Du är det finaste jag vet.

Jag kikade igenom mina youtube-klipp på Evelyn och fastnade vid ett som är inspelat på Evelyns dop när min brorsas kompis sjunger Björn Afzelius - Sång till friheten. Åh vilken underbar dag och låten är verkligen så himla speciell för oss. Inte så konstigt kanske eftersom den sjöngs till våran fina dotter på hennes dopdag. Sådant går inte av för hackor mina vänner.

Originallåten.


Du är det finaste jag vet
Du är det dyraste i världen
Du är som stjärnorna
Som vindarna
Som vågorna
Som fåglarna
Som blommorna på marken

Ett litet klipp från dopet.

Åhh.

/ Sandr0o


Cambridge.

Jag har precis lagat matlåda åt R till imorgon, råstekt potatis med tonfiskbiffar blev det. Råstekt potatis är så fruktansvärt smarrigt. Han har det bra den där pappa R.

Till saken hör faktiskt att jag själv inte ätit någon form av fast föda under en hel vecka nu. Jag tjuvstartade nämligen med min Cambridgekur redan förra torsdagen. Jag hade ju inte tänkt att börja förns i måndags men jag kände att det var lika bra att köra på när jag ändå var så peppad efter mitt besök på viktklubben tisdagen före.

Så imorgon startar min 8e dag på den rena kuren vilket innebär att jag dricker tre måltidsersättningar per dag och sen vatten. Thats it. Tanken är att jag ska hålla på med detta i minst 1 månad och det ska nog gå hur bra som helst. Jag känner mig aldrig hungrig och det är väl tur för då hade jag gett upp för längesedan redan nu.

Jag är nästan lite förvånad över att jag har tillräckligt med disciplin för att hålla mig undan allt gott man kan stoppa i munnen. Jag trodde nog att jag skulle dö av suget att äta men so far går det bra och man kan ju tycka att den första tiden borde vara jobbigast. Men som sagt, en vecka är avklarad så får vi se hur det blir resten av tiden.

Varje dag har jag lagat brakgod mat till R och jag har inte fått äta ett skit själv. Bra jobbat Sandra, pepp pepp! Vi får se vad vågen visar imorgon.

/ Sandr0o


På äventyr i fjärilshuset.

Idag har jag och Evelyn varit på äventyr medans pappa R har latat sig framför tvn. Vi plockade upp Cattis påvägen och sen for vi vidare mot Hagaparken.

Vi har nämligen varit på besök i fjärilshuset idag. Nu får ni vara beredd på en ordentlig bildbomb, så mycket som det finns att se där inne.

Alla bilder är klickbara som vanligt.


         
Bilderna blev suddiga till en början på grund av fuktigheten.

         
Spana på firrarna. Ful satans fisk.

    
Läbbig ödla. De där äckliga sakerna som hänger har fjärilarna bott i.

         
Härlig blomma. Sverigefåglar som trodde dem var katter och mjauade. Evelyn  jag.

         
Skum växt. Världens minsta banan.

         
Svettiga så in i bomben.

         
Nu sticker jag ivägpå egna äventyr. Fiskarna fick mat.

         
Cattis & Evelyn spanar in pippifåglarna. Dem hade sjukt mycket fina tulpaner överallt. Evelyns hår blev sådär gulligt lockigt av all fukt.

         
När vi kände oss klara inne i hettan var det dags för lite lunch för lilla fröken.

         
Mätt i magen och trött. Dags att klä på sig och gå till bilen igen. Men inte utan elefanten och allra helst ska man stanna lite ibland och gosa med den påvägen. Sötnos!


Påväg till bilen.


Det var en rolig liten tripp som omväxling i vardagen. Dessvärre så blev jag lite besviken på att det var så litet, man hade gjort hela stället på 30 minuter skulle jag tro. Men mysigt tycker jsg ändå att det var, tur att vi hade världens bästa Cattis med oss.
En sak som är säker är att det var hysteriskt varmt. När vi kom in i första rummet kändes det som att man skulle svettas bort en smula men det var ingenting mot hur varmt det var i rummet med fjärilarna. Jisses. Svettig som tusan, fräsch man kände sig.

Förresten så vet jag inte riktigt vad som hände med texten i inlägget, helt plötsligt blev den pyttepytte. Hmm.



De tre musketörerna, haha.

/ Sandr0o

Lekparken.

Igår vid halv sju på kvällen satte jag och Evelyn på oss våra kläder och gick ut till lekparken som ligger på våran gård. Vissa saker tyckte Evelyn var roligt och allra roligast var när jag hängde mig i någon slags lian, då skrattade hon som sjutton och tillslut fick hon hicka av allt skratt.

         

         

    



/ Sandr0o


Dagens promenad avklarad.

Jag kom precis hem efter en promenad med Sanna & Vanessa. Evelyn fick stanna hemma då R gärna ville ha henne hemma innan han började jobba. En 50 minuters snabb promenad tror jag bestämt att det blev, riktigt skönt.

Evelyn har förresten börjat med en ganska festlig grej. Helt plötsligt i söndags ställde hon sig mitt på golvet och började snurra runt runt runt tills hon tillslut ramlade på rumpan. Detta har hon nu fortsatt med fast hon inte ramlar alla gånger utan hon snurrar och springer sedan iväg något vingligt om vi säger så. Det ser fruktansvärt roligt ut iallafall!

Jag visste att det var något vi glömde bort igår, jag hade den känslan under dagen. Vi hade ju skrivit upp oss för fotografering på Öppna Förskolan. Dumma jag som inte kom ihåg det även fast jag tittade en extra gång i pärmen innan vi gick från Öppnis i fredags. Suck!

Nu har lillgumman precis somnat, R är nere i tvättstugan och jag ska ställa mig och laga matlåda till R tills imorgon. Jag älskar verkligen att laga mat. Jag fick ett ryck häromdagen och bara ville laga mat hela tiden.
Gissa om karln i huset var lagom nöjd när han fick världens omelett häromdagen? Och att det stod och väntade en matlåda på honom idag som jag fixade igår? Och så imorgon såklart.
Igår gjorde jag knaperstekta potatisskivor med vitlök & chili och till det fisk med ett täcke av hackad spenat, ärtor och parmesan. Det luktade fab! Får se vad han tycker om det alldeles strax. Exciting!

/ Sandr0o


Två toffsar.

    
Idag har Evelyn två små söta toffsar.

    
Sötnosen min.

Hur söt får man lov att vara egentligen?

/ Sandr0o

 


Walk - Done.

Bra start på dagen med en timmes promenad och lagom till att vi kom utanför dörren så tittade solen fram så vi fick lite solsken ändå.
Lillis har fått lunch och somnade nyss efter lite skrik. Det var hundra år sedan jag behövde vara kvar inne i rummet med henne vid läggdags men idag behövdes det av någon anledning. Ännu längre sedan var det som hon skrek överhuvudtaget vid läggdags, mysko.


Evelyn gick en bit på vägen hem men ramlade och ville sen sitta i vagnen istället.



En walk i mina underbart snygga Converse.

/ Sandr0o


Solsken i blick.

Äntligen! Efter flera dagars väckning vid åtta har jag idag finally fått en ordentlig sovmorgon. Evelyn vaknade nämligen inte förns 10.15. Det var välbehövligt faktiskt. Igår var vi så trötta hela familjen att vi sov från 15 till 18.30. Fy så seg man var i huvudet när man vaknade efter den sömnen.

Alldeles strax ger Evelyn och jag mig ut på en promenad. Jag hade så mycket hellre sett att det var sol ute men det verkar vara sparsamt på den fronten förtillfället. Det får räcka med att jag har solsken i blicken, haha. Det kan ingen ta ifrån mig.

/ Sandr0o


Me like galenpanna.

Sådärja. Då var även denna kvällen slut. Det var roligt att spela spel, I like speeeel.
Lite irritationsmoment sådär mot slutet av kvällen, orka bli påhoppad. Haha skulle man kunna säga.

Det luktar vanilj i hela lägenheten och det luktar ju så förbannat gott. Jag tror jag ska krypa ner i sängen nu faktiskt och hoppas på lite sovmorgon imorgon. Jag vill verkligen inte att klockan ska vara 07.57 när jag slår upp ögonen som den varit två dagar i rad nu. Nästan lite creepy sådär på minuten.

Sleep tight!

/ Sandr0o


Spelkväll.

Denna helgen består till stor del av umgänge med mina vänner plus familjemys. Igår var jag hemma hos Sanna och kikade på Lets Dance finalen och pratade strunt och om en liten stund väntas det drälla in ett antal vänner här som är redo för en spelkväll.

Vi har en trevlig kväll framför oss med mycket skratt, sånt behövs. Imorgon är R ledig så då blir det familjemys för hela slanten. Jag hoppas att solen tittar fram så att vi kan gå en härlig långpromenad.

/ Sandr0o


Mojje.

Evelyn och jag promenixade ner till centrum på förmiddagen. Och vet ni? Hon gick precis hela vägen dit alldeles själv. Eller rättare sagt till parkeringen där nere för sen fick hon hoppa upp i vagnen med bilar som kommer från alla olika håll.
Hon har inte gått någonting alls ute förut förutom något steg typ för hon har varit rädd för snön verkar det som MEN nu är det ingen snö kvar på gångvägarna så nu minsan vågar hon. Duktiga tjejen gick så fint och höll i handen över övergångsställena. 

Väl nere på centrum bytte jag ett par strumpisar som jag köpte igår till lillis och sedan ställde vi oss och lyssnade på Mojje som uppträdde där idag. Evelyn stod och dansade till sin favvolåt "Vart ligger landet där man böjer bananerna". Jätteroligt!

Påvägen hem köpte jag med mig lite fjädrar och påskris så när Evelyn somnade satte jag igång och pyntade påskriset på bordet i köket.

Nu ska jag vila en stund är det tänkt. Snart kommer R hem från jobbet också, wopido.

/ Sandr0o


Påskliljor.

Oj så extra lycklig jag blir när jag går förbi vasen med påskliljor i hallen.



Och samma sak med vasen på köksbordet fylld med påskliljor.



Blommor gör mig glad.

/ Sandr0o


Bilder från Öppnis.

Igår..

    
Dockan var med överallt igår.


Idag..

    
Rutschkanan var lite läskig men rolig.

    
Dockan var med överallt även idag.


Knallar hemåt igen.

/ Sandr0o


Fynd.

Det blev makaronigryta och risotto av storkoken till Evelyn igår och damen fick risotton till middag igår och hon åt massor. Bra skit verkligen. Idag ska hon få smaka på makaronigrytan till lunch så ännu en gång håller jag tummarna men det ska nog bli bra.

Evelyn bestämde sig för att vakna tidigt imorse, vid åtta. Vad är det för konstiga fasoner lillskruttan har fått för sig att börja med tro? Istället för att sova till mellan 9 och 10 så sover hon till mellan 8 och 9. Det är ju inte direkt så tidigt egentligen MEN för oss som är vana att sova längre så är det för tidigt. Vi får väl se om hon fortsätter med detta!

Idag stack vi ner till centrum när R gick och jobbade. Jag var på strumpbyxjakt till Evelyn, dem blir så fula alldeles för fort och nu var det verkligen dags för lite nya. Strumpbyxor hittade jag och ett par tunnare vantar som vi också behövde nu när det inte är så kallt ute längre.
Som alltid gick jag en sväng på alla affärer som har barnkläder och jisses vilket fynd jag hittade på Lindex.



Klänning/tunika för 49 kronor från  Lindex.

Alla som har små tjejer där hemma - löp och köp. Oj så sött till våren/sommaren på våran lilla tös. Jag var tvungen att kolla på prislappen flera gånger för jag trodde verkligen att jag såg fel. Haha.

Vi gick till Öppnis och lekte ett bra tag, käkade lite lunch och sen klädde vi på oss och knallade hemåt igen. Tösen sussar och jag sitter i soffan och håller på att frysa ihjäl trots två tröjor, en filt och duntofflor. Jisses!

/ Sandr0o


Dumt.

Jisses så irriterad jag är nu. Jag ogillar handelsbanken för att uttrycka det milt.
Jag skulle logga in och betala räkningar men nejdå det gick inte för sig inte. Nu kan man helt plötsligt från den ena dagen till den andra inte logga in på det sätt jag alltid gjort och inte fan har jag fått någon ny kod så att jag kan logga in på något nytt sätt heller och för att få den nya koden så måste jag tydligen logga in. Helt IQ-befriat eftersom jag uppenbarligen behöver den nya koden för att kunna logga in och hämta den nya koden. Ja ni hör ju själva hur det låter. Helvetes skit!

Det blidde med andra ord inga räkningar betalda just nu, istället är jag förbannad och tänker därför gå och lägga mig.

/ Sandr0o


Matlagning.

Jag håller på och lagar mat till Evelyn för fulla muggar. Koka pasta, koka ris, koka köttfärs, skala morötter, hacka lök och jag vet snart inte vad jag gör tror jag. Vilken ingrediens som ska ner i vilken gryta, jaja det blir nog bra tillslut. Jag har faktiskt bara gjort egen mat såhär i "storkok" till Evelyn en gång förut. Jag hoppas verkligen att hon ska tycka om det nu. Blir ju så förbannat dyrt att köpa barnmatsburkar hela tiden. Tror hon ska få smaka till middag, håll tummarna.

Medans saker och ting kokar ska jag kika lite på SATC.

/ Sandr0o


Öppnis.

Godmorgon.

R sticker till jobbet och vi går förbi Öppnis en stund för lite lek.
Hör senare.

/ sandr0o


Tänder.

Jag har glömt bort att berätta att Evelyn har två till små bissingar som är påväg upp i överkäken. Numera har hon alltså hela 10 tänder. Thats it.

/ Sandr0o


Pekleken [VIDEO]


En liten videosnutt från häromdagen när Evelyn visar att hon kan peka på olika kroppsdelar. Haha nu kan hon också vart foten sitter. Duktiga tjejen!



/ Sandr0o


Changing haircolour.


Brunhårig Sandra imorse med solen i ögonen. Jag kunde inte titta.


Work in progress.


Färdigslingat.


Ett steg närmare mitt vanliga blonda hår. Jag tycker att håret ser mörkare ut på sista kortet än vad det gör när jag tittar mig i spegeln.

Herregud när jag tittar på korten nu så ser det så jäkla mycket bättre ut i det bruna håret.. Det här kanske var ett big misstake. Haha men så känner man väl alltid när man förändrat håret iofs, det tar ju lite tid att vänja sig och blont till sommaren är ju såååå fint. Sen när Sanna får sätta sina tänder i mitt hår ännu en gång ska ni se att jag blir superblond igen. Jag är ju blond i mig själv egentligen.

/ Sandr0o


Snälla Sanna.

Woho nu ser mitt hår alldeles fräscht ut. Tack snälla Sanna! Bild får ni se en annan gång för nu gör vi oss redo att gå utanför dörren - blöja ska bytas, mat i lilla magen, byta de smutsiga kläderna och packa mat till prinsessan. Sen far vi till Rs föräldrar för att äta middag.

Visar kort på håret när vi kommer hem igen.

/ Sandr0o


Sådärja.

    
Mina bak-kompanjoner igår.

    

    

Alltså browniesen som vi bakade igår. Typ hallelulja på den men jisses så mätt man blev av typ en tugga. Oooey Gooey brownies med marshmallows, kola och chokladtryffel var det vi bakade. De borde ni testa alla där ute. Förbannat trevligt hade vi det också, mer sånt i vardagen tack. Trevligt umgänge och en massa skratt.

Idag har jag som sagt varit inne i stan en snabb sväng. Fick som tur var skjuts av min brorsa som väntade medans jag var inne på "informationsmötet" och så åkte vi hem igen. Haha han körde fel några gånger men det gick ju bra till slut för vi lyckades komma dit och hem igen helskinnad dessutom. Mötet jag var på handlade om Cambridgemetoden för på måndag ska jag nämligen dra igång en ren kur cambridge i en månad, till att börja med. Sen får vi se hur långt jag kommit på vägen och om jag orkar köra en längre period eller inte. Jag är SÅ taggad iallafall. Jag fixar det!!!

Imorgon ska vi se till att gå upp i tid och sticka och "storhandla". Iomed att jag inte kommer äta någon mat den kommande månaden och att R äter som han gör blir det nog inte så mycket till storhandling. Men lillis behöver ju grejer iallafall. Sen ska jag hem till Sanna och bli fin i håret. Yääjjjjjjjjjj så lycklig jag blir bara av att tänka på det.
När mitt hår är klart ska vi åka in till stan och hämta min lillebrors jobbkläder. Känns väldigt onödigt ja men han ska åka direkt vidare till Örebro så dem orkar han inte släpa på. Han gjorde ju mig en tjänst idag så då är det bara att betala tillbaka you know. Sen ska vi på middag hos Rs föräldrar. Det måste vara typ 3 veckor sedan vi träffade dem, lillis som blir så stor så snabbt kommer säkert ha förändrats jättemycket för dem. Fullspäckad dag  med andra ord. I like it!

Cougar Town it is.

/ Sandr0o






Äntligen..

Jag sitter i soffan och läser bloggar medans jag väntar på att Sanna & Cribbe ska komma hit och baka brownies som vi hittat på en bakblogg. Vi kommer få en sockerchock så mkt är säkert. Jag har hållt på och kokat kondenserad mjölk nu i tre timmar och snart är den klar. Den ska vi ha till browniesarna såklart.

Lillan somnade nyss och då passade jag på att ringa ett spännande samtal, enligt min mening. Imorgon ska jag befinna mig inne i stan vid tvåtiden och gå på ett litet informationsmöte inför vad som komma skall. Dags att börja sätta igång med mig själv nu. Mer om det imorgon kanske.

/ Sandr0o


Helgen är slut.

Igårkväll landade jag innanför dörren hemma vid tjugo i ett efter en helkväll på edsbergs slott. Måttligt ont i fötterna hade jag kan jag lova, inte riktigt van att stå upp under så många timmar förtillfället. Somnade nog inte förns fram emot halv två tiden. Imorse bestämde Evelyn sig för att vakna tidigt, tjugo över åtta närmare bestämt. På tok för tidigt för oss..

Idag har vi inte haft så mycket för oss. Varit en sväng hos mamma & pappa medans våran bil fick sig en liten omgång med skit som behövdes göras. Jag har stekt pannkakor till middag, hundra år sedan sist. Smarrigt! Jag tror att Evelyn är den enda ungen som inte tycker om pannkakor för jag menar alla barn gillar väl pannkakor?

Jag har tittat på film och R har kikat på fotboll men nu blir det ett avsnitt av vampyrerna igen, as always.

Godnatt!

/ Sandr0o


Today.

Hallå hallå hallå.

Man kan inte vara annat än överlycklig när man ser hur solen strålar och hur snön sakta men säkert smälter bort. Promenaden ner till centrum idag var fantastiskt och en av anledningarna var för att vi i stort sett hela vägen dit gick på bar mark. INGEN SNÖ WHAT SO EVER! Sen att solen sken så in i norden, familjen var samlad och humöret var på topp gjorde saken bara ännu bättre. Vår vår vår, snart är all snö borta och vi kan njuta av eviga promenader dagarna långa utan overaller och tunga jackor. Det är så jag planerat det hela. Amazing!
På centrum hämtade jag ut ny medicin, vi kikade på barnkläder (bara för att det är så ofantligt kul) och både R och jag provade ut converse dojor. Love it!

Ikväll ska jag och Cattis jobba på Edsbersslott, precis som vi gjorde en gång i gymnasiet. Under de timmarna vi är där så hinner vi nog alldeles säkert snacka en hel massa skit så det ser jag fram emot, även om vi ska jobba!

Nu ska vi äta mat här, tonfiskburgare eller vad sjutton nu R hittat på. Vi passar på medans lillplutten ligger och sover.

/ Sandr0o


Förälskelse.


Gina Tricot.

Denna vackra skapelse blev jag bland annat förälskad i idag. SÅ snygg. Jag tror den måste flytta in i min garderob.

/ Sandr0o


Öppna Förskolan.

När R stack iväg till jobbet så promenerade jag och Evelyn ner till Öppna Förskolan. Det var första gången vi var där faktiskt. I lite mer än en timme var vi där och lekte. Det ska vi minsan fortsätta med tror jag bestämt.

         

    
Dockan skulle minsan ligga i babysittern och sen skulle den gungas och köras runt. Sötnosen då!

Vi mötte upp mamma när vi var klara på öppnis. Gick en snabb sväng runt centrum, hittade fyra nedsatta plagg på Gina så dem fick följa med hem. Fy så mycket vårigt snyggt som hade kommit in. Blev lite smått förälskad!

Ikväll ska jag och lillis mysa framför Lets Dansa (iallafall lite för hennes del) eftersom pappa R jobbar..

/ Sandr0o


Helgen närmar sig.

Vi har kikat på ytterligare ett avsnitt av vampyrerna i Mystic Falls, vi är fast skulle man kunna säga. Ett avsnitt per kväll. Så förbannat bra.
Innan lillis gick och la sig så fick hon gröt och sen kröp vi ihop i soffan med snuttisen och läste "Max dockvagn" två gånger. Mysigt till tusen!
Nu är det natta för oss och när vi vaknar är det fredag, underbara fredag. Snart helg och R är ledig, lovely.

/ Sandr0o


NEJ!

Hittade detta på growingpeople.se.

"Vid 15 månaders ålder börjar barnet använda ordet "nej", och kan upprepa föräldrarnas "Nej" i alla situationer, utan logiska samband. Det är nejet i sig själv som är viktigt, som ett sätt att börja markera sig själv. Ordet "Nej" föregår ordet "Jag" i barnets ordförråd."

Detta är Evelyn i ett nötskal just nu. Hennes nya favoritord är nej och hon säger det all the time... Sötunge!

/ Sandr0o


Solsidan.

Bjuder på en liten bildbomb.

    
Världens tuffaste brutta.

    
Banan till mellis ena dagen och en macka andra dagen. Lilla skitungen som petade ut osten efter en stund och sket i mackan, haha.


Lek inne på Eurosko.

Och så idag..

    
Tokstollen står på huvudet och asgarvar åt mig.


Peek a bo.

    
Evelyn gick in till sitt rum och kom inte tillbaka på en bra stund så jag smög in och kollade på henne. Då låg hon och sov på golvet precis innanför dörren. Hon vaknade ju såklart till innan jag hann rycka upp kamera från fickan och ta ett kort men precis sådär låg hon och sov. Sen gick hon och slängde sig på filten i vardagsrummet. Så det fick bli lunch och sen sovtime.

Jag ska kolla på föregående avsnitt av Solsidan som jag missade hade jag tänkt nu medans lillan sover. I eftermiddag åker vi hem till mina föräldrar tror jag. Dem åker minsan till Thailand på söndag, nej nej vi är inte allllllls avundsjuka. Haha..

/ Sandr0o


Lördag/Söndag?

Jag gjorde smarriga scones till frukost. Känns lite som att det är lördag/söndag idag med god frukost plus att R är ledig. Vi har promenerat till Ica för att handla och få härlig frisk luft och solsken.
Förkväll på tvn, jag fixar middag i köket och stämningen är allmänt perfekt. Sen att R ska ner i tvättstugan och tvätta lite snart det är en annan femma som vi bortser ifrån just nu.

När han kommer upp vaknas det middag, kycklinggryta.

Ikväll är det halv åtta hos mig, stjärnkockarna och sen Greys. Alltså en hel massa soffmys med min underbara lilla familj. Jag har köpt vindruvor som grädde på moset också. Life is goood sometimes!

/ Sandr0o


Spyattack.

Evelyn är äntligen i säng efter två svängar spyor. En direkt efter kvällsvällingen över mig och den andra strax efter att vi bytt nedspydda saker påväg in till sängen för att sova, över hela golvet. Gud så härligt....!! Mitt i DH såklart också, som jag längtat efter idag. Tack & lov var vi båda hemma och kunde hjälpas åt.

Nu ska jag njuta resten av DH.

/ Sandr0o


Vanessa har haft ihop det med gud.

I lördags var vi som ni vet på dop. Vanessa skulle döpas i Sollentuna kyrka.

    
Vanessa var fin i sin dopklänning.

         
Evelyn smaskade kakor och Cribbe var glader.

    
Sanna hade bakat massor med bakverk. Jag tror hon kommer få snaska gottis fram till sommaren nu trots att folk tog med sig doggybags hem ;)

         
Evelyn hittade en kompis. Hon tyckte frostingen var smarrig.

    
En tös som var nyfiken på presentöppningen. Sanna kunde slappna av efter mycket fix.

Prästen babblade en hel massa och man förstod knappt hälften av vad han pratade om. Flummig till tusen och nästan lite läskig I must say. Han verkade sikta in sig på att snacka om döden en del, det var ju upplyftande ;) haha. När dopet var slut åkte vi till lokalen och käkade en massa gottis.

I doppresent av "The gang" fick dem en bukowski kanin, en sagobok som handlade om Vanessa och ett förstorat foto på Vanessa.


Cribbe beundrar sitt konstverk.

När vi åkte från lokalen så stack några och köpte pizza medans vi åkte hem och fixade. Sedan blev det melodifestivalen och film efter det hemma hos oss.

    
Soffmys.

Det blev en lång och härlig dag och Evelyn skötte sig exemplariskt hela dagen lång.

/ Sandr0o


En fredag på Thuns.

Dags för en uppdatering om vad vi haft för oss de senaste dagarna.
I fredags åkte jag och Evelyn med min mamma och hennes jobbarkompis till
Thuns i Faringe. Vet inte riktigt vart det ligger men en timme tog det minsan att åka dit skulle jag tro. Vi spenderade en sisådär tre timmar där. Evelyn satt lugn och fin i vagnen i två timmar utan att säga ett knyst och sista stunden sprang hon omkring och tokskrattade och ville bl jagad.


Evelyn hittade kompisar som tittade på film.


Några av mina inköp på THUNS.


    

Jag fick också med mig en lång kavaj (äntligen), en skinnklänning och lite annat smått och gott.

/ Sandr0o


Shooting star.

Jag såg precis en fallande stjärna utanför vårat fönster. Skrek till på R snabbt som attan men han hann inte vända på huvudet, sego. Det är tredje eller fjärde gången jag ser en fallande stjärna och jag tycker det är lika ballt varje gång. Det känns som att det bara är sånt som händer på film men icke.

/ Sandr0o


Vuxenmys.

Ojoj vad bloggen blir bortprioriterad för vännerhäng och familjemys ungefär. Alldeles rätt med andra ord.

Ikväll sparade jag och R på middagen tills Evelyn somnade så att vi kunde sitta och äta och njuta i lugn och ro så länge som vi ville. Tacos blev det, mums. Var ett tag sen faktiskt.

Nu ska vi slänga oss i sängen med minin och kika på avsnittet av Vampire Diaries som vi missade i veckan. Mys!

/ Sandr0o


Fullt upp.

Dåligt med update här. Inte fått tiden att räcka till med allt som ska göras helt enkelt.
Imorgon på eftermiddagen ska Vansessa döpas så det är planen för dagen. Inte mycker mer än så.

Nu är det natta.

/ Sandr0o


Skitknä.

Jag har hysteriskt ont i mitt vänstra knä. Helt plötsligt från ingenstans fick jag ont i knät hemma hos mina föräldrar.
Allvarligt talat, jag haltar fram. Jag hajar ingenting!

/ Sandr0o


Solskens promenad.

    
Bus under filten häromdagen.


När R stack till jobbet gick jag och lillis en promenad hem till mina föräldrar i solskenet. Hur underbart är det inte att promenera på bar mark? Tyvärr hade jag inte det hela vägen såklart för det var is, snö och stora vattenpölar annars men där det var bar mark var det lovely. Inget bök med vagnen, snart är det vår.

    
Världens sötaste med två toffsar där bak som fallit av under promenaden hit.

Idag behövdes verkligen solglajjerna påvägen hit med solen rakt emot oss hela vägen. Kanske lillis också hade behövt ett par glajjer. Jag kände att jag höll på att bli blind så fort jag tog av mig dem nämligen.

 Nu ska jag spana på styleroom medans lillgumman sover.

/ Sandr0o


Avokadogalning.

Helvetes jävla bajs skit fan blä blä blä. Ungefär så skulle jag beskriva det hela.

Jag gav Evelyn penicillin nu innan läggdags och helvetes skiten kom upp igen. Jag sa ju att jag inte skulle ropa hej förns vi kommit över bäckjävlen. Det känns som att jag inte gör annat än att torka spya, tvätta och hänger hemma. Usch.. Om ändå den där sablans penicillinen bara kunde gå ner utan problem så att de där tio dagarna försvinner.

Nog med klagande. Nu ska jag njuta av en kopp te och knäckemackor med avokado framför DH. I LOVE! Jag skulle kunna leva på avokado. Mums..

/ Sandr0o


Hurra hurra.

Vi fick en tid hos läkaren på förmiddagen. Han skrev ut en ny penicillin till oss och Evelyn har precis fått i sig första dosen, inga problem alls. Hon märkte knappt att hon fick medicin då den skulle varvas med maten. En sked mat och så en sked medicin ni vet. Hur bra som helst, det borde inte vara några problem att fortsätta få i henne den i 10 dagar men jag ska inte ropa hej förns vi har kommit över bäcken eller hur folk nu brukar säga.

Påvägen hem stannade vi alltså till på apoteket för att hämta ut nya medicinen och handlade barnmat till lillis. Hann också springa in på HM snabbt och kika om det fanns något dugligt att ha på sig på lördags. Vanessa ska döpas då nänligen. Hittade en möjlig kandidat som jag spanat in tidigare (inte till dopet dock) som är så sablans snygg. Ska försöka ta en tur till centrum på torsdag när R börjar sent i lugn och ro och kolla in utbudet. Undra sa flundra vad Evelyn ska ha på sig, hmm tåls att fundera på.

Nu är det naptime för familjens bebis. Jag & R ska kolla klart på Twilight som vi började titta på igårkväll, bästa!

Nu när vi äntligen har en piggelin tjej här hemma igen är det dags att ta tag i fotandet igen tycker jag. Vi får se om jag kommer ihåg det under dagen.



Förresten... Hur underbart väder är det inte ute idag? Varmt, härligt och framförallt VÅRIGT. Balkongdörren står helt öppen hos oss och vi njuter av luften och solen. LOVELY!

/ Sandr0o


Kåvepenin är skit.

Idag har två av tre penicillindoser spytts upp på direkten. Dessutom har hon fått utslag på i stort sett hela kroppen.

Jag tror att jag måste ringa till farbror doktorn imorgon och fråga hur vi ska gå till väga med detta. 

Fy så trött jag blir! Eller vi alla blir rättare sagt.

/ Sandr0o


Var är näsan?

Evelyn lär sig nya saker varje dag. När man säger "Vart är magen?" så drar hon upp tröjan och pekar på sin lilla mage eller om man frågar om någon annans mage går hon dit och drar upp där och pekar. Det har hon ju kunnat ett tag nu men idag har hon lärt sig något nytt. Hon kan numera peka på näsan när man frågar.

Nu är det bara att fortsätta med resten av kroppen. Duktiga lilla tjejen!

Det känns konstigt ibland att hon förstår så många ord, bland annat - anka, båt, leksaker, nappen och listan kan göras ganska lång nu faktiskt. Oj så fort det går i svängarna.

/ Sandr0o


Ny vecka, nya tag.

Natten till igår var lovely. Vi fick sova hela natten lång, jisses så välbehövligt.
Gårdagen gick åt till att storstäda, tvätta och en snabbis till Sanna med Cribbe. Cribbe skulle fota fina bebisbilder på Vanessa. Det önskar jag att vi också hade gjort men han ska få fota fina bilder på en stor tjej någon dag när hon blivit frisk!

Jag har glömt berätta en rolig sak som hände när vi var på sjukhuset i lördags. Evelyn har ju sagt mamma ett ganska bra tag iallafall och när vi var på sjukhuset så sa hon pappa för första gången "på riktigt". Jag och Evelyn gick omkring i korridoren och kikade så frågade jag "Vart är pappa?" och då pekade hon på pappa samtidigt som hon sa pappa. Det måste ha känts varmt i Rs pappahjärta.

Vi var nyss en snabb sväng till centrum för att handla hem lite skit från Ica och Claes Ohlsson. Mötte upp mamma där och hon hade sytt en dyna till Evelyns korgstol och så fick lillskiten en munktröja där det står princess på baksidan. Finfin!
Var ju underbart väder så vi tog en liten promenad. Evelyn behövde nog få lite frisk luft också, hon har ju vart inne sen i onsdags förutom den lilla trippen till farbror doktorn i lördags. När vi kom hem slocknade hon som en stock.

/ Sandr0o


Evil.

Våran tös ligger och sover sen en liten stund tillbaka. Hon har varit pigg nu på kvällen och tillomed busat runt faktiskt. Så mycket framsteg har vi inte sett sen i onsdags så det är skönt MEN man vet aldrig vad som väntar. Vi håller tummarna helt enkelt. Dumma halsfluss som kommit och tagit henne.



Det gick lite bättre att ge penicillinet denna gången men långt ifrån bra. Usch man känner sig verkligen elak när man tvingar i henne det äckligaste som finns typ. Jag vet inte hur jag ska lyckas när R inte är hemma. Usch hemska tanke!

R kollar på fotboll och det enda jag hör just nu är "Jävla Zlatan".. Suck suck suck och stön stön stön ungefär. Jag har inget uppe att göra och känner mig som sju svåra år efter den sömnlösa natten vi hade. Tror besämt att jag ska spana runt på datorn lite snabbt och sen krypa till kojs. GUD SÅ SKÖNT! Men det är med en liten klump i magen som man lägger sig. Jag kan inte låta bli att hoppas hoppas och åter hoppas på bra sömn inatt, för alla tres skull. Det behövs!


Känns inte helt okej att spruta in äckelpäckel i Evelyns mun med denna sprutan. Men för hennes bästa såklart!

/ Sandr0o


Halsfluss.

En tripp till närakuten senare och vi har fått konstaterat att hon har halsfluss. Inga glada miner på sjukan när det skulle lyssnas hit och dit och petas med saker i halsen. Stackars liten som var så ledsen. Nu vet vi iallafall vad det är för fel. Vi rusade direkt till apoteket och hann precis innan det stängde.

Nu ska hon äta penicillin tre gånger per dag i 10 dagar. Inte roligt.. Första penicillinsupen gick ju bra, NOT. Vi var tvungna att hålla i henne och halvt öppna munnen för att överhuvudtaget kunna försöka få i henne det. Tre sekunder senare kom penicillinen och maginnehållet upp igen. Grattis till oss. Jisses vad hopplöst det känns.
Ett sista försök och vi fick i henne det, kanske inte exakt allting men det måste ju vara bättre än ingenting. Fy vilket skit det här kommer vara. Vi ska ta denna fajten tre gånger om dagen i tio hela dagar. Jag hoppas att det ska gå lite bättre iallafall än vad det gjorde nu.

Stackars lilla hjärtat!

/ Sandr0o


Skitskitskit.

Idag är jag mer död än levande. Alldeles matt i kroppen och yr i bollen efter en mer eller mindre sömnlös natt. Jag tror det hela började någongång mellan 00 och 01. Nerspydd igen så upp och fixa det och sen en jätteledsen tjej resten av natten. Jag tror den enda ordentliga sömn vi fick var mellan 06.30 och 08.30 imorse då vi gick upp.

Tempen imorse visade 38,8 och min lilla tjej har legat utslagen i soffan hela morgonen. För en stund sedan slocknade hon igen, hon måste vara hur trött som helst efter den här natten.

R slutar jobba vid 15 idag och vid 15.50 har vi en tid på närakuten till lillis. Vi måste kolla upp det här nu. Hon har ju haft hög feber sen i onsdagskväll och har inte ätit något sedan i onsdags förutom någon flaska välling, lite smoothie och vatten. Så kan man ju inte hålla på hur länge som helst. Jaja vi får väl se om det är något man kan göra något åt.

Jag ska passa på att slänga i mig lite frukost och hoppas på att jag blir lite piggare. Jag tar nog en liten nap jag med, kan behövas.

/ Sandr0o


Rädda Willy? Hmpf.

Katastrof.. Hur kan Willy fortfarande vara kvar i Lets Dance? Han stapplar fram, får inga poäng och är inte speciellt charmig eller rolig heller för den delen. Å andra sidan tycker jag inte om Sauk MEN han kunde iallafall dansa. Rädda INTE Willy, på inga som helst villkor. Nästa gång måste han åka ut!!

Sen har jag lite funderingar på stylingen i programmet, det har vi nog alla haft när vi haft tjejkvällar framför Lets Dance de tidigare fredagarna. Hur tänkte dom när dom satte på Molly den osmickrande turkosa klänningen? En liten ganska späd tjej såg ut som ett berg. Varför får Jessica Almenäs aldrig någon fin klänning? De andra säsongerna har hon sett hundra gånger bättre ut.
Man brukar ju sitta hemma i soffan och tycka att deltagarna har så fina klänningar på sig men detta året har varit en flopp på den fronten I must say. Tre fredagar kvar då, time to make up for our lose!

Nu är det nanna kudden som gäller. Håll gärna tummarna för en lugn natt åt oss!

Godnatt!

/ Sandr0o


Dumma feber!!!

Kampen mot febern fortsätter. Tempade nyss och helvetes skiten har kommit tillbaka. The war is back on.

-
En liten tös som myser bredvid mig i soffan just nu med tempen 39,3. Älskade hjärtat!

Nu får det vara nog tycker vi. Snart kommer pappa R hem och myser framför Lets Dance med oss.

/ Sandr0o


Nooo feveeeeeeeeer.

Inatt var vi uppe mellan två och tre med en ledsen tjej som fick påfyllning av alvedon. Vid fyra var det dags att gå upp igen. Hon fick komma och ligga i våran säng och då var det bara att byta lakan då damens maginnehåll ville kika ut. Men efter det somnade vi alla om och lillis pep till & från under natten. Jag var riktigt trött imorse när vi skulle dra igång dagen före tio. Men tjohooo Evelyn hade ingen feber imorse och är mycket piggare. Igår mös hon bara i soffan men idag har hon sprungit omkring och lekt lite. Det går åt rätt håll hoppas vi.

Jag fick nyss reda på att vi fått vårat förstahandsval vad det gäller dagisplats till Evelyn. Så den 10 augusti börjar lilldonnan på förskolan.

Nu ska trötta jag passa på att slappa i soffan tills lilla E vaknar.

/ Sandr0o


Luftslottet som sprängdes.

Strax efter att jag hade pratat med min mormor i telefonen och hon frågat om Evelyn spytt något mer och jag svarat nej, då kommer det.. Såklart!! På soffan och mattan. Hallelulja.. Det var bara att ta bort överdraget från soffkudden och tvätta och spola rent mattan. En sväng ner i tvättstugan med nedspydda kläder och filtar. Puh!

Så en gång har hon alltså spytt under dagen. Ingen mat har hon fått i sig om man inte räknar med två tuggor mat och några potatisklyftor men det är ju inte konstigt. Man är inte hungrig när man är dålig. Druckit har hon iallafall gjort så det är huvudsaken, vatten och smoothies.

Vi tog tempen när R kom hem och då visade den 39,4 och nu innan läggdags hade hon 38,6 med alvedon. Stackars våran lilla flicka som är alldeles utmattad av den höga febern. Det gör ont i hjärtat att se min annars så glada och spralliga tjej ligga utslagen i soffan en hel dag. Hon sov dessutom i tre timmar under sin nap.

Hon slocknade för en halvtimme sen. Vi håller tummarna för att vi åtminstonde slipper någon spya inatt.
Nu ska vi kika på luftslottet som sprängdes och ha mysfika med avokadomackor. Imorgon är det lovely fredag och med en sjukling hemma innebär det mysdag i soffan och sen lets dance. Wohooo!

Film var det.

/ Sandr0o


Hängig tjej.

Febertermometern visade 38,9 imorse så febern hänger i. Vid halv ett inatt var vi uppe och torkade golv. R tog upp lillan ur sängen och på direkten spydde hon över hela honom och golvet. Stackars liten som la värsta monsterspyan och blev jätteledsen såklart. Varm som ett element var hon också så alvedon fick hon och så gick vi alla tre och lade oss i våran säng. Det tog en stund innan hon somnade om igen och hon pep till några gånger under natten men det var ingen fara. Natten hade kunnat bli så mycket värre med hög feber.

Imorse när R & jag steg upp låg Evelyn fortfarande och sov i våran säng. Jag satte mig vid datorn och efter en kort stund hör jag små steg som närmar sig. Lillfröken var vaken! Sötnosen..

Jag bäddade ner Evelyn för en liten stund sedan då hon slumrade till i soffan. Hoppas hon sover ordentligt länge nu så hon känner sig piggare och utvilad när hon vaknar.
Jag ska passa på att slänga i mig lite lunch bestående av kycklingspett med potatisgratäng. R slutar tidigt idag och ikväll blir det film - Luftslottet som sprängdes, äntligen!


I brist på bilder slänger jag upp en videosnutt på min knäppistjej när hon fejkgarvar så det står härliga till.

/ Sandr0o


Tallrikshylla.

Jag är på jakt efter en tallrikshylla till Evelyns rum. Det är ju så sablans snyggt!



I hennes ska det såklart inte vara tallrikar utan böcker och anndra gulliga prydnadssaker. Åhh så fint det skulle vara. Jag skulle kunna tänka mig att ha en i vårat sovrum också för att ha tidningar och lite annat i men jag tror vi får leta efter något typ av tidningsställ (på väggen) istället.

/ Sandr0o


Febrig.

Min mamma ringde och bjöd över oss på smarriga våfflor så självklart for vi dit. Evelyn ville minsan inte ha nå kladd på våfflan inte (sylt & grädde) så hon åt dem plain och allra helst de knapriga på kanterna.
Jag tyckte mitt lilla hjärta kändes varm under kvällen. Pappa skjutsade hem oss efter Halv åtta hos mig och jag gjorde Evelyn redo för läggning och passade på att ta febern eftersom hon kändes varm. Jovisst hade hon feber - 38,7 tillomed. Stackars liten. Vad sjutton kom den febern ifrån? Försvinn försvinn!

Min trollunge höll på att somna i soffan strax före nio så jag bäddade ner henne i sängen.
Jag sitter klistrad framför säsongspremiären av Greys. Toppenkväll!

/ Sandr0o


Sol sol strålande sol.


Evelyn igår innan hon spydde ner sig.

När R åkte till jobbet imorse gick jag och lillan ut på en promenad. Det gäller att passa på när det är härligt väder ute. En timmes promenad blev det, alldeles lagom. När vi kom hem busade vi i busens prinsesstält och lekte en massa. Lunch på det och sen sova nap. Hon somnade för en timme sedan sisådär. Jag har hunnit ätit lunch och fixat några todos. Nu ska jag hämta mig en filt och slappa i soffan, bläddra i tidningar. Härligt!




Det kändes som att vi var ute på en riktig fjällvandring i typ åre. Förbannat vackert!

Ikväll är det säsongspremiär av Greys. Wohooo!

/ Sandr0o


Fix.

Evelyn sover nap. Innan hon somnade fick hon lunch och när burken var slut tog det tre sekunder innan det kom upp igen. R fick slänga ner henne i badet igen och jag sprang ner till tvättstugan och tvättade hennes nerspydda kläder.

    
En trött tös som har min fina gamla klänning på sig i söndags.

    
Tavellisten är på plats i Evelyns rum. Ljusslingan likaså, måste bara fästa den så att den inte bara hänger rakt ner.


Himla mysigt!

Jag och R har fixat med sladdarna till tvn. Dags att springa ner i tvättstugan och hämta upp lillis rena kläder. R börjar jobba vid halv fem och då åker vi med hem till mina föräldrar.

/ Sandr0o


ToDos.

Kort summering av gårdagen:

Mamma & pappa var här på fika. Rs morfar och pappa kom hit och hjälpte till att få upp tvn och högtalare plus lite annat på väggarna. R trillade in genom dörren efter jobbet och hjälpte till. Jag gjorde mig redo för att plocka upp Cribbe och Cattis påvägen och styra mot Kimmi som är husvakt. Hon bjöd på smarrig lax, potatis och sås. Vi planerade present inför Vanessas dop och annat hemligt. Mycket trevligt!

Så var det med det. Idag har R varit ledig och vi har haft lite fixdag. Varit och inhandlat en ny blöjhink (äntligen!) då den förra gick sönder innan vi flyttade. En sväng och införskaffat lite pluggar plus skruvar och kanaler för att dölja sladdarna med. R har tvättat också, duktiga han.

Jag tog bilen hem till Sanna en stund där Cattis befann sig och fixade till frisyren. Väl hemma igen borrade vi upp en till tavellist på lillans rum. Jag fick för mig att sätta upp ljusslingan på väggen också men det behövs fixas lite mer med det men det blir en annan dag. Mysigt blev det!

Evelyn var lite smågnällig nu på kvällen så både R och jag tyckte det var väldigt skönt när hon somnade. Slappat i soffan har vi gjort för hela slanten, skönt skönt skönt.
Imorgon börjar R sent så vi ska ta tag i dammsugningen som vi ej hann med idag och få upp mätstickan i lillans rum. Sen har vi nog inget mer som ska upp på väggarna, inte för ett tag framöver iallafall.

/ Sandr0o