Ikea-dag.

Idag vaknade vi strax efter åtta, onödigt tidigt, men Evelyn ville upp då så det är bara att pallra sig ur sängen och kicka igång dagen. Vi gjorde iordning oss och åkte till IKEA. Rs pappa hade nämligen lånat en borr så att vi skulle kunna få upp tavellister och skit, som bara ligger här hemma, på väggarna. Därför skulle vi handla hem de sista som ska upp på väggen här hemma och slippa låna borr om och om igen. Nu vill vi få det klart!

Nya galgar till min garderob och fler galgar till Evelyns garderob införskaffades också utöver det andra. Rs pappa kom hit och vi började borra men borrjäkeln klarade inte av att gå igenom våra pansarväggar eller vad det nu är. Inte ett skit har vi fått upp alltså. Tack och lov ska Rs morfar komma och lämna sin ordentliga borr här imorgonkväll så att vi kan få upp grejerna på tisdag. Jag längtar!

När vi kom hem från Ikea satte jag mig nämligen och pysslade med tavelramarna vi köpt och alla svartvitakort på Evelyn. Satte även in hennes fotavtryck i en ram. Det blev så himla fint så nu kan jag knappt bärga mig tills de kommer upp på listen i vårat sovrum.

    
Världens finaste pappa R med världen finaste Evelyn på Ikea.

Imorgon är det back to reality igen. R jobbar 13-22. Bläää.

/ Sandr0o


Perfect saturday.

    
Evelyn slocknade precis innan vi gick på bussen.

Igår åkte vi bussen till pappa Rs jobb så att jag kunde sno bilen och åka vidare till Cattis där jag skulle befinna mig på kalasfika samtidigt som R slutade. De fick åka tåget hem sen igen.


Finaste tjejen.

Hemma hos Cattis bjöds det på två olika cupcakes och en massa annat snask, smarrigt som tusan och mättande som sjutton.


Dessa var det ananas och annat mumsigt i.


Chooooooooooooklad.

    
Sussi och vovvis blev bästisar. EllaPella ville också kalasa.

När vi hade tillbringat några timmar där åkte jag hem för att hämta lillans babygym som Sanna ville köpa av oss. När det var nerpackat styrde jag hem till Sanna för myskväl lmed henne, Sussie och Vanessa. Vanessa fick provlogga gymmet också såklart och det verkade uppskattas, åtminstonde när jag var där tror jag. Det är för övrigt helt galet hur mycket gottigott dom hade köpt. Vi hade nog inte ens rört hälften när jag begav mig hemåt.


Chips, dipp, gifflar, bilar och godis.. Sen fanns det kladdkaka i frysen också som var tänkt för kvällen. Crazy men gott!


I gymmet och tränar.

Igår var en riktigt härlig dag!!

/ Sandr0o


Blocket, I like.

    
Bilder från när Kim och Emi var här en sväng häromdagen.

Imorse kom min mamma och hälsade på oss strax efter att pappa R gått utanför dörren. Vi tog en liten tripp till centrum. Jag hittade ett par jeans på rean som fick följa med hem, jag behöver verkligen jeans och billigt är bra. Min mamma fixade även en klipptid till mig som hon också betalade för (tack snälla mamma). Jag tyckte tyvärr att hon tog alldeles för mycket men det var väldigt slitet så vad gör man. Men jag tycker verkligen inte om att vara såhär korthårig. Vi får hoppas på att det växer fort som tusan nu!

Igårkväll precis innan jag gick och la mig fick jag ett infall och slängde in våran byrå i sovrummet på blocket då vi inte behöver den. Idag vid halv nio på kvällen kom det en kille och hämtade den. Snabbt, smidigt och enkelt!

Nu kikar jag på Lets dance-utslagningen och sen blir det natta. Imorgon ska jag hem till Cattis på födelsedagskalas, det ska bli trevligt!

         
Evelyn hade nya jeansleggings från HM, tröja från Zara (likadan som Vanessa fick från Kim när hon varit i London tror jag?), pälsväst som hon fått i present av Kim. Jag älskar verkligen den nya tröjan som vi fyndade på Zara igår. Jag skulle faktiskt vilja ha en exakt likadan själv.

/ Sandr0o


Fyfyfy!

Det går verkligen inte rätt till på Rs arbetsplats. Jag blir så irriterad att jag skakar och jag kan för allt i världen inte förstå att han inte säger ifrån. Aldrig i mitt liv att jag skulle gå med på något som jag egentligen vet är fel. Fyfan! Hade varit måttligt roligt om restaurangen varit obemannad, det hade jag velat se.

R är försenad hem från jobbet men så fort han kommer hem ska jag sticka till Kista en jättesnabbis och sedan hem för att äta middag och mysa framför tvn resten av kvällen. Först ska jag försöka tränga bort min irritation så jag slipper gå omkring med det en fredagskväll, roligare kan man ju ha.

/ Sandr0o


En dag på stan.

Vi kom iväg senare än vi tänkt till stan idag men det gick fint ändå. Evelyn fick en massa nytt från Zara. Jag älskar deras barnkläder. Jag var verkligen i heaven idag när vi entrade butiken, speciellt nu när alla sockersöta vårkläder kommit in. Jag skulle lätt vilja ha med mig hela butiken hem. Tänkte visa er imorgon vad vi fick med oss för fint hem.
Fy vilket väder vi haft idag. Inte direkt perfekt väder för en dag på stan. Slaskigt, blåsigt, kallt och jävligt.. Lägg på lite snö på det också så har vi det. Påvägen hem var vi riktigt trötta på skiten och nästan sprang hem från stationen. Mina fötter var som isbitar då mina skor tydligen läcker. Yeees life is good sometimes!
Men det gör inget för jag är extremt nöjd över dagens inköp. När vi kom hem satte jag igång och städade i en ruskig fart för att sedan sätta igång med middagen innan R stack iväg på bio. Kort därefter kom min familj och ringde på dörren för att äta middag.

Imorgon jobbar R kort dag igen och slutar vid 16. Vet inte riktigt vad Evelyn och jag ska hitta på under dagen. Det får tiden avgöra. Jag tvivlar på att vi vågar oss ut om vädret ser likadant ut imorgon. BRRRRRR!!
På kvällen är det iallafall Lets Dance och premiär av Solsidan (hette det så nu då?) som jag tror kan vara hysteriskt roligt.

Evelyn vaknade till vid halv elva och skrek, välkommen spya. Tack och lov inte så farligt mycket utan mest på golvet och på spjälskyddet. Sängen vart skonad, det tackar vi för. Hon var vaken en kortis och slumrade sen om.

/ Sandr0o


Godnatt.

Vi har haft en lugn och härlig kväll hos oss. Kim & Emelie var på besök en liten stund och fikade. Trevligt med lite oväntat besök bara sådär tycker vi. R kom hem från jobbet för en stund sedan och jag funderar starkt på att krypa till kojs. Skit på tv och jag har redan spanat igenom alla bloggar så sängen låter lockande I must say.

Imorgon är planen att vi ska åka in till stan och kika lite. Det var hundra år sedan jag var i stan skulle jag tro. På kvällen kommer mina föräldrar och lillebror hit och äter middag. R ska på bio med sin mamma men jag och lillan får ju sällskap iallafall.

/ Sandr0o


Snööööööööööööööö.

Goddagens på er.

Vi har varit en snabbis på banken och tog då en snabb titt i några butiker innan vi åkte hem igen. Vi skippade att gå dit då det snöar som bara tusan och är allmänt obehagligt att vistas utomhus. Brrrr!

Jag har precis gjort ett nytt fotavtryck av lilltrollet, ett 1års avtryck. Hoppas det blir bra bara annars får jag testa om och om igen tills det blir bra helt enkelt. Nu tycker jag att gipset kan ha torkat klart så jag vet hur det blev.

Det är dags för lillskruttan att sova snart så att jag och R kan plocka undan lite och äta innan han sticker till jobbet vid 17.

/ Sandr0o


Overalljakt.

    
Evelyn bokstavligen sprang omkring i Täby och i denna butiken var golvet väldigt halt och hon ramlade säkert ett tiotal gånger men inte brydde hon sig om det inte. Hon reste sig upp och sprang vidare, skrattandes!


Vi fyllde alla på lite i magen innan vi åkte hem.

I fredagsmorse gick Evelyns overall sönder, det gick inte att dra upp dragkedjan ordentligt utan den var fortfarande öppen även fast man dragit upp den. Vi gick och reklamerade den och fick pengarna tillbaka. Kruxet var bara att de slutat sälja overaller i princip överallt eftersom vårkollektionerna anlänt till butikerna. Vi var en sväng på IKEA så vi kikade runt på hela outletet och i Jakobsbergs centrum och hittade en overall på Kappahl som jag blev tvungen till att köpa. Hon måste ju ha en overall även om jag inte tyckte den var speciellt fin.

Tack & lov hittade min mamma en overall dagen efter från Name it. Halva priset dessutom så bara 350 bagis blev det för den. En mer ordentlig barnoverall och ingen bebisoverall som hon kan leka med ute och så utan att den blir förstörd eller så att det syns om den blir smutisg.


Här ser ni Evelyns nya overallnär hon äter korv på Maxi.

Igår fyllde vi på i alla skåpen här hemma och betalade räkningar. Mindre rolig dag med andra ord ;) Till råga på allt så gick en hylla i dörren på vårat kylskåp sönder också. Vårat kylskåp som var så jävla trångt från början är nu ännu värre. Jag hatar det!!!

Nu är det Paradise som gäller.

/ Sandr0o


What happend Zara?

Igår var vi en ganska snabb sväng till Täby centrum. Den största anledningen till att vi åkte dit överhuvudtaget var för att jag ville spana in lite barnkläder på Zara, tycker dom har himla fina kläder där. Men till min stora besvikelse hade de stängt igen Zara där. Fyy så besviken jag blev, usch. Varför har ingen talat om detta för mig? Morr!

Vi hittade lite roligt men framförallt billigt till Evelyn på Åhlens och Lindex istället så lite nöjda var vi när vi åkte hem. Här hemma satte vi igång och lagade pastasallad med fajitaskyckling till middag. Soffmys och sen var dagen slut. Tiden springer iväg. Imorgon ska pappa R jobba igen, visserligen jobbar han nästan bara korta tider denna veckan så det känns inte riktigt lika tungt som annars.

Imorgon bjuder jag på fler bilder från helgen för nu orkar jag inte ladda upp fler. Sovdags!

/ Sandr0o


Tvålkritor.


Evelyn fick tvålkritor i födelsedagspresent. Vi exprimenterade lite i badet igårmorse, Roligt tyckte vi allihop!

/ Sanddr0o


Evelyns 1års kalas - lördag.

         
Matbordet förflyttat till vardagsrummet. Evelyn smarrade lite marängsviss.

    
Jag & Evelyn öppnade paket och min fina vän Hanna samlade skräp. Hallen var överfylld med skor, jackor och allt möjligt man kan tänka sig.

    
Hanna & Evelyn. Leka med morfar på rummet.

    
Kikar i fotoalbumet innan läggdags.

Även i lördags bjöd vi på marängsviss för det är så lätt att bjuda många på och så är det ju förbannat gott också. Evelyn fick en hel drös med presenter - massa kläder, två par skor, en cupcake lampa, köksredskap och yvket mycket mer. Ska visa lite smått någon dag här nu. Mycket fint var det!

/ Sandr0o


Evelyns 1års kalas - fredag.

         
Lite fint dukat fick vi till iallafall. Födelsedagsprinsessan.

    
Sötaste servetterna. Marängsviss bjöd vi på. MUMS!

         
Spännande att öppna paket. WOW, en elefant som både rör sig och låter från Cribb a.k.a Crille ;)

         
Pappa R och sessan. Smaka kladdiga chokladgrejen. Gullungen fick låna Cattis mobil.

         
Fina presenten hon/vi fick av Kim & Cattis plus pojkvänner. Kalasfika!!


         
Vi försökte gnugga ballonger som ska fastna på väggen, vi misslyckades. Det funkade ju alltid när man var liten? Hmm. Cattis & Evelyn lekte massor.

Vi hade det hur trevligt som helst och Evelyn fick finfina presenter. De allra flesta stannade kvar tills Lets dance var helt slut och då gick vi och lade oss. Evelyn var uppe sent trots att hon inte sovit under dagen men hon fick lägga sig och sussa en halvtimme vid sju-åttatiden för då var det minsan en liten flicka som var trött och grinig för det såklart. När folket hade gått utanför dörren och jag slängde mig i soffan kände jag mig helt slut och varm. Tog tempen och den visade 38 grader. Ingen direkt feber att tala om men jag gick och la mig bums.

Det blev ett lyckats 1års kalas!!!!

/ Sandr0o




Bättre sent än aldrig.

Jag sitter klistrad framför "Halv åtta hos mig" som alltid måndag till torsdag. Vilken pensionär jag är men jag tycker det är skitbra!

Ikväll kommer bilder från Evelyns två 1års kalas.

/ Sandr0o


Firandet är över.

Nu är det slut på födelsedagsfirande hemma hos oss, iallafall för ett bra tag framöver.
De flesta gästerna började röra på sig vid åttatiden, kvar blev bara min fina vän Hanna och Rs kompis plus flickvän. Hanna försvann också tillslut och kvar satt vi andra och kikade på Barcelonas matchsate.
R har åkt för att köra hem dem så jag passar på att kika lite på datorn en snabbis. Sen slänger jag mig i soffan och slappar innan det är dags att sova. Jag är nämligen gått och blivit väldigt förkyld, närmare bestämt igår. Det innebär att jag efter två dagars firande är slut som artist!

Vi har haft det väldigt trevligt och Evelyn har fått  många fina presenter men mer om det en annan dag, förslagsvis imorgon. Så får ni se lite bilder också!

/ Sandr0o


Nästan fredag.

Vi har kikat klart på Fringe, sjukt spännande serie det där. Nu vaknas det läggdags om en kort stund, jag är trött som en gnu. Tänkte försöka sova en liten nap idag när Evelyn sov men strax efter att jag slumrat till vaknade hon, typiskt!

Svängen på centrum blev lite längre än väntat, först träffade jag på min gamla chef och vi satt i lekhörnan och tjitt tjattade en stund. Evelyn fick låna hennes telefon och var alldeles överlycklig!

Sen sprang vi på Sanna, Vanessa och Sophia så vi slöt upp med dem och tog en vända runt centrumet. Vi kom hem till sju och hann slänga i oss lite middag, blodpudding till både mig och lillan (som jag förövrigt inte tycker om). Halv åtta är en nästintill helig tid i min värld, åtminstonde måndag till torsdag. Jag älskar nämligen programmet "halv åtta hos mig", det är så förbannat bra.

Nu säger jag godnatt för att gå och samla lite sömn. Imorgon är det kalas, guuuuud så roligt!!

/ Sandr0o


Inbjudningskort.

Jag tänkte att jag skulle visa er inbjudningskorten till Evelyns kalas so here goes nothing.

    
Inbjudningskorten till Evelyns 1års kalas.

R började inte förns 14 idag så meningen var att jag och Sanna skulle köra ett pass på sats men jag vaknade med halsont imorse så det blev inget med det. Det har blivit dåligt med träning denna veckan men jag får ta igen det nästa vecka för undan kommer jag inte. Jag vill träna, hör på den ni. Kanske hinner med ett pass på lördag innan kalaset, det vore något det.

Istället för att träna stack jag iväg en sväng och handlade och fixat lite inför kalasandet imorgon och på lördag. Har lite kvar att handla kom jag på när jag kom hem, kan vara bra att ha någon dricka att bjuda gästerna på kanske. Smartskaft jag! Vi får nog ta en liten sväng ner på centrum när Evelyn vaknar. Hon somnade för en liten stund sedan.

Förresten så hade vi en bra natt. Jihooo men jag är ändå en sliten mamma idag, kanske beror på halsontet. Jaja så farligt är det inte.

/ Sandr0o


Skitutslag.





Stackars lilla tösen som får gå omkring med dessa utslag. Det ser inte alls skönt ut. Om det inte ser bättre ut imorgon måste vi försöka kolla upp det tror jag. Känns inte helt normalt det här.
Vi verkar ha en till skitnatt framför oss. Evelyn har redan skrikit till två gånger. En lång stund när pappa R satt där inne och försökte få henne tyst och lugn och en lite kortare stund. Detta beteende brukar betyda att natten blir skit. Bläääääääää! Jag orkar inte, skulle väldigt gärna vilja sova. Jag håller mina tummar och försöker krypa till kojs nu för att samla så mycket sömn som möjligt.

/ Sandr0o


Födelsedagskort.


Evelyn fick ett jättefint födelsedagskort hem idag, från Kim och Marcus. Jag tror visserligen inte att Marcus låg bakom någonting på kortet, haha. Det var nog helt Kims förtjänst det. Himla fint tycker jag att det var.



/ Sandr0o


Onsdag it is.


Välling hos pappa imorse.

         
Hur lycklig blir man inte av att sno mammas duntofflor? Gosar med den stora flodhästen som Evelyn fick i födelsedagspresent av Hanna igår.

Evelyn sov i 2 timmar och 40 minuter idag och även jag slumrade till i en halvtimme. Förbannat skönt måste jag säga, efter den natten vi hade. Idag har vi bara varit här hemma och vilat upp oss, eller vilat upp Evelyn snarare. Hon är allt lite kinkig damen men det har gått bra ändå. Men jag börjar bli j*kligt rastlös av att bara sitta inne. Imorgon hoppas jag på att vi kan gå en liten sväng utanför dörren. Men det vet vi inte förns imorgon så det får tiden utvisa.

         
Pysslar för fullt med plocklådan.


Evelyn fick dricka smoothie av banan och mango i soffan. MUMS tyckte hon.

         
Kvällsbus i Evelyns rum innan läggdags.

/ Sandr0o


Eksem?

Jag upptäckte nyss att Evelyn har fått stora knottriga eksem på bakbenen och låren. Dessa måste ha dykt upp på en väldigt kort tid för när hon badade och vi klädde på henne imorse fanns ingenting där.
Vad är det för skit som dykt upp?
Kan man få eksem när man är förkyld bara sådär huxflux?

Evelyn sover iallafall nu lilla tröttmössan. Vi får se hur det ser ut på benen när hon vaknar.

/ Sandr0o


Buenos Dias A Todos.

Efter en inte allt för rolig natt som innebar att vi var tvugna att gå upp ett par gånger och att vi även fick byta lakan i våran säng vid femsnåret imorse har vi åtminstonde startat dagen. Evelyn verkar inte må speciellt dåligt men hon är snorig. Ingen feber änsålänge, vi hoppas det håller i sig.

Dagen som så blir lugn och vi håller oss nog hemma hur tråkigt jag än tycker att det är. Igår var vi ju hemma hela dagen lång också, visserligen med besök så det var klart bättre än hur denna dagen kommer bli.
R åker snart till jobbet och jobbar till 22. Lyckliga vi är över det, blää!!!

Jag skulle behöva städa, verkligen verkligen. Men jag har ingen ork för det just nu tyvärr. Evelyn kommer säkerligen vilja sova snart då vi gick upp vid åtta imorse och då tänkte jag passa på att slumra till lite om jag kan. Annars får jag nöja mig med att vila framför tvn. Efter lite vila kanske jag har ork för att ta tag i städningen. Vi ska ju för sjutton ha kalas på fredag och lördag så det här går inte.

Adios amigos!

/ Sandr0o


1 åringen.



         
Vi ordnade en liten myshörna i soffan med lillans täcke och favorit mjukisarna.

Tänk att jag och pappa R har fått vara föräldrar till den finaste flickan i ett helt år. Att vi numera har en liten ettåring som springer omkring här hemma och förgyller våra liv. Jisses vad tiden går fort, för 365 dagar sedan kom du till oss. De mest fantastiska dagarna i våra liv. Amazing!


Evelyn i mammas mage, dock två månader innan hon ville titta ut.


En tös som var alldeles ny ute i världen myser med sin pappa.

/ Sandr0o


Födelsedagen.

Imorse kändes Evelyn inte varm eller så men när hon ville sova ganska snabbt igen efter första sovstunden tänkte jag att något var galet men fortfarande var hon inte varm. Däremot när hon vaknade igen var hon kokhet och jag tog tempen - 39,2 graders feber. Även fast hon hade ganska hög feber så busade hon på för fullt med Hanna även om hon inte riktigt var lika busig som annars. Om jag hade sån feber hade jag då rakt inte sprungit omkring och lekt överhuvudtaget utan jag hade nog snarare däckat i soffan. 
Jag och Hanna fick ju iallafall sitta och prata i lugn och ro hur länge som helst eftersom lillstumpan sov. Det var längesedan vi sågs så vi hade mycket att catcha up.

Det var egentligen meningen att vi skulle åka hem till min mammas kompis och äta middag idag men eftersom jag upptäckte lillans feber bestämde vi oss för att stanna hemma och vila upp oss istället. Så när Hanna hade gått la vi oss i soffan och mös framför tvn. En kort stund efter ringde min lillebror som ville komma och gratta Evelyn på 1 års dagen med sin kompis. Efter det besöket har vi mest legat i soffan och myst tills pappa R kom hem från jobbet efter åtta.

Jag hade inte ätit något annat än frukost och några mariekex idag så R tog med donkenmat hem till mig. Det var hundra år sedan. Man blir så besviken för man tror alltid att det ska vara godare än vad det egentligen är, eller jag tror jämt det iallafall.
Har inte orkat laga någon mat idag, jag har bara velat mysa med lilla sjuklingen. Vilken 1års dag lilla damen haft då. Mysigt med lite besök har det iofs varit och mycket kramar och pussar har jag minsan fått. Älskade hjärtat!!! Tur att vi ändå inte skulle fira idag, det blir kalas på fredag & lördag!
Även jag känner mig hängig nu så jag ska njuta i soffan framför Paradise Hotel, har inte tittat på det alls denna säsongen men folk verkar ju som galna så nu ska jag se vad alla pratar om.

Jag håller tummarna för att Evelyn inte har någon feber imorgon och att jag själv inte känner mig hängig heller för den delen. VI har träning inbokat vid 11.30 nämligen. Skulle vara roligt med öppna förskolan också, hmm.. Vi får se imorgon helt enkelt!


/ Sandr0o  


Mysbesök.

1 åringen har nyss vaknat och vi väntar på att fina Hanna ska komma hit och hälsa på.

/ Sandr0o


Feberflickan.

Det var en hängig Evelyn som jag nattade för några minuter sedan. Jag tyckte hon kändes varm när vi mös i soffan innan läggdags så jag gick och tog tempen på henne. Visst var hon varm - 38,6 hade hon. Så jag gav henne lite mer mat och bäddade ner henne i sängen direkt. Stackars liten! Första gången hon har feber.
Hon har inte reagerat tidigare på vaccinationen hon fick imorse (om jag förstått det rätt så är det samma som vid 3 & 5 månader) men nu har hon ju feber iallafall. Vi får väl se om det har gått över tills imorgon för att se om det har med vaccinationen att göra eller om det är något annat kanske.

Idag har vi varit runt en sväng i Mörby centrum och sen Ikea. Jag fick med mig min efterlängtade klädstege hem från Åhlens. På Ikea köpte jag ljus, knoppar till våra garderober, galgar och ett litet bord till Evelyns rum. Hann med en sväng in på Mio också och köpte två rosa förvaringspallar till lillans hylla i rummet. När vi kom hem slängde jag ner alla leksaker (som haft sin plats i hennes garderob) och ställde dem till rätta i hyllan. Dessa förvaringslådor kan också användas som pallar, om det nu skulle behövas någongång

Jag hoppas att min lillstora flicka mår bättre imorgon. På sin stora dag och allt. Tänk er, ett helt år har gått sedan Evelyn kom till mig och pappa R. Livet med barn går fort, rasande fort.

/ Sandr0o


Klätterapan Evelyn.

    
Klätterapan.

Igårkväll klättrade Evelyn upp på vårat sängbord och ställde sig. Tre sekunder efter att korten är tagna kliver hon bara rakt ut och ramlar utan att jag hann reagera. Hon trodde väl att hon stod på golvet och att det bara var at traska iväg lilltjejen.

    
Nya favvoplatsen.

Klättra upp och sätta sig på soffstödet och rycka pappa i näsan är skojigt. Det är hennes nya favoritplats tror jag nog.

Nu sover Evelyn sedan 40 minuter tillbaka. Jag njuter lugnet framför tvn i soffan hemma hos mina föräldrar.

/ Sandr0o


BVC.

Nu var BVC-besöket avklarat. Evelyn är numera 74 cm lång och väger 9115 gram. Denna gången hade hon gått upp ordentligt iallafall jämfört med sist. Två sprutor i benet fick hon också, stackarn. Däremot hade hon inget förslag på varför Evelyns spyr sina jättespyor lite då och då
Allting gick bra ändå så det var ju skönt. Mindre roligt var att vi kom hem och upptäckte att vi inte har något vatten idag. Vi hade totalt glömt bort det och herregud vad jobbigt det är att vara utan vatten. R tänkte göra havregrynsgröt men det går ju inte utan vatten. Tvätta händerna kan man glömma. Välling till lillan går också bort. BLÄÄ! Därför tar vi vårat pick & pack och åker till mina föräldrar när R åker till jobbet.

Thats it for now.

/ Sandr0o


Kladdmonster.

Igårkväll fick Evelyn äta lite gröt själv. Hon förstår inte riktigt att hon ska äta den men kladda kan hon. Här har hon smetat in gröt i håret som ni kanske ser. Två horn åt varje håll. Haha.





Kladdmaja!

/ Sandr0o


Lite kalas.

Min kropp är alldeles slut efter ett stenhårt pass pump imorse. Kom hem , duschade och slängde i mig lite käk. Fyra maskiner tvätt är snart klara och då blir det fyra till och så behöver att moppa golvet här innan vi far iväg för en snabb sväng på stinsen och sen kista.
Lite bilder från gårdagens middag:


    
Morbror sover på golvet så honom kan man klättra lite på.

    
Kramas med pappa R. Fikadags.

    
Evelyn fick smaka mariekex, vi firade ju trots allt hennes födelsedag.

/ Sandr0o


Huvudvärk.

Imorse tog vi bussen hem till mina föräldrar. Jag lämnade Evelyn där och så kom Sanna och hämtade mig. Ett pass powerstep och fyfabian vad jobbigt det var. Helt sjukt, vi var döda efter alldeles för få minuter. Sen att hålla koll på alla kombinationer var inte enkelt eftersom vi aldrig gått förut. PUH!

R hämtade oss när han slutade. Vi tog en sväng förbi Onoff och hämtade min kamera, inte hade dom hittat något fel på den inte. Jävla skitkamera bara helt enkelt, så himla besviken!
Fick ett sms om att jag kunde hämta ut min medicin också så apoteket hann vi med innan vi åkte hem.

Vid fem fick vi middagsgäster bestående av min mamma, lillebror och farfar. Vi firade Evelyns 1års dag lite tidigare med min farfar eftersom han är tillbaka i Örebro på den riktiga dagen. Vi åt fläskfile med banan, mandariner, mango chutney och curry. Smarri smarri och till efterrätter hade vi lite prinsesstårta.

R kollar på fotboll och jag har tröttnat på datorn. Har en förbannad huvudvärk också så jag tror jag går och lägger mig nu. Imorgon ser schemat ut som så - träning, tvätt, städning och en sväng till Kista.

Imorgon kommer det bilder igen, jiippiii!!!!


Godnatt på er!

/ Sandr0o


Ser fram emot dagen & kvällen.

Tjingeling!

Som alltid när jag bloggar så sover Evelyn. Jag har sminkat mig och försökt locka mitt hår med plattången, lättare sagt en gjort om jag säger så men övning ger färdighet som det brukar heta.
Ska hoppa i lite mer dugliga kläder än mjukisar så att jag är redo när gullungen vaknar. Då blir det lunch för hennes del och sedan bär det av mot bussen som ska ta oss hem till Sanna & Vanessa för fika. MUMS!

Om busen vaknar tidigare än tänkt så tar vi en sväng förbi centrum och tar bussen därifrån istället.

Hoho ikväll är det Lets dance. YEEEEEES, me like. Då blir det chips och dipp bänkad framför tvn. R slutar 19.30 idag så vi kan titta tillsammans hela familjen.

/ Sandr0o


Nooooo camera.

Jag fick inte ut min medicin på apoteket idag inte. Medicinen jag ska ta får inte skrivas ut av alla läkare så apoteket var tvugna att ringa någonstans och bekräfta något och om några dagar skulle det vara klart för mig att hämta ut det istället. Jag som ville börja redan imorgon men men what to do.

Vi blev kvar länge på centrum, lekhörnan, springa omkring och busa och så mötte vi lillans mormor lite där nere. Evelyn sprang runt inne på MQ och garvade som tusan, ser himla kul ut och att man kan vara så glad.
Idag har vi skrattat hysteriskt mycket. Evelyn har nämligen varit gladare än gladast och skrattat nästan hela långa dagen, så fort jag pratat med henne i stort sett.

Det var en väldigt trött tjej som jag nattade vid niotiden. Hon sov sin nap ganska tidigt och hade inte sovit mer och så mycket som vi busat nu på kvällen är det inte konstigt att hon var trött. Slängt ner alla soffkuddar på golvet, klättrat upp på soffkanten och satt sig där och sedan slängt sig rakt ner i soffan igen, skrattandes. Nya favoritsysslan tror jag!

Imorgon ska vi hem till Sanna på lite fikamys. Det blir trevligt!

Anledningen till att jag inte lagt upp några kort på senaste är att min pappas kamera (som jag lånar) inte har något batteri kvar. Den gamla laddaren jag har här hemma är tydligen trasig så det går inte att ladda och därmed inga kort. Det suger!

/ Sandr0o 


YEEEES!

Imorse var jag på läkarbesök för att träffa en hudläkare och det gick ju alldeles finfint. Fick recept utskrivet så nu ska jag äta medicin i 6 månader framöver. Tänkte försöka gå ner på apoteket när Evelyn vaknar och hämta ut skiten så att jag kan sätta igång direkt imorgon. Hoho så skönt!

Min mamma och mormor har varit här idag på besök en stund och lekt med gosgumman. När dom åkte hem igen slocknade hon illa kvickt och sover fortsatt. Jag har fått upp nya gardiner i köket idag också som min mamma kom med. Har velat plocka undan julen nu ett tag men har inte kunnat i brist på andra gardiner men nu så. Endast en stjärnlampa kvar i fönstret men för att kunna ta bort den behövs en ny lampa så det får bli nästa projekt här nu väldigt snart. Vill inte ha julen kvar för sjutton!!

Om 5 dagar fyller Evelyn 1 år. Wihoo stora tjejen hon gått och blivit.

Förresten så var det ganska roligt igår när vi gick omkring på Stinsen. Evelyn gick omkring och när jag vände mig för att fortsätta lite framåt hade hon bytt håll för att det kom en vagn eller liknande i motsatt riktning som var mer spännande än att följa efter mig. Sen fick jag jaga henne när hon sprang in gapskrattandes i olika butiker och skulle busa. Jag lyfte ut henne och samma visa igen såklart. Lilla
busungen! De flesta människor som gick förbi slängde ur sig ett "vad duktig hon är" eller kittlade henne på huvudet eller liknande. Haha.

/ Sandr0o


Kortis.

Jag sitter hemma hos mina föräldrar och Evelyn sover skönt.
Spining, core och en sväng på Stinsen har vi hunnit med idag. Inte illa pinkat!
Nu vankas lite mat för min del.

/ Sandr0o


Till Cattis.

En av mina kära vänner vill ha ett recept på pastasallad med faijatskyckling så jag är beordrad att skriva ner receptet här så det här är till dig Cattis. Jag hoppas du förstår även om jag tar en väldig snabbgenomgång nu :)

Pastasallad med Faijtaskyckling.

Kyckling
Faijtaskrydda
Pennepasta
Soltorkade tomater
Svarta oliver
Ruccola
Parmesanost
Persillade
Olivolja


Stek kyckligen och koka pastan. När kycklingen är färdigstekt, häll i faijatskryddmixen och vatten. Egentligen ska man vänta tills allt vatten har kokat bort men jag brukar låta en del av "såsen" vara kvar så att man kan blanda det med pastan. Häll i kyckling plus "sås" i en bunke med den nyakokta pastan. Rör om ordentligt. Blanda persilladekryddan med olivolja och låt stå en stund.
Hacka soltorkade tomater i mindre bitar. Släng ner det i bunken tillsammans med oliverna. Häll över persilladeblandningen och blanda runt. Blanda i ruccolan och till sist, riv över massvis med parmesanost.
Man kan skita i persilladeblandningen och använda pesto om man vill. Båda är lika gott.


Servera med en vitlöksbaserad dressing om så önskas, det tycker jag är gott.

Jag håller tummarna för att jag inte glömde något nu så att ni kan laga en god middag borta i Karlstad.

/ Sandr0o


Underbart fin.

Satt och slösurfade och försökte hitta någon passande matta till Evelyns rum. Det ser så tomt ut på golvet nu. Snubblade istället över denna ljuvliga sänghimmel, blixtförälskad. Vi har redan en sänghimmel till Evelyns rum men herregud vad fin denna var. Fin & billig, 99 kronor.




Hittade ingen matta som jag fastnade för (som också passade plånboken) men denna tycker jag är kul och fin. Undrar om den skulle passa i lilldonnans prinsessrum, hmm.


/ Sandr0o


No fooooooood.

Vi har inte ens varit utanför dörren idag och det känns. Man blir så förbannat seg av att bara vara inne utan någon frisk luft. Visserligen har det varit ganska skönt också men jag hade gärna sett att vi kom ut en stund men det blev aldrig av och jag hade ingen ork för det heller, konstigt nog.

Imorgon blir det andra bullar för då blir det dubbelpass på sats på förmiddagen. R jobbar till 22 imorgon också så vi ska allt se till att hitta på något. Jag vägrar sitta hemma. En dags slappning räcker!

Evelyn har halvt matvägrat idag också. Lite gröt på morgonen, en burk hemmagjord köttfärssås med pasta men resten av dagen ville hon inte ha. Jag gjorde gröt nu på kvällen men icke sa nicke, inte ens efterrätt ville hon ha. Så 2-3 flaskor välling har hon tryckt i sig istället för riktig mat under dagen.
Vad är det för fasoner? Det som varit så skönt att hon äntligen börjat äta ordentligt. Tokgumman!

Snart glider R innanför dörren efter en lång dag, äntligen!!
Jag ska sätta igång och skriva adresser på inbjudningskorten till Evelyns 1års kalas. Dags att posta imorgon!
Hungrig som en gnu är jag också. Har ätit lite klyftpotatisar med beasås idag. Hur tänkte jag där? Mina matvanor blir helt konstiga när R jobbar, speciellt när han jobbar sent. Det är SÅ tråkigt att laga mat till sig själv.

/ Sandr0o


Tråk.

Mycket snart sticker R iväg till jobbet och kommer inte hem förns efter tio ikväll. Usch vad vi vill ha honom hemma idag och vi har inga som helst planer för dagen heller. Fy vad tråkigt!

/ Sandr0o


Igen och igen.

Jag hade en känsla av att Evelyn skulle spy ikväll, denna känslan känns väldigt otäck. Alldeles nyss besannades denna känsla. Det kom inte fullt lika mycket som det brukar göra men ändå tillräckligt för att behöva tvätta underlakan, pyjamas och hennes två snuttefiltar/gosedjur. Jag blir tokig på det här. Det är inte så att hon spyr jämt men jag tycker ändå att det känns jobbigt. Hon ska väl inte behöva spy överhuvudtaget egentligen? Det kan ju inte vara normalt att det ska vara såhär?

Imorgon är det jag som ringer Bvc när vi vaknar. Vi har ju gått i märsta förut men eftersom vi flyttat måste jag ringa dem här i väsby så att vi kan få gå där och nu är det verkligen på tiden. Jag vill väga lillskruttan och höra om dem kan förklara varför hon spyr eller åtminstone vad jag kan testa för att hon inte ska spy kanske? Vad vet jag. Sen är det ju 1års vaccin som ska tas också.

Nej nu ska jag ta och leta upp nummret dit och sedan kolla på film. Så får det bli!

/ Sandr0o


Hundsaten.

Dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi hade tänkt ta en liten prommis och en sväng ner på centrum hela familjen. Istället ringde telefonen och Rs morfar plus sambo ville komma och fika och ge en försenad julklapp till Evelyn. Det hade varit så skönt att bara vara vi och mysa idag då det varit så mycket sista tiden. Födelsedagar, flytt, jul, skruvande och en massa fixande här hemma. Bara en dag utan måsten och besök men det var trevligt med fikabesök också så det får helt enkelt bli nästa gång R är ledig, på söndag.
Sen har vi fullt upp igen eftersom trollungen fyller 1 år den 19e.

Jag och Sanna var på yoga idag vid sex. Min sammanfattning av den timmen är att jag hatar den där jäkla hunden, vadå viloposition? Jisses. Yoga är nog inte min grej riktigt, en ganska meningslös timme ur mitt liv. Jag vill vara svettig, ha sådär lagom ont i kroppen för att man presterat och känna mig duktig när jag lämnar gymmet och det gjorde jag verkligen inte idag. Men på onsdag kör vi först spinning och sen ett pass core och på söndag pump igen, det blir kul. Får se om jag hinner med något mer den här veckan då R jobbar sånna pissiga tider, jag håller tummarna så jag får lite rutin annars rinner det bara ut i sanden som så många gånger förut.

Nu ska R och jag kika film snart. Lillan är fortfarande uppe, hmm, men somnar snart. Hon har för övrigt nästan helt matvägrat i två dagar nu. Bara välling och det blir hon inte mätt på inte så resultatet blev att hon inatt har vaknat och ätit två gånger. Not good! Vi fick i henne lite yoghurt med mosade äpplen och kanel med musli.Det blev vi glada för. Inatt kör vi no food så att vi hamnar i rätt ordning igen, äta på dagen och inte på natten. Håll tummarna!

Imorgon drar helvetesveckan igång, sena kvällar vareviga dag ungefär. FY!

Movietime.

/ Sandr0o


Big baby.

Startade dagen med ett pass bodypump med Sanna & Cribbe. Helvete vad jobbigt vill jag meddela, benen skakade så förbannat när det var dags att gå ner för trappan och åka hem igen. Träningsvärk 100 imorgon I guess. När jag kom hem till min fina familj igen stack vi till Maxi och handlade ltite mat, en sväng in på Big Baby blev det också. Handlade med mig små skålar med lock så att jag kan göra storkok av mat till Evelyn och frysa in.


Evelyn var facinerad av alla leksaker.

         
Ute på galej. När det var dags att åka hemåt och lämna butiken stack Evelyn iväg åt andra hållet.

    
Påväg till bilen för färd hem.

Hemma satte jag igång med middagen som idag var tacos, precis som i fredags. Vi hade så mycket sånt tjafs hemma så det fick bli det igen. Inte mig emot för det år ju SÅ gott. Lagade även massa pasta med köttfärssås till lillan och frös in. Nu hoppas vi att hon gillar det sen när det är dags att smaka.

Kvällen har vi tillbringat mysandes framför tvn eller springandes fram och tillbaka till spegeln i hallen då vårat busfrö älskar att springa dit skrattandes och sedan ställa sig vid spegel och gapskratta och kika om någon av oss jagar henne för att ta bort henne från spegeln igen. En miljard gånger kan vi roa oss med detta men det är hur kul som helst att se henne skratta så underbart. Trollunge!

Imorgon blir det ett yogapass med Cribbe & Sanna på kvällen. Innan dess har vi inga planer ännu men R är ledig så något ska vi väl sysselsätta oss med.

På tvn zappas det mellan Scream och Barcelona. Jag ger nog snart upp och lägger mig och läsaer bok, ljuvligt!

/ Sandr0o


Spyisen.

Evelyn var lite smågrinig på kvällen och när det var läggdags kände jag på mig att hon skulle spy. Jag lyfte upp henne och började gå mot hennes sovrum och så plöstligt så gör hon något som liknar en hulkning och då var det klart, hon kommer att spy. Tre sekunder senare flyger innehållet i hennes mage upp på mig, henne och golvet. Stackarn! Jag fattar inte, varför spyr hon? Är det något hon äter? Vad? Hon har inte ätit något som hon inte brukar äta förutom mannagrynsgröt och det fick hon av min mamma häromdagen och då spydde hon inte alls.

Vi slapp iallafall byta sängkläder och tvätta täcken hit och dit eftersom vi inte kom så långt som till sängen. Alltid något!

/ Sandr0o


Skön dag.

    
Massa bus i rummet.

Vi startade dagen lugnt och skönt. Evelyn vaknade tidigt idag igen (8.30) så vi tog med täcket och la oss i soffan och kikade på disneydags. Händige Manny verkade lillan tycka var ganska spännande att titta på, väldigt pedagogiskt barnprogram måste jag säga. Hon åt lite lite välling och efter disneydags somnade vi om och vaknade strax före tolv av att solen sken rakt i ögonen på oss.
Lite lunch och ett långt bad senare tog vi en sväng på centrum, spanade i butiker, lekte i lekhörnan och handlade hem blå castello ost till middagen.

När R kom hem åt vi middag. Potatisgratäng blandat med köttfärs och blå castellon. Så förbannat gott. Tilll det hade vi faktiskt sallad. Vi har aldrig sallad till maten här hemma, aldrig aldrig aldrig. Men det ska det bli ändring på nu för det är sååååå gott.

Imorgon vid halv elva ska jag befinna mig på Sats för att möta upp Sanna & Cribbe och gå på pump. Oj oj hur ska det här sluta? Vi kommer vara döda. Men det blir kul!

/ Sandr0o


Fredagsbilder.


I väntan på mormor.

         
Evelyn sprang omkring och åt banan, mindre bra. Sanna & Vanessa. Evelyn hade på sig en kofta som jag tror att hennes gammelmormor gjort. Numera använder vi den som bolera då den egentligen är för liten.

         
Bänkade framför Lets Dance. Sanna är glad och Kimmi äter godis ;) Evy gosar med Cattis innan läggdags.

/ Sandr0o


Väggordet.

Det blev ganska sent igår så jag orkade inte slänga upp kortet på väggordet så det kommer här istället.


Det ser ut som att det sitter på sniskan men det är bara jag som inte kan hålla kameran rakt.

Evelyn sover, jag kollar på The Hills och snart kommer pappa R hem. Då blir det god middag och mys resten av kvällen och imorgon är han ledig. Jag tittar in lite senare igen.

/ Sandr0o


Memories are forever...

Finaste tjejen ligger och sover. Jag har passat på att sminka mig, fixat sallad tills middagen och plockat undan lite smått. När jag stod och fixade med grönsakerna unnade jag mig faktiskt ett halvt glas vitt vin, det är ju trots allt fredag idag.

Vi gick ut och promenerade lite och tog en sväng förbi hudkliniken som ligger nära oss. Jag fick en tid på torsdag!!!! Äntligen kanske jag kan få bukt på mina problem som hållt i sig i flera års tid nu. Så ska det inte vara, det vore underbart skönt så jag håller mina tummar på att det ska gå bra.

Min mamma var här och hälpte mig att få upp ett väggord. Numera står det "Memories are forever..." på väggen ovanför tvn. Bild på det kommer senare. Jag tycker att det blev himla fint. Jag ÄLSKAR väggord.

Det visade sig att Cribbe också ville vara med oss ikväll så nu blev vi ett helt gäng som ska äta och kika på lets dansa. Men vi kallar det fortfarande för en tjejkväll ;p hälften kvinna, mohaha. Första gången han får träffa Evelyn också, dåliga människa ;)


Väggordsbilden kommer ikväll!

Ha en underbar fredagskväll.

/ Sandr0o


Freeeeeeeedag.

Godmorgon världen!

Evelyn vaknade tidigt imorse (08.25) så då fick jag pallra mig upp ur sängen. Vi hoppade i ett varmt härligt bad tills pappa R kom hem från träningen. Påklädning, frukost, matlagning och en sväng till soprummet senare gick R till jobbet och jag & Evelyn lekte lite i hennes rum. Det var en trött tjej som lekte så jag la ner henne i sängen och gick ut (vanligtvis brukar jag stanna någon minut) och det gick hur bra som helst. Jag var inne och kikade på henne nyss och då sov hon så gott.

Vi har inga planer för dagen förns till kvällen, alltså tacodinnern. Nu ska jag plocka undan i köket, slöa framför tvn och passa på att äta tidig lunch då jag hoppade över frukosten.

En tur ut i det fina vädret vill jag hinna med. Man bli så slö av att vara inne!

/ Sandr0o


Piff&Puff.

    
Äter mat hos farmor & farfar igår. Smaskade banan hos mormor idag.

Idag har vi som ni vet varit och fikat hos Cattis med girlsen. Vänner, hundar och barn, det blir en salig röra det där. Evelyn var rädd för hundarna i början när vi kom dit (precis som förra gången) men efter en stund så gick hon omkring på golvet med hundarna utan att vara rädd. Så långt kom vi inte sist inte!

    
Sleeping beautys bak i bilen, Evelyn & Vanessa. Vovvarna.

    
Sanni & Vanni. Kimmi och Evelyn hälsar på vovven.


"Heyyy kompis".

Sen vi kom så har jag hållt på och piffat lite i Evelyns rum.

         
Ett väggord är numera uppsatt på väggen. Jag har pysslat med dekorplast och gjort prisesskronor som ni ser, dock är jag inte nöjd med resultatet då färgen inte är riktigt guldig. Det blir till att köpa ny plast och fixa om. En söt klädhängare har kommit upp bakom dörren.

Imorgon kommer flicksen hit för tacodinner och säsongspremiären av Lets Dansa. Som jag har längtat efter att det ska börja igen. I love lets dansa och imorgon smäller det. Det kommer bli supertrevligt. Jag är dessvärre väldigt besviken på att Idol Rabih ska vara med, huuuja!

/ Sandr0o


TrippelBläää.

Jag blir så trött. Kollade om Rs chef lagt upp schemat och fick en otrevlig överraskning. Kvällar och en miljard stängningar. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att ta åtminstonde lite hänsyn till hans önskemål som han lagt fram hundra gånger minst. Varför ska han behöva jobba kväll jämt till 19, 20 eller 22? Det finns hur många andra anställda som helst som också kan jobba kväll, vad hände med alla deltidare som går i skolan och bara kan jobba kväll? Enda gången som R får jobba dag är på lördagar för att han ska ta varorna. Inte okej!

Jag menar såklart inte att han alltid ska få jobba dag men det vore trevligt om chefsaten kunde ta någon som helst hänsyn till att han faktiskt har en familj att komma hem till. En dotter som precis vaknat när han går till jobbet och som allt som oftast sover när han kommer hem eller precis ska sova.

Jag blir verkligen så trött på den skiten. Egentligen behöver det ju inte ens handla om att han har familj utan bara den enkla anledningen att man ett flertal gånger lagt fram ett önskemål om schemaläggningen och varje gång blivit totalt dissad utan någon som helst bakomliggande orsak i mina ögon. Men jag är inte förvånad, jag hade inte väntat mig något annat av henne men tröttsamt blir det.

Jag tror inte att det handlar om kan, utan snarare om vill.

Usch!

/ Sandr0o


Barnkammarboken.

Idag har varit en dag med alldeles för många måsten. Måste tvätta, måste städa, måste måste måste!
Tvättat till förbannelse idag och stressigt blev det innan vi skulle iväg på middag hos Rs föräldrar. Jag hann inte ens hänga in den sista tvätten och då kom vi ändå 40 minuter för sent hem till dom. Shit happens, det var bara att börja plocka när vi kom hem vid nio även om det hade varit fasligt skönt att bara slänga sig i soffan och glo på tv.

Min mamma & pappa kom förbi en sväng idag för att lämna två barnstolar och en korgstol som jag haft när jag var liten. Med sig hade dom massor med mat, fläskfile, köttfärs, kyckling, lax and you name it. Nu är det i princip proppfullt överallt. TAAAAACK!

Efter att vi fått hit korgstolen så har hon klättrat i och ur den titt som tätt och det ser så himla gulligt ut. Mammas hjärta! Idag har vi fått upp den nya sänghimmel till hennes rum och det blev väl sisådär men helt okej skulle jag tro. Blir mer ett rum nu med mera möbler och saker iaf. Måste se till att samla ihop allting som vi ska borra och sedan låna en borr så att det blir gjort. Helst hade jag velat ha det klart typ.. IGÅR! Haha..

Jag har kommit på en till sak som Evelyn önskar sig i födelsedagspresent, en barnkammarbok. Det finns ju en massa olika och jag vet inte riktigt vad det är för skillnad på dem men det verkar vara en mysig bok.



Imorgon verkar det som att det blir fikatime hemma hos bästa Cattis. Mysigt. Måste passa på att umgås med lilla fjärten innan hon flyttar far far away (kanske överdriver lite men 1:40 minuter med tåg är tooo far). Hur ska vi klara oss här hemma?

/ Sandr0o


Mysunge.

Vi kom aldrig iväg till centrum idag då Evelyn valde att vakna senare än jag trodde från sin nap. Min mamma kom hit på besök istället. Jag städade Evelyns rum lite snabbt och ställde sedan iordning möblerna som de ska vara. Nu börjar det iallafall likna något även om det är lite piff hit och dit kvar, en sänghimmel ska upp, saker på väggarna och bra leksaksförvaring men allt tar sin tid.

Jag och Evelyn tog ett härligt bad nu på kvällen då jag frös som en gnu. Evelyn fick mysa i sin morgonrock tills det blev läggdags. När pappa R fikade vi med knäckemackor med ost & gurka. Mums!

    
Invigning av Burberry morgonrocken ikväll som vi fått av fina Hanna.

Nu väntar lite läsning i sängen innan jag sluter ögonen för denna dagen. Imorgon ska jag för första gången tvätta i tvättstugan i huset, ska bli skönt att få undan all skittvätt som ligger. Jag ska försöka pallra mig iväg på ett pass på Sats efter det och sen vaknas det middag hemma hos Rs föräldrar.

/ Sandr0o


Bilder från igår.

    
Vi hälsade på pappa R på jobbet innan mina föräldrar skjutsade hem oss igår.

    
Evelyn promenixade lite på Coop.


När vi kom hem fick vi oväntat besök av Tim & min lillebror.

    
Evelyn kramar Pluto. Läser bok med morbror Robin.

/ Sandr0o


Sömntutan.

Jag sitter och väntar på att pluttis ska vakna. Hon har sovit i två timmar snart. Stackarn är väl extra trött nu när hon är så snorig, hon vaknade snorig på nyårsaftonsmorgonen. När hon vaknar får hon lunch och sedan ska vi gå till centrum är det tänkt. Vi får se när hon vaknar, lilla damen och vad vi hinner med.

Igår när R kom hem från jobbet skruvade vi ihop Evelyns hylla så idag när han kommer hem ska vi ställa iordning hennes rum och plocka in i alla garderober. SKÖNT!

Thats it for now.

/ Sandr0o


Promenad, check!


Lillan i vagnen med en av sina julklappar.

Vi tog en promenad hem till mina föräldrar. Det tog ganska exakt 50 minuter att gå hit, fy vad svettig jag var när vi äntligen var framme men sen började jag frysa såklart. Nu ligger lillan och sover sin andra nap eftersom hon somnade så tidigt första gången så blir det två naps på en dag.

När hon vaknar ska vi väl börja röra oss hemåt igen skulle jag tro men nu tar vi bussen för det är så mörkt ute. Mörkt & kallt!



/ Sandr0o


Långpromenad kanske?

God morgon!

Evelyn sover nap tidigt idag och jag slappar i soffan och surfar runt lite.
Igår strax före nio lämnade Rs mamma och pappa oss då allt skruvande var klart. PUH vad skönt att det är klart. Nu är det bara att plocka in det sista i garderober och badrumsskåp. Vi har visserligen Evelyns hylla kvar att fixa men den är lätt så det gör jag idag eller imorgon när Evelyn sover.

När busen vaknar tror jag att vi ska ta oss till bussen och åka hem till mina föräldrar en stund. R jobbar till tio och vi har inga planer för dagen så något måste vi ju hitta på. När jag tänker efter så kanske vi skulle ta en promenad istället. Det är ju härligt väder ute iaf, lagom kallt och solen skiner. Vi får se hur länge lillan tänker sova helt enkelt.

         
Hjälper pappa att fixa och dona. Skruva skruva!

/ Sandr0o


Otippat va?

Den här har ni nog inte sett förut ;) haha. Liksom alla andra bloggare fyller även jag i dessa frågor. Enjoy!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ploppat ut en perfekt liten unge.

2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Skippar nyårslöften.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Sanna blev sexy mama.

4. Dog någon som stod dig nära?
Min fina farmor.

5. Vilka länder besökte du?
Dåligt med resande i år.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Utomlandssemester.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Den 19 januari då världens finaste flicka kom till världen.

8. Vad var din största framgång 2009?
Evelyn.

9. Största misstaget? 
Det kan man ju undra? Inget speciellt skulle jag tro.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte mer än vanligt.

11. Bästa köpet?
Våran lägenhet.


12. Vad spenderade du mest pengar på?
Räkningar kanske? Annars vet i tusan, säkert massa onödigt tjaffs.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Evelyn vareviga dag.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? 
Dj White Magic - Vart ligger landet där man böjer bananerna.


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare.


/ Sandr0o


Nyårsbomb.

    
Nyårsgrupp som Cattis och Kim så fint hade knåpat ihop själva till mig och R.

    
Sanna & Vanessa. Lilla familjen.

         
Sussie rocks on. Andrés och Vanessa, pappa upp i dagen någon? Blev lite pömsig.

         
Förrätten, överbakad hummersoppa med vitlöksbröd och löjrom. Lite häng i Evelyns rum.

         
Kim och Marcus. Spela Party Alias. Sanna och Evelyn spelar kort.

         
Leker för fullt. I love this game! Evelyn var uppe SENT, hon somnade inte förns en stund efter fyrverkerierna. Här spanar dom ut genom förnstret innan tolvslaget.

         
Älskar den här bilden på fina Cattis. Sanna firar tolvslaget. Morsorna skålade!

    
Pappa R och Evelyn kikade ut genom balkongdörren lite snabbt på fyrverkerierna. Marcus (nyktrast av alla om någon undrar) skålade med sprite.

         
Sanna höll fast vid sin enda alkoläsk under kvällen. Pappa & pigg dotter. Mamma & trött dotter.

         
Efterrätten bestod av vitchockladmoussetårta med smaskiga frukter till. R ville inte vara med på kort. Trötta ligan!

Jag glömde ta kort på huvudrätten men vi åt iallafall oxfilé med potatisgratäng, beasås, rödvinsås och en god sallad. MUUUUUMS!!!

/ Sandr0o


Ikeapromenix.

    
Från spekvällen igår, Kimmi och Evelyn.

Idag har varit en lång dag. Som ni vet har vi varit på Ikea med mina föräldrar då vi behövde ett släp för att komma hem med alla nödvändigheter. En dubbelgarderob till mig, en garderob till R, en till Evelyn, ett badrumsskåp och en hylla till Evelyns rum.
Rs pappa kom hit och hjälpte R att skruva ihop. Några timmar senare var min dubbelgarderob klar, så skönt att äntligen ha en stor fungerande garderob. Det har jag inte haft sen jag bodde hemma.
Imorgon fortsätter skruvandet så att vi får lite ordning och reda här hemma för nu står det kartonger med olika Ikeaprylar lite här och var.

    
Evelyn invigde sina söta adidasskor på "riktigt" idag när hon promenerade omkring på Ikea.

/ Sandr0o


1 Januari.

Vännerna gick utanför dörren för en kort stund sen. Vi hann med en omgång av Absolut Överens och två varv Party Alias. Jag älskar verkligen spelet Alias, så himla roligt. Man får skratta så in i norden och det gillar vi!
Chips & dipp och annat smarrigt hade vi att tugga på, mums. En alldeles perfekt fredagskväll och start på det nya året.

När R skulle lägga Evelyn ikväll när vi andra spelade spel så hörde jag hur hon började panikskrika efter en stund och R ropar på mig. En kalaspya låg i sängen och på golvet... IGEN! Jag förstår inte varför hon spyr? Sist var ju dagen före nyårsafton. Nu har det åtminstonde inte varit med någon lax i bilden. Varför sker det alltid vid läggdags? Det händer aldrig annars utan just en stund efter att man lagt henne att sova för kvällen. Jag skulle mer än gärna vilja veta varför det är så.

Nu är det bäst att krypa till kojs för att ta igen lite av sömnen vi missade föregående natt. Jag sov två timmar på dagen när Evelyn sussade, underbart skönt men inte tillräckligt.
Imorgon vaknas det storshopping på Ikea, jag längtar. Det ska bli såååååååå skönt att få ordning på kläder och ting.

Godnatt!

/ Sandr0o


Nyårsoutfit.

Seg dag som det sig brukar vara på nyårsdagen. Vi somnade runt femtiden imorse och vaknade igen tio i tio när Evelyn vaknade. Hon sov i sitt eget rum för första gången inatt och det gick jättebra, hon váknade till en gång precis innan vi skulle gå och lägga oss bara. Inatt får hon sova i sitt rum igen, så himla skönt att vi inte behöver störa varandra på natten.

Imorse när jag klev upp ville jag genast blunda igen efter att jag kommit in i köket och vardagsrummet, fyfan vad det såg ut. Saker precis överallt. Jag och Evelyn tog ett långt härligt bad medans R plockade undan. Vi har precis röjt det sista, alltså flyttat in köksbordet i köket igen och ställt iordning soffan.

Om en kort stund kommer Cattis, Rasmus, Kim och Ella hit och spelar lite spel. Lagom myskväll med lite gottis att tugga på efter gårdagens partaj.

    
Jag och ehm väggen. Min nyårsblåsa.

    
Jag hade dukat med silvriga julgranskulor och massa ljus. Min fina flaska som jag beställt på systemet, den är klädd i rosa typ sammet kanske (?).

Bilder och mer om kvällen igår kommer upp imorgon hade jag tänkt mig. Nu ska jag slänga på lite smink innan gästerna kommer. Imorgon vaknas Ikea på morgonen och sedan montering av garderober, badrumsskåp och hylla. Wihoo vad kul men ack så nödvändigt ;)

/ Sandr0o


2010

Nu har de sista gästerna precis gått utanför dörren. Det blev en trevlig nyårsafton som var alldeles lagom av allting tycker jag, trevligt värre. Nu säger vi godnatt, bums i säng. Ett lite försenat gott nytt år till er alla!



GOD NATT!