Smultron växer.

Det är svårt att ta en bra bild på magen tycker jag. Mycket bättre än såhär blir det inte. Min tatuering har lixom ändrat vinkel eftersom att magen står ut så mycket. Hoppas den inte blir helt konstig desto mer magen växer men det är väl smällar man få ta isåfall :) Usch jag är sugen på CocaCola. FyFyFy!



Magen v.23

Jag och smultron har legat i badet en bra stund idag. Jag läste en bok medans smultron levde ordentlig rövare i magen. Helt otroligt..

/ Sandr0o

Presenter.

I lördags var jag & R + min familj hos min mormor och morfar och firade min morfars födelsedag. VI åt smörgåstårta och någon slags efterrättstårta som min mormor hade bakat. Mitt i alltihopa springer min mormor upp på övervåningen och hämtar ner en liten påse och ger till mig. I den ligger det en liten pyjamas och en body med matchande mössa. Yttepyttesmå var dem minsan. En liten present till mig, R och lilla smultron såklart. Så himla sött med alla dessa bebisgrejer.



Jag tror för övrigt att det är dags att börja kika på en barnvagn snart, det är verkligen en djungel och folk säger ju att det kan ta en himla tid innan man får hem sin vagn. Visserligen är det ju fyra månader kvar men det skadar verkligen inte att vara ute i tid med tanke på att det är så mycket annat som ska göras sedan också.

/ Sandr0o

Cupcakes för hela slanten.

 Idag är jag ledig. Äntligen. Har verkligen lidit över att jobba i helgen, speciellt eftersom R har varit ledig. Men men vad gör man, det är bara att bita ihop och komma igen. Som sagt så är jag ledig idag men inte bara idag utan även imorgon och som om inte det vore nog så är jag ledig i helgen också, tillsammans med R. Kalasbra ju.
Tog en rejäl sovmorgon imorse och vaknade strax efter tolv, käkade frukost och tittade på gårdagens Miami Ink. Sedan var det dags att skjutsa R till jobbet. Fick för mig att jag skulle baka cupcakes eftersom jag ändå inte hade något vettigt för mig. Stack in på Coop och köpte karamellfärg och lite kuligt strössel. Satsade på röd karamellfärg, hjärtströssel och silverkulor. Nästa gång kan ni ge er sjutton på att jag åtminstonde ska ha flera olika karamellfärger och gärna något roligt annourlunda strössel.Men visst ser det smaskigt ut? Kan tänka mig att man kommer att få kämpa för att ens få i sig en muffins, så sött så sött.

 
 Hälften är chokladmuffins med vita choklad bitar i och den andra hälften är vaniljmuffins med hallon. Testade även att göra två vaniljmuffins med hallon och philadelphia(?)fyllning. Har inte en aning om muffinsarna överhuvudtaget är goda men dom ser väldigt lockande ut iallafall. Mormor var här nyss och hämtade en varsin till henne och morfar så dom fick något att mumsa på till kaffet. Ikväll blir det fika här hemma för att testa mina cupcakes. Vi håller tummarna för att det smakar bra.

/ Sandr0o

Ångest med stort Å.

Hela jag bara sjönk genom jorden. All glädje bara försvann och humöret hänger inte långt ovanför deppsträcket.
Jag har ingen lust längre. Bara jag tänker på att jag måste gå upp imorgonbitti för att åka till jobbet känns det som om jag vill spy. Ångest kallas det, förbannad jävla ångest. Jag vill verkligen inte. Om jag bara hade sluppit köra skift hade jag nog inte känt likadant. Det här är alldeles för mycket för mig just nu. Jag klarar inte av det, pressen, stressen och allting som kommer med det. Jag börjar tvivla på mig själv och min egen förmåga. Jag befinner mig i en period just nu när allting inte är som det brukar vara, jag är inte alltid som jag brukar vara. Mitt humör, min självkänsla, min stresstålighet, min kraft och ork överhuvudtaget är inte som den en gång var. Allting känns annorlunda och det känns allt annat än bra att lägga till en massa press och stress på det. Det får mig att inte må bra. Usch usch usch. Jag vill verkligen inte.
Det här borde ju vara en period när man bara njuter av livet och mår fantastiskt av längtan till det kommande äventyret men så känner jag verkligen inte. Det känns snarare som om jag ska gå under. Under ytan, långt långt ner.


/ Sandr0o

Månadens medarbetare.

Fick precis ett sms från chefen om att jag måste rösta på månadens medarbetare NU.. Tror hon har påminnt mig tre gånger idag men jag har för fan minne som en liten guldfisk.
Ville verkligen inte rösta på någon alls. Jag hade velat rösta blankt. Man borde få rösta blankt. Jag menar nu blev det ju bara en röst för att jag var tvungen, hade ingen som helst bra motivering egentligen. När ingen står ut i mängden är det svårt. Vissa står väl iofs ut i mängden för att dom kan mer än andra men det är ju inte så konstigt om man har jobbat under en mycket längre period.
Nu är rösten lagd iallafall så nu behöver jag inte fundera på det mera.

Hoppas det blir lättare och roligare att rösta nästa månad. Lite kämparglöd och initiativsförmåga från våra medarbetar tack :)

/ Sandr0o

Festa eller inte festa? Det är frågan.

Jag skulle vilja att någonting riktigt roligt händer. Vad skulle det vara då tro?
Det har jag inte den blekaste aning om. Bara någoting roligt. Hmm.
Skulle vara lite småtrevligt om det var någonting som man inte brukar göra allt för ofta.

En liten idé slog mig. Jag har inte varit ute på jag vet inte hur länge, långt innan jag blev gravid.
Det skulle vara otroligt kul att gå ut på krogen. Och nej jag har inga som helst planer på att dricka alkohol eller röka för den sakens skull. Det handlar mer om att få spendera mer tid än vad som är nödvändigt framför spegeln och göra sig lite extra fin, omsorgsfullt välja vilka kläder man vill ha på sig, testa olika frisyrer och sminkningar och annat som man inte gör allt för ofta. Sedan om att få skratta, dansa och ha roligt med mina vänner i en trevlig miljö.

En kommentar jag har fått angående detta är "Du är gravid, du ska väl inte gå ut."
Vad sägs om hela baletten?
Det låter som om jag skulle befinna mig på stadens alla krogar hela nätterna men det förstår väl folk att jag inte menar? Om inte så gör ni det nu :)



Bör gravida hålla sig undan krogen?


/ Sandr0o

Cash is king.

Imorgon är det löning, som jag har längtat. Jag förstår inte riktigt varför jag har längtat så mycket? Egentligen?
Jag menar det finns egentligen inget nöje kvar i att få lön. Det är inte som tidigare när man kunde springa ut och sätta sprätt på en stor del av pengarna, nu åker ju absolut det mesta in på sparkontot. Visserligen är det ju härligt att se att det växer på det kontot men det finns lixom ingen ordentlig glädje bakom det hela. Inte alls samma glädje som att sticka iväg och shoppa precis vad man känner för iallafall. Men å andra sidan kommer jag väl känna mig desto gladare sedan precis innan flytten när jag kan köpa de saker som jag verkligen vill ha istället för att behöva tänka att "vi köper det billigare så räker pengarna längre" även fast jag egentligen inte vill ha det. Den glädjen kommer nog bli enorm iofs så jag kanske ska sluta klaga right about now... PUNKT!




/ Sandr0o


Lyckliga ögonblick.

Igår låg jag och R och myste i sängen och tittade på Magnus Betnér - I ditt ansikte. Magnus Betnér är ju förövrigt to die for men det var inte det jag skulle ägna detta inlägg åt. När vi ligger där och tittar känner jag plötsligt en konstig känsla och jag känner hur jag stannar upp och bara koncentrerar mig på en sak, det känns som om jag slutar andas. Jag antar att R märkte att jag betedde mig annorlunda för han frågade vad det var och jag tog hans hand och la den på min mage tillsammans med min hand. Vi väntar och så plötsligt känner man små sparkar, precis som jag trodde. Så pass kraftiga sparkar att man verkligen kände och såg dom när magen rörde på sig. Hur jävla häftigt som helst. Helt enorm känsla. Har inte känt någonting tidigare förutom lite "bubbel" som jag egentligen inte har en aning om vad det varit men nu finns det ingen tvekan längre. Det där var sparkar. Nu har jag känt av busfröt massvis med gånger sedan igårkväll.
Imorse var jag tvungen att kliva upp och skjutsa R till jobbet runt halv tio tiden, kände mig fruktansvärt trött och slängde mig genast i sängen igen för att sova. Trodde jag ja. Lilla bebis i magen hade vaknat och sparkade hej vilt vilket gjorde det väldigt svårt för mig att försöka somna om, jag låg ju hellre omedvetet och koncentrerade mig på denna underbara känsla. Till slut lyckades jag trots det somna om. MEN jisses vilken häftig upplevelse. 



Det rör sig mest hela tiden.

/ Sandr0o

Dagens garv.

HUR FAN TÄNKTE DOM NU?!



Och för er som inte ser det så är det tydligen en liten flicka på bilden. Min & Robertos lilla flicka. HAHAHAHAH!
Fyfan man kan ju tro att jag prasslat lite med brevbäraren, känns inte ungens hudfärg lite väl mörk?

/ Sandr0o

Gulli gull.

Nu tror jag bestämt att det snart är dags att sova. Fastnade framför datorn direkt när jag kom hem från jobbet, kanske dags att försöka slita sig nu men det är svårt när bloggkollen talar om för mig att jag har 122 nya inlägg att läsa. Mina ögon svider nu som tusan, vad klen jag har blivit.
Men trött är jag, det ska jag få be att tala om för er. Trött trött trött. Endast två dagar kvar till en helt ledig helg. Fantastiskt!
För övrigt så shoppade jag världens gulligaste lilla grej när jag var i Täby i måndags medans R körde halkan.



Alltså.. Är den inte hur gullig som helst? Då ska ni känna på den också, jag skulle verkligen kunna ha den som mitt lilla gosedjur. Så himla mysig att ta i. Våran plutt kommer se ut som en gullig liten nallebjörn i den.


/ Sandr0o

Längtan efter vintern.

Fyfan vad jag är dålig på det här med att blogga. Jag har ingen diciplin utan låter mig styras av mitt humör, kommer verkligen in i olika perioder och nu har det varit torka som ni säkert har märkt. En sak som inte alls hjälper den bloggande Sandra är att chefen har spärrat internet för oss vanliga dödliga så nu kan man ju inte blogga på rasten längre. Det suger kan jag tala om! Haha..
Idag var en skön glidardag, började klockan tio och vid två tiden begav jag, Kim och våran chaufför Marcus oss till Råsunda för lite provsmakning av burgare osv. Ingenting som vi inte hade kunnat göra själva på jobbet kanske, ganska meningslöst med andra ord MEN det var ju förbannat skönt att slippa vara på jobbet, även fast det bara handlade om några enstaka timmar. Hallelulja!
Fick ett litet gratulationssms av en av mina gamla närmaste vänner häromdagen. Oboy vad jag blev glad när jag såg vem det var ifrån, faktiskt. Himla roligt att höras av och jag har i ärlighetens namn tänkt tanken på att höra av mig ett tusental gånger men det blev så konstigt sist så det blev aldrig av. Nu verkar det dock som om vi ska försöka planera in en liten dejt till helgen och det låter riktigt trevligt, det ser jag fram emot.

Jag älskar att ha roliga saker att se fram emot.

14 okt - MVC, tycker att det är lika roligt att gå dit varje gång.
15 okt - 3D ultraljud så vi får se vad det är för en liten filur som lurar där inne.
16 nov -  Lilla jag fyller ju 20 stora år.
20 nov - Då har jag rätt att sluta jobba och få min havandeskapspenning. YES!
24 nov -  Jag & R har varit tillsammans i 1 år och vi ska gå på föräldrakursen för första gången.
15 dec - Inflyttning i lägenheten.
17 dec - R fyller 20 år.
28 jan - Vårat smultron ska komma till världen.
 

Förutom alla dessa roliga och spännande saker så är det ju julafton, nyår, massa födelsedagar, MVC besöken, temamiddag (?) och en hel del andra saker att se fram emot. Jag ser fram emot en underbart mysig vinter med andra ord. Vet ni en sak som jag längtar efter?
När julkalendern sätter igång vill jag smyga upp och sätta på en kopp te och tina en lussebulle och sedan krypa tillbaks ner i sängen för att titta. Det låter så himla mysigt i mina öron. MMMMMMMM... Jag riktigt längtar!
Hallelulja moment!



/ Sandr0o

FREITAG!

Idag har jag varit gravid i 142 dagar. Hej & hå vad tiden går, det är ändå ganska många dagar känns det som.
Kom hem från jobbet för ett tag sedan, hade inte alls någon lust att kliva upp ur sängen imorse när jag kände hur halsen höll på att fräta sönder och mitt huvud sprängas i tusen bitar. Jag har verkligen gått och skaffat mig en riktigt ordentlig förkylning, skulle bara behöva vila bort infektionen ur min kropp men icke. Här ska det jobbas, längtar tills på måndag när jag är ledig. Wiihoo..
Nu såg jag att Pärlan svängde in på parkeringen, vilket betyder att R är tillbaka och det är dags att åka hem och äta lite mat för att sedan slänga sig i sängen framför teven med någonting gott.

Im off..

/ Sandr0o

Underbara lediga dag.

Okej. Idag har jag varit ledig. Vad har jag haft för mig tro? Joo det ska jag tala om för er, inte ett jävla dugg.
Kände redan igår under hela dagen att jag kommer att vakna upp med halsont, vilket jag då såklart gjorde. Det hade kittlat och hållt på hela dagen. Så nu sitter jag här med ont i halsen. FY! Därför var det ännu mer roligt att behöva stiga upp klockan halv åtta för att skjutsa R till jobbet. Sedan var det bara bums tillbaka i sängen och SÅKLART så kunde jag inte somna om ordentligt utan jag låg och vred på mig hela tiden. Bestämde mig tillslut för att gå upp och äta frukost lagom till Vära bästa år. Två äggmackor med oboy. MUMS, det var inte igår jag drack oboy direkt. Kan inte ens komma ihåg när men gott var det minsan.
Efter det hoppade jag ner i ett riktigt bubbligt bubbelbad tillsammans med min nya favoritbok, På Smällen - från A till Bebis. Mycket intressant läsning i den boken kan jag lova, dock kanske inte alla suktar efter att läsa sådana böcker men den bjuder verkligen på ett par hysteriska skratt då och då.
Nu ska jag snart sticka iväg och hämta R på jobbet, ska passa på att handla lite för det är nämligen så att min pappa har besämt att jag ska laga mat idag så jag tänkte faktiskt testa på Kims recept på fusklasagne. Nu hoppas jag verkligen att det kommer smaka smaskens bara och om jag lyckas dvs ;)
Nu blidde det lite bråttom, smink hej!
/ Sandr0o

Jag & mitt smultron.

Du är på dag 138 av 280. (49,3%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 4 fulla dagar (v19+4).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 jan 2009
Du har 142 dagar kvar till förlossning.

V.17
 
 

Magen växer så det bara knakar om det. Snart kommer den väl se sådär groteskt stor ut.
Eller det kanske bara är jag som ser skillnad på bilderna. Hmm. Nej det tror jag väl ändå inte.  Däremot ser jag verkligen skillnad på min hudfärg på bilderna. Ser ju verkligen helt blekfet ut på den nedre bilden. Ge mig lite mer brunfärg någon.

V.20                       
 
 

Vecka 20
Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

/ Sandr0o

Fy skäms för uppdateringen.

Jag är tillbaka. Grattis till mig.
Inte alls okej att göra en sådan lång bloggpaus utan förvarning och efter mitt senaste avslöjande.
Började jobba klockan 11 idag och skulle ha jobbat till 20 men det var så förbannat lugnt så jag stack hem vid två tiden någongång. Kände på en gång vilket dåligt samvete jag fick när jag satte mig i bilen och brummade därifrån. På det här sättet får man ju inga pengar på kontot. Usch och fy på mig vilken ångest jag får när jag tänker på det. Jaja förlorade ju ett x antal timmar idag men nu får det nog vara slut på dessa gå tidigare och börja senare dagar. Herregud jag har ju massor som jag behöver spara pengar till. Varenda liten krona är välbehövlig.
Tänkte slänga mig i sängen och titta på film eller så snart. Det låter väldigt lockande, kanske lite hallon med glass till det? MUMMA!
Imorgon blir det jobb igen, då börjar jag tidigt. UAH! Tycker det är förbannat jobbigt att gå upp tidigt, döda mig hellre. Men jag ska sluta vid två imorgon så det blir skönt, visserligen förlorar jag timmar där med men det har varit bestämt sen länge för då är det dags att bege sig till MVC igen för vårat andra besök. Så dom tre timmarna är verkligen värt det iallafall! Får vi se vad för spännande dom har att prata om imorgon.

Off I go.

/ Sandr0o