Pyssel.

Det är december redan på lördag. Därför är det verkligen hög tid att sätta sig och pyssla ihop Evelyns adventskalender. Åh så mysigt det ska bli med jul. Längtar tills pyntet ska fram, kanske möjligtvis på torsdag då jag jobbar i helgen sen. Mys mys mys!


Tokig tjej.

 
Det här var synen jag fick när jag vände mig om inne på Rusta idag, Evelyn som står och kramas med farbror jultomten och tackar för olika saker hon fått. Våran lilla knäppis ♥
 
/ Sandr0o

No energy.

Den här morsan orkar inte riktigt med bloggen i nuläget. Den här veckan har varit tung med sena kvällar på jobbet varje dag och en huvudvärk från helvetet och konstant utmattad skalle. Inte konstigt att man inte riktigt orkar med mer än att hänga i soffan en liten stund efter jobbet och sen direkt i säng. Usch jag är verkligen trött på den här huvudvärken och konstiga känslan i skallen, nu blev jag påmind om att alvedonen är slut. Måste komma ihåg att köpa ikväll när vi hämtar hem R för att undvika panik här hemma när huvudvärken slår till.
 
I lördags hade vi folk här hemma efter jobbet och firade min födelsedag lite. Jag bjöd på kreolsk gryta följt av två olika sorters cheesecake, en med hallon & en med passionsfrukt. Mums!
Imorgon kommer det några fina tjejor hit på middag och firar mig i efterskott. Ganska så oförberedd inför att bjuda på middag och något efter, haha inte riktigt likt mig men är energin inte på topp så är den inte.
Tänkte försöka surfa runt efter något vettigt att bjuda på nu så vi kan handla när vi hämtar pappan.
 
 
Åh vad jag älskar färska blommor hemma. Denna buketten fick jag i lördags och den står fortfarande lika fint här hemma.
 
/ Sandr0o

Nov. 15, 2012

Om det är något jag behöver så är det ett stödbälte. Just nu sitter jag i soffan med en uppvärmd vetepåse mot ryggslutet/rumpan samtidigt som jag försöker sträcka ut mellan ryggen och rumpan, stretcha lixom. Precis i början av graviditeten hade jag ont men sen försvann det i någon vecka för att ha kommit tillbaka för kanske en vecka sedan.

Just idag är det värre än aldrig förr. Jag haltar fram och det gör hysteriskt ont att stödja på vänster ben.
Jag har nämligen varit och tränat idag, för första gången på mycket länge. Bestämde mig för köra 30 minuters rask promenad innan styrkan. Har jag bestämt mig för att köra 30 minuter och raskt så gör jag det. Är det någonstans man inte "ger upp" så är det på gymmet. Jag kände ganska snabbt att smärtan började kännas av och de sista 10 minutrarna gjorde väldigt ont. Inte sänker jag hastigheten eller kör kortare tid på grund av det inte, bestämt är bestämt.. och så himla dumt!
Det är nu anledningen till att jag har så djävulskt ont I guess. Åh så ovärt!

Om det är någon gång jag ska lyssna på kroppen så är det väl kanske nu då. Men på gymmet kör man ju all in? Jag måste ändra om lite i min värld och i mina tankar ser jag. Det här går ju inte! Knäpp man kan vara..

Ischias, foglossning eller falsk ischias? Det är helt jädra omöjligt att försöka sätta en diagnos på sig själv då symptomen verkar vara väldigt lika.
Men ett stödbälte verkar hjälpa många så det står högst upp på min vill-ha-lista just nu. Tänk om det underlättar, herregud vilken känsla!


Twilight.

Jag & min man är i Kista. Vi har ätit mat, spanat lite och ska alldeles strax kika på den allra sista Twilight-filmen :) so excited men sen är det slut, no more Twilight.

Imorgon är vi lediga och jag längtar. Dock har vi massor att göra, städa, tvätta, handla och annat fix. Jaja oavsett skönt att slippa jobba!


Lite träning kanske?

Jag är trött på mig själv. Jag är trött på att vara världens sämsta människa.
Från att ha tränat minst 5 gånger i veckan till att inte ha tränat alls på säkert snart 4 månader. Herregud vad sämst!
Jag har inte haft något träningssug alls what so ever. Läsa träningsbloggar, diskutera träning and so on är fortfarande lika kul men att själv dra på sig träningskläderna och ge sig iväg - njaa. Jag är inte så mycket för det här med att "mesträna" utan när jag tränar då vill jag köra tills jag skakar, stupar & spyr. Det håller inte riktigt att träna på samma sätt som jag gjort tidigare, typ hoppa grodhopp tills jag ser vitt.
Men häromdagen hände det något och jag blev plötsligt väldigt sugen på att träna och det där suget har suttit kvar sedan dess och idag är det mer eller mindre enormt.
Hade husmaffian i lurarna on my way to förskolan och jädrar hörrni.. SUGET!
 
Så jag ska verkligen ta mig iväg och träna denna veckan, förhoppningsvis hinner jag på onsdag men annars får det helt enkelt bli på torsdag när jag är ledig. Jag har hunnit byta schema på jobbet sedan sist jag tränade och det här schemat är inte alls lika träningsvänligt, då jag aldrig börjar riktigt sent eller slutar riktigt tidigt. Jaja jag har ju inte alls samma mål som tidigare (helt omöjligt) och behöver inte träna 5 gånger i veckan. Mitt mål får bli att jag tar mig iväg och rör på mig och lyfter lite vikter fifan. Så jag inte slappar ihop totalt, känns tråkigt att tappa allt det som jag kämpade så hårt för.
 
Det är verkligen världens sämsta anledning att inte fortsätta träna för att man är gravid. Det är snarare verkligen en anledning till att fortsätta träna. Så länge man mår bra så är det bara positivt för både bebisen i magen och en själv såklart. Gäller bara för mig att komma igång igen nu efter den där typiska gravidtrötthetssvackan. KOM IGEN NU!
 
En tanke som för mig är väldigt omotiverande är att klämma ner sig i sina ubertighta träningskläder när kroppen inte ser likadan ut som sist man använde dem. Kommer jag ens att komma i dem överhuvudtaget? Hahah ja det lär ju ge sig!
 
I väntan på en fetsatsning inför beach 2014 (haha) nöjer jag mig om jag kommer iväg till då & då och inte lägger träningen på hyllan. Det bestämmer vi? Visst gör vi det? BRA!
 
Nu ska jag ta min onda rygg och lägga mig i soffan resten av kvällen. Jag tror min onda rygg beror på att jag lyft paket lite tokigt och haft dåligt hållning till och från. Bra jobb fröken!
 
/ Sandr0o
 

Birthday coming up.

 
 
 
 
Om sisådär en vecka fyller jag 24 år och därför finns det viss efterfrågan på vad den här damen önskar sig.
 
1. Keramisk stekpanna
2. Värmefilt
3. Ett JÄTTESTORT runt fat att severa mat på. Dock vitt och inte svart som på bilden.
4. En hög kandelaber, "stå-på-golvet-stor". Finns på Chilli.
5. Matgrupp.
6. GlamGlow, finns på eleven.se
7. Vit steghylla, finns på Chilli.
8. Riktigt varma & gosiga vinterskor.
9. Ljusstake, finns på Chilli.
10. Böcker, Sophie Kinsella - en shopoholic i väntans tider & en mini shopoholic i mammas fotspår.
E L James - femtio nyanser av honom.
11. Madadamia Natural Oil set.
12. Pengar & presentkort, behöver lite magvänligakläder och en ny vinterjacka så det är mer än välkommet.
 
Puh! Inte lätt att komma på saker och ting..
 
/ Sandr0o
 
 

Duktig & bråkig.

 
Ledig dag efter jobbhelg betyder en dag utan fart och fläkt. Denna torsdag har bjudit på sovmorgon, städning, lite fix & en sväng till Ica. Not much med andra ord..
 
Evelyn är så duktig på morgonen. Jag tror hon gick upp vid halv åtta imorse kanske, ni kan tro att jag tänker gå upp så tidigt på min lediga dag. Aldrig i livet! Först lade hon sig i soffan en stund och pratade med sig själv innan hon ropade och ville kika på barnkanalen. R stack iväg och tränade, Evelyn säger hejdå, kommer in på rummet och ger mig en puss och sedan stänger hon dörren till vårat sovrum och går ut och lägger sig i soffan och tittar eller leker. Sovmorgon med andra ord, strax före tio vaknade jag igen och det var dags för frukost. Vi får passa på att njuta av sovmorgon tills bebis kommer, då är det slut på utvilade föräldrar :) haha.
 
När R stack till jobbet passade vi på att städa och fixa smågrejs här hemma. Planen var att gå en sväng på centrum då jag behöver lite nya grejer, min kropp har förändrats en aning så lite nya plagg är välbehövligt. Men här bjussar Evelyn på sitt mindre strålande humör och det tar henne 45 minuter att ens få på sig ytterkläderna med massa skrik, gnäll & hysteri. Det hela slutar med att vi sitter på varsitt rum och grinar tills Evelyn plötsligt står klar i vardagsrummet. Man kan verkligen bli tokig på den lilla damen ibland, hur frustrerande det är när hon inte lyssnar och bara bråkar om precis allting. Kids!
 
På vägen till centrum säger Evelyn förlåt för allt bråk och vi blir vänner igen. Så jädra viktigt att hon förstår varför saker och ting blir som det blir och att hon ber om ursäkt när hon har gjort fel, likadant åt andra hållet såklart.
 
 
Jag fotade lite smått på promenixen till Ica idag som ni ser.
 
Jag & Evy har precis ätit middag, lax med citronsås, ris & sallad. Just nu tvingar den lilla skitungen mig att lyssna på Gangnamstyle, världens sämsta låt genom tiderna. Dags att krypa ner i soffan och kika på tv innan det är läggdags för lilla fröken & tredje twilightfilmen för mig.
 
/ Sandr0o
 
 

Vecka 15 - andra trimestern.

 
Barnet
Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt.  Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag.

Mamma
Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Om du fött barn förut blir magen oftast större mycket tidigare än under första graviditeten. Psyket påverkas allt mer. Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.
  
 
 
 
Min mage försvann ju under ungefär 1 veckas tid och var verkligen helt platt igen. Nu är den tillbaka och det med besked. Haha.. Den har växt riktigt ordentligt på bara några dagar nu. Så en riktigt tjockis har man blivit, inte alls jätteroligt alla gånger. Det blir bättre med tiden I guess!
 
Nu ska vi kika på första Twilight-filmen här. De kör ju filmerna på tv nu inför premiären för sista filmen. Längtar ihjäl mig!
 
/ Sandr0o