Hemmamys.

    
Mys i soffan.

Imorse fick Evelyn det sista som var kvar i burken av yoghurten med päron & banan. Hon mumsade i sig det utan problem men det var inte mycket alls. Nu på kvällen har hon fått smaka potatis & broccolipuré vilket nog inte var någon höjdare verkade det som. Men vi ska inte räkna bort den helt tills vi testat den igen såklart. Till efterrätt fick hon blåbär men inte heller det gick överdrivet bra. Vi får se imorgon om det bara var en dålig matstund eller om det faktiskt inte var någe gott i lilla tjejens ögon.

Jag har idag (precis som de senaste dagarna) försökt fånga den charmiga lilla tanden på bild men utan lycka. Bilden nedan var menad för tanden men hon stängde såklart munnen i precis rätt tillfälle. Men istället ser man ju hur bra som helst att ögonen är olika. Någonting visade kortet iallafall. Grattis!


Lite creepy bild men här ser man verkligen att hon har två olika färg på ögonen. Inte sant?

Nu tror jag att det är läggdags snart. Imorgon blir det nog badet i skaplig tid så vi hinner vara där en stund innan R börjar jobba vid fyra.

/ Sandr0o


090630 - badaaaa.

Det blev ytterligare en dag på badet. Jag och Evelyn traskade dit vid kvart i tolv och kom hem vid halv fyra.
Nu när vädret är så fint blir det inte alls lika mycket bloggande som innan men däremot så blir det desto fler bilder när jag väl bloggar. Känns som om jag knäpper kort hela dagarna, tur är väl det för sen står vi där med en liten tjej som kan både prata och gå och bebistiden kommer vi väl inte alls ihåg då.

Här har ni en bildbomb av dagen som gått:


         
Evelyn njuter för fullt av sitt kex.

 
    
Ligger (för ovanligehetens skull) på mage och spanar.

    
Spanar vidare.

 
         
Lilla gullrumpan.

         
Alltid hålla i flaskan själv med händerna.

         
Idag har vi minsan tuggat på parasollpinnen.


 
             

/ Sandr0o


En dag på steningebadet.

Igårkväll när R slutade vid halv åtta kom han och hämtade Evelyn hos mams och paps. Jag blev avsläppt hos Sussie för att grilla lite korv och snacka skit med några vänner. Det var trevligt och jag kom hem i lagom tid vid elvatiden. Jag hade dealat med min lillebror som fick köra hem mig eftersom R hade bilen och det tar en halv evighet att åka komunalt hem.

Idag har vi som ni redan vet spenderat dagen på "vårat" badställe. Jag och lillan klev upp vid 9:50 imorse då jag satte igång och ordnade lite picknick till beachen. Jag gjorde pastasallad med tacokyckling, pesto, vitlök, soltorkade tomater och ruccola. Jättegott och jätteenkelt, precis så som vi vill ha det. När R kom hem från träningen så promenerade vi dit i hettan alla tre.

Vi (läs jag) låg och stekte i fyra timmar innan det blev dags att traska hem igen. Lillan satt mest och busade med sin pappa under parasaollet om hon inte sov eller var med och tittade på plasket i vattnet. Det har faktiskt gått riktigt bra idag även om hon blir rastlös ganska fort. Åhh vad jag önskar att R hade semester nu. NU NU NU! 17 dagar kvar!

         
Fliyga flygplan med pappa är kul. Njuter för fullt av sin mat.

          
Lillan älskar att klättra omkring. Ligga på mage hos pappa. Softar i skuggan.

 
         
Leka lite. Titta på min pappa. Söt liten tjej.

         
Lillan tycker om att stå nuförtiden. Förut föll hon bara ihop och så fick jag för mig att testa häromdagen och då höll hon emot och tyckte det var helkul att stå upp.

         
Glada tjejen spanar på alla strandgästerna.

    
Våran tjej.

Jag har totalt glömt bort att berätta om dagen igår. Den spenderade jag och lillan på "vårat" bad med mams, paps och min mammas kompis. Jag glömde den satans kameran hemma, min pappa också. Så typiskt, den dagen föll bort ur fotoalbumet med andra ord. Jaja vad gör man? Känns som om jag har en del kort ändå. Vi åkte med mams och paps hem för att grilla och resten av kvällen vet ni redan hur jag spenderade så enough said om det.

Jag var ju på Stinsen med Cattis nu på kvällen. Fick med mig ett par svarta jeansleggings med dragkedja längst ner. Jag ska manekänga dom för R imorgon så får vi se vad han tycker om dem ska behållas eller inte. Jag blev lycklig också av att jag hittade en jeansjacka som jag tyckte var fin för en billig peng. Den fick inte följa med hem idag men inom en mycket snar framtid så-
Jag köpte med mig smörgåskex och majskrokar till lillan också. Så hon har något som hon kan sitta och smaska på ibland eftersom hon tyckte om smörgåskexet så mycket häromdagen. Hoppas det går lika bra med majskrokarna, det gör det nog.

Antagligen så promenerar jag och lillan bort till badet imorgon med, lite roligare än att sitta på balkongen och inne kan man verkligen inte slösa bort tiden på att vara när vädret är så fint.

/ Sandr0o

Sol & Bad.

Nu sticker vi till Steningebadet för att sola och bada. Vi har med oss smarrig pastasallad med kyckling.
Det blir inte mycket bloggande i värmen, det finns så mycket annat att göra.

Lite senare på kvällen åker jag och Cattis till Stinsen för att införskaffa de fina svarta jeansleggingsarna som vi hittat!
Vi får väl se om jag hittar lite tid för bloggen sen.. maybe, maybe not.

Ha en fin dag i den stekande hettan!

/ Sandr0o

En dag på stranden.

Idag har jag och Evelyn varit i Waxholm med mams och paps, eller närmare bestämt på Eriksö. Vi ska inte tala om hur röd min rygg är efter några timmar där men svider gör den, ordentligt. Jaja, den är brun snart ska ni se.


Evelyn i sin fina klänning (som jag hade när jag var liten) innan vi for iväg.

Lillan har blivit så duktig på att sitta upp själv utan stöd så idag satt hon och lekte lite med sina leksaker på en filt i skuggan på stranden. Självklart satt ju jag bakom henne för hon är ju aningens vinglig men jag tycker hon har blivit så duktig på bara några få dagar, hur stor skillnad som helst. Den lilla damen tröttnar ganska snabbt på det mesta så det blev till att gå runt lite på stranden och titta, en liten tupplur i vagnen hann vi också med.

    
Mjukstart i skuggan.

Påvägen hem stannade vi till på Babyland i Arninge. Lillan fick två nya leksaker av sin mormor och morfar, en leksaksmobil med knappar som låter och en annan leksak som låter med bitringar på. Så fina så och eftersom hon älskar när det spelas musik och så kommer hon säkert tycka om dom så fort hon fattat hur man ska göra bara, hon måste ju få lite tid på sig att undersöka först.

Lillan fick en napp också. Hon har inte tagit napp sedan hon var nästan nyfödd men vi skulle visst testa nappar av rågummi (?) istället för silikon. Det var tydligen de ända napparna som jag tyckte om när jag var liten tillexempel. De napparna ska vara mjukare än silikonnappar. Vi testade i bilen påvägen hem och hon sög på den, den flög ut några gånger men förut när vi testat så har hon inte ens börjat suga på dom utan bara spottat direkt.
På kvällen sen testade jag igen och då gick det jättebra, hon satt och sög på den en bra stund. Det skulle vara så skönt om hon ville ha nappen så att man kan ta till den när hon är grinig.

Förresten så har lillan smakat honungsmelon idag. Hon fick en liten bit att sitta och suga på när vi var på stranden, till en början verkade det bra men hon tröttnar som sagt ganska fort på saker och ting.
När vi kom hem fick hon smacka ett litet smörgåskex (sånt rutigt som smälter i munnen). Det verkade hon gilla, hon smaskade på för fullt och åt upp ett halvt kex. Hon öppnade munnen och bara tryckte in.

    
Melonsmask.

Nu på kvällen har Evelyn fått yoghurt med banan och päron. Det var uppskattat enligt R som matade henne. Hon har haft en paus utan några smakportioner nu i två dagar men nu kör vi igång igen för fulla muggar. Frukosten imorgon får bli yoghurten igen så får vi se om det blir lika poppis som idag.

Snart är det läggdags för oss men först ska jag fylla i lite i "Mina första år" boken.
Jag hoppas att Evelyn vill sova lite längre imorgon. Igår fick hon för sig att man ska gå upp vid 6.30 men sen vid 7.15 somnade hon om till 7.50. Idag vaknade hon 7.50 och ville upp. Hujeda mig säger jag bara. Jag är inte gjord för tidiga mornar alls. Hon får jättegärna gå tillbaka till sitta förra "sovschema" som innebar sovmorgon för mamma och pappa.

/ Sandr0o

På jakt efter en jeansjacka.



Jeansjackorna har jag hittat på Bubbelroom, Ellos, Halens och Modekungen.



Jag är på jakt efter en jeansjacka. En som är lite lagom lång/kort. De stora kruxet är bara att jag inte vill lägga ut alldeles för mycket pengar på den. Min favorit är den längst upp till höger som kommer ifrån Modekungen. Vilken är eran favorit?

Nu vill jag bara bege mig till något centrum för att spana i verkligheten. Jag vill verkligen ha. Jag har en bild i mitt huvud hur fint det skulle vara med olika klänningar för att dressa ner dom lite så att det ser sådär skönt avslappnat ut. ME WANT!

/ Sandr0o


Den galna katten.

     
En katt i en hink.

    
Tequila gillar att förstöra mina blommor. Balkongdörren är det allra senaste påhittet.

    
Hon är ju helt ifrån vettet den lilla kissemissen.

Man blir ju helt nervös på henne ibland alltså men det kanske ni förstår när ni ser bilderna? Crazy kitty.

/ Sandr0o

Bilder på busen.

Jag tycker att det har varit lite dåligt med bilder i bloggen nu på sista tiden så jag tänkte kompensera det hela med att visa er en del bilder, alla på min lilla buse.

         
Att sitta och slaska med vatten i en nappflaska är oftast roligt.

     
         
Tårrna i munnen är en favorit, som ni ser.

         
Alla leksaker ska helst vara i munnen. Datorn full med musik fick följa med ut på balkongen för att lillan inte skulle tröttna medans mamma solade. Evelyn älskar musik!

Inga av korten är tagna idag men har fotats lite olika under veckan som varit.


/ Sandr0o

Livet är inte alltid lätt.

Idag har jag varit hemma hos mams och paps. Min lillebror kom och hämtade mig när han hade slutat jobba.
Inte heller idag har lillan varit på topp alls, inte ens i närheten. Ingenting passar damen och om någon tittat på henne så ska ni tro att hon börjar gråta minsan.

Dagen hos mams och paps slutade i katastrof när lillan blev helt hysterisk när vi skulle göra oss iordning för att mamma skulle skjutsa oss till Coop för att åka hem med R. Då brast det helt för mig efter två jobbiga dagar, man har inte hur mycket tålamod och ork som helst även om jag gärna skulle vilja det. Påvägen hem blev det många tårar men det är sånt som händer och som måste få komma ut . Nu biter vi ihop och tar nya tag, förhoppningsvis blir morgondagen bättre.

Nu är lillan med sin pappa så att jag kan få lite lugn och ro för mig själv. Jag ligger i sängen i sovrummet och bara slappar. Jag håller mina tummar stenhårt för att morgondagen blir en bättre dag samtidigt som jag bävar inför att natten ska komma och förvandlas till den nya dagen. Håll tummarna!

/ Sandr0o

Skitdag med ett gott slut.

OJ vilken dålig bloggare jag har varit.
 
Anledningen är att igår vaknade en liten primadonna på helt fel sida tror jag och hade bestämt sig för att göra min dag till ett helvete pretty much så då hade jag verkligen ingen tid över till att blogga. Jag ska vara glad att jag ens fick i mig någon mat igår.
När R kom hem efter jobbet åkte jag iväg till Maxi för en snabb storhandling. Nu är vartenda litet skåp hemma proppfullt minsan. När jag kom hem plockade jag upp varorna i all hast, så snabbt att jag nu inte vet vart jag gjorde av muslin för den står inte vart den brukar stå. Bra Sandra! Sen sminkade jag mig på typ en halv sekund och slängde på mig några kläder utan att veta hur jag egentligen såg ut. Men jag hade så bråttom så det var bara att springa till bilen och åka iväg.

Kvällen blev sjukt bra. Jag och Cattis åt middag, spanade i affärer och såg baksmällan på bio. Den var faktiskt skitrolig och ibland helt hysteriskt rolig nästan. Vi snackade en hel massa iallafall. Jag fick en väldigt sur blick av en av damerna som satt bredvid oss på bion när vi råkade prata lite när filmen alldeles precis hade börjat. OJOJ! Det kanske egentligen inte är optimalt att gå på bio när man har massor att prata om? Det hela slutade med att vi satt i säkert en halvtimme och pratade i bilen utanför Cattis. Kvällen bjöd på mycket skratt och det behövdes verkligen efter min pissiga dag.

När jag kom hem hade klockan passerat midnatt och det var bara att slänga sig rakt i säng.

/ Sandr0o

Solig dag, god mat, lugn kväll och en morgondag att se fram emot. Kan det bli bättre?

Jag tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg innan jag bokstavligen springer och slänger mig i sängen. Jag fick alldeles nyss en förbannad huvudvärk, den ploppade upp ifrån ingenstans verkligen. Jaja ingen idé att hänga läpp för det inte. Jag ska ändå som sagt sova närsomhelst så då sticker den säkert iväg igen.

Maten som jag lagade idag fick massor med tummar upp ifrån R, ifrån mig med också.
Jag panerade kycklingfiléerna. Stekte lök, vitlök, körsbärstomater och basilika i olivolja. Kycklingfiléerna läggs i en ungsform och så toppar man med tomat"såsen/röran" för att till sist slänga på några skivor färsk mozarellaost och sen skjuta in den i ugnen tills kycklingen är klar och mozarellan smält. MUMS!

Hela långa dagen har jag försökt ta ett kort på lillans tand utan någon som helst lycka. DET GÅR INTE!
Det ser så himla sött ut när hon skrattar och ler för nu har den växt upp lite mer så den syns bättre.
SÖTA LILLA UNGE! Om hon bara visste vilken lycka hon ger mig.

Nu mina älskade vänner ska jag krypa ner bredvid R i sängen. Läggningen har förresten gått prima idag, nu återstår det att se om hon vaknar och skriker om en halvtimme ungefär som hon gjort de andra nätterna. Det håller då jag inte mina tummar för.

Wiiie imorgon när jag vaknar upp då är det ju biodagen. Jag ser så fram emot det!

/ Sandr0o

Ett trevligt möte på kvällskvisten.

När jag var ute på balkongen för en liten stund sedan för att fånga in våran buse till katt som klättrat över på fönsterbrädan så kom det en mamma gåendes med sin dotter i vagnen. Hon stannade och tittade på vad vi höll på med och så började hon prata. Under de 5 minutrana som vi pratade hann jag få reda på en hel del.

Hon var 20 år.
Hade en dotter som var 1 år
Hennes dotter hette Miranda.
Hon födde barn på KS.
Hon ammade från början men mjölken tog slut när hennes dotter blev förkyd.
Dom bor på bottenvåningen.
De har precis köpt en katt som är 16 veckor. En blandras.
Katten får inte gå ute förns hon har fått alla sprutor.
Kattens namn var Ninja.
När Miranda skulle klappa katten så slog hon mer på katten än klappade den.
Miranda hade nyligen fått sin 1års spruta och då hade hon blivit dålig och så hade dom visst inga alvedon kvar hemma. Hon vaknade tre gånger den natten, annars sover hon hela nätter.
Tjejen har bott i Märsta sen hon var 4 år.
Hennes kille har kompisar som har barn men han är inte kompis med dom längre för att dom snackat en massa skit om henne.

Jaa sen pratade vi faktiskt om en hel del mer som jag inte orkar skriva ner. Ni förstår nog min poäng tror jag.

Tycker ni inte att det var ganska bra jobbat efter ungefär 5 minuters prat? Vi måste ha pratat i ultraspeed tror jag.

Samtidigt som vi pratade hörde jag Rs rop efter mig inifrån duschen där han satt med lillan. Jag hoppas på att tjejen jag pratade med inte hörde honom och ignorerade hans ropande. Jag kunde ju inte avbryta såhär bara mitt i inte. Haha. Det är alltid trevligt att springa på någon att prata med. Ännu bättre är det ju eftersom hon var i min ålder och hade barn. Vi får se om våra vägar möts igen. Det tror jag nog.

/ Sandr0o

Härliga soliga väder.

För att sammanfatta natten lite kort, lillan vaknade precis som igår 00.30 och skrek fast hon fortfarande sov. Vid halv sju imorse ville hon äta, hon somnade med nappflaskan i munnen som vanligt. Vid niotiden vaknade vi och startade dagen.
Vi är alltså nöjda med natten, grattis till oss för att det går så bra.

Nu sover lillan sin andra nap för idag. Hon har precis somnat.
De senaste dagarna har hon ju sovit mellan 12-13 ungefär men idag somnade hon inte förns 12.40 och sov max till 13.10. Vi får väl se om hon tar igen det nu och sover i en timme istället eller om vi hoppas över den halvtimmen sömn.

Jag har legat ute på balkongen och stekt hela dagen, det känns i mitt ansikte kan jag säga. Känner mig alldeles stram i fejjan. Nu ska jag ta tag i dagens middag som vi måste hinna äta innan tvättiden vid halv sex. Jag ska göra panerad kycklingfilé med tomat och mozzarella. Wish me luck!

/ Sandr0o

Det vankas bio.

          
Att ligga på mage är kul ibland, tillomed katten vill smygkika. Jag ville hellre ligga på sidan. Här ligger jag skönt och myser.

         
Tittar på när pappa dammsuger. Leka med leksakerna. HEY MAMMA, du stör mig i mitt lekande.

Lillan ligger och sover. Läggningen blev tidigare än planerat idag då lillan knappt orkade hålla ögonen öppna och slumrade till i duschen så fort hon stängde ögonen. Så därför snabbade vi oss på lite så att lillan kunde få vila sina trötta ögon. Klockan halv åtta låg lillan i sängen och slumrade. Vid halv nio hörde jag skrik ifrån sovrummet (precis som igår vid samma tid ungefär) så hon fick komma upp och sitta hos mig inne i det mörka sovrummet. Då var hon ganska pigg men inte tillräckligt pigg för att hålla dig vaken allt för länge i det mörka och tysta rummet. Efter en kvart, tjugo minuter sov hon igen efter lite matpåfyllning.
Precis innan R kom hem vid halv elva hörde jag än en gång skrik. Hon fick komma upp till mig men denna gången sov hon fortfarande och blev alldeles lung när hon fick komma till mig. Hon sussade sött vidare men jag passade på att fylla på med lite mer mat inför natten. Nu sover hon gott i sin säng igen och jag håller tummarna för att natten ska gå bra.
Visserligen har hon ju idag vaknat till två gånger sedan läggdags men jag är nöjd ändå änsålänge. Jag hade inte direkt väntat mig att de nya rutinerna skulle funka på en gång. Jag trodde aldrig det skulle gå att ens lägga henne så pass tidigt utan trodde snarare att hon skulle sova i en halvtimme som vanligt och sedan vakna igen för att vara uppe. Jag är nöjd med våra framsteg.

Tur att världens bästa tjej är så himla duktig.

Imorgon är R ledig. Jag tänker spendera så mycket tid ute på balkongen som det bara går. Jag vill bli brun. Efter dagens solning känns det riktigt bra, märkena är där och imorgon bättrar vi på det hela.

Och vet ni? På torsdag då ska jag ha det riktigt lyxigt. Jag ska vara barnfri. Jag och Cattis ska nämligen bege oss till Kista för att kika lite i butiker, äta mat och sedan gå på bio. R slutar tidigt så han är hemma med lillan. Snacka om lyx att gå på bio, kan inte ens komma ihåg när jag var på bio senast. Det ska bli trevligt som tusan.

/ Sandr0o


Natten blev lyckad.

We made it.
Lillan skrek till några gånger vid halv ett tiden inatt. Hon sov fortfarande så det verkade som om hon drömde mardrömmar eller så. Jag tog upp henne tillslut medans hon fortfarande sov och lät henne fortsätta sova i min famn i några minuter innan jag lade ner henne i sängen igen.
Vid sextiden vaknade hon och ville ha mat och så fort hon fick nappflaskan i munnen somnade hon om igen. Är det någonting den här damen kan så är det att äta sovandes. Hon slumrade sött i sin säng tills klockan kvart över nio när det var dags att starta dagen.

Se så bra det gick hela natten även fast läggningen var flyttad till tre timmar tidigare. Nu kör vi på samma sak idag.
Lillan har sovit sin första nap mellan 12-13 och nu har hon precis somnat för andra gången. Jag tror vi satsar på en halvtimmes sömn men max en timme, vi får se hur det bir.

Efter sovstunden är det dags för lite katrinplommon så vi slipper problem med magen.
Jag glömde förresten berätta att lillan drack vatten för första gången igår. Jag trodde hon skulle reagera på att det inte var ersättning som kom ur flaskan men hon bara drack på.

Igår åt lillan mycket mat trots BVC råd om att bara ge en gång om dagen.
Hon åt gröt till frukost, potatis & palsternacka till lunch, fruktpuré till mellanmål och sedan gröt igen som kvällsmål. Det är visserligen bara smakportioner änsålänge men jag tror att det kan vara bra för lilla tjejen att komma in i det här med att äta ordentligt. Hon verkar ju dessutom tycka om det så varför inte? Sålänge vi inte stöter på några problem för då får vi avvakta.

Nu återstår det att se hur kvällens läggning går. Jag håller mina tummar, hårt!

Jag ska fica iordning min middag bestående av lax med ris och dillsås som jag ska avnjuta på balkongen, där vi spenderat större delen av dagen. Jag har faktiskt hunnit ligga ute i solen och steka i 2 ½ timme. Grattis till mig.


/ Sandr0o


YES SIR!

När klockan slog 20.25 hörde jag skrik ifrån sovrummet.
Jag tänkte att f*an i h*lvete nu går min plan direkt ner i stöpet. Snabbt gjorde jag iordning lite mat och smög in det mörka sovrummet. Lyfte upp lillan och satte oss i våran säng, fortfarande i alldeles mörker. Hon åt säkert 100 ml ersättning. Hon som inte var hungrig alls 25 minuter tidigare, hon är allt rolig den lilla tjejen.
Efter maten somnade hon om i sin säng och sover fortfarande. Det känns ju nästan som en liten seger till mig.

Nu återstår det bara att se när hon vaknar - inatt, imorgonbitti? Vem vet. Jag håller tummarna för att hon inte vill starta dagarna tidigare när hon går och lägger sig tidigare. Time will tell och jag talar såklart om resultatet imorgon.

Men just nu känns det iallafall som en miniseger för mig. Ni kan bara ana hur mycket jag har hunnit med medans hon har sovit. En hel del nödvändigt plus lite njutning framför tvn också.

/ Sandr0o


Middagstips.

Jag tänkte slänga in ett litet middagstips som jag testade igår.
I mitt kylskåp igår stod nämligen en förpackning med creme fraiche gourmet med smak av saffran och tomat och planen för middagen var att använda den. Sagt och gjort, gott blev det ska ni se.

Du behöver:
2 kycklingfileér
1 fp krossade tomater
1 burk creme fraiche gourmet saffran & tomat
1 lök
3 klyftor vitlök
Pasta

Fräs lök och vitlök i en stekpanna.  Tillsätt kyckling, stek ordentligt.
Häll i krossade tomaterna, låt puttra ett tag. Häll sedan i den smaksatta creme fraichen och låt även detta puttra en stund. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt mer vitlök efter smak.
Serveras med pasta.

Både jag och R tyckte att det blev smarrigt. Det skadar ju inte heller att det är busenkelt att göra!

/ Sandr0o

Rutin på prov.

Jag har alldeles nyss lagt Evelyn i sin säng för natten, förhoppningsvis. Jag provar nämligen på någonting nytt idag.
I hopp om att lillan ska somna tidigare på kvällen än klockan 23 så har jag idag dragit in lite på sovstunderna, speciellt nu på kvällen. Idag vaknade hon vid 9.15. Hon tog sin första nap 12.15-13.15. Sedan har hon sovit en gång till under dagen vid halvfyra/fyra tiden och då endast i en halvtimme. Med andra ord har hon bara sovit i 1½ timme idag, hon brukar sova betydligt mer under en dag. Iochmed att hon sovit mindre under dagen är min förhoppning nu att hon ska bli tröttare tidigare.


Den nya kvällsrutinen ser ut som så:
19.00 får hon en halv flaska ersättning för att sedan fylla på med banangröt, ungefär en smakportion.
Efter gröten får hon mer ersättning om hon vill, idag räckte det med de första och gröten.
19.30 är det dags för kvällsbad och efter badet har vi lite mysigt och har massage med "sovagott" oljan. På med pyjamas. Försöker med den sista ersättningen igen för att verkligen vara säker på att hon somnar mätt och belåten.
20.00 Sovtajm.

Vid badet idag kunde hon knappt hålla ögonen öppna from time to time. Så trött var hon allt må ni tro, nu återstår bara att se om hon tror att det är natt nu och sover fint och inte vaknar om en halvtimme.

Igårkväll såg läggningsrutinen likadan ut, dock skedde det hela senare. Men det här är planen framöver, vi får se hur det går. Jag har inte allt för stora förväntningar på att hon ska sova ända tills imorgonbitti nu idag men det skadar inte att försöka. Med lite tid så kanske det går, jag tänker iallafall försöka. Funkar det inte så funkar det inte men då har jag iallafall gett det ett försök.

Håll tummarna för oss!

/ Sandr0o


Snabb update.

BVC besöket gick bra.
Vid förra besöket när hon var fyra månader vägde hon 6010 gram och var 60 cm lång.
Idag vägde hon 6750 gram och var 62,5 cm lång. Hon börjar bli så stor tjejen!

Vi pratade också om att hon fått en liten tand som tittar upp. Så nu är det dags att börja borsta den lilla rackaren tydligen. R ska köpa med sig barntandkräm hem idag.

Sprutorna gick bra, hon blir såklart jätteledsen när det sticker till men det går över väldigt snabbt och ännu har det inte märkts någonting alls. Hoppas vi slipper biverkningar.

Nu ska jag njuta framför tvn medans lillan sover en liten nap.

/ Sandr0o

Matglad tjej.

Ni skulle bara veta vilken stolt mamma jag är idag.
Våran lilla tjej har varit duktig med maten under hela dagen. Till lunch fick hon palsternacka och potatis och hon åt en halv barnmatsburk och verkade tycka att det var himla gott. Efter några timmar blev det dags för lite mellanmål bestående av päron & äppelpuré och det åt hon också bra av, fyra stycken isbitskuber för att vara exakt.
Nu på kvällen strax innan kvällsbadet så åt hon en hel smakportion med banangröt.
DUKTIGA TJEJEN!
Nemas problemas alls med någonting, hoppas det håller i sig nu bara men det känns som om hon fått lite mer koll på det här med mat nu faktiskt så det ska nog gå bra.
Imorgon tror jag att vi ska testa och starta dagen med lite banangröt iallafall så får vi se hur det funkar.

Imorgon har vi tid på BVC vid 11.45, då är det dags för vaccination igen (hoppas det går bra). Det ska bli spännande att se hur mycket hon har växt och så eftersom det trots allt var mer än en månad sedan vi sist var där.

Nu sover lillan i sin säng sedan en stund tillbaka. Jag ska slänga mig i soffan och njuta av lite tv innan jag krysper till kojs.

Vi hörs imorgon!

/ Sandr0o


Bröllopsbilder.

Nu blir det ett sånt där inlägg som är bombat med bilder igen. Denna gången med bilder ifrån min kusins bröllop på midsommarafton.



    
Ring byte. Påväg ut ur kyrkan.

        
Brudparet poserar. Gästerna beundrar brudparet. Kramkalas och gratulationer. Prästen var stor som en björn.

         
Pappa och dotter utanför kyrkan. Världens goaste tjej. Lillan ville titta lite på avstånd så pappa fick promenixa.


Brudparet glassade iväg på fotografering i detta åk.

     
Maffiga huset där feste hölls. Det minglades i väntan på brudparet. Det bjöds på rosévin (tror jag) och tilltugg ute på gården.

        
Brudparet anlände. Farfar minglade på han med. Lillan fick äta mat i bilen.

    
Vilket släp. Uppdukat och fint och god mat fick vi med, midsommar buffé med massor med smaskigt.



Jag avslutar det hela med en fin bild på de nygifta!



/ Sandr0o


5 månader.


Mamma och dotter.




Igår fyllde Evelyn hela 5 månader. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, tiden bara springer iväg.
Hon blir så stor för var dag som går. Tänka sig att våran lilla tjej är påväg att få sin första tand. Det tycker jag är helhäftigt!


Mamma och pappa älskar dig busfrö.

/ Sandr0o

Lilla tanden.

Hoppas att alla hade en trevlig midsommarafton.
Vi var ju som sagt på bröllop i Örebro. Brudparet var så fina så, likaså lokalen som vi var i efter. Allting var så fiffigt och fint så. Men jag tänkte berätta mer om det sen, samt visa lite bilder.
Igårkväll vid elvatiden satte vi oss i bilen och körde hemåt. Min lillebror ville också följa med så vi hade fullt i bilen. Det var egentligen tänkt att vi skulle sova kvar men vi tyckte att det var skönare att åka hem och få sova i våra egna sängar och vakna upp hemma. Då slapp hela denna dagen gå åt till att åka bil också eftersom R jobbar imorgon igen så kändes det extra tråkigt.

Idag har vi inte gjort mycket. Jag har varit och handlat och sorterat ur vårat skafferi. Alldeles strax är det dags att sätta igång med middagen och efter det ska jag baka lite bröd. Jag har fått någon dille på att jag vill baka bröd. Häromkvällen/natten (efter middnatt) stod jag och gräddade bröd. Jag hade bakat bröd med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Vi får se vad jag hittar på för bröd idag. Jag har tröttnat på brödet som finns i affärerna så nu får jag hitta på något roligt själv för att få lite omväxling.

Den riktiga anledningen till att jag skulle skriva ett litet inlägg är..

Lillan börjar få en liten tand...
Jag tyckte att det kändes lite ojämnt i munnen häromdagen men tänkte inte så mycket mer på det men igår då märkte jag verkligen att det är en tand på G. Den har spruckit igenom lite och är alldeles vass. Idag när jag skulle mata henne kändes det lite konstigt när man kom åt tanden med skeden.
Så roligt, våran stora tjej kommer snart ha en liten tand i munnen.

/ Sandr0o

Sovmorgon.

Hejsan svejsan. Idag har det blivit en ofrivillig bloggpaus, eller när jag tänker efter har jag inte haft någon lust att skriva någonting egentligen så ofrivillig är nog fel förresten.

Dagen startade med an lång lång sovmorgon. Jag hörde hur lillan låg och knorrade och pratade lite imorse, R kom in och pussade på henne och tog sedan upp henne. Medans han gick och böt blöja på lillan kvicknade jag till och sträckte mig efter mobilen för att se efter vad klockan var. Jag fick minst sagt en chock, klockan var 10.30 och Evelyn hade inte vaknat en endaste liten gång under natten & morgonen! Då hade R redan varit och tränat och hela baletten. Vilken liten sjusovare vi har här hemma, såååååååå himla skönt att få sova ut ordentligt.

R gick och jobbade. Jag och lillan duschade och så blev det dags för lillan att äta lite mat, morotspuré och äpple, nektarin och någon annan frukt. Moroten gick ganska bra, eller tillomed bra förresten. Hon åt helt enkelt utan några större problem men efterrätten var hon inte lika förtjust i, så kan det vara.
Sedan var det dags för mig att ta reda på den överfulla tvättkorgen här hemma så nu har vi helt rena och fina kläder igen. Mamma kom och hämtade mig vid fyratiden, vi tog en sväng förbi maxi. Jisses vad mycket folk, jag fick panik bara vi kom precis innanför dörrarna. USCH vad mycket människor som trängs överallt, tur att det var ett kort besök.

Så jag tillbringade kvällen hos mams och paps. R kom och hämtade oss när han slutade vid halv nio och nu står han i duschen. Jag ska strax inta badrummet jag med och fräscha upp mig lite inför morgondagens bröllop.

Imorgon på förmiddagen hoppar vi in i bilen och styr kosan mot Örebro. Min kusin Johan ska gifta sig så då blir det fira av. Hoppas lillan sköter sig fint, speciellt i kyrkan då. HOPPAS HOPPAS att hon är precis lika lugn och fin som hon var i kyrkan på dopet.
Vi får se om vi åker hem redan imorgonkväll eller om vi stannar över natten. Det får vi se när vi är där så vi är helt enkelt öppna för båda förslagen och packar därefter.

Badrummet nästa!


/ Sandr0o

Bilder ifrån dagen på badet.

         
Min plats i solen. Utsikten. Strandkanten.

Bilderna har jag tog idag på lillan vid badet blev så himla fina tycker jag. Väldigt mycket bättre än vad korten brukar bli med min kamera. Titta och njut av världens vackraste tjej.

              
Gladskit. Titta runt. Förvånad liten tjej.

    
Jag lipar åt min mamma. Gostjejen.

         
Mamma & dotter. Min käraste ägodel och jag. Kramas i solen.



Här kommer mina två absoluta favoritbilder från dagen.





Vet inte riktigt varför jag fastnade för just dessa två men så är det iallafall. Dags att framkalla lite nya bilder snart tror jag minsan.

/ Sandr0o

    

Solen skiner.

Jag och Evelyn har varit iväg till badet idag. Det var ju så himla skönt väder ute så vi packade ihop oss och promenerade dit. Lillan somnade när vi kom dit så jag lade mig på en handduk i sanden och njöt av solen och den friska luften, riktigt skönt. När gosungen vaknade gick vi omkring längesmed strandkanten, kände på vattnet och tittade. Efter en stund promenerade vi hem igen.

Evelyn sover sött i soffan och jag ska äntligen hoppa in i duschen snabbis då jag nyss upptäckte att varmvattnet är tillbaka. Hallelulja!

Jag lyckades ta några fina bilder idag vid badet så jag tänkte ladda upp dem sen men nu har jag inte tid för då kommer jag inte hinna duscha innan lillan vaknar.

Hörs senare!

/ Sandr0o

Lite nytt till älsklingsungen.


Tre pack strumpor.

Kaskadspyans dag.. IGEN!

Idag när jag vaknade drog jag ett djupt andetag och vet ni? Jag kände ingenting, det onda hade gått över. Tacka f*n för det! Ingen huvudvärk heller så långt ögat kan nå. YES!

Jag sitter hemma hos mams och paps. Lillan ligger och sover sött i sin bilbarnstol då hon somnade efter en liten sväng till centrum. Igårkväll kom jag på att de skulle stänga av elen i fyra timmar hemma så jag bestämde mig för att åka hit. Hur roligt kan man ha hemma i fyra timmar utan el? Inte så värst roligt tror jag.

             
Lillan sover hos mormor. Busar med sin mormor. Somnade hos sin mamma efter världens spya.

Idag har lillan gjort världens kaskadspya rakt i mammas och pappas soffa plus hela mig och henne själv. Det sprutade ur både näsa och mun som en satans fontän. Jag undrar var det beror på att det helt plötsligt kommer sånna stora spyor? Igår slapp vi en sådan jättespya men i fyra dagar innan så har det kommit en sådan varje kväll. Jag undrar så hur detta kommer sig. Jag tror jag får lov att fråga på BVC nästa gång vi ska dit. Om det finns något som det kan bero på.

/ Sandr0o


PAIN!

Jag hade tänkt att blogga "massor" under kvällen men tyvärr har det inte blivit någonting alls. Jag som hade tänkt berätta hur det gick på sjukhuset och vad jag shoppade med mig hem till lillan idag men det får bli imorgon istället.
Istället har jag legat i soffan och tittat på Means Girls och tyckt lite synd om mig själv emellanåt.
Imorse vaknade jag nämligen av att jag hade jätteont på vänster sida när jag andades. det kändes ungefär som om jag hade ont i min vänstra lunga. Detta onda har suttit i hela dagen och medfört att jag kännt mig trött, seg, sliten och har inte velat andas. Men andas måste man ju så vad gör man då? Man tar inga djupa andetag (så gott de går då). Nu på kvällen har världens dunderhuvudvärk slagit till som grädde på moset (säger man så? antagligen inte men jag säger så ändå) .

Med andra ord ska jag försöka krypa till kojs så fort jag slängt i mig en huvudvärkstablett och kokat ur mitt hjärtas nappflaskor. Håll tummarna för att mitt onda har försvunnit till imorgon!

/ Sandr0o

Matdags.


R matar lillan med äppel & päronpuré. (Kass bild pga webcam)

Gulaschsoppan står och puttrar på spisen. R matar lillan med lite efterrätt, päron & äppelpuré. Hon har bara smakat mosad banan tidigare men idag när vi var och handlade köpte jag med mig lite roliga fruktpuréer hem som hon kan få lite till efterrätt. Huvudrätten idag bestod av potatis & palsternacka, hon åt ungefär en halv liten barnmatsburk. Det tyckte jag var bra jobbat, visserligen hamnar ju en del utanför och kladdas med men det är sånt man får räkna med så på ett ungefär en halv burk. Efterräten bestod bara av två-tre matskedar så att hon inte får för mycket sött och inte vill ha den andra maten sen, det kanske är dumt men det är någonting jag har fått för mig iallafall. Eftersom efterräten var en helt nya smak för henne så gick den inte riktigt lika bra men det blir säkert bättre imorgon när hon känner igen smaken lite.

Nu håller R på att tvättar rent kladdmajan lite.
Snart är det dags för mat. Hoppas det blir gott, har aldrig gjort gulaschsoppa förut så vi håller tummarna.

/ Sandr0o

Myskväll hos Sanna.

Middagen hemma hos Sanna var mysig. Vi åt middag, käkade muffins i mängder då både jag och Kimmi hade tagit med oss det. Vi åt också upp det sista av doptårtan så nu äntligen är den borta.
Vi satt och spånade på tjejnamn till tösen i Sannas mage. Vi kom väl fram till en hel del bra namn enligt min mening men de två blivande föräldrarna har nog en del att tänka på gällande namnvalet, så lät det iallafall idag. Men dom har ju tid på sig kan man säga, hon kommer inte förns i november.

     
Cattis och muffinsmonstret. Ella och Kim som slevar i sig tårta. SLUT på faten.

Världens sötaste Cattis.

Vid halvnio tiden hoppade vi alla in i bilen. Jag släppte Ella hemma, Cattis på stationen och körde hem Kim innan det slutligen var dags för mig att parkera på våran parkeringsplats och kliva innanför dörren. Som jag hade saknat lillan när jag var borta. Det finns ingen hejd på hur mycket man kan sakna den lilla människan, ändå var jag inte ens borta länge. Så när jag kom hem blev det pusskalas till tusen.

Nu ligger lillan och sover sedan en stund tillbaka och det börjar bli dags för oss att krypa ner under täcket. Så skönt!
Imorgon ska vi till Astrid Lindgrens med lillan för att följa upp hennes nacke. Vi håller tummarna för att allt ser bra ut.
Sen ska jag stanna någonstans och köpa skivor till en filmkamera för jag fick nämligen låna Kimmis filmkamera idag. Så sen är det dags för Sandra att föreviga lillans småttingtid ordentligt.

Jag älskar min lilla famlij obeskrivligt mycket. Jag saknade ihjäl mig efter er när jag var borta på middagen. Det finns inget bättre än att komma hem till er igen!!!!

/ Sandr0o

Doppresenter.

         
Fotoalbum, dopflagga, sparbössa, dopljus, änglaljus. En del kläder.
    
Burberry morgonrock. Presentkort på babyfotografering.

Här har vi en del av presenterna. Allting ville tyvärr inte fastna så bra på bild. Men vi fick också halsband, pengar, gravyr till dopflaggan. Vi fick också ett vin som ska lagras i 20 år och blir då alldeles lagom till lillans 20 års dag. Jag har säkerligen missat en hel del saker men det är bara för att vi fick så mycket fint.

Tack så mycket alla för allt fint som vi fått till våran lilla tjej.

/ Sandr0o

Morgonmys.

     




Nu håller jag på och fixar med någonting som jag ska ta med mig till Sanna. Vad tänker jag inte avslöja, det får ni se sen.


/ Sandr0o

En soft söndag.

Evelyn har fått för sig att hon ska vakna på nätterna igen. I tre dagar har hon vaknat mellan 4-5 och sen vid sjutiden för att sedan somna om till runt 9-10 tiden. För oss som varit bortskämda med sömn sedan lillan var 7 veckor och började sova hela natten är vi inte alls glada över detta. Nu har R varit snäll och tagit henne två av tre nätter men man känner sig ändå som sju svåra år när man vaknar. Jag håller mina tummar stenhårt för att det här inte ska hålla i sig, snälla snälla.

Imorse har vi lite morgonmys i sängen alla tre och alldeles nyss duschade jag med lillan. Nu sitter jag bänkad framför The City medans R matar lillan. När det är klart får R sticka och handla lite, vi har nästan helt slut på frukostmaterial här hemma. FY!!

Det verkar som om jag får åka själv på middagen idag eftersom jag är tillsammans med en torrboll. Jag hade förstått om det bara hade varit tjejer på middagen men så är det ju inte men han är som han är, inte mycket att göra åt den saken.

Nu ska jag fota lite presenter som jag kan lägga upp här sen.

/ Sandr0o


Dopdagen i bilder.

     
Pappa R precis ankommen till kyrkan. Världens tuffaste tjej. Jag förstörde mitt hår i regnet.

     
Kyrkan utifrån. Kyrkan innifrån.

       
Rs pappa och kusin + tjej & barn. Min morbror och sambo. Ulla, faster & syssling.

     
Rs kusin, pappa & syster. De blivande föräldrarna Sanna + karl. Tjejligan plus diverse karlar.

      
 Mamma, pappa och lillebror.

  
Vatten på huvudet. Nydöpt.

     
Lite uppdukat. Kakor i mängder.

  
 Två av mina tårtor. Någon hade snott en bit.


     
Evelyn med sin mormor. Jag & R öppnar presenter. Evelyn med sin morfar.

 
Korten som vi hade som bordsdekoration men som även fanns för gästerna att ta med hem som minne.

Och så lilla familjen.


Familjen Karlsson/Largo.

Det blev inte många kort på oss inte. Tyvärr så blev det allra flesta korten på oss tillsammans förstörda av mig så jag bjuder bara på ett endaste litet sketet kort som får duga. Nästan så att jag blivit deprimerad när vi suttit och titta igenom korten, usch. Inte många att framkalla och sätta in i album på oss där inte. Men det går bra ändå ska ni se.

Den enda lilla incidenten som skedde idag var när lillan precis blivit döpt och prästen skulle lämna henne till R igen så kom det helt plötsligt en spya som sa splash rakt ner på golvet. Som tur var hade jag en liten kräkhandduk i min ficka som jag kunde torka snabbt runt hennes mun. Golvet fick vara utan men det var nog inte hela världen ändå. Det gick ju så himla bra alltihopa, verkligen över förväntan. Grattis till oss.

Imorgon tänkte jag ta lite kort på presenter och tala om vad vi fick av alla kära människor.
Men nu ska jag lägga mig i soffan och slöa för jag är hysteriskt trött. Lillan har varit lite smågrinig nu på kvällen, grinig och väldigt trött efter alla människor och händelser under dagen. Imorgon är vi bortbjudna på middag till Sanna. Vi får se om det bara blir jag som åker eller om hela familjen följer med. Det beror helt på hur lillan är imorgon, om hon tyckte det räckte med en dag av tjo och tjim i taget. Vi får se helt enkelt.

Tack iallafall allihopa för en fin dag.


/ Sandr0o

Dopet är avklarat.

Dopet är avklarat och vi har precis kommit hem. Jag har hunnit packa upp lite smått bara.
Och vet ni? Mina tårtor smakade mums. Väldigt mäktiga men smaskens ändå. Jag gjorde ju fyra tårtor till lite mer än 40 personer och det blev nästan två hela tårtor kvar. Vi kommer få äta tårta tills vi spyr.

Jag täntke bara slänga in ett snabbt inlägg och berätta lite.
Dopcermonin gick hur bra som helst, lillan sa inte ett knyst alls. Inte ens när prästen tog henne och hade vatten på hennes huvud. DUKTIGA TJEJEN!

Vi har fått massor med fina presenter. Det hela vart en väldigt trevlig tillställning om ni frågar mig.
Synd bara att jag inte lyckades ta en endaste litet kort med min egen kamera. Hade fullt upp med annat hela tiden. Så nu måste jag se till att skaffa korten från min pappa och andra som var där illa kvickt.
 
De enda bilderna jag har är på tårtorna som jag hade med mig hem igen. Så ni får nöja er med kort på dem tills jag jagat tag i flera.


    

Ena tårtan blev texten kladdig påvägen hem. Synd men vad gör man. Tårtorna har hallonmousse, vit choklad mousse med vit choklad bitar i och hallon. Jag tycker dom blev ganska fina iallafall, har ju aldrig bakat tårta förut så då ska man väl vara nöjd.

Nu ska jag sticka och köpa hem kinamat för vi orkar inte laga mat. R ska på bio med sin familj idag så dår åker jag hem till mams och paps för att slippa sitta själv och uggla.

Hörs ikväll!

/ Sandr0o

Dopdagen.

Det enda jag har kunnat tänka på igårkväll, inatt och idag är att tänk om mina tårtor smakar skit.
USCH!

Nu åker vi mot kyrkan.

/ Sandr0o

Puh. Dagen före dop.

Nu är jag äntligen hemma igen efter mycket fix och trix.
Jag har bakat fyra tårtor (med hjälp av min mamma) medans pappa var barnvakt åt lillan. När tårtorna var klara packad vi in allting i bilen inklusive oss själva och stack iväg till församlingshemmet.
Såklart så funkade inte koden som jag hade fått av prästen till att komma in men som tur var fick vi numret till vaktmästaren så han kom och öppnade åt oss.
Där ställde vi iordning borden och dukade ordning så att det mesta är klart inför imorgon. Det enda som ska ordnas med imorgon är koka mera kaffe, blommor på borden och lämna tårtorna i lokalen.

Mycket jobb har det varit i dag minsan men imorgon smäller det. Jag är nästan lite nervös.. Men bara nästan.

Nu väntar jag på att R ska komma hem från jobbet så att vi kan planera lite hur det ska gå till imorgon, när vi måste gå upp och hejs svejs. 

Efter morgondagen kan ni vänta er en hel massa bilder ifrån dopet tror jag.

Förresten så var lillan själv med sin mormor för första gången i en halvtimme medans jag stack ner på centrum och ordnade lite saker. Det gick bra det, så himla skönt.

/ Sandr0o

Inte allt för många Todos kvar.

Nu är nästan alla dagens måsten avklarade.
Vi har varit i Stinsen för att lämna tillbaka lite kläder. Jag köpte ett par skor som jag ska ha på bröllopet, kanske på dopet också men vi får se om det passar. Köpte också en klänning som jag ska ha på mig på dopet. Det andra klänningarna jag köpt till dop och bröllop fick åka tillbaka till butiken och nu är jag mycket mer nöjd med det som jag köpt idag.

Handlade med lite smått till dagens middag och så det sista inför dopet, lite läsk, the, sockerbitar, servetter och sånt smått som behövs.

Prästen har precis varit här och pratat dop. Vi (jag) valde tre psalmer som vi ska sjunga och så fick jag två papper på en liten snutt som jag ska läsa upp och en liten snutt som Bella (Rs syster) ska läsa upp i kyrkan. Det blir nog bra det där, inte för att jag har någon koll på när det ska läsas men prällen skulle vara väldigt tydlig så att vi förstod när det var våran tur. Sen så ska vi ju ha lite solosång också och det blir precis innan själva dopet.
Imorgon ska jag hämta nycklarna till församlingshemmet så att vi kan börja fixa iordning där imorgonkväll. Skönt att kunna ha det klart iallfall..

Kvar på dagens Todo lista är:
- Tvätta
- Göra lite tårtdekorationer
- Bada lillan
- Kamma Tequila ordentligt
- Ge lillan dagens försenade grötportion

När det är klart så ska jag slänga mig i soffan och bara njuta av att göra ingenting. Titta på en film som jag hyrde häromdagen, bröllopsduellen. Hoppas den bjuder på lite roligt.

Alldeles strax är middagen färdig inne i ugnen, tacotårta. Som vi älskar denna maträtt. Det är verkligen hysteriskt gott!

/ Sandr0o

Rosa händer.

Jag har precis färgat 1 kg vit sockerpasta rosa. Till en början var det mycket krångligare än vad jag trodde men efter en stund fick jag in rätt snits. Däremot blev det kladdigt värre eftersom jag inte hade några plasthandskar hemma så nu sitter jag här med alldeles rosa händer.
Jag har suttit och försökt göra lite olika dekorationer till tårtorna också som jag plastat in och förvarar i en burk tills det är dags för användning.

Nu är jag så trött efter allt sockerpasta fixande att jag hoppas direkt i sängen efter min snart 19 timmar långa dag.

Ett efterlängtat God Natt!

/ Sandr0o

Evelyn skrattar hejvilt efter bamsespyan.

Såhär glad blev Evelyn efter att hela innehållet i magen bestämt sig för att titta upp.
Hon höll säkert på och skrattade i en 15-20 minuter, våran lilla grisekno.

Har ni sett en sån gladskit förut?

Hur glad blir man inte när man tittar på det här klippet. Världens bästa lilla unge.

/ Sandr0o

OJJJJ!

Jisses. Jag har aldrig varit med om maken så mycket spya jag och Evelyn hade över hela oss själva för en liten stund sedan. Jag var tvungen att ta ett kort på eländet för att kunna visa R när han kommer hem, för han skule aldrig tro mig. Han skulle tro att jag överdrev men jag kan ju passa på att visa er också. Det var helt hysteriskt mycket som kom upp. Jag var tvungen att lägga lillan på golvet precis nedanför soffan för att det inte skulle droppa och rinna infrån henne. Fick slänga av mig mina kläder eftersom jag hade spya på händer, tröja och byxor. Tvätta händerna och torka det som kom på soffan, tur att det inte var mycket som hamnade där iallafall. Efter det var det bara att bära in lillan och lägga henne på skötbordet och klä av henne pyjamasen som jag precis innan hade klätt på henne. Typiskt!



    
Evelyn alldeles nerspydd. Mina byxor efter spyattacken.

Det bästa av allt är att igår stängde Sigtunahem av varmvattnet mellan några timmar och ända fram tills på fredag ska det vara begränsat med varmvatten vilket tydligen innebär ingen varmvatten alls. Grattis till oss. Jag kunde med andra ord inte bada lillan eftersom det bara finns iskallt vatten i huset. Jag tror inte hon skulle bli så glad då.
Visst skulle jag ju kunna koka upp vatten i en massa kastruller och sedan blanda ut med det kalla vattnet. Men det känns som om det är lite överkurs att sätta igång med det med en nerspydd bebis i famnen. Vi får köra på det imorgonbitti istället när både jag och R är hemma och kan hjälpas åt med lillan och vattenkokande.

Evelyn verkade iallafall inte störas alls av  att hon spydde denna kopiösa mängd för hon låg och skrattade där på golvet och skrattade också hejvilt när jag hade flyttat henne till skötbordet. Sötunge!!!
Jag ska lägga upp ett videoklipp på det lite senare så får ni se vilken solstråle.

Nu måste jag snabba mig på att titta på Greys.

/ Sandr0o



 


Dagens planer och gårdagens bilder.

Jag måste fixa hem senaste avsnittet av Greys och titta på det innan kvällens säsongsfinal. Tempo Sandra!

Cattis ringde nyss och frågade om babystorlekar. Gullig hon är och vad roligt det känns att det är jag som ger tipsen om sånt. Det hade ingen kunnat tro för ett tag sedan inte.

Min fina lilla tjej ligger och sover i babysittern. Hon har sovit ovanligt mycket idag men det är visserligen skönt för mig eftersom jag själv är så förbannat trött.

Jag och Evelyn längtar efter R idag. Låt tiden gå fort fram tills nio då det är Greys, för den timmen försvinner i stort sett eftersom programmet är så bra och sen är R hemma med oss. Som om inte det vore nog så är han ledig imorgon också. Då ska vi iväg och köpa det sista som behövs inför dopet och sen vid tre så kommer prästen hit och pratar dop. Bjuder man på kaffe eller något då? Eller hur gör man? Det känns lite småkonstigt eftersom hon ska komma hem till oss, då borde man kanske bjuda på något.. Eller?

Lite bilder från gårdagen hemma hos mams och paps:

    
Lillan med sin mormor. Lillan med sin morfar.

         
Evelyn fick ett salladblad att snutta på. Det tyckte hon om.

    
Sitter vid bordet och snuttar på sallad medans mamma äter. Att sitta och leka i soffan är kul ibland.

/ Sandr0o


Tröttheten själv.

Jag är trött. Trött så in i bomben efter att ha stigit upp vid sex imorse. Jag hade nästan glömt hur jobbigt det är att gå upp tidigt och jag som är så morgontrött. FY! Jag skulle mer än gärna gå och lägga mig  en liten stund men sist jag försökte så vaknade Evelyn precis när jag lagt mig så jag har redan gett upp. Jag har istället suttit och kikat runt på internet och letat efter lite tips på hur jag kan dekorera tårtorna till dopet, hur man gör roser av sockerpasta osv. Vi får allt se hur det går med det. Jag tänkte att jag skulle försöka göra några blommor och så imorgon och se hur det blir.

Jag och mamma åkte först till Täby och gick på rean. Jag fick med mig en klänning till mig och två skjortor och ett par chinos till R därifrån. Vi stack direkt till Stinsen sen för att titta om det hade något annat roligt där och därifrån åkte jag med ytterligare en klänning och så två kavajer till R. Vilken tur att det fanns en kavaj på rean som ju var hela meningen med att jag ens skulle dit från första början. Den enda kavajen var för liten men den andra passade, tur det. Så nu slipper han springa näck på bröllopet.

Evelyn har ätit massor med gröt idag. Duktiga tjejen verkade tycka att det var riktigt gott. Hon fick katrinplommon till efterrätt som vanligt. Efter måltiden ville hon bara ha 50 ml ersättning (i vanliga fall brukar hon äta nästan 135 ml iallafall) och vet ni hur länge hon klarade sig på det? I 3 ½ timme ungefär mot det vanliga 2 timmar. Vilket jättekliv framåt tycker jag. Vi får se om vi går några små steg tillbaka imorgon eller inte men jag är hoppfull!

R jobbar till 22 idag. Skittråkigt verkligen. Vädret suger och jag skulle behöva lite frisk luft mot min trötthet men jag tänker på inga som helst villkor gå utanför dörren i detta väder. Jag vill ha fint väder på lördag. Vi håller tummarna för det, visst?

/ Sandr0o

Yäääjjjj.


Jag fick ett sms av Sanna under dagen. Hon och hennes karl var på rutinultraljudet idag och dom ska få en liten flicka. Världens jättegrattis till dom. Hon skrev att våra tjejer kunde bli bästa kompisar och göra flätor på varandra :) Så himla kul att det kommer en till liten bebis i vårat lilla "gäng", speciellt en liten tjej också. Gud så roligt..




Jag kommer ihåg själv hur det var när vi fick reda på att det låg en liten tjej i min mage. När hon talade om att det var en tjej och visade på ultraljudet tog jag tag i Rs hand och kände hur tårarna plötsligt fyllde mina ögon. Jisses vilken lycklig dag.


/ Sandr0o

Dags att sova.

Jag borde ligga i sängen för längsedan. Imorgon ska jag nämligen befinna mig i Täby centrum vid sjutiden på morgonen för att slåss med en massa galna shoppingfreak. MQ startar nämligen sin rea då så jag och mamma ska vara där och se om vi kan fynda något. Det är ju dop nu på lördag och sen gifter sig min kusin helgen efter så det vore alldeles prima om jag kunde hitta mig något fint och något fint till R för den delen också.

Men för att lyckas ta mig upp imorgon och sitta i bilen vid halvsju är det verkligen på tiden att gå och knoppa nu.
Puh, det var verkligen jättelängesedan jag var uppe så tidigt. Jaja, vad gör man!

Lillan har sovit nu sedan strax före tio. Nu gör jag henne sällskap!

/ Sandr0o

Tränar lite inför lördagen.

  
Evelyn sitter och tränar inför dopet på lördag tror jag. Se så fint hon knyter sina händer, tillomed vartannat finger.

/ Sandr0

Just nu!



Just nu sitter världens sötaste lilla gos hos sin mormor. Vilka framsteg vi gör för där har hon suttit ända sedan jag kom hit för en halvtimme sen. Så länge har hon inte fått hålla henne på väldigt länge nu. Duktiga lilla tjejen börjar vänja sig lite nu. Till allas stora glädje.

Vi tillbringar dagen här. Lagom till Ugly Betty får någon skjutsa hem mig så jag slipper missa det. För när jag är här blir det aldrig till att jag tittar. Det räcker med att jag missade Greys förra veckan, skam!

/ Sandr0o

Dagens inköp.

Jag tänkte att jag skulle visa er vad som fick följa med mig hem idag.


Bare minerals foundation. Kabukiborste.


Jag har hört alldeles för mycket bra om I.d sminket så jag har länge velat testa och hade nu äntligen bestämt mig för att slå till. Det är enbart mineraler i denna foundation i löspuderform , huden andas och det ska tydligen hjälpa till att förebygga acne samtidigt som det täcker bra. Vi får helt enkelt se om det funkar för mig. Jag hoppas stenhårt på det!!



Graham Webb shampoo och balsam för mitt torra slitna hår.


Jag har tröttnat på mitt livlösa hår nu och tänkte försöka göra någonting åt den. Så nu kör jag stenhårt på mitt nya shampoo och balsam plus den värmeskyddande sprayen som jag har men aldrig använder. Jag skulle ha köpt med mig ett torrshampoo också så att jag kan undvika att tvätta håret varje dag som jag vanligtvis gör, inte bra. Men det glömde jag helt bort att leta efter. Det får följa med hem en annan dag.

/ Sandr0o

Mitt busfrö.

Det är inte alla människor som får ha världens bästa bebis sittandes i sängen och busa varje dag.



Lilla tjejen sitter och busar och skrattar imorse när jag skulle få på mig några kläder. Det är ju lite svårt det där med balansen fortfarande så helt plötsligt hamnade hon på magen ett flertal gånger.

/ Sandr0o

Badrummet är rent.



En nyvaken lycklig tjej i min lillebrors gamla sovpåse. Förstår ni hur vild den här lilla tjejen måste vara när hon sover? Jag la henne med huvudet på huvudkudden när hon somnade och inte som på bilden med fötterna på huvudkudden.



Jag har precis kraschlandat i soffan efter mycket slit.
R har dammsugit och städat toaletten och då fick jag ett ryck och satte igång att rensa ur våra två korgar i badrummet plus badrumsskåpet. Nu känns det fantastiskt skönt att ha det gjort. Jag slängde två hela påsar med skit, helt otroligt vad mycket skit man samlar på sig. Jag har tillomed rensat ur min sminkväska och tvättat sminkborstar. Duktiga jag!

R hämta upp mig och lillan hos mamma när han slutade jobba vid två. Jag sprang in en sväng på centrum för att shoppa på mig lite saker som jag behövde medans R och Evelyn väntade i bilen. Sista stoppet påvägen hem blev församlingshemmet där vi ska hålla till efter dopet på lördag. Jag var ju tvungen att åka dit och titta hur det såg ut och se vad det fanns för saker. Så nu vet jag vad som behövs köpas och hur det ser ut.



Nu till något helt annat.. Jag blir så förbannat irriterad på att folk aldrig kan ställa upp någongång på det där skitstället. När R fick ett sms på sin mobil idag som gjorde att han nu verkligen måste jobba till 22 på fredag sjönk mitt humör rejält. Usch vad irriterad jag blir. Kör upp din j*vla fredagskväll någonstans va!!
Nu blir det till att baka fyra tårtor när R kommer hem vid halv elva på kvällen, grattis till mig. Åhh det kan ju verkligen inte bli bättre, när ska jag sova tro?
Nej nu måste jag släppa det här. USCH!


 

/Sandr0o


"Hårmodell", bittert.

Nu är håret slingat och klart. Sanna hörde av sig och undrade om jag ville komma och fixa mitt hår på salongen imorgon då dom skulle ha färgkurs eller något sådant och då behövde dom ju "modeller". Dumt nog så jobbar R till 22 imorgon så det sket sig totalt. Det hade varit perfekt verkligen men men vad gör man? Vi får hoppas att det dyker upp någon mer gång. Läste hos Kimmi att Emelie fick åka dit och fräscha upp sitt hår istället.

R är och tränar´så jag och lillan ligger i soffan och längtar tills våran papii kommer hem. Då blir det matlagning, middag oc lite städning för att sen ha en lugn och skön kväll..

/ Sandr0o

Ny vecka.

Godmorgon kära vänner!

Evelyn ligger sött och sussar i sin säng. Hon har snart sovit i en hel timme, det hör verkligen till ovanligheten. Visserligen har det resulterat i att jag har hunnit göra mig iordning för dagen.
När lillan i huset har vaknat åker vi till min mamma för att slinga mitt hår. Efter klippningen igår bara längtar jag efter att få det slingat också så att det blir klart på riktigt.

Lite sista fix innan älsklingsungen vaknar.

Ha en fantastisk dag!

/ Sandr0o

Nyklippt.

Vilken skam. Inte ett endaste litet blogginlägg på hela långa dagen. Jag skyller på att jag har varit sysselsatt hela dagen. R släppte av mig och Evelyn hos mams och paps. Vi åkte allihopa till Solna centrum där jag hade ringt och lagt undan sockerpasta till tårtorna. Nu finns den äntligen i mina ägor så jag slipper oroa mig för det mer.

När R slutade vid åtta kom han och hämtade lillan och jag brassade hem till Sanna för att få håret klippt. Hade inte tänkt att stanna där så länge egentligen men jag kom alldeles nyss hem. Var så himla trevligt att sitta och prata så jag blev kvar där i ett par timmar, prata bebisar och barnvagnar och alltmöjligt eftersom hon väntar en liten knodd i november.

Nu är det läggdags för oss. Imorgon åker jag hem till mams och paps på dagen så att mamma kan slinga mitt hår. R slutar vid två så då åker vi med honom hem igen.

Så har dagen sett ut i kort. Jag har ingen lust att sitta här nu för jag är trött så sängen lockar rejält. Jag får ta igen bloggandet en annan dag helt enkelt.

Godnatt kära läsare!

/ Sandr0o

Dagens sötaste inköp.


        
Har ni någonsin sett en så söt sko förut? Jag kunde verkligen inte hålla mig ifrån att köpa denna puttenuttiga lilla sko. Dock i en storlek som barn brukar ha när dom är runt året enligt butiken som lillan kan ha i framtiden.

/ Sandr0o

Stressdag.

Idag har R varit ledig och då har bloggen fått lida såklart. Att uppdatera är inte direkt det jag prioriterar när vi tre kan umgås tillsammans.
Vi har varit på Stinsen idag och tittar runt lite. R köpte ett par nya jeans och provade ut kavaj till bröllopet. Jag skulle titta på en massa saker men kom inte hem med så mycket egentligen, kan inte ens komma på vad jag hade med mig hem. Bra minne Sandra! Jag tittade iallafall på klänningar och hittade faktikst hur mycket snyggt som helst. Jag köpte en klänning igår som jag tänkte ha på bröllopet men jag är inte riktigt säker ännu om jag ska ha den eller någon annan. Jag ska suga lite till på den karamellen innan jag bestämmer mig helt. Det blev stressigt som tusan där på slutet, Rs föräldrar skulle komma hit vid fem och halv fem steg vi innanför dörren här hemma. Då skulle jag hinna laga mat, vi skulle äta och så skulle jag göra dumlemuffins så att vi kunde fika med Rs föräldrar. Tur att jag är världens snabbaste människa då med andra ord, snabbt som tusan gick alltihopa.

Rs föräldrar åkte hem för en liten stund sedan. Så nu sitter vi här, R tittar i soffan och jag tar igen allt bloggläsande.

Imorgon ska jag hem till mams och paps när R jobbar. Jag ska sticka iväg och leta efter sugarpaste för den var helt slutpå Panduro i Stinsen. I Solna skulle det tydligen finnas så jag hoppas verkligen på det. Annars blir det till att köpa marsipan men jag vill helst inte det så sugarpaste är mycket lättare att jobba med. Håll tummarna för mig!

När R slutar jobba imorgon vid åtta hämtar han lillan hos mams och paps så att jag kan bege mig mot Sanna så att hon kan göra mig fin i håret inför kommande dop och bröllop. Jag har försjutton inte klippt mig sedan innan nyår, jisses. Frågade om hon kunde slinga mig också men fick aldrig något svar men jag hoppas verkligen på det, för det behövs ska ni veta. Usch usch!


Såhär låg lillan när hon väckte mig imorse vid halv tio. Det var verkligen inte så vi hade lagt henne när hon somnade.

    
Här var våran lilla tjej jättetrött. Hon somnade mitt i maten så det blev inge mer banangröt och katrinplommon.

    
Såhär glad blir lillan när hon får sitta på vagnhandtaget. Pappa och dotter.

/ Sandr0o

Gröt är gott.

Lillan har precis vaknat. Jag ska sätta mig och äta lite lunch innan min lillebror kommer och hämtar mig. Jag åker hem till mams och paps istället för att sitta hemma. Det känns ju extra deprimerande att sitta hemma själv en fredagskväll eftersom R jobbar till 22.

Förresten gick det hur bra som helst med banangröten idag. Hon åt MASSOR! Enligt grötförpackningens mått tycker jag att smakisarna känns ganska stora men jag ordnade iallafall vad det stod var en smakis och tänkte att hon aldrig skulle äta upp allt det. MEN vet ni? Hon åt upp precis allting. Så fick hon katrinplommon till det också för magens skull. Jag blandade tillslut i plommonpurén i gröten och hon åt som bara tusan. Undra om vi håller på att utveckla ett "jag tycker om mat"- stadium nu. Det vore ju fantastiskt roligt! Duktiga duktiga tjej!!!

Nej mat var det.

/ Sandr0o


Rekordslagning.

Jag tror bestämt at vi har slagit någon form av rekord hos oss idag. Lillan somnade vid 22-22.30 igår efter mat. Imorse när jag vaknade av att Evelyn låg och pratade tittade jag på klockan och fick en chock, 10 hade den hunnit bli. Hon har alltså sovit i tolv timmar inatt utan att vakna en endaste liten gång. Snacka om att vi fick en ordentlig sovmorgon. Vanligtvis brukar hon ju vakna mellan 8-9. Ibland  vaknar hon vid sjutiden och sedan somnar om efter mat till 9 ungefär men det är mer sällan det händer. Ojoj duktiga lilla tjejen som sover så bra.

Nu ligger pluttan och sover sin morgon nap i babysittern. Tequila håller på och hoppar omkring på våra garderober. Jag ligger i soffan och tittar på Quack Pack på disney channel, så braa! Haha men faktiskt..
Dagens planer är icke existerande. Jag skulle egentligen behöva ge mig iväg och leta efter sugarpaste till doptårtorna men jag väntar tills imorgon när R är ledig då vi ändå ska iväg.

När Evelyn vaknar ska hon iallafall få hoppa ur sin pyjamas och få på sig kläder. Apropå kläder så har vi för kanske en vecka sedan börjat använda stl 62 i kläder till lillan. Stl 62 är fortfarande lite stort men det funkar och 56 funkar också fortfarande. Vi har mycket roligare kläder i stl 62 så det är kul att äntligen få börja använda allting. De flesta presenter vi fick när lillan föddes vad just i stl 62.

Efter påklädningen ska jag försöka klippa lillans naglar, jag hatar det. Jag tycker det är så himla svårt verkligen men det måste göras. Sen är det dags för dagens smakis. Idag blir det banangröt för andra gången. Vi får se om det går lika bra idag som igår men jag hoppas inte på för mycket.

/ Sandr0o

Tok-kisse och mycket mer.

Det går undan på bloggfronten nu. Jag spottar ut inlägg som jag vet inte vad. Men jag älskar bloggen. Det är SÅ kul. Jag tror besämt jag har blivit bloggalen, älskar att läsa andras och skriva i min.
Jag tänkte att jag skulle visa lite bilder från dagen som gått då jag ändå tagit en massa kort.


Här ligger min fina dotter på våran säng och gosar med sin heffaklump.



Helt plötsligt fick jag ett ryck och fick för mig att jag skulle baka cupcakes. Ställde mig och gjorde muffins med smak av vanilj och choklad. Planen var att ha rosa glasyr på också. Jag är nog världssämst på att göra glasyr egentligen. Eller kanske inte förresten? Det är bara så att jag behöver en sprits kanske så man kan dekorera lite snyggt istället för att lägga på det helt platt bara, trååååååååååååååkigt. Vad tror ni?
Jag tycker att det är helkul att baka cupcakes. Idag blev det bara enklast möjliga smaken på muffins då vi inte hade så mycket hemma. Annars är det ju helkul att komma på olika spännande smaker och så.


Dagens cupcakes blev goda men lite tråkiga. Men rosa var dom ju iallafall.


Tequila ska verkligen vara med oss överallt. Om man ska duscha springer hon snabbt och lägger sig på skötbordet bredvid. Ska vi äta vill hon allra helst vara med på bordet (det får hon inte). När vi går och lägger oss kommer hon springandes och lägger sig vid mina fötter. Imorse vaknade jag av att hon helt plötsligt flög upp i sängen och attackerade mina fötter. Haha buskatt där. Ikväll har hon verkligen varit busig om något. Hon har sprungit fram och tillbaka och glidit på golvet så att hon dunkar rätt in i väggen eller i sängen. Babygymmet är också populärt, där går hon jämt till attack på alla leksaker. Jag har ett kort som jag ska visa er så att ni förstår hur busig hon har varit ikväll. Jag förstår verkligen inte hur hon hamnade där.

    
Buskissen var uppe på våran dörr till sovrummet. Helt galet hur hon ens kom dit.


Här ville hon vara med när det var blöjbytsdags.

På kvällen nu har jag lagat matlåda till R och mat som jag kan äta imorgon. Det blev currygryta med kyckling, potatis och lite wokgrönsaker. Jag köpte en påse med färdigbladning till currygrytan på Thaibutiken här i märsta för ett tag sedan. Jag och R tyckte det var himla gott men nu hade jag ingen sådan påse kvar men var ändå sugen på den maträtten så jag testade lite själv istället. Visst det blev inte riktigt exakt samma men inte så långt ifrån iallafall!

Förresten så vaknade Evelyn 05.40 imorse och ville ha mat. Det känns som om det var "år och dagar" sedan hon vaknade så tidigt för att äta. Hon fick mat och somnade om men sedan vaknade hon igen klockan åtta. R tog upp henne, försökte med mat men nästan så fort hon kom upp i Rs knä somnade hon om igen så det var bara för honom att flytta tillbaka henne till sin säng igen. Jag kan inte komma ihåg ens hur längesedan det var som hon vaknade flera gånger per natt. Hoppas verkligen inte att det här kommer bli en ihållande trend. Men det tror jag iofs inte men man vet aldrig. Nu sover hon iallafall sött så får vi se när hon vaknar imorgon.
Nu lite tv, sedan godnatt.

/ Sandr0o

Evelyn skrattar och ler.

Jag tänkte bjuda på en videosnutt när vårat hjärta skrattar och är himla glad. Det här med skrattet är ju ändå ganska nytt för henne så nu är det dags för er att också få se såklart.


Videon är från den 31/5-09.

/ Sandr0o

Kladdmonstret.

Idag har lillan ätit morots & palsternackspuré och katrinplommonpuré till efterrätt. Hon åt säkert minst en matsked av varje, hallelulja! Det har nog aldrig hänt förut att hon ätit så mycket. Min duktiga lilla tjej. Efter maten fick lilla kladdmonstret hoppa in i duschen med mig. Hon skulle minsan ha fingrarna i munnen samtidigt som hon åt, tog tag i skeden och skålen och kladdade. Så en välbehövlig långdusch var oundviklig.

Efter duschen blev lillan himla trött och slocknade direkt då hon fått på sig kläder.
Nu medans lillan sover ska jag passa på att avnjuta min lunch som jag lagade iordning igår.
Bulgursallad med champinjoner, röd lök, babyspenat, ruccola och fetaost med fajitas kyckling. MUMS MUMS MUMS!


/ Sandr0o

Finally.

Äntligen. Mitt nya bankomatkort trillade ner i lådan idag. Jag hade nämligen lyckats spärra mitt kort, under några dagars total alzheimers. Ingenting kunde få mig att komma ihåg koden igen. Dumma människa! Men nu har jag iallafall fått mitt kort så jag slipper känna mig handikappad utan pengar.

När jag i vilket fall behövde ett nytt kort passade jag på att beställa ett extra fint sådant.


Nu har jag min fina dotter på mitt bankomatkort.

/ Sandr0o

Mitt hjärta <3

Min solstråle.



Har ni någonsin sett en så vacker tjej?

/ Sandr0o

Dumt. Mycket dumt.

Som jag skrev tidigare har jag spenderat dagen hemma hos mams och paps. Fikat med min mamma och mormor, provat dopklänning och tagit en liten promenix. Himla tur att dopklänningen passade, hade ju aldrig testat förut.
Det känns så himla mycket lättare att åka iväg med lillan nu även om hon har sina surstunder någongång under en dag. Det känns verkligen inte lika jobbigt som förut. Skönt det!

Nu ligger jag i sängen och kikar runt lite innan det är läggdags. Tequila ligger bredvid mig och vill gosa.
Undra vad jag ska ta mig för imorgon? Om det bara kunde bli fint väder, vilket det ju inte ska! Skit skit skit..

För övrigt så vill jag verkligen ha någon som kan sjunga på dopet. Känns som om den planen kommer gå i stöpet. SKIT SKIT SKIT.. Verkligen trippelskit. Någon som kan sjunga? Någon? Någon? Någon? Åhh vad besviken jag kommer bli.
Jag vill att
Camilla ska komma och sjunga på lillans dop. Det vore sååååååååååååå himla fantastiskt bra. KOM OCH SJUNG KVINNA!

Bilder från dagen:

  
Lillan i soffan. Världens lyckligaste tjej får styra över tvn.

  
Evelyn och sin mormor. Helt plötsligt låg jag på mage.

/ Sandr0o

Dopsång.

Nu sitter jag hemma hos mams och paps och leter efter en fin låt att spela på dopet. Allra helst vill jag att någon ska sjunga den men jag känner tyvärr inte så många musiktalanger. Jag har två tänkbara kandidater men jag är ju inte direkt ute i tid så det kanske inte går helt enkelt. Men jag hoppas, hoppas!

Lillan ligger och sussar sött i sin vagn.

Igår beställde jag hemlite saker till tårtbaket inför dopet iallafall. Jag håller tummarna för att det blir gott och fint. Jag måste baar hitta bokstäver som man kan skära ut i suparpaste. Jag tyckte det var  så fasligt dyrt överallt när jag tittade på nätet, dyrt eller utsålt.

Nej nu ska jag leta vidare efter dopmusik.

Någon som känner sig manad att sjunga på dopet?

/ Sandr0o

Klänningsjakt.


Här är några klänningar som jag fastnat för. Jag vet dock inte om alla är direkt " gå på bröllopsmaterial" men fina var dem iallafall. Jag har blivit lite sugen på att ha en maxiklänning på mig men jag har inte en aning om jag passar i en sådan eller ej. Jag tror jag får bege mig iväg till något centrum för att prova helt enkelt.

        

   Jag måste hitta en klänning att ha på dopet också. Hujeda mig!

/ Sandr0o

Svullosar.

Idag fick jag en ordentlig sovmorgon. R tog lillan imorse när hon vaknade, gav henne mat och sedan somnade hon om. Jag vaknade vid halv tio, gick upp och efter en stund gick jag tillbaka in i sovrummet och då hade lillan vaknat. Hon låg och tittade på sina fina glittriga bokstäver som sitter på sängen. Vi båda gick upp och pussade R hejdå innan han stack iväg till jobbet. Nu ligger lillan och sover sin morgon nap och jag har precis duschat. Jag ligger i soffan och glor på tv. Jag har ont i huvudet, för tredje dagen i rad. Men just nu gör det inte jätteont utan det är bara tillräckligt för att störa mig och få mig att känna mig sliten. Hoppas det blir bättre, snarare än värre.

Igår lagade jag en kycklinggryta med ris innan jag stack iväg till badet. Receptet skulle räcka till 10-12 personer. R åt middag igår, ordnade matlåda till jobbet och sparade en matlåda till mig med. Matlådan till mig kan jag visserligen äta av två gånger då det var så mycket. Förstår ni hur mycket mat R äter? Jag äter ju såklart min del jag med men R äter ju helt klart mest av oss två. Istället för att räcka till 10-12 personer så räckte det till fyra måltider. Det är helt sjukt!!!

Jag och lillan har inga planer idag förutom att bara mysa hemma. Ikväll blir det tv likt varje tisdag. Jag längtar, precis som vanligt.

Nu ska jag surfa runt lite på nätet och försöka leta upp någon klänning till bröllopet som vi ska på. Det går inge bra för mig på den fronten.

/ Sandr0o

Min älskling.




Även fast jag bara var hemifrån i två timmar idag så hann jag redan då sakna lillan massvis. Lilla söta älskade unge!
Så du förgyller våra dagar med din existens, om du bara visste!

/ Sandr0o

Morgonmys.

Bilden är tagen hemma hos oss imorse när vi alla var precis nyvakna och låg i sängen och gosade.
Evelyn och kissen trivs bra ihop. Visst ser det så ut?
Förresten så tyckte R att Tequila också var ett fint namn så nu heter våran kissemiss Tequila minsan.


Evelyn ocu "stupido" som R envisas med att kalla henne hela tiden då hon har har såna galna upptåg för sig.

/ Sandr0o

Bra start på en ny vecka.

Dagen spenderade jag ute på balkongen. Lillan var med en stund och badade i sin balja annars var hon mest inne med sin papii.
När jag kände att jag fått nog av solandet hoppade jag in i duschen. Vi alla gjorde oss klara för att åka till Barkaby en snabbis och titta lite och framförallt äntligen köpa påfyllningspåsar till blöjhinken.

    
Lillan satt hos pappa i bärselen. Efter en kort stund blev hon hysteriskt arg så då fick R bära istället.

Tidigare under dagen hade Kimmi hört av sig och berättat att hon, Emelie och Ella tänkte grilla nere vid badet hos mig och undrade om jag ville följa med. Självklart ville jag ju det. Det passade ju ypperligt bra idag också eftersom R var ledig så jag tillomed fick vara barnfri. Vid sjutiden träffades vi vid badet. Vi körde igång engångsgrillen och började grilla. Kim och Emelie hade fixat marinerat kött, färsk potatis, beasås, bröd, smör, ost, jordgubbar, ananas och dricka. Huaa vad mycket gott vi hade att njuta av. Jag tog med mig majskolvar som vi hade hemma, mums. Kakorna som jag hade med mig glömde vi totalt bort, det får bli nästa gång. Mysigt tyckte jag iallafall att det var ända tills myggorna började tokattackera oss. Då bestämde vi oss för att ge upp och åka hem. 

     
Våran plats i solen. Kim fjuttar på grillen.

 
  
Emelie är kräsen så hon ordnade ett köttbulle spett. Ella leker ball i sina brillor.

  
Njuta av god mat i solen.

Denna fantastiska utsikt hade vi framför oss när vi satt på våra filtar och åt mat. Vilken bra start på en ny vecka. Nu hoppas jag på att resten av veckan blir lika bra.



/ Sandr0o


Mors dag.


Mamma och lillan.

Grattis på mors dag morsan.
Grattis till mig som lyckades klicka iväg inlägget 3 minuter för sent men vad gör man? Bättre sent än aldrig!

/ Sandr0o