Flera studentbilder.

  


Bilder från min brors student i fredags. Jag fick också vara med på några bilder eftersom min pappa också fotade. Annars är det ganska ovanligt att jag syns på kort.


/ Sandr0o

Värmebölja.

Idag har det varit 30 grader inne i våran lägenhet. Vi kommer att avlida i sommar tror jag, hur ska vi klara detta? Just nu är det enbart 27 grader här. Helt sjukt att det kan vara 27 grader nu när termometern visar att det är 15 grader ute. Inga element eller så är på såklart, vi bor bara i en bastu verkar det som. Huaa!

Jag har filmat en massa roliga videoklipp på lillan i dagarna som jag måste ladda upp och visa. Jag ska bara se till att få arslet ur vagnen. Imorgon blir det solning för hela slanten och på eftermiddagen åker vi iväg och handlar lite, samt att R ska klippa sig.

Min huvudvärk sitter fortfarande kvar så nu går jag och knoppar. Godnatt!

/ Sandr0o

Mysdag nummer ett.

Idag har vi haft en riktig mysdag här hemma. R var och tränade imorse och när han kom hem smet jag ut på balkongen för att njuta av solen ovh försöka jobba på min icke existerande solbränna. Jag överraskade R med att ha American Panncakes klara när han kom hem då han hade tjatat om att jag måste göra det igen. Denna gången böt jag däremot ut filen mot lätt vaniljyoghurt och jisses vad hysteriskt gott det blev. Mitt i mitt solande började R storstäda så då blev jag tvungen att ta lillan så det blev inte riktigt lika mycket sol som jag egentligen hade velat. Jag fick en massa sol på ryggen iallafall när jag satt med henne på balkongen så imorgon får jag väl jobba desto mer på framsidan.

Min lillebror var förbi en sväng då han ville ha korten från sin student. Han tittade på kissen våran och hjälpte oss att sätta upp en ny hallampa eftersom han slog ner den andra för längesedan. Jag fick ett ryk och fyllde badbaljan med vatten och tog ut den på balkongen så att lillan kunde bada ute i värmen. Hon tycker verkligen om att bada det lilla trollet.

  
Plaska i vattnet är kul.

När min lillebror begav sig hemåt igen packade jag och R ner lillan i vagnen och gjorde iordning oss för att gå till badet och ha picknick som vi bestämt. Jag hade tidigare under dagen gjort pastasallad med grillad kyckling, bladspenat, ruccola, soltorkade tomater, oliver och champinjoner. Till det hade jag gjort currydressing. Vi promenerade till badet och satte oss på en filt i gräset för att avnjuuta dagens middag. Gott var det. Lillan sov först i vagnen men vaknade efter en kort stund och ville vara med. Hon satt på filten och tittade och lekte med sin skallra och elefant medans jag åt upp det sista av min mat. Efter maten tog jag med lillan för att gå och känna på vattnet. Jag hade förväntat mig att det skulle vara iskallt men icke, det kändes faktiskt som om det skulle vara riktigt skönt en så varm dag som denna. Tyvärr glömde jag min handduk hemma, jag kom bara ihåg bikinin så det blev inget årets första dopp för mig.
Lillan kände på vattnet med fötterna. Kan tänka mig att hon tyckte att det var lite kallt eftersom hon är så van vid varmare vatten.
Tillslut gav vi upp våran picknick vid badet då det kryllade av myggor. Jag har redan fått en hel massa efter det inte allt för långa besöket där. Jag hatar verkligen myggor!!!!

     
Middagsdags. Pappa & dotter.


            
Jag och lillan kände på vattnet.

        
Lite mys på filten.

Vi kom hem lagom till LA Ink följt av The F-word som vi tittade på. Efter det bestämde vi oss för att sätta på filmen som vi hyrde igår. 52 minuter in i filmen börjar den hacka och spottar ut skivan för att den är för förstörd. KUL! Så himla störande, nu ville man ju veta hur det skulle gå i filmen. Suck!!!! Imorgon ska allt de på videobutiken få höra om mitt missnöje. Jag vill minsan hyra en ny film gratis OCH få en ny kopia på Yes man så att vi kan se klart den. Det borde dem väl gå med på? VI får se imorgon..

Nu blir det lite slappning i soffan och sedan godnatt för min del. Jag har haft sjuktligt ont i huvudet nu i en timme kanske. Alvedonet hjälper mig inte så sova låter som en bra idé.

/ Sandr0o

Dagen i staden.

Nu har jag äntligen tid och lust att uppdatera om gårdagen i den stora staden. Vi tog bilen till Rotebro stn och hoppade sedan på tåget där, så himla skönt att slippa åka buss. På perrongen träffade vi Tessan så vi hade sällskap med henne in till stan.
Vi satte direkt kurs mot drottninggatan eftersom orsaken till vårat besök i stan var att jag skulle hitta något att ha på mig på bröllopet som vi ska på vid midsommar. Så vi sprang omkring där och tittade. Jag kom tyvärr inte hem med någon klänning med jag hittade några godkända på Zara, Top Shop och Gina. Jag kunde inte riktigt bestämma mig så jag ska kika runt lite till och hittar jag inget annat så får det bli en till sväng in till stan innan bröllopet.

Efter lite spring i affärerna kände vi att våra magar var hungriga. Vi bestämde oss för att köpa en varsin sallad och hitta någon mysig plats i solen och äta på. Den mysiga platsen i solen blev en parkbänk på Nybrogatan. Vi hade inte en aning om vart alla människor sprang Sthlms marathon så den bästa platsen vi hittade blev just där på parkbänken. Det var hur mysigt som helst. Alldeles lagom med sol och skugga och lite avskilt samtidigt som vi ändå hörde marathonsnubben prata i sin mikrofon.
Jag bytte en blöja på lillan i vagnen då jag på inga som helst villkor orkade gå och ställa mig i kön till toaletten på donken. Precis efter att jag hade bytt den blöjan blev det tydligen dags för lite större saker i blöjan så vi fick glida in på en tvärgata och byta den lite mer avskilt. Haha..

        
R och Evelyn fastnade fint på kort.

     
På våran parkbänk. Lillan myser i vagnen. Som vanligt äter hon på sina fingrar.
Jag sprang in på flera affärer och kikade påvägen tillbaka till centralen. Stannade på hötorget och köpte med mig en bukett med blommor hem till min mormor som fyllde år igår. Jag ångrar innerligt att jag inte köpte med mig några blommor hem till oss då de var så himla fina och bara kostade en liten slant. Köpte en dricka och två bananer att ha som färdkost på tåget hemåt igen.
När vi skulle ta hissen ner från perrongen på Rotebro stn stannade hissen halvvägs ner. Vi testade att trycka på alla knappar en miljard gånger och testade också att ringa på nödsignalsknappen men utan någon lycka. Jag ringde min mamma och frågade om hon kunde åka och hjälpa oss. Men efter en stund när jag testade att trycka på alla knappar hundra gånger igen så funkade det och vi kom äntligen ut. Inte roligt att fastna där inne inte, piss luktade det också. Så min mamma fick vända hemåt igen.
Lillan skötte sig exemplariskt hela dagen lång, utan gnäll. Hon satt helt tyst (bortsett från lite prat) i mitt knä och tittade på tåget påväg hem. Våran duktiga tjej!!!!!
Innan vi styrde kosan hemåt stannade vi och lämnade blombuketten till min mormor. Väl hemma blev det middag, kycklingfile med potatisgratäng och vitlöksstekta champinjoner. Filmtittande under kvällen och sedan godnatt. Filmen var för övrigt inte alls så värst bra, fy. Ikväll ska vi titta på den filmen som jag valde, Yes man, med Jim Carrey. Vi håller tummarna för att den är bra!

/ Sandr0o

Kissemissnamn.

Jag skulle visst ligga i sängen och sussa sött men istället har jag fastnat vid datan för att hitta inspiration till ett kissemissnamn. R duschar så jag passar på att kika runt och se om jag får någon inspiration. Visst har jag väl kommit på och hittat några bra namn men gud vad svårt det är att bestämma sig. Dino, som hon heter nu, går iallafall fet bort.
Jag ska visa min lista för R när han har duschat färdigt då får vi se om han hittar något som duger.


Här har ni förslagen so far:

Lakritz
Caramel
Fläckis
Sessan
Knatte
Magic
Pajas
Puzzel
Socker
Tuffsan
Tequila
Haribo
Strössel
Chiquita
Tingeling
Sanzii

                                


De fetstilta är mina absoluta favoriter. Jag har varit väldigt inne på just namnet Tequila ikväll men vi får se vart hela det här namnkaoset slutar. Vem vet, imorgon kanske våran tisse är "döpt"!

Vad tycker ni mina kära vänner? Vilket namn röstar ni på?
/ Sandr0o

  

Kiss i byxan och ha det bra. Ligga lite och fundera. Varmt och skönt som en sommardag. Jag tror jag kissar lite mera.

Så bra gick det för oss ikväll. Lillan har sovit sedan klockan nio. Nu när klockan har slagit läggdags tänkte vi att blöjbyte och pyjamaspåklädning skulle gå så smidigt som möjligt för att slippa att Evelyn skulle vakna till ordentligt. Vi förbereder med den enda rena pyjamasen vi har kvar och bär henne till skötbordet och tar av henne blöjan och sin klänning, so far so good. Evelyn vaknar inte mer än att hon sträcker på sig lite. R tar fram en ny blöja, tittar upp på mig. Han tittar ner igen och utbrister "Nej fan, hon kissar"! Jag svarar "Jo tack, jag har kiss på halva armen." Så mycket för den enda rena pyjamasen som nu är helt nerkissad, grattis till oss. Jag går för att försöka hitta något annat att sova i varpå R som vanligt ropar "hämta åkpåsen". Stackars människa har fortfarande inte förstått att åkpåsen har man i vagnen när det är kallt ute. R ville såklart ha en sovpåse som lillan kunde sova i, som vi aldrig brukar använda. Han har blandat ihop det hela en aning.

I vilket fall som helst sitter lillan nu i sin papiis famn och äter mat, iklädd sovpåse/åkpåse. Allting gott och lillan sover vidare trots kiss-incidenten som fick henne att vakna till rejält.

Jag har ingen lust alls att sitta och ladda in kort från kameran just nu, klockan tickar iväg illa kvickt och jag känner för att hoppa i säng. Så imorgon kommer uppdateringen från våran dag i staden med tillhörande bilder. En underbart bra dag ska ni veta att vi har haft iallafall men som sagt, mer om det imorgon!

Godnatt kära vänner!


/ Sandr0o

Lördagskväll.

Vi har ätit middag för en stund sedan. Efter middagen och diskningen stack jag iväg för att hra film. Nu är det dags för att kika på filmen, 30 days of night. Hoppas den är bra!

Jag berättar mer om våran underbara dag i den stora staden ikväll eller imorgon. Beroende på hur pigg jag känner mig efter filmtittandet.

Ha en trevlig kväll gott folk, det tänker jag ha!

/ Sandr0o

Morgondagens äventyr.

Jag har försökt mobilblogga under dagen utan någon lycka. Ganska skumt att det funkade igår när jag testade men inte idag. Jag ger upp mobilbloggningen redan nu, skitgrej.

Överdelen av min rygg är alldeles illröd då jag satt med den i solen när vi åt ute i solen.
Som tur var så gör det inte ont... Ännu. Det har varit helt tokigt underbart väder idag, sommar någon? Hallelulja!!
Det fina vädret ska tydligen fortsätta under hela helgen, då passar det ju kalasbra att R är ledig. Imorgon ska vi pysa in till den stora staden och kika lite. Jag måste ha några satans kläder att sätta på mig när vi ska gå på bröllop vid midsommar. Här ute på landet har jag inte hittat något spännande alls i butikerna. Jag behöver Zara, Souk, Top shop osv. Vilket då resulterar i att vi beger oss in till staden imorgon med "shoppa-klänning radarn" påslagen. Eftersom vi ska få så fint väder imorgon med så blir det kanske en mjukglass i Kungsan eller så, myspys.
Dessutom är det Skratt Stock imorgon på Långholmen (?) dit alla vännerna ska på picknick. (Hur tusan stavas det ordet? Jag har ingen ork att kolla upp det nu inte, det får vara). Så förmodlingsvis (som R fick för sig att det hette en gång i tiden) svänger vi förbi där en sväng också och hälsar på lite. Svänger en sväng? Vilken frisk människa säger så? Jaja, jag skyller på en fullproppad dag, alltså en trött Sandra.
Morgondagen blir nog himla mysig skulle jag tro. Det gäller bara att vi kommer upp i tid.



Lillan mös med sin papii idag när vi kom hem. Världens lyckligaste unge?

Nu tackar jag för mig, lägger mig i soffan en stund för att glo på dumburken och kryper sedan till kojs för att orka med morgondagens planerade äventyr.

/ Sandr0o

Studentfirande.

Idag har vi firat min lillebrors student. Det är en sådan dag då man tar enormt mycket kort. Därför får detta inlägg bli bombat med bilder från dagen som gått. Dagen som för övrigt varit mycket trevlig och vårat lilla hjärta skötte sig exemplariskt tycker jag. Lite skrik då och då men hur mycket som helst kan man ju faktiskt inte kräva.

         
Påväg. Studenten. Pappa & Robin.


     
Flaket. Dansa på flaket.


  
Monsterbil. Utspringet.


        
Jag och lillan mös. Jag lånade min brors mössa för att slippa sol i ögonen. Lillan hade en ny fin kofta på sig.


     
Långbord x 2. Tillslut var det bara ungdomar kvar.


     
Lillebror och plakatet. Skratta ska man göra när man tar studenten. Skala banan, svenne banan.


Avslutningsvis bjuder jag på en stor bild på studenten själv.




/ Sandr0o


Godnatt.

Nu äntligen gick det att mobilblogga. Härligt att det inte funkar med det nya numret utan att jag får använda mig av det gamla? Bra skit blogg.se! Jaja, huvudsaken är att det nu fungerar.

Självklart lyckades jag skicka in kortet på lillan lite på sned kant men men vad gör man? Bättre lycka nästa gång!

Imorgon åker jag och lillan hem till mams och paps för att sedan åka vidare mot Kista gymnasium och fira min lillebrors student. Men innan dess måste jag glida förbi centrum för att köpa en sista minuten present (glömde totalt bort) och lite smink. Jag upptäckte idag att min foundation är slut och har vetat länge att min mascara egentligen är slut men jag har "pressat" ur det sista. Så imorgon blir det till att införskaffa nytt då jag inte har lust att se ut som en zombie imorgon på studentfirandet.

Lillan har precis somnat. Jisses vilken tid det tog idag för henne att varva ner och somna. Det var hur längesedan som helst som hon var vaken såhär länge, alldeles lycklig var hon iallafall. Skrattade och stog i.

Nu ska jag försöka krypa till kojs så att jag kommer upp i tid imorgon. Godnatt!


/ Sandr0o

Jag hakar på trenden och testa

MMS

Jag hakar på trenden och testar att mobilblogga. Bjuder på en bild på lillan idag!


Torsdag.

Nu sitter jag hemma hos mams och paps. Lillan ligger och sover, mams och paps är iväg och letar efter björkris och grejer inför min lillebrors student imorgon.

Vi var ju en sväng förbi Stinsen innan R började jobba. Jag hittade en kjol på halva priset - 74 kronor. Inte illa pinkat, får se om jag kan ha på mig den imorgon kanske.

När mams och paps kommer hem ska vi äta sen lunch. Jag får se om jag stannar kvar här tills R slutar ikväll vid 22 eller om jag tar och åker tåg hem. Lilla kissen är ju ensam hemma, stackarn.

/ Sandr0o

Skitgris.

Lillan och jag har precis tagit oss en välbehövlig dusch. Aldrig någonsin har jag varit med om en så skitig unge. Hon hade kladdat med morätter och katrinplommon och så lite spya och dregel på det. Gosigt värre. Jag fick nog när hon la världens spya över hela min överkropp när jag lyfte upp henne, då mina kära vänner blev det direkt in i duschen.

Nu ligger lilla sötunge och tittar på Roomservice. Hon som var så trött nyss har nu rullat runt så att hon ligger och kikar på tvn, knäppis.
Alldeles snart är det något norskt barnmorskeprogram (tack för tipset Cattis) på tvn som jag ska kika på. Efter det är det Greys, jisses vad spännande.

Innan R åkte och jobbade gick vi en liten promenix. När vi kom hem igen blev det matlagning, ryssröra. Precis innan R skulle sticka iväg kom det hit en snubbe och fixade en krok till lampanordningen i hallen. Nu saknas det bara en lampa. Vi har ju köpt lampan men nu gäller det att få den på plats också.

Imorgon sticker vi iväg till Stinsen en snabbis innan R börjar jobba. Vi får se vart jagtar vägen efter det.

Jag tittade på vädret idag, det ska ju bli kalasväder till helgen. Hur varmt som helst, tillomed 30 grader i vissa delar av landet sa han. Vad hittas på då mån tro?

/ Sandr0o



 


Puh, dagen är slut.

Tyvärr fick jag inte som jag önskade, en bättre kväll. Lillan har bara skrikit och skrikit. Men nu ligger hon iallafall och sover i sin pappas knä. Jag ska gå och tvätta mitt ansikte, plocka lite och sedan krypa till kojs.

Efter denna förbannade dag så ser jag verkligen fram emot att stänga mina två blå och slumra in.

För övrigt såringer våran kissemiss runt här på golvet och jagar sin egen svans. Tok-kisse!


/ Sandr0o

Skitdag.

Jag och lillan sitter i soffan och lyssnar på bä bä vita lamm, på repeat. Våran lilla tjej har inte varit rolig att ha och göra med idag. Så fort hon har varit vaken, i stort sett, har hon skrikit som en stucken liten gris. Jag såg verkligen inte fram emot att klockan skulle bli så mycket så att R blev tvungen att åka iväg till jobbet. Jag längtar som en liten tok tills han kommer hem. Nu har iallafall lillan somnat, så förbannat skönt. Hur hemskt det än låter.

Jag hoppas verkligen att morgondagen blir en bättre dag, eller redan kvällen kanske. En människa har faktiskt inte hur mycket tålamod som helst och mitt är nästintill slut. Så snälla ge oss lite bättre tider nu!

Nu ska jag njuta av Greys på tvn och hoppas på att lillan sover en stund så hon blir ordentligt utvilad.

/ Sandr0o

Tisdagslyx.

Evelyn vaknade 09.40 imorse. Gissa om jag blev chockad när jag tittade på klockan när jag vaknade av att hon låg och pratade? Inte var hon särskilt hungrig heller tjejen.
Efter en timme somnade lillan om så jag ställde mig och gjorde American Panncakes till frukost som vi åt ute i solen på balkongen tillsammans med lite övrig frukost. Det gäller att vardagslyxa lite ibland.

     
American panncakes med hallon. Lillan vaknade och fick vara med. Vi testade solhatten för första gången.

Lillan har ätit morot & potatis idag och sedan katrinplommon till efterrätt. Det gick faktiskt bättre än vad det gjort tidigare. Hoppas det håller i sig, vi får se imorgon. Lillan och jag duschade och efter allt spännande i duschen somnade lillan en stund. Nu är R i full gång med dammsugning och diskning medans jag och lillan ligger i soffan. Vid 16 börjar R jobba, innan dess blir det lite mat.
Ikväll är det som vanligt, varje tisdag, världens bästa tvkväll med serier. Jag längtar!

/ Sandr0o

Trötta dagen.

Igår hade jag en jättejätte trött dag. Jag somnade mitt på dagen och sov i två timmar. Jag orkade knappt röra mig när R väckte mig igen. Väl uppe ur sängen var det bara att hoppa i kläderna och åka iväg och storhandla allihopa. Nu är det proppat i skåp, kyl & frys minsan.
När vi kom hem igen lagade vi middag, fusklasagne. Till kvällen när lillan hade somnade, hon somnade ovanligt tidigt före tio, satte jag och R oss i soffan för att titta på film. Vi tittade på The Prestige som handlar om två trollkarlar som tävlar mot varandra om att hela tiden ha det bästa tricket. Oturligt nog orkade jag inte hålla mina ögon öppna i mer än en timme så jag missade resten av filmen. Det jag såg var bra men jag får titta på slutet en annan dag helt enkelt.
Jag vaknade av att R började röra på sig för att filmen var slut. Jag märker då att jag ligger på golvet inklämd mellan soffbordet och soffan med huvudet i soffan. Kalasbra!
Jag hoppade snabbt i säng och slocknade direkt. R sov ute i vardagsrummet igen med kissen eftersom vi inte vill ha kissen i vårat sovrum ännu med risk för att hon ska lägga sig på lillan.

Förresten så skrattade lillan hejvilt hela dagen igår. Nu skrattar hon verkligen ordentligt. Förut lät det som om hon inte riktigt visste vad hon gjorde men nu kommer det skratt på riktigt. Så himla gulligt!



Nyvaken tjej.


/ Sandr0o

Kissekatten.

Och här kommer kissemissen....



Våran kissemiss är av rasen Maine Coon.

Lite info om rasen:

Rasens namn har tillkommit på ett speciellt sätt. Befolkningen i Maine trodde på den tiden att deras långhåriga katter med randiga, välpälsade svansar var resultatet av parning mellan katt och tvättbjörn. På engelska heter tvättbjörn racoon, varför man kallade dessa katter maine coon.
Maine coonen är en robust och storväxt kattras. De utvecklas långsamt och är inte färdigvuxna förrän i femårsåldern. Honorna brukar väga runt 3,5-6 kg och hanarna 5-8 kg, men det finns större exemplar

Till sättet sägs maine coonen vara rätt hundlik; de vill alltid vara med överallt och se vad den övriga familjen har för sig. Det är ganska vanligt att de skaffar sig en "favorit"matte/husse som den tyr sig extra till, men de är i allmänhet snälla och trevliga mot alla. En maine coon har ofta lätt att komma överens med andra djur, både hundar och andra katter. Ett roligt särdrag hos maine coonen är att den förutom det vanliga jamandet ofta använder sig utav ett kvittrande "brrrp", vilket man ofta hör när de är busiga eller då de är ömhetstörstande och vill ha kontakt. Maine coonen har ofta en förkärlek till vatten och leker gärna med vattenskålen.
Priset för en maine coon beror på om det är en katt för sällskap, utställning eller avel. Priset för sällskapkatter är i regel något lägre.
Priserna kan också variera något från kull till kull. Räkna med 5000-6000 kr.




/ Sandr0o


80års kalas i Örebro.

Nu är det dags för en uppdatering om vad jag och lillan hade för oss i Örebro.
Jag startade dagen tidigt med dusch, packande och iordning fix. Det är mycket saker som ska med när man har en liten bebis.


 

  
Lillan fick ha sin matstol som skydd i regnet. Busfröken hade sparkat av sig strumpan.


Vid halv elva tiden släppte R av oss hos mams och paps, packade över allt ifrån våran bil till deras bil och sen iväg. Lillan fick mat samtidigt som vi rullade iväg. Efter en liten stund somnade hon sedan och sov i en halvtimme.
Under resten av resan sov hon. Det tog oss 2 timmar och 5 minuter att komma fram.
Resan gick hur bra som helst - mat, sova och sedan sitta och titta utan några pip.
När vi kom fram åt vi lite lunch och det förebereddes för 80 års kalas. Evelyn var hur glad och lycklig som helst, hon log mest hela tiden och var fullt upptagen med att titta på folket runt omkring sig.

      
Förbereda mat. Långbord. Lillan sover på verandan.

     
I det inglasade rummet var det långbord. Min farmor puttsar lite på toaletten. Farfar fixar med blomma.


Mitt i allt stoj så somnade lillan i sin vagn ute på verandan och sov ett himla bra tag tills gästerna började rulla in och medans min farmor hade presentöppning. När presentöppningen var klar kom ett skrik och det var min signal, lillan var vaken och ville ha mat.

  
Det bjöds på champagne och tilltugg när gästerna anlänt. Presentöppning ute i solen.


Nu verkade det som om lillan hade tröttnat på att vara på kalas lite smått,
hon ville inte vara med för de mesta (en liten stund gick bra) och blev ledsen när någon tittade på henne.
Innan middagen gick gästerna tipspromenad, jag kunde tyvärr inte delta då jag hade en liten bebis att gå omkring och bära på men det är sånt som händer. Vi åt middag, grillspett med miljarder av varianter på potatissallad och annat smaskigt. Glassbomb till efterrätt och tårta och kaffe ännu senare på kvällen.
Jag fick spendera en del tid i deras vardagsrum då lillan inte ville vara med och var kinkig men mellan varven kunde jag
sitta med resterande människor och fika när lillan sov i vagnen eller var hos sin morfar.


Morfar fick bära lillan en stund.


Helt otroligt att lillan gick med på att vara hos sin morfar iallafall, det trodde jag aldrig.
Det har ju inte gått så bra på sista tiden för henne att vara hos någon annan än mig och R. MEN kors i taket då gick det bra! Skönt det..

Lillan kände för att krypa till kojs vid elva tiden. När jag då återvände till bordet hade alla gästerna gått hem, typiskt min
tur men vad gör man? Min farmor och farfar hoppade i säng och vi andra som var kvar satte igång och spelade lite spel.
Alltså jag, mams, paps, lillebror, faster +  man, mina tre kusiner + en av dennes tjej var med och spelade.
Vi spelade musikmatchen, man lyssnar på en del av låten (utan text) och ska komma på vad det är för låttitel och artist.
Till varje låt fanns en följdfråga. Vi satt uppe och spelade och skrattade fram tills halv tre tiden. Då var det
dags att krypa till kojs. Mitt lag vann för övrigt.

Jag var måttligt trött när lillan vaknade strax efter sju och ville ha mat. Vi somnade om och vaknade vid tjugo i nio.
Efter en timme sisådär klev resten av människorna upp. Vi åt brakfrukost som bestod av frukost och gårdagens rester.
Vi hade tillomed efterrätt eftersom det blev kvar av tårtan. Inte fy skam att ha efterrätt till frukost inte.

Sedan packade vi ihop oss och satte oss i bilen och rullade hemåt mot Stockholm igen. Bilresan hem gick inte lika bra för lillan men det var ingen större fara ändå. Hon skrek lite då och då men det är sånt som händer.

Det var jätteskönt att komma hem igen. Packa upp och sedan ta en lång och härlig dusch.

Nu är iallafall första resan med lillan avklarad. Visserligen ingen lång sådan men tillräckligt ändå.
För att sammanfatta det hela skulle jag nog säga att det gick bra. Dock skulle det ha varit otroligt skönt om R varit med
 för att kunna få lite avlastning lite då och då. Men nästa tripp till Örebro blir till midsommar när det vankas bröllop
och då ska R med. Skönt som tusan.


 

/ Sandr0o



Välkommen!!!

Uppdateringen om lillans och mitt äventyr i Örebro får vänta tills imorgon då hela denna kvällen flög iväg.
Vi var inte hemma förns till niotiden ikväll och sedan dess har jag bara velat slappa och ta det lugnt.
Och vet ni?
Nu välkomnar vi en ny familjemedlem till familjen Karlsson/Largo. Lilla kissemissen fick följa med oss hem idag. Kissen är en liten tjej som heter Dino och är sex månader. Dock gillar vi inte namnet Dino särskilt mycket så nu är det dags att hitta ett nytt passande namn, några förslag?
Vi håller tummarna för att Evelyn inte är allergisk eller så och att jag själv, som är allergisk men inte så farligt, inte reagerar .
Lilla missen har såklart varit lite rädd nu men har för en timme sedan börjat titta fram mer. Hon hoppar upp hos mig när jag ligger här i soffan med datorn och vill gosa med både mig och datorn. Hon spinner som bara tusan.
Alldeles strax är det läggdags för oss, jag är himla trött. Inatt blir det till att stänga dörren till sovrummet för att undvika att Dino (nej, vad fel det låter) hoppar ner i spjälsängen med lillan, eller ännu värre på lillan. Det verkar som om R tänker sova ute i soffan så att hon inte känner sig så ensam.

Imorgon kommer det en liten bild på lillmissen, orkar inte jaga runt efter ett kort nu. Och då även Örebro update.

Godnatt..

/ Sandr0o

Tillbaka.

För någon timme sedan kom jag och lillan hem från Örebro. Så himla skönt att komma hem igen, jag spenderade en lång stund i duschen direkt och sen packade jag upp och fixade. Nu är jag otroligt trött och skulle kunna tänka mig att gå och sussa lite men icke för nu är det när som helst dags för middag. Vid sjutiden ska vi åka och titta på en katt som jag talade om tidigare. Vi får väl se om vi kommer hem med en katt redan idag? Om R får bestämma så gör vi garanterat det men jag vet inte riktigt hur vi gör med det inte.

Jag tänkte berätta mer om kalaset i Lrebro senare under kvällen.

På återseende!

/ Sandr0o

I-landsproblem?!

Presenten är kirrad efter många vändor från den ena sidan till den andra i centrum. Kändes nästan som om vi var ute på motionsrundan där ett tag. Fick med mig min lillebror och hans kompis också så där gick vi tre fånar fram och tillbaka, fram och tillbaka i brist på annat medans jag väntade på att presenten skulle bli färdig.

Alldeles precis nyss gick jag en sväng runt kvarteret här då Evelyn var himla trött men inte kunde koncentrera sig men efter den mini promenixen sussar hon nu sött i sin vagn.
Kul väder vi har här just nu, icke sa nicke. Regn, regn och åter regn. Jag som vill ha solsken. Vi håller tummarna för solsken imorgon när det blir kalas.

Det börjar närma sig.. Imorgon kommer dagen med stort D. Då ska ju som sagt lillan och jag åka till Örebro med mams, paps och lillebror för att fira farmor. Jag hoppas innerligt att det ska gå bra, hoppas hoppas hoppas. Jag skulle bli lycklig om bilresan dit gick bra också, fast hon brukar ju tycka om att sova i bilen så. Men det kan väl egentligen kvitta sålänge allting går bra när vi väl har kommit fram. Det är de allra viktigaste! Jag kan inte låta bli att ha en fet klump i magen inför denna resa. MEN nu får vi börja tänka positiva tankar tror jag bestämt, tyvärr är det ju så lätt att det negativa tar över. Men hey here we go, positive it is!

Mams och paps är nu och handlar. Jag sitter och väntar på att dom ska kliva innanför dörren så att vi kan hugga in av dagens middag, pasta carbonara tror jag det var. Jag känner mig lite småhungrig så I cant wait. Sen hänger jag väl kvar här en stund innan jag puttrar hemåt igen. Behöver inte vänta tills R slutar vid 22 ikväll eftersom jag ska ta volvon hem så att jag kan ta mig hit imorgon innan vi ska åka iväg.



/ Sandr0o

TGIF!

Nu har jag precis klivit innanför dörren hos mams och paps.
Lillan ligger nere och sover i sin bilstol, när lillan vaknar blir det matdags och efter det ska jag bege mig ner på centrum en stund. Kika runt lite efter en present och lite annat.

Idag var inte ens katrinplommonpurén någon direkt hit hos Evelyn. Däremot funkade pasternack&potatis purén bättre än enbart potatisen men den var ändå inte godkänd verkar det som. När hon fick en sked i munnen till en början smackade hon på och svalde men efter några skedar började hon "hoppa" i stolen som om hon vart chokad av smaken och såg inte alls nöjd ut. Undra om våran lilla fröken inte känner sig redo för mat ännu, vi får väl se. Jag ger det några dagar till, annars tar vi en paus och försöker om någon vecka igen. Ingen mening att ha någon brådska direkt känner jag.

Lite tvtittande medans jag väntar på att pluttan vaknar!

/ Sandr0o

Kladdfisen.

Dagen spenderades på Stinsen. Vi gick där ett bra tag och tittade, eller mest jag kanske. R tittade inte på så mycket och han var måttligt glad när jag tvingade honom och följa med och titta på allting som jag provade, haha.
Jag fick iallafall med mig lite nytt hem till min garderob. Det var längesedan jag handlade kläder ordentligt. I vilket fall så fick jag med mig två par svarta strumbyxor, jeansleggings, en klänning och en kort "jacka". Inte illa pinkat heller att klänningen och "jackan" var på halva priset, grattis till mig!
Lillan sa inte ett endaste litet pip under tiden vi var där, hon bara satt i sin vagn och tittade och lekte med sin elefant.

Väl hemma från stinsen vad det middagsdags, fjällskav med purjo och champinjoner i gräddsås med potatis och svartvinbärsgele. Hade brist på fantasi så då tar man vad man har och kommer på.

Lagom till att middagen var avslutad blev det dags för mig att springa ner i tvättstugan. Jag har nu spenderat alldeles för många timmar med att tvätta, tråkigt att behöva slösa tid på det tycker jag men nu är det åtminstonde gjort.

Idag innan vi stack iväg så fick lillan sin lilla potatis igen men precis som alla andra dagar ville hon inte ha. Efter potatisförsöket så fick hon lite katrinplommon till efterrätt. Det gick mycket bättre än potatisen och roligt var det, lilla tjejen hade maten i hela ansiktet! Imorgon byter jag till potatis och palsternackspuré i hopp om att hon ska tycka om det lite bättre. Palsternackan är ju sötare än potatisen så det kanske bli populärare, vi hoppas det!

     
Oj.. Vad kladdigt det blev!


På lördag packar jag och lillan som sagt in oss i mams och paps bil och beger oss mot Örebro för att fira min farmors 80 års dag. R stannar hemma då han är tvungen att jobba, tråkigt värre men vad gör man.
En liten klump har jag allt i magen nu när vi ska åka iväg eftersom lillan är lite känslig mot människor och det troligtvis kommer vara en hel massa människor på kalaset. Jag håller tummarna för att det ska gå bra, i annat fall får jag väl spendera min tid inne på något rum med henne MEN det ska vi verkligen inte hoppas på.

  
Gosar i pappas knä. Mamma och jag hade pusskalas.

Imorgon åker jag hem till mams och paps då R jobbar 12-22. Har ingen som helst lust att sitta här hemma själv och uggla. Vi hoppas på att det är fint väder så att vi kan vara ute lite.
Förresten så ska R åka och titta på en liten katt på söndag. Han har hela tiden sagt att vi ska ha katt och nu ska tydligen Rs mammas jobbarkompis, eller något sådant, sälja sin 6 månaders katt. Vi får väl se hur det blir med den saken men just nu är R lycklig.

/ Sandr0o

Puréer.

Jag håller på att somna här i soffan med datan på magen. R tittar på fotboll, det kan mycket väl vara anledning till varför jag håller på att somna. Riktig skit är det han tittar på. Nån final som tydligen är helt ointressant men ändå tittar han, suck.

Idag har jag spenderat dagen hemma hos mams och paps. Blev en liten sväng ner till barnens hus, såklart hade dom inte de blöjpåsmärket som vi behöver utan det skulle jag tydligen bara hitta på Babyland. Det närmaste Babyland ligger i barkaby vilket innebär att jag måste åka hela vägen dit bara för att köpa blöjpåsarna, kul verkligen. Men vad gör man?
Jag fick åtminstonde med mig en matstol till lillan. En sån där som är bra att ha när man ska iväg någonstans som man fäster direkt på bordet men den måste vi dock vänta med tills hon blivit lite större. Priset var kalasbra, det var därför jag slog till idag.
Tog en sväng förbi Ica påvägen hem, köpte med mig banangröt och potatis & palsternackspuré till lillan.
Hämtade R på jobbet till 16 och när vi kom hem var det bara att sätta igång och laga mat då jag hade en hungrig karl i huset. Schnitzel med pommes, harricoverts och beasås åt vi till middag idag, det var otroligt längesedan och riktigt gott.

Lillpluttan har nog blivit lite dålig i magen av den lilla potatisen hon fått i sig så idag efter middagen rusade jag iväg och köpte hem en burk med katrinplommonpuré, fick med mig några andra barnmatsburkar för den delen också.
Så imorgon när det är potatisdags igen så ska hon få lite katrimplommonpuré till efterrätt för att slippa bli dålig i lilla magen, förhoppningsvis. Det sägs ju att man inte ska ge fruktpureer innan man gått igenom alla grönsaker typ men vad gör man när hon blir dålig i magen då? Då får man göra så tror jag, eller iallafall vi. Men någon annan frukpuré får hon inte smaka ännu, utan bara den.

Imorgon är R ledig. Då beger vi oss till Stinsen, jag ska kika om jag hittar något att ha på mig när vi ska åka till Örebro på lördag och fira min farmors 80 års dag och R ska leta byxor. Det blir nog en bra dag!


/ Sandr0o

Utsikt.

Om jag går ut på våran balkong så möts jag av denna synen.


 



För bara några dagar sedan så släpptes korna ut i hagen närmast vägen. Innan har de gått mycket längre bort så att man knappt sett dem. Nu brukar jag gå ut på balkongen, eller stå i fönstret, och titta på korna lite då och då. Ibland ser man de busiga små som springer omkring och leker förfullt med varandra. Det ser himla mysigt ut.

Jag kan tala om för er att det inte är fel att vakna en solig morgon och kika ut över ängarna med korna som betar, lite myskänsla på det. Det känns lite som att vi bor på landet fast vi inte gör det och det faktumet tycker jag om.

/ Sandr0o


4 månader idag.

Mammas och pappas älskade tjej.



Idag fyller våran lilla skatt 4 månader. Jisses vad tiden springer iväg, hon växer så det knakar.

Jag kan inte förstå att det var fyra hela månader sedan som hon för allra första gången såg sin mamma och pappa och att vi för allra första gången såg våran vackra dotter. Helt ofattbart!


/ Sandr0o

Potatisvägran.

Jag ligger i sängen, tittar på Borthers And Sister och mumsar i mig en smaskig jordgubb/ananas smoothie. Det blir ofta en smoothie på kvällen när jag är sugen på någonting. För att hålla mig undan annat skit så tillåter jag mig att dricka en smoothie istället. Minst lika gott!

Idag ville Evelyn inte ha någon potatis minsan. Jag tror knappt att det var någonting som ville komma in i munnen, utan det mesta spottade hon ut igen och efter en liten stund blev hon lite smått arg. Då fick det vara nog med smakis för idag. Jag ska testa med potatisen i några dagar till, man får inte ge upp för snabbt. Det kan inte vara lätt för donnan att helt plötsligt få en annorlunda konsistens i munnen. Så jag ger det ett par dagar till som sagt men sen byter jag och så får vi se om det går bättre.


Dagens Evelyn i en body som hon fått i present av Emelie från när hon var i the big apple - "Im to sexy for my diaper!"

 
Imorgon tror jag att jag och lilla Evelyn beger oss till mams och paps eftersom R jobbar en kort dag och slutar 16. En liten promenad med vagnen och en liten sväng förbi Barnens Hus och köpa påfyllningspåsar till blöjhinken.

/ Sandr0o

Sleep tight.

För en stund sedan satt vi och smaskade i oss varsin mango smoothie. Den blev förbannat god kan jag tala om!
MUMS...
Men nu, godnatt!


/ Sandr0o

Smakis för första gången.

Idag har lillan för första gången fått smaka på lite mat, nämligen potatis. Det mesta av maten hamnade väl utanför munnen skulle jag tro. Hon höll kvar det i munnen en stund men spottade ut det mesta efter en stund. Hon fick också lite kväljningar men verkade ändå ganska nyfiken. Men det är ju inte så konstigt egentligen att hon får lite kväljningar när hon är van att bara suga i sig maten och så helt plötsligt kommer det någon helt annan konsistens i munnen.
Jag tycker att det var hur kul som helst att sitta och mata och se reaktionen. Jag längtar redan tills imorgon, så får vi se om hon spottar lika mycket då. R stod med kameran i högsta hugg såklart, detta måste finnas dokumenterat!
Nu testar vi potatis i några dagar så att hon får vänja sig med den smaken och nästa smakis blir morötter. Spännande spännande!

     
  
Mamma, vad är det för konstig mat jag får idag? Hur ska jag äta det här?


En till rolig sak som har hänt är att vi har hört lillans första skratt. Visserligen är det inte ett "helt" skratt ännu utan man hör bara hur hon börjar skratta och så slutar hon. Men utan tvekan så är det ett skratt. Lillan hade skrattat till första gången i lördags när han busade med henne på skötbordet. Då var jag kvar hos Kimmi och kikade klart på eurovision så det missade jag tråkigt nog. Men idag har lilla tjejen skrattat till sådär några gånger när jag busade med henne. Hoppas resten av skrattet kommer snart också. Så himla roligt när det händer små saker hela tiden!


Förresten så frågade vi våran BVC-tant idag om hur vi ska göra med lillan angående hennes "skräck" mot andra människor. Barn brukar ha en sådan period men den brukar allra oftast infalla senare. Våran "tant" talade om för oss att det inte finns något att göra direkt annat än att respektera henne och låta henne vara hos mig och R men att vi ändå ska vänja henne vid folk men att hon får vara hos mamma och pappa där det är tryggt. Om man tvingar henne så kan tydligen den här perioden bli längre och det vill vi ju inte. Så det är bara att vänta ut henne helt enkelt.

Dagen som så.

En alldeles nyvaken Evelyn är på soligt humör.


Pluttisen vaknade först vid sju imorse och somnade om till tiotiden igen efter maten. Skönt som tusan.
Idag har vi varit på BVC som bekant, lillan väge 6000 gram och var 60 centimeter lång. Stora tjejen!
Efter det fick jag köra som en dåre hem till mams och paps för att hinna lämna tårtan till dom eftersom jag och R inte kan äta upp en hel tårta själva. Sedan var det som sagt rådgivningsmöte på banken för min del som gällde, han babblade på för fullamuggar. Jag fattade väl inte direkt allt men jag fick lite papper med mig som jag får kika på i lugn och ro.
Väl hemma igen så tack R och tränade. När han kom tillbaka var jag så hungrig att jag höll på att dö så matlagningen var i full gång. Dagens middag bestod av pasta, fajitaskyckling, ruccola, soltorkade tomater, oliver och parmesanost, det satt inte helt fel inte.
På kvällskvisten ringde Rs mamma som var i krokarna och talade om att hon tänkte komma och hälsa på. Vi satt och pratade med henne ett bra tag, som vanligt så tycker inte lillan om att ha andra än R och mig omkring sig så hon fick hålla sig på avstånd.
Nu ligger lilla hjärtat och sover, jag och R ska göra smoothie och mysa framför tvn innan läggdags.

/ Sandr0o


Tårtbak.

Det känns som om jag har spenderat hela kvällen med att testbaka den tänkta doptårtan. När jag var i affären idag tänkte jag först köpa ett färdigt marsipanlock men bestämde mig istället för att testa att köpa marsipan bara och fixa själv. Det var inte lätt mina vänner, det gick ju men det blev himla mycket mer jobb när jag skulle försöka få den att inte fastna på kaveln eller bänken och försöka få den någorlunda jämn så att den skulle passa tårtan. Puh säger jag bara! Men tillslut gick det iallafall som sagt. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska baka tårtorna själv eller inte då jag inte vet vart jag ska förvara dem och lite så men däremot tycker jag att det skulle vara så himla mycket roligare att ha gjort dem själv. Men vi får se hur det blir, det tåls att tänkas på iallafall.


Jag råkade kladda lite med florsockret som ni ser. Doptårtan sen ska absolut inte se ut såhär utan jag hittade en kristyrtub i skåpet som jag testade att skriva lite med bara.

Anledningen till att jag skulle testbaka idag var bara för att se så att fyllningarna smakade okej tillsammans. Dekorationen tar jag sen. Jag läste på internet att man skulle pensla insidan av marsipanen med smält smör för att undvika att marsipanen svettas. Vi håller tummarna för att det funkar så kanske jag slipper gå upp i ottan på dopdagen och kan göra dem dagen före.
Jag tillät mig själv att smaka en pytteliten bit av tårtan så att jag har koll på vad det är jag gör egentligen. R tyckte nog att den var god eftersom han tog två bitar. Bra det!

Enough said..
Imorgon blir det först BVC och efter det sticker jag till banken på rådgivningssamtal, vad det nu ska vara bra för?
Ska bli roligt att se hur mycket lillan har gått upp sedan vi sist var på BVC för en månad sedan. Dessutom skulle hon prata om att börja med smakportioner denna gången. Spännande!

/ Sandr0o

Makaronipudding.

Balkongen sket sig helt. Dels för att jag efter fem minuter trodde att jag skulle frysa ihjäl i blåsten och dels för att lillan vaknade. Så istället ligger jag i soffan med Evelyn bredvid mig och kikar på Babe- den modiga lilla grisen. Jag längtar tills lillan är tillräckligt gammal för att titta på den med mig, eller någon annan barnfilm också iofs.

Lillan har legat och snackat hur mycket som helst och för typ tre sekunder sedan somnade hon. Jag ska passa på att slänga i mig lite makaronipudding som jag stod och lagade vid tiotiden igårkväll för att R skulle ha matlålda idag. Duktiga jag, haha! Min mage skriker efter mat så nu måster jag slita mig så jag hinner äta innan plutten vaknar, hon sover väldigt sällan länge på dagen nu som jag skrivit tidigare. En halvtimme åt gången för det mesta, har man tur så sover hon i en timme.

Efter maten får vi se om jag hinner börja fixa mig lite innför kvällen. Det gäller att börjas i tid annars blir jag aldrig klar med en liten fröken i huset. Jag håller verkligen tummarna för att lillan inte tycker det blir allt för jobbigt att gå bort ikväll, som sist när jag skulle träffa tjejerna då hon mestadels bara skrek. Vi håller tummarna!!!!


/ Sandr0o

Sötunge.



Busen leker medans mamma äter frukost.

/ Sandr0o

Himmlen sitter på plats.



Lillans säng med sänghimmlen.

Det var jättesvårt att få en bra bild på det hela. Men men nu ser ni på ett ungefär iallafall. Jag skulle vilja ha den lite längre ner men vad gör man`? Ställning är ju som den är.

Nej, nu blir det balkongen och en babytidning i solen en liten stund medans lillan sover.
Ikväll blir det middag hos Kimmi. Trevligt värre, vi hoppas att lillan sköter sig!

/ Sandr0o

Wihoooo.

Jag måste bara tala om att lillan alldeles nyss vände sig från rygg till mage, tre gånger.. Våran duktiga tjej!


Update.
Lillans sänghimmel har kommit idag och jag behövde inte ens hämta den för den dök upp i brevlådan, det trodde jag inte. Så när R kommer hem ska vi försöka sätta upp den. Visar bild när allt är klart.
/ Sandr0o

Fredag igen.

Lillpluttan sover så nu ska jag passa på att laga lunch till mig. Jag blev hysteriskt sugen på fiskpinnar med potatismos så nu står potatisen och puttrar på plattan. Jag som inte ens tyckte om fiskpinnar förut, jaja.
Det är ju finfint väder ute idag och jag orkar inte gå utanför dörren. Allt slit med kakeldekoren har verkligen tagit ut sin rätt på min rygg, jag har ont. Usch.. Men imorgon får jag allt bege mig ut på en promenad, ryggont eller ej. Fast om det visar sig att jag har fått ett litet brev som talar om att jag kan hämta ut sänghimmel idag då promenerar vi iväg och hämtar den, utan tvekan.

Nu vaknar lillan!

/ Sandr0o


Fullproppad dag - Ryggont.

Äntligen får jag pusta ut. Klockan har slagit midnatt och jag har varit igång sedan halv nio imorse. Puh!
Nu har jag precis landat i soffan framför tvn och om ett tag blir det natti natti.
Startade dagen med att försova mig, fick speeda och köpa ersättning till lillan innan jag begav mig till mammas jobb för att skära ut kakeldekoren. I tre ½ helvetes timmar stod jag där och mätte och skärde. Min rygg var inte direkt nöjd över den positionen inte. Direkt efter det åkte jag till IKEA, prio nummer ett var att jag skulle handla med mig en matstol till lilla älsklingen. Den fick jag med mig hem plus ett skoställ (som jag har letat efter rätt mått), två ramar, låtsasblommor, spjälsängskudde, 5 små gosedjur, en mjuk skallra. Så kan det gå när man befinner sig på IKEA. De små gosedjuren ska jag göra en barnvagns/bilbarnstolsleksak av. Slänge i mig en korv där borta eftersom jag inte hunnit få i min någon mat under dagen. Väl hemma till tretiden ungefär var det dags för R att sticka och träna. Lillan sov och jag satte igång med mitt kakelprojekt för en stund. Jisses vilket arbete. När R kom hem igen tog jag en paus i det för att laga mat, inbakad kyckling med trattkantareller och vitlöksphiladelphia serverat med klyftpotatis. På Rs begäran.
Efter maten duschade jag med Evelyn så vi fick en ren unge här hemma och inte en liten lortgris.
Sen var det bara att sätta igång i köket igen. I säkert fyra timmar har jag stått där nu och fixat och jag har fortfarande bara kommit halvvägs ungefär. Gav upp för dagen tillslut när min rygg skrek av smärta. Det blir ju fortfarande tyvärr lite halvsnett på vissa ställen när man går in och granskar noga på kaklet. Men det orkar jag faktiskt inte bry mig om, vem behöver stå och glo I kaklet? Inte jag iallafall. Dessutom tycker jag mycket mer om att det är svart än ljusblått. Vilket betyder att nu kan jag sätta upp lite mer färgglada gardiner i köket till sommaren i vilken färg jag vill eftersom svart passar till allt.
När jag väl gett upp det ena projektet så satte jag igång med att städa undan lite här hemma, vika in den sista tvätten, skruva ihop skostället och plocka.
Usch vad jag är trött. Då ska vi inte tala om vad min rygg är, aj aj aj.. Den har tagit stryk av allt framåtlutande arbete under dagen, ajabaja.

  
Såhär söt var våran tjej i sin nya matstol. Och vet ni? Vi fick äta hela måltiden i lugn ochro utan något gnäll alls. Lillan satt bara där och lekte med sina leksaker. Vi hoppas att det är en ihållande trend.

Nu säger jag godnatt!

/ Sandr0o

Suktar efter...

Idag har vi hunnit med att tvätta, eller halvt iallafall. Åkte med R när han skulle till jobbet så att jag kunde hälsa på mams och paps lite. När vi kom hem igen väntade en stor ren tvätthög på våran säng. Jag hade inte hunnit sortera tvätten och stoppa in den i garderoberna då vi fick lite bråttom iväg så det var bara att sätta igång. Nu ligger lillpluttan och sover i sin babysitter, snart blir det dags för lite mer mat innan vi flyttar till sängen. R duschar och här sitter jag och glor.
Väldigt snart blir det läggdags då jag ska upp tidigt imorgon. Ska befinna mig på min mammas jobb vid niotiden så att jag kan låna deras skärmojäng och fixa klart mitt kakel i köket. Innan dess måste jag åka och handla mjölk och ersättning så att dom klarar sig här hemma under dagen eftersom jag sticker vidare direkt efter kakelbitsfix.
Tänkte sticka en snabbis til l IKEA och kika lite igen och köpa med mig en matstol till pluttan också. Jag tror att det kommer gå bättre för oss att få äta lite mer i lugn och ro då om hon får sitta med oss på samma nivå och titta. Men det är ju bara vad jag tror och hoppas såklart. Man kan alltid hålla tummarna.

För övrigt surfade jag in lite på sigtunahems hemsida idag och kollade på skoj vad det finns för lediga lägenheter nu. Hittade en 3a i Steningehöjden som finns ledig, det är ju också nybyggt precis som våran lägenhet. Det skulle ju verkligen vara kalas att få flytta till en nybyggd trea med ett eget rum till våran lilla tös MEN hyran är ju så förbannat hög tycker jag. Runt 7800 kr i månaden tycker jag är lite väl magstarkt för den lön R får in just nu eftersom jag är mammaledig och inte tar ut mer än 5000 i månaden ungefär för att kunna spara mina dagar så länge det bara går. Visserligen skulle jag kunna ta ut fler dagar men som sagt så räcker dem inte lika länge då såklart. Annars hade det varit ganska perfekt känns det som. Iofs ligger det ju helt åt helvete på landet men jag menar vi har ju bil så det är inte en sån stor grej egentligen. Dessutom skulle dom väl bygga dagis och hela baletten där borta har jag för mig?
Grejen är också att den med högst köpoäng har mindre köpoäng än vad vi har så den finns lixom inom räckhåll. Det hade varit bättre om vi inte hade haft en chans att få den för nu drömmer man sig iväg allt för mycket. Åhhh det hade varit så perfekt. Vi kommer ju vara alldeles bortskämda när vi blir tvungna att flytta eftersom vi bor i nybygge. Hur kul kommer det bli då att byta "ner" sig? Inte så värst. Därför hade det ju varit så bra med 3an där borta. Fan också.. Kan man verkligen tycka!
 
/ Sandr0o

Lillan & tårtbak.

Igår somnade Evelyn vid 23 tiden och vaknade klockan 9 imorse. Snacka om att vi har sovit länge, visserligen städade vi ju till kvart i ett ungefär men ändå.

Såhär ser lillan numera ut när hon försöker somna för det mesta:


Efter en stunds snackande somnar hon.

Jag glömde att tala om vad lillan gjorde igår eftersom jag hade fullt upp med annat skitgöra. Hon höll sin skallra i ena handen och plötsligt hade hon bytt den till andra handen utan att lägga ner den först. Jag vet inte riktigt om det bara blev så av en slump eller om hon själv låg bakom det hela. Men roligt var det iallafall, man ser små steg framåt varenda dag.


Usch.. Jag måste komma igång med vilka tårtor jag ska baka till dopet. Jag måste provbaka också såklart. Dags att sätta igång nu tror jag. Får se till att passa på nu när R är ledig söndag-måndag kanske.

/ Sandr0o

Skitdag.

Såhär ser det ut hemma hos oss denna dag. Lägg märke till att klockan slår midnatt om någon minut. Kul syssla denna tidpunkt på dygnet.



Men efter dagens skit (bokstavligen) så är det verkligen nödvändigt. Annars sätter jag inte min fot där inne. Som sagt var så slår klockan midnatt vilken minut som helst och jag har ännu inte haft möjligheten att duscha efter träningen imorse.
Lillpluttan har haft en riktig grinperiod under eftermiddagen, såklart en stund efter att R åkte till jobbet. Självklart var den tvungen att infalla just då och inte när vi båda var hemma och kunde hjälpas åt. Ett tag kände jag mig helt färdig och var på gränsen till att säga upp mig ifrån allting. Men tillslut somnade hon, visserligen bara för en 20 minuter men det är alltid något.
Eftersom lillan har varit på sitt allra charmigaste humör har jag inte haft möjlighet att städa i badrummet och jag tänkte då rakt inte sätta min fot där inne utan att det blivit rent så nu väntar jag på att R ska bli klar där inne så att vi äntligen efter denna långa dag av skit kan hoppa in i duschen och sedan krypa ner under täcket. Härliga känsla!

Stackars R som har fått diska världens berg (nästan), storstäda toaletten och natta lillan sedan han kom hem vid tiotiden. Men jag kände mig allvarligt helt slut efter denna dagen, puuh. Tur att jag har honom!!!

När R kom innanför dörren idag blev jag överlycklig eftersom jag var SÅ hungrig. Min mage bjöds på macka och havregrynsgröt. Mums, faktiskt!

Nu verkar det vara nästintill färdigt i badrummet. Jippi, duschen nästa.

Sov gott mina vänner!

/ Sandr0o

Vattenkaos.

Nu sitter jag i soffan och väntar spänt på att någonting ska hända. Det har varit två gubbar här i säkert en timme snart som har tittat och talat om för grannarna att dom inte får spola i deras toaletter. Alldeles nyss kom det en tredje gubbe med sin bil. Det är han som ska fixa stoppet i röret. Han har sina slangar att fixa med. Det verkar dock som om dom har problem med sjävla sugandet. Sist dom var här så gick det på två röda, nu har det ändå tagit en stund redan.

Jag håller mina tummar hårt för just nu har vi inte bara vatten i badrummet utan också i hallen. Och det luktar skit kan jag tala om!

Stackars mig!
Lillan sover som tur var och R har lämnat oss för att åka till jobbet. Hujeda mig...

/ Sandr0o

Jag går under jorden.

Nu är jag inte lätt irriterad längre utan nu befinner jag mig i upplösningstillstånd.
Efter ytterligare ett samtal, då tillomed växeltanten sa herregud åt deras beteende, så har fortfarande ingen varit här ännu. Jag är så otroligt förbannad, vi kan inte duscha och inte heller använda toaletten. Jag blir galen snart. Vattnet har dessutom förflyttat sig närmare dörren och det känns inte riktigt helt okej.

Jag har alldeles precis nyss skrivit ett "hatmail" till SigtunaHem och talat om hur ilsken jag är över detta problemet. Allvarligt talat, det får inte gå till på det här viset. Jag vet inte vart jag ska ta vägen så arg är jag.

Var tredje minut tittar jag ut genom fönstret i hopp om att se en Sigtunabil komma farandes men icke. Åhhh!
Alldeles nyss var det en taxibil som svischade förbi och gjorde mig besviken. Kunde inte den bilen varit blå och haft Sigtunahem skrivet på? NEJDÅ! Taxijävel..

Update 14.51.
Fortfarande ingen hjälp. Nu har vi vatten upp till listen emellan badrum och hall så snart spricker det. KUL KUL KUL!

/ Sandr0o


Lätt irriterad.

Jag glömde tala om att vi fick stopp i avloppet i badrummet igår.. IGEN! Jag ringde SigtunaHem men kom bara till telefonsvararen, pratade in ett meddelande och hoppades att någon skulle ringa upp mig men icke. Jaja det var ju inte så farligt igår trots allt, man fick duscha i superspeed fart eftersom det tog extra lång tid för vattnet att rinna ner i brunnen och toaletten bubblade from time to time. MEN idag.. Idag är det värre mina kära vänner.
Idag har det kommit upp förbannat äckligt vatten ur duschavloppet som stinker skit och har en ganska otrevlig färg. Så i nuläget har vi äckligt färgat vatten på hela badrumsgolvet. Jag har ringt SigtunaHem idag igen, första gången kom jag till telefonsvarern. Jag talade in ett meddelande igen och sa att det börjar bli lite jobbigt nu med vatten på hela golvet. Efter det stack jag och tränade. När jag kom hem hade jag ännu inte fått något svar så jag greppade telefonen och ringde igen, denna gången till växeln och inte vårat områdeskontor. Jag talade om för damen i luren att jag måste få hjälp med mitt badrum och att idioterna på mitt områdeskontor aldrig ringer upp mig. Hon kontaktade då mitt områdeskontor och kopplade mig till dem. Jag fick prata med en finnpajsare, för honom talade jag om att jag ringt en gång igår och en gång idag utan att någon ringt upp mig. "Jag har ingen aning om ärendet, jag ska kolla med grapparna." Varpå jag talar om att det är andra gången det händer på en månad lite drygt och att man nu inte ens kan gå in i badrummet. "Det är inte pra, det är ju nypygge. Vi får skicka någon, jag ska höra med grapparna".

Nu sitter vi här halvt förtvivlade och äckliga. Jag har varit och tränat men jag kan inte duscha. Hur fräsch tror ni att jag känner mig på en skala från ett till tio? Inte så värst kan jag tala om.
Det skulle inte förvåna mig om alla SigtunaHem människor nu är på lunch istället för att hjälpa oss stackars hyresgäster med vårat översvämmade badrum. Det vore ju bra om det var någon som kom hit innan vattnet rinner vidare ut i hallen för det bubblar ut mer lite då och då. Om vattnet når hallen då blir det verkligen panik kan jag tala om, då är det nästan läge att åka till SigtunaHem kontoret med en bomb runt mig och hoppas att någon hjälper oss då.

Dessutom stinker det skit i hela trapphuset, precis som det luktar på dasset på min farmor och farfars landställe. Jag undrar om det finns något samband mellan våran "förstoppning" och skitlukten i trappan? Jag fick iallafall springa som en dåre när jag skulle hämta posten för att slippa andas in äckelluften allt för länge och dörren till våran toalett håller vi stängd, annars dör vi väl tillslut. Helvetes skit... 

Jag är inte bitter. Absolut inte. En dag kan verkligen inte börja bättre än såhär.

/ Sandr0o

Sänghimmel kom hem.

Jag tror att sängen fick godkänt tillslut. Hon sov gott enda tills klockan sju imorse när R gav henne mat och somnade om utan problem. Yäjj, grattis till oss. Nu hoppas vi bara på att det går bättre vid läggningen ikväll. Min mamma har varit här och hämtat vaggan idag så nu finns det inga andra alternativ för henne än att sova i sin nya fina säng, så det så.
Om inte annat får jag väl sitta och sjunga ikväll med tills jag får ont i rösten, sålänge vårat hjärta somnar så.

Jag har beställt en sänghimmel idag. Jiippii.. Jag hittade en på nätet som såg fin ut och som inte var så farligt dyr - 265 riksdaler. De billigaste jag hittat annars har kostat som minst 500 kronor och det känns inte så roligt faktiskt. Nu får vi se när den dimper in på posten hos oss så att jag kan hämta ut den, längtar.

Lillan ligger och sprattlar i sin babysitter med sina vänner Ior, Tiger och Nalle Puh men det verkar som om damen snart tröttnar så dags för mig att slita mig.


Ajöken!


/ Sandr0o

Inte poppis.

Jag tror inte att lillan tycker om sin nya säng så värst mycket. Vi har inte haft problem med nattningen på flera månader. Eller jag menar hon är ju bara 4 månader snart men sedan hon började sova på natten åtminstonde och det är ju längesedan nu.
Så fort vi la ner henne i sängen så började hon skrika, hon som sov innan när vi lyfte in henne.
Nu har jag spenderat jag vet inte hur länge med att sjunga så att hon skulle somna. Det kändes i vilket fall som en hel evighet. Tillslut så somnade lilla damen och nu avvaktar jag och R innan vi går in och lägger oss så att hon verkligen sover ordentligt. Vi håller tummarna för att det inte blir några problem när hon vaknar imorgonbitti och vill äta då hon sedan brukar somna om igen. Håll tummarna för oss!


/ Sandr0o

Projekt bokstavspyssel.

Nu är jag färdig med målandet.


Bästa att måla på balkongen så jag slipper få glitter i hela lägenheten. Nu har jag det bara i halva.


Slutresultatet ser ut som så:

       
Okej, jag inser att prinsesskronan är något större än bokstäverna men jag tycker faktiskt inte att det gjorde något. Vad tycker ni? Tyvärr så gör inte bilderna verkligheten rättvisa. Här ser färgerna lite smådassiga ut men i sjävla fallet är dom jätteglittriga och fräscha.
Åhh vad jag vill ha himmeln nu så att det ser lite mer ombonat ut. Myskänsla på den.
Men jag är väldigt nöjd med resultatet av dagens pysslande. Längtar tills de stora bokstäverna kommer.
Vill inte ha en vanlig tråkig säng, det blir mycket finare om den är lite personlig tycker jag.

/ Sandr0o

Doppresenter.

Jag och R har idag kommit fram till två saker som lillan kan önska sig i doppresent.
Jag tycker att det verkar mycket bättre att hon får saker som hon behöver än de vanliga doppresenterna såsom skedar och grejer. Visserligen är det ju fint med men det är lika bra att önska sig lite saker som vi behöver också känns det som.


Bäddset till spjälsängen:


Lundmyr bäddset med spjälskydd.



"God natt min skatt" bäddset.


Mobil till spjälsängen:


Den ska spela musik.


Den ska lysa.


Den ska snurra runt.


Kan bara tänka mig vad himla mysigt lillan skulle ha det, liggandes i sängen och lyssna på musiken och titta på figurerna och ljuset som rör sig.
Det låter väl som strålande saker att önska sig?

/ Sandr0o

Upptagen dag.

Idag har det varit full fart i stort sett hela dagen.
Jag har varit hos mams och paps, coop, panduro, jysk, IKEA och på Ica. Idag har jag nämligen varit på jakt efter spjälskydd, underlakan och en himmel till lillans säng. På Panduro handlade jag hem mina bokstäver, prinsesskronor + färg så att jag kunde måla dem och fästa dom på sängen. Dock hade dom inte de större bokstäverna som jag egentligen hade velat ha men jag nöjde mig med små sålänge och ska beställa de andra på nätet.
På Coop och på jysk hittade jag inte ett skit vilket resulterade i att jag fick bege mig till IKEA som jag egentligen hade tänkt skippa. Men ifrån IKEA fick jag med mig spjälskydd, påslakanset, underlakan och ett par ramar. Jag var nästan helt säker på att jag skulle ha med mig en himmel till sängen hem med men icke sa nicke. Det visade sig att de himmlarna är sådana som man fäster i taket. Men det går ju inte att ha här, jag kan ju inte göra hål i taket för guds skull. Dessutom fanns det ingen helvit som jag vill ha men det hade kunnat funka med de andra också om det baar hade gått att använda dom till min ställning. Usch vad bittert. Jag vill verkligen ha den där sabla sänghimmeln på plats. Det kommer se så lagom sött och puttenuttigt ut, precis som jag vill ha det. Vart ska jag nu hitta en himmel då tro?

När jag kom hem efter världens turne var det dags att laga middag. R hade önskat lax så lax fick det bli. Lax med potatis och romsås, otroligt simpelt och riktigt gott.

Efter maten har jag satt igång med mitt lilla spjälsängspyssel. Jag har målat bokstäverna i rosa och guld och sedan hällt glitter över då det inte fanns någon färdig glitterfärg. Nu håller jag på att måla prinsesskronorna, väntar bara på att färgen ska torka. Jag visar resultatet när det är klart om en stund. Iofs är ju inte hela projektet klart då men den lilla biten iallafall så det kan ni få se.


/ Sandr0o

Fredagsmys på hög nivå.

Igår hade jag och lillan världens mysdag tillsammans. Det blev ju finare väder senare på dagen sen men jag och Evelyn stannade inne ändå. Hon var så gosig igår, vi lekte tittut, lekte i gymmet, lekte med alla leksaker och gosade. Det var verkligen hur mysigt som helst. Hon var knappt någe grinig alls igår förutom en kort kort stund när min lillebror och hans två tjejkompisar kom hit, fast det var inte alls farligt utan det var bara när Jennifer ville hålla i henne som det inte gick och när min lillebror kom nära, hahah.
Det är så himla nära att hon vänder sig nu, dock blev det inte så mycket att ligga i babygymmet igår så hon fick chans att öva ännu mer men snart så.

När R kom hem sen på kvällen åt vi lite våfflor med hallon och kesella. Vid halv två tiden när lillan låg och sov tryggt i sin säng sedan länge satte vi igång och montera ihop spjälsängen så nu står det på plats minsan. Nu saknar jag bara en sänghimmel, vart kan jag hitta en sådan tro? Jag har en såndär ställning som man fäster på sängen så man slipper fästa den i taket men nu saknas bara himmelsängen. Ge mig nu, jag vill att allt ska bli klart.


Här var lillan kalastrött och bara föll ihop i mitt knä.




Hon är så söt när hon ligger i knät och vrider på sig till sidan för att kunna se tvn. Lilla sötunge vill titta på tv, buse!




 

/ Sandr0o


Irriterad.

Två timmar.
Nästan två jävla timmar.

Hur irriterande får man lov att bli?

Usch nu är jag så arg att när R kommer hem så ska jag gå och sova.

God Natt,
 
/ Sandr0o

Jag vill, jag vill, jag vill!

Usch, jag kan inte sluta smyga in på hemnet och kika runt. Jag skulle så himla gärna vilja köpa eget och flytta men det kommer ju dröja en hel evighet innan den önskan kommer slå in. Men jag vill så gärna ändå. Har spanat in en fin lägenhet på Svedjevägen i Bollstanäs, en i Centrala Märsta, och nere vid Väsby Centrum som jag förälskat mig i, jag kan inte låta bli att titta och drömma men jag tror jag måste sluta med det för man blir ju halvt deprimerad sen när man inser hur långt borta drömmen ligger.

Idag ska R hämta spjälsängen påväg hem från jobbet, vad lycklig jag blir. Då ska jag sätta igång och pyssla lite imorgon tror jag, måste sticka en snabbis till Panduro då bara och handla hem lite material till projekt "pimpa spjälsängen". Jag önskar att mit projekt "gör köket svart" också kunde komma någon vart men hej det blir ju snett?!!!! Arg!


Jag blev faktiskt lite chockad när jag insåg att Lillan bara sovit en 20 minuters och en 30 minuters lur från klockan 10 när hon vaknade tills klockan 17. Nu ligger hon dock och sover och har sovit i lite mer än en timme, lilla tröttisen.

Snart kommer R hem. Ganska snart iallafall.

/ Sandr0o

AIK-HÄCKEN.

Halvtid.
AIK leder med 2-0.
Life is good!

/ Sandr0o

Rulla runt.

Dagen startade för en timme sedan hos oss.
Just nu ligger lillan i sitt gym och lever rövare. Man märker så stor skillnad på henne. Nu kan hon ligga och dra och slå på sakerna i babygymmet på riktigt och fatta vad hon gör. Innan dagen är slut tror jag fröken kommer att vända sig från rygg till mage om hon kommer fortsätta ligga i gymmet under dagen. Men om det inte sker idag kommer det ske de närmaste dagarna för nu är hon så nära, lilla duktiga tjejen som blir så stor för var dag som går.

Nej frukost it is.

Update.
Åhh det är verkligen så häftigt att se hur hon utvecklas från dag till dag. Nu sitter hon i sin babysitter och sträcker sig efter Ior, Tiger och Nalle Puh. Försöker ta tag i dom och varje gång ser hon lixom lite småchockad ut - wow, kan jag ta i Tiger?  typ!

Lilltjejen börjar bli trött av allt lekande på morgonkvisten verkar det som. När hon somnar ska jag passa på att hoppa in i duschen.
Jag undrar om jag ska bege mig iväg på en promenad idag eller inte? Det är ju förbannat tråkigt väder ute idag, usch & fy. Inte blev det någon promenad igår heller då jag solade lite på balkongen, lagade mat och stog i innan vi begav oss till mams och paps. Riktigt illa det. Men ska iallfall gå och träna imorgon i vilket fall när R är ledig, det tråkiga är bara att hela dagen försvinner när vi båda ska träna. Imorgon skulle jag vilja åka till Panduro och titta på lite skit som jag tänkt pimpa lillans spjälsäng med och R måste hämta sängen hos sin mamma och pappa. Vi får se vad vi hinner med helt enkelt, dumt att ha så mycket att hinna med när det finns så få timmar på dygnet.
 
Duschen, here I come.

/ Sandr0o

Fredagen är över.

Som sagt så har vi spenderat eftermidadagen och kvällen hos mams och paps. Jag och mamma var en sväng runt och hälsade på mammas kompis som bor i samma område en snabbis. Sen blev det middag, lillan somnade lagom till maten så att jag hann äta i lugn och ro innan hon vaknade igen. När hon väl vaknade och skulle äta så blev det lite bråk med maten och efteråt så vart hon allt annat än glad. Först en massa skrik som sedan övergick till skrik, lugn, skrik, lugn och tillslut somnade hon hos sin morfar. Så idag har vi nästan gjort lite framsteg, lillan var hos mamma en stund före middagen och hos pappa efter middagen då när pluttan somnade. Det känns som om det är mer än vad vi lyckats med tidigare utan panikskrik. Förr eller senare måste hon ju lära sig att det inte är farligt att vara hos någon annan än mig och R.
Evelyn har varit bråkig med maten större delen av dagen, vilket visar sig vara ett allt mer förekommande problem tycker jag. Iallafall lite till och från. Hon lixom visar att hon är hungrig och äter lite men sen spottar och fräser hon och skriker och då får man hålla kvar flaskan i munnen på henne tills hon tar den igen och sedan samma procedur om och om igen tills hon antingen skiter i att äta eller äter. Idag har vi sölat ner kläderna totalt med tanke på hennes ätbeteende för när hon är sådär jobbig vid matningen så orkar jag inte bry mig om att ta bort flaskan och torka bort spillet utan då kör jag bara på för annars blir hon arg minsan, om man tar bort flaskan även fast hon inte äter. Hon har otroligt ombytligt beteende våran lilla donna. Ena dagen gör hon på ett visst vis och den andra dagen på ett annat, det är inte lätt att hänga med i vad som gäller.

Nu sitter Evelyn i sin pappas knä och han försöker få i henne lite mat innan läggdags men istället sparkar hon vilt, rycker i fötterna och känns hyperaktiv och lycklig. Hellre det än skrik men det vore positivt om vi åt lite ordentligt också. Sakta men säkert går det ner iallafall just nu, det är vi tacksamma för.

  
Just nu..
Matning och gymnastik samtidigt.

Jag bjuder på några bilder från dagen.

  
LIgger på första parkett hemma hos mormor och morfar.

  
Pappa busade med mig när vi skulle hoppa i min pyjamas och lät min body sitta kvar på huvudet. Knasboll!

  
Då tyckte mamma att jag var himla söt så jag fick en massa pussar. Pusskalas!

/ Sandr0o

Fredagssnabbis.

Nu sticker jag och Evelyn hem till mams och paps. R jobbar 16-22 så då passar vi på att åka dit. Tråkigt att spendera en fredagskväll själv faktiskt. Uppdaterar mer om dagen när vi är hemma igen.

Ha en fab fredag vet jag ;D


/ Sandr0o

En alldeles perfekt torsdag.

Jag sitter i soffan och kikar på Kitchen Nightmares, lillan ligger och sover i mitt knä. Lilla tröttungen som enbart sovit 10 minuter sedan klockan tjugo över tre men hon somnade tillslut vid halv nio typ, det var nog välbehövligt.
Vi mötte Camillis vid bussen strax efter fyra. Då gick vi hit och lagade mat, tittade på Greys och snackade skit. Mycket trevligt, sist vi sågs var i november och innan dess när vi slutade gymnasiet. Camilla fick tillomed hålla i lillan, utan problem dessutom. Annars brukar hon ju mest skrika och gorma när hon är hos någon annan än mig och R. Men idag hos henne gick det bra medans jag lagade mat. Blev verkligen proppmätt efter maten men gott var det allt.

Vid åttatiden följde vi henne till bussen. Hemma igen kraschade jag i soffan och njuter nu av kvällen. R har precis kommit hem, som vi har längtat efter honom idag. Våran pappa!

Nu har jag dessvärre fått huvudvärk, inte okej. Tänkte kanske shaka ihop en smoothie om en stund, jag är så himla sugen på någonting och eftersom sötsaker och skit nu är helt uteslutna blir det smoothies för hela slanten.
Dock är jag förbannat trött så vi får se om jag orkar ens, annars blir det sängen.


Jag bjuder på ett kort från när lillan skulle vaccinera sig. Våran tjej med sina stora vackra ögon. Kärleken är oändlig!


/ Sandr0o

Hemmafix.

Lillan sover fortsatt ute på balkongen efter våran promenad vilket har resulterat i att jag har hunnit med massor sedan vi kom tillbaka efter promenaden. Jag har plockat undan, dammat och fixat här hemma. Jag har tillomed hunnit göra mig själv presentabel eftersom vi ska få besök om några timmar. Nu är det Ugly Betty på tv så det njuter jag av tills lillpluttan vaknar igen.

Vi ska laga thaigryta med röd curry och kokosmjölk till middag idag, yummie! Helt klart en favorit..


/ Sandr0o

Torsdagsmorgon.

Vi har ännu inte kommit ut på någon promenad, fy. Vi blev våldgästade här hemma precis när vi vaknat av min mamma och mormor. Lillan sover just nu och alldeles strax åker R till jobbet och lämnas oss ensamma hela långa dagen till klockan tio. Inte roligt.

När lillan vaknar blir det mat och sen direkt ut på promenix i det fina vädret. Lite senare på eftermiddagen kommer Camilla hit och hälsar på. Det blir middag för oss minsan.

/ Sandr0o

Älsklings lillan.


     
    

Bilder från gårdagen då lilla tjejen låg på mage i gymmet utan gallskrik. Riktigt mysigt tyckte vi allt att det var.
Nu ligger hon i sin babysitter och håller på med sina händer.

Jag och R har tittat på Greys och druckit annans och apelsin smoothie. Mums!

Usch, jag känner mig lite småslut efter allt motionerande idag, vi får se hur det känns imorgon. I vilket fall som helst så startar vi dagen med en promenad, den nya rutinen.

/ Sandr0o 

Projekt svart.

Ingen rast, ingen ro.
Dagens startade med en 45 minuters powerwalk med lillan i vagnen medans R var och tränade. När R kom hem så var det min tur att gå och träna, för första gången på mycket länge. Påvägen hem tog jag en sväng förbi Ica och fyllde på kylskåpet vårat lite.
Väl hemma igen var det bara att fixa iordning mig för att ge mig ut på dekorplastjakt, vilket inte visade sig vara så svårt. Köpte med mig två svarta rullar och lite matt guldsandaktigt hem till att börja med. Det första projektet blir det svarta och när jag är klar med det projektet sen så ska jag fortsätta med nästa som innefattar den guldsandaktiga som det ska skrivas på väggen med här hemma.

Vi har ätit middag bestoende av kött, potatisklyftor och grillade grönsaker, tsatsiki och vitlöksbröd. Mums!


Dagens middag.

Efter maten satte jag direkt igång med mitt projekt. Puh, vad mycket skärande och det är inte alls lätt att få skiten rakt så efter en stund gav jag halvt upp för det känns inge kul att sätta upp det halvdant. Mamma skulle höra om jag kunde få låna en skärmojäng, hoppas hoppas. Jag vill bara pyssla klart det här nu för jag tror det kommer bli jättefint.

Här får ni en liten sneakpeak av det jag gjort idag:


Jag tror det kommer bli skitsnyggt med svart kakel. Vad tror ni? Dock vill vi inte ha ojämna kanter för det ser nog inte lika läckert ut.

Om en timme är det Greys men nu blir det bara chill i soffan, något annat orkar vi inte.

/ Sandr0o


Magläge - Ryggläge.

Innan jag hoppar ner under täcket så måste jag berätta en sak som jag totalt glömt bort att jag skulle skriva i bloggen.
Våran lilla älskling har idag, för första gången, vänt sig från mage till rygg. Hon kämpar för fullt för att kunna vända sig från rygg till mage så det dröjer nog verkligen inte allt för länge innan hon kan det med.
Helt fantastiska framsteg att hon lyckats vända sig från mage till rygg då hon aldrig har tyckt om att ligga på mage alls överhuvudtaget men idag så testade jag att lägga henne på mage en stund i babygymmet och jisses vad chokad jag blev eftersom hon inte gallskrek och ännu mer cokad blir jag såklart när hon efter en stund bara rullar över på rygg, bara sådär! Häftigt..

Var bara tvungen att förverkliga detta i bloggen och nu när det är gjort så ska jag sova.

God natt peeps!

/ Sandr0o

Dekorplast.

Halva eftermiddagen har jag spenderat framför datan medans lillan har sovit. Jag har kommit fram till att jag ska köpa dekorplast och försöka "pimpa" lite saker här hemma. Ska också försöka mig på att göra egna personliga väggord med hjälp av den. Tydligen så ska det finnas rullar på Coop med dekorplast så imorgon ska jag glida dit och kolla hur det ligger till med priser och så. Åhh I cant wait till att få pyssla lite. Hoppas nu på att jag hittar det jag vill ha imorgon och att det inte är allt för dyrt.

/ Sandr0o

Promenad? CHECK!

Lillan och jag vaknade kvart i tio imorse. Snacka om att få sova ut ordentligt eftersom det var R som var  uppe och gav henne mat runt sjutiden. När vi vaknade följde vi samma procedur som igår, dock med lite bråk vid matningen så att det hela tog lite längre tid men tillslut stack vi iväg på en rask promenad. Jag har hunnit äta frukost framför tvn, duschat och bäddat sängen sedan vi kom hem och nu sitter jag här och känner mig lite smått rastlös. Hjärtat ligger fortfarande och sover i vagnen, den lilla sjusovaren men hon vaknar nog snart och är hungrig.

Idag har vi ingenting inplanerat. Vi får se vad vi ska hitta på, blir nog inget direkt spännande skulle jag tro. Jag ska försöka hinna med och göra lillans fotavtryck sådär i gips som jag gjorde förut, vi får väl se hur det går.
Ikväll är det ju, precis som varje tisdag, bästa tvkvällen  i veckan. Cant wait!!


Nyss hemkomna från promenaden.

/ Sandr0o

Väggdekoration.

Har suttit och surfat runt och letat efter olika väggdekorationer till ett bra pris och har hittat en del. Jag tycker det verkar alldeles perfekt att förgylla väggarna med, speciellt eftersom vi bor i en nybyggd hyresrätt och de inte är allt för glada på att vi gör en massa hål i väggarna. Om jag får tid imorgon så ska jag klicka hem lite snyggt att fixa våra väggar med, åhh längtar!

Men nu... God natt!


/ Sandr0o

Ny vecka, nya tag!

Dagen startade strax före nio hos oss, då tyckte lillan att det fick vara nog på sjusoveriet. Jag klev upp och bytte blöja, matade och slängde på henne en mössa och stoppade ner henne i åkpåsen i vagnen, fortfarande iklädd pyjamasen. Satte själv på mig mina träningskläder och kvart över nio var vi ute på gatan. Vi gick en powerwalk i småregnet på en timme. Det är så himla skönt att promenera innan frukosten tycker jag. När man kommer hem kan man njuta ordentligt av att duscha och äta en god frukost och känna sig pigg och fräsch. En bra start på dagen helt enkelt!
Väl innaför dörren igen fick lillan hoppa från vagnen till bärselen då jag hade bokat tvättid och R ännu inte kommit hem från träningen. Så lillan och jag gick ner och satte på två maskiner. När R kom hem gjorde han sig klar och sedan fick lillan hoppa till honom så att jag kunde fortsätta med tvätten. Två maskiner till dundrade igång i tvättstugan och jag hoppade in i duschen och njöt av en härlig långdusch och efter det väntade en brakfrukost med mackor, äggröra och jucie. Jag har aldrig någonsin varit någon frukostmänniska. När jag gick i gymnasiet hoppade jag nästan jämt över frukosten men jag har börjat ändra mitt frukostbeteende nu och njuter rejält av morgonmålet för de mesta och ännu bättre blir det ju när sommaren kommer, balkongfrukost ;D

Idag undet tvättningen så hände det något förbannat klantigt. När R kom hem från träningen så slängde han sina träningskläder i en hög på golvet som han sa att jag kunde tvätta, sagt och gjort - in i tvättmaskinen med dom och sen när jag ska slänga in den tvätten i torktumlaren så kommer det någonting flygandes. Och vad var det då tro? Joo Rs jävla mobiltelefon kände att den ville bli ren och tog ett varv i tvättmaskinen. Iofs så var det inte ens hans telefon utan det var min Fru Prada som försvann till elektronikhimlen idag. Först tänkte jag att ärsch det gör inte så mycket, sånt som händer men efter en stund så kom jag att tänka på alla bilder som fanns på den mobilen. Framförallt bilderna ifrån Santorini, buhuuu. Bilderna har också gått till himlen nu, dumma mig som inte la in dom på datan.

Tvättningen är precis klar och jag ska sätta igång och laga lite sen lunch innan R börjar jobba vid 16. Då droppar vi av honom på jobbet medans jag och lillan fortsätter till centrum för att kika på förälskelsen på Gina. Efter det åker vi hem till min mams och paps och äter middag och vid tio sedan är det dags för att hämta R på jobbet och styra kosan hemåt.

Just nu sitter R och tittar på Barcamatchen IGEN som gick häromdagen och lillan sover i hans knä men alldeles nyss såg det ut såhär:


Evelyn och pappa tittar på matchen tillsammans på mammas dator.

/ Sandr0o

Helgen är, till min stora besvikelse, slut!!

Jag ligger i sängen och kikar på Never Been Kissed, mer spännande än så verkar det inte bli denna söndagskväll. Det är bara skit på tv, usch. R ville verkligen inte kolla på filmen så han tittar på något annat i vardagsrummet med lillan i knät.

Idag har vi ju varit hos Rs föräldrar och ätit middag med hans mamma och hans farbror. Lillan tycker inte så värst mycket om att åka iväg som vanligt. Vi tycker ofta att hon blir jättekinkig för det mesta när vi åker hemifrån, det är lite tråkigt men man tar vad man får :) Vi håller tummarna för att det blir bättre med tiden. I dagsläget blir hon ju ledsen bara någon annan tittar på henne när hon är kinkig och att någon annan ska hålla henne än R och jag det brukar verkligen inte vara poppis.

Jag kan inte släppa tankarna på klänningen som jag hittat på Gina, jag måste åka dit och prova den så fort som jag bara kan. Har ju inte ens provat den ännu så det är verkligen ett måste så att jag antingen kan köpa den eller lägga ner den helt. Jag behöver lite fina halvsomriga klännigar nu, vi har¨ganska mycket firanden och grejer som kommer nu inom en snar framtid. Min farmor fyller 80 år, dopet och bröllop bland annat och då måste jag ha något fint att ha på mig!


 

Tillbaka till filmen.



/ Sandr0o


Söndagsgympastik.

Våran lilla akrobattjej. Hon började för några dagar sedan med att greppa sin högra fot med sin hand och idag har hon lärt sig att greppa tag i båra fötterna samtidigt. Sötunge sitter och drar i sina små fossingar hela tiden. Alldeles nyss hade hon sin tå i munnen.

     

Evelyn önskar alla en fantastisk söndag med lite gymnastik.


/ Sandr0o

Fotopromenad.

Vårkänslor <3





Jag fotade lite på våran promenad idag. Hittade ett sånt där fint träd med en massa vita blommor på som luktar jättegott.
Åhh vet ni mina kära vänner? Jag skulle kunna döda för en systemkamera. Jag älskar att ta kort och hej vad vi skulle trivas bra ihop tror jag. Den skulle sitta finfint i min hand. Någon som känner sig manad att ge mig en?

Eftersom Barcelona vann idag så ska jag få massage av R när lillan somnat. Bra skit faktiskt men nu först en kiwi och honungsmelonsmoothie.

/ Sandr0o


Älskade unge <3


Våran fina tjej.



  



Evelyn, mamma och pappa älskar dig!


/ Sandr0o

Tacosmiddag.

Alldeles precis nyss har vi mumsat i oss dagens middag som bestod av tacos, yummie. Våran favorit tror jag nästan!
När vi kom tillbaka från promenaden började jag förbereda allting till middagen så det bara var att hugga in när lillan somnade sen efter sin mat. Har lagt disken i vatten och nu tänkte jag slappa framför datan en stund innan det är dags att ta tag i disken. Lillan vaknade igen lagom till min sista tugga på tallriken så R har precis gett henne mat igen, hon äter som ett matvrak ibland den där lilla damen. Jag förstår inte!

Jag startade dagen med en riktig kalasfrukost. Två mackor med keso feta&oliv, tomat, gurka och en salamiskiva. Jag rörde ihop lite äggröra och så ett glas apelsinjuice. Frukosten åt jag självklart på balkongen eftersom solen strålade. Lillan vaknade mitt i frukosten så den mysiga frukosten fick bli kort men vad gör det?


Frukost i solen.

När R kom hem från träningen var det dags för stenhård pressning på balkongen, haha. Ser ut som om det gett resultat iallafall, vi får la se hur det ser ut imorgon. Som sagt så stack vi ut på en promenix innan middagen i det fina vädret, oj vad varmt det blev och törstig till tusen var jag när vi landade hemma igen.

Magen är mätt till tusen efter maten men nu är det dags att ta tag i disk och lite annat småplock innan Rs skit Barcelonamatch börjar om en timme. Hur ofta får dom lov att spela match egentligen? På tok för ofta..

Imorgon ska vi hem till Rs föräldrar och äta mat med hans mamma verkar det som. Innan det blir det städning och så tänkte jag försöka rensa ur min garderob lite, wish me luck.

/ Sandr0o



Lördagspromenad.

Dagen har jag spenderat på balkongen som utlovat, jag känner mig alldeles röd överallt och när jag tittar mig i spegeln såstämmer känslan helt för nog är jag röd alltid. Nu ger vi oss ut på en liten promenix i det fantastiska vädret.
Berättar om våran dag när vi kommer hem igen.

/ Sandr0o

Jag längtar till morgondagens sol.

Jag har precis tryckt i mig en avokado med räkor och lite majonäs och ruccola. Vart kalasmätt av salladen jag åt tidigare idag så det fick bli en lätt och sen middag för mig. R gjorde makaroner och köttbullar, längesedan vi åt sådan riktig vardagsmat hemma och även längesedan han behövde laga mat själv, han har det allt bra han.
Nu sitter vi i soffan och zappar mellan mitt stora feta grekiska bröllop och den sista samurajen. Eller egentligen är det mest R som tittar för jag har surfat runt på internet och letat efter en klänning att ha på mig när jag ska på bröllop i juni. Har hittat ganska många alternativ faktiskt, skulle allra helst ha alla hängandes i min garderob men det tillåter inte min plånbok. Men vad har man egentligen på sig på ett bröllop? Vad är okej eller inte?  Hmm.. Tåls att fundera på. Jag skulle ju iofs behöva hitta någon klänning att ha på mig på dopet också för den delen. Det är bara till att leta runt nu och sen klicka hem antar jag för i butikerna har jag bara hittat en alldeles fantastisk klänning på Gina som ser betydligt mer exklusivare ut än så, I love it.. Jag måste nästan införskaffa den nu i dagarna för jag kan tänka mig att den säljer som smör tyvärr.
Ska visa alternativen en vacker dag som jag har i klänningväg så får vi se om jag kan få lite vägledning av er kanske? :)

Snart ska jag ta mig en kiwi och lite honungsmelon som moviensnacks. Det finns kladdkaka i kylen men jag antar att det blir Rs jobb att äta upp den nu. Inte alls lockande att den finns i kylskåpet nej nej, försvinn!

Åhh jag skulle verkligen vilja ha en update av Cattis nu på studs som är i Karlstad och träffar sin Betaphet-Hunk (fan vetja vad det heter). Update update update, jag är såååå nyfiken.

/ Sandr0o





Följ min blogg med bloglovin

Dagens lillan.



Här har vi en hungrig tjej nyss hemkomna från Stinsen. Lillan har på sig en klänning från Thailand som hon fått ifrån sin mormor och morfar.

/ Sandr0o

En dag på stinsen.

Vi har nyligen kommit hem från stinsen, jag har hunnit vika lite tvätt och plockat här hemma snabbt bara.
R klippte sig (han har blivit beroende tror jag), vi tittade runt på allt möjligt och så åt vi lunch på Forno Romano när lillan hade somnat. Jag åt en giogantisk stor och god ceasarsallad och R åt spagetthi carbonara.

    
Ser den inte sjukt god ut?

 
R smaskar i sig sin minicarbonara om man jämförde med min sallad.

Jag hittade ett par skor som vi ska köpa till lillan sen, rosa converse. Så himla söta så dem ska vi införskaffa en vacker dag. R hittade en svart adidasdress med guldränder som han tyckte var fin till lillan. Men det känns lite onödigt att köpa någonting som är ganska dyrt till henne nu eftersom hon ändå växer så snabbt, känns ju roligare att köpa det sen när hon kan ha sina kläder ett tag. Jag fick med mig ett träningslinne och en träninngstshirt hem. Hade gärna kommit hem med något mer spännande till mig själv men icke.


Detta var vad jag handlade hem igår. Ett myggnät till vagnen, en tommee tippee flaska och en skallra som ser ut som en telefon. Skallran har vi köpt som en tremånaders present till lillan från hennes gammelfarmor & farfar. Kläderna som jag köpte till henne häromdagen var också en present ifrån dom.

Imorgon blir det solning för hela slanten då det ryktas om att det ska vara fint väder då med. Hann bara med en timme ute på balklongen idag men imorgon då ska jag fan spendera dagen där.

/ Sandr0o