Valborg är här.

Godmorgon.

Valborg idag och planerna verkar ännu vara något oklara men jag hoppas att det blir som det var tänkt från första början. Cattis kommer hit och så middag på det, så får vi se om fler dyker upp också. R jobbar men slutar 19 eller 20 tror jag.

R är för övrigt ledig i helgen, wihooo. Undra vad vi ska hitta på för skoj då? Funderar på den!

Nu är det dags att kicka igång dagen här..

/ Sandr0o


Cambridge - slutresultat.

Idag har jag alltså startat min upptrappning från cambridgediet till vanlig mat. Jag har ätit mina tre måltidsersättningar plus 100 gram protein. Imorgon får jag lägga till lite grönsaker också och sen tänkte jag försöka köra så i några dagar för att sedan äta mer normalt igen. Jisses vad gott det var med de tre kycklingspetten á 30 gram jag fick äta idag. Mums!

Så efter 5 veckor ren kur kommer här resultaten:

Vikten: -9,5 kg
Midja: - 15 cm
Rumpa: - 8 cm
Lår: - 13 cm
Under byst: - 10 cm
Armar: - 5 cm

Nu har jag några kilon kvar som jag vill gå ner men dessa kör jag på "vanligt" vis med ordentlig mat och motion.

Idag har jag och Evelyn varit på äventyr med Sanna och Nessan. En tripp till nått outlet i Häggvik och sen promenad därifrån till Rotan, hur underbart som helst i det fina vädret. Tog tåget till centrum och kikade runt där ett bra tag innan vi slutligen landade hemma igen Evelyn och jag efter fem någongång. Toppendag!

/ Sandr0o


Håll tummarna för sjuttton!

Imorgon mina kära vänner så håller vi tummarna. Lova det!

Nu är det nattinatti som gäller för oss.

/ Sandr0o


Sola & bada.

Lilla bus ligger och sussar. Jag passar på att surfa runt efter billiga resor. Vi vill åka på solig semester!
Jisses så skönt det vore att få komma iväg hela familjen och bara njuta. Inga måsten what so ever. Ingen städning, ingen matlagning.. No nada helt enkelt. Bara sola, bada, äta god mat och mysa.. Det vore lovely!

Vi får hoppas på att vi kan hitta någon lagom billig resa men vart vet jag inte? Turkiet, Egypten, Grekland.. I dont know, vart som helst typ.


ÅHHHH!

/ Sandr0o


Nya väggordet.

Jag kan ju inte visa er hur sjävla väggordet blev här hemma på väggen men jag kan iallafall visa er hur väggordet ser ut. Varsågoda!






Självklart så står det inte Linda & Tomas utan våra namn.

Den pryder numera våran sovrumsvägg, lovely!

/ Sandr0o


En dag i huvudstaden.

Wow vilken bra dag det här blev. R släppte oss hemma hos Sanni & Vanni påvägen till jobbet. Därifrån tog vi oss hela vägen in till stan. Jisses vad varmt vi haft det idag, så förbannat skönt. Värmen är så välkommen!

Vi spatserade omkring i många, många timmar. Lite småshopping blev det men jag blev väldigt besviken över utbudet på Zaras barnavdelning som jag annars brukar älska.
Evelyn fick en tunn jacka och en spargris. Jag köpte handkräm, bodyscrub, jeansshort (to die for) och en skön tunn kofta.
Vi avslutade dagen med att köpa fem förpackningar med jordgubbar på hötorget.. VAR!
Inte för att jag får äta dem själv men mina föräldrar var här en sväng på kvällen och då kunde jag bjuda på jordgubbar och melon till kaffet. Alldeles nyss ställde jag mig och gjorde jordgubbspaj som nu står i ugnen så nu är det bara en förpackning gubbar kvar.

Vet ni vad det bästa av allt är? Vi tog bussen hem från som stannar precis utanför min dörr typ. Hur skönt? Väldigt...

Tack fina ni för en lovely dag! En sådan kör vi snart igen tycker vi..

Nu ska jag slänga i mig en soppa och sen tuta ner i sängen, jag känner verkligen hur mina ben värker av allt gående och stående idag.

/ Sandr0o


Skitkväll.

Vi har precis fått upp väggordet inne i sovrummet. Jättefint blev det, dessvärre kan jag ju inte visa er eftersom jag inte har någon sladd till min kamera men så snart jag bara kan så ska ni få se.

Kvällen blev inte alls som vi tänkt oss. Man skulle kunna säga att Evelyn totalförstörde den. Hon skrek, skrek, skrek och skrek lite till mest hela tiden. Fy farao! Sen att R fick sitta och prata med ComHems kundtjänst för att få boxsaten att funka hur länge som helst och efter några timmar råkade han trycka på nån knapp så allt blev svart. Tillbaka på ruta ett igen men det ordnade sig tillslut det med, lagom till Hollywood-damerna som tur var!

Synd att kvällen slutade som den gjorde, det känns alltid extra bittert när pappa R ska jobba dagen efter också. Ikväll har vi varit två föräldrar som brytit ihop men imorgon är en ny dag.

Godnatt på er!

/ Sandr0o


Mysdagar.

God dagens!

Vi har haft mysdagar här hemma nu när pappa R varit ledig i två dagar. I lördagskväll kollade vi på New Moon (igen, vi tröttnar aldrig). När vi vaknade i söndags gjorde vi snabbt iordning oss och styrde kosan mot storhandling av mat. Evelyn fick äta lunch på Maxi bestående av korv med bröd, mums tyckte hon. Där inne fick hon smaka en pizzaslice och så bjöd apan på banan som vanligt. Shoppingturen blev en liten buffé för lillis och hur skönt är det inte att ha kyl & frys proppfull med mat? I like..

Efter Evelyns nap gick vi alla ut och satte oss i sandlådan med Evelyns nya sandleksaker, gjorde sandkakor och grejer. Vi tog en tur i resten av lekparken också och fastnade där ute väldigt länge. Myspys! Jag och pappa R gungade gungbräda en stund medans Evelyn sprang omkring och tittade på de andra barnen som lekte.

Idag kunde vi äntligen åka och hämta den nya boxen som vi beställt, ni vet en sån där så man kan pausa och spola i programmen typ. Vi fick nämligen åka och hämta den i våra gamla hood, Märsta, för de hade missat att ta den nya adressen även fast jag gav dem den. Jaja ett litet återseende i Valsta centrum där vi fick hämta ut paket. Vi tog ingen sväng förbi Steninge utan styrde istället till Barnens Djungel. Vi passade på när vi ändå var i krokarna och inte hade något annat planerat.

Väl här hemma igen efter all lek somnade busen och jag ställde mig och gjorde dagens middag till min kära karl och älskade unge. Pasta sallad ska dem få och jag är så himla sugen. MUMS! Jag älskar pastasallad.

Men vet ni? På onsdag är det min sista dag på ren kur. Då har jag klarat hela 5 veckor av denna diet, duktig Sandra!!!!! Då ska jag sätta igång med upptrappning för att sedan äta "normalt" igen. Jag kommer ändra mina matvanor och inte äta som jag gjorde innan dieten, jag kommer passa mig för kolhydrater och hålla mig undan sötsaker och annat läbbigt. Någon gång ibland är väl inte hela världen men overall fruit is my drug.. Eller något!

Nu ska jag se om jag kan hjälpa min kära man som håller på att koppla in boxen plus ett nytt modem. Ikväll kommer någon och hämtar våran hylla som vi inte vill ha längre. Sedan är planen tvätta, lekparken, dammsuga, få upp tavlor & nytt väggord och slappa i soffan framför Hollywood fruarna!

Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen när pappa R ska jobba så det gäller att njuta för fulla muggar. Vi önskar att han kunde vara hemma jämt och ständigt.

/ Sandr0o


The gang på överraskningsfesten med svart/rosa tema.

Jag tänkte avsluta denna fina dag med bilder från överrasknigsfesten i fredags på oss, the gang.


Poserar lite sådär lagom normalt.


Lets go a little bit crazy.

Bilderna har jag snott från
Kimmi-San.

Godnatt!

/ Sandr0o


Sandlådan.

Vid elvatiden kom mina föräldrar och lämnade våran trollunge. Hon verkade ha skött sig exemplariskt och sov hela natten lång och vaknade 9.30. Himla bra det!
Jag slängde bara i mig lite frukost och sen gick vi ut i lekparken. Denna gången var det sandlådan som lockade, inte rutschkanan konstigt nog. Hon fick låna hink, spade och såna där "kakformar" av en liten kille som också höll till i sandlådan. Där satt hon säkert i 45 minuter och var nöjd och bara grävde. Dags att köpa lite sandleksaker tror jag bestämt.

När vi kom hem igen efter 1 ½ timme i lekparken fick Evelyn lunch som hon tryckte i sig själv, korvstroganoff med pasta. Jag passade på att plocka undan i köket och drog sen fram dammsugaren och körde ett ordentligt varv i hela lägenheten. Lagom tills jag var klar hade Evelyn ätit klart och hade börjat klägga med maten som var kvar istället för att äta den. Först sanering av köket och sen fick damen hoppa ner i badet. På med fina badrocken och bums i säng för sovnapen.

För övrigt så är det inte alls roligt att bada Evelyn, eller duscha heller för den delen. För säkert en månad sen gick hon från att ha älskat att bada till att hata det. Hon gallskriker nästan varje gång numera så inte får vi ha några mysiga bad tillsammans längre utan nu är det bara att tvätta rent och snabbt upp igen. Tråkigt!

R slutar tidigt idag så jag har precis fixat mat till honom, chilikyckling med tortellini. Smarrigt!
Jag ska sätta mig i soffan och gå igenom en hög med reklam och skriva shoppinglista tills imorgon när vi ska storhandla. Då ska vi även hämta våran OnDemand-box. Sweeet!

Sen väntar skurmoppen på mig, det gäller att passa på när bustrollet sover så ingen tassar omkring på golvet.

/ Sandr0o


Mammas tjej har sovit borta.

Just nu sitter jag hemma helt själv och längtar efter min lilla tös. Hon har nämligen sovit borta för första gången. Nu är hon alltså hemma hos mina föräldrar för igår var vi nämligen på överraskningsfest för Kims pojkvän Marcus som fyllde 25 i torsdags. Så dem var snälla och hjälpte oss så att vi kunde gå på lite kalas ;)

Imorse fick jag bädda sängen alldeles själv. Vanligtvis så hjälper Evelyn alltid till. När hon ser att jag lägger på överkastet släpper hon det hon gör direkt och springer och hämtar kuddarna och antingen lägger dem på sängen eller ger dem till mig. Mammas lilla hjälpreda!

Jag har passat på att plocka undan lite här hemma och ska försöka städa lite snabbt så att vi kan ge oss ut en stund sen när hon kommer hem. Karln slutar 16 och är sen ledig söndag-måndag, MYS!

Mer om överraskningsfesten senare men jag kan tala om att han blev sådär lagom rädd när vi, ett stort gäng, stod inne i hans lägenhet helt tysta tills han öppnade dörren då vi skrek och blåste i tutor. Han skrek så in i tusan och slängde igen dörren, det var en förbannat rolig reaktion och det bästa av allt.. Den finns på film! Klockrent!!!

/ Sandr0o


Härliga minnen.


Fastnade på fejjan och kikade på alla taggade kort och hittade några favoriter för stunden.


Fy vad underbart vi hade det.


Världsbästa dagarna på Lavante med en kortlek, lite drinkar och hysteriskt mycker garv innan worktime.

/ Sandr0o


Fix, fix & mera fix.

Idag har vi varit på Ikea med min mamma för att byta rullgardinen i Evelyns rum som bara ramlade ner hela tiden. Så nu har vi äntligen en rullgardin i hennes rum som man kan dra upp utan att den ramlar ner igen. Nu har vi ju haft den nere en tid just för att den ramlar ner stup i kvarten. Det ser så himla trist ut.
Jag kunde äntligen ställa lampan jag köpt till hennes fönster där den skulle vara istället för på hennes hylla som den stått tills idag.
Fick ett ryck och möblerade om i hennes rum också. Jag tror det blir mycket bättre som jag ställde allting idag men vi får se hur det känns när jag vaknar imorgon och vad R säger när han ser det. Nu behövs det verkligen få upp gardiner i hennes rum men då måste vi först få hit någon som kan låna ut en borr så vi kan borra nya hål. Inte allt ska vara enkelt inte. Men gardiner och "pynt" i fönstret står på tur.

Jag har rensat ur byrån i hallen och slängt en massa papper och skit som jag hittat lite varstans. Nästa fixprojekt blir att slänga undan lite vinterkläder och skor, även om vädret ser ut som det gör så vägrar jag att ha vinterkläder på mig. Lutar åt en fixardag när R är ledig på söndag, skönt!

På kvällen kom det en karl och köpte våra utemöbler, wiho. Dem fick nämligen inte plats på balkongen då våran förra var mer fyrkantig och denna avlång. Så nu måste vi ut på jakt efter nya utemöbler också. Det kan nog bli lättare sagt än gjort.

Snart är det läggdags. Imorgon blir det nog Öppnis och lite centrumspan.

/ Sandr0o


Sommar, ge mig.


Evelyn 3 dagar.


Evelyn 5 månader.


Evelyn 6 månader lite drygt.


Lilla knubbisen med sin enda tand.



Vi på min brors student, lånat hans mössa. (WOW vad jag saknar mitt riktigt blonda hår)


På landet i sommras.


På min födelsedag förra året. Evelyn 10 månader.

Har rotat igenom bilderna på Evelyn på min pappas dator. Får passa på att slänga upp lite bilder i bloggen när jag är här och kan göra det. Nu ska vi sticka ut på äventyr.

Hur härligt ser det inte ut med sommar förresten? Jag längtar! Här har vi ju bara skitsnö!!!!!

/ Sandr0o


En hel dag på Kista.

Vilket skitväder vi har haft idag, sablans snö.

Eftersom det inte blev någon prommis igår pga snön som föll bestämde vi oss för att hoppa upp på cykeln på eftermiddagen (när himmlen var klarblå) och cyklade hem till mina föräldrar. Vi spenderade kvällen där och cyklade hemåt igen efter åtta lagom hemma tills Evelyn skulle äta och bums i säng. DH för mig såklart.
Det måste ju bli hyffsad motion att cykla till dem iallafall, med alla backar o allt!

Igår bestämde Sanna och jag att vi skulle njuta av solen tillsammans. Dessvärre blev det ju ingen sol så vi styrde kosan mot lite shopping i Kista. Hur smidigt som helst gick det att ta sig dit och hem, we love direktbussar! Jag och Evelyn fick gå från centrum och då paniksnöade det ute, fy satan vad kallt det var... Och blött! Evelyn skrek för hon frös stackarn. Jag hade gärna velat skrika jag med, så jävligt var det. Det hela slutade med att jag sprang sista biten hem, lagom slut i kroppen blev jag.

Det blev en härlig heldag med många skratt och massvis med span i butiker. Tack söta ni!

Imorgon ska jag spana lite ytterligare i centrum innan R börjar jobba. Ibland kan det vara lagom svårt att försöka hitta och prova kläder med en liten terrorist i vagnen som bara vill spring runt runt runt. Så jag får passa på imorgon att spana lite extra i lugn och ro.

Jag fick med mig några riktiga fynd hem idag. Ska mannekänga lite för R nu så får vi se vad jag behåller.

/ Sandr0o


Skitsnö.

Vi skulle ge oss ut på promenad på förmiddagen idag alla tre men en bit påvägen började det toksnöa så vi fick vända hemåt igen. Surt!

Igår var vi in till stan för att byta mina cambridgeshakar till soppor. Äntligen! Vägde mig där också såklart och - 8 kilo so far efter 3 ½ vecka. Heja heja. Nu är det inte långt tid kvar tills jag ska börja min upptrappning som det ser ut just nu iallafall, 1 ½ vecka kvar på ett ungefär. 
Dessutom testade jag en massa gamla jeans igår och jag kommer i de flesta paren igen, tror det var ett par kvar bara att kunna klämma ner sig i. Wow!
Påvägen hem från stan stannade vi till på min pappas jobb och han skulle lägligt nog äta lunch så vi köpte en korv till lillis och joinade honom. Hon åt nästan upp hela kroven faktiskt, duktigt!

Jag har kikat på trailern till Sex And The City 2 flera gånger under morgonen och jisses vad jag längtar tills den har premiär. Trailern är grym och jag kan knappt bärga mig!

Nu ska jag lägga mig i soffan och slöa framför tvn tillsammans med karln innan han åker till jobbet. Lillis ska sussa vilken sekund som helst.

Ikväll är det DH. Lycka!


/ Sandr0o


Överraskningen.

När vi kom hem till mina föräldrar idag fick Evelyn prova en cykelhjälm och kika på barnsisten till cykeln. Det var det som var våran överraskning. Jag har velat ha en cykelstol så att vi kan ta oss fram snabbt och enkelt när det är fint väder. Istället för att vänta på bussar hit och dit så är det bara att hoppa på cykeln. Det är skönt att cykla. Så Evelyn fick hjälm och sitsen och jag fick min mormors cykel då hon inte har användning för den. Jag hade nämligen ingen cykel så det var ju alldeles perfekt. Nu behöver R bara hämta hem sin cykel från sina föräldrar så kan vi ge oss ut och cykla alla tre. TACK TACK TACK!





R kom ju och skulle hämta oss där efter träningen men jag och lillis hoppade på cykeln och trampade hemåt istället. PUH! Konditionen är väl inte på topp i alla backar men det ska vi jobba på minsann. Sen att det började regna sista biten hem och att jag då fick cykla järnet gjorde att jag var helt slut när jag kom hem. Evelyn började nog frysa lite där på slutet så hon var inte överlycklig men annars skrattade hon titt som tätt under cykelturen och provturen som gick runt mina föräldrars område.

Nu vill jag att det ska vara fint väder hela tiden så vi kan cykla omkring. Att man får frisk luft och bättre motion ser vi som en bra bonus tycker jag.

Jag har lagat ugnsbakad falukorv till R och korvstroganoff till Evelyn. Sen fick jag lust att fixa en efterrätt att ta med imorgon när vi ska till Rs föräldrar och äta middag (eller ja, inget äta för mig inte). En av mina favvis efterrätter blev det - vit chokladpannacotta med hallongele och passionsfrukt. Jättesmarrigt är det. Imorgon ska jag fixa hallongelen bara för pannacottan måste stelna först. Tänk att jag ställer mig och lagar mina favoriträtter hela tiden även fast att jag inte får äta något själv. Duktiga jag, pepp pepp!


Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa bok för R kollar på någon film som jag inte har någon lust att kika på. Tända lite ljus och njuta av en god bok lockar så mycket mer.

/ Sandr0o


Goooood Day.

Idag är R ledig. Han och Evelyn spenderade förmiddagen i tvättstugan medans jag tog ett härligt bad och läste bok. Sen parkerade jag mig framför datorn en stund och läste allt jag hittade om det där satans vulkanutbrottet. Min farfar, faster och ett helt gäng sitter nämligen fast nere i Thailand. Det kan inte vara särskilt kul att sitta där nere och vänta på att få komma hem igen. Usch!

Vi tog en prommis till centrum och handlade. Jag fick en present av min kära man också. SÅ JÄKLA GLAD JAG BLEV SKA NI VETA. Ni alla kommer säkerligen känna igen den jackan som jag spanat in och fick eftersom den varit väldigt ombloggad av alla på sista tiden, dock mest i den röda färgen.


Min är marinblå och H:et är rött. Så förbannat snygg är den! Hittade inte i rätt färg på hemsidan men så ser den ut iallafall. I LOVE!

Påväg hem från centrum så ringde mamma och sa att vi skulle komma dit för dem hade en överraskning. Så R släppte av oss här innan han åkte vidare. Vad den överraskningen var får ni veta senare men hur bra som helst iallafall. Något som vi tänkt köpa oss själva som vi nu slipper, wiho. TACK TACK TACK!

/ Sandr0o


Bilder, finally.

Hallå hallå i stugan. Jag sitter hemma hos mina föräldrar. R släppte oss här medans han skulle åka och klippa sig och träna. Evelyn sussar så jag tänkte passa på att blogga med lite bilder, som jag saknar så mycket nu när min dator är död.

Så här kommer en liten blandad kompott så att säga:

         
Vanessa fick solbrillor. Evelyn ligger skönt i soffan och softar. Sanna & Vanessa hemma hos Sophia.

         
Evelyn på öppnis i torrsdags. Vi satt hur länge som helst och fixade med de där "pärlplattorna" och kom fram till den fina med sol, gräs, hjärta och Evy.

         
Vi hälsade på gammelmormor på sjukhuset och Evelyn fick smaka Sandwichglass. Rutschkanan är fortfarande roligast. Två dockvagnar på en och samma gång.


Såhär himla glad blir man när Cattis kommer på besök.

I fredags på eftermiddagen gick vi ner till centrum och mötte upp Cattis. Tog ett varv och stannade sen till på Ica och handlade hem lite skit. När vi kom hem ställde jag mig och lagade mat, exotisk kyckling med bacon, curry, banan och mandarinklyftor. Jag älskar den maten men det hade jag ju inte mycket för eftersom jag inte får äta men det bjöd jag Cattis på iallafall och R fick matlåda. Resten av kvällen snackade vi en massa strunt och skrattade innan jag körde ner henne till stationen vid elva, hur mysigt som helst.

/ Sandr0o




Kalasdags.






En fin bild från när vi var hos Sophia häromdagen.
Nu ska vi fira Sanna som fyllde år igår!

/ Sandr0o


Älskade du.

Världens sötaste tjej har hittat ett skåp med ljuslyktor från Thailand. Nu har damen gått fram och tillbaka fyra gånger och ställt fram fyra ljuslyktor på fönsterbrädan i vardagsrummet. Hon tyckte nog dom passade fint där.

Lilla älskade busungen!

Nu sticker vi till centrum och möter Cribbe.

/ Sandr0o


Tävling.



"Jag tävlar inne hos
alltforforaldrar.se/theans/ om ett presentkort hos Ping Pong Barnkläder
Tävla HÄR du med!"

/ Sandr0o



Kreativiteten flödar.

Underbara fredag.
Vi gick till öppnis imorse och lekte nästan ända tills stängning vid ett. Då knallade vi hemåt - lekte, åt lunch och så var det sussa dags för Evelyn.

Jag fick en idé och började klä om våran fönsterbräda i vardagsrummet. Från att vara en ful vit marmorbräda är den nu svart med hjälp av dekorplast. Det blev jäkligt bra faktiskt, riktigt nöjd är jag. Ska bli spännande att se ifall R märker någon skillnad när han kommer hem från jobbet.

Jag hade lite guldig dekorplast hemma också så jag satte igång och klippte ut massor med blommor som jag skulle sätta på soffbordet för att piffa upp det. När jag skulle sätta fast den första blomman visade det sig att den plasten nästan var genomskinlig så det syndes typ ingenting alls. SUCK! Jag tror det hade blivit asballt annars. Får sticka iväg och köpa ny dekorplast nu någon dag. Vetisjutton vart det finns nu bara, jag köpte mitt på Coop Bygg som inte finns kvar.

Snart är Cattis påväg hit, wiho. Då ska vi ner till centrum och kika. Jag tänkte laga lite mat till Cattis och R också. Smarrigt!

Nu vaknar lillis.

/ Sandr0o


Tiden spriiiiiiiinger.

Dagarna springer verkligen iväg.

Idag har vi varit och lekt på Öppnis. När det var dags att städa upp alla leksaker satt Evelyn på en stol bredvid mig och jag börjde plocka undan på golvet. Tre sekunder senare vänder jag mig om och ser att hon ställt sig upp och är påväg att sätta sig på ryggstödet. Fort som tusan flyger jag dit men jag hinner ändå inte dit i tid utan stolen välter och Evelyn flyger baklänges. Ojoj så ledsen lilla gumman blev. Jag tror dock mest att hon blev rädd för det såg inte ut som att hon slog sig någonstans och hon höll upp bakhuvudet, tur var väl det.

Vi tog en snabb sväng in i några butiker på centrum och sedan brassade vi iväg på prommis. Satan i gatan vad varm jag blev. Så fort solen kommer fram är det jätteskönt och varmt men när solen försvinner, brrrrr.

Nästan tillbaka här hemma stannade vi till på innergården och satte oss på en filt i gräset och Evelyn fick lunch. Härligt att äta ute i det "fria". Efter en stund kom den där sablans sopa-gatorna-maskinen och sånadär lövblåsare så då var det inte alls lika trevligt att sitta där ute längre så vi gick in.

Evelyn slocknade i sängen så jag har passat på att fixa till de nya gardinerna. Herregud sån tid det tog. Nu hänger dem iallafall där dom ska. Mycket ljusare och fräschare blev det.
Satte igång och fixade med lite ljusfat och grejs som jag hade hemma, sand och sånt. Möblerat om har jag gjort också. Vi har en hylla här hemma som vi inte vill ha men förtillfället har den fått byta plats åtminstonde.

När busen vaknar ska vi åka med mamma in till stan och byta mina cambridgepåsar och sen stanna till och hälsa på mormor igen tror jag.

/ Sandr0o


Cambridge 3 veckor.

Då har ytterligare en vecka med Cambridge flygit förbi och jag har varit så förbaskat dålig att dricka vatten som man ju ska. Jag har nog inte ens druckit hälften av det man egentligen borde, dags att skärpa till sig.

Sammanlagt har jag nu tappat:

Midja: - 13 cm
Rumpa: - 5 cm
Lår: - 8 cm
Under byst: - 4 cm
Armar: - 2 cm

Vikten har gått ner med en sisådär 7 kg. Jag hatar våran våg här hemma för man kan inte se exakt på den, en skitvåg helt enkelt. Bättre att väga sig inne på viktklubben och jag måste ju dit snart för att byta mina soppor som jag inte tyckte om, för nu är dem slut. Suck!

Ny vecka, nya tag. Heja heja heja vatten!

/ Sandr0o


Fota in i förbannelsen.

Godkväll!

Herregud vilka härliga två dagar jag/vi har haft. Igår var jag ju på Ikea med Cattis, Sanna och Nessan. Kikade runt och fick med mig lite smått och gott hem. Köpte nya gardiner till vardagsrummet bland annat men dem ville minsann inte som jag ville imorse när jag skulle få upp dem så dem får vänta ytterligare lite till innan dem får komma upp. Eller iofs så sitter den enda längden uppe, dock inte som den ska. Så just nu har vi en svart och en vit gardin uppe, finfint serru. Tror bestämt att jag behöver mammas hjälp!

Imorse fick jag ett sms av Sanna som undrade om vi ville följa med på prommis. När vi väl hade vaknat så var det väl klart att vi ville det, hur fint väder har vi inte haft idag lixom?
Så vi åkte dit när R började jobba och gick ner till Barnens Hus för att möta Sophia och Alicia. Därifrån var det meningen att vi skulle promenera men vi hamnade istället i solen på Sophias baksida. Hur jävla härligt som helst! Sol och vindstilla var det. Evelyn behövde inte ens ha jacka på sig, då hade hon nog svettats ihjäl. Så där spenderade vi ett par timmar. Förresten så kommer Sophia , som en ängel från ovan typ, ut med sin systemkamera. Wohooo tror ni jag var i himmlen eller? Jag som älskar att fota! Lite smått mobbad blev jag ju för det också när jag låg där på marken och rullade runt för att fota. SÅ KUL! Fick tillomed gräsfläckar på jeansen efter allt rullande.
Jag tror vi tog närmare 300 kort idag, haha. Lite over do it kanske men hey ;) Och en hel del fina kort blev det också. Speciellt på Vanessa och Evelyn tillsammans när Evelyn matade Nessan med majskrokar.
"En tugga till dig och en till mig". Så himla gulllllllllllllligt!
Sanna fotade mig och lillis när vi busade också och jag tror det blev några fina kort där med. Gud så jag längtar tills jag får tag på dem korten.. Ser du det Sophia? LÄNGTAR ;p haha.

Det var meningen att jag skulle ha träffat Cattis idag också på eftermiddagen men så blev det icke. Min mamma kom och hämtade mig och Evelyn så åkte vi med och hälsade på min mormor på KS istället. Men på fredag har vi spikat, så det så!

Det här var en himla härlig dag I must say!!!!!!!

/ Sandr0o


FAAAAAN!

Jag har suttit hemma hos en vän till min familj mellan typ 20-22 medans han plockat isär hela min minipc för att komma åt helvetes hårddisken. Efter 103 skruvar eller liknande så kom han äntligen åt den.
Vi kopplade hårddisken till hans dator men icke sa nicke. Den kunde inte läsas. SUCK! Det är alltså fel på hårddisksaten. Alla mina sablans kort som jag tagit på Evelyn sedan hon föddes låg som jag redan talat om på den hårddisken.

Nästa steg är att höra av sig till någon form av hårddiskakut och se om dem kan analysera disken för att få reda på om jag kan få tillbaka mina bilder eller ej. Dessvärre kostar det ju en heeeel del pengar men vissa företag hade kostnadsfria analyser att erbjuda så att jag vet ifall det ens går och vad det skulle kosta mig. Herregud vad ska jag ta mig till ifall det inte går att rädda?

Nu ska jag ut och köpa en extern hårddisk ögona bums typ och spara ner alla kort i bloggen och föra över och de få kort som vi har på våran stationära.

Alla ni där ute, speciellt ni med barn, ha för i helvete inga kort på era datorer!!!!!

/ Sandr0o


Mysdag.

Mysig familjedag vi har haft. Vädret har ju varit alldeles toppen, ingen jacka behövdes idag inte för då hade jag nog svettats ihjäl. VÅÅÅREN ÄR HÄR!

En snabb sväng i centrum, en promenad, mys i soffan, tvättat lakan & handdukar plus en sväng till lilla Ican på andra sidan vägen och lite lek i lekparken på kvällskvisten medans tvätten snurrade i tvättstugan. Evelyn verkar tycka att det är jätteroligt att vara ute i lekparken, rutschkanan är fortfarande en favorit (då skrattar hon massvis) men överhuvudtaget att vara där ute och springa omkring och titta på allt. Det är poppis!

Jag blev himla sugen på moussaka idag så jag ställde mig och gjorde det till karln min som räckte både till middag idag och matlåda till 2 dagar framöver. Det får han leva med, han är inte så kräsen när det gäller att äta samma mat i någon dag. Inte så att jag fick äta den eller så men jag blev bara så himla sugen och tänkte att jag får väl ta och göra det ändå.

Passade på att göra lite carbonara med ärtor till lillis också som hon kan få imorgon, det blev 3 portioner till som jag slängde in i frysen också. Bra skit, nu går det inte åt alls lika många barnmatsburkar längre. Duktiga jag, för ni tror väl inte att R står och lagat mat till lilltösen inte? :)

Dags att lägga sig och snusa kudde nu för imorgon väntar en dag på Ikea med Cattis, Sanna och Nessan.

/ Sandr0o


Snurrig i bollen.

Herregud vilket härligt väder vi haft idag. Såhär vill jag ha det varje dag.
"Imorse" ringde min mamma och väckte mig, klockan var då 11.20. De undrade om vi ville följa med och promenixa lite och det ville vi så jag gick in till lillis som fortfarande inte hade vaknat för dagen. Hon vaknade till och låg i sängen och drog sig lite sen satte vi fart med mat och kläder innan mina föräldrar kom hit och vi begav oss ut en sväng i det fina vädret.


Väl hemma igen ställde jag mig och stekte raggmunkar som Evelyn fick till lunch och efter det var det naptime för lilltösen. R kom hem från jobbet och stack ner i tvättstugan, skönt att slippa tvätta nuförtiden. Vi kör lite ombytta roller på den fronten just nu, älskart!


Cribbe ringde och ville ha med mig till gymmet så jag hoppade i träningskläderna och körde dit. Uppvärmning med 10 minuter på trappmaskinen och jag kände att helvete vad jag inte klarar av det här när de 10 minutrarna var slut. Jag blev alldeles snurrig, såg vitt och kände hur hörseln försvann mer och mer. Precis som det känns innan jag svimmar. Det satt i under någon minut men sen lugnade det ner sig och vi körde styrketräning istället, dock kände jag hur det snurrade till lite då och då.
Då var det alltså konstaterat att jag inte är gjord för att träna intensivt just nu. Inte så konstigt heller med tanke på att jag får i mig strax under 500 kcal per dag. Men jag tänkte att jag ju kunde testa iallafall och se hur det går. Nu har jag svaret på det men lite styrka funkar nog fint, får skippa det andra och hålla mig till mina promenader.

Nu tänkte jag faktiskt krypa till kojs, trött som attan trots den otroliga sovmorgonen jag fick imorse. Imorgon är R ledig och vi har inga planer för dagen men något måste vi hitta på men vad återstår att se.

/ Sandr0o


På besök i Kallhäll.

Hallå gott folk!

Jag har precis smaskat i mig en skål med svamsoppa, så himla gott faktiskt. När man inte får äta ett jäkla dugg förutom måltidsersättningar så blir man glad för lite ska jag be att få tala om.

Idag har jag spenderat några timmar i Kallhäll hos min fina vän Hanna. Vi tog bussen och skulle hämta bilen från pappa R som jobbade. Bussen kom 15 minuter efter vad som stod på sl.se och då blev jag trött, till råga på allt så regnade det ju och var jävligt. Väl på bussen kom jag på att jag kunde ringa mamma och fråga om jag fick låna hennes bil istället och det fick jag så vi gick av där istället. Gick in och skulle slänga i Evelyn lite mat för att sedan tuta vidare hem till Hanna. Mina föräldrar sa att Evelyn kunde ju stanna kvar där så det gjorde hon och jag hoppade in i bilen själv och åkte dit. R slutade vid 14 så han åkte och hämtade henne när han slutade, hon hann inte vara där länge direkt, lite mer än en timme kanske.

    
Frida, jag & Hanna.
Här är vi på vårat jobb i Santorini, sista veckan då vi var helt lediga. Vi körde tema på våran utgångsklädsel som ni kanske ser ;)


Jag & min fina vän är påväg att lämna Santorini bakom oss och åka hem till Sverige igen. Jag hade 11 kgs övervikt på planet hem, inte konstigt efter att ha varit borta i 4 månader.

Det var på tiden att vi träffades Hanna & jag, det var ett tag sedan. Myyyyyyys min fina vän!


Det är helvetes fotboll på tv ikväll, det kan väl ingen ha missat va? Årets fotbollshändelse El Clasico såklart. R är i extas och påpekar varannan minut att han är nervös och man kan säga att jag har slutat lyssna på vad han säger för det handlar ändå bara om kvällens match. Så han och hans polare har lagt beslag på tvn hela långa kvällen, surt. Det som var Djävulen Bär Prada på tv.
Jag får la roa mig med en bra bok eller någe, hurra!

Nu är det playtime med minimini här hemma.

/ Sandr0o


Svampsoppa - Mums.

Vi har varit på Öppna Förskolan och lekt på förmiddagen. Evelyn älskar att åka rutschkana, om & om igen.
Efter ett bra tag där och mycket lek senare gick vi hemåt igen.
Lillskruttan fick lunch som hon åt helt själv, förutom lite på slutet när jag hjälpte till. Hon fick smaka currykycklingen med pasta & ärtor som jag gjorde häromdagen. Det gick hem för allting slank ner i magen. Hurra!

Jag blev väldans lycklig när jag själv skulle passa på att äta lunch medans lilldonnan åt själv, för jag köpte nämligen lite cambridgesoppor när jag fyllde på här hemma som variation till shaksen. Häromdagen smakade jag kycklingsoppan och trodde jag skulle avlida. Den smakade alltså blaj blaj blaj. MEN idag smakade jag svampsoppan och herregud den var faktiskt riktigt god. Känns lite mer som att man äter mat när man får sitta och sleva i sig en god soppa än att svepa ett glas shake på en sekund.
Synd bara att jag tog minst av den soppan såklart, får åka in och byta här framöver helt enkelt. Suck!

Nu ska jag plocka lite medans tösen sussar.

/ Sandr0o


Vilket äventyr det blev av ingenting.

Jag och R har legat i soffan och garvat åt puckona i Gordon Kitchen Nightmares. Det är helt sjukt hur de beter sig när masterchef numero uno är där för att hjälpa till, dumbasses.

Idag har jag och Evelyn spenderat hela långa dagen med Sanna & Vanessa. Vi gick utanför dörren hos Sanna strax efter tolv och vi kom inte tillbaka från äventyren fören närmare halv sju. Vi var på en riktig tur vi, ungefär så att vi hamnade där vinden förde oss för vi gick utanför dörren med no plans. Matstopp på Coop, promenad i Edsviken, spaning i Sollentuna centrum och Stinsen. Hela vägen har vi åka buss, eller promenerat då. Hur bra som helst när man får åka gratis med vagnen ju.

Det blev en riktig hel dag, hur skönt och mysigt som helst. Denna dagen gick verkligen på ett kick, hux flux så var den borta.

Tråkigt nog så måste jag fortsätta blogga utan bilder då min lilla dator fortfarande är död.

/ Sandr0o


Cambridge update numero 2.

Sådärja. Nu har jag pillat med både våg och måttband, resultaten för denna veckan är redo and here it comes.

Midja: - 3 cm
Rumpa: - 1 cm
Lår: - 4 cm
Under byst: - 2 cm


Och vågen visar 2 kilo mindre. På dessa två veckor har jag sammanlagt gått ner 5, 3 kg.
Jag hade inte gått ner lika mycket som förra veckan och inte heller minskat i mått som förra veckan men det har jag väl egentligen väntat mig då man förlorar mest i början, vätska ni vet.

/ Sandr0o


Matlagning gånger sisådär 73.

Hallå hallå.

Igår gick vi en promenix hem till mina föräldrar som kom hem från Thailand under natten. Fy så omänskligt bruna dem var då. Stannade till hos min mormor och morfar först och hälsade på, Evelyn fick en påskpresent - En fin docka. Tack så mycket!

Evelyn sussade middag hemma hos mina föräldrar men sov en på tok för kort stund och var gnällig när hon vaknade och det fortsatte minsan också. Hon var inte sig själv alls den lilla damen.
Fram mot kvällen tog vi vårat pick & pack och hoppade på bussen hem. Vi kom hem lagom så att vi hann fixa lite innan Halv Åtta Hos Mig, mitt favoritprogram typ som ni säkert vet vid det här laget ;)
Evelyn låg och mös med sina snuttisar i soffan i en timme, alldeles stilla låg hon där och verkligen gosade. Hon var trött lilla liten och hon slocknade nog direkt vid läggdags.
För mig var det DH och Cougar Town som gällde. Det var ju ingen DH förra veckan så det var extra efterlängtat.


Idag har vi varit en snabb sväng in till stan och fyllt på mitt Cambridge lager, tre veckor till köpte jag. Vägde mig där också såklart men mått och vikt kommer imorgon då jag går efter det jag mäter här hemma för man väger sig med kläder och skor där borta. Det blir ju ingen ordentligt rättvis bild tycker jag.

När Evelyn sov middag idag sov hon försjutton i mer än 3 timmar, inte allt för vanligt det. Både jag och R lyckades slumra till i soffan vi med, fantastiskt skönt.

Jag har nu lagat storkok av thaikyckling och currykyckling till Evelyn som jag fryst in. Vi får la se vad damen gillar den maten då hon aldrig smakat det förut. Har även lagat kycklingwok till min kära man. Det blev en jädra massa kastruller att hålla reda på må ni tro.

Just nu håller R på och dammsuger. Om en stund börjar Halv Åtta Hos Mig, yääääs. Ikväll är det Greys också. GREAAAAT!

/ Sandr0o


Santorini - "A team makes something out of nothing"

I flera dagar i rad nu har jag hört låten Yves Larock - Rise up spelas på tv, radio och på spotify. När den dök upp för första gången nu i dagarna hade jag inte hört den på mycket mycket länge. Denna låten får mig att tänka på Grekland, Santorini och min underbara sommar där. Det var nämligen en av mina absoluta favoritlåtar där nere. Herregud så oändligt många gånger vi dansade till den låten - jag & Fia, jag & Cattis och jag & Hanna. Mina små partners där nere i olika perioder, vännerna kom och gick medans jag stannade kvar hela säsongen.




"Igar var vi pa Beachparty pa ChiliClub i Perissa, det ar Koo Clubs "strandklubb". Dimitri (varan Dj) kom och hamtade oss vid fyra tiden. Anledningen till varfor vi skulle aka dit alls var for att DJn som spelar pa Koo pa kvallen och Chili pa dagen hade fatt upp ett oga for Hanna och tyckte absolut att vi (Hanna) skulle komma dit :) haha.. Hangde vid Djbaset och startade sorgligt nog dagen med en ol eftersom vi inte hade hunnit slanga i oss nagon mat. Bra musik, gratis dricka och blot blev man av allt vatten som kastades och som sprutades ut fran taket och roligt var det :)"


Ett litet utdrag som jag hittade på resedagboken.
De absolut bästa 4 månaderna i mitt liv tillbringade jag på Santorini.. Tills jag fick Evelyn.
 Tänk så snabbt livet kan ta en helt annan vändning. Det finns så mycket att vara tacksam för!

"A team makes something out of nothing".

/ Sandr0o


Ledsen.

Usch just nu är jag så jävla ledsen.

Jag skulle sätta på min MiniPC när jag lagt lillan för att sova och möts av detta meddelande:

Windows kan inte startas blablabla..
<windows-rot>system32\ntoskrnl.exe saknas eller är skadad.
Installera en kopia av filen på nytt.

Datorn startar inte, längre än så kommer den inte. Till saken hör att alla kort som jag någonsin tagit från det att Evelyn föddes tills nu ligger på den datorn. Jag får panik. Jag dör verkligen om alla kort är borta.

Jag måste hitta ett dataproffs illa kvickt. Fan också. Det här är inte en bra dag.

Update.
Jag har en MiniPC utan en cdrom så jag kan alltså inte använda windowsskivor eller så.


/ Sandr0o


FY SJUTTON!

Vad är det frågan om? Det är ju helt vitt ute igen. Satan i gatan så besviken jag blir.

PISS SKIT SNÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu får det vara nog.

/ Sandr0o


Barnens Djungel.

         
Vi hoppade i hoppborgen.

         

    
Vi åkte rutschkana.

         
Bollhavet var en favvo.

    
Det allra bästa var att klättra upp för rutschkanan och släga sig ner med huvudet före rakt ner i bollhavet. Om & om igen!

    
Här uppe var det också roligt men vi visste knappt hur vi skulle komma ner igen, en riktig labyrint.

Gårdagen var verkligen så himla bra & mysig. Vi lekte som sjutton på leklandet, gick och handlade på Maxi och sen åkte vi hem så Evelyn fick sova. När hon vaknade gav vi oss iväg på en långpromenad i det fina vädret och väl hemma igen stannade vi ute i lekparken en bra stund innan vi gick in och klockan var efter 19. Det var en heldag med andra ord, hur mysigt som helst.

/ Sandr0o


Flickan från ovan.

Evelyn och jag tog sovmorgon till 10.30 imorse. Hujeda mig så skönt det var. Sen dess har vi tvättat, städat och bärt ner massa saker i förrådet. Skönt att äntligen ha det gjort. Imorgon ska vi borra upp lite saker på väggarna och då får vi äntligen lite ordning och reda här hemma igen.

Nu ska jag börja göra mig iordning lite för jag och Cattis ska nämligen gå på bio och se Flickan från ovan, äntligen. Jag läste den boken för hundra år sedan och den är så fruktansvärt bra och fängslande. Det är verkligen en sån bok som man inte kan lägga ifrån sig. Jag tror att det är tur att det var så pass längesedan som jag läste den, vilket betyder att jag inte kommer ihåg några detaljer alls, eftersom man brukar ha en tendens att bli besviken på filmen annars.

Dags att sätta igång. Bilder från gårdagen får helt enkelt vänta tills ikväll för nu har jag då rakt inte tid för det.

/ Sandr0o


Evelyns framsteg.

Under en period nu, när det funnits tid över, har jag gått igenom min blogg sedan Evelyn föddes för att skriva ner hennes framsteg och tillfällen man gärna vill komma ihåg. Det har tagit sin lilla tid att läsa igenom alltihopa, jag har tydligen varit en ganska flitig bloggare som det ser ut ;)
Äntligen har jag en lista samlad på ett och samma stället, nästa uppgift blir att föra in den i Mina Första År-boken som vi har till Evelyn. Jag tycker egentligen inte alls om den boken som vi köpte för hundra år sedan så jag funderar på att göra en egen fotobok istället. Fotoböcker är underbara! Och allra bäst ifrån Fujidirekt som har ett kanonprogram att arbeta med.

Här är listan iallafall.


Drack ur nappflaska: 4 dagar

Började sova hela natten
: 7 veckor

Första leendet: 1 månad & 2 veckor

Jollrade (och då menar jag all the time): 2 månader & 3 veckor

Suga på tån: 3 mån & 2 veckor

Flyttade leksak från ena handen till den andra: 3 mån & 3 veckor

Sitta i matstolen första gången: En veckan innan 4 månader

Vända från rygg till mage (med flit): En vecka innan 4 månader

Mage till rygg (med flit): 3 månader & 2 veckor

Smakis: Dagen före 4 månader - potatis

Högt skratt: Tre dagar innan 4 månader

Första tanden: 5 månader

Sitta själv (utan stöd): 5 ½ månad

Premiär i sittvagnen: En vecka före 6 månader

Höll i nappflaskan själv: 6 månader

Andra tanden: 6 månader

Klappa händerna: 6 månader

Ställa sig upp med stöd:
 6 månader & 3 veckor

Krypa: 7 månader och 1 vecka

Barnvakt för första gången: 10 månader

Gå: 11 månader & 1 vecka

Sov i eget rum: 11 månader & 2 veckor


Sådärja, då var den förevigad också eller hur man nu ska säga.

Vi har haft en helt fantastiskt dag tillsammans idag med en massa roligt men det blir det mer av imorgon för nu ska jag och R kolla på New Moon som vi köpte hem idag. I LOVE!

/ Sandr0o


Sleeping beauty.

Vad är klockan? Joo den är 10.41 och vet ni vad mina kära vänner? Evelyn ligger fortfarande och sover, himla sjusovare där alltså. Då gick hon ändå och la sig vid 21.15 igår. Hon är en hejare på att sova den där damen.

Jag och R har varit uppe ett tag och fixat oss och packat ner nödvändigheter i skötväskan. Vi börjar bli färdiga här nu och så fort lillis vaknar sticker vi iväg mot Märsta och Barnens Djungel. Jag måste bara svepa min frukost också.

/ Sandr0o


Påsken är här.

Hola!

Vi kom iväg på en promenix trots grått och tråkigt väder. När vi var hemma igen trodde jag att jag skulle frysa ihjäl. Det är en av "biverkningarna" med cambridgedieten, enda sedan jag började med detta har jag frysit som en gnu all the time. Jag hatar verkligen att frysa! Men när jag lagt lillan för att sova middag tog jag mitt duntäcke och bäddade ner mig i soffan framför tvn, sweet.

Ikväll var jag bjuden på påskmiddag men det hela sket sig med tanke på att R jobbade och middagen var inne i stan, mindre bra mix med andra ord. Typiskt dålig timing verkligen att middagen var idag eftersom R är ledig i tre dagar med start från imorgon, det är han ju typ aldrig. Men vad gör man, inte hela världen.

Imorgon börjar våran påskledighet. Det ska vi fira med att åka till Barnens Djungel som vi planerat sen länge nu. Det ska bli riktigt roligt faktiskt. Sen på lördag blir det bio, flickan från ovan och på söndag ska vi till Rs föräldrar och "äta" påskmiddag.

Det blir en bra helg det här.

/ Sandr0o


Cambridge update.

Som jag skrev igår så har nu en vecka gått av min dietkur. Dags för lite resultat med andra ord.

Vågen visar minus 3 kilo.
Midjan har minskat med 6 cm.
Rumpan minus 3 cm.
Låren minus 5 cm.
Under byst minus 2 cm.
Armarna minus 1 cm.


Det tycker inte jag var så illa pinkat faktiskt. Heja mig!
Nu får vi se vad måttbandet och vågen visar nästa torsdag. Exciting I must say!


Just nu är jag lite pissed på att det regnar ute. Vi vill ju gå på promenad, hoppas det slutar med det snart så vi kan ge oss ut en stund.

/ Sandr0o