Dagens Evelyn.

Även denna natt gick underbart bra. Blöjbyte, amning och sedan sova igen. Vi hoppas att detta mönster håller i sig.
Imorse var Karin från BVC här och pratade lite och vägde lillan. När vi var på återbesöksmottagningen på BB för exakt en vecka sedan vägde hon 2815 g och nu vägde hon 3170 g. Hon går alltså bra upp i vikt och så, mycket goda nyheter. Efter BVC-besöket glodde vi lite på tv medans lillan sov. Sedan gjorde vi oss redo för en liten promenad till Ica. Hittade en gångväg idag, jippii. Tidigare har vi ju fått springa över vägar och skit men nu hittade vi en jättebra väg. Grattis till oss! Visserligen blir det en omväg om man ska gå till centrum men vad gör man? Hellre det än att springa omkring med en barnvagn på bilvägarna.  

Här är dagens soliga Evelyn...



Nu har vi precis ätit middag, tacos.. MUMS! Jag älskar tacos.. Om en halvtimme är det Lets Dansa. Mycket bra!
Lillan ligger just nu och sover i vagnen, hoppas hon fortsätter vara lika snäll och mysig som hon varit de här dagarna nu.
På måndag börjar R jobba igen, då är det bara hon och jag hela dagarna men det ska väl gå bra hoppas jag?!

Mot TV-soffan..

/ Sandr0o


En badbalja rikare.

Inatt fick vi minsan sova. Så förbannat skönt att hon vaknade var tredje mat för att äta mat och blöjbyte och sedan somnade om igen direkt utan problem. Hon sov första natten i sin vagga och hon kanske tyckte om att sova i sin egen säng, tidigare har hon ju sovit mellan mig och R i sängen. Det känns som om hon ligger så himla långt bort när hon ligger i vaggan men det gick ju faktiskt riktigt bra inatt. Vi kör på samma stil även denna natt. Hon ligger och sussar så gott i vaggan nu sedan någon timme tillbaka. De första dagarna hade vi henne med i soffan när vi tittade på tv tills det var dags att sova. Varje gång vi skulle flytta på henne in till sovrummet så blev hon himla arg och hade svårt att somna. Nu har vi helt enkelt bytt strategi och lägger henne i vaggan på en gång efter sista kvällsmålet för att slippa gnäll. Förhoppningsvis går det lika smidigt som igår när hon vaknar vid midnatt och vill ha mat - äta, blöjbyte och så somna om. Håll tummarna för oss gott folk :)

Idag har vi varit en sväng på Väsby Centrum. Jag har inhandlat ännu en amningsbh och en amningstopp att ha när jag sover. Jisses vad chokad jag blev när damen i butiken hjälpte mig att hitta rätt bh. Jag hade inte väntat mig att jag nu har två kupstorlekar större än tidigare. Haha vilken överraskning men ingen jättehit direkt som man skulle kunna tro. Det är inte alltid roligt att vakna upp med halvt söndersprängda boobies som snarare forsar än läcker men så är det.
Svängde in en liten snabbis på Barnens Hus också och köpte en badbalja så nu på kvällen precis innan läggdags så plaskade vi i vattnet lite och tvättade rent ordentligt. Det är inte lätt med alla veck överallt som blir fuktiga och äckliga.
Imorgon vid elva kommer en kvinna från BVC hit och ska titta på lillpluttan. Då hoppas vi på att hon har gått upp fint i vikt och allt sådant. Skulle vilja göra någonting annat än att sitta hemma imorgon också men vad ska det vara tro? Hmm.. Det är ju iallafall Lets Dance imorgon till min stora glädje.

Nu är det dags för lite pumpning och sedan hoppas vi på att R vill byta kanal från sin jävla skit fotbollsmatch som dom ändå leder.

/ Sandr0o


Våran prinsessa.

När jag vänder på mitt huvud ser jag en liten liten prinsessa som ligger i soffan och sussar så sött. Helt sjukt overkligt. Hennes lilla huvud och så kroppen som är invirrad i en varm och gosig filt. Kan inte riktigt få in i skallen att vi har gjort henne. Hon kommer ifrån R och mig. Hon är våran lilla flicka! Jisses!



Nu är det dags att försöka sova lite medans lillan ändå sover och innan det är dags för henne att vakna igen för att äta.

Godnatt gott folk!

/ Sandr0o

Update dag 6 hemma.

Igår hade vi besök av Rs morfar och hans sambo på förmiddagen. Vi fikade lite och lillan fick present - kläder. Mycket bra att ha och eftersom lillan är så himla liten och drunknar i stl 50. Vi hade ett plagg för prematurer i stl 44 som passade henne bra. Så himla fint var det när inte allting bara korvade sig. Haha.
Blev överlycklig igår när jag skulle byta hennes blöja och upptäckte att äckelnaveln hade ramlat bort. Jätteskönt verkligen eftersom den luktade så fruktansvärt vidrigt. Bläää.. Men nu är den borta för all framtid så nu luktar lillan gått igen, när hon inte har gjort i blöjan dvs.

Lite senare så ringde mamma och frågade om dom och några vänner till familjen fick komma och hälsa på ett tag så det gjorde dom. Efter det blev det middag och tvtittande under kvällen. Passade på att gå och lägga mig relativt tidigt med tanke på att natten hade varit jobbig med alldeles för lite sömn. Hann slumra en stund innan det var dags att vakna för matdags men som tur var så kände hon för att somna om direkt efter. Samma procedur blev det under hela natten så det var skönt som sjutton att få sova riktigt gott och bra mellan varven. Hallelulja!

Idag har vi varit på premiärturen med vagnen. Det tog lite tid men de andra dagarna har det kommit upp någonting annat hela tiden så det blev aldrig av men idag gick vi och handlade lite mat. Det är helt sjukt här för det finns liksom ingen gångväg att gå på sista biten på våran väg. Vi måste gå på sidan av bilvägen och springa över gatan utan övergångsställe på en ganska vältrafikerad väg. Det känns ju inte riktigt helt okej att springa omkring med en barnvagn sådär, det känns lite småfarligt. Hoppas verkligen att dom kommer fixa en gångväg snart.

Imorgon ska vi till Astrid Lindgrens och låta en ortoped titta på lillans fot och se om de behöver göra någonting åt den eller om jag & R bara ska fortsätta stretcha den. Den är lite sne pga att det hade varit lite trångt i magen. Så vi håller tummarna för att allting går bra där men det tror jag inte är några problem. Foten har redan blivit bättre tycker vi.

Nej ni.. Nu ska jag sätta mig i soffan och gosa lite med lillan!

På återseende.

/ Sandr0o

Dag 4 hemma.

Igår var vi på återbesök på KS. Där blev det vägning, badning, blodprov och prat om hur dagarna hemma gått. Fick även lite tips och trix om amningen eftersom våran lilla flicka har så liten mun. Ingen höjdare att gå omkring med sår som gör ont så igår påväg hem införskaffade vi en pump och hallelulja vad natten till idag dick mycket bättre än de innan. Nu fanns ju allting klart att ta fram när hon blev hungrig mitt i natten utan att både hon och jag ska bli frustrerade över mat och smärta. Så nu håller vi alla tummarna på att även denna natt ska flyta på relativt smärtfritt.
Förresten så hade hon gått upp mycket bra i vikt och dom var jättenöjda över det. Bebisar brukar oftast gå ner i vikt efter födseln men ska vara tillbaka på sin målvikt inom 14 dagar. Våran lilla flicka hade 115 g sedan vi lämnade förlossningen vilket innebär att hon bara har 70 g kvar att gå upp för att nå sin födelsevikt. Mycket bra det!

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Rs mamma har varit här och ätit middag och gosat med Evelyn. Just nu ligger pluttis och sover medans R och jag tittar på King Kong. Kommer dock aldrig orka titta klart på hela, känner att ögonen börjar hänga redan nu.


Här ligger lillan och sover i just detta ögonblick :)


Imorgon ska R gå och träna på morgonen och sedan tänkte vi försöka ta den där premiärturen med vagnen som jag skrev om häromdagen men den blev aldrig riktigt av. Men nu är det verkligen på tiden, dels för att Evelyn behöver vara i dagsljuset för att få bort sin gulsot snabbare men också för att jag blir sinnessjuk av att bara sitta inne och typ titta på tv. Blir så himla tråkigt.. Så promenad it is!

/ Sandr0o

Livets mirakel.


Den 19 januari klockan 00.13 2009 tittade världens finaste lilla tjej ut.




Evelyn Sandra Largo.

Just nu ligger lillan och sover på soffan i väntan på att R ska äta klart och sedan är det dags för blöjbyte och en premiärtur med vagnen. Vi får helt enkelt se hur långt vi kommer men så är det tänkt iallafall.
Skriver mer om saker och ting när våran lilla familj har kommit in i vardagen lite bättre.

/ Sandr0o
 

Vilken natt.

Någonting har gått - slemproppen eller vattnet det vet jag faktiskt inte men ut rann någonting två gånger iallafall.
Började säkert vid fem tiden med att jag fick förvärkar/värkar? Inte kan jag känna någon skillnad heller när jag aldrig tidigare har känt något alls.
Tre värkar på 13 minuter var det sista gången. Måste försöka klocka igen. Kanske borde ringa förlossningen? Hmm jag vet inte.. Men hej & hå ont gör det iallafall mellan varven vilket innebär att jag inte ens hunnit somna ännu. Är det på gång tro eller vad händer? Är inne på det tredje paret trosor + handduk nu och jag vågar inte lägga mig i sängen igen. Usch vad äckligt!
Jag är så jävla slut som människa just nu.. Jag behöver sova..
Nu klockar vi igen.. AJ AJ AJ!

/ Sandr0o

Lördagskväll och livet är på topp.

Som om allting vore på topp. Om det ändå vore så väl.
Om du ändå hade visat något. Om du ändå hade brytt dig.
Ensam med mig själv. När ingen ser.
Folk beter sig olika, folk tänker olika.
Varför just mitt folk? Varför måste mitt folk tänka så olika mig? Tänka så olika att det gör ont. Långt där inne. Så långt in som man någonsin kan komma. Så långt in som bara du kommer.


/ Sandr0o

Olaglig tvättid på en lördagsmorgon.

Igår kände jag panik över att vi verkligen behövde tvätta så jag sprang ner och kollade om det fanns någon tid och javisst fanns det de. Klockan sju imorse, vilken jävla nitlott. Men vad gör man? Kan ju inte gå omkring i skitiga kläder inte.
Så nu sitter jag här och väntar på att en maskin ska bli klar. Försökte sova mellan maskinerna men icke sa nicke. Har haft världens mensvärk under natten och morgonen så det gick inte alls som jag ville. Jag som är så trött. Får väl helt enkelt försöka sova lite middag senare under dagen så att jag inte går under.
Vems idé var det att enbart sända skitprogram såhär tidigt på morgonen? INTE OKEJ! Vad ska jag sysselsätta mig med? Lyssna på Rs snarkningar ifrån sovrummet kanske? Nej nej nej!


Dags att springa ner i tvättstugan en stund.

/ Sandr0o

Fantastiskt glad men otroligt trött.

Guess what?
Både mitt internet och min TV funkar. Glädjeskutt kan man väl säga helt enkelt.
Idag har jag varit totalt orkeslös. Hade ställt klockan lagom till att kunna äta frukost samtidigt som jag tittade på reprisen på Unga Mödrar. Efter det gick jag och la mig i sängen igen och somnade om. Vaknade strax före fyra och kände att jag inte hade någon lust alls att gå upp. Min kropp kändes som spagetti och min hjärna kändes mer som om den innehöll typ sockervadd än någonting annat. Tillslut orkade jag mig upp ur sängen trots allt för att hoppa in i duschen. Nu sitter jag här och tänkte att helvete - dags att uppdatera bloggen. Tänkte även slänga in någon magbild då det var sjukt längesedan och med tanke på att det inte är så jättelång tid kvar så är den snart ett minne blott (kan vi hoppas) =) MEN jag får inga bra bilder när jag tar kort själv så det får vänta tills R kan hjälpa mig att ta kort vet jag.

Igår spenderade jag en heldag med Cattis. Vi började i Stinsen där vi åt på Burger King vilket inte var helt okej. Tummen ner för Burger King och deras sega personal. Dessutom beställde vi knäckglass som inte ens var i närheten av att smacka knäck. Lite smått besvikna på glassen så fortsatte vi lyckan i affärerna. Cattis var på jakt efter födelsedagspresenter till sig själv och det gick ju faktiskt ganska bra enligt min mening. Men man kan aldrig veta tydligen för jag är inte sådär seriös som Cattis vill att man ska vara när man tittar på födelsedagspresenter till sig själv ;D haha. Jag kom iofs hem med en kofta åt mig själv, mycket bra. Jag tror att långa koftor är min signaturklädsel, I LOVE IT!
När vi kände oss klara med shoppandet stack vi in på Vinn för att hitta något recept på någon trevlig kaka som vi kunde baka. Kärleksmumsreceptet blev uppskrivet i mobilen med diverse intressanta förkortningar. När vi kom hem till mig satte vi igång med kakan, tur att Cattis är "bakig" av sig annars hade nog inte kakan blivit lika god som den blev tillslut. Färdigbakade och klara stack vi och hämtade Kimmi på donken när hon slutade jobba för att sedan åka tillbaka till mig för att fika. Trevligt värre måste jag säga. Verkligen kalas om man jämför med hur tråkiga mina dagar brukar se ut.

Nu ska jag bara bädda sängen och plocka lite smått sen beger jag mig hem till mams och paps för lite mat och Lets Dance. Lyxigt att åka hem till dem och äta mat och bara ta det lugnt.
Dags för en sjukligt trött Sandra att säga tack och hej för denna gången.





/ Sandr0o

Lyckliga jag.

Våran TV har nu slutat fungera överhuvudtaget. Vad lycklig man kan bli när allting motarbetar en. Hemma hos mig just nu finns varken en fungerande tv som går att titta på eller ett fungerande internet som man kan lalla runt på. Förstår ni mitt problem?
Vad ska jag sysselsätta mig med när R jobbar tillexempel? Tack och lov så finns det ju någonting som heter DVD och så finns det ju någonting som heter SexAndTheCity boxen också. Tur för mig det annars skulle jag nog ruttna.
Men idag eller typ nu ska jag hoppa in i bilen och sticka iväg mot Stinsen och möta Cattis för lite lunch och affärspan :) Jag känner redan nu att jag börjar bli hungrig.. Gravida monster som jag är.
Imorgon jobbar R från 12-22. KUL! Det betyder att jag på inga villkor som helst kommer sitta hemma i lägenheten och stirra in i väggen med mig själv som enda sällskap. Ännu mindre nu när Lets Dance har dragit igång och våran TV inte fungerar. Då får det bli att sticka hem till mams och paps och titta på det iallafall..

Igår var jag och R på tillväxtultraljudet och tittade så att allting var som det ska. Hon väger 3065 kg och ligger 3,5 % under den normala kurvan så det var inte alls någon fara. Tydligen hade hon fått ligga ända upp till 22% under kurvan om hon velat. Jag tycker att 22% låter som jättemycket men så var det med det.
På kvällen valde jag och R ut vilka bebiskläder vi ska ta med till BB så nu ligger dom fint nedpackade i väskan. Det är bara mina grejer som väntar på att packas ned nu.


Hej hopp, dags att springa. På återseende!

/ Sandr0o

ComHem är skit.

Jag hatar ComHem. Idag var det exakt en månad sedan som vi flyttade in, vilket innebär att det var exakt en månad sedan som jag gjorde en felanmälan på att våra tv-kanaler inte fungerar. Idag skulle ComHem-snubben komma och fixa problemet (trodde jag). Jag vaknar av att min mobil ringer vid halv nio imorse, det var ComHem-snubben. Han frågade om jag hade beställt teknisksupport och visst hade jag det. Här kommer problemet: "Ni har inte tillgång till ComHem i erat hus". MORR! Jag vet inte hur många gånger både jag och min pappa har frågat personalen på ComHem om vi verkligen kan ha det i huset eftersom vi varit osäkra men det skulle inte vara några problem alls. Och efter en månads väntande på att dom skulle komma hem och fixa skiten så lyckas dom få fram att vi inte har ComHem. Efter en hel jävla månad kommer dom på det. Grattis till er. Fy vad arg man kan bli. Vilka problem och till råga på allt så beställde jag ju internet eftersom det inte skulle vara några problem att ha ComHem så nu måste hela skiten avbeställas. Gah!
Jag längtar sååååååååååå efter mitt internet men nu har jag hittat ett som helt garanterat funkar i vårat förbannade hus iallafall och det ska tydligen bara vara att sätta igång och surfa på en gång tydligen MEN jag tar inte ut segern i förskott efter allt detta. Hujeda mig.
Så idag ska jag sticka iväg och köpa en nätverkskabel och hoppas på att allting ska gå vägen när jag väl kommer hem sen.

En till sak som var lite irriterande som hände idag. Jag har ju väntat på att få en remiss hemskickad ifrån KS att jag ska få komma på tillväxtultraljud. Har gått och väntat på att pappret ska slinka ner med posten varje dag och idag när jag går ner för att hämta posten så ligger det där. Öppnar kuvertet och ser att jag hade en tid den 13 janurai klockan 11.50. Det var ju idag. Det är ganska intressant att man skulle ha varit där på ultraljud idag 11.50 och posten inte hamnar i brevlådan förens 14.00. Självfallet att allting skulle krångla lite till. Försökte ringa till deras växel under telefontiden men det bara tutade upptaget. Mamma fick tillslut tag på någon efter att ha ringt i omvägar men dom hade ingen ny tid att ge mig nu utan hon skulle höra av sig. Tack och lov ringde hon för en liten stund sedan och sa att jag är välkommen imorgon klockan 14.45. Det passade ju ypperligt med tanke på att R är ledig då också så att vi kan gå tillsammans. Bra va? :)
Påvägen hem från KS imorgon måste jag svänga förbi Expert i Barkaby med kvittot på tvn och hela skiten för att kunna säga upp mitt tv-abonnemang. Vilka omvägar och skit man ska behöva göra. Hur svårt kan det vara att bara avsluta abonnemanget? SUCK!

Så kan det iallafall gå. Nu håller jag tummarna för att nästa gång jag bloggar så sitter jag hemma i lägenheten med ett fullt fungerande internet!

Förresten.. Två veckor kvar!
/ Sandr0o

Mycket tankar är det.

Jag känner en smärre panik över allting som ska hinnas med.

  • Jag behöver mer kläder till prinsessan.
  • Vad ska jag packa i BB-väskan?
  • Jag har ingen väska som skulle kunna tänkas få plats med det som behövs i BB-väskan. Handväska eller hockeytrunk? I dont think so.
  • Jag måste köpa hem några blöjor, hur stor blir lillan? Vilken storlek på blöjor ska jag ha, 2-5 kg eller 3-6 kg? 
  • Helst av allt skulle jag vilja att babyskyddet också fanns hemma ifall det blir dags, när får vi det egentligen?
  • Vad behöver jag egentligen ha hemma innan lillan kommer? Listorna som finns kan vara hur långa som helst. Är verkligen allt nödvändigt?
  • När kommer hon att vilja titta ut egentligen? Låt mig slippa gå över tiden, snälla..
  • När kommer KS att höra av sig så att jag får gå på tillväxt ultraljudet och titta så att allt är okej? Hoppas dom inte ringer en dag när R har tagit bilen till jobbet. Då är jag ju mer eller mindre fast hemma.
  • Jag har inga kläder att ha på mig längre. Allting känns trångt och litet förutom Rs mjukisbyxor som han inte vill att jag ska ha på mig för att jag töjer ut dom med magen. Har ni hört en sådan fräckhet?
  • Det har blivit så fasligt kallt ute och jag har ingen jacka som går att knäppa igen över magen. Detta resulterar i att det blir alldeles för kallt att gå ut. Jag skulle gärna gå på promenad nu när det är så fint väder men då kommer jag och lillan i magen frysa så in i bomben mycket.
  • Kommer jag att komma ihåg hur man andas när det väl är dags? Mitt stora mål är att inte bli hysterisk eller liknande.
  • Jag längtar så mycket tills det är dags. Just nu lyssnar jag på varenda signal kroppen ger mig i hopp om att det är dags inom en snar framtid.
  • Oj vad ont det gjorde nere i magen? Vad är det? Förvärk? Jag vet inte..


Jag tror jag ska ta tag i klädproblemet lite senare idag. Tänkte inhandla några fler bodys och så några mjukisbyxor till lillan och sedan imorgon ska jag försöka tvätta upp alla kläderna med allergitvättmedlet som jag köpt. Ska också försöka bestämma vilka bebiskläder som ska följa med till BB. Det kommer bli lättare sagt en gjort, vadå beslutsångest?
Imorgon ska även Hanna Panna komma förbi och hälsa på mig, trevligt med sällskap må jag säga. Det är det verkligen brist på förtillfället när R alltid jobbar sent. I helgen är han iallafall ledig och från torsdag till söndag ska vi vara kattvakter till Bamse. Det kommer bli mysigt. Gosmys med kissen.
I nästa vecka tänkte jag ta mig i kragen och träffa Cattis också, om hon har tid för det dvs. Grattis till mig. Det är nog verkligen dags att sätta fart och träffa lite vänner nu tror jag sen har man väl fullt upp under en period kan jag tänka mig.

/ Sandr0o


Bebisbestyr :)

Igår var vi ute på galej hela långa dagen. Först var det dags för ett besök på MVC där det visade sig att min mage inte har växt ett dugg sedan sist jag var där för två veckor sedan. Min BM skickade iväg så att jag ska få gå på ett ultraljud och titta så att allt är som det ska och så att lillan växer där inne. Ska få komma inom en 7-10 dagar sa hon så då håller vi tummarna för att min mage sätter igång att växa igen.
Sedan stack vi direkt och tvättade våran skitgris till bil, hej milslånga tvättkö. What a waste of time!
Vagnen passade vi på att hämta mer igår också ja och så köpte vi en åkpåse och en skötväska på det. Finemang.. Så nu står vagnen hemma i våran "hall", halvt färdigbäddad. Ska i med lite plastad frotté och en kudde bara så är det klart. Lyckliga jag!
Idag har jag flängt omkring med min mamma, hon i jakt på blommor och jag i jakt på en bebiskudde och en skötbädd. Nyss hemkommna och båda är nöjda och glada. Vi hittade det vi begav oss ut för att hitta.
R slutar vid åtta idag så jag passar på att äta middag här hos mams och paps sen ska jag hem och skruva ihop skötbordet och bädda klart vagnen tror jag. Skulle vara så himla skönt att ha det mesta färdigt så man slipper ge sig ut och handla och titta på saker var tredje minut. Det skulle vara fantastiskt skönt att hinna med lite ordentlig vila också, får ta hand om det i dagarna nu för man vet ju faktiskt aldrig när hela karusellen sätter igång och då gäller det att vara rejält utvilad annars kanske det går lite mer åt pipsvängen och det vill vi ju verkligen inte.

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på tv. Underbart lyxigt!

/ Sandr0o

25 Dagar kvar but who´s counting?

Dagen har jag spenderat med mamma & pappa. Vi var i Jakan C och fyndade ytterligare lite på MQ rean, oj vad mycket fint jag har kommit hem med till R. Han borde vara riktigt glad tycker jag, fyndade dock en skön lång kofta till mig själv. Det enda jag har på mig just nu, det enda jag KAN ha på mig just nu typ. Haha..
Var en sväng förbi Ikea också och bytte ut hyllan som vi råkade få i fel färg. Har ätit god grekisk panna med Gino till efterrätt samtidigt som vi kikat på körslaget. Snart kommer R och hämtar mig och det är dags att åka hem.
Imorgon jobbar R sent igen så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Sen på måndag är han ledig så då ska vi åka och hämta vagnen (som jag har längtat) och handla lite annat smått och gott som kan behövas tills bebis kommer.
Förhoppningsvis får jag mitt satans internet på måndag eller tisdag, jag längtar såååå. Då ska jag sätta fart med bloggen igen ska ni se.

Fick förresten ett mail nyss från en nu stolt mamma som vi gick föräldrakursen med. De hade fått sin dotter på julafton, det var meningen att hon inte skulle titta ut förens den 19 januari. Hujeda mig, det får mig att faktiskt fatta att vad som helst kan hända. Spännande!


Hemåt tack.

/ Sandr0o