Är det lördag så är det.

Tjohooo i lördagen!

Min dag har varit helt galen. Har befunnit mig på jobbet mellan 10-19 och det varit fullt ös rakt in i kaklet sedan jag kom dit tills jag gick hem. Huvudvärken är ett faktum och jag är trött så in i norden. Vanligtvis brukar det ju komma lugna perioder till och från också men inte idag inte, springa springa springa rakt av bara! PUH!

Nu ska jag lägga mig i soffan framför nån film och äta mitt lördagsmys (min absoluta favorit), fruktsallad med vaniljkesella. Underbart jäkla gott!



Ställde mig och slängde ihop en musli när jag kom hem som nu är i ugnen. Hoppas det blir smaskigt men det doftar lovely iaf. Nötter, frön, havregryn, kokos, äppeljuice, kanel, gojibär och lite russin.

/ Sandr0o


INSPO! - Tattos.

En ny tatuering är något som jag också går och suktar över.
Jag har lite svårt att bestämma mig bara, as always. Jag älskar texter men känner att jag skulle kunna se ut som ett klotterplank till slut om jag inte hejdar mig med en "massa" texter, jag har ju många år kvar att leva. Haha!
 Svalor är ju djävulskt fint och det vill jag gärna pryda min kropp med i framtiden.

Enjoy!






















/ Sandr0o



Tack & Hej!

Ojoj jag fastnade vid datorn och letade inspirationsbilder. Nu har jag till flera pepp&inspo inlägg som kommer framöver, lööve it. Kläder, tatueringar, träning and you name it. Allt det som snurrar runt runt runt i min lilla jordnötsskalle just nu.
Jag känner mig så inspirerad av allt jäkla möjligt. Action!

just det.. vad gjorde vi i söndags nu då? Eftersom vädret var not so nice idag så blev det inte riktigt som jag tänkt mig.



Jag bjuder på den pyttiga bilden så länge.
Förhoppningsvis kan jag visa mer till helgen, om vädret tillåter ;) haha!


Nu ska jag avnjuta en stor skål med frukt och vaniljkesella och det mina kära vänner måste vara guds gåva till oss på jorden. Prova!


/ Sandr0o


INSPO! - Kläder


Åhh herregud. Jag vill så mycket just nu. Hela tiden känner jag - åh det, åh det, åh det. 
Kläder, tatueringar, träning och hela baletten.
Pam pam pam bara.

En helt ny garderob vore inte fel? Det finns förbannat mycket fint i affärerna just nu.
Shorts, virkat, boho och guuuuud så fint. My favourites! Utökning i garderoben thank you.
Däremot holdar jag i mina horses eftersom vi åker till London om exakt två månader, shoppa där kanske? Det kan ni skriva upp, kul att (förhoppningsvis) komma hem med sådant som inte alla har. Cant wait!












Blir ni inte inspirerade as hell?

/ Sandr0o


Bittert times two.

Imorse stack jag & lillis iväg till Sats efter att vi lämnat farsan i familjen på hans gym. Evelyn totalvägrade att vara på minisats idag, trots ett riktigt långt försök då hon lurade mig flera gånger - kramade hejdå & vinkade för att sedan springa efter mig när jag var påväg ut genom dörren. Glad morsa - hej!
Hämtade R som var klar med sin träning och stack iväg själv utan bångstyrig unge. Haha!
Blev ett ganska snabbt pass av biceps, triceps & axlar. Fick tänka om lite då jag bara hinner med träning idag och imorgon eftersom jag legat dålig. Imorgon blir det rygg & ben och sen var den här minimala träningsveckan slut då jag jobbar hela helgen. Vad gör det om hundra år?

Tar nya tag i nästa vecka och hälsan kommer ju ändå först, det är väl därför jag ens tränar överhuvudtaget?


Jag småsprang in på Ica idag för att hämta hem shortsen jag beställt från Gina (ni vet de där med stjärnor som jag visat). Tooo small! Wtf lixom? Jag som längtat så! Hur mycket jag än tränar och springer kommer jag aldrig komma i dem till sommaren. Surt? Det är bara förnamnet! Jag hatar att beställa saker på internet, iaf i byxväg men inte mycket att göra åt det eftersom dem inte finns i butik. BUUUUUU!

/ Sandr0o


Recept - Stifado.

Damn you vad smarrig middagen blev. Stifado ftw!
Receptet är givet and you better try this at home. 5 poäng av 5 möjliga hos hela familjen!


600g grytbitar av mötkött (fransyska eller bog)
2 msk olivolja
250g steklökar
1 vitlöksklyfta, hackad
½ dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 lagerblad
1 kanelstång

Bryn köttet i olivoljan i en gryta.

Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dem hela i grytan.

Tillsätt vitlök, rödvin, tomatpuré, salt, peppar, lagerblad och kanelstång. Låt grytan sjuda ca: 1 timma. Smaka av grytan och känn efter att köttet är mört. Servera med ärtor och morötter till potatis eller ris.


Jag körde ner en burk krossade tomater också för det är så jag minns det helt enkelt, lite mer tomatsåsigt.

/ Sandr0o


Stifado.

Ser ni den nya designen?
När jag går in på min mobil så syns det nya men på datorn och på Rs mobil ser den ut som förut. Surt ju!

Hemma hos oss står det stifado på spisen och puttrar. Kom på maträtten häromdagen och att det var min absoluta favorit när jag bodde i Grekland, fruktansvärt gott verkligen.
Jag förväntar mig inte att det kommer bli lika gott idag men smaskigt blir det förhoppningsvis. Återkommer om det, långkok brukar ju sällan bli fel ;)


Bild från Ica.



/ Sandr0o


New design.

Jag började pilla på en ny bloggdesign under dagen men inspirationen låg på minus så jag gav upp. Men jag satte mig här för en timme sedan igen och nu börjar det iaf lika något. Jag är inte alls klar men som alltid när man håller på med designen blir man tokig för att saker inte gör som man vill, både en och två gånger.

Just nu sitter jag fast på den rullande texten som bara vägrar byta både färg, storlek & typsnitt. Jag kastar in handduken för dagen med andra ord och får pilla mer en annan dag när det finns tid över, redan imorgon förhoppningsvis.



Designen verkar inte ha kommit upp ordentligt ännu då jag bara ser den i min förhandsgranskning men som på bilden nedan ser den iaf ut änsålänge.



Jag har velat ha en ny design i hundra år men aldrig orkat. Lite finlir på det här så blir det nog alldeles utmärkt, känns som att den speglar mig lite bättre nu.
Jag älskar att pyssla med sånt här..


Vad tycker ni? Gillar ni den nya? Eller föredrar ni the old one kanske?


/ Sandr0o


Hål i huvudet.

Min karl är lycklig. I söndags var vi nämligen och gjorde något som han har tjatat om i vad som känns som en evighet. Jag har bokstavligen ett litet hål i mitt huvud efter allt tjat som jag har fått stå ut med. Jag trodde att det skulle ta slut nu när hans lilla "dröm" gått i uppfyllelse men det här tjatet har istället omvandlats till något annat. Men mer om varför jag numera har en karl som svävar på små rosa moln imorgon.

Stay tuned people!


Difference.

    

Satt och bläddrade igenom bilder på fejjan och fick en smärre chock när en bild på mig som blond ploppade upp. Jag hade nog glömt bort hur jag såg ut med ljust hår på skallen.
Jag trivs skitbra i mitt mörka!

/ Sandr0o


Great mate.

Jisses vilken sovmorgon. Jag har faktiskt fått sova inatt, det trodde jag inte då jag hade fruktansvärt ont igårkväll.

Precis som min fina vän kommenterade i förra inlägget så misstänker jag magkatarr. Googlade som tusan igår och alla symptom stämmer.
Igår knapprade jag knäckemackor då det i stort sett var det enda jag kunde få i mig och efter en macka kändes det genast bättre i magen. När det gått för lång tid mellan målen kommer den där sjuka smärtan tillbaka.
Nu känns det dock lite bättre, fast jag har iofs bara varit vaken i några minuter. Jag måste försöka ta mig ner till centrum och köpa nå piller mot skiten.

Det här var första och sista gången jag vill uppleva magkatarr. Fyfan!
Tänkte försöka få i mig lite mannagrynsgröt nu, inget lchf för min del innan magen och kroppen känns i balans igen. Så får det vara!






Så ligger jag här igen.

Igårkväll började jag må väldigt illa och har legat och vridit på mig hela natten, sovit helt värdelöst.
Skulle packa ner matlåda bestående av falukorv men bara tanken på korven fick mig att vilja spy så den fick stanna hemma. Under lilla promenaden till stationen fick jag panikont i magen när jag nästan var framme, var tvungen att sätta armarna på knäna och hänga med huvudet och bara koncentrera mig på att andas.
Det försvann efter någon minut men sedan på jobbet kom det tillbaka igen med jämna mellanrum, jag satt på kontorsgovet, hängde på kassorna och vred mig av smärta. Himla konstig smärta också, det lixom svider något så hysteriskt i övre delen av magen.

Efter en timme på jobbet bestämde jag mig för att gå hem, det går ju inte att gå omkring och ha så där ont till och från.Jag hatar verkligen att sätta jobbet och kollegorna på pottan sådär..

Hoppar på tåget och innan det knappt hinner rulla iväg stannar det innan nästa station pga någon jäkla kontaktledning. Smärtan kom tillbaka och jag andades, folk måste trott jag var fullt normal.
Komiskt att SJ verkligen kan välja sina tillfällen, tack & lov blev det bara några minuter som vi stod stilla. Har hört dem som suttit i nästan en timme idag. Det tackar jag för!

Nu har jag sovit sedan jag kom hem och ringde nyss jobbet och talade om att jag blir hemma imorgon med. Har ingen lust alls att gå och ha ont imorgon och det verkar väldigt luddigt det här och smärtan kommer fortfarande så lika bra att vara hemma och ta det lugnt.
Jag fullkomligt hatar att ha ont i magen, hela kroppen blir som i obalans.
Att det gör ont när jag andas djupt känns konstigt, så brukar det ju kännas när man är förkyld och det är jag iaf inte.

Snart kommer min mamma med min lilla skitunge, så slapp jag ge mig ut. Hoppas lillis känner för film och mys så den här morsan kan vila sig <3






We dont mix.

Det har varit en riktigt dålig helg för mig, ur ett LCHF-perspektiv. Första gången som det riktigt spårat ur men av någon anledning skriker min kropp efter kolhydrater när jag blir sjuk. Vanligtvis har jag inga som helst problem att välja bort potatis, bröd, pasta och sånt men i lördags när det smällde till gick det bara inte att vara utan.

Det märks i kroppen direkt när jag ätit kolhydrater och jag hatar det lika mycket varje gång. Magen blir uppblåst och bara i vägen, jag är inte lika pigg & glad och energin är inte ens i närheten av hur den brukar vara. Surt som attan!
Nu är det tillbaka till min verklighet igen för så här vill jag inte må.

Nejni, tack och lov för lchf som gör en pigg och fylld med energi. Jag längtar tills det är dags att träna på onsdag, hoppas kolhydraternas påverkan på magen hinner lägga sig lite innan dess. Thank you god please!

Nu går mina ögon redan i kors så natti på er..


Relaaaxa.

Ligger i badet med färg i håret, aspirinmask i ansiktet, en bok i handen och en dotter som leker doktor med sin docka. Relaxing!

Efter crazy middagsbestyr med en viss liten som inte skulle ha pasta utan makaroner (big difference missy), ville ha mängder med sås på maten och tillslut bestämde sig för att inte äta något alls innan hon sen ändrade sig och åt upp precis allt utan varken sås eller makaroner. Ni vet hur det kan vara med 3åringar ;)
Passar mig alldeles ypperligt att ligga i badet och relaxa.

Lagom till halv åtta hos mig bänkar vi oss i soffan. Evelyn frågar lite var och varann dag om det är halv åtta hos mig ikväll och det gjorde hon tidigare påväg hem från förskolan. Jag fick ett glädjetjut kan jag lova, morsan upp i dagen ;)



https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/30283/images/2012/pic_195692056.jpg" class="image">


Ååååååka pendeltåg.

Äntligen är arbetsdagen slut. Imorse var fasiken inte roligt, mådde pyton men efter några timmar sådär kändes det bättre.
Är påväg till förskolan och ska hämta hem min älskling. Jag har saknat henne idag! Vi tar en promenad hem och stannar nog till på Ica och köper med färg till håret, börjar bli dags för utväxten igen. Jag är allergisk mot mörka hår med ljus utväxt!

Vi ska laga falukorv till middag och jag vet en liten skit som kommer bli glad. Sen blir det bara mys för hela slanten. Farsan i familjen slutar sent ikväll så vi får klara oss själva.

Jag hoppas det ligger ett paket på dörrmattan och väntar på mig. Lycklig tjej!


My view for today.

Jag har legat i sängen i stort sett hela dagen, förutom ett litet uppehåll för frukost vid ettiden. Frukosten gjorde mig helt utslagen och jag begav mig till sängen igen och steg upp efter 18 någongång. Väldigt givande dag måste jag säga ;)

Mådde bättre imorse vilket resulterade i att jag inte ringde och sjukanmälde mig, vilket jag nu kan ångra då jag känner mig lite risigare än tidigare. Orkar inte stå upp allt för länge men det får funka helt enkelt, what to do!

Nu blir det väldigt sen middag och sen direkt i säng eftersom jag börjar 06.30 imorgon. Jippiiiiii!


Längesedan jag mådde såhär dåligt. Surt!

Det förra inlägget tyckte det var vettigt att publicera sig alldeles nyss, det var ju igårkväll såklart.

Min dag på jobbet har varit hemsk, mått pissigt hela dagen och allt eftersom mått ännu sämre. Har inte tagit tempen men febern måste vara ett faktum för jag fryser som ett as och har ont i alla leder i kroppen. Surt!

Jag ligger hemma hos min lillebror och ska försöka sova/vila lite. Vi har nämligen en inplanerad middag här med min farfar och hans syster. De träffar ju Evelyn så sällan eftersom de bor i Örebro så det kan vi inte ställa in, Evelyn glädjer sig massor. Jag får helt enkelt ligga här och vila istället för hemma.

Min dotter hoppar omkring till Sean banan & R spelar CS för första gången på flera år. Dem tillsammans med min lillebror får fixa maten istället för mig, kan sluta hur som helst tror jag ;)

Dags att försöka krya på sig lite.


Hamburger Börs.

Nu är vi placerade vid middagsbordet och har precis beställt mat. Jordärtskockssoppa till förrätt och kalv till huvudrätt. Inte riktigt LCHF men det fanns inte mycket annat att välja på. Ikväll njuter vi bara!

Middagen följs av underhållning..


Pink.

Illamående och helt sönderkörd i musklerna. Precis som det ska vara efter ett svettigt benpass med andra ord. Det svider härligt i benen!

The Voice på högsta volym, en proteinshake och två ägg är mitt sällskap i badet. Pressat schema för ikväll ska jag & R iväg på R.E.A (roligt elakt aktuellt) med mina föräldrar, farfar och hans syster Ulla. R slutar 17 och vi skulle behöva vara i stan 18.30, lyckat?
Vi får snabba oss rejält helt enkelt, speciellt jag som måste ha lite klet i fejset. 17 ska jag alltså hämta honom på jobbet, sätta fart?

Jag borde vara överlycklig och skriva äntligen helg och blaj blaj men jag har faktiskt tagit ett extrapass imorgon, 7-16 men jag är nog lika lycklig för det. På söndag är jag ju ledig ;)

Jag fick en fin shaker av min man igår. Så himla söt och smart, ville ha en med flera fack i. Rosa kan väl aldrig bli fel heller?


Pink it is.


Time Changes.

Idag bytte jag en klänning (to die for) som jag köpte i måndags. Har spanat på den himla länge men det visade sig att den minsann var lite för stor.

Så vad gör jag då?

Jag lämnar tillbaka klänningen och piper istället in på Stadium, spanar träningskläder och fastnar. "Löpartights" och "löparjacka" som gjorde mig lite förälskad. Jackan i den perfekta rosa färgen och brallorna med sådär lagom snygga detaljer. Love!
Se där lixom. Vem hade kunnat ana det?

En to die for klänning byttes ut mot träningskläder bara sådär. Vips!
Time changes kan vi ju säga. Jag är väldigt nöjd, såå sköna.

Nu måste verkligen ett par nya skor toppa listan direkt. Jag fick nämligen känningar i mitt vänstra knä när vi var ute idag, buuu. Vanligtvis brukar det vara mitt högra knä som spökar men jag har haft problem med mina knän så länge jag kan minnas så inget nytt där inte.
Med ett par skor som har flera år på nacken är det verkligen dags, man måste vara rädd om sina kroppsdelar!


En halvkass bild på kläderna.


The sun is shining.

Vi har varit ute i flera timmar. Vi gick hemifrån vid 13 och kom hem för en liten stund sedan. Vi hade med oss picknick som vi avnjöt på en brygga.
1,5 mil har vi (läs jag) promenerat runt och det känns verkligen i mina ben men gud så härligt vi har haft det.

Vi stannade till på min mammas jobb för toabesök och där fick Evelyn en våffla också, bra tajming.


Ut på tur.

Äntligen ute i det fina vädret.


Tomorrow is a free day.

Jag är hemma. Woohooo!
Min alltid smått ångestfyllda onsdag är över (bara för att jag hatar att stänga på jobbet) och imorgon väntar en ledig dag.
Jag hoppas att vädret kommer vara lika fint som idag får då beger vi oss ut ut ut. Kanske man skulle ta med sig lite picknick och promenera till kairo eller norrviken. Först blir det träning och minisats på morgonen men efter det är planen utehäng.

Jag sket ju i städningen idag eftersom jag tog en lång runda ut istället så på jobbet kände jag mig lite bitter över att behöva städa imorgon. Haha men så vips fick jag ett sms av världens bästa sambo att han hade städat. Me so happy!

Nu tänker jag lägga mig på kudden och sussa gott, tröttmössa var det här.


Svettig är mitt förnamn.

Efter 1 timmas styrka på gymmet ville jag bara ut i det underbara vädret. Åkte hem och lämnade bilen och gav mig ut på en runda. Nu sitter jag här hemma 1 mil senare och är svettig som en liten gris.

Det blev en PW med inslag av jogging. Har haft lite ont i magen de senaste dagarna så jag tänkte ta det lugnt bara men allt eftersom lade jag på lite jogging då det kändes okej. Det gick bättre och bättre hela tiden och nu känner jag inget alls nästan i magen, mycket bättre än de senaste dagarna konstigt nog. Ingen fokus eller press gällande varken tid eller speed idag utan jag lyssnade bara på kroppen. Det var så himla skönt ute, varmt och soligt! Nu är min själ lycklig..

Jag är så värd en monsterfrukost. Ägg, bacon och annat gott ska jag slå till på.
Vid tre väntas jobb så jag borde sätta lite fart jag!


Ny dag, nya tag.

Lillis är lämnad på förskolan. Hon hänger alltid med läppen när jag lämnar henne på förskolan. Det har antagligen att göra med att jag nästan aldrig lämnar henne, max 5 gånger på en månad kanske. När farsan baloo lämnar är det aldrig några probs.

Nu är jag redo för träning. Bröst, triceps & axlar blir det idag. Tagga till!
Ska förhoppningsvis hinna städa när jag kommer hem så vi slipper det imorgon när jag är ledig. Det värsta jag vet är att behöva städa när man väl är ledig. Trist!


Storhandling.

Vi är och storhandlar. Evelyn äter förtillfället pannkisar. Första affären avklarad och nu befinner vi oss på Ica Maxi, as always dårå.
Jag älskar att storhandla, så himla skönt när det är proppfullt i alla skåp hemma. För jävla jobbigt att packa upp när man kommer hem bara.
Håller tummarna för att dem fortfarande har kvar extrapriset på Celsius, 5 för 89 kronor. Så billigt kan man inte hitta det någonstans!

På återskrivande...


Spets.

Något vettigt fick jag iaf med mig hem igår. Take a look!

    

Helt perfekt att ha under ett loose linne. Neonrosa & neongult fick följa med hem. Lite kär är jag allt!
Cant wait for summer..

/ Sandr0o


Jag dör litegranna.

Dessa shorts har jag varit på jakt efter sedan i fredags, kollat på både Kista & Sollentuna. De ska tydligen inte få in dessa - prova i stan. Grattis till mig, för där är jag ju så ofta!
Jag ville se dem i verkligheten innan jag slog till. Imorse tänkte jag beställa dem trots allt och då är dem slut. Arg människa som satt framför datorn kan jag lova. Så jäkla snygga är dem!



Åhh dem måste bli mina på något sätt. Hela sommaren skulle jag bo i dessa, love love love. Jag skulle behöva åka in till stan allra helst igår typ. SUCK!

/ Sandr0o


I strävan efter att vara mitt mest hälsosamma jag.

Sedan 20 igår kväll till 20 ikväll har jag fastat. Druckit vatten & cola zero (inte bra med zeron men what to do) under dagen och varit på jobbet all day. Trodde faktiskt att det här skulle bli ett problem men icke då, energinivån har legat på topp och hungern kom smygandes framemot 19 nångång. Vid 20 tiden åt jag grillad kyckling & en kesella, inga konstigheter. Jag ville chocka kroppen och undersöka hur det går till, hur mår man, vad orkar man osv. Känna känslan helt enkelt!
Det var också meningen att det skulle bli en kickstart på den periodiska fastan jag ska starta imorgon.

Det mina kära vänner ska bli intressant. Jag är som ett litet barn dagen för julafton litegrann känner jag. Men visst är det väl härligt när man hittar saker som man tycker är så fantastiskt kul & intressant att pyssla med?
Varför har jag inte fått upp ögonen för det här tidigare - träning/kropp/mat&näring och hela den baletten alltså? Det hade varit något att läsa i skolan det.

Jag kommer köra en periodisk fasta som går ut på att man har ett ätarfönster på 8 timmar och fastar de resterande 16 timmarna. Tex så äter man mellan 12-20, tiden har jag inte riktigt fastställt ännu då det måste passa in med resten av livet också såklart men någonstans där känns som en bra tid.
Jag måste få det att gå ihop med träningen också men det är bara 1 dag i veckan som det kan bli lite knasigt på, då jag tränar sent och behöver äta senare än 20. Då får jag helt enkelt tumma lite på det hela och äta senare och börja fastan senare dagen efter, det där löser sig. Äta efter träningen bör man oavsett såklart alltid göra!

Detta gör jag för att hjälpa viktnedgången lite på traven, öka förbränningen, för att jag tycker det är kul och för att jag strävar efter att vara mitt mest hälsosamma jag.


Då kööööööööööööör vi!

/ Sandr0o


Periodisk fakta - Intermittent fasta

Hur går det till?
Det fungerar så att när det är slut på glukos i levern så går kroppen in i ketos och börjar bryta ner kroppens fettceller för att skapa nytt glukos. Denna process förhindras av höga insulinnivåer.
Under dagen om vi äter mycket och framförallt de som äter med hög frekvens släpper sällan ner insulinnivåerna på så låga nivåer att man upplever full ketos. Om man däremot fastar eller äter LCHF kost får man en betydligt större mängd ketos per dygn tack vare att man håller insulinnivåerna och blodsockret nere.
Allt detta sker så länge kroppen inte kan bryta ner kolhydrater till bränsle. Den använder då fettreserverna istället. Alltså stimulerar en 16 timmars fasta per dygn ketos till fullo och kroppen använder det lagrade fettet som bränsle. Och du bränner därmed inte bara dagens mat utan även det lagrade fettet.
Samma sak gäller vid träning. Det varierar med olika träningsformer men ungefär hälften av kalorierna du förbränner tas från näringen och hälften förbränns från kroppens fettlager.



Men tappar man inte sina muskler då?
Nya studier visar att muskelnedbrytningen inte förvärras av fasta förrän glukosreserverna i levern har tömts. När detta sker börjar kroppen bryta ner muskelprotein för att bilda glukos.
Studier visar att om du äter en proteinrik måltid motsvarande en glukosbelastning på 100g så tar det upp till 28 timmar innan kroppen börjar med en ökad nedbrytning av musklerna. En fasta på 16 timmar är inget hinder för proteinsyntesen så länge som vi äter rätt innan vi påbörjar fastan.


Hur gör man?
Det finns många olika typer av intermittent fasta, allt från att äta bara varannan dag till att äta mycket ena dagen för att äta lite nästa. Den mest erkända metoden går ut på att man äter under 8 timmar och fastar 16 timmar. Fastan behöver inte vara exakt 16 timmar utan använd ditt sunda förnuft, tumma lite smått på fastan så attdet passar ditt sätt att leva.
Man äter totalt 2-3 mål under ätperioden och ser till att få i sig proteiner, särskilt i det sista målet eftersom det är på det målet kroppen ska stå sig hela fasteperioden. Se till att proteinkällan är mycket långsamt protein (kasein) från antingen proteinpulver eller kvarg/kesella.
Ska du däremot träna under fastan, innan ätperioden behöver du få i dig något för att träningen inte ska vara på helt fastande mage vilket kan vara skadligt. Det proteinet du får i dig ska komma ifrån essentiella aminosyror typ EAA eller BCAA.

Ni kan läsa mer
här, här & här.

Hur jäkla spännande är det inte? Jag sitter som en svamp här hemma och läser och suger åt mig. Sånt här är så jäkla intressant i mina ögon. Jag har börjat läsa en massa om kropp & knopp och det är så kul!

/ Sandr0o


Moviedate.

Jag & min kärlek är på en spontan biodejt tack vare två biocheckar vi fick av min pappa. Varför inte när vi är barnfria och allt?

This means war blir det!


Work out.

Herregud!!
Evelyn var lika tillbakadragen och det tog lite drygt 20 min (!) innan hon lämnade mig och vi kunde pipa ner och träna.

Ibland kan man bli lite tokig, visst det skulle inte vara hela världen om det inte blev någon träning för att hon inte ville vara där. Att hon inte skulle vilja helt enkelt men det störiga ligger i att när jag väl får gå därifrån och sen kommer tillbaka är hon världens lyckligaste och knappt vill gå hem. Är det inte lite lustigt? Hon stormtrivs ju och känner vid set här laget igen personalen som är där. Lilla damen!

Jag & R fick som sagt var träna tillslut och det blev axlar & triceps. Han visade mig lite olika övningar och så körde vi.
Jag körde dips för första gången om man bortser från "fuskisar" mot en bänk. Självklart med en hel massa hjälp, jag är so far en riktig svagis men man måste ju börja någonstans. Eller hur?
Så nu kommer jag fortsätta att kämpa med det. Mitt mål är såklart att kunna göra utan hjälp tillslut så I better fight.

Min karl kör hardcore såklart, någon som hade trott något annat? Svag VS stark på gymmet idag. Yäääää!!!
Det här gör vi om..


Nattlig hunger.

Jag brukar vanligtvis inte äta något sent på kvällen. Ofta på onsdagar brukar det bli lite tokigt med maten och likaså idag, därför har jag precis njutit en tallrik med lite gott & blandat. Avokadoröra, gurka, äggröra med lite smör & vispgrädde och skink & ostrullar. Nu känner jag mig belåten, det känns verkligen i hela kroppen när det blivit för lite mat. Mer nu sedan jag fått fart på träningen!

Imorgon ska jag & R gå och träna tillsammans. Det är kompisvecka på Sats så vi passar på att träna ihop då, eller mer att jag tjatat på honom. Haha! Han får agera min PT helt enkelt. Det är ju grymt att ha möjlighet att träna med någon som kan en massa mer än en själv. Jag tränar alltid själv och jag är ju rookie på allt det här. Jag känner nog ingen som är speciellt intresserad av att träna eller tränar på samma kedja för den delen. Lite trist så man får väl passa på när tillfälle ges :) det blir kul!

Evy får leka på minisats under tiden och sen har vi ledigt hela långa dagen. Härligt!


Bara för att jag är jag.

Kom nyss innanför dörren efter en faktiskt ganska rolig jobbkväll, de flesta av mina kollegor äger!!!

Jag köpte med mig en liten surprise till min kära karl. Twilight - Breaking Dawn Part 1 släpptes ju idag och han har tjatat om det länge nu. Såg att även vi hade fått in den och kunde såklart inte låta bli att köpa med den hem, som den fantastiskt snälla flickvän jag är ;) vi båda upptäckte förra veckan storheten med BlueRay, fifan vilken bild!
179 pix för filmen på BlueRay hos Ica, fick en chock när jag skulle betala för att det var så billigt.

Imorgon blir det Twilight. Älskart!


I desperat behov.

Jag måste snarast införskaffa mig nya hörlurar till phonen, armbandsgreja och nya träningsskor.
Jag är en sån som "måste" ha musik när jag tränar. Fokus & hela köret blir så jäkla mycket bättre med musik i öronen. En sak som jag blir förbannat irriterad på är när lurarna ploppar ut hela tiden, jag börjar tro att mitt vänsteröra är felkonstruerat snart, plopp plopp. Speciellt störigt är det när man springer så in-earlurar måste införskaffas snarast.
Sen tycker jag inte om när saker slänger omkring när man ska röra på fläsket, typ en mobil i fickan. Hate!

Sist men inte minst så har nog bäst före datumet på mina skor passerat för ett bra tag sedan. Det är dags för nya sådana helt enkelt. Dem jag har nu mosar mina stackars tår!!!




Nyss hemkommen från gymmet och inspirationen är på topp, som vanligt. Jag funderar på att jogga dit och hem imorgon. Orkar jag? Jag får sova på saken!

Något som också tar plats på listan är nya träningskläder, de är för stora och ibland känner jag mig som en riktig pösmunk i dem. Så illa är det inte att det ser ut som att jag ska ut och tälta men det är känslan och så lite häng på det ;) hahah!


Today Im doing this.

Tisdagar är inte mina favoritdagar och det är inget undantag den här veckan även om det känns lite bättre idag än vanliga tisdagar. Kan ha att göra med att jag suttit på "utbildning" de två sista timmarna på jobbet och slapp springa omkring som en dåre vilket jag vanligtvis gör mellan 15-17 på tisdagar!

Jag ligger i soffan framför halv åtta hos mig, min dotter tar så fint hand om sina två bebisar (Josefine & Arvid) och min underbara karl dammsuger och springer i tvättstugan med jämna mellanrum.

När Evelyn gått & lagt sig om en liten stund sticker jag och tränar. Jag hatar att träna efter jobbet när det blir så sent. Allra helst vill jag bara ligga i soffan och slappa såhär på kvällen innan läggdags och att det är så mycket folk på gymmet är ett minus. Men efter lite mentalpepp känns det lite bättre, jag tycker ju att det är kul!


Dagens middag bestod av sesampanerad lax, blomkålsmos, sallad & avokadoröra med kesella. Gott? Ja!


Mot Globen.

Vi har slängt i oss lite mat i food courten i Sollentuna centrum. Kycklibggyros med sallad blev det för mig, mums!

Nu är vi på väg mot Globen & AIK-match. Var hundra år sedan jag var på hockey så det ska bli kul.


Lchf-gottis.

Kesellaglassen blev precis lika god som jag förutspådde efter mitt lilla smakprov.

Jag mixade som sagt var bara en liten näve hallon, slängde i stevia & vaniljpulver. I med en burk kesella & rör om. Hackade lite 70 % choklad och slängde ner och rörde om en sista gång och skjuts in i frysen i några timmar. Ta fram den en liten stund innan du ska äta så att den mjuknar lite och inte är lika kristallig. Tipp fucking topp!

Det här kommer bli mitt "fredagsmys" framöver - kesella, hallon, vaniljpulver & stevia är ju allihopa lchf-godkända. Inget att äta varje dag om man vill gå ned i vikt med hjälp av lchf men litegrann en gång i veckan sådär. I regel är det okej med bär men om du inte har väldigt mycket övervikt att bli av med kan man behöva akta sig för både bär & mejeriprodukter. Allting beror ju på vad man har för mål och en sån här liten avstickare kan dessutom trigga igång sötsuget.
Jag har mitt sötsug helt & hållet under kontroll och det känns fantastiskt med tanke på vilken gottegris jag varit!

Aaaamaziiiing..


Den satsen jag gjorde innehåller på ett ungefär 32 g protein, 27 g fett & 11 g kollisar. Då smaskade jag i mig sisådär halva så mellan 5-6 kollisar, absolut godkänt för gottis!

/ Sandr0o


Tacooooos.


Jag måste förresten tipsa om våran nya tacofavorit, mango mojo. Den tillhör den "nya" tapas serien från Santa Maria, förjävla god är den. Try it, ni blir inte besvikna..

Ser väl inte helt fel ut va?






Lördagskväll.

Vi är mitt uppe i matlagning här hemma. På min ena sida har jag mina underbara sambo och på min andra sida står ett glas Asti med hallon i. Lite lyx såhär en ledig lördagskväll men det blir inte mer än ett glas. Thats enough!

Kvällens middag blir tacos som det visade sig att vi båda var sugna på nere på Ica. Tacokryddan & guacamolekryddan har jag givetvis gjort själv, inte bara är det massa kolhydrater i utan även en massa annat konstgjort som man gärna vill vara utan.

Efter maten blir det mello med kesellaglass som jag hittade på och slängde ihop, finns nog något "riktigt" recept också men jag körde bara på.
Kesella, mixade hallon, vaniljpulver (inte vaniljsocker), stevia & lite kross av mörk choklad. För er som har missat det så finna stevia nu att köpa på Ica, hur bra?
Stevia är ett sötningsmedel som innehåller minst 90 % mindre kalorier än vanligt socker och utvinns från steviaväxten.

Jag smakade på smeten och den var gudomlig, behöver inte ens köra in den i frysen egentligen men jag ville prova helt enkelt.



Smaskig combo.

Vi är hemma hos min lillebror och har fredagsmys med honom, hans tjej & hennes lillebrorsor.

Evelyn har tydligen hittat en riktigt smarrig kombo, chokladdoppade digestivekex med gräddfil & guacamole. Satan vad äckligt.. Nu sitter hon och äter direkt ur ostskålen också. Ingen hyffs på den lilla damen. Hahah..


Saaaaaade.

Evelyn vill lyssna på musik på förmiddagen och ber mig sätta på Danny och dansar omkring och sjunger in the club en halv miljon gånger. Inget nytt där inte!

Efter några repeats på In the club kommer hon till mig och säger "jag vill ha Eric Saade", det däremot var någonting helt nytt. Jag hade ingen aning om att hon kände till honom lilla 3åringen. Visst har vi väl lyssnat på någon låt av honom någon gång men thats it. Hahah jag tror minsann att frökens mormor har ett finger med i det här spelet.

Mitt älskade lilla charmtroll alltså..




Kettlebells.

I och med att Evelyn var lite vrång till en början vid lämningen på minisats körde jag dagens pass i ett grymt tempo.
Svetten rann utav bara h-vete och jag är inte så svettig av mig, även om jag tar ut mig. Körde ben & mage idag, avslutade passet med knäböj med kettlebells & en magövning direkt efter varandra, ingen vila, tills jag i princip dog.

Jag saknar en träningskompis. Verkligen! Så man kan få lite inspiration, nya övningar & idéer. Dumt att karln har bytt gym, jävligt idiotiskt! Jaja det finns ju en uppsjö med grymma träningsbloggar & klipp.


Today.

Vi började dagen med träning & minisats för lillis. Först ville hon inte alls vara där men till slut gick det och hon hade ju haft jätteroligt när jag hämtade henne.

Nu är vi ute en tur, R ska köpa någon film och vi behövde handla lite smått också. Jag vill ha ett nagellack i någon riktigt härlig vårig färg, mintgrön kanske? Snyggt!





Trots tidigare motstånd.

Jag har glömt bort att tala om att jag numera går omkring med en ny lur. I måndags stack jag iväg till tele2butiken och en liten stund senare gick jag därifrån med en sprillans iphöne.
Den här motståndaren har gett med sig, har varit helt sjukt anti iphonisarna tidigare. Efter jäkligt mycket krångel när allt skulle registreras och fixas med kan jag nu använda telefonen precis så som jag vill and I love it. Lite ovant att gå från HTC, Android & Sensesnittet till det här men det ska nog gå fint.

Några av anledningarna till varför jag valde en iphone (det fanns fler kandidater) är pga apparna. Som till exempel att det finns en
blogg.se app, instagram och annat kul. Bloggning från mobilen is the shit. Mycket roligare och lättare att uppdatera!





/ Sandr0o


Pretty damn tröttmössa.

Morsning korsning!

Jag ligger i soffan och kikar på Halv Åtta Hos Mig, as usual. Det är numera Evelyns favoritprogram också, mysigt värre.
Ikväll är det för i helvete värsta tv-aftonen, säsongspremiären av Greys och dubbelavsnitt dessutom. Jag parkerar min trötta kropp i sängen och chillar framför det, woop woop!

Började 06 imorse och som alltid när det blir träning direkt efter jobbet så knäckte jag en Celsius och stack iväg. Celsius är verkligen min grej, energin på topp för att orka. När jag är seg & orkeslös på jobbet eller lagom till träning slinker dem ner. Älskar att man verkligen märker effekten så tydligt, när jag börjar prata i ultrarapid så att ingen knappt hänger med då har den kickat in minsann! Citron/Lime är svingod, try it.

Jag borde ta mig tusan bli sponsrad så mycket som jag dricker & pratar om den, blir kallad miss Celsius av en kollega ibland. Awesomeness helt enkelt, simple as that!



In the tub.

Har parkerat mig i badkaret och ska försöka un-zombiefy me. Aspirinmask inkletad i fejset, en bra bok framtagen och ricinoljan är nästa steg. Nu ni är jag trött på att ha sett ut som ett lik i flera dagar, det blir ju alldeles för lätt så när man är förkyld och jävlig. Förkylningen släpper sakta men säkert och det firar vi alltså med återuppväckning av moi och träning imorgon efter jobbet. Schysst att jag börjar 06 imorgon, zombie vare sig jag vill eller inte. Word!


Evelyn i bilder.

Alltså.. De här bilderna nedan beskriver min dotter så himla perfekt så det är inte sant. Hon skulle prova sin nya adidas-dress och jag tänkte passa på att fota lite. Vad gör madame? Joo, sätter igång och posar gärnet. Snurrar runt och ger mig en ny pose varannan sekund ungefär. Det kanske är något för henne det där? Bilderna från Lundmyr blev ju iallafall jättefina och hon verkar ha haft väldigt roligt då hon pratar om det till och från.

Checka in min underbara lilla unge.











Så himla henne!

/ Sandr0o




C-vitamin.

Nyss utkommen ur duschen efter ett stenhårt benpass. Idag körde jag riktigt tungt på alla övningar och blev faktiskt lite imponerad av mig själv. 20 minuters löpning fick det bli också. Avslutningen på passet fick bli knäböj med stång utan vikter tills benen var helt slut och utfall till omklädningsrummet. Mjölksyra anyone? Awesome ju!

Nu ska jag & karln ha fredagsmys framför en movie med avokadomackor.
Evelyn har inte spytt mer och jag är tacksam för att det blev en snabb 12 timmars magsjuka. Hon blev lämnad till farmor ikväll då både jag & R jobbar i helgen.

Efter träningen fick jag lite känningar i halsen så jag har precis tryckt i mig c-vitamin och hoppas på att det ej ska bryta ut. Det har jag ingen som helst lust med förstås. På söndag efter jobbet står det träning på schemat och efter det här passet är jag taggad till tusen men med halsont blir det inget av med det. Håll tummarna, okej?



/ Sandr0o