Sådärja, lite update.

         
Plask plask. Morfar testar att läsa bok i poolen, ser mindre bekvämt ut.

Igår tog vi bussen ner till Bollstanäs skolan och la oss på stranden där och njöt. Evelyn grävde i sanden och stod i. Sen gick vi hem till mina föräldrar så att Evelyn fick sova ordentligt (hon sover alltid bäst där eller hemma) och så att jag kunde passa på att sola.

         

På kvällen tog jag en tur ut i det fina vädret och joggade/powerwalkade om vartannat. Hur skönt som helst. Med musik i öronen och strålande väder. Ingen att bry sig om utan bara fritt fram att njuta. Det var välbehövligt! Dessvärre sviker mina knän mig när jag joggar/springer precis som dem alltid gör men det gick ganska bra igår ändå. När jag kom hem igen kom Rs kompis över och kikade på den sablans fotbollen, bye bye Chile.


Idag har vi varit en sväng hemma hos mamma och solat. Fy satan vad varmt det varit men skönt såklart!
Nu på kvällen har vi tvättat och så har en snubbe varit här och kikat på bilen. Vi vet fortfarande inte exakt vad som är felet men vi vet att den inte får någon ström och att det inte är något enkelt att laga, som min kära karl och hans far trodde. Jaja inte mycket att göra åt det. Nu återstår att se vad vi ska göra med bilsaten.

    
Mammas glassmonster.

Imorgon ska vi till Rs föräldrar på middag. Första gången de träffar lillis på hur länge som helst, jaa sen vi åkte iväg till Turkiet första gången. En månad alltså! På dagen vill jag en sväng till centrum och spana. Vi hoppas på hyffsat väder och inte alls så som vädersnubben visade. Struntprat!

Nu ska jag bädda ned mig i sängen och läsa bok. Som jag har längtat!

/ Sandr0o


Midsommarafton i bilder.

Jag vet inte om det slagit slint i pappa Rs huvud för i torsdags vaknade jag och fick frukost på sängen och på midsommaraftons morgonen fick jag en bukett rosor när han kom hem från träningen och Evelyn fick en ros hon också. Men klagar det gör jag då rakt inte!!!! 



Evelyn fick också en ros.

         
Vi lånade Vanessas midsommarkrans för att ta kort men det var lättare sagt än gjort för den åkte av illa kvickt.

    
Mysigt på en filt.

    
Evelyn fick smaka bulle. Tvångsfoto.

         
Lite drinkar blev det. Grillmastah! Marcus och Roberto var barnvakt till Vanessa en stund :)

         
Babysitting. Den underbart goda tårtan, jisses alltså! Bästa.. Bra jobb Kimmi!

         
Mysigt på altanen men värdparet hamnade på golvet. Evelyn gillar att stå på huvudet.

    
Evelyn slår till?

Usch sikken tid det tog att ladda upp alla bilder för blogg.se strular som vanligt till o från. Jag som skulle lägga mig i sägen och läsa bok medans R tittade på den där satans fotbollen. Nu är fotbollen slut, jag blev precis klar och räkningarna väntar!

/ Sandr0o


Torsdagen den 24 juni.

I tordags hängde jag, Sanna och töserna vid stranden i Rotebro. Även då lyckades vi få lilldamerna att slockna samtidigt så vi hann steka fläsk i lugn och ro en stund. Men efter flera timmar i solen hoppade vi på bussen till Stinsen istället och spanade runt. Dagen flög förbi och helt plötsligt slutade pappa R jobbet.
Glad jag är att vi har er att hänga med när alla andra jobbar och står i!



         

         

/ Sandr0o


Evelyn har badat som en liten galning i ny...

100media_imag024 (MMS)

Evelyn har badat som en liten galning i nya poolen på mormor och morfars baksida. En liten vilde är hon alltså när vattnet kommer fram. Nu sussar lilltjejen gott så då passar lilla mamsen på att bättra på brännan såklart.


Shutter Island.

Vi har hängt hos mina föräldrar idag medans R jobbat. Nu ska vi kika på Shutter Island är det tänkt, har velat se den jättelänge nu. Håller tummarna för att den är bra.

Jag tänkte försöka visa lite fler kort från midsommar och annat imorgon om jag hinner med det. Det ska nog gå bra.

Men Shutter Island nu då peps.

/ Sandr0o


Dramaaaaa.

Vi håller på och städar här hemma. Mitt i alltihopa så hör vi massor med syrener och en kort stund efter hör vi hur en helikopter brummar förbi, trodde vi. Vi inser tillslut, när ljudet från helikoptern är så högt att det känns som att den kör inne i våra huvuden, att den landar här någonstans. Vi sitter alla tre och rensar lådor i badrummet varpå jag och R tittar på varandra av nyfikenhet och i nästa sekund springer vi båda till balkongen och fönstret för att se vad som sker. Evelyn blev rädd stackarn.

Vi öppnade Evelyns fönster och hängde oss ut för att se. Mitt framför oss i rödljuskorsningen landar en ambulanshelikopter och poliser och brandkår står och spärrar av. Folk strömmar till för att se vad som sker och vi hänger ut genom fönstret en bra stund nyfikna som få.

Det visade sig att det var en man som ramlat ner från en balkong på tredje våningen. Scary!

/ Sandr0o


Midsommar.

Midsommar är förbi och sikken härlig dag vi haft. Först möttes vi upp vid midsommarstången, kikade på folk som dansade och åt kakor. Satt där i gräset och softade i någon timme innan vi begav oss hem till Sanna och började fixa med maten. Grillat med sommarpotatissallad och sen världens smarrigaste tårta som Kimmi gjort till efterrätt. Den gick rakt upp i topp fem favvotårtor tror jag bestämt. Evelyn var lite sugen på att dansa hon också när folk dansade runt stången men hon dansade hos oss istället och så lite diggning i vagnen. Sötnos!

Vi har helt enkelt haft en perfekt midsommar med nära och kära, god mat, skratt, skitsnack och goda drinkar!


Evelyn var söt som socker i sin midsommarklänning - jordgubbsklänningen. En ny klar favorit i hennes sommargarderob absolut! Älskade hjärta..

Tack alla ni fina för en härlig midsommar!!!

Där fick ni ett litet favorit urval av bilderna som tagits under dagen. Lite fler bilder kommer en annan gång för nu ska jag slänga mig i soffan och mysa.

/ Sandr0o


En dag på Kairo.

Idag har vi tillbringat några timmar vid Kairo med Sanna och Vanessa. Gäller att passa på att få lite ordentlig sol när den väl visar sig, Gunnes Gård får vi ta en annan gång.

Jag har faktiskt tagit mitt första dopp för året, i Sverige dvs. Det var inte så överdrivet kallt inte men det var ju inte varmt heller direkt men skönt var det iallafall!

På eftermiddagen har en kille varit här och köpt min gamla cykel som jag hade som liten flicka. Nu är vi av med den och lite rikare, haha. Åkte till mamma och pappa efter det, fick lite mat och sen stack jag och hämtade R på jobbet. Skulle köpa utemöblerna där också men såklart var de ju slut i vitt även där. Vi åkte till Maxi i Häggvik i hopp om att dem skulle finnas kvar där men självklart inte. Snacka om motarbetade!! Jag tror vi kommer få vara utan möbler på balkongen hela sommaren. SUCK!

         

         

         

    


Jag lyckades förövrigt slå min lilltå rakt in i ett stenblock i gräset och självklart ska det gå så illa som möjligt när jag gör något. Hela nageln på lilltån har släppt och sitter fast på ett litet hörn bara. Fy det gjorde lite ont kan jag tala om men det har satan gjort ännu ondare nu på eftermiddagen kvällen, det lixom pulserar i den. Vi klippte av en del av nageln för att slippa stöta i och fastna med den för då kommer jag dö av smärta. Sen fick jag sätta på ett plåster så vi håller tummarna för att nageln inte fastnar i plåstret men jag måste ju skydda skiten på något sätt. Känns som att sjävla tån är stukad eller något också för jag kan knappt göra den och jisses vad det värker. Jag har gjort illa lilltån och jag haltar för att det gör så ont, haha. Bra jobbat va? Självklart var jag tvungen att ta kort också, haha. Varning för äckligt kort så klicka på egen risk!




/ Sand0o


Blondie.

Vi kikar på Våra Bästa År i väntan på att våra kompanjoner ska plocka upp oss.
Tänkte bara visa er hur satans blond jag blivit under två veckor i solen. Helt sjukt. Måste verkligen fixa till mitt hår alltså.

Bilderna är från i måndags när vi var ute i lekparken.





/ Sandr0o


Strålande sol.

Underbar dag att vakna till. Solen skiner och inte ett moln på himlen.
Man kanske kunde få sig lite sol i detta land trots allt?
Jag vill åka och bada. Vill att det ska bli riktig sommar som håller i sig så man kan sticka och bada var och varannan dag. Härligt!

Men idag ska vi iallafall träffa Sanna och Nessan, det ryktades om Gunnes Gård men vi får väl se vart dagen för oss.

Oavsett.. Ha en strålande dag!

/ Sandr0o


Mysdag.

God kväller.

Idag har jag och Evelyn varit och hälsat på hemma hos Sanna och Vanessa.
Sanna förslog en härlig lunch på altanen i solen med lite vin och jag nappade. Cyklade förbi systemet för att införskaffa lite vin och sedan cyklade vi vidare.

Blev smarrig lunch och efter det slocknade båda småtjejerna samtidigt, sådan lyx har vi nog aldrig haft tror jag.
Vi har planerat lite inför midsommar för det är inte många dagar kvar där inte.

    



Påvägen hem gick växlarna på cykeln sönder. Jag skulle växla från trean till ettan men så fastnade den på trean trots att den var på ettan och blev helt lös och inte alls hackig som det brukar vara när man växlar. Suck, allting går sönder samtidigt. Som om det inte vore nog att vara utan bil, nu cykel också. Fick cykla i nedförsbackar och gå resten för det var omöjligt att cykla med trean i annars.

/ Sandr0o


Jobbsök.

Klänningletande övergick i jobbletande. Nu har jag stirrat på skärmen allt för länge och har ont i ögonen. Men en hel drös med jobb har jag sökt iallafall, allt möjligt jag kunde hitta som skulle passa. Inte illa pinkat det. Men nu ska jag sätta mig i soffan med lite varma  hallon och glass. På måndag är det förresten dags för mig att tag i mitt "liv" igen och återgå till lite dietshit efter mer än 2 veckor semester. Inte cool, dags att fortsätta jobba med vikten.

/ Sandr0o


Midsommarklänning?

Midsommar närmar sig med stormsteg vilket såklart gör att man börjar fundera lite på vad man ska sätta på sig för festligt dagen till ära. Jag skulle mer än gärna vilja ha på mig en blommig färgsprakande maxiklänning men jag finner ingen lycka på den fronten. Jag skulle behöva ge mig ut och leta lite i butiker men det är lättare sagt än gjort när man inte har en fungerande bil. Jag menar väsby centrum har inte direkt något utbud att tala om. Ja ni kan kalla mig lat!!! Dessvärre måste jag nog försöka ta mig någonstans för att spana lite även om jag inte har tillgång till bil. Heja buss & tåg!

Jag har iallafall ett alternativ här hemma, jag köpte nämligen en ubersnygg maxiklänning i Turkiet. Visserligen inte blommig men satans ball ändå. Antingen blir det maxiklänningen här hemma eller någon annan blommig klänning eftersom jag inte hittar en blommig just maxiklänning. Svårt det där! Så frågan är maxiklänning eller blommigt? Vi får se vad affärerna bjuder på helt enkelt.

    



Alla klänningar är från asos.

Update. Nu har jag surfat runt en bra stund efter midsommarklänningar medans R glor på sablans fotbollen men hittar ingenting som faller mig riktigt i smaken. Inte en enda klänning som jag fstnar för och tycker WOW! Besvikelse..

/ Sandr0o


TurkeyTime. [Bilder]

Nu har jag suttit här bra länge och laddat upp korten från våran andra tripp till Turkiet, Marmaris. Det blev en del bilder och jag passade på att slänga upp alla direkt så slipper jag hålla på med det sen, även om det blir lite mycket bilder att titta på. Alla bilder är klickbara precis som vanligt så klicka på!


    
Frukost på donken. Flyget var även försenat vid avresan men då bara 1 ½ timme så det var klart överkomligt, vi hann titta lite på flygplanen.

    
Morbror Robin fick låna Evelyns älskade elefant. Spanar i gången med gammelfarfar.

         
Gräva enda till Kina. Strandpromenaden.

    
Första lunchen och beachen.

         
Kollar läget i Marmaris. Våran dörr var omöjlig att komma in i och varje gång behövde vi be receptionen om hjälp tills vi fick en annan nyckel sista dagarna. Kolsvart var det med för inte en enda lampa fanns (bilden är ljus pga blixten). Evelyn smarrar glass!

         
Vi tog taxibåten till Icmeler. Det är lite mysigare och finare där.

    
Icmeler, en liten kanal in i "byn".

         
Evelyn matvägrade men pasta som vi kokat på hotellet gick ner ibland.

         
Åka båt är härligt. En promenix i marinan på jakt efter en mysig restaurang. Vilka båtar va?

         
Strandlek.

         
Töffingen sätter på sig solbrillorna själv, upp o ner.

         
Gammelfarfar gräver med Evelyn. Morbror Robin busar med lilldamen. Tjejen som Evelyn blev väldigt fäst vid -  pussade, kramade och höll handen.

         
Sönderbränd Robin med skolöl. Gladskiten!

         
På busstoppet i hettan och väntan på att få komma hem.

Sen dog min kamera så jag har inga kort från alla våra timmar väntandes på flygplatsen. Men det kanske är lika bra eftersom ni redan fått se en del kort. Haha.
Under tiden jag lagt upp alla bilder och skrivit så har lillisen hunnit vakna efter sin nap så nu är det full rulle igen. No time för att sitta här inte med andra ord.

/ Sandr0o


Söndag - Grillning och skitsnack.

Idag har vi inte haft allt för mycket för oss. Lekparken en sväng tills det började spöregna. Jag tog en sväng ner på centrum medans Evelyn sov och R var hemma. Mamma hämtade upp mig så stack vi till Plantagen för att kika på utemöbler till balkongen och handlade. Har varit inne på en konstrottingsoffa mot väggen och så ett litet bord och stolar men jag har ändrat mig. Jag vill ha en vit soffa/bänk mot väggen med ett litet bord och två stolar.
Idag hittade jag två stolar och ett bord på Ica Maxi som jag bar med mig till kassan men då visade det sig att bordet inte var med i förpackningen och dessutom var slut. Trippelsuck! Då hade det bara varit att hitta en bänk till det sen men icke sa nicke, suck verkligen!! Vill ha möbler där nu så vi kan sitta ute och äta och umgås.

På kvällen tog vi med oss en engångsgrill ut på innegården och grillade kött, majskolvar och annat smarrigt. Vi hade tänkt äte där ute med men vädret ville inte som vi ville, det började dugga så vi gick upp och åt istället. Färskpotatis är en bra grej alltså, smarrigt!

På kvällen ringde Kimmi och frågade om jag ville följa med till Ella. klart jag ville det när Evelyn skulle sussa och R kolla på satans VM. Där snackade vi en massa strunt och gjorde planer för midsommar. Äntligen!! Hemma hos familjen Sanna ska vi hålla till och ha det trevligt. Det ser vi fram emot.

Vi fick en jättesöt klännig i present av Kimmi också, från när hon var i Rom. Tack tack!

Ska slänga mig i soffan en stund innan det är läggdags. Undra vad vi ska hitta på imorgon? Man känner sig aningens låst när man är utan bil..
Röja på balkongen lite kanske? BRA IDÈ SANDRA.. Nu krävs lite övertalning av karln i hushållet!

Ska försöka slänga upp lite bilder från Turkiet imorgon också, bra skit!

/ Sandr0o


Gubbgubbar!

Tjohoo.

Om man bortser från den katastrofala hemresan så har vi haft det toppen. Evelyn har varit lite mer svårhanterlig än vanligt men vi har klarat oss bra ändå. Vi landade strax efter 01 natten till fredag och möttes av att pappa R hämtade mig och Evelyn och min pappa hämtade de andra.
Evelyn var blyg mot pappa R till en början och ville helst vara hos mig men det släppte sen såklart.
Pappa R jobbade igår och det var ju förbannat tråkigt eftersom vi saknat honom så men jag och Evelyn tog bussen till hans jobb och mötte honom där när han slutade. Vi gick och handlade lite och gick sedan till tåget och åkte hem. Vi har nämligen ingen fungerande bil längre för den hade lagt av medans vi var borta. Vi vet inte riktigt vad det är för fel på den men hoppas att vi ska få någon som tittar på den snart. Det är inte roligt att klara sig utan bil alltså.

Vi bara mös hela kvällen igår alla tre, tog igen lite missad tid tillsammans.
Pappa R jobbar idag med så jag och Evelyn tog cykeln och hälsade på gammelmormor en stund. Sedan cyklade vi med mina föräldrar till centrum och fixade lite, käkade lunch och nu har vi nyss kommit hem igen.
Evelyn sussar lite sent eftersom vi varit på vift och jag kikar på prinsessbröllopet lite i bakgrunden.

Pappan i huset slutar 19 idag och jag funderar på att knalla ner till centrum och köpa jordgubbar när han kommer hem. Blev himla sugen helt plötsligt, mums!

/ Sandr0o


Hemresan - the disaster.

Efter mycket om och men kom vi äntligen hem tillslut, dock 19 timmar försenade.
Vi stannade till på ett busstop påvägen till flygplatsen, de 35 minuter vi skulle varit där från början blev till 2 ½ timme och vi bjöds på mat som man fick köa i en evighet för. Maten smakade inte vidare bra men det var mat iallafall. Busstopet var placerat utomhus och det var så hysteriskt varmt att jag kände mig plaskblöt överallt mest hela tiden. Evelyns kläder var det bara att slita av i den 45 gradiga värmen. När vi äntligen fick lämna stoppet och kliva på bussen var det som att komma in i en överhettad bastu och innan busschauffören startat motorn och airconen kommit igång var jag redo att smälla av eller smälta bort. Evelyn slocknade tack och lov en stund på bussen och det behövdes verkligen med tanke på vad som väntade oss.

Väl framme på flygplatsen fick vi vänta på att incheckningsdiskarna skulle öppna och när dem väl började slänga upp väskor på¨bandet visade skärmarna att avgångstiden var beräknad till 17. Klockan var nära inpå den tiden så vi trodde att vi skulle få stressa fram till gaten och kliva på planet men vad gjorde det? Vi skulle ju få komma hem. När våra väskor var incheckade och klara hade djävulsskärmen ändrat tid - 19. Här var jag verkligen redo att säga upp mig. Evelyn skrek och skrek så det inte fanns någon hejd på det hela. Jag var slut som artist och trött på att ha en skrikande tjej i min närhet. Om hon var trött, hungrig, varm eller vad som har jag ingen aning om för vad vi än gjorde så hjälpte inget. Nappen, välling, elefantsnutten och de vi hade att tillgå ratades direkt. Min mamma tog en sväng med henne i vagnen och jag satt kvar på en bänk och bara andades, för mer än så orkade jag inte med. Trött, less, irriterad och sliten men så efter en stund kommer mamma gåendes utan Evelyn i vagnen. Bakom henne går en stolt och glad tjej som fått en ny rullväska av mormor, en rosa med Barbie på. Om hon var nöjd med att springa runt med den väskan om och om igen. Dagens räddning! Efter detta lyckade inköp av min mamma lugnade hon ner sig även om hon gnällade till ibland så var det ingenting att orda om egentligen.

Vi satte oss på McDonalds, mamma och farfar drack öl och jag fikade med paj och glass. Vi stirrade blint på djävulsskärmarna och hux flux hade flyget flyttats fram till 19.45 istället.
Då blir vi alla försenade passagerare bjudna på en hamburgare, liten pommes och en liten dricka från McDonalds. Mitt i all beställning så börjas det plötsligt att bråkas och det blir slagsmål så flygplatspoliser får ingripa och ta med några för att prata. Här eskalerar allting och en enda stor klump med människor rör sig i samma riktning hela tiden med kameror och mobiler i högsta hugg för att filma och fota händelseförloppet.

Nu dyker äntligen reseledarna från Detur upp som vi inte sett röken av sedan vi blev droppade på flygplatsen flera timmar tidigare. Läget blev pressat och vi fick ha samling med reseledarna och flygbolgsmänniskorna på flygplatsens VIP Lounge för att sedan bli utkörda eftersom där fick vi ju inte vara utan att betala för oss. En del av passagerarna blev väldigt temperamentsfulla och gormade som aldrig förr. Tyckte vi skulle få hänga i Loungen och att dem fick betala för oss och så skrek hon ut att "alla som röker kan göra det här inne på flygplatsen". Ungefär som en liten tolvåring, tänk på alla barnen som var där. Till saken hör att det här var en fullt vuxen kvinna med egna barn, vilket pucko!

I vilket fall så fick vi nu bekräftat att planet lyft från Istanbul, som vi hört talas om hur länge som helst. Men nu var det uppe i luften iallafall. Vi fick en ny beräknad avfärd till 21.30 som ändrades till 21.45 och så kom vi slutligen iväg vid 22. PUH! Aldrig har jag varit så lycklig över att äntligen sitta fastspänd på ett flygplan och känna hur vi börjar rulla och för att inte tala om hur glad jag var över att komma hem igen. Det kändes lite kritiskt där på slutet när vi aldrig fick reda på när vårat flyg skulle lyfta och tiden bara flyttades fram hela tiden med tanke på att jag inte hade mer än två portioner välling kvar och två stycken blöjor. Bagaget var ju incheckat sedan länge. Tur att vi fick komma iväg innan mat och blöjor var slut. Evelyn har matvägrat i stort sett hela veckan så välling och pasta har varit det enda som funkat stundtals och välling får man ju inte tag på någon annanstans än i Sverige.

Slutet gott. Allting gott, som man brukar säga. Vi är hemma och är väldigt glada för det!

/ Sandr0o


Skıtflyg..

Jag sıtter fortıllfallet pa ett hysterıskt varmt ınternetcafe men jag borde egentlıgen befınna mıg pa en svalkande buss. Varfor?
Varat flyg ar en sısdar 8 tımmar forsenat. Bussen skulle ga vıd 11 fran hotellet men verkar ınte ga forns 07 ımorgonbıttı. De skulle tıtta forbı nagra reseledare vıd elvatıden sa jag far se vad som galler nar jag kommer tıllbaka tıll hotellet. Det som skulle blı sa skont att fa komma hem.. Blaa blaaa!

Nu far vı ınte traffa pappa R pa Arlanda som vı saknat sa.. For da ar han mınsann pa jobbet sa vı maste vanta anda tılls han slutar!!!

Ikvall var vı ute och kakade mıddag pa favvostallet. Evelyn hıttade en ny bastakompıs, flıckan var sakert 10 ar kanske. Evelyn kramade och pussade henne hela tıden och nar hon forsokte ga och satta sıg vıd bordet och ata sa sprang Evelyn efter och drog henne ı benet sa att hon skulle ga tıllbaka.. Sotnosen lılla!

Jag tog en sısta shoppıngtur medans de andra gıck tıllbaka tıll hotellet. Evelyn hade slocknat nar jag kom tıllbaka men vaknade snart dar efter da de spelade sa satans hog musık pa hotellet.. Som att en lıten gubbe satt ı mıtt huvud och dunkade hog musık. Hon somnade om efter en lang stund och da passade jag pa att stıcka hıt en stund..

Ska bege mıg tıllbaka nu och se vad som hander, vılken tıd bussen kommer och hamtar oss. Om vı far sova eller ınte!

En sak ar saker... VI SAKNAR PAPPA R!

/ Sandr0o


Lunchtıme.

Tuddeeeeluuu..

Nu sıtter vı pa en beachrestaurang med gratıs ınternet och vantar pa att maten ska komma ın. En baguette med BBQ chıcken vantas, later ınte helt fel det.. Evelyn sıtter bredvıd och snackar en massa goja hon!

Igar var hon helt vıld nar jag kom tıllbaka fran stranden. Hıttade mamma och henne vıd poolen och Evelyn vılle bada dırekt nar jag kom dıt. HOn slingde sıg rakt ner ı vattnet om och om ıgen. Lılla galna toker alltsa!

Imorgon sent pa kvallen aker vı hemat ıgen, no moore varme. BUHU! Det ar verklıgen hysterıskt varmt har, vı badar och badar hela dagarna. Ikvall ska jag forsoka ta mıg ut pa en shoppıngrunda och branna lıte pengar som jag har kvar, det tycker vı om..

Nu ska vı sla oss ner tıll bords ıgen tror jag.

/ Sandr0o


Turkıet update.

oHeeej heeeej halla fran extremt varma Turkıet.

Vı har en sısadar 36 grader ı skuggan och man smalter nastan bort. Bada var tredje sekund maste man ocksa kan jag lova. Jag passade pa att smıta ın pa datorn en lıten stund da mamma, farfar och Robın tog med sıg Evelyn upp pa hotellet medans jag solade lıte tıll pa beachen men nu stannade tıll har.
Jag vaknade med halsont ıgar och forstod da att Evelyn nog har haft ont ı halsen da hon knappt atıt ett dugg och atıt dalıgt.. Men det gıck ju ınte upp for mıg ınnan jag sjalv fıck ont ı halsen. Igar var alla apotek stangda men ımorse gıck vı och handlade mer alvedon och penıcıllın ocksa. Vı hoppas att hon ska ma battre for ınatt sov hon ınte ett skıt ı stort sett men somnade mellan 10.30 och 13. Da kom mamma upp och skulle byta av mıg sa jag ocksa fıck lıte sol och bad men vı gıck ner alla tre tıll stranden och det gıck fınt ı nagon tımme. Evelyn badade tıllomed ı havet, ınte ılla. Men som sagt, vı hoppas att hon ska blı battre nu men det ar ett helvete att fa ı henne medıcın.. FY!

Nu har vı bara tva soldagar kvar ınnan vı far hemat ıgen. Eftersom Evelyn har ont och ar kınkıg from tıme to tıme ska det blı skont samtıdıgt som vı har det bra har borta med sol och bad. Rıktıgt skont men det har blıvıt sa varmt att man smalter bort verklıgen.. Jag ska ta och knalla vıdare mot hotellet strax och kopa med mıg drıcka pavagen for annars orkar jag nog ınte fram aven om det bara ar ett par 100 meter hem.

Hoppas nı alla har det bra dar hemma.

/ Sandr0o


Imorgon far vi. [VIDEO]

Jag har precis lagt Evelyn för att sova. Läggdags blev lite tidigare idag med tanke på att vi ska åka hemifrån 05.00 imorgonbitti. HUJEDA MIG, så tidigt har jag inte varit uppe på jag vet inte hur länge. Då sticker vi som sagt på ytterligare en veckas semester, jag och Evelyn tillsammans med min mamma, lillebror och farfar. Tänk att vi ska klara oss utan pappa R i en hel vecka, fy bubblan!


Bjussar på ännu ett klipp från när Evelyn badar med pappa R i poolen.



Nu måste jag packa det sista så att allting är klart inför imorgon. Så tidigt blir det ingen vettig packning gjord, då räcker det att få iordning mig och Evelyn innan pappa R kör ut oss till Arlanda där vi möter mamma, Robin och farfar.

Vi hörs om en vecka gott folk!


/ Sandr0o


Sugröret. [VIDEO]

Ett litet klipp från Turkiet när vi precis ätit klart på en restaurang. Evelyn försöker dricka men sugröret vill inte riktigt som hon vill..



/ Sandr0o


Turkiet [BILDER]

Jag vaknade frisk och kry imorse. Lite seg i kroppen bara men så brukar det ju vara. Skumt att jag fick feber och huvudvärk igår men att det redan gått över till idag. När jag väl får feber brukar den komma för att stanna ett tag men glad som fanken är jag över att den inte gjorde det. Evelyn verkar också vara bättre då jag inte bytt någon sådan blöja ännu och igår vid den här tiden hade jag redan bytt flera. Bra skit!

Jag bjuder på ett urval bilder från veckan i Turkiet. Bilderna är nog inte i ordning tror jag, lite huller om buller sådär. Nu måste jag tömma minneskorten så att jag kan ta nya kort när vi åker imorgon.



         
Världens bus!

         
Stå i vagnen är roligt (livsfarligt).

         
Duktig på att hålla handen!

         
Evelyn älskar numera IsTe.

         
Kattjakt varje dag.

         
Vi använde UVdräkten första dagen sen smörjde vi noga istället.

         
Evelyn sätter gärna på sig sina sandaler själv, ibland går det bra men ibland mindre bra.

         
Balkonghäng.


Sussar på planet hem. En snäll flygvärdinna fixade så att vi fick byta platser då det fanns en tant som satt på en tre-rad själv så den fick vi. Helt underbart att Evelyn fick ett säte själv som hon kunde sova i iomed att vi åkte på natten.

Under veckan har Evelyn lärt sig att säga pippi (fågel) på riktigt. Hon har klättrat i och ur sin vagn själv konstant och spenderat massor med tid sittandes i vagnen och spanat. Hon har lärt sig göra slängpussar. Druckit massor med icetea och Juss (typ festis fast turkisk) och ätit en del glass. Lärt sig ta på sig sina foppasandaler själv, för det mesta går det finfint och rätt sko hamnar på rätt fot. Lärt sig att säga glass (lass) och dricka. Döpt ett gosedjur som vi fick av flygvärdinnorna påvägen dit till Bejbe. Jagat katter halva dagarna och försökt klappa.

Nu kommer jag inte på något mer för stunden som Evelyn haft för sig.

/ Sandr0o


Bad tajming.......

Igårkväll var min fina vän Cattis här på middag, jättemysigt. Kändes som att det var hundra år sedan vi sågs sist. Jag hade en störig huvudvärk som låg i bakgrunden inne i mitt sablans huvud. Som tur var tog Cattis med sig värktabletter åt mig då våra visst var slut. Huvudvärken försvann men jag fick hela kvällen och klagade på att jag tyckte det var kallt. Men vid läggdags slog det till bara. Jag började frysa hysteriskt trots kläder, filt och täcke som jag låg inkurrad i. Jag hackade tänder utan dess like, väldigt ljudligt och helt ofrivilligt. Jag har aldrig varit med om maken, ett tag där tror jag nog R tyckte jag var dum i huvudet (det trodde jag med för en stund). Ganska läskig känsla var det faktiskt och såhär i efterhand känns det lite som en dröm när jag låg där i sängen och hackade tänder och frös så in i norden.
Imorse när jag vaknade kände jag mig mör och sliten i kroppen och huvudet värkte. Jag lyfte upp Evelyn ur hennes säng och slängde mig sedan på golvet i hennes rum för min kropp orkade inte stå upp. Evelyn stod och glodde på mig en stund och knallade sedan fram till mig och försökte febrilt att lyfta upp mig. Haha lilla sötnosen!

38,3 graders feber visade termometern som jag efter mycket om och men hittade med flera vilopauser emellan. Tur att Cattis tagit med sig flera värktabletter så jag kunde trycka i mig en på morgonen där. När Evelyn sussade middag passade jag på att sova med. Vaknade för en stund sedan och känner mig lite piggare, har precis klämt i mig ett glas c-vitamin och nu är det dags för en till omgång alvedon. Jag måste ju för i helvete bli frisk tills på torsdag när vi ska åk!!

On top off this så har Evelyn även fått.. VARNING VARNING... Diarré! Vi försökte klämma i henne vätskeersättining nyss men det gick inte allt för bra. Vi får försöka igen när hon och pappa R kommer in från lekparken. Stackars damen måste ju få komma utanför dörren eftersom jag legat däckad i soffan idag.

Nu får ni hålla tummarna för oss att vi blir bättre tills vi åker iväg!

/ Sandr0o


Påväg.

Puh.. Nu har jag laddat upp "alla" korten på fb, 210 stycken blev det. Det tog sin lilla tid men nu så. Nu är det bloggens tur men här blir det garanterat inte lika många. Men neeej, nu när jag lagt upp korten märker jag att korten inte roterats även fast jag gjort det så man måste lixom titta snett på dem. GAAAH!

Nu är det dagd för lite update om resan. Flygresan dit gick jättebra även fast Evelyn hade varit rätt så grinig på Arlanda. Vi hade typ ställt in oss på att det skulle gå åt helvete eftersom hon gnällde för minsta lilla innan. Vi klistrade med pysslet vi fick från flygvärdinnan, kikade i broschyrer och så slocknade hon en stund.

         
Evelyn fick en cheesebörjare innan vi lyfte. Hon skulle prompt dra handbagaget själv annars blev det utbrott.

    
Trötta tjejen är redo att gå på planet. Sussatime!

         
Evelyn vaktar väskorna. Hon skulle fortsätta dra handbagaget hela vägen från flyget ut till transferbussen. Som ni vet står det ju alltid en massa taxichaffisar, busschaufförer och andra turister mfl när man kommer ut från flygplatsen. Alla dessa hade full fokus på Evelyn när hon kom dragandes med sin väska alldeles själv. De skrattade, pekade, pratade, pussade i luften åt lilla damen och sa att hon var duktig. Haha!

    
Äntligen framme på hotellet vid midnatt.

Riktigt smidigt gick det att ta sig dit även om det tog sin lilla tid såklart. Inga raseriutbrott, skrikattacker eller annat tråkigt. Kalas helt enkelt!
Trötta som få spanade vi in rummet en snabbis och slängde oss sedan i sängen. Hotellet var jättefint och rummen likaså. Fräscht!

/ Sandr0o


Mycket Turkiet blir det.

Hej på er igen. Vi har nu fyllt kylen, frysen och alla skåpen till både längden och bredden. Billigt kom vi undan också tycker jag, kalas.

Vill ni veta en sak?

På torsdag åker vi till Turkiet igen. Med vi menar jag först och främst mig och Evelyn men också min mamma, min lillebror och min farfar. Min mamma fick något infall och nu är resan tydligen betald och klar så tidig torsdagsmorgon flyger vi iväg. Först var tanken Alanya men nu blev det så att det blir Marmaris igen, inte mig emot. Gud så härligt. Nu är vi glaaaadaaa! R får stanna hemma och jobba i en vecka han, som han kommer längta efter våran trollunge tror jag.

Nu ska vi slänga i oss lite mat och sedan styra kosan mot mina föräldrar där lillis fortfarande är och åka och hälsa på min mormor på sjukhuset.

Så det så!!

/ Sandr0o


Glassmonstret.

Vi ska sticka och lämna Evelyn hos mina föräldrar. Hon ska få busa lite med mormor och morfar medans vi storhandlar.

En liten bild från Turkiet kan jag bjuda på sålänge. Mera får ni ikväll!


Evelyn har ätit glass, kladdigt blir det även om hon ser ganska ren ut ;)


Back in Svedala.

And so we are back from Tööööööööööörkey. Vi har haft en underbar vecka i soliga Turkland. Evelyn sov hela flygresan igår förutom en stund i början när hon hoppade runt som en liten tok och busade och under landningen. Vi kom innanför dörrarna här vid 02 inatt, trötta som få. Evelyn vaknade 07 imorse, underbart verkligen. Hrm!
Men det blir ju lite efter fel tid eftersom klockan då är 08 i Turkiet. Nu får vi vänja henne tillbaka till den svenska tiden, även om det bara är en timme för vid 07 tänker vi minsann inte gå upp. Haha!

Vi har haft det jättebra och allting har gått himla bra, både flygresor och bussresor och ja allting i stort sett.
Ni kan ju väntar er bildbomber och lite om resan framöver. Men det tar vi inte nu, lite frukost skulle sitta fint. Sen blir det uppackning och storhandling. Det ekar tomt här hemma!

/ Sandr0o