4 års trots.

Våran annars så gulliga och lätthanterliga dotter är inte längre så lätt att ha och göra med alla gånger. Hon förvandlas rent ut sagt till ett litet monster då och då. Välkommen till familjen lilla 4åriga monster!
Det blir många många fighter per dag hemma hos oss just nu. Det ska tjaffsas om i stort sett allt och ingenting, det kan vara allt ifrån vilken pyjamas hon ska ha på sig till hur mycket dörren till hennes rum skall vara öppen vid läggdags. Ena sekunden är hon stor och ska klara av allt själv, blir frustrerad när det inte går alla gånger (såklart) och nästa sekund är hon som en liten bebis som inte kan resa sig upp från golvet själv, tända lampan på toaletten själv osv. Tidigare har det alltid gått att prata med henne, avleda henne, få henne på ett annat spår eller något annat men nu är det rent utav omöjligt och krig utbryter.
Hittade dessa utdrag ur Trotsboken och visst känns det väl alltid lite bättre när man inser att de allra flesta barn fungerar precis likadant och att Evelyn inte på något sätt beter sig annorlunda. Även om den här nya utvecklingsperioden driver både mig och hennes pappa till totalt vansinne väldigt ofta. Gud så frustrerande det kan vara. Igår konstaterade jag & R att det här utan tvekan är den hitills jobbigaste perioden vi gått igenom.
 
 
 
"Livet med en 4-åring kan ofta beskrivas som jättarnas kamp med våldsamma sammandrabbningar, en kamp där alla medel är tillåtna. Tidigare har livet med barnet varit ganska enkelt och tätt. Någon gång kring 4-årsåldern kommer man in i en återvändsgränd och känner sig totalt hjälplös. De stratigier man använt tidigare i uppfostran och samvaron med barnet fungerar inte längre. Det blir kaos hemma."
 
"Föräldrarna känner sig totalt misslyckade. De hör sig själva säga och göra saker de aldrig trott om sig. Men all denna kamp är nödvändig! I sin styrka och känslighet behöver barnen i själva verket kampen."
 
"Många av oss föräldrar som tänkt oss en demokratisk och "stillsam" uppfostran där vi lugnt talar barnet till rätta, blir helt förtvivlade när vi inte klarar av att behålla lugnet och själva börjar skrika och gorma och kanske till och med tar hårt i barnet. Vi tycker att vi misslyckats helt och anklagar oss själva: jag, som är barnets förälder och som älskar henne mest av alla, är den som blir så ursinnig på henne och uppför mig så fel."
 
"Kampen är urjobbig, ibland kan man känna att man inte tycker om ungen. Men det är förälderns uppgift att strida med barnet och hjälpa henne ur det här förvirrade tillståndet som 4-årsåldern innebär."
 
"Barnet behöver vår ilska och vårt motstånd. Man inte bara får lov att bli fruktansvärt arg på sin trilskandes 4-åring, man bör och behöver bli arg."
 
Igår startade Evelyn dagen (klockan 07) med att skrika och gapa om att byxorna hon hade på sig var alldeles för långa (även om de inte ens var i närheten av långa) och avslutade dagen med att tjaffsa om hur lite/mycket dörren till hennes rum skulle vara öppen vid läggdags. En timme efter läggdags hade hon fortfarande inte somnat efter flera turer uppe (kissa, snyta sig, sätta håret i toffs, byta pyjamas). Det här sista är också något hon börjat med på sista tiden, en miljon saker som hon "glömt" att göra innan hon ska sova och bara måste gå upp och göra efter läggdags. Gah!
 
Idag har dock varit en bra dag med minimalt med tjaffs. Jag är tacksam för de stunder vi inte bråkar och hon är sitt "riktiga" underbara lilla jag!
 
 
/ Sandr0o

Hallonlover.

Frukost i sängen framför fruarna, ständigt återkommande tema när man är sjuk.

Igår slog febern till och det blev ett riktig bakslag, platt pannkaka i sängen all day. Jag ringde till jobbet när jag vaknade och talade om att jag blir hemma imorgon med, så himla surt men iomed att jag är ledig i helgen så har jag en ordentlig chans att bli frisk.

Time to finish my yoghurt with cereal and rasberries, yummie!


Lägesrapport.

Jag klarade av att vara "uppe" i två timmar. Kanske lite att ta i när man kallar att ligga i sängen och äta frukost och läsa en bok i badet för uppe. I badet kände jag bara att nu dör jag snart så jag gick upp illa kvickt och placerade mig i sängen. Där jag nu befunnit mig sedan tolvtiden och förbannat mig själv för att jag inte kan somna. Heeeeelt omöjligt och kroppen bara skriker efter att få vila en stund, dålig kombination det där. Jag mår mycket sämre idag än igår, ligger här med två duntäcken över mig och håller på att frysa ihjäl, snurrig och sådär suddig i ögonen och luddig i huvudet som jag ofta är när jag är sjuk. Det här går ju inte åt rätt håll alls? Vem har beställt det här å mina vägnar? Inte sjutton är det jag!

R slutar jobba nu och jag har beställt donkenmat, jag blir tydligen sugen på det när jag är sjuk? Inte första gången det händer alltså.. Känner mig inte speciellt hungrig samtidigt som det ska bli skitgott då jag inte ätit det på mycket länge. Så kan det vara men äta bör man annars dör man!

Det här med att inte ha några Alvedon kvar hemma när man är sjuk är inget jag rekommenderar, just so you know.
Dumt!


Halsjäkel.

Jag har sovit fruktansvärt dåligt inatt. Vaknat minst femtioelva gånger av att jag haft outhärdligt ont i halsen. Idag blir det litervis med kanelte och honung för att lindra.

Min plan för dagen är att bara dra mig i sängen skulle jag tro, skönt när natten varit hemsk. Fortsätta läsa i sista femti-boken, slumra till en stund.. Sounds like a plan!
Bäst att passa på att vila innan familjen kommer hem, då blir det minsann lite mer liv i luckan här hemma.


Snemage.

Goder morgon.
Jag somnade på soffan igår, precis som jag gjort de senaste kvällarna. Flyttade in till sängen sent och hade väldigt svårt att somna om, det kändes som att mitt huvud skulle brinna upp av någon anledning. Jag vaknade för en timme sedan och har legat kvar i sängen och kikat på Greys och fruarna och ätit lite frukost.
Idag är förkylningen ett faktum, tjock i halsen, hostig och sliten. Igår var det mest hela kroppen som gjorde ont och strejkade, ni vet när man har ont precis överallt? Vi får se hur det utvecklar sig under dagen, jag har trots allt nyligen vaknat.
Det ligger ju faktiskt en liten bebis i magen så att köra på i vanlig takt som jag annars har en ovana att göra trots sjukdom är kanske inte att föredra just nu.

Har jag förresten berättat att lilla bebis älskar att ligga på höger sida i magen? Det ser minst sagt lite tokigt ut kan man säga. Här är en bild från häromdagen när magen är alldeles sne för att bebis har intagit favoritplatsen.


Sjukdom - hela jag.

Min kropp är förstörd. Det känns som att någon har kört över den med en ångvält. Jag har ont i luftvägarna när jag andas, ont i huvudet, fått hosta och har smärta i varenda liten led i kroppen. Sa jag att jag sitter i lunchrummet på jobbet? Med vinterjackan på för jag håller på att frysa ihjäl..

Det är bara att härda ut den här dagen till 22 och så ska jag hålla mig hemma imorgon tänkte jag. Det här går då rakt inte, jag behöver sova och vila bort det här skiten som dragit över mig!


Välkommen vecka 27.

 
 
           
 
 
 
Något som inte är helt enkelt är att försöka fotografera sig själv och magen med systemkameran hängandes i ena handen och så ska man fota genom en spegel. Så här pass stor har magen blivit iallafall, en riktig liten växtspurt har den gjort.
 
Jag kom hem för en liten stund sedan efter att ha varit och käkat middag och firat Cattis födelsedag i efterskott. Så himla trevligt och vi tjejor ses verkligen alldeles för sällan. Tack för ikväll ❤
Nu är det hög tid att krypa ned under täcket eftersom klockan ringer tidigt imorgon med men sen är helgen över och vi blickar fram emot att nästa helg är en härlig ledig helg.
 
/ Sandr0o
 
 

Fruity fruit.

Jag har det så himla bra!
Ligger i soffan och har precis kikat på Gladiatorerna, som alltid varje fredag. Till detta har jag haft världens bästa fredagsmys i "snack"-väg.
Nämligen en smoothie med jordgubbar/mango/banan och vaniljkesella med hallon, blåbär, jordgubbar & ananas. Kan ni föreställa er hur gott? Min absoluta favorit, älskar verkligen frukt och bär. Det här slår chips & dipp med hästlängder, även om det också kan vara gott ibland.

Lite mys i soffan med min andra hälft innan det snart är dags för sängen. 07 sharp på jobbet imorgon!


Sun is shining.

Gooooood morgon strålande underbara torsdag!

Jag vaknade för bara en liten stund sedan så sovmorgon blev det allt. Strålande solsken och alldeles underbart vackert utanför fönstret kan inte göra en annat än på topphumör.
Jag njuter frukost framför Greys. Jag älskar lediga-dagar-frukostar när man har tid att fixa ordentligt och slipper stressa i sig den. Idag blev det yoghurt med flingor och blåbär, leverpastejsmackor, fruktsoppa och kaffe. Mums och det ska jag nog stå mig en stund på, hungriga gravidmonster som jag ofta är!

Ett bad på det här och så ger vi oss iväg för att hämta lillis och sedan mot storhandling. Äntligen dags att fylla på i alla skåpen, ska sätta mig och planera mat och skriva lista.




Jan. 23, 2013

Alltså.. Jag kan bli tokig när serier slutar så himla spännande att man dör av nyfikenhet. R & jag har kikat på säsongspremiären av Body Of Proof som vanligtvis är ett fall per gång men denna gången slutade det hur spännande som helst mitt i och fortsättning följer inte förns om en vecka. Toooookig!
I vilket fall som helst, vääääldigt bra program det där som rekommenderas varmt.

Jag har precis ätit lite kvällsgottis i form av färska jordgubbar & blåbär med vaniljkesella. Hur gott som helst och inte alls speciellt onyttigt mot vad man hade kunnat trycka i sig ;) jag älskar frukt och bär!

Jag ser så fram emot imorgon, en härlig sovmorgon följt av mysfrukost och en ledig dag med mina hjärtan. Den där sovmorgonen är nog lite extra behövd. Yes ❤


BVC-besök.

Sitter på tåget mot jobbet och njuter av en stor varm choklad, det är ju sablans kallt ute alltså. Inte blir jag varmare av att jag numera inte kan stänga min jacka då det är en liten mage i vägen. Kom nu våren, haha!

Jag & Evelyn har varit på 4års kontroll på BVC. 16,3 kilo väger fröken och 103 cm lång så hon hade växt på bra under det här året och hade fått en liten spurt på sin tillväxtkurva både på längden och vikten.
Räkna, säga färger, lyssna på pip & bygga med klossar, titta på bokstäver med piratlapp och rita huvudfoting fick hon göra. Inga problem för den där lilla damen med andra ord!

Den här dagen kommer bli lååång, jobbar till 18.30 och tidigt som attan fick jag gå upp imorse. Jag har haft hemsk huvudvärk i två dagar men bara på kvällen och imorse vaknade jag med tungt eller urblåst huvud, jag vet inte riktigt vilken beskrivning som passar bäst på känslan. Men ni vet när det känns som att man inte sovit på flera dagar? Puh!

Imorgon är det iallafall jag som sover tills jag vaknar, inget alarm och ingen chans att någon väcker mig hoppas jag. Evelyn ska sova hos farmor & farfar då vi båda jobbar sent idag och karln sticker iväg och tränar tidigt som vanligt.
Typ halleluja!



Pyttekläder.

Jag har fastnat i bebiskläderträsket. Jag kan sitta och slösurfa, fantisera och drömma mig bort. Det finns ju inget så sött som alla dessa små puttenuttiga bebiskläder.
Dessvärre har vi/jag bestämt oss för att vänta med att köpa på oss kläder. Jag har nämligen ingen som helst aning om hur mycket eller vad vi har kvar för bebiskläder efter Evelyn och det känns alldeles för tidigt att börja gå igenom de redan nu. Det vill jag göra när bebis är nära, kanske när jag lämnat jobbet bakom mig för mammaledigheten. Åh så mysigt att gå igenom alla pyttekläder och minnas ❤

Men lite kläder har vi ju köpt, som när Barnens Hus hade jätterea och det var på tok för billigt för att låta bli. Sedan har jag köpt ett par mjukisar & en body med små stjärnor som skriker Sandra, tänkbara åka hem från BB-kläder.
Jag tänker köpa om det verkligen är något speciellt som jag bara inte kan motstå, annars väntar jag som sagt var tills vi har hunnit gå igenom lillis kläder.

Next har fått in massa vårfint på hemsidan och jag har hittat en sak som jag nog faktiskt inte kan motstå. Det är sparkdräkten här nedan, den prickiga med ett par skor på bröstet och texten "little sister". Perfekt ❤


Den där naveln.

Jag kan inte minnas att min navel ploppade när jag väntade Evelyn. Nu kan det givetvis vara så att denna informationen ligger någonstans långt bak i min hjärna och gömmer sig, det var trots allt väldigt längesedan jag var gravid med lillis.

Sedan någon vecka tillbaka har min navel börjat ploppa ut mer och mer, ibland mycket och ibland lite. Jag tycker det är supergulligt med den där ploppande naveln när man är gravid, sött ju!

Vi får väl se om den kommer att ploppa ännu mer eller om den lugnar sig och slutar upp med ploppandet. Än så länge är det inget plopp som syns under tröjan.. Haha mycket ploppande här!

Här ser ni hur den ser ut just nu, ganska ploppad jämfört med min vanligtvis djupa navel..


Födelsedagen.

Evelyns födelsedag startade med en muffins med fyra ljus i och paketöppning i sängen. En lycklig liten tjej som väntat och längtat efter sin födelsedag!
Evelyn hade önskat pannkakstårta till kalaset så den här morsan stod och stekte pannkakor i närmare två timmar för att knåpa ihop tre tårtor med antingen drottningsylt och hallon eller nutella & banan. Mums!
 
Blir väldigt sällan som jag använder min kamera numera och varje gång när jag väl gör det påminns jag om att jag borde göra det oftare. Skärpning!
 
 
/ Sandr0o
 
 

True love.

Så himla mycket kärlek ❤


Excited.

Jag sitter på tåget on my way to the big city. Jag ska göra något som jag velat göra bra länge nu. Spännande!

När jag är klar hämtar min familj upp mig på någon station så vi kan sticka och handla inför kvällens 4års kalas ❤


4 år next.

Om en sisådär 45 minuter var det 4 år sedan vi fick träffa älskade lilla prinsessan för allra första gången. Helt ofattbart hur tiden kan ha gått så fort, 4 år lixom?! Vart tog den tiden vägen?

De mest fantastiska 4 åren i våra liv. Du lilla hjärtat ger så mycket och vi är ofantligt stolta över att vara just dina föräldrar ❤


Bokserier is the shit!

Jag har bokabstinens.
På sista tiden har jag läst ganska mycket om man jämför med hur många sidor jag lyckats bläddra mig igenom sedan Evelyn kom till världen. Innan läste jag mycket mer och jag fullkomligt älskar att ligga och läsa bra böcker.

Näst på tur är sista delen av Fifty Shades-serien, jag kan inte förstå att jag inte sprungit och köpt den ännu. Den hade varit perfekt just precis nu, suck! Får se till att skaffa hem den illa kvickt nu..

När den är utläst tänkte jag ge mig på Beautiful Creatures-serien av Kami Garcia. Hoppas den är läsvärd!



Girl Fight.

Ikväll såg jag & R en film väl värd att se. R dömde ut den i första sekunden (som vanligt), det räckte med att bara nämna filmens namn i princip. Typiskt honom verkligen!
Sedan var det han som satt och väntade på paus för att inte missa något av filmen när han behövde göra något OCH kastade iväg något och gjorde vilda charader när filmen slutade.
En helt hemsk film som verkligen berörde och minst sagt upprörde, det var en sann historia också.
Känslorna sprutade åt alla håll och kanter, fyfan så arg och förbannad man kan bli av en film.

Iallafall.. Ett litet tips sådär - Girl Fight som gick på nian ikväll!


Jan. 17, 2013

Den lediga dagen lider mot sitt slut. Vi har gått och skrotat här hemma precis enligt planen, jag tog tillomed en nap mitt på dagen. Så himla skönt att bara kunna låta kroppen vila när den behöver det!

På eftermiddagen åkte jag som planerat ner till centrum en sväng och skulle spana på kläder. Till min stora lycka hittade jag en del kläder och kom hem med ett par jeans, fyra tröjor och trosor. Allt var magvänligt såklart. Äntligen ett par till byxor, ett par har inte varit hållbart.. ALLS! Åh jag är så nöjd även om det inte var något speciellt sådär som jag köpte utan bara basicgrejer. Nu slipper jag kanske känna mig som en korv lika mycket, haha!

Nu njuter vi kvällen innan veckans sista arbetsdag imorgon. Jag ser så fram emot en ledig helg!


Sovmorgon.

Jag. Kommer. Inte. Upp. Ur. Sängen.

Det behöver jag visserligen inte heller förutom det faktum att magen börjar knorra lite efter frukost. Jag älskar lediga dagar och lugna morgnar. Evelyn vaknade 07 (knäppa unge) och pappan i familjen åkte och tränade och sedan mot jobbet i samma veva. Jag har precis slagit upp ögonen jag, lyxigt som attan!

Båda barnen är vakna och lever rövare, den ena i magen och den andra utanför ❤ Evelyn sitter på en stol och låtsas att hon kör bil och att vårt sovrum är garaget, jätteroligt det där.

Lite frukost, ett långt skönt bubbelbad, lite plock här hemma och sedan iväg för blodprov och lite (förhoppningsvis) shopping på centrum när R kommer hem vid 15. Jag har på tok för lite kläder som är magvänliga, måste införskaffa lite nya och bekväma saker att ha på mig. Wish me luck!


Barnmorskebesök.

Var uppe med tuppen imorse då jag hade besök hos barnmorskan inplanerat vid åtta. Allting såg fint ut, tillomed järnvärdet även om jag måste fortsätta äta de där förbaskade tabletterna. Jag äter ju dem bara varannan dag så hon hade kunnat höja dosen så det tackar vi för!
Bebis hjärtljud låg mellan 144-148. Sf-måttet mätte 23 cm och även det är tydligen normalt, haha.
Jag frågade också lite om smärtan jag har haft till och från, inte ischiasproblemen nu utan annan smärta som bråkar med mig. Hon rådde mig att vila när smärtan kommer, är jag på jobbet är det bara att gå hem tyckte hon. Det märks klar skillnad när man tar det lite lugnare när smärtan dyker upp, jag har tillexempel satt mig i kassan istället vid vissa tillfällen och då går det åtminstone bättre. Men det är inte alla gånger så lätt att få det att gå ihop!
Om jag upplever att detta fortsätter och blir för mycket skulle jag höra av mig, vi vill inte riskera att bebisen bestämmer sig för att titta ut för tidigt sa hon.

Har fått nästa tid om 4 veckor och sedan ska jag till specmödravården på KS för en injektion i början på mars då jag är negativ och lilla bebis är positiv.

Nu är det lite drygt 9 timmar kvar här på jobbet innan jag får stämpla ut och vara ledig hela långa dagen imorgon. Jag längtar så efter att gå och skrota i pyjamas extra länge och bara mysa. Dock måste jag iväg och ta blodprov då jag glömde den där förbaskade lappen hemma idag.


Give a heart to someone you love!

Äntligen är dagen slut!
Mellan 12-22 har jag krigat på jobbet, jag hatar verkligen det passet. Ångesten är enorm innan men tack och lov går tiden alltid väldig fort dessa måndagar!

Dags att tvätta av sig ansiktet och krypa till kojs. Jag försöker övertala min man att göra detsamma men det är lite halvsvårt att slita honom från Jersey Shore, haha!

Två dagars arbete kvar innan jag ÄNTlIGEN är ledig på torsdag. Lite sovmorgon har jag beställt.. Faktiskt!
Helgen kommer närmare och närmare, till min stora glädje. Ledig helg och min lilla skitunge fyller 4 år på lördag. HERREGUD, 4 år? Det går såååå fort!
Så det blir såklart kalas för hela slanten på lördag. Åh så kul!


Ett namn.

Det här med namn visar sig bli en komplicerad fråga denna gången.
När vi väntade Evelyn fanns det aldrig någon tvekan på vad lilla bebisen i magen skulle heta. Jag hade bestämt mig för namnet Evelyn långt innan jag ens blev gravid och det var väl då en väldig tur att även Roberto tyckte om namnet. Så innan vi visste vilket kön bebisen i magen hade så fanns bara ett tjejnamn på vår "lista" och några killnamn (med Angelo i topp).

Denna gången har jag flera fina killnamn på lager men inte alls många tjejnamn. Dålig planering!
Det finns såklart en del fina flicknamn men hittills har jag inte alls fastnat för något speciellt namn, som känns riktigt rätt sådär som Evelyn alltid har gjort.

Sen har R och jag lite olika förslag som inte går ihop, ett namn som han verkligen gillar (Elaine), gillar jag inte alls. Typiskt, haha!

Det skulle även vara roligt om det var ett namn som är lite "halvvanligt" i Chile, eller ja vanligt och vanligt. Evelyn förekommer iaf även i Chile och det är ju lite roligt med tanke på barnens påbrå. Men jag har nästan (finns några få vi gillar) gett upp hoppet om det efter att ha googlat miljoner gånger och kommit fram till att det finns alldeles för många tråkiga och konstiga namn på dessa listor, såsom Antonia, Fernanda, Javiera och så vidare. Det är ju bara feminina böjningar av ett egentligen maskulint namn. Ingen hit här hos oss!

Jag ska inte avslöja dem namn som vi faktiskt gillar riktigt ännu. Vi måste verkligen suga på karamellerna ett tag till! Hur ska vi kunna bestämma oss?

Så come on.. Hit me med era allra finaste tjejnamn.. Give us some inspiration!



Det händer grejer.

Ja alltså.. Magen växer!
Och det med besked..
Jag hittade en bild som nog kan vara den allra första magbilden, alltså väldigt tidigt tagen. Ja ni ser ju själva vad magen har växt till sig och allra mest nu de senaste dagarna bara. Måste vara en ordentlig tillväxtperiod nu tror jag nog.

Som bara från ena dagen till den andra så blev jag väldig gravid. Från att inte känna sig så värst osmidig och klumpig till att plötsligt känna sig som en valross. Haha så chockerande men samtidigt väntat såklart. Det är bara så roligt när det slår ner som en blixt sådär och när man väl passerat gränsen så finns det ingen återvändo. Haha.. Nu är vi en osmidig tjockis helt enkelt :)

Idag bjöd bebis på en riktig karatespark när jag satt i kassan. Spärrade upp ögonen och flämtade till, var inte alls beredd på en sån hård en av en sån liten. Haha surprise surprise!


Goda vanor.

Kan det vara så att jag den hopplöse morgontrötta tidsoptimisten har tagit mitt förnuft till fånga?

Jag sitter nämligen i soffan och äter en ordentlig frukost i lugn och ro... för andra dagen i rad! Vad händer här? Jag brukar alltid snooza i hundra år och får sedan stressa ihjäl mig, inte alls hållbart egentligen så det vore himla vettigt om jag kunde få in det här som rutin. Klockan ringde 05.10 och då gick jag upp, utan snooze. Bra Sandra!

En aning trött idag då jag hade svårt att komma till ro igårkväll, jag som lade mig relativt tidigt och allt. Bebis sparkade som attan och det kändes som att magen skulle spricka när som helst, tror den var överdrivet uppsvälld igår. Lagom till att jag höll på att få fnatt somnade jag till sist iallafall, tur det!

Jag hoppas dagen på jobbet går snabbt och smärtfritt så jag kan sticka och hämta hem mitt hjärta från sin mormor och morfar. Slänga oss i soffan, mysa och kanske kolla på en film.. Sounds good to me!


Tung & klumpig!

Det är mitt namn det, tung och klumpig.
På bara några dagar märks det enorm skillnad på magen, det känns som att den har vuxit explosionsartat. Jag känner mig oerhört osmidig mest hela tiden och att böja sig ner har redan blivit en riktig kraftansträngning och får mig nästan att vilja spy varje gång magen trycks ihop. Sen alla dessa paket jag bär dagligen, somliga väldigt tunga uppemot 20 kg. Det är himla omständigt, bökigt och obehagligt med en stor mage i vägen. Hur ska det här sluta? Haha! På måndag kommer iallafall äntligen en av ägarna på jobbet hem så jag ska be han fylla i havandeskapspenning-pappret illa kvickt. Vore ju väldigt skönt att ha det klart, denna gången vägrar jag bli nekad. Vägrar.. Hör ni det!

Vi njuter kvällen framför Gladiatorerna men den här människan är helt finito så jag tror det blir läggdags redan snart då jag ska infinna mig på jobbet vid 07 imorgon också!


Njuta!

Jag är för ovanlighetens skull uppe i tid innan jobbet. Jag kan således sitta i soffan och njuta min frukost i soffan framför tvn i lugn och ro innan det är dags att sätta fart. Åh så skönt, varför lyckas jag inte ta mig upp i tid lite oftare? Haha.

Jag önskar så att det var dags för ledig helg men icke. Istället står en jobbhelg och 6 dagar i ett kör på schemat. Wohoo så uppladdad jag är! Jaja det brukar gå fort när man väl är inne i det, bara att köra på.

Enjoy your day!


Jan. 10, 2013

Goooood morning. Jag ligger kvar i sängen och drar mig, så skönt!
Surfar runt efter lite inspo till barnrum. Vi har nämligen bestämt oss för att göra om i Evelyns rum innan bebisen bestämmer sig för att titta ut.
Det ska målas om (vitt vitt vitt på alla väggarna) och så ska förvaringen optimeras, mycket som skulle behöva komma upp på väggarna för att spara på golvytan. Helt enkelt göra lite space för en till liten människa som ska få plats där inne inom sinom tid allt eftersom bebis växer och blir större ute i världen. Känns mycket skönare att ta tag i det innan än att vänta och stöka med det och båda barnen.

Vitt vitt vitt ska det bli som sagt, så det känns luftigare. Sedan med inslag av lite ljusa pastelliga färger i inredningen kanske. Ja vi får se helt enkelt, det finns ju så mycket fint!

Här kommer lite inspirationsbilder.


https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/30283/images/2013/pic_50ee7cd7e087c32be3fdaf25.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/30283/images/2013/pic_50ee7eeee087c32bfd7dcbfa.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/30283/images/2013/pic_50ee7eef9606ee4c5d0d141f.jpg" class="image">


Brio Sing!

Vi hämtade ut tre megapaket på posten efter jobbet, fick ett till sms strax innan vi kom dit om att det var tre kollin så där hade vi tur och fick med oss allt hem på en och samma gång.
Efter middagen plockade vi upp och monterade allting, provade med babyskyddet osv. My god så smidigt med babyskyddet alltså, sådan lyx hade vi ju inte sist. Denna gången är verkligen PRAKTISKT ledordet för precis allt. Man vet ju precis vad man saknade och vad man inte hade behövt sedan förra gången alls!
Denna vagnen känns mycket stabilare än vår förra vagn. Den är väldigt snygg också I must say, helt svart chassi var en riktig hit!

Herregud vad avlägset det känns att det faktiskt ska ligga en liten bebis där sedan. Men än dröjer det länge innan det är dags. Längtan ❤

 

/ Sandr0o


Vagndelivery.

Usch vad arg jag blir. Jag klev upp utan huvudvärk men nu har den långsamt smugit sig på. Så här sitter jag med en jädra huvudvärk! Har precis tryckt i mig välbehövlig lunch och snart är det dags att fortsätta jobba igen. Jag har ingen lust alls att göra någonting idag, vill bara krypa ned under täcket och sussa.

I söndags vid typ 23 klickade jag hem vagn och hela baletten då jag inte kunde hålla mig ifrån när priset var så bra. Haha sånna är vi!
Förstå att jag beställde den sent söndag kväll och jag fick sms om att båda paketen nu finns att hämta ut innan 11 imorse. Ganska jättebra leveranstid alltså!
Så efter jobbet åker vi och hämtar hem den, klämma och känna på den lite. Cant wait!


Vecka 24.

Dags att krypa till kojs. Är det inte världens bästa känsla? När man får gosa ned sig under täcket för en förhoppningsvis god natts sömn. Åh bästa!

Jag har haft huvudvärk sen jag slog upp mina blåa imorse, startade dagen med en huvudvärkstablett faktiskt. Envis jädra värk alltså som vägrat att ge med sig. Jag hoppas jag får kliva ur sängen utan värk imorgon. Sounds like a plan!

Bebis börjar som vanligt stöka & böka nu när det är läggdags ❤


PinkLady.

Jag hade tröttnat riktigt rejält på bloggdesignen, kändes på tok för somrig med alla blommor.
Nu har jag suttit och pillat en stund och mycket mer än så här orkar jag inte för dagen. Liiiiite för rosa för min smak, måste spana efter en annan bakgrund bara men annars tror jag att jag är ganska nöjd.. Faktiskt.. För stunden..
Haha man tröttnar ganska snabbt ändå men inte har man tid att fixa om så fort man känner för det. Det tar sin lilla tid att fixa & trixa måste jag säga. Önskar att jag vore riktigt grym på att göra olika designer..
 
Nu ska jag lägga mig i soffan med min man och njuta av resten av kvällen med lite vindruvor och förhoppningsvis något bra på tv.
 
/ Sandr0o

Barnvagnsjakt.

Idag är första dagen som pappan i familjen har kunnat gå på 4 dagar. Se andra dagarna har han gått omkring med en stol som en rullator ungefär, väldigt roligt. Det betyder att vi i sort sett inte gjort ett jota under hela helgen, kikat på film, ätit god mat och myst helt enkelt. Ganska skönt det med faktiskt och både kropp & knopp känns faktiskt ganska utvilade. Ge det någon dag så är jag lika slut igen 😉 haha!

Men i vilket fall så passade vi på att ge oss ut en sväng idag när karln kunde stå på benen. Det blev barnvagnsspan på både BigBaby och Barnens Hus. Jag vågar nog säga att vi bestämt oss för den vagn som vi vill ha. Vid mera letande på nätet här hemma hittade jag ett grymt paketpris på 2013 års modell av både vagn (sitt&ligg) och babyskydd inklusive bas. Vi kastade bort Evelyns babyskydd som vi fick av Rs kusin då det blivit gammalt, fult och slitet. Huja! Så vi behöver hela fadderullan helt enkelt.
Jag tror bestämt det får bli ett köp väldigt snart. Skulle kännas skönt att ha vagnen & babyskyddet avklarade även fast det är väldigt lång tid kvar. Sedan är det inte direkt något som vi behöver köpa sådär skulle jag tro, inga direkta måsten och inget speciellt dyrt. Då blir det mest små skitgrejer och inga stora saker!


Nothing but love.

Jag & min kärlek. En nyårspuss vid tolvslaget.


4 månader till BF!

God morgon!
Den inplanterade sovmorgonen gick åt pipsvängen. Jag verkar inte kunna sova längre än till 8-tiden. Då håller blåsan på att sprängas trots att jag redan varit uppe på kisspaus mitt i natten. När jag väl då har vaknat till lite och känner hur bebis i magen säger god morgon med buffar & sparkar åt alla håll och kanter så kan jag inte somna om.

Pappan i familjen har precis åkt iväg mot jobbet men jag skulle tippa på att han kommer hem snart igen. Han gjorde nämligen illa sig imorse när han tränade, han har haft problem med svanskotan tidigare men nu var det hundra år sedan sist. Men idag kom det som sagt tillbaka vilket innebär att han nu knappt kan ta sig fram för egen maskin. Han har haltat omkring och tagit stöd av väggarna här hemma, nyss fick jag assistera med skohornet när han skulle försöka få på sig skorna. Haha vi har skrattat här hemma för det ser så roligt ut, får han igen för när han skrattar åt mig när jag har ont 😄
Han fick åka iväg till jobbet trots allt och försöka, går det inte så går det inte men man sjukskriver sig inte 1 timme innan man börjar jobba. Det gör man bara inte!

Jag & Evelyn tar en soft morgon. Evelyn ritar och kikar Disney medan jag surfar runt och lyssnar på musik. Jag har fått två nya favoritlåtar som jag bara inte kan få nog av, Bruno Mars - Locked Out Of Heaven & Lupe Fiasco - Battle Scars. Dem går på repeat nästan 😍

Lillasyster i magen är en livlig liten krabat. Hon lever rövare där inne mest hela tiden och de senaste dagarna har de små sparkarna verkligen blivit starka. Ni vet sådär så man känner OJOJ, haha. Både pappan & storasyster har ju känt sparkarna tidigare och de syns även tydligt utanpå magen. Mys ❤


Tuna.

Åh så trött jag blir på mig själv och min lilla ärthjärna. Jag lade matlådan på golvet innanför dörren när jag skulle sätta på mig skorna imorse. Tror ni inte jag glömmer den där jäkla lådan hemma trots det? Dessutom var det värsta goda matlådan, lax med tapenad och potatis&palsternacksmos. Surt!

Istället fick det bli min favorit köpelunch. Tonfisk med smak av grillad paprika och massa sallad och keso till det. Så förbannat gott!

Nu längtar jag hem.. Vill sooooooova.. Haha!


Pyjamaslängtan!

Idag känner jag mig skakig, svimfärdig & svag. Antagligen är det väl mitt låga blodtryck som spökar. Jag missade mitt tidiga tåg mot jobbet så jag smet in och köpte mig en latte, hoppas jag ska känna mig lite piggare snart. Är väl inte helt taggad på att befinna mig på jobbet till 18.30 ikväll men imorgon är jag ledig. Jag längtar så efter att bara glida omkring i pyjamas hemma och ta det riktigt lugnt och mysa. Vi får väl se vad lilla fröken säger om det men min kropp skulle bli väldigt tacksam för det. Jag får locka med filmer 😊

Igår somnade jag i säkert en och en halv timme när jag kom hem från jobbet. Lagade middag och låg i soffan en snabbis innan jag somnade igen runt 21. Ganska trött människa!


En nyårsmage i vecka 23.

Jag haffade en klänning dagen före nyårsafton. Gick omkring och spanade en stund och drömde mig bort i alla fina klänning. I stort sett alla klänningar gick bort direkt då det nu finns en liten mage som måste få sin plats. Till slut hittade jag en klänning som fick duga, magen fick plats och den hade paljetter. Thats about it, inte alls nöjd tjej men what to do? Haha det gick ju det också även om jag var långt ifrån happy.
 
Bebis växer så det knakar inne i magen och nu ser magen minsann ut som en liten kanonkula.
 
 
¨
Bilderna är tagna när vi kom hem efter nyårsfirandet, en trött & sliten Sandra på bilderna med andra ord!
 
2013 är här och det betyder att vi nu flippat över till det år som vår lilla bebis tittar ut till oss. Helt plötsligt känns det mycket närmare, haha. Bara 4 månader kvar nu!
 
/ Sandr0o
 
 
 
 

New Years Eve!

Vi hade ett himla fint slut på 2012 som sagt. Dock hade vi ett litet missöde strax före tolvslaget, haha. Evelyn busade som tusan med Marcus, snurrade och levdre rövare. Den lilla fröken hade ätit enormt mycket mat, tydligen middag redan hemma vid halv sex, tre vitlöksbröd, en ordentligt portion med mat och så efterrätt på det. Så det var kanske inte helt optimalt att vända upp och ned på sig själv egentligen, haha kids! Det hela slutade med en spya helt enkelt. Hon fick duscha av sig och låna mjukisar av Vanessa men precis lagom till tolvslaget var vi redo för fyrverkeriena iallafall.
 
. Jag tänkte bjuda på lite bilder från kvällen.
 
 
 
 
 
 
 
Maten under kvällen var 10 poängare rakt igenom. Förrätten som jag stod för blev himmelskt god (tack & lov). Varmrätten som var oxfilépasta var även den gudomlig och efterrätten följde samma spår, mjölkchokladpannacotta med daimkross, vispad grädde & hallon. Alltså hallå vad gott det var!
 
Det märks att barnen har blivit stora nu. De lekte så fint hela kvällen lång! Evelyn viskade i mitt öra när vi skulle åka därifrån om hon fick komma och leka med Vanessa redan imorgon också. Haha! Idag har hon pratat om att dem kan sova över hos varandra och sen äta frukost tillsammans. Sött!
 
/ Sandr0o
 

2013.

Så var det ett nytt år med nya möjligheter.

Jag startade dagen på bästa sätt (om än alldeles för tidigt) med en himla smaskig smörgås av resterna från igår. Fetaoströra, tomater, basilika, rödlök, olja, vinäger & salami toppade den smörgåsen. Låter inte helt fy skam va? Det var himmelskt, haha!

Nyårsafton var väldigt trevlig med sjukt god mat, glatt sällskap och framförallt lyckliga & lekfulla barn.

Jobbar 8-14 idag och jag funderar starkt på att åka hem och ta mig en liten välförtjänt nap när jag slutar. Min kropp skriker efter sömn.. Kom i säng vid halv två igår så det var helt okej trots allt men en liten kortis skulle inte skada.

Lär bli väldigt livat på jobbet idag.. Inte! Haha statistiken från förra året säger 10 kunder första timmen & samma lika timmen efter. Väldigt värt att ha öppet ordinarieöppettider både igår och idag. Hoppas tiden knallar på i hyffsat tempo ändå!

Today is the first blank page of a 365 page book. Write a good one!