3 årig förlovningsdag.


Då var dagen D äntligen här. Om en sisådär timme kommer någon av Rs föräldrar hit och hämtar oss för vidare färd mot Arlanda. R är så nervös att han håller på och spricka? Jag förstår inte riktigt varför? Haha men kul är det! Jag var också lite nervös ända tills vi hade fixat det provisoriska passet på förmiddagen, det ser för övrigt ut som ett mugshot på stackars R. Men vem blir bra på de där jäkla bilderna egentligen?



Idag firar vi treårig förlovningsdag, inte illa pinkat. Det ska vi fira på tu man hand i Thailand sen, wihooo!

Nej ni, dags att packa det allra sista och se till att hitta några kläder att flyga i. På planet är det alltid kallt och när man väl kommer fram är det ju apvarmt. Ha det fab alla här hemma i Svedala så ses vi igen närmare jul, om inte från paradiset på jorden.

/ Sandr0o


Smått kaos.



Idag fick jag/vi lite smått panik när vi upptäckte att Rs pass går ut den 2 maj, dvs så är det inte 6 månader kvar tills det går ut som det måste vara. Kaos, jag hade fr mig att vi hade kollat det där men tydligen inte.. Grattis! Så vi slänger oss in i bilen och styr mot polisstationen i Sollentuna för att kolla om man på något sätt kan trolla fram ett pass till imorgon. Det fanns en möjlighet att passet kunde bli klart till imorgon, en väldigt väldigt liten möjlighet. Hon kunde lova att det skulle vara klart om en vecka men det hjälpte ju inte direkt eftersom vi åker imorgon. Hon sa också att det är lite delad mening med det där, hur länge passet måste hålla. Vissa säger 3 månader, 6 månader eller inget alls sa hon men det är ju ingen höjdare och chansa. Hon tyckte vi skulle skita i ett vanligt pass och bara göra ett provisoriskt, wohoo till oss. Så det ska vi göra imorgon, vi får sticka till flygplatsen lite tidigare och fixa till det helt enkelt. 960 spänn går det på och roligare kunde man väl ha för dem pengarna men vad gör man? Huvudsaken är ju såklart att vi kommer iväg, även om man kunde önska att situationen såg annorlunda ut.






Imorse klättrade Evelyn upp och satte sig i resväskan, hon var väl rädd att bli kvarglömd. Haha!
Evelyn har iallafall fått sin vaccinationsspruta idag, vi har handlat det sista och städat ordentligt här hemma. Vid sex ska vi tvätta och efter det blir det slutpackning. Imorgon sticker vi, dock inte förns på eftermiddagen men då vill vi bara ta det lugnt och inte stressa.

/ Sandr0o


Kalas gånger tre.


















/ Sandr0o


Tabouleh.

Endast en arbetsdag innan semester. R har arbetat sin sista dag idag. Imorgon klockan 17 blir jag hämtad på jobbet och då är det semester i härliga tre veckor nästan! Det ska jag nog fira med ett glas vin eller två, tjohoo!

Nu håller jag på med middagen medan mina två favoritpersoner in the whole wide world leker inne på Evys rum.
Jag har precis svängt ihop lite tabouleh som står i kylen och vilar en stund. Till det steker jag kryddig korv, mums!

Efter maten ska vi ner i källaren och leta upp resväskan, blev inte riktigt av igår. Jag ska börja packa lite smått, Evys kläder, krämer och sånt tjafs. Sen mys för hela slanten!

/ Sandr0o


Redo.

Tjohej!

Efterlängtad helg var det här. Jag & Evelyn har varit hos hennes faster och fikat med Rs familj. Jag blev droppad hemma efter fikat och dem åkte vidare hem till sig. Ikväll hade nämligen jag & R en inplanerad biodejt så Evelyn skulle sova hos farmor och farfar. Ni kan aldrig gissa vilken film vi sett va? Haha, Twilight-hysteri all over the country. Nu får vi vänta i mer än ett år på nästa film, 23 november 2012. Cant wait men jag tyckte allt att denna var lite småseg till en början but still pretty damn good.

Vi käkade middag och passade på att införskaffa lite nödvändigheter inför avresan till Thailand, typ solkrämer. Imorgon ska vi hämta resväskan och börja packa, ingen stresspackning här inte som det blev när vi skulle till Turkiet och glömde ditten & datten. Vi måste hitta på vad vi ska packa handbagaget i, hum hum. Vi har verkligen inget hemma som vi kan få plats med "allt" i, det krävs ju en hel del grejs när vi ska resa så pass länge med en blivande treåring.

Jag har även suttit vid min nya minipc och gjort mig redo för resan. Laddat ner serier som jag missar och filmer till fröken liten. Perfekt ju! Drömmer mig bort hur jag ligger på verandan och kikar på Greys efter en heldag på beachen. Haha love life!

/ Sandr0o


Happy b-day to me.

Igår var det min tur att bli ett år äldre. En tjej på jobbet blev chockad över att jag "bara" fyllde 23, hon trodde minst jag fyllde 25. Nee hujeda mig, sakta i backarna.
Jag hade bytt pass igår då min chef blivit sjukskriven, så jag fick ta hennes pass 6-15 istället för mitt eget 15-22.05. Lycklig tjej kan ni ju förstå? Men jag känner i kropp & knopp att jag gått upp tidigt varje dag denna veckan, förutom idag då. I måndags & igår ringde klockan 4.30.. Blääää så tidigt det är!



Så istället för att jobba sent fick jag äta middag med min fina familj, öppna paket, äta pannkakstårta och mysa. Lovely!

Jag fick en ny minipc av R och hans föräldrar. Min gick sönder för längesedan men det har inte blivit läge för någon ny men nu när jag sitter här i soffan och bloggar minns jag hur skönt det är. Nu blir det serier för hela slanten igen, brukade alltid ligga och kolla på serier i sängen med min förra. Awesome!

Ikväll väntas det hit lite fina flickor för ännu lite mer firande och imorgon kommer min familj och Rs familj hit och ska äta middag.

Nu är det nog dags för mig att börja fixa med maten och mig själv skulle jag tro.

Bara tre arbetsdagar kvar innan Thailand nu by the way :)

/ Sandr0o


Evys egna önskelista.

I tisdags när jag lagade middag så fick Evelyn välja, klippa & klistra sin egen önskelista. Här nedan har ni resultatet. Evelyn all the way utan någon som helst påverkan på vad hon ska önska sig av tomten.





 


Hon tyckte det var jätteroligt att pyssla med det här.

/ Sandr0o


Önskelista - Evelyn.

Det är ju faktiskt så att både jul och Evelyns födelsedag närmar sig med stormsteg. Jag & Evelyn har tillsammans spanat på vad hon önskar sig i julklapp. Det är bara två veckor kvar till dagen med stort J när vi komme rhem från Thailand. Här kommer en liten lista på sådant som Evelyn har uttryckt själv att hon vill önska sig av tomten.



En baby-born docka som kan kissa & dricka, med kläder. Allra helst på hela jorden vill Evelyn ha en vagn till denna nya docka men aldrig i livet att vi ska ha ännu en vagn här hemma. Hon har redan två ;)


  
Det finns en discolampa som är rosa precis som på bilden men som ser ut som Hello Kitty.
Det finns ju en viss liten dam som älskar att dansa, tänk er det med en discolampa. Succé!




   
Prinsessklänningar!

En ritmatta från Color Kids. Hur smart?! Bara att tvätta bort och måla igen.


Evelyn älskar att leka frisör med mitt hår så ett litet kit med sådana prylar står på frökens önskelista.


Thats it for now.

/ Sandr0o


Daddy DJ!

Jag blev erbjuden att byta arbetstid idag pga sjukdom och ingen blev gladare än jag. Istället för 1145-1915 körde jag 0630-15, fler timmar och bättre tid. Jag älskar att börja sådär tidigt på morgonen, även om jag har sjukt svårt att komma ur sängen. Tiden bara springer iväg och poff så var det dags att knalla hemåt. Bland det bästa som finns är helt klart att sluta tidigt på en fredag, dock jobbar jag ju i helgen men nu känns den inte lika lång & hård. Lycklig tjej!

Idag när jag hämtade Evelyn på förskolan hade dem disco ute på gården. Flera barn stod på ett bord och dansade och resten shakade loss nedanför. Himla kul faktiskt, vart riktigt glad när jag gick därifrån då det såg ut som att alla ungar hade det kalaskul!


Denna spelade dem bland annat och nu sitter den som klister på min hjärna.

Jag har precis kört in en lasagne i ugnen, Evelyn tokdansar och ropar "jag vill ha högt" och få ska tilläggas att jag redan får ont i öronen av att sitta här så nära högtalarna. Hon är tokig i musik och högt ska det vara som sagt, tinitus nästa?

Ikväll blir det idolmys för hela slanten, som alltid på fredagar.

/ Sandr0o


Tattoos?


Så vad var det i paketet?


Eyelinertatueringar, ball earcuff med ett kors och ett diadem med fjädrar.



Det var eyelinertatueringar som jag blev nyfiken på hos Style by Tyra. Det fungerar precis likadant som sånadär tatueringar man hade när man var liten, fukta med vatten och dra bort you know.
Ibland kan det ju vara förjävla svårt att få till eyelinern och resultatet med dessa blev himla fint, hoppas de blir lika bra på mig bara.`

/ Sandr0o


Delivery.



Jag har fått leverans. Jag fick syn på något hos style by Tyra som gjorde mig nyfiken. Hittade lite annat fint också förutom det som lockade mig, klick klick och så kom det i brevlådan. Wohoo!

/ Sandr0o


The pacifier.



Detta är en syns ni aldrig mer kommer skåda. I söndags så slängde Evelyn nämligen sin napp i papperskorgen. Vi pratade lite om att hon är en stor tjej nu och funderade lite över när hon skulle bestämma sig för att sluta med nappen. Hon bestämde sig illa kvickt och i papperskorgen flög den. Hurra!
Det har gått hur bra som helst, knappt nå undran om nappen alls. Någongång har hon frågat efter den om hon varit ledsen men ganska snabbt accepterat att hon ju hade slutat med den.
Så hon har inte haft någon napp sedan i söndags som sagt. Hur bra som helst!
Vi tänkte att det ju vore skönt att slippa nappen när vi är i Thailand och se där, värre än så var det tydligen inte.

Hon berättar så stolt att fröknarna på förskolan säger att hon är en duktig tjej och så klappar hon händerna. Hjärtat mitt!

En latte & smörgåsar i soffan framför Greys står på schemat.

/ Sandr0o


Dagens liten.







Evelyn har idag på sig en ny favorit i garderoben. Jag älskar denna färgen på henne! Volanger, guldknappar och sen den lilla puffarmen, to die for. Tröjan kommer från Next.

/ Sandr0o


Nakenfis.


Såhär såg donnan ut hemma iförd kalasutstyrsel. Denna klänningen föll jag pladask för på Next som finns i Kista. Det var halvt hysteriskt vad fina kläder de hade där nu.


Såhär såg Evelyn ut under i stort sett hela kalaset. Tokstolle där! Hon är som ett litet element och tycker att det är varmt jämt och ständigt. Riktigt såhär illa brukar det inte vara men vi var ju bland vänner som man brukar säga ;)

Inte ens min gamla prinsessklänning fick vara på i mer än 5 sekunder.

/ Sandr0o


Kalaslördag.

Det är mycket kalas i våran familj framöver. Igår fyllde min mamma år. Om 1 ½ vecka fyller jag år. Om 2 veckor är det min pappas tur. Om 6 veckor är det pappa R som har födelsedag. Om mindre än 8 veckor fyller min lillebror år. Om lite mer än 2 månader är det äntligen Evelyns tur att bli ett år äldre. Hon tjatar ofta om att det är hennes tur att fylla år nu. "Det är min tur att sitta på stolen nu, min tur att fylla år" säger hon då dem på förskolan ju också firar alla barnen som fyller år. Som vanligt sitter födelsedagsbarnet ner och alla andra står och sjunger, hon längtar så.

Igår var vi som sagt hos mina föräldrar för att fira min mamma. God mat & trevligt sällskap, från andra sidan gatan såväl som från Örebro.



Evelyn älskar att leka "åka tåg".


Den onda dockan?
Här solar dem i trappen.. Dont ask me why, its all her.



Mysigt!


Pensionärsligan.


Läsa Bambi med moffi. Han brukade kallas moffa (inga konstigheter) men nu är det moffi för hela slanten.



Crazy gal.

/ Sandr0o


Wishlist - hair!

Sedan jag för flera månader sedan blivit av med min plattång (den började brinna i kontakten och exploderade) har jag användt min så kallade reseplattång, en sån där riktig miniplattis. Jag har inte fått arslet ur vagnen och köpt en ny men det är något som jag verkligen behöver då jag faktiskt plattar mitt hår varje dag, då jag går utanför dörren dvs för annars får det vara ;) Miniplattången är egentligen skitdålig så jag förstår inte riktigt hur jag står ut men jag är ofta snål med sånt där, jävligt dumt egentligen!
Mitt hår är en enda stor mess, slitet och fult helt enkelt. Jag önskar att det stod en kickass inpackning (är väldigt nyfiken på just moroccanoil), silvershampoo och andra grymma hårprodukter i mitt badrum.
Moroccanoil, Hydrating Mask, 250 ml

Verkar ju ganska spännande då mitt hår alltid står åt alla håll när jag vaknar.


Plattången kommer från Ga-ma, jag har nämligen fått insiderinformation om att den ska vara bäst ;)


Yes please.

Jag har ingenting som jag direkt tänkt på att jag önskar mig i födelsedagspresent, som jag oftast brukar ha annars. Men mitt hår behöver verkligen all hjälp de kan få at the moment så det kunde ju vara en bra grej.
Jag är helt inne på skönhetsprylar just nu. När jag kollar runt efter saker att köpa/göra i Thailand är det ofta "skönhetsrelaterat". Jag skulle vilja bleka tänderna, göra ansiktsbehandling, "permanenta" lösögonfransar, hårförlängning och nagelförlängning. Ja där ser ni? Tänk om man vore gjord av pengar, det kunde bli farligt det.
Skönhetsgrejsimojs ska jag garanterat spana efter för en billig penning jämfört med hemma. Man får la passa på!

/ Sandr0o


Forever 21 - XXI Forever!


Jag ska dela med mig av en helt fanastiskt sak som jag upptäckt.
Det är nämligen så att jag kommit fram till att det finns en forever 21 butik i Bangkok. Me so happy? Tror ni att jag har en plan på att åka dit och spana & shoppa när vi befinner oss där? Förutsatt att översvämningarna ger med sig innan vi åker iväg då kanske.




 
Ohlalalaaaaa! Heavenly..

Sen har jag spårat Top Shop, Bershka och många fler. Måste ju veta vart jag ska hitta alla gobitar ;)


/ Sandr0o


Första klippningen!

Idag har vi varit och besökt världens bästa frisör. Tack snälla duuuuu! Det var nämligen dags för ett premiärklipp på prinsessan! Inget avancerat utan det var bara topparna som stod på schemat. Nu är det lite mer frisyrigt men fortfarande långt och fint. Evelyn är väldigt håröm och jag hoppas att håret inte ska bli fullt så tovigt nu när det är jämnlångt och inte massa små strån som bara hänger ner som vuxit längre än resten av håret, om ni hajar ;) Hon har nämligen haft oturen och ärvt min hårkvalité, efter en natts sömn ser hela håret ut som ett fågelbo ungefär. Grattis till oss!











Evelyn har en ny fin mössa som hon fått av sin mormor.


Nu ska jag faktiskt bädda ner mig under täcket i soffan och kika på gamla repriser av OTH. Mys!

/ Sandr0o


Vaccination.


Lillis innan läggdags med sitt fina plåster. När hon ser plåstret på armen blir hon lite handikappad i armen och man får absolut inte röra i närheten av plåstret. Ser hon det inte så existerar det inte.. Typ! Hon är något knäpp den lilla madamen. Vi får allt se när vi får ta bort plåstret!!!

Igår fick min mamma åka och hämta Evelyn på förskolan så att Evelyn kunde vaccinera sig inför Thailandresan. Det blev en sistaminutenvaccination då det totalt glömts bort. Om tre veckor ska hon ta en spruta till och sen en inom 6-12 månader så har hon skydd i många år framöver. Pappa R var och tog sin spruta imorse han med. Jag tog mina sprutor sist när vi var i Thailand 2008 så jag klarar mig ett bra tag framöver.

Tänk att det bara är tre veckor kvar nu, tre veckor & två dagar. Bara en liten sketen jobbhelg framför mig innan vi sticker. Det känns alltid jobbigare att jobba helg såklart så det är bara det lilla jobbiga kvar. Jag säger det om och om igen.. Det ska bli skönt med semester!

/ Sandr0o


Huay Yang it is.

"Baan Huay Yang är en lugn liten fiskeby vid kusten mot den thailändska gulfen, också kallad Siambukten. I omgivningarna odlas kokosnötter och ananas. Här finns en unik möjlighet att få en inblick i det genuina bysamhället och ta del av thailändarnas liv. Byns innevånare tar leende emot oss på sitt vänliga vis. Den milslånga stranden är fri från horder av turister så du kan ha stranden nästan helt för dig själv"



Beachen.


Fiskebåtarna lyser ute till havs.


Områdena.

"Mataffärerna kör hem dina varor utan kostnad, på en tid som passar dig. Vill du inte själv gå eller köra till restaurangerna i byn så ringer du dit och ber om hämtning. När du ätit färdigt får du skjuts hem till dörren igen, helt gratis! Vill du ha massage? Ring så kommer massören hem till dig!"








"En middag kan du få för 5-10 kr och en lite lyxigare för 20-30 kr. En öl, ett glas vin eller en drink kostar ca 15-20 spänn."


Som ni förstår ska vi äta god mat, sola & bada, relaxa i all oändlighet, ligga på massage och enbart njuta av livet och varandra i 2 veckor. Den 22 november när jag stämplar ut från jobbet klockan 17.00 då går jag direkt in i semestermode och inte förns den 12 december när jag är tillbaka på jobbet igen tänker jag släppa det. 19 dagars ledighet, gud så härligt!


Bara 23 dagar kvar till avfärd nu, varav 15 arbetsdagar. Awesomeness!

/ Sandr0o