Familjen är samlad.

Idag har jag varit hem en sväng för att hämta tjejerna. Nu är vi samlade igen för sista semesterveckan. Fem veckor har gått väldans snabbt, precis som alltid. 

Ikväll blev det ett väldigt sent kvällsdopp för några i familjen, alldeles för kallt i luften för min smak, haha! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Himla mysigt att smyga ner till havet för ett dopp men som sagt lite varmare hade passat mig bättre. 

(null)

Idag blev taket klart, det ska upp vindskivor på sidorna bara annars är det minsann färdigt och det blev superbra! Skönt att kunna sitta ute trots regn osv.



Dagens projekt.

Sista delen på altanen är påbörjad. Det ska bli ett tak över en liten del så att man har möjlighet att sitta ute trots regn, förvaring av utemöbler under vintern osv. 
Nu när man ser på ett ungefär hur det kommer bli så blir det toppen det där! 

(null)

Snart dags att ta kväll, vi väntar på att grillen ska få din glöd och sedan är det dags för middag och mys istället för arbete. 



Hallon.

(null)

(null)

1 kg hallon senare. Inte alls dumt med massvis med vildhallon hos Eddies föräldrar. 
Killarna fick hallon med glass som var min favorit när jag var liten. Smarrigt värre! 


Plantering.

Igår planterade jag ytterligare en pallkrage i vad jag tänker ska bli min framtida köksträdgård. Jag hade jordgubbar sedan innan men så igår utökade jag med hallonbuskar. 

(null)

Jag tänker mig att det ska tillkomma massor med fler pallkragar så vi kan odla flera olika saker nästa år. Sedan ska det även snyggas till med singel och kant runt så att det blir lite fint också. Är ju verkligen roligt att odla egna saker! 

Idag har vi förutom att gå på promenad till Spillan och äta glass placerat ut den stora planteringslådan som Eddie byggt till mig. 

Han byggde först en stor planteringslåda på hjul till mina tomater och sedan blev det två mindre till blommor. Nu hade jag beställt en väldigt stor som ska stå på framsidan. Den är över 3 meter lång så ganska stor. Tänker mig rosor som får klättra på spaljén och så lägre växter emellan och kanske framför, vi får se. Behöver läsa på vad som kan funka. 

(null)

(null)

Där är planteringslådorna på hjul som Eddie byggde för några veckor sedan. Tomaterna växer så det knakar. 



Modig liten kille.

Sommaren bjuder inte riktigt på någon ordentlig värme just nu men de senaste dagarna har varit väldigt sköna ändå. 

Igår vet vi och badade och då hoppade minstingen i familjen från trampolinen, den kanske är någonstans mellan 2-3 meter hög, jag vet inte riktigt. Väldigt modigt tycker jag av 2 1/2 åringen, galning den där! 

(null)
 
På kvällskvisten plockade vi upp de egna potatisarna som barnen satt med farmor och farfar. 

(null)

(null)



Semester igen.

Jag har varit hemma och jobbat torsdag till söndag medan resten av familjen har varit kvar ute på landet. Det är väl bra typiskt att det varit helt fantastiskt väder när jag varit inlåst på Ica en sisådär 10 timmar per dag, haha. Verkligen typiskt min tur alltså! Lite surt faktiskt. 

Nåja, kom tillbaka till landet i söndagskväll och då var det ju fortsatt fint väder och även igår. Idag är det kallare men så länge det inte regnar får man väl vara glad. 

(null)

(null)


Idag har vi jobbat riktigt ordentligt på tomten. Spontana klubben (Eddie & jag, mest Eddie) ringde bonden här i krokarna och beställde ungefär 15 kubik jord imorse och en timme senare kom han med fem fulla lass med jord som vi krattat och fixat med idag. Puh, träningsvärken imorgon men det blir himla bra! 



Hem & tillbaka.

Jag har varit hemma en sväng, körde ett 10 timmars pass på jobbet igår och hämtade tjejerna idag och så brummade vi tillbaka till landet igen. Det har varit en fantastisk kväll här så vi passade på att ta ut båten och lägga nät. Får vi se om vi får några firrar imorgonbitti!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Den sista bilden är på min absoluta favoritvy här.  En perfekt kväll med solsken och alldeles vindstilla! 



Rensning.

Häromdagen spenderade vi en hel massa arbetstimmar på tomten och röjde ner en hel del högt gräs och överblommade blommor som vi har på tomten för att få det lite mer öppet. 

(null)

Innan med massor av högt gräs i "slänten". Visserligen ganska charmigt med det där höga "gräset" som ser ut som fjädrar vad de nu heter men nu när blommorna vissnat var det helt enkelt dags att rensa. 

(null)

Väldigt mycket mer öppet. Synd på att vi har en massa större stenar där som gör det lite svårare att ordna till en fin gräsmatta. 10-års planen ni vet. Mycket som finns med på den, haha! 

Klippt till både syrenbusken och spirean så får vi se hur de tar sig till nästa säsong och hur vi vill ha det sen, inte lätt att tänka innan man bott in sig ordentligt på tomten. 



En solig dag, äntligen!

För varje dag man får lov till att äta frukost utomhus och kan värma sig i solens strålar får man vara tacksam. Vi längtar tillbaka till den härliga värmen som var på besök här för någon vecka sedan som innebar bad varje dag men just nu är vi glada om man kan vara ute och det slipper regna i tid och otid. 

Vi har det härligt ändå trots att vi inte direkt springer ner till havet och badar. 
Killarna njuter av naturen och plockar smultron & blåbär hela tiden och tittar på ekorrar, larver, skalbaggar och annat roligt man kan titta och fundera över. 

(null)

(null)

Äta blåbär på tomten är inte dumt. 

(null)

Att pumpa ut vatten och dricka är väldans charmigt här på landet tycker jag. 

(null)

Dags att ordna med middag, idag blir det laxpasta med lime. 


Putte i blåbärsskogen!

(null)

(null)

(null)

Idag har jag och alla barnen plockat blåbär för att kunna göra blåbärspaj. Millie var väldans skeptisk till att ens gå ut och plocka men när vi väl satt där i blåbärsriset så sa hon att det var väldigt roligt och ville inte riktigt gå hem när vi skulle gå tillbaka. Bra betyg! 
Vincent simmade runt i blåbärsriset och plockade inte ner många blåbär i hinken, de hamnade en himla massa i den där lilla magen. 

Det har ju regnat i stort sett hela dagen så altanbygget har stått stilla idag men istället har Eddie montera alla handtag i köket. Inte helt dumt det heller faktiskt, skönt att äntligen ha dem på platsen!

Verkar ju tyvärr som att vi har fler regniga dagar framöver så det kanske blir måna pajer gjorda för att fördriva tiden, haha! 



Landet.

Allt som oftast brukar vi spendera så mycket tid vi bara kan ute på Håtö på somrarna. Då har vi bott hos Eddies föräldrar men denna sommaren ser det lite annorlunda ut då vi har gått och blivit med eget landställe sedan några månader tillbaka. Sedan dess har vi ägnat i princip minst varje helg åt att fixa i ordning så att vi alla ska trivas här ute. 

Vi har renoverat alla rum i huset, alltså två sovrum, ett vardagsrum och ett kök.  Badrummet är vår skönhetsfläck och fortfarande kvar i gammalt skick för det är inget vi ger oss på själva och dessutom inte har någon som helst lust att lägga pengar på, just nu. 

Före bild på köket: 

(null)

Och här har vi köket idag:
(null)

Det är en del pill kvar såsom taklister, golvlister, passbitar & handtag. Jag har också en vision om mer arbetsyta i hörnan och dessutom en platsbyggd mysig sittbänk under fönstret då vi valt att inte ha något matbord i köket för att skapa mer yta... men det får bli i framtiden, haha! 

Här är från mathörnan i vardagsrummet: 
(null)

(null)

Både bord och stolar har vi behållt från huset och jag har målat om dem.  Har försökt återbruka en del möbler som har mer att ge och som fortfarande passar in fint men i en annan färg. Blev toppen! Golvet har jag och Eddie slipat själva och det är nog bland de saker som jag är mest nöjd med. Det är så fint!!! Och härligt mjukt och skönt att gå på.. Här har vi också taklister kvar och anledningen till att det är lite småsaker kvar i vissa rum är att vi bestämde oss för att lägga all tid på att bygga en stor och härlig altan på säkert 80 kvm som vi kan njuta av under hela sommaren. Innan fanns en fjuttig liten altan som var väldigt gammal och som dessutom tagit stryk av stormen Alfrida. Så vi bestämde oss helt enkelt för att göra en ny och bygga ut den rejält.  

En liiiiten liiiiten altan:

(null)

Vi har byggt ut altanen på alla möjliga längder och så går den runt huset en bra bit. 

(null)

Nu är de på sluttampen med altanen och håller på med kjolen och sedan ska en bred trapp till på högersidan ut mot tomten men sen är det klart. Tur jag har en händig svärfar och en halvhändig man!