lite problem med hennes mage de senaste dagarna då hon haft ont och skrikit (tror vi) och inte konstigt det eftersom hon hade så mycket i magen. Stackars liten!



Dagens middag - Kyckling á la skogsvamp med purjolök och champinjoner. Till det hade vi trefärgade pastaskruvar. Mumsfillibaba!

När lillan gått och lagt sig sen ska jag skopa upp en massa glass i en skål och hälla över massa strössel och chokladsås. Det är vardagslyx. 

/ Sandr0o

Tvtittande.


Min fina familj sitter i soffan och myser.

/ Sandr0o

Lördagslyx.




Såhär såg våran middag ut ikväll. Inte världens vackraste kreation men gott var det verkligen. Nästa gång ska jag dela på jättebamse kycklingfileérna och sedan linda in dem i smördegen. Nu var dom alldeles för stora för att kunna "bakas in"  ordentligt med smördegen. Huvudsaken är ju iofs att det smakade bra. Som någon sagt till mig "Magen har inga ögon" eller nåt i den stilen ;)

Nu har vi tittat på melodifestivalen och jag är för övrigt inte nöjd med resultatet, fy bubblan! Jag hejade stenhårt på Moving on men icke sa nicke. Vi slapp iallafall SNÄLLA SNÄLLA!!!

/ Sandr0o

Myspys.

Dagen har vi spenderat på Kista centrum. Vi gick omkring och tittade tills lillan plötsligt hade bestämt sig för att hon inte ville ligga själv i vagnen utan att skrika så då fick jag gå omkring med henne ett tag. Efter en stund tog hon nappen och sedan somnade hon medans vi satt och åt så att jag kunde lägga ner henne i vagnen igen. Jag och R åt Tikka Masala idag,så himla smaskigt.


Just nu hemma hos oss. Jag sitter i soffan med Evelyn och surfar medans R spelar PES 09.

Nu tänkte jag ta mig i kragen och försöka laga mat. Jag tänkte prova på att laga inbakad kyckling fylld med champinjoner och färskost med vitlökssmak. Till det ska vi ha potatisklyftor. Det blir säkert gott eller jag hoppas åtminstonde på det. Vi tänkte även satsa på att slänga ihop en kladdkaka som vi kan avnjuta framför Melodifestivalen. Det blir en riktig myskväll med andra ord.

Matlagning it is..

/ Sandr0o

Lördagsmorgon.

Igår var planen enbart att jag skulle tvätta. Lyckades låsa in mina nycklar i tvättstugan när sista tvätten låg i maskinen, så himla klantig. Min mammas kompis Marie fick rycka ut och hjälpa mig genom att hämta Rs nycklar på jobbet och komma med dom till mig, tur att hon kunde leka jourbil. Tur var det också att jag inte hade låst dörren till lägenheten för då hade det ju varit panik när Evelyn var kvar där inne, tur tur det.

Men mina planer på att enbart tvätta igår höll inte länge. Mamma ringde och frågade om jag skulle följa med till Thuns ("varuhus" ute på landet i Uppsala). Så jag, mamm, Evelyn och min lillebror åkte dit och kikade läget. Fick med mig tre klänningar, en väska, ett skärp och dammtrasor hem därifrån. Jag som hade tänkt att shoppa nåt fint åt lillan men jag hittade inget så det fick helt enkelt vara.

När vi kom hem därifrån skulle vi i stort sett direkt hem till Marie eftersom vi blivit bjudna på middag dit. Kvällen var allt annat än en höjdare. Lillan ville mest av allt skrika, hon måste ha haft himla ont i magen för annars skriker hon aldrig sådär hysteriskt om det inte är någonting hon vill och det ville hon inte. Utan tvekan den jobbigaste kvällen sedan hon föddes. Var så himla glad att R är ledig hela helgen nu så att vi kan hjälpas åt med allting. Jag är glad att jag inte var hemma hos mig helt själv igårkväll för då hade jag nog garanterat blivit tokig i skallen. 

Just nu ligger jag i sängen, R äter frukost och lillan sover. Tror bestämt att jag ska göra R sällskap och äta lite frukost jag med. Planerna för idag är obestämda, vi får se helt enkelt..

Ha en fantastisk dag!

/ Sandr0o 

Lång dag.

Jaq och lillan kraschade innanför dörren för ungefär en timme sedan. Blev en ganska sen kväll och det har känts som världens längsta dag i stort sett.
Jag har inte suttit på datan på hela dagen, värsta grejen :) Anledningen till varför vi kom hem så sent var ju för att jag varit med mamma på tjejfika i Rosers. Äta mackor och fika medans lillan passades runt mellan några famnar. Tillslut så somnade hon så gott på Maries axel där det blev en liten spypöl med en massa dregel, vilket uppförande min lilla tjej har :) Lillan fick presenter också, en HelloKitty filt som jag tittat på tidigare och en rosa klänning med tillhörande rosaprickiga thights, var i i lite större storlek så det blir säkert jättegulligt till sommaren tror jag.

Nej fy. Nu fick jag ingen lust att skriva någonting mer. Lillan sover och R gick nyss och lade sig också så jag tror jag ska göra dom sällskap, känner hur mina ögon hänger av trötthet.

Sov gott!

/ Sandr0o

Bedtime.

Min mormor kom över och fikade med oss under dagen. Jag fick en bit kladdkaka som tydligen blivit över sen igår, så förbannat gott med kladdis. Mormor hade med sig två presenter till pluttis också, en vit/rosa randig body och en vit klänning.
Jag, mamma och lillan åkte iväg till Täby centrum efter fikat. Knallade omkring och tittade lite, hade med mig bärselen som jag hade lillan i. Har aldrig användt den på något annat ställe än här hemma och aldrig under någon längre period men det gick så bra så, hon sa inte mycket hon utan hon satt bara och tittade på allting med sina stora ögon (för övrigt ett blått och ett brunt).
Jag fick med mig några saker hem. Shoppade en svart/vit randig body och en röd klänning till lillan. Båda två fann jag på åhlens till nedsatt pris, 50 kr för båda två minsan. Inte illa pinkat.
Handlade även en svart klänning och prickiga strumpbyxor från Gina Tricot till mig själv, hade ett presentkort kvar sedan jul, sånt är bra!
Just det, jag kom äntligen ihåg att handla med mig färg hem också så att jag kan göra fot/handavtryck av lillan.

     
Busunge innan läggdags <3

Imorgon ska R skjutsa mig till pappas jobb på Järva innan han börjar jobba, ska hämta hem mammas bil eftersom min pappa ska åka till sälen med jobbet sitt. Då blir det alltså en heldag hemma hos mamma och pappa imorgon för på kvällen så ska jag följa med mamma på kärringfika (var inte jag som sa det först inte, jag tänkte tjejfika) hos en av hennes kompisar vid sjutiden. Så då måste jag stanna hos mamma och dom under dagen. Kanske tar en tripp till Väsby centrum när vi har hämtat bilen så blir inte dagen lika lång och tråkig. Det gäller att fördriva tiden på bästa tänkbara sätt.

Snart är det nog läggdags. Lillan sover redan. Förresten så har hon blivit hela 54 centimeter lång från att sista ha varit 51 centimeter, glömde tala om det när vi hade varit på BVC igår. Så ligger det till!

GodNatt Krambjörnar.

/ Sandr0o

Update från mamma och pappa.

Nu är jag och Evelyn hemma hos min mamma och pappa. R började tre idag sådå följde vi med hit. Så hämtar han oss när han slutar vid tio i vanlig ordning.
Jag är hungrig. Kanske skulle försöka äta någonting så att min mage blir nöjd och glad.



     
Gos i soffan.

/ Sandr0o

Sådär på kvällskvisten

Wonderful life.
Ligger i soffan och tittar på Den Rätta För Rosing.
Lillan vaknade alldeles precis just nu. Fy, det luktar bajs så in i bomben. Herregud! Dags att byta blöja nu tror jag, ska vänta en kortis bara så jag slipper byta blöja i tid och otid.

Jag har betat av allting på dagens ToDolista idag plus lite till. Lagade fisk med curry, crabfish, paprika och sambal för en stund sedan. Så nu är det paus för lite tvtittande och sen när R kommer hem ska jag göra någonting av köttfärsen som jag tagit fram. Undra vad jag ska hitta på?

/ Sandr0o 

BVC besök i snöovädret.

Nu har vi precis kommit hem. Läkarbesöket gick inte alls som vi hade tänkt oss. Lillan hade bara gått upp från 4185 g till 4250 g sedan i onsdags så det var inte bra alls. Så nu fick vi en tid att komma tillbaka nästa vecka och väga så att vi har stenkoll på vikten nu eftersom det inte var bra. Vi hoppas verkligen att det ser bättre ut till nästa gång.
Hon hade åtminstonde växt och blivit hela 54 centimeter lång, alltid något!

Sen när det väl var dags för läkarbesöket då blev lillan helt otröstlig och bara skrek och skrek. Testade att amma henne och nog var hon hungrig som en liten gris trots att hon hade ätit precis innan vi gick hemifrån. Lilla tjockisunge :)
Så besöket tog mycket längre tid än vi trodde. Läkaren fick ta in andra barn emellan så att hon skulle kunna äta och bli lugn. Men när vi väl kom in så såg allting annat bra ut, hjärta, lungor, ögon och så det är bara vikten som behövs ändring.

Som om inte det vore nog när jag sedan är påväg hem så lyckas jag få till världens karatevurpa på arslet. Det var så förbannat halt i backen påväg hemåt från Valsta centrum. Då kom en man som gick bakom mig fram och frågade hur det gick och hjälpte mig med vagnen ner för backen.

Antingen är det snorhalt ute eller så är vägarna inte ens plogade. Utanför mig här så är det sjukt mycket snö på gångvägen så det går fan knappt att ta sig framåt. Jag fick helt enkelt gå på bilvägen sista biten hem, vad gör man?

Nu ligger lillan i soffan och sover. Hoppas hon fortsätter med det ett tag till så att jag hinner slänga i mig lite rester sedan thaimiddagen i söndags. Smaskens!

Vi hörs av senare!


/ Sandr0o

Skitväder.

Jag stryker en sak från min ToDolista redan nu.
Promenaden till och från BVC räcker gott och väl när vädret ser ut som det gör just nu. Fy bubblan!



Jag mår dåligt bara av att titta ut genom fönstret. Men nu är det dags att ge sig ut. Brrrrr!

/ Sandr0o

090310

R väckte mig för en timme sedan. Då hade vi sovit hela natten lång igen och när jag tittade till Evelyn i vaggan då imorse så låg hon bara där alldeles snällt och tittade utan ens ett endaste litet skrik. Nu har lillan ätit och vi har myst framför Disney Channel och bumbibjörnarna hela familjen och för inte allt för längesedan så somnade Evelyn om igen. Precis samma mönster har vi haft i tre dagar nu, så otroligt fantastiskt. Medans lillan nu sover så är det dags för R och mig att duscha, äta och göra oss redo för dagen. R jobbar 12-22 idag också, kul kul kul!

Innför besöket på BVC så håller vi tummarna för att hon har fortsatt att gå upp i vikt bra så att jag inte behöver väcka henne på nätterna för att hon ska äta. Jag tror inte det men man vet ju aldrig eftersom två mål mat försvinner iallafall. 

 


Mina två favoriter i söndagskväll när tjejerna hade gått hem.

Planen för idag är:
Läkarbesök på BVC.
En liten promenix.
Matlagning för två dagar framöver.
Torka ur kylskåpet.
Tvkväll med Linda Rosing, DH och Brothers and Sisters.

Kvällen kommer bli bra trots att R jobbar sent.

Förresten.. Idag håller vi tummarna för min lillebror som ska köra upp. Lycka till!

/ Sandr0o



Måndag - 7 veckor sedan lillan kom till världen.

Dagen blev inte riktigt som planerat för idag har vi varit på vift i Barkaby. Vi har nämligen köpt en ny lampa eftersom min kära lillebror var här igår en snabbis och kraschade min lampa i hallen. Så mamma kom och hämtade oss när hon hade slutat jobba så att vi kunde införskaffa en ny lampa. Stannade hemma hos mamma och dom sen, kändes onödigt att be om att få skjuts hem eftersom vi inte var hemma förns sex, halv sju typ. R hämtade alltså mig vid 22 när han slutade jobba. Lillan har nog inte riktigt somna ännu för man hör att hon ligger och låter lite då och då men hon somnar nog snart. Nu är det nog läggdags tror jag.. Ska bli spännande att se hur denna natten slutar, vad klockan är när jag vaknar upp nästa gång.

Imorgon vid ett tiden ska vi iallafall befinna oss på BVC för ett läkarbesök.

/ Sandr0o

Gårdagen i bilder.


Vi spelade Galen Panna. Sjukt roligt spel det där,






Lillan blev trött av allt tjejsnack.


Cattis och lillan trivs ihop.

/ Sandr0o

Favorit i repris.

Igår nattade vi lillan vid halv ett när gästerna hade gått härifrån. När vaknade vi imorse?  07:50!! Hallelulja!
En till alldeles fantastisk natt, tur att vi har en trött liten tjej här hemma. Får vi sådana nätter någon gång ibland så är vi jättenöjda och nu har vi haft två i rad så vi befinner oss i paradiset. Jag och lillan somnade om efter maten imorse och sov till elva, då var det dags att stiga upp. Evelyn fick mat av pappa innan han begav sig till jobbet så att jag skulle hinna duscha ifred.
Våran älskade busunge är uppe och tittar på film med mamma och pappa.


Middagen igår var otroligt trevlig. Jag bjöd på thaigryta med kyckling, kokosmjölk och röd curry. I love it! Till efterrätt hade jag gjort pannacotta med vit choklad toppad med några jordgubbar doppade i vit choklad och kokos och så hallon.  Efterrätten var verkligen jättegod, det kommer jag garanterat göra igen. R fick efterrätten när han kom hem och han tyckte också att det var väldigt mumsigt för det talade han om flera gånger.


Lillan hade rullat över på andra sidan mot hur jag la henne så jag tyckte det såg så himla roligt ut. Det ser ut som om hon surfar på datan.

/ Sandr0o

Dags att göra sig redo.

Städningen är klar. Nu väntar jag bara på att tvätten ska torka så att jag kan plocka undan tvättställningen så är det ordentlig ordning här hemma, skönt!
Jag har förberett strörre delen av maten inför kvällen, just nu väntar jag på att kycklingen ska tina så ska jag börja laga iordning allt. Allting är redan uppskärt och klart så det är bara att slänga ner det i grytan sen.
Jag kanske skulla försöka göra mig iordning också så jag slipper gå omkring i mjukiskläder när jag får främmande.



Världens sötaste unge.

/ Sandr0o

Middag med vänner ikväll ser vi fram emot.

Vi har haft världens bästa natt. Vi nattade lillan vid 00.30 ungefär eftersom hon inte alls var trött innan så hon fick vara uppe med oss. Men sedan vid halv ett ungefär gick vi och la oss lillan och jag. R kikade på fotboll tror jag bestämt. Och vilken chock jag fick imorse sen när jag tittade vad klockan var när lillan började skrika och ville ha mat. Klockan var 08.15!!!! Helt otroligt, då har vi alltså sovit i nästan åtta timmar i streck utan matningen eller så. Det var så fantastiskt underbart skönt så ni kan inte ens ana. Jag trodde aldrig att lillan skulle somna om igen eftersom hon sovit sålänge men det gjorde on minsan så efter maten låg vi alla i våran säng och gosade ett tag och sedan vips så somnade hon om. Jag somnade bredvid henne och R gick och tittade på tv. Sedan vid elva tiden gick både jag och lillan upp, alldeles utvilade. Helt fantastiskt! Hur underbart vore det inte om detta beteende skulle hålla i sig? Jisses men nu ska vi inte hoppas på för mycket. Jag tror nog snarare att detta var en engångsföreteelse men man kan väl få önska?

Nu har jag förberett efterrätten som jag ska bjuda på ikväll. Jag håller alla tummar för att det ska bli gott. Snart är det dags att äta frukost och hoppa in i duschen och ge mig iväg att handla det sista inför middagen ikväll. När jag kommer hem blir det till att städa lite, få lite ordning på saker och ting här hemma.

För övrigt så blev det ingen twilight igår heller. Vi skulle koppla min lilla dator till teven och innan vi hade förstått hur man skulle göra det med klona bildskärm hit och klona bildskärm dit  så hade klockan redan sprungit iväg och blivit midnatt och så hade vi inte ens fått ljudet att fungera. Jävla skitgrejer alltså. Så nu behöver vi experthjälp med det där skitljudet om vi ska kunna titta på filmerna vi har laddat ner. Det vore förbannat skönt om jag hade fixat det till veckan som kommer nu eftersom R jobbar till 22 hela veckan så att jag kunde titta på lite film när jag är här hemma. Någon?

/ Sandr0o


Lördagen är pasé. Eller passé? Nej vad vet jag. Pasé!

Var drygt en halvtimme sedan vi klev innanför dörren. Vi stack iväg vid tretiden, först hem till mamma och pappa en snabbis för att hämta några saker som jag ska ha till middagen imorgon och sedan bar det av till Rs föräldrar där även hans morfar och två morbrödrar var. Vi åt tacotårta (smaskens) och tittade på melodifestivalen, fast somliga nördar tittade på fotboll i ett annat rum. Vilken jävla skit att helvetes af ugglas gick vidare, skamligt svenska befolkn8ingen.

Nu ska vi snart sätta på Twilight, vi orkade aldrig se den igår. Imorgon blir det lite städning och matlagnig för på kvällen kommer några av mina vänner över på middag. Sånt är trevligt så det ser vi fram emot. Jag håller alla tummar och tår jag har på att maten blir bra för det jag ska laga har jag aldrig testat på förut så vi får se hur det går.

Movietime!

/ Sandr0o

Lets Dansa.

Vad hände i Lets Dance egentligen? Jag trodde att det var solklart att Elisabeth skulle åka ute före Niclas men tji fick jag. Visserligen tycker jag att Elisabeth verkar helgullig och charmig men hej Niclas fick tre tio förra gången och Elisabeth slutade på en totalpoäng på 17 denna gången! Inte alls rätt och riktigt om vi ska gå efter talang här inte.
Men mest chokad av alla tror jag nog att Elisabeth blev, jag tror hon hade räknat stenhårt med att åka ut ikväll.

Så kan det gå..

Idag har jag varit en himla bloggnörd. Men det är bra då har jag vägt upp för alla dagar med dålig uppdatering.

/ Sandr0o

Familjekväll.


            
Mamma och dotter gosar.

Hela familjen har spenderat kvällen i soffan. Lillan har varit så snäll och legat bredvid mig alldeles lugn. Planen var ju att hon skulle gå och sova runt åttatiden men hon var inte alls trött så hon har fått spendera kvällen i soffan med mamma och pappa.



När Carin Da Silva dök upp i teverutan idag för att presentera Lets Dance så gick jag utanför dörren och racade till Statoil för att köpa en dippåse. Vi blidde så himla sugna på sourcream dippen. Jag kom innanför dörren lagom till första dansen igen, snacka om att speeda. Så nu har vi klämt i oss lite chips och dipp. R var tvungen att flytta till andra sidan soffan för att sluta sluka i sig chipsen, haha så olikt honom.
Efter Lets Dance kanske det blir till att titta påTwilight. Vi får la se om vi orkar!

Jag ber förresten om ursäkt för heltaskiga kort men dom är tagna med camen och jag orkade verkligen inte lyfta på mitt feta arsle och tända lampan. Så kan det vara ibland!

/ Sandr0o

I väntans tider..

Just precis i detta ögonblick sitter jag i soffan med lillan halvsovandes i knät samtidigt som jag tittar på Room Raiders och surfar runt på olika bloggar. Room Raiders kan ibland vara ganska underhållande, idag är inte fallet så. En kille springer omkring och rotar i tre olika tjejers rum för att sedan kunna välja vilken tjej han vill dejta. Denna killen hittar sexleksaker som han blir livrädd för, han hittar även potentiella sexleksaker som han säger men det skulle lika gärna kunna vara vad som helst som inte alls har något med sex att göra. Jag blir uttråkad! Anledning är för att jag sitter och laddar upp inför Lets Dance. Jag och R har gjort en deal eftersom lillan snart kommer att vakna och vill ha mat. Då matar jag henne och sätter på pyjamas så får R lägga henne så att jag kan titta på Lets Dance, han tycker ändå det är skit så det gör väl inte honom något egentligen.

Dagens middag blev faktiskt riktigt god. Pasta blandat med fajitaskryddad kyckling, soltorkade tomater, svarta oliver, ruccola och parmesanost (skippade fetaost och tog det istället). Till det hade jag gjort en vitlökssås bestående av turkisk yoghurt, persillade och vitlök. Fantastiskt smaskigt!

Nu ska jag beställa hem lite kort som vi tagit sedan lillan föddes. Usch jag har kramp i benen men jag kan inte röra på mig heller eftersom Evelyn ligger och sover i mitt knä. Kalasbra!

Imorgon ska vi på middag hos Rs föräldrar, vi ska få tacostårta som vi har önskat oss då det var så himla gott sista vi fick det. Dom har inte träffat lillpluttan på tre veckor typ så denna gången kommer vi med stora tjejen.

/ Sandr0o 

Friday it is.

Nu är vi hemma igen. Vi promenerade i en timme, alldeles lagom så att man känner sig som människa igen. Blir som en zombie om jag bara sitter inne. Lillan ligger ute på balkongen och sover i vagnen. Tyckte det var dumt att väcka henne så då lyfte jag bara ute henne på balkongen utan att störa, helt perfekt.
 


Vi promenerade till Steninge badet så att vi vet vart vi ska bada hela sommaren lång (vi hoppas på väder), jag hade aldrig varit där förut men det såg stort och mysigt ut med en liten kiosk. På vägen dit gick det en hund och dennes matte bakom oss och efter en stund så kommer den lilla hunden springandes och hoppandes på mig och vagnen, som tur var var det en söt liten hund och ingen galen bjässe. För övrigt såg jag två idioter långt ute på isen, eller jag antar att de var idioter för det har väl inte varit många minusgrader på flera dagar? Borde inte isen vara påväg att smälta rejält?

Nu slutar R jobba så snart får jag och Evelyn sällskap här hemma. Ikväll ska vi ha en riktig myskväll här hemma har jag tänkt mig. Med god mat  bestående av fajitaskryddad kyckling med svarta oliver, fetaost, soltorkade tomater, ruccola blandat med pasta. Det låter väl smaskigt?
Dessutom är det Lets Dance ikväll och det kan ju göra vilken själ som helst lycklig bara det.


Idag bjuder vi på denna bild när jag och lillan busade imorse.


/ Sandr0o

TGIF!

Jag och lillan har ätit frukost och klätt på oss och är nu redo för dagens äventyr. Lite senare än vanligt men det gör ingenting, vi har ju all tid i världen egentligen.
Nu ska vi hoppa i overallen och ge oss ut på en liten promenad med vagnen.

/ Sandr0o

Mina favoriter på hela jorden.


Såhär såg det ut efter att jag kom upp ur tvättstugan häromdagen. Pappa och dotter har deckat i soffan.


Världens finaste.

Just det. En av mina gamla bästa vänner Fia var ju här häromdagen. Hon var här hemma för första gången och såg lillan för första gången. Vi fikade med te och muffins som jag hade bakat innan hon kom och så tittade vi en del på tv. Det var himla mysigt och vi hade inte setts sen min födelsedag den 16 november så det var ju ett tag sedan och det fanns en del att catcha upp om vi säger så.

Nej SATC var det ja och gos med lillan.

/ Sandr0o

Tvmorgon.

Idag fick vi en bra start på dagen lillan och jag. Vid nio tiden flyttade vi från sängen till soffan. Vi gosade ner oss under täcket och lillan var hungrig så då var det dags att amma. Lillan åt och jag hade satt på Patrik 1,5 som jag tittade på så både jag och lillpluttan var nöjda. Nu ligger hon här brevid mig och tittar runt. Jag har precis ätit frukost och jag har tillomed hunnit duscha eftersom lillan varit så snäll och bara legat och tittat utan att skrika eller så..

Nu sitter jag och tittar på Sex And The City.. Fick ju boxen i julklapp så jag tänkte att det var på tiden att titta på den så nu har jag blrjat iallfall.

Vi hörs senare gott folk!

/ Sandr0o

Onsdagen lider mot sitt slut..

När R kom hem hade han med sig mat hem till mig som jag hade bett om eftersom jag inte hade tid eller lust till att ställa mig att laga mat. Så när maten kom la jag mig i soffan och tittade på första avsnittet av 90210, tänkte att jag skulle se om det var något att hänga i julgranen och det avsnittet var faktiskt bra. Problemet var bara att jag inte hittar andra avsnittet att ladda ner. Jag hittar precis alla andra jävla avsnitt utom just nummer två, hur iqbefriat är inte det? Efter att jag hade ätit och tittat klart på avsnittet så var det dags för amning och både jag och lillan somnade och sov så skönt bredvid varandra i soffan i två timmar ungefär. Det behövde vi nog båda två efter den jobbiga starten på dagen som vi fick.
Till middag blev det kyckling blandat med purjolök och champinjoner i en sås med dijonsenap och sedan pasta till det. Smaskigt värre.
Nu har vi lagt lillan för en stund sedan och det kändes som om det tog en evighet innan hon tillslit somnade. Innan det hann vi med en kaskadspya och en lite mindre spya men ändå tillräckligt stor för att göra skada på sängkläderna. Så till imorgon blir det att tvätta sängkläder och torka ur vaggan tror jag. Dessutom ska jag försöka pyssla lite med det jag köpte hem från Panduro häromdagen. Vi får väl se hur långt jag kommer med mina planer men får vi en bättre start på morgondagen så är jag nöjd.

/ Sandr0o

Onsdagen fortsätter med spänning...

Nu är vi hemma igen. Lillan ligger bredvid mig i soffan och tittar med sina stora ögon. LUGN.. Helt lugn är hon nu. Hoppas verkligen att det håller i sig. Jag bävar dock för nästa blöjbyte för då vet jag att det blir hysteri igen eftersom det gör så ont när man måste tvätta och så. Men på BVC så penslade dom iallafall på någonting lila som är uttorkande eftersom det var lite vätskande där hon är röd. Om det fortfarande är rött skulle vi ringa och få komma tillbaka och pensla på fredag igen men jag hoppas att det har blivit bättre tills dess så att vi inte behöver komma tillbaka.

För övrigt så är jag måttligt irriterad just nu. Jag kan inte förstå hur jävla svårt vissa saker kan vara? Och att alltid tjaffsa om allting. Det är fan ingen ide att försöka be om någonting ens. Allting är ju ändå så jävla jobbigt jämt! Åhhhhh..
Nej usch nu släpper vi det Sandra och koncentrerar oss på världens finaste lilla sprattlande fisk som ligger bredvid mig.


Efter 2 ½ timmes hysteriskt skrik har vi äntligen lugn här hemma och aldrig har det känts så skönt.

/ Sandr0o

Helvetes morgon.

Så här ligger det till. Jag har varit uppe i lite mer än en timme. Vaknade när lillan talade om att hon var hungrig, inget konstigt det inte så jag böt blöja på henne och gav henne mat men mitt i alltihopa så bajsar lilla flickan och blir sedan helt hysterisk och börjar skrika. Jag går då för att byta blöja igen och märker hur hennes rumpa är alldeles illröd. Hade märkt det redan igår att den var lite röd så på med lite idominsalva och så men idag herregud vad den är röd typ överallt. Så när man torkar henne blir hon ännu mer galen. Efter blöjbytet så går jag tillbaka till sängen och försöker mata henne igen men efter typ tre minuter bajsar hon igen och får världens panik och skriker som jag aldrig hört förut. Byter blöja igen och fixar för att sedan gå tillbaka till sängen igen men samma procedur upprepar sig. Så nu har jag tagit av blöjan och lagt henne på skötbordet så att det ska få lufta ordentligt. Jag tror hon har skrikit i ganska nonstop i 40 minuter tills hon för ett litet tag slutade och somnade, men hon vaknar upp ibland och skriker lite. Men att äta vägrar hon  (det var inte många droppar hon åt tidigare). Jag kommer att få bo här inne på toaletten idag tror jag, sitter just nu och bloggar på toalettstolen eftersom hon ligger och sover på skötbordet. Jag har haft panik här när hon har skrikit så att mina tårar sprutar. Nu längtar jag tills R kommer hem från jobbet, jag vill att han ska komma nu.
Men om hon inte slutar vara hysterisk och skrika så måste jag nog ringa BVC, inte för att jag förstår vad dom ska göra mer än att säga åt mig att smörja men ändå. Det kan ju kanske vara lika bra att ringa och höra för fortsätter det såhär blir jag tokig.

Och jag är så förbannat trött men inte kan jag sova inte. Känns inte som om badrumsgolvet är så himla lockande. Kan ju inte gärna lägga henne i sängen heller utan blöja tyvärr så badrummet it will be for the next couple of hours.

Update 9.37..
Nu har jag pratat med BVC eftersom hon fortfarande inte har slutat skrika. Så vi får komma dit efter tio. Så nu ska jag klä på världens skrikigaste unge och springa iväg.

/ Sandr0o

Underbara morgon.



Nu sitter lillan och jag i soffan och tittar på Providence. Evelyn har precis fått mat och är jätteglad. Hon ler som bara tusan när  vi leker med hennes händer och när man busar med henne. Jag blir överlycklig varje gång, nästan gråtfärdig haha.
Snart är det dags för mig att försöka äta lite frukost om den sällskapssjuka lilla damen går med på att ligga själv. Efter det blir det badning för min lilla lortgris. Men först av allt lite mer lek i soffan..

/ Sandr0o

Min present till mig själv.


Denna skönhet kom jag hem med igår minsan. Inte illa pinkat. Dock blir jag kallade matrialist här hemma numera men det kan jag leva med tror jag bestämt. Så just nu ligger jag och bloggar i sängen, nästan ett hallelulja moment må jag säga.

Nu är det sovdags igen, tar duschen lite senare under dagen. Godnatt!

/ Sandr0o

Helgen som gått.

Sandra är tillbaka.
Lördagen var en dag fullproppad med aktiviteter. Först och främst packade jag in lillan i bilen och styrde kosan mot Stinsen där vi skulle träffa Cattis för att handla pärlor på Pärlshoppen. Vi hade nämligen planerat att pyssla armband. Så vi handlade pärlor (på tok för många märkte vi när vi kom hem). Det var inte lätt att välja ut pärlor måste jag säga och inte blev det lättare när vi kom hem och skulle knåpa ihop själva armbandet och jag inser att jag har köpt typ "dagispärlor". Cattis hade ju varit smart och köpt lite olika pärlor och de flesta stora. Jag hade köpt jättemånga små och ganska liknande pärlor vilket resulterade i att jag vart tvungen att försöka skapa mönster i armbandet och det var fan inte lätt medans Cattis fick till häftigare armband. Usch.. Men jag kanske ska försöka bli proffs på det där nu när jag är hemma med lillan hela dagarna?
När pysslet var klart skulle jag bege mig hem till mamma och pappa för att käka middag och titta på melodifestivalen så jag lämnade av Cattis i Rotan och åkte hem. Där blev det Tacos och jag blev "befriad" från lillan under nästan hela kvällen när hon satt i alla andras famnar än min :)
I Söndags kom mamma och pappa förbi så vi tog en liten promenad upp till Valsta centum och käkade kebab. Det var ju så himla fint väder då.
Igår var R ledig så då var vi ute på en liten turne. Vi var på stinsen där jag köpte pysselsaker på Panduro, så den närmaste tiden ska jag pyssla med det. Tänker dock inte avslöja vad jag ska pyssla, tror jag. Efter Stinsen styrde vi kosan mot barkaby och MediaMarkt framförallt men vi halkade in på de andra teknikaffärerna med. Påvägen hem stannade vi till på Kista en snabbis då jag varit på jakt efter en sak hela dagen och när vi lämnade Kista hade jag min lilla present till mig själv med mig hem. Ska visa er vad det är för present sen.
När vi kom hem från gårdagens bravader blev det matlagning (lasagne) och städning. Vi har dock badrummet kvar att städa idag men det går på ett kick. 
Kvällen spenderades med att leka med min present och titta på tv.
Lillan har inte velat sova så värst bra inatt. Hon vaknade vid 23,01,03,06,08.. Alldeles för ofta med andra ord och hungrig var hon varje gång. Jag tror dock inte att vi ska klaga för jag tror att vi är ganska borstskämda med hur hon brukar sova på nätterna. Nu ligger hon så fint och sussar bredvid mig i sängen. Tror jag ska försöka hoppa in i duschen medans hon sover.. MEN jag skulle behöva sova också, är så himla kalastrött. Man vet lixom aldrig när hon sover igen sen eftersom hon tycker om att vara vaken så mycket nuförtiden och då kan ju inte gärna jag sova.
R slutar vid två idag och då ska vi tvätta och städa klart badrummet. Sedan på kvällen kommer nog Fia hit, det var verkligen inte igår.

Nej nu måste jag lämna er. So Long!

/ Sandr0o