Utvecklingsfas 5 - låt den försvinna fort.

Evelyn har kommit in en mindre rolig period. Vi har aldrig märkt av någon av alla de fyra utveckligsfaser som hon gått igenom tidigare men den här gången stämmer det ganska bra på många punkter.

Vid omkring 23 veckors ålder är det dags igen. Barnet blir missnöjt grinigt och lynnigt. Det beror, som tidigare, på att världen kommer i gungningen därför att stora förändringar är på väg.
Det femte språnget, som inträffar vid omkring 6 månaders ålder, kan kallas relationssprånget. Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande.
Nu sover barnet ofta sämre. Kanske har det svårt att somna eller vaknar tidigare. Kanske verkar det ha mardrömmar. Det är nu som nattningsproblemen kan uppstå. Barnet kan skrika förtvivlat vareviga gång det ska sova, köp öronproppar och försök komma igenom fasen med förståndet i behåll, det går över. Barnet blir blygare och vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga.


Hon har börjat sova dåligt på nätterna, från att ha sovit hela natten med max ett uppvaknade för lite matpåfyllning vid sextiden så har vi nu gått till att vakna flera gånger per natt. Hon började böka på nätterna när vi var i Örebro men då trodde R och jag att det hade att göra med att vi inte var hemma men nu har det fortsatt att hålla i sig här hemma med.
Hon vaknar helt förtvivlad och bara skriker, hon är inte hungrig och tittar inte ens när hon sätter i gång och gapar. Hon skriker också på kvällen när vi lägger henne i hennes säng men då är det bara att låta henne vara så tystnar hon efter någon enstaka minut, Inatt vaknade hon vid 2 tiden och skrek som aldrig förr. R tog upp henne först och vaggade henne i knät men det gick inget vidare så jag tog henne, satte mig i sängen och typ guppade med henne. Efter en stund så tystnade hon och sedan kunde jag lägga tillbaka henne i sängen. Strax efter sex vaknade hon igen och skrek men då fick hon mat och somnade efter en stund om igen. Så inatt var en ganska lugn natt för oss nu egentligen, eftersom hon bara vaknade en extra gång men det är ändå sjukt jobbigt när man vaknar av hennes skrik som skär i öronen. Jag tycker så synd om henne då för det är verkligen ett helt annat skrik, hon låter helt livrädd.
Under dagarna så kan hon bli skitarg om man tar hennes leksak eller om hon inte får tag på den själv.
Jag hoppas innerligt att den här perioden ska gå över illa kvickt. Att gå från att få sova hela nätterna långa till att vakna minst två gånger per natt tar på krafterna litegrann faktiskt men vad gör man? Det är bara att gilla läget!

Nu till betydligt mer positiva saker. Evelyn har ätit väldigt bra idag mot vad hon brukar (apptiten verkar inte direkt ha påverkats). Imorse åt hon banangröt med lite banan & mangopuré. Till lunch blev det biff stroganoff med en fjärdedels banan till efterrätt. Hon har då inte fått någon ersättning alls i samband med måltiderna utan bara vatten att dricka. Så första flaska med välling och ersättning fick hon inte förns vid tvåtiden idag. Duktiga lilla tjejen! Men jag har inga förhoppningar på att hon ska äta likadant imorgon för då blir jag bara besviken när vi får ett bakslag och hon inte vill äta. Lika bra att låta bli att hoppas och ta det som det kommer. Men idag var en bra matdag iallafall, vi glädjs åt det för nu!


Idag blev det extra kladdigt vid matningen men vad gör det? Det finns ju tvättmaskin.

    
Älsklingen somnade hos R nu på kvällen. Nu kan hon verkligen somna hur som helst, det har hon inte kunnat sedan hon var riktigt liten. Rullar runt som en liten tok gör hon också när hon sover. Mestadels sover hon på mage nu.

/ Sandr0o


Matlagningstips.

Maten var underbart god. Jisses vilken höjdarmiddag det blev. MUMS!!!
Hur enkelt som helst att göra också. Vips så var det klart.

Så här gör du:
Jag använde mig av både fläskfilé och kyckling då vi hade kvar fläskfilé från igår men det går givetvis bra att bara använda en av dem. Först stekar man bacon så att den blir knaprig. Häll av baconet på lite hushållspapper så att det rinner av lite. Sedan fräser man köttet/kycklingen i en stekpanna, saltar och pepprar. Lägg över det i en ungsform.
Skiva banan och lägg över köttet i ugnsformen. Häll ut saften ur burken med mandarinklyftor och fördela precis som med bananen. Blanda matlagningsgrädde, curry, mango chutney och vitlök och häll sedan över i ungsformen. Sist så sprider man ut baconet i formen och ställer in det i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Jag använde 2,5 dl matlagningsgrädde, 3 msk mango chutney, 3 tsk curry, 1 banan, 1 burk mandariner och 1 stor vitlöksklyfta.
Serveras med ris.

Testa testa testa, mina vänner!

/ Sandr0o

Vild sovare.

    
Igår morse hade Evelyn gosat sig enda ner i fotändan på spjälsäng med alla gosedjur.


En alldeles nyvaken tjej bjuder på första leendet för dagen.

Igår var vi en sväng i Barkaby. R tittade på filmer på mediamarkt och jag tvingade med honom till Babyland och Babyproffsen för att bara gå omkring och kika på allt kul som finns. Det blev en kortare tur på IKEA då jag bara sprang in och köpte det vi skulle ha medans R och lillan väntade i bilen. När vi kom hem ordnade vi mat, Fläskfilé med färskpotatis från landet. Till det hade vi banan inlindad i bacon med curry och kall beasås. Gottigott!

    
R testade på att köra trillingvagn. Mina skatter utanför Babyproffsen igår.

Just nu sitter jag och väntar på att dagens middag ska bli klar. Jag har testat på något alldeles nytt idag. Fläskfile och kyckling med ett täcke av banan och mandarinklyftor och en sås av curry, mango chutney och vitlök över. Nu hoppas jag att det ska smaka gott också men det tror jag faktiskt att det kommer göra.
Idag har vi haft Rs mamma på besök över lite fika. Annars har vi inte gjort mycket med denna dagen inte men det är ganska skönt ibland må jag säga.
Nu är maten klar så nu ska vi smaska den och sedan blir det fredagsmys. Jag har nämligen hyrt film, Benjamin Buttons otroliga liv.

/ Sandr0o

Våra dagar i Bäcktorp.

Som ni vet så bestämde vi oss sent på söndagskvällen att vi skulle åka och hälsa på min farmor och farfar på deras landställe utanför Örebro dagen därpå. Så i måndags när jag hade tvättat och R hade varit och tränat så packade vi in oss i bilen och for iväg. Med tanke på att jag nyligen köpt mig min efterlängatde nya kamera och har haft möjligheten att ta kort under våran vistelse på landet så har jag såklart tagit en halv miljard bilder så här kommer ett "litet" urval.


    

En liten skymt av husen & gården. Den lilla vägen till farmor och farfars landställe.


I det närmaste huset bor farmor & farfar och i huset längre bort bor min farfars syster.

         
Vid fyratiden kom vi fram och det bjöds på god mat. Lillan fick en egen sked att leka med när vi skulle äta efterrätt för att slippa att hon skulle sno min skål med rabarber och glass hela tiden. En glad liten tös innan läggdags.

    
         
Nyvaken tjej. Gos med pappa dagen innan. Evelyn med sin pappa poserar utanför stugan.

         
Här ser ni min farmor och farfars stuga.

         
Min mamma, pappa och lillebror följde oss och kom dit dagen efter. Här har vi fikat och lillan har tagit min plats.

         
Sitta på bordet och leka, eller varför inte i gräset? Gräset är nog favoriten.

         
Vi åkte iväg och åt egengjord italiensk glass. Det var väldigt mycket folk för att vara mitt ute i ingenstans. Gott som tusan var det. Lillan fick smaka pyttelite mangoglass, mums tyckte hon.

         
Påvägen hem stannade vi till för att bada. En del av oss var badkrukor (jag bland annat) men somliga badade iallafall.

         
När vi var tillbaka lånade jag farmors fräna gummistövlar (såna vill jag med ha) för att plocka lite hallon med min lillebror.


En liten fjäril flög förbi och jag försökte få till ett någorlunda fint kort.


         
Ligan samlade till bords för god middag. Farfar tar upp potatis på landet till middagen. På kvällen somnade Evelyn som en stock i min famn när jag satt i gungstolen och gungade lite.

         
Eftersom det inte finns något rinnande vatten där borta så tog vi en tripp till duschstugan för att bli lite rena.

         
Min syssling kom ut på besök och fick hålla i lillan i en kort stund. Ni ser ju själva vad hon tyckte om den idén. 
Världens sötaste lilla tjej vid fikat strax innan vi skulle fara hemåt igen. På sista bilden ser man hennes två små bissingar.


Det var jätteskönt att komma iväg hemifrån lite, även om det bara var för någon dag. Att vara ute hela tiden är skönt och man pratar så mycket mer med varandra där ute när det inte finns något data eller tv som direkt stör. Vanligtvis sitter vi framför tvn eller datorn nästan knäpptysta när lillan har lagt sig men nu fick man verkligen tillfälle att prata med varandra. Mysigt var det!!!

Påvägen hem igår så fick lillan för sig att lägga världens karatespya strax innan Västerås så det var bara att stanna bilen vid närmaste avfart som lyckligtvis hade en Donken där jag fick springa in och tvätta tyget till bilbarnstolen medans R tvättade rent och bytte kläder på lillan ute på parkeringen. Det var ingen liten spya direkt, hon badade i stort sett i sin bilbarnstol innan vi kunde stanna. USch & fy.. Sånt som händer, det är bara att gilla läget. Dock blev det nog lite extra svettigt där ett tag, speciellt eftersom man bara ville komma hem. 
Vi stannade till vid Kina restaurangen precis här i närheten och köpte med oss mat hem. Ingen av oss hade någon direkt lust att laga mat och det var hur skönt som helst att bara sätta sig ner och äta utan någon som helst ansträngning. 
Vi kom inte hem förns strax efter sex så det var inte mycket mer med gårdagen än att packa upp och plocka lite här hemma. 

/ Sandr0o
    


Sparty.

Jag har glömt tala om att jag var på Sparty (Spa party) hemma hos Sanna i söndags, alltså dagen innan vi åkte till Örebro. När jag kom dit (lite sent eftersom vi haft besök av Rs syster och pappa) så stod tjejerna och "gympade" framför en dvd som visade vad man skulle göra. Jag hoppade just den delen eftersom jag nyss varit sjuk. Hela kvällen ägnades iallafall åt till ansiktsmask, hårmask, handskrubb och nagelmålning. Det bjöds på varma mackor, vatten med färsk mynta ochgurk och morotsstavar med dipp (det slank in lite chips också).
Efter allt Spa:ande slängde vi oss i soffan och tittade på Sex And The City filmen. Det var en riktig myskväll och det borde vi garanterat göra oftare, roligt iniativ av Sanna minsan.

    
Två bilder från kvällen. De andra flickorna önskade prompt att ej få visas på bild i bloggen under denna kväll men Sanna verkade inte ha något emot det så vi får väl hoppas att jag har rätt. Annars får jag väl en arger blivande mamma vän efter mig :)

/ Sandr0o

Tillbaka hemma igen.

Vid sextiden ikväll kom vi äntligen innanför dörren här hemma. VI råkade ut för ett litet missöde påvägen hem, vilket gjorde att man bara ville komma hem ännu snabbare. Varför går tiden aldrig tillräckligt fort när man är påväg hem från någonstans? Men mer om vårat äevntyr i Örebro och vad som skedde på hemresan imorgon, med tillhörande bilder såklart för nu tänker jag stupa i sängen. Ska bli fruktansvärt skönt att få däcka i sin egen säng efter två nätter borta.

Både jag och R håller tummarna för en lugn och skön natt då natten till idag var ett rent helvete. Evelyn vaknade 01, 04.30, 06 och ville gå upp för dagen vid 08. Vi trodde vi skulle avlida under natten efter alla dessa uppvaknande. Dessutom ville hon inte sova i sin resesäng och inte heller mellen oss i sängen, utan i Rs knä. Vilken mardrömsnatt, det var längesedan vi hade sådana nätter. Vi håller tummarna för att det bara handlade om en engångsgrej eftersom vi sov borta.

Vi hörs imorgon mina vänner. Sov gott!

/ Sandr0o

Minisemester.

Igår bestämde vi oss för att åka på en liten minitripp till min farmor & farfars landställe utanför Örebro så just nu håller jag på och tvättar för fullt och har hållt på sedan klockan sju imorse. Olidligt att behöva gå upp så tidigt för att tvätta, suck.
R är påväg och tränar så när han kommer hem så sticker vi iväg.

Vi hörs på onsdag igen!

/ Sandr0o

Back on track.

Som ni har längtat efter mig.

Sakta med säkert börjar jag närma mig mitt friska tillstånd igen tror jag. Har inte haft feber eller så på två dagar (kanske fler, minne som en guldfisk när dagarna bara flyter ihop) däremot har jag mått förbannat illa och haft sprängande huvudvärk. Huvudvärken har jag bara fått när jag stått eller suttit så liggläge har varit det optimala, så även för illamåendet.

En liten snabbspolning.
Hemma hos mams och paps häromkvällen började jag känna mig hängig, kom hem tog tempen och hade 38 grader. En halvtimme senare var den 38,5 så jag tog två alvedon och gick och lade mig. Några timmar senare vaknar jag av att jag behöver spy och flyger upp ur sängen. Hinner inte längre än till hallen innan det läcker så att säga. Går inte in mer på det men R fick städa hallen plus badrummet i en timme mitt i natten medans jag somnade om på köksgolvet. Tack för det min älskade underbara lilla gris!
Morgonen efter var katastrof, helt förstörd i kroppen och hög feber. You know the deal -  frysa, svettas, frysa, svettas och "kan jag få dricka och alvedon?" upprepade x antal gånger. Masade mig upp för att hämta vatten en gång på morgonen men det hela slutade med att jag inte ens hann tillbaka i sängen för jag svimmade rätt upp och ner precis innan sängkanten. Vaknade upp av att R kom in i rummet och där ligger jag som en hög med ett glas i handen och vatten på hela golvet. Jag har aldrig tidigare svimmat och jag måste medge att det kändes lite läskigt att bara vakna upp där nere på golvet och inte förstå hur jag hamnade där egentligen. Usch.. Jag slumrade iallafall vidare sen och har väl i stort sett sovit mig igenom en stor del av tiden om jag inte legat vaken i sängen eller soffan och klagat över att jag mått dåligt.

När febern försvann så höll mitt illamående ändå i sig och igårkväll fick jag ett jättebakslag och började må jättejätteilla igen, sov förbannat dåligt hela natten då jag inte kunde röra mig eller knappt andas i rädsla av att behöva spy. PUH!
Dagen som så har känts bättre, tack och lov. Nu på kvällen känner jag mig faktiskt riktigt skapligt. Illamåendet stör mig inte lika mycket och är inte lika kraftigt så min förhoppning är att det imorgon ska vara som bortblåst. Ni kan väl hålla tummarna med mig är ni snälla!

Märks det att jag inte bloggat på ett tag? Mina fingrar bara glöder.
Och snart kommer jag kunna komma med nya färska bilder också. Det är inte helt fy skam det inte. Jag hade nämligen tänkt att åka och införskaffa mig min nya kamera imorgon om R går med på att svänga förbi där en liten snabbis imorgon innan vi storhandlar förstås men det tror jag nog.

Jag har nu bestämt mig, efter mycket om och men, för att vänta med systemkameran då jag väldigt gärna vill kunna spela in videoklipp på våran skatt och systemkameran jag tänkt köpa inte stödjer den funktionen. Så planen är att jag senast till Evelyns 1 års dag ska stå med en systemkamera i min hand. Sålänge får jag nöja mig med en digitalkamera och det ska väl gå bra det med..


Casio Exilim EX-Z1
Denna kameran blir det istället för den andra som jag tänkte från början. Bättre och dessutom mycket snyggare.

Tack till R som tagit hand om lillan nästintill helt själv nu när jag mått dåligt. Det har väl inte varit helt glada miner alla gånger på grund av det heller för den delen men jag hade då aldrig klarat av det i mitt tillstånd. Gissa om han vart glad när han kunde gå och träna en snabbis igår och idag?

/ Sandr0o

BOTA MIG!

Jag mår illa som en liten gnu och mitt huvud värker. Seg i kroppen är jag också. Jag hatar att vara sjuk.
Tack och lov är ju R hemma så han har fått ta hand om Evelyn nu när jag är sjuk för det hade jag inte på några som  helst villkor klarat av.

Nu slänger jag mig i soffan igen och hoppas på att jag ska må bättre snart för det är inte vidare mysigt att känna att man vill spy så fort man rör sig.

/ Sandr0o

Sjuk.

Bloggandet har lagts på hyllan. Anledningen till det är att jag är sjuk.Jag kan inte röra mig, jag bokstavligen bor i min säng. Gör mig frisk!

/ Sandr0o

Bilder från dagen.

         

         
Lite lek på golvet hos mams och paps.

Jag har lånat min pappas kamera för att kunna fota lite. Kläderna som lillan har på sig köpte vi igår, t-shirt från Zara och byxor från Åhlens.

/ Sandr0o

Camerahunting.

Vi har varit på kamerajakt. Nu återstår bara för mig/oss att bestämma oss för om det ska införskaffas en digitalkamera eller en systemkamera. Planen var egentligen att ha kvar min gamla kamera (den nu trasiga) och införskaffa en systemkamera vid ett senare tillfälle. Men nu när min gamla kamera är trasig så blir det lite svårt att bestämma hur jag ska göra? Jag vill ju egentligen ha en systemkamera. Men det är ju lite skillnad i pris om vi säger så.

Antingen köper jag en systemkamera nu och en billigare digitalkamera senare för att ha som slit och släng ungefär. Eller så blir det precis tvärtom, slit & släng kameran nu och systemkameran sen. Svårt val må jag säga!

Får ta mig en funderare på det här tror jag eftersom det handlar om mycket pengar..

Vi sitter hemma hos mams och paps nu och ska snart äta middag, efter det åker vi hem och har myskväll.

Det står mellan en Casio z85 och en Nikon D60.

    


 

/ Sandr0o


Full gång.

Vi har varit så duktiga här hemma och rensat ur lillans garderob. Släng in allt som hon vuxit ur i förrådet. Det är andra gången vi gör det nu sedan hon kom till världen och jisses vad mycket kläder vi har rensat bort. Men nu känns det skönt iallafall när det är ordning och reda och med en massa nya fina kläder. 

Just nu håller jag på och bakar. Jag tittade på Leila bakar häromdagen när hon gjorde Chocolate Chip Walnut Brownies och tyckte det lät kul. Så nu ikväll har jag bakat under kvällen för det är ju såååå himla kul tycker jag. Hoppas resultatet blir bra också!  Jag har precis tagit ur kakan ur ugnen och ska vänta på att den kallnar så att jag kan göra glazen som ska vara på. Hmm undra vilka som ska hjälpa oss att äta upp den? Vi lär ju knappast äta hela själva iallafall..

Har surfat omkring och läst på olika bebisforum medans jag väntat på kakan och har blivit sugen på att fixa lite matpureér själv. Fruktpureér också för den delen, det är nog mest det som lockar. Så vid löning ska vi köpa hem lite frukt och testa. 
Idag har jag kokt palsternacka och mixat för att frysa in så att jag kan ta fram och blanda i maten eftersom lillan verkar älska just palsternacka så mycket.. Lilla busfröt har sin favorit!

Om det är fult väder imorgon ska jag ta med mig min pappa för att kika på en ny kamera till mig. Det är nåstan så att jag hoppas på mindre fint väder! FY!!
/ Sandr0o 

En heldag med bebisshopping.

En heldag på Täby kan man lugnt säga att det blev.
Vi slog på storshopping till Evelyn så att vi ska klara oss en stund. Vi kom hem med 5 tröjor,1 par short, 1 kjol, 2 mjukisset, 1 klänning, 1 haremsbyxa och 1 tunika till våran lilla gladskit. Jag har blivit helt förälskad i det ena mjukissetet och en av t-shirtarna men eftersom jag inte har någon kamera så kan jag inte visa er våra nya fina inköp. Men förhoppningsvis har jag en kamera snart igen.

Jag och R slog på stort och vardagslyxade lite. Vi åt nämligen asiatisk buffé till lunch. Lillan låg och sov och vi kunde njuta av god mat och varandras sällskap utan att bli avbrytna. Det är sån lyx så att det skriker om det när man är bebisföräldrer, man nöjer sig med så lite. Jag fullkomligt älskar de stunderna!

Efter x antal timmar senare och proppfulla i våra magar så åkte vi hemåt igen. Stannade för att handla lite smått påvägen hem bara. R fick springa in och handla medans jag la mig i baksätet och passade på att slumra lite med benen utsträckta genom fönsterrutan. Evelyn sov också. Så himla skönt att få en liten vilostund sådär!

Jag har precis lagat middag, bondsoppa, så det ska vi slänga i oss snart (jag är inte så värst hungrig efter dagens braklunch men lite ska jag nog äta ändå). Efter middagen ska vi ta en liten myskvällspromenix i det fina vädret.
Planen efter promenaden är att kika på Twilight för hundrade gången men den är ju såå bra!

Imorgon tänkte jag försöka åka iväg och titta på en nya kamera för jag står inte ut med det här mer.

/ Sandr0o

Jag blir rånad.

Mamma ringde för en stund sedan och berättade att det kostar 2000 riksdaler för att få min kamera lagad. Joo tjena du!
Jävla skit säger jag bara. Då är det bara till att investera i en ny kamera för det blir ju billigare än att laga den gamla.

Men usch vad jag inte vill lägga ut pengar på det egentligen men jag skulle aldrig klara mig utan en kamera så det är bara att bita i det sura äpplet. Sparkontot minskar men what to do? Skitkamera!!!!

/ Sandr0o

6 månader.

         

    
Det blir kassa kort med webcamen när kameran är trasig. 6 månadersdagen måste förevigas på något sätt.

Idag blir våran stora tjej 6 månader. Ett halvår, kan ni tänka er?
Jag kan inte fatta det, halva tiden av ett år har redan gått. Om 6 månader är hon ett år, helt galet. Om tiden går lika snabbt som den gjort tills nu så är vi snart där och har 1års kalas.

Mamma & pappa älskar dig ända upp till månen och tillbaka gosunge!!!!!!!!!

/ Sandr0o


Myskväll.

R har varit på bio ikväll med sin syster och sett någon skitfilm så jag och lillan har haft myskväll i soffan.
Vi har suttit/sitter bänkade framför Anna Nicole Smith. Jag är hysteriskt trött och skulle mer än gärna slänga mig i sängen redan nu. Men våran lilla tös har inte somnat ännu, hon håller iofs på att sjunga nattvisor för sig själv nu så hon somnar nog närsomhelst.

Imorgon ska vi åka till Täby centrum för att kika på nya kläder till Evelyn eftersom vi upptäckt att vi helt plötsligt, från att ha massor med kläder, till att inte har några alls knappt. Så imorgon blir det babyshopping. R ska kolla på kläder också. Jag ska inte titta på någonting alls då det ekar nästintill tomt på pengakontot.. Inte förns vid löning iallafall!

Vi har för en kort stund sedan klarat av en jättemegaspya. Nu var det faktiskt ganska längesedan sist. Det bara spruta åt alla håll och kanter, det är helt sinnessjukt hur det kan komma ut så mycket ur den lilla kroppen. Jag undrar hur i h*lvete det kan bli så ens? Nog om det!

Nu börjar filmen igen..

/ Sandr0o


Jag blir galen.

Jag får på allvar spunk. Eftersom jag inte har någon kamera förtillfället så tänkte jag att jag skulle testa Kimmis videokamera som jag fått låna förr ett tag sedan. Jag testade att öppna en ny skiva nu eftersom en förra skivan helt plötsligt inte gick att fortsätta spela in på, inte se det jag redan spelat in för den delen heller. Det kom bara upp ett felmeddelande om att formatet var fel (jag hade ju för tusan redan spelat in på den skivan utan problem tidigare).
Så idag när jag då stoppade in en ny skiva och kunde börja filma blev jag överlycklig. Jag satte kameran på laddning efter en kort provfilmning och alldeles nyss när jag skulle filma lite mer så stod det samma skitmeddelande igen om formatet och inte kunde jag titta på det jag filmade för någon timme sedan heller. Jag blir tokig, jävla skit..

Jag har haft den hemma hos oss ett bra tag nu men jag har inte lyckats filma ett endaste litet skit. Det måste vara något fel på den så nu ger jag upp!´Jag blir bara så förbannad hela tiden när det först funkar och sedan skiter sig så det är lika bra att låta bli.

Jag vill ha tillbaka min kamera nu :(

/ Sandr0o

Trött som tusan efter en soldag.

Eftersom min kamera är totalt kaputt får man se till att tjuva kort från sina vänner.
Här har vi två små kort från igår iallafall - fotograf Sanna.


Sussie, Cattis & jag balkonghänger.


Ella och Kim.

Vi kom innanför dörren för en kort stund sedan efter en mysig dag på badet. Sola, bada och käka sallad. Vi njuter av semestern! Jag är så glad att R har semester nu, mycket bättre än såhär blir det inte.
Evelyn har precis somnat så nu är det dags för mig och R att speeda lite med iordningfix så att vi kan rulla mot mams och paps snart.

På återseende!

/ Sandr0o

Badaaaaaaa.

Vi promenixar till badet för att njuta av det fina vädret men först ska pluttungen få lite mat, får se vad vi hittar på för spännande idag.
Senare under dagen ska vi hem till mams och paps då vi bjudit in oss själva på grillning, mums.

Det är hysteriskt tråkigt att blogga utan bilder så jag får helt enkelt blogga med gamla bilder sålänge.


En pytteliten Evelyn. Jag undrar vart den mörka kaluffsen tog vägen?

/ Sandr0o

Kameraskit.

Nu är jag hemma igen, precis kommit innanför dörren.
Vi var som sagt hemma hos Ella och hade avskedsmiddag, trevligt värre. När folk började dra sig därifrån så begav vi oss också. Men kvällen slutade inte där utan jag och Sanna åkte vidare till Donken efter ett litet stopp hos Sanna med toalettbesök och så. Vi satt där ett tag och smaskade innan det tillslut blev dags för att avsluta kvällen. Det blev en bra kväll!

Snart är det nog dags att krypa till kojs tror jag.

För övrigt så kommer min blogg bli världens tråkigaste ett tag framöver för min kamera har pajat idag. Jag kan inte ta några kort och jag är helt deprimerad över det. Jag som alltid tar kort på lillan typ hela tiden. Hur ska det här gå? Jag måste undersöka om det går att laga för det är obejtivet som har fastnat och vad det isåfall skulle kosta eller om jag helt enkelt måste investera i en ny kamera (som jag egentligen inte har råd med) men jag vägrar vara utan kamera så är det bara. Punkt slut.

Jag återkommer imorgon, utan bilder.. SNYFT!

/ Sandr0o


SEMESTERN ÄR HÄR.

Vi har precis kommit hem från badet. Det blev en kort men skön vistelse där eftersom vi hade tvättid vid två. Inte mycket att göra åt men skönt att komma ut lite i solen. Lillan var helnöjd där. Eftersom hon sitter bra nu utan stöd så verkar hon vara mycket gladare. På badet satt hon på en filt och lekte med sina leksaker och parasollet och var glad som tusan.
En bra start på den första semesterdagen tillsammans.

Första tvätten är inslängd och det vankas alltå tvättning resten av eftermiddagen. Sedan ska jag hem till Ella på "avskedsmiddag" då hon ska flytta till England för att jobba i minst ett halvår. Så efter tvättningen kommer jag behöva gå igenom min garderob efter någonting att sätta på mig.

Nej, tvätt var det!!!

/ Sandr0o

En dag utomhus.

Såhär har våran dag sett ut i bilder.

         
Mysa ute på filten och äta böcker.

         
Smaskade lite kex och leksaker med. Somnar med händerna i munnen.

         
Liten gladskit.

    
Sitta i gräset är skönt. Testade "ta med sig"- stolen för första gången.

    
Evelyn fick smaka pizzabröd. Det var gott.






Hon har blivit väldans duktig på att sitta som ni ser. Duktiga tjejen!
Vi har varit en sväng på Barnens Hus också med Sanna för att införskaffa ett ordentligt solskydd och det vi fick med oss hem verkar faktiskt riktigt bra. Det kan man använda för att skära av också om det är mycket folk eller hon ska sova. Det blir nog mycket bra det. Det har varit en härlig dag utomhus. Jag har bara varit inne nu sedan strax efter nio annars har vi varit ute hela långa dagen, så skönt.

R kommer och hämtar oss snart och då är det semester!

/ Sandr0o


Den andra tanden.

Evelyn har fått en till tand.
Den måste ha spruckit upp under natten för igår när jag kände så kände man inte ens att det var en tand på G. Men precis bredvid den andra tanden tittar det upp en till liten bissing.

Jag upptäckte det för att det var en blodfläck på tandköttet imorse när vi vaknade och då blev jag tvungen att titta lite närmare och visst tusan var det en tand och inget annat konstigt som jag behövde oroa mig för.

Lilla tjejen håller på att bli stor, så stor.

Idag åker vi till mams och paps medans R jobbar 12-22. Imorgon är det semester!!!!!

/ Sandr0o

MuslimBobbo

Jag och R sitter och kikar på So You Tink You Can Dance. Det är nog mest R som tittar egentligen för jag har fastnat med att surfa runt på datorn.
Alldeles nyss "ramlade" Evelyn ner i soffan. Hon låg och sov i Rs knä när hon helt plötsligt fick för sig att hon skulle vända sig till mage typ och därmed ramlade ner i soffan. R lyfte tillbaka henne i knät och hon sov fortfarande (?). Jag hade kunnat tippa på att hon skulle vakna direkt men så fel jag hade hon sussade utan att ens reagera alls på att hon ramlade. LIlla bus!

Idag har Evelyn inte velat ligga själv när hon ska sova. Varenda gång hon somnat hos mig eller hos R när man sedan ska lägga över henne i babysittern så vaknar hon och skriker. Varenda gång, man kan ju bli tokig ibland när man behöver göra något när hon vägrar sova för sig själv. Så idag har jag och lilla plutten suttit ihop när hon sovit. Mindre roligt måste jag medge men ibland har hon sådana dagar (inte allt för ofta dock) så det är bara att stå ut. Hon behövde kanske lite extra närhet idag, vad vet jag.

  
Vi lekte utklädningslekar imorse. Ser ni vad hon är utklädd till?

Evelyn käkade hur mycket yoghurt som helst nu på kvällen. Hon attackerade skeden och skålen också för den delen. Turkisk yogurt med banan & mango puré blev det idag och det var ju tydligen en hit så det får de bli imorgon med. Jag ska försöka ge henne lite gröt imorgonbitti, sist gick det ju skit med banangröten men imorgon tänkte jag prova havregröten och jag håller mina tummar stenhårt för att det ska fungera. Känns som att man behöver komma in i det här med maten på riktigt nu. Det vore skönt..

/ Sandr0o

Det blev en dag på stranden.

Vi kom precis innanför dörren, Evelyn & jag. Vi har varit på badet med Sanna och Kimmi.
Äntligen lite härligt väder, som vi har väntat. Det vore trevligt om det ville hålla i sig nu också tack.

Evelyn var jätteglad på badet. Hon skrattade, busade och hade sig nästan hela tiden förutom precis när vi skulle gå hem. Det är inte vanligt att hon brukar skratta sådär nästan hela tiden utan då ser hon bara glad ut men nu log hon högt som Sanna säger ;)

Lillpluttan sitter i sin vagn och leker just nu så då hinner jag slänga in ett litet inlägg innan damen tröttnar på att leka med sin blomma i vagnen.
Det har för övrigt gått ganska bra med vagnen idag, förutom att hon verkar ha svårt att sova i den. Hon vaknar stup i kvarten och skriker lite för att sedan somna om i en stund och så fortsätter det så. Hon blev lite rädd bara någon gång när någon gick förbi oss påvägen dit men annars tycker jag att det gått bra. Så himla skönt!

Skönt att vi slagit ihjäl ett par timmar på ett trevligt sätt för nu är det bara lite mer än två timmar kvar tills R slutar och då är det bara en dag kvar till semester. Wiiiiiiiiiieeeeeeeeee, glädjeskutt!

    
Såhär ser det ut just nu hemma hos oss.


Världens sötaste unge med sin ensamma tand.

/ Sandr0o

Turkisk yoghurt är gott.

Igår satt jag ungefär hela kvällen och fixade med fotoboken. Valde bilder och la in dem på passade ställen. Imorse när jag vaknade så fortsatte arbetet med boken, då jag skrev lite tillhörande texter och sånt.
Jag tror att resultatet kommer bli sjukt bra, jag får väl hålla tummarna för det. Jag längtar tills den dimper ner i min brevlåda.
Dock gjorde jag en bok på 56 sidor (erbjudandet som jag skrev om gällde 24 sidor). Jag fick då betalade 360 :- istället för över 700 :- så det tycker jag var en ganska bra deal ändå.
Jag skulle ju göra en bok om Evelyn från hennes födsel tills idag och att klämma in det på 24 sidor är omöjligt, jag tyckte det var svårt att få plats på 56 sidor så ni kan ju tänka er.
Hoppas det inte dröjer hela två veckor innan den kommer hem, jag längtar!

    
Bild från premiärturen med vagnen igår. Även denna bild från igår när Evelyn smaskar majskrokar.

Idag var vi en sväng på barnens hus och köpte solskydd till vagnen (som förvövrigt visade sig vara helt värdelöst och bara ramlar loss hela tiden). Vi stannade till hemma hos mams och paps och där blev vi bjudna på mat. Skönt att komma hem nu och slippa laga mat minsan. Evelyn har precis fått lite mellanmål/kvällsmål eftersom vi varit borta när hon egentligen skulle fått det. Hon fick paradisdessert (fruktpuré) blandat med turkisk yoghurt. Hon har fått fruktpuré blandat med turkiska yoghurten i flera dagar nu och hon älskar det. Hon gapar efter mer hela tiden och bara trycker in. Det är så roligt att se. Så i nuläget får hon mat två gånger per dag, först till lunch och sedan yoghurten som mellanmål några timmar efter lunchen. Jag har försökt få henne att äta gröt också (som hon älskade förut) men det gick inte alls ner. Annars vore det ju bra att starta & avsluta dagen med gröt men inte det inte. Det kanske kommer.

Annars har dagen inte bjudit på så värst mycket. Imorgon jobbar R 13-20 så vi får väl se vad jag och Evelyn ska sysselsätta oss med då. En tur med vagnen blir det iallafall så pluttungen får vänja sig vid den.

Det är bara två dagar kvar tills R går på fyra veckors efterlängtad semester!!!!!!!!!!! Hallelulja!



Evelyn busade runt i soffan imorse.


/ Sandr0o

Banan med choklad.

Igår var som sagt planen att spendera en dag på Kairo med Sanna och Kimmi. Planerna gick direkt i stöpet när vi stannade till på ICA för att handla lite mat och tittade ut genom ingången och såg att det vräkte ner regn. Istället bestämde vi att vi skulle åka hem till Sanna och spendera dagen där. Vi handlade med oss kött, potatissallad, läsk och banan & choklad. Vi hade en engångsgrill så vi grillade vårt kött och lite korv. Till efterrätt blev det grillad banan med choklad, mums!
Det var lite dålig fjutt på engångsgrillen så vi hällde på en massa tändvätska för att få igång det hela. Men maten blev god tillslut iallafall när den väl var färdig.

Vi började också planera nästa sommar. Vi vill åka iväg hela "gänget" och hyra en stuga någonstans, sola & bada och bara umgås. Så hela kompisgänget plus våra två småttingar. Då är ju våran lilla tjej 1 ½ år ungefär och Sanna & Andres lilla tjej (som fortfarande ligger i magen) är en sisådär 8 månader då. Det tror jag kan bli hur kul som helst. Midsommarveckan hade vi tänkt så nu gäller det att alla planerar in semstern lika där till nästa år!

Dagen hos Sanna slutade iallafall med Donkenglass. Kim skulle jobba så vi följde med för att käka lite glass innan hon började.

När jag kom hem tog vi oss ut på en liten promenix med vagnen för att inviga sittdelen. Till en början gick det bra men efter en liten stund blev hon arg så in i bomben. Vi kom inte längre än till Statoil så fick vi vända tillbaka för att vi hade en skrikande dam i vagnen. Tillslut fick R ta upp henne ur vagnen och bära henne. Så bra tyckte hon om den. Vi ska göra ett försök idag med så får vi se.
Planen för dag är iallafall att åka till Barnens Hus och titta på någon form av solskydd till vagnen för det behövdes verkligen. Nu går det ju inte att hänga över en filt lite grann för då får hon den rakt i ansiktet och ser ingenting. Det verkar inte så bra så jag håller tummarna för att vi hittar något bra där idag.

/ Sandr0o

Vem vill inte ha en fotobok?


Jag har snappat upp ett erbjudande från fujidirekt som jag helt klart inte vill gå miste om. Det enda man behöver göra är att skriva om fotoboken (minst 100 ord) och publicera på sin blogg eller hemsida. Fotoboken är värd 344 :-.

Snabbt och enkelt kan du med hjälp av ett program, som du laddar ner till din dator, skapa en alldeles egen och personlig fotobok. I programmet kan du beskära bilderna som du vill ha i din fotobok och även lägga på olika effekter.
När du känner att du är nöjd över hur du utformat din bok laddar du upp den och skickar den till fujidirekt och efter två veckor dimper den ner i din brevlåda tillsammans med en faktura.
Denna fiffiga fotobok är perfekt även som gåva. Tänk att få ge bort ett personligt fotoalbum till någon man tycker om!

Nu ska jag ta mig själv i kragen och ordna en finfin fotobok som jag länge tänkt göra iordning med bilder från Evelyns födelse tills idag.

Om du också vill ha en gratis fotobok föreslår jag att du klicka här.

/ Sandr0o

Badplaner.

Evelyn sitter och äter potatis, palsternacka och majspuré med sin pappa i köket. Jag är i fullfärd med att göra iordning mig inför en dag på Kairo med Kim och Sanna. Det är lite väl mycket moln utanför mitt fönster men eligt Sanna så var vädret tydligen bättre hos henne så vi håller tummarna.

Jag har ingen lust att ställa mig att fixa någonting att äta så jag stannar istället påvägen och köper än latmask-sallad på Statoil att ta med mig. Eftersom jag inte var hemma under kvällen igår så hade jag ju ingen möjlighet att fixa lite picknick så då får det bli som det blir. Men Statoilsallad är inte helt fel det heller.


Bilden är från Thailand sommaren 08 då Evelyn befann sig under mitt hjärta i magen.

Jag längtar till Thailand. Den dagen vi kan boka en resa dit för hela familjen kommer vara lycklig. Åhh vad jag längtar och drömmer.

Vi hörs senare!

/ Sandr0o

Helvetes natt.

Inatt har vi haft en mindre rolig natt.
Evelyn vaknade först vid 02 och ville äta och sedan vid 04.30 och ville.. ja det vet jag faktiskt inte! Men vaknade gjorde hon, åt pyttelite och somnade om efter en stund igen. Till råga på allt så vaknade hon före åtta imorse. Vanligtvis sover hon ju till 8.30-9. Egentligen är väl det här en ganska normal natt för nyblivna småbarnsföräldrar men det hör verkligen inte till vardagen hos oss så därför känns det lite extra tung att vakna flera gånger under en natt.

Det här med att krångla under natte började redan under natten till lördag. Då drömde hon mardrömmar då hon skrek till några gånger för att sedan sova vidare utan att vakna till. Då vaknade hon också en gång under natten och ville ha lite påfyllning i  lilla magen. Men då framåt morgonkvisten som inte alls känns lika jobbigt. Samma sak var det under natten till igår. Vi får hålla tummarna för att detta beteende inte tänker fortsätta i all evighet. Men det gör det nog inte. 
Jag antar att hon är inne i någon form av utvecklingsfas, tillxäxtperiod eller kanske har hon fler tänder på G? Jag har läst att de små liven kan börja krångla med sömnen då.

/ Sandr0o 

Sittvagn redo.

Det har blivit lite halvdåligt med bloggande nu i dagarna. Jag har mest bara orkat slänga in lite bilder, har inte haft någon lust att blogga. Men nu kanske jag är tillbaka igen lite mer, vi får se.

Igår gick jag och lillan en liten sväng till badet där Cattis och Rasmus befann sig. Jag glömde både parasoll & solhatt till Evelyn så det blev inte så jättelänge, någon timme. Som tur var så var det ju inte så värst soligt igår men ganska behagligt ändå. Förutom i vattnet, där var det ganska kallt faktiskt.


Evelyn på badet.

Idag har jag och Evelyn varit hos mams och paps på kvällskvisten medans R jobbade sitt korta pisskvällspass. En vän till min mamma hjälpte oss att sätta på sittvagnsdelen till vagnen så att vi skulle slippa åka hela vägen till Barkaby bara för att ordna det. Så nu mina kära vänner har vi ingen liggvagn längre. Nu kör vi sittvagn. Våran tjej har blivit SÅ stor. Imorgon får vi ta en ordentlig premiärtur med den så får vi se hur hon gillar att åka framåtvänd och se världen.


Provsitta vagnen lite.

Imorgon beger jag mig nog till Kairo med Sanna & Kim för att sola & bada. Förutsatt att vädret är bra dvs. Jag håller tummarna!

/ Sandr0o

Bilder från fredagskvällen.

    
Cattis & Rasmus. Jag lockar alltid fram den bästa sidan hos Cattis ;)

    
Våran kära disktant.

         
Spelgalen eller vad?

         
Alla samlade vid bordet för seriöst spelande med mycket skratt.


Lillan vid läggdags.

En grymt härlig kväll.

/ Sandr0o

Evelyn tycker om att knappa på datorn.



Evelyn för en liten stund sedan

/ Sandr0o

Kalaskväll..

Nu har våra gäster precis gått utanför dörren. Vi har haft en otroligt trevlig kväll med god mat bestående av pastasallad med fajitaskyckling och bananpaj. MUMS!

Efter maten fylldes skålad med chips och ostbågar och vi satte igång och spelade Alias. För övrigt ett riktigt roligt spel som bjuder på många skratt & lustigheter. Skrattmusklerna har verkligen fått träna ikväll.

Jag är sååååååååååååå nöjd med kvällen! Det var längesedan som jag hade så roligt som ikväll..

Det bästa av allt var att Sanna diskade medans resterande befann sig på balkongen och rökte eller pratade. Sanna som ska bli mamma i november vill inte vara i närheten av röken så hon satte igång med disken. Vilken pärla! Jag är evigt tacksam för att jag inte har världens diskberg att ta itu med ikväll eller imorgonbitti. Det är bara sju glas kvar som vi tar itu med imorgon... Sååå himla skönt!

Lilla plutten var jättejätte ledsen precis innan dom kom och även när dom kom hit så R fick spendera en bra stund inne i sovrummet med henne. Tillslut så fick hon lite alvedon och då slocknade hon. Det kanske är fler tänder som spökar? Vi får se..

Jaja, mer om kvällen + en massa bilder imorgon för nu ska vi krascha i sängen.

/ Sandr0o

Duktiga tjejen.

Nu har vi kommit en bit påvägen i förberedelserna. Efterrätten är färdig, den ser förbannat god ut och doftar lovely. Nu hoppas jag bara att den ska smaka så också eftersom jag aldrig gjort den förut. Håll tummarna!

Evelyn sitter i mitt knä och försöker slå på tangenterna precis som hon ser mamma göra. Busunge..
Hon har precis ätit mellanmål bestående av hallon, blåbär & äppelpuré. Det smaskade hon i sig ganska bra men lunchen gick ännu bättre. Potatis & palsternackspuré blandat med majspuré. Det gick hem, även fast hon hatade majs sist vi provade. Vet inte riktigt hur mycket hon åt, en halv liten burk kanske. Hon höll sig iallafall på det i två timmar utan någon ersättning efter. Duktiga tjejen alltså!

Nej det här är inte hållbart längre, lillan trycker in en massa extra bokstäver överallt som jag måste ta bort hela tiden. Nu vankas ett varv eller två med dammsugaren. Jippiii!

/ Sandr0o 

Förberedelser.

Så var dagen med stort D här, eller ja.
Ikväll blir det som sagt middag hos oss med vänner. Själva anledningen till middagen är att Cattis nya pojk ska bli presenterad för hennes vänner, alltså oss. Vi får hoppas att vi inte skrämmer bort honom ;)

Nu fixar vi med stolar och iläggsskivan till matbordet så att alla får plats. Vill inte gärna fixa med det själv så vi passar på medans R fortfarande är hemma innan jobbet.
Under dagen måste jag förbereda allting lite smått så att jag hinner med. Jag och lillan vill ju inte alltid samma sak direkt. Ni får inte veta vad det blir för mat eftersom de små filurerna läser bloggen men efter så.

Vi hörs nog mer sen.

/ Sandr0o

Jag vill vinna på lotto och köpa en ny vagn till lilltjejen.

Jag har spenderat halva dagen med att titta runt på barnvagnar. Jag vill nämligen ha en ny vagn. Anledningen är att våran vagn enbart går att ha framåtvänd i sittdelen.

När vi tittade på vagn när jag var gravid så kände vi att det kanske inte spelar så stor roll ändå, om sittdelen gick att vända eller ej, när vi pratade med säljaren. Men vi kunde ju inte veta hur det skulle bli och kännas när hon väl är här och det börjar bli dags för sittdelen.
Jag har svårt att tro att Evelyn ska tycka om att åka framåt i vagnen när hon inte ser oss eftersom hon är en sån närhetstörstande liten tjej. MEN det kan jag inte veta förns vi har testat, hon kanske chockar oss totalt och tycker om det.

Grejen är att JAG inte känner mig helt trygg i att ha henne framåt och inte se henne om vi ska ut på promenad eller vad som. Vi brukar gå och prata när vi är ute med vagnen, det är väl inget kul att prata när man inte ser varandra. Det blir inte ens i närheten av samma sak. Usch...

Annars är allting med vagnen jättebra, om det bara hade varit så att det gick att svänga om den så hade det varit hur bra som helst. Skit också!

R är ledig på måndag & tisdag så då ska vi nog åka och fixa med sittvagnen och testa hur lillan reagerar på att helt plötsligt åka framåtvänd. Det känns som att det är bra att veta om det funkar för henne eller inte, det är väl det som är det viktigaste iallafall. Då kanske jag vänjer mig med men om hon inte tycker om det då måste vi ju på något sätt lösa det iallafall, vi kan inte direkt vara utan vagn.

Hade jag bara vunnit på lotto så skulle jag gå ut direkt och köpa en ny vagn utan tvekan. Jag kanske skulle ringa R och be han att köpa med en lott hem?

/ Sandr0o


Godmorgon världen.

Dagens liten.

              
    
Idag är pruttungen klädd i Lundmyr från topp till tå. Lilla sötnosen ser ut som en förrymd fånge :)

Jag har varit ute på Jysk en sväng och köpt nya kuddar och lite annat smått bara. Jag har även hunnit plocka undan lite här hemma eftersom vi får besök imorgon. Jag ska nämligen ha middag här hemma för några av mina vänner, det ska bli trevligt. Nu återstår bara att kika runt på vad jag ska göra till efterrätt. Hmmm!  Nu sticker R till jobbet snart och lämnar oss sjävla till klockan åtta. SUCK!

Jag tittar in lite senare igen.



Lite morgonbus har vi hunnit med också.

/ Sandr0o


Fullt ös.

Efter morgonmyset här hemma åkte jag iväg för att köpa marshmallows efter Rs misslyckande igår. När jag kom hem bakade jag muffinsen med hallon & marshmallows. Jisses vad goda dom blev. En klar favorit från och med nu, det tycker jag ni där ute ska prova på. Smaskens!


Dagens liten med linne från HM och rosa/vit randiga shorts från Thailand.


Innan vi åkte till Rs föräldrar på middag så ville R gärna klippa sig så vi styrde mot Stinsen så att han skulle sluta tjata om sitt himla hår. Nu slipper jag höra om hans hår i åtminstonde en vecka för sen kommer väl tjatet igen "Jag måste klippa mig". Hahah, han är otrolig med sitt hår alltså.


Jag och lillan tittade i butiker när R klippte sig. Evelyn provade skor och coola brillor.


Stå och titta med pappa på Stinsen.

När vi kom till Rs föräldrar bjöds det på god mat, bestående av biff stroganoff på våran begäran. Jag och R älskar det.
Efter maten fikade vi med mina muffins som jag tagit med mig. Jag tror att dom gick hem där med faktiskt.
Evelyn var sååååååå snäll när vi var där faktiskt. Hon gnällde ingenting alls förutom när vi skulle byta blöja och sen var det slut på gnäll igen. Vi bad Rs mamma och pappa att ignorera henne till en början och inte komma för nära så att hon hinner vänja sig vid att det är andra i närheten och det funkade ju faktiskt bra. Hon satt med vid bordet en stund när vi åt och tittade. Sen blev lilla damen trött, så lite mat och sedan bums så slocknade hon. Hon sov resten av tiden vi var där. Jag har ingen aning om hur länge egentligen men det måste ha varit långt mer än en timme. Det är förbannat ovanligt att hon sover så länge. Det var iallafall himla skönt att bara sitta på balkongen, slappa och prata medans lilltjejen låg inne i rummet och sussade gott. Det är LYX!

    
Vi hälsade på Pluto inne i Bellas rum hemma hos Rs föräldrar.

/ Sandr0o


Morgonmys.

Morgonmys är det bästa jag vet. Att inte behöva stiga upp på en gång utan att hela familjen kan ligga kvar och mysa och busa innan det är dags att starta dagen. Flera sådana dagar till oss tack, snart är det semester, wiiie.



Det verkar vara fler i familjen som tycker om att mysa på morgonen.

/ Sandr0o

Bilder från dagen.

Idag har lillan varit en hejar på att sitta själv. Jag mjukade upp på golvet med täcke och kuddar så att hon skulle kunna sitta där och leka en stund. Det gjorde hon så duktigt så, hon tippade ju över några gånger såklart men hon har blivit kalasbra på att sitta utan stöd.
När jag satte henne i vagnen mot ryggstödet hann jag inte mer än att vända mig om så att hon satt sig upp själv istället. Hon skulle minsan inte sitta mot något jäkla stöd inte.


    
Sitta på golvet och leka.


    
Sitta själv i vagnen var visst poppis.

    
Se vilken duktig tjej.


     
Lite lek i gåstolen har vi hunnit med också.

På kvällskvisten gjorde jag och Evelyn oss klara för att promenera upp till Ica och handla lite ingredienser till att göra muffins. Väl utanför dörren ser jag att det har hunnit börja regna. SUCK! Jag som såg fram emot lite frisk luft och att få komma hem och kunna baka de muffins som jag tänkt mig. Hade så förbannat tråkigt och eftersom jag tycker det är roligt att baka så why not. Vi ska till Rs föräldrar på middag imorgon så då passade det ju bra att kunna ta med lite muffins dit, vi kan ju inte ha hur mycket skit som helst här hemma.
Istället fick jag slänga ihop av det jag hade hemma, det blev banan & nutella muffins. Resultatet blev lyckat men till nästa gång för att göra dem ännu mer smarriga ska jag ha mer banan och mer nutella men det kan man ju inte veta när det är första gången man provar. Jag skickade iallafall iväg ett sms till R om han kunde köpa med hallon & marsmallows (?) så att jag kunde göra de muffins som jag egentligen tänkt. Vad kommer karln hem med tro? Hallon, jovisst där lyckades han. Och MARÄNGER? Vilket misslyckande... Jag får istället sticka iväg och handla det imorgon och baka innan vi åker iväg. Grattis. Men det löser sig det med.

Lillan fick något ryck nu på kvällen och fick för sig att gallskrika i 40 minuter, vad det nu kom ifrån. Mitt i alltihopa så lägger hon världens jättespya över båda oss och en stund efterråt somnade hon. Det kanske var den som störde henne, vad vet jag. Ett helvete hade vi för en stund iallafall.

Nu ska jag bjuda R på en av mina muffins medans vi tittar på Criminal Minds. Sen blir det sängen.

/ Sandr0o

Dagens liten.

    

Våran lilla plutt precis innan hon somnade. Jag grävde fram en liten dress som jag har haft när jag var liten. Den var ganska söt faktiskt. Söt men dum för knäppningen sitter där bak och då blir det hela mycket krångligare. Hur tänkte dom där kan man undra?

    

Buspappa har varit i farten och fixat en tuppkamm på lilla hjärtat. Den sitter där den sitter för han tog pyttelite wax på fingret och fixade, Knäpp-Pappa! Vi får allt ta och duscha under dagen sen.


Nu har jag märkt att lillan är rädd för ljuden som låter i gåstolen när hon trycker på något. Det går ganska bra tills hon slår till något som börjar låta. Så antingen får vi ta ur batterierna så att ingenting annat än tutan låter (för den går bra) men man kan ju också ta bort hela "lekbordet" och lägga hennes andra leksaker där också för att få lite variation också kanske.  Jag ska testa igen när lilltjejen vaknar.

/ Sandr0o


Videoklipp från dopet.

Jag tänkte slänga upp två videosnuttar från dopdagen. Det första från stunden då hon döps. Det är inge vidare bra kvalite men det funkar nog ändå ska ni se.


Expertkommentator - Min far Danbanan.



Rickard sjöng Sång om friheten (Du är det finaste jag vet) med Björn Afzelius till våran tjej. Det var så himla fint.

/ Sandr0o

Liggvagn VS sittvagn?

         
Leker med mormor & morfar. Lillan fíck vara utan tröja då hon lyckats spy ner den.
Bilderna är från gårdagen hos mams och paps.

Dagen startade vid halv nio idag när lillan vaknade. Då var R precis påväg utanför dörren typ så han gav henne lite leksaker som hon kunde leka med i sängen vilket betydde att jag kunde ligga och dra mig lite i sängen medans lillan lekte med sina leksaker. Det är så skönt att slippa kliva upp på en gång.

Evelyn fick lite gröt imorse. Jag gjorde minimalt med gröt men ändå åt hon inte upp allting men hon knep inte med munnen iallafall utan öppnade och åt. Så vi får vara glada för det lilla vi får ner i lilla magen. Jag ska testa en gång till under dagen, då med banangröten igen. Ska försöka köra den gröten ett tag nu så att hon riktigt vänjer sig.

Jag undrar om vi kanske ska släpa oss iväg på en liten promenad lite senare. Vi får se om vi har lust då men det skulle vara skönt med lite frisk luft tror jag nog.

Jag sitter och funderar på det där med sittvagnen. Tyvärr kommer jag inte fram till någonting bra alls. Det är svårt att bestämma om vi ska byta eller inte. Någon hjälp från R får jag inte heller, han svarar bara jag vet inte. Haha.
TÄNK TÄNK TÄNK. Hon i butiken tyckte iallafall inte att det var för tidigt att byta, det brukade bytas allt från 4 månader redan.

/ Sandr0o


Lurendrejare.

         
Dagens lillan iklädd leggings med spets ifrån Lindex och en tröja i för stor storlek från Mexx.

Jag bestämde mig för att åka till mams och paps idag när R åkte och jobbade. Så efter matlagning och tvätt stack vi iväg.
Det vara bara till att lasta över alla sakerna i mammas bil för mamma skulle till Bauhaus i Barkaby och titta så vi följde med.
Vi stannade till på Babyproffsen också när vi ändå var där borta i krokarna. Tänkte höra lite om hur man byter till sittvagn och så för vi har nämligen börjat fundera lite på om vi ska byta nu snart. Vi får fundera lite mer på det för jag undrar om lillan skulle trivas, hmm svårt det där.

Väl inne på Babyproffsen så fick lillan provåka en vagn och en annan  festlig sak.

         

Älsklingsungen verkade tycka att det var helkul i butiken med gåstolen. Hon såg himla nöjd ut när hon fick prova. Hon bankade och slog för fullt på alla leksaker. Så den fick helt enkelt följa med hem, dock i en annan färg.

Såhär såg det ut när vi kom hem och skulle provköra.



Inte alls roligt med andra ord. Är det inte så himla typiskt? Vi får hoppas att lillan fattar tycke för den snart. Vi får prova hela dagen imorgon vet jag.

/ Sandr0o



Godmorgon .

Evelyn vaknade vid halv nio imorse. Hon låg i sängen och snackade lite medans jag låg och drog mig i sängen en stund, skönt det. Nu har lilla pluttungen tagit en liten nap och jag sitter och läser om bebisar på olika forum ( I love it, jag kan läsa i timmar) och tittar på när Rachel Ray lagar mat samtidigt.

Jag tror det är dags att fundera på vad vi ska äta för mat innan R ska åka och jobba vid fyra. Brist på fantasi, får kika efter lite inspiration på nätet tror jag.

Jag återkommer senare!

/ Sandr0o

TANDEN.

Jag lyckades efter mycket om och men. Riktigt bra lyckades jag också måste jag säga. Nu finns äntligen den lilla bissingen på bild.


Våran älskade tjej med sin allra första tand.



/ Sandr0o

Matvägran.

Efter våran lyxfrukost satte vi igång med något som jag helst hade sluppit, storstädning. Det tog sin lilla tid men så himla skönt att få det klart, nu väntar bara den sablans tvätten som jag ska ta tag i imorgon.

När det var rent och fint här hemma packade vi in hela familjen (Tequila också) i bilen och åkte hem till Rs föräldrar. Vi skulle nämligen lämna katten där. Jag har nu under en tid känt av allergiskasymtom av katten såsom täppt näsa, rinnig näsa, kliande ögon osv. Så vi beslutade oss för att lämna våran kisse där på prov i en vecka eller så för att se om det blir bättre när hon inte är här eller om det är någonting annat som är galet.
Vi köpte med oss fikabröd så att vi kunde fika lite.

Lillan låg och sov i sin bilstol när vi kom dit och när hon vaknade började hon skrika, efter en stund blev det allt mer hysterisk och ännu mer när Rs pappa kom nära (hans mamma var inte hemma). Hon ville inte vara hos R heller konstigt nog men hon lugnade sig ganska snabbt när hon fick komma till mig tillslut (det brukar aldrig hända). Jag och R brukar duga precis lika bra men inte just då tydligen. Hon lugnade sig som sagt och vi kunde sätta oss vid bordet och fika i lugn och ro. Lillan fick sitta i mitt knä och kika och mot slutet satt hon och åt på sina kex. Hon tycker verkligen om dem och det är hur bra som helst för henne att sitta och suga och pillra på så hon inte tröttnar så snabbt på att sitta still. Tacka vet jag kex & majskrokar!

Vi hoppas att Tequila och Bamse (deras katt) ska komma överens så att vi kan ha kvar henne där på prov så att vi kan få veta hur det ligger till med mig och min allergi. Det blir nog bra tillslut men det har känts väldigt konstigt sedan vi kom hem när vi inte har någon liten kisse som stojar runt. R saknar sin lilla kisse och försöker få mig att få dåligt samvete den skiten, haha.

Väl hemma igen var vi hungriga och lagade middag. Egenmarinerat kött med färskpotatis, sockerärtor och tsatsiki. Det var gott det.

Våran lilla skitunge har inte varit speciellt glad på smakisarna idag heller. Jag lyckades få i henne lite kyckling & pasta med lite efterrätt. Men det var verkligen en strugle och tog en himla tid. Likaså banangröten imorse gick inte alls hem. Vad har hänt? Förut åt hon åtminstonde och inte bara knep med läpparna. Vi får hoppas att det vänder snart för det är ju meningen att hon ska kunna käka lite mat snart istället för bara ersättning.


         
En riktig liten gladskit när hon fick sitta på pappas huvud/axlar.


    
En helt slut tjej i bilen påväg hem från besöket hos sin farfar.

/ Sandr0o

En bra start på dagen.



American panncakes med färska svenska jordgubbar.

Vi startade dagen med en brakfrukost bestående av American Panncakes med färska jordgubbar. Kan man få en bättre start på dagen tro? Nej det tror jag då rakt inte. Hysteriskt gott var det vill jag lova. Jag hade köpt hem en färdig flaska med pulver i så tillsatte man bara mjölk sen var det klart för att steka efter lite skaking. Riktigt skönt om man är lite lat och bara vill att det ska gå fort. Mina förhoppningar var väl egentligen inte så jättehöga eftersom det var färdigt pulver men tji fick jag. Visserligen blev det inte lika gott som när jag gjorde egen smet med vaniljyoghurt men bra j*vla nära ändå. Flaska ser ut som en ketchupflaska ungefär och det fanns med vanliga pannkakor med och man hellre vill ha det.
Dagens tips tror jag nog att detta får blir. Spring och köp! Haha.

Jag skulle kunna äta detta till frukost varje dag.

/ Sandr0o

Ett bra avslut på dagen.




Lördagskvällen avslutades på ett perfekt sätt. MUMS!

/ Sandr0o


Dagens & gårdagens shopping.

Shoppat till mig.

    
Min nya favorit - jeansjackan. Kjolen fick följa med hem idag.


Reafynd från BikBok.


Shoppat till lilltjejen.

    
Klänning och leggings med spetskant från Lindex.

   
Linne med spets och shorts från HM.


Jag glömde ta kort på en klännig som jag köpte till mig själv igår men så får det vara. Jag orkar inte fota den nu inte. Jag hatar verkligen att ta sånna där kort på mig själv när man ska visa kläderna men kläderna gör sig ju så mycket bättre så än bara liggandes rakt upp & ner.

Nu ska jag fixa jordgubbarna. SMASKENS!

/ Sandr0o




Kalasdag.

Imorse tänkte vi promenera bort till badet i någon timme men allt eftersom fler moln intog den blåa fina himlen så lät vi bli. Istället åkte hela familjen och handlade lite smått för att fylla på skåpen här hemma. Evelyn fick med sig en massa barnmatsburkar hem så nu behöver vi inte köpa det på ett bra tag skulle jag tro. Nu återstår det bara att se om hon tycker om dem vi köpt hem idag, en del av burkarna är redan favoriter. Vi måste ju ha några säkra kort här hemma.

Jag fick ett sms av Sanna på förmiddagen. Hon ville shoppa gravidkläder (läs tjockiskläder). Givetvis ville jag följa med på det, fick ju spana på kläder jag med. Fick med mig en kjol, ett par legging och en klänning hem. Nu får det vara nog på shoppandet för ett tag!

När jag kom hem vid sjutiden satte jag igång och lagade middag, TACOS. Det var längesedan vi käkade det, en kär favorit. Efter maten blev jag verkligen proppmätt så vi har väntat med efterrätten som jag köpte med mig påvägen hem från Kista, jordgubbar. Nu har lillan precis somnat så vilken sekund som helst ska vi mumsa i oss jordgubbar med glass & grädde. Sommarkänsla på det ni.

Igår hemma hos mams och paps fick Evelyn smaka grönsaker med kalvkött från en barnmatsburks som de köpt hem. Den var ingen höjdare, hon bara knep med munnen och spottade ut. Vi testade den idag igen men det var samma sak. Vi får väl hoppas att hon tycker om de burkar som jag köpt idag istället!

Imorgon är planen verkligen badet om det är fint väder. Jag vill, jag vill, jag vill. Jag får nästan panik av att vara inne nu. Jag vill ha fint väder, det är så skönt att vara ute i friska luften och framförallt att steka fläsk.
Men om det nu inte skulle vara fint väder glider vi nog iväg till något centrum för att spana lite. Nog spanat för mig iofs men R vill nog spana lite skulle jag tro. 


Kvällsborstning av lilla bissingen.

/ Sandr0o

Gårdagen i bilder.

Mitt i shoppingen igår så blev jag och mamma hungriga så vi satte oss och åt lite thaimat. Lillan satt i sin vagn och tittade på.

    
Busfröt.

Evelyn fick ju en boll av sin gammelmormor häromdagen så när vi kom hem lektes det lite med bollen. Pluttungen fick låna sin mormors halsband också. Det var populärt för det rasslade lixom lite när man rörde det. Allra helst skulle det såklart in i munnen precis som med allting annat.

         
Leka med bollen. Eller äta bollen kanske?

         
Det är otroligt roligt att stå upp.

         
Lilla gladskiten hos mormor.


    
Hej morbror Robin. LIlla klätterapan i soffan.

Mamma skjutsade hem mig och gostrollet innan hon skulle bort på middag så jag och lillan mös hemma under kvällen i väntan på att pappa skulle komma hem.

/ Sandr0o

Tillbakablick.

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade ju tänkt att visa det jag och lillan shoppade idag men jag har ingen lust att ladda in bilderna från kameran just nu (eller ork kanske). Jag är lat men hey klockan slår snat midnatt så det kanske är lite okej ändå?

Istället tänkte jag bjussa på lite bilder på våran skitunge. Jag har suttit och sorterat bilder på datorn nu under kvällen så därför blir det gamla bilder på en pytteliten Evelyn.


En Pytte-Evelyn med kläder i stl 50 som hon nästan kan tälta i. Lilla tjejen!


Det ser såååååååååååå mysigt ut.

Här kommer det igen, GUD VAD TIDEN GÅR FORT. Jag känner det ännu mer nu när jag kikar tillbaka på bilderna. Hon var så liten så liten och nu känns hon så stor. Som hon har utvecklats, nu kan hon ju göra allt möjligt. Det är bra häftigt det där att dom bara lär sig en massa saker utan att någon talar om för dem hur det ska ske. Livets mirakel!!!

Jag återkommer med dagens shopping och bilder från dagen imorgon istället för nu är jag trött. Godnatt!

/ Sandr0o

Fredag it is.

Jag och lillan är hos mams och paps. Vi har varit på Stinsen med mamma en sväng. Imorse när jag vaknade blev jag grymt besviken över vad jag såg, vilket väder. Så istället för att gå till badet i regnet gjorde vi iordning oss för att åka hit. Självklart så blev det ju finfint väder tillslut så nu är jag ännu mer deprimerad över att vi har missat en soldag.

Å andra sidan så kom jag hem med min fina jeansjacka och en klänning ifrån Stinsen så det är väl inte fy skam det heller. Lillan fick ett linne och ett par shorts. Jag tänkte visa er när jag kommer hem.

Det sägs ju att det ska vara dåligt väder imorgon men jag kan inte låta bli att hoppas på fint väder. R är ledig hela helgen så det vore mysigt om vi kunde gå till badet ett tag iallafall. Vi håller tummarna igen!

/ Sandr0o

Evelyn med bondebränna.

När vi kom hem låg vi på golvet och tränade lite en stund. Då upptäckte jag att lillan visst hade smygsolat lite i skuggan. Läckert med bondebränna på min lilla tös.


    

    


Vi gosade lite med Tequila också som varit ensam när vi varit och badat. Hon blev glad för lite mys.    

         


Att äta på mobilskallran tillhör en av favoritysslorna för våran lilla gullunge. Iofs åker det mesta in i munnen så det är kanske inte så konstigt egentligen.



Nu måste jag sova om jag ska orka leva imorgon. HÅLL TUMMARNA FÖR SOL!

/ Sandr0o

Sola och bada i pina colada.

Som ni redan vet har jag och min lilla pluttunge spenderat ännu en dag på badet. Min blogg har förvandlats till en "följ våra dagar på stranden"-blogg. Men det blir lätt så i det fina vädret och jag klagar verkligen inte.
Denna gången var ju Kimmi och Marcus med på badet, alltid roligt med lite sällskap.
Jag och lillan kom dit kvart i tolv och vi kom inte hem förns strax efter fem igen, det blev en riktig heldag med andra ord. Lilla tösen har sovit ganska mycket idag under dagen. De andra dagarna som jag spenderat på beachen har hon bara sovit en gång men idag sov hon hela tre gånger. Visserligen skönt för mig som fick njuta lite extra av solen och slapp tillbringa hela dagen under vårat parasoll.

              
Dom klassiska "pruttarna" som hon gör med munnen. Jag tror aldrig hon kommer tröttna.

         
Evelyn leker lite med Kimmi.

         
Kimmi och Marcus fick också vara med på kort.


Det blev Carbonara till middag idag. Kvällen har jag spenderat svettandes framför tvn. Det är ofantligt varmt i våran lägenhet trots att vi har persiennerna nere hela tiden. HUJEDA MIG!
Jag och lillan lekte en stund nu på kvällen också. Vi lekte så vilt att jag hade behövt duscha ännu en gång idag men roligt var det och lillan bara skratta och skratta.

Till min stora besvikelse så ryktas det om att det ska bli tråkigt väder imorgon. Vad är det för jäkla skitsnack? Vem har bestämt det egentligen? Skit på den gubben som gjort det. JAG VILL SOLA & BADA! Jag kramphåller alla tummar och tår jag har för fint väder så att vi kan traska bort till badet och få lite sol på oss.

 


Mina favoritbilder ifrån dagen när Evelyn fick smaka lite vattenmelon som Kim hade med sig.

/ Sandr0o

Familjen på beachen.

Igår började R jobba klockan 16 så då passade vi på att gå till badet innan. Vi hann väl vara där i lite mer än två timmar tillsammans så det var skönt. Det gäller att ta vara på dagarna som sagt.

          
Lillan tyckte det var skönt att "bada" lite. Det ser bestämt ut som att en viss pappa har bränt sina ben en aning. Evelyn tycker om att spana på vattnet.

Vi släppte av R på jobbet vid fyra och åkte hem till mams och paps. Vi gick en sväng förbi min mormor som bor rakt över gatan. Lillan fick en docka och en liten boll av henne som hon kan leka med. Min mamma och min lillebror åkte till min morbror för att äta middag och fixa någonting. Jag stannade hemma och väntade på att pappa skulle komma hem så jag hann mata lillan ordentligt innan vi också åkte dit. Det bjöds på mat, min lillebror badade i poolen, lillan plaskade i poolen med sina fossingar och så gungade hon lite i hängmattan.

Vi hämtade R på jobbet vid 22 och åkte hem för att krascha i sängen.

/ Sandr0o

Sola sola sola.

Jag och lillan kom innanför dörren strax efter klockan fem. Vi har spenderat en heldag på badet med Kimmi och Marcus.
Det gäller att passa på att njuta av solen och bättra på brännan nu när det är fint väder, man vet aldrig hur länge det håller.

Evelyn har precis somnat i sin vagn. Jag skulle väldigt gärna hoppa in i duschen men jag har lite todos att ta tag i först, bland annat laga middag till mig och matlåda till R imorgon.
När lillan vaknar igen är det dags för en smakis bestående av potatis och broccoli, så får vi se hur det går den här gången.

Nu blir det matlagning för om en timme sitter jag bänkad framför Unga mödrar på tvn.

/ Sandr0o