Projekt fyrahundrafemtioett.

(null)
Vallmo är ju så fantastiskt fin! 
Jag strösslade ut massor med blomfrön i en pallkrage och skulle prova hur det blev. Nu har både blåklinten och vallmon slagit ut. Nästa år blir det inte lika många frön dock, den är verkligen överfylld. 

(null)
Den här krukan med pelargoner har blivit helt magisk och ännu är det många knoppar kvar som ska slå ut. 

(null)
Millie hjälpte mig att klippa luktärter igår. Jag har så många buketter överallt och igår blev jag tillomed tvungen till att köpa fler vaser för att ha någonstans att stoppa dem. 

(null)

(null)
Mina tomater börja mogna, sakta men säkert. Vi har redan smakat några av de gula små. De röda stora är lite trögare. 

(null)

(null)

(null)
Vi startade ett nytt projekt i tisdags, haha. Projekt stabil poolgrund. Vi köpte ju en pool modell större jämfört med den vi haft föregående år. Den stod inte optimalt där vi slängde upp den så nu håller vi på att lägga en bra grund som är plan och fin. Eddie fick låna en minigrävare och kunde gräva ur utan lite och jämna till. Sedan har de byggt en ram som  "bonden" här ute kom och laddade grus i igår. Till sist kom han med ett lass sand och sedan har vi paddat det så att allt blir packat. 
Sista steget är att lägga marksten som Eddie är och köper idag.  Litet lätt projekt för att ha någonstans att ställa poolen, haha! 

Nu ska vi gå till stranden och bada. 

Härliga dagar.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Härnösand bjöd på mycket skoj, bland annat äventyrsbad, strandhäng, fantastiskt mat, härligt sällskap, många efterättspizzor och Höga kusten. Toppresa! 

Nu är vi tillbaka på landet med hela familjen samlad ❤️

Härnösand.

(null)

(null)

(null)

Igår rullade bilen upp mot Härnösand. Vi bestämde oss för att stanna och plocka jordgubbar påvägen upp för att också göra något kul under resan. 

Efter många timmar var vi äntligen framme i Härnösand. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi tog en tur upp till en skidbacke som ligger precis bredvid där de bor. Superfin utsikt där uppe och killarna lever sitt bästa liv med sina balanscyklar. 

(null)

(null)

Vi tar en slapp morgon så får vi se vad dagen utvisar. 

Båtliv.

Jag och Eddie lämnade killarna hos farmor och farfar och stack iväg med båten i tisdags. 
Vi styrde mot en härlig klippa och la till där. 
Vi skålade i bubbel och intog middagen på klippan. Resten av kvällen lyssnade vi på sommarpratare och fiskade lite i takt med att solen gick ner över horisonten, supermysigt!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När solen gick ner hoppade vi in i båten och bäddade iordning för en natt där. Mysigt att sova till vågornas kluckande nedanför en rosa himmel. 



Ut på äventyr.

Idag packade vi ihop oss och åkte hem från landet. Imorgon ska vi ge oss ut på lite äventyr i några dagar. Vi ska åka till Härnösand och hälsa på Eddies kompis och hans familj som bor där. Det ska bli supertrevligt! 

Innan vi stack iväg var det dags att förbereda trädgården för några dagar borta, har ju hjälp med vattning men annat fix behöver också göras som tex att se till att alla växter har stöd eftersom de växer så det knakar. Vi klippte också alla luktärter som blommar så att de inte producerar ärtskidor när vi är borta och alltså slutar blomma. 

(null)

(null)

Farmor blev glad för fina buketter som doftar ljuvligt. 

(null)

Gurkorna är helt vilda. Så himla kul när det verkligen växer som ogräs. Mycket gödning behövs i den här pallkragen då den har fem gurkplantor, 1 squash planta och två solrosor. Gick visst lite all in när jag planterade men de verkar ju onekligen trivas. 

(null)

Jag tror inte att vi kommer att behöva köpa gurka på affären på ett tag. 

(null)
Solrosorna har växt om Adrian med råge nu. 

(null)
Här är det gul squash på väg. Blir spännande! 



SM i pelargoner.

(null)

(null)

(null)

Jag har inte riktigt gillat pelargoner tidigare men i år har jag dem lite överallt. Hämtade ett gäng av min morfar och nu är det minsann fullproppat i alla möjliga olika färger här. Blommor är ju livet på sommaren, haha. 

Luktärterna växer på fint och de luktar ju så himla gott verkligen. Lär bli ett återkommande inslag i min trädgård iaf. Nästa år ska jag plantera flera i stora krukor och ställa ute på tomten. 

(null)


Jordgubbar finns det gott om också. 

(null)

(null)

Det växer så det knakar i kragarna. Den till höger med squash, 5 gurkplantor & två solrosor kommer snart vara helt överbelamrad. Gurkan är ju galen, växer och brer ut sig som bara den. 


SMULTRONJAKT med alla myggjävlar.

(null)

(null)

(null)
Det där trollet i bakgrunden där gjorde vi i höstas som vj placerade vid trollstigens början. Det finns nämligen en stig här där det är en massa troll utplacerade. 

(null)

(null)

Vårat smultronställe leverarar i år igen och killarna har ätit yoghurt med smultron i flera dagar till frukost. 

Tadaaaaa.

(null)
 
Den första luktärten som kikade fram är Geoff Hughes och är ju fantastiskt fin med sin spräckliga färg. Synd på att jag blivit så förbaskat förkyld så jag inte känner någon doft alls.. typiskt verkligen! 

Imorgon ser det ut som att det kommer många fler. Bara se till att börja plocka så att det kommer ännu flera. 




Tillbaka på landet.

(null)

24 timmar hemma som det alltid blir varannan måndag iomed att jag jobbar på kvällen. Tjejerna åker till sin pappa och jag gör några timmar på Ica. Men nu är vi tillbaka igen. Som alltid när vi kommer tillbaka tar vi ett varv och kollar hur blommorna mår, kikar om det finns något att äta i odlingarna och går runt lite bara, trots att det bara gått ett dygn. 

(null)

Imorgon slår nog äntligen första luktärterna ut.. Det ser ju väldigt nära ut!!! Jag har längtat så.. 

(null)

(null)

Lyckliga barn som undersöker hur stora morötterna blivit, om tomaterna fått någon färg och mumsar jordgubbar. 

(null)

(null)

Mina gurkplantor & min zucchiniplanta har ju gått bananas. Den första bilden här under är tagen för 9 dagar sedan och den andra idag. Växtkraften alltså. 

(null)

(null)


Tillbaka på landet.

Nu har alla kidsen sommarlov så igår stack vi tillbaka till landet. 

(null)

Även fast det bara var några dagar sedan vi åkte härifrån är det mycket att fixa med i trädgården när man kommer tillbaka. Jag började med att tjuva & binda upp tomater. De växer ju som ogräs! Vattna och rensa.. Ska ge mig ut och gödsla nu när jag druckit upp kaffet också. 

(null)

(null)
Vi tog en kvällspromenad efter middagen och alla barnen badade. Helt magisk kväll! 

(null)
Nu har äntligen mina luktärter satt knoppar så jag väntar med spänning på när de ska slå ut. Jag går ut varje morgon när jag är här och har gjort i flera veckor i hopp om att någon blomma ska ha slagit ut. Haha! Men snart kommer dem…. Äntligen! 

(null)
De där pelargonerna är ju bra gulliga också. 

(null)
Vi köpte ny pool före midsommar till barnen här på landet. Den förra vi hade var så liten och behövde lagas lite osv så vi bestämde oss helt enkelt för att köpa en ny. En riktig bjässe blev det på över 3,5 m i diameter och mer än 6000 L vatten, haha. Inte så himla snyggt  med en stor blå klump på tomtenmen barnen är glada. Idag blir det nog ett premiärdopp för dem! Var lite orolig att det skulle ta tid för poolen att bli varm för det tog en himla tid bara för den lill. Men igårkväll var det 26-27 grader så det var ju jäkligt varmt.