Så välkommen fredag.

Fredag it is. R är ledig i helgen och sedan jobbar han sista veckan innan 6 veckors underbar semester. Fy farao så lyxigt!


Stora bebis fick spontant följa med sin mormor till jobbet, finns väl inge bättre än att hänga på fritids med de stora barnen för den där lilla 4åringen. Slänga på henne kläder, borsta tänder, kamma hår, göra en macka to go och så iväg med henne.
Lilla bebisen ligger och sussar inne i soffan. Hon sover oftast en liten kortis såhär på morgonen, vanligtvis när vi går till förskolan då när hon hänger i selen eller ligger i vagnen.
Men nu blir det ingen förskola på ett bra tag, närmare bestämt 7 veckor. Skönt sommarlov för busungen!

Jag sitter och har precis ätit frukost och tankar lite solstrålar medan pluttis sover. När hon vaknar blir det en sväng ner på centrum.
Ikväll ska jag rymma hemifrån och gå till Stinsvillan med några från jobbet. Love that place sen dem har gjort om, sjukt god mat och mysigt. Verkar ha blivit ännu mysigare då dem fixat på uteserveringen med en bar osv. Det blir trevligt!


Finns det hjärterum..

 
Ibland kan det bli lite trångt i gymmet.
 
 
Millie somnade vid ungefär samma tid ikväll. Inne i sin säng. Alldeles själv.
Men mig hör ni inte ropa hej på länge, just sayin.
 
/ Sandr0o
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens Davos.

Ganska smarrig frukost idag.
Davosgröt med choklad/banan, vanilj och hallon/blåbär. Lite hallonsås and peanutbutter on top. Freaking delish 👍

Kanske att jag älskar frukost. I do ❤


win win win.

Jag & Evelyn har kikat på halv åtta hos mig. Hon har smaskat vattenmelon och var såklart supernöjd för det. För er som inte vet så älskar hon vattenmelon, alltså ÄLSKAR och kan äta i princip hur mycket som helst. Klart hon var glad!
 
Jag har kämpat sedan strax före 18 med att hålla en supertrött bebis vaken. Hade hon somnat vid den tiden så tar hon inte natt och då får vi aldrig gå och sova här hemma. Så jag kämpade på och kände mig som världens elakaste människa. Vid sju fick hon mat och blev lite piggelin (typiskt). Jag hade dock allra helst inga planer på att låta henne vara vaken då jag kämpat som en dåre för att hålla henne vaken tidigare just för att hon skulle sova sen istället.
Jag gick in i sovrummet, lade henne i sin säng, in med nappen och såg till att snuttisen låg all over her face (just the way she likes it) och satte mig sedan på sängen. Utan förväntningar såklart.. Det där funkar ju aldrig!
Hon bökar runt lite men efter ett par minuter tystnar hon och släpper nappen vilket brukar vara ett gott tecken. Jag smyger ut men vågar inte hoppas på något.
Efter fem minuter hör jag gnäll från sovrummet. TYPISKT, man hoppas ju lite ändå.
Då hade hon spytt lite så jag torkar rent, stoppar in nappen, täcker ansiktet med snuttisen och sätter mig på sängen bredvid. Inget bök, inget knorr. Hon somnar om direkt, nappen flyger ut och jag kryper ned i soffan med min stora tjej och tittar på slutet av halv åtta hos mig. EHH VAAAA? WIN!
 
Vilken liten pluttis ♥
 
Nu håller jag bara alla mina tummar att hon verkligen har somnat för natten också. Man vet aldrig och hon brukar sällan somna innan 21. Bäst jag förbereder mig på en tidig morgon redan nu. Tack & lov har jag Celsius hemma om så vore fallet, haha!
 
So much time helt plötsligt.. Myser under filten framför Grillmästarna i väntan på min kärlek!
 
/ Sandr0o
 
 
 
 
 

Gymtime.

Den där lilla bebisen sov i 1 timme och 20 minuter förut. Det är inte illa för att vara en liten Millie!
Nu ligger hon i babygymmet och sprattlar av sig lite. Lilla sötnos där!

Snart kommer pappan i familjen hem och då står det tvätt på schemat. Jag tänkte försöka hinna med lite plock, dammsugning, matlagning och andra vardagliga saker som måste göras också. Sedan sticker han iväg på bio så det hade varit skönt att få det ur världen innan så jag kan njuta i soffan med mina tjejer ikväll.

 


A Tiger.

 
Ett stycke tigerbebis.
 
Mössan var bara tvungen att åka på eftersom den gör hela pyjamasen. Sött!
Dessvärre ingen jätteeglad bebis så det blev inte mycket till bilder. Bättre lycka nästa gång!
 
/ Sandr0o
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naptime.

 
En liten bebis ligger här bredvid mig i soffan och sussar. En bebis som faktiskt inte är så himla liten längre. Vi har passerat det där stadiet när hon känns så otroligt ömtålig och nu gör det inte så mycket om storesyrran mer eller mindre jonglerar med henne. Nej skåmt å sido så förstår ni säkert hur jag menar. Hon är ingen liten spädgris längre utan en bebis helt enkelt.
 
Nu har det snart gått närmare 40 minuter sedan Millie somnade. Ibland har man tur. Sen att hon somnade i soffan och inte i min famn är ett stort plus. Millie såg trött ut så jag bestämde att det var naptime, tog fram en filt och hennes snuttis och gjorde det mysigt. Få minuter efter hade hon slocknat.
Vilken grej - sova i mer än 10 minuter OCH somna själv. Man får vara glad för det lilla och de få gånger saker och ting går som man vill!
 
/ Sandr0o
 
 
 

Grillning.

Vi är ute på gården och grillar hamburgare. Smaskens!

Andra gången på 6 veckor som jag kommer att äta mjukt bröd. Man MÅSTE ha friscobröd till hamburgare, heaven på den.

jagälskarsommaren.


Müslin from heaven.

Imorse exprimenterade jag lite och gjorde en müslimugcake till frukost. Denna serverade jag med hallonkvarg. Mumsigt!

Jag blandade havregryn, mandelmjöl/kokosmjöl, bakpulver, äggvita, kvarg, stevia, müsli (Pauluns hallon&kakao) & en skvätt mandelmjölk om det behövs för konsistensen.
Blanda och lägg i en skål/mugg o h skjuts in i micron i 1-1/2 minut.


Strawberrycute.

Vår tjej sover ju knappt på dagarna som jag sagt förut. Som idag tex, hon somnade i bärselen till förskolan och vaknade lite till och från under de 30 minutrarna vi var ute. När hon blev trött hemma så somnade hon hos mig efter maten och sov i kanske 10 minuter innan jag skulle lägga ifrån mig henne. Hon VAKNAR!
En liten stund senare när fröken blev trött igen så upprepade vi precis samma procedur igen om man bortser från att jag denna gång lägger ifrån mig henne ocn när hon börjar skrika trycker jag in en tutte i munnen på henne, hon tystnar och jag kan efter några minuter smyga ut ur rummet. 5 minuter senare vaknar hon!
Vi åkte och hälsade på mina föräldrar och då slumrade hon till och från under bussresan dit och vaknade efter en kort stund när vi kommit fram till mina föräldrar.
Slumrade till några gånger under tiden vi var där. Ja alltså ungen sover ju.. MEN inga långa stunder, 5 minuter där 10 minuter här. Man ska ha en jäkla tur om hon sover en längre stund utan att vakna till.
 
Man får ju vara glad att hon sover på nätterna. Det är såklart att föredra att bebis sover bra på nätterna framför dagarna men ibland skulle det vara skönt med ett break, för oss båda. Bara att gilla läget!
Inatt sov hon riktigt bra. Somnade vid 21 och vaknade inte förns 05 för lite påfyllning av mat och sedan fick jag väcka henne vid tjugo över åtta då vi skulle till förskolan. Synd vi inte var lediga idag men sådan tur har man väl inte, haha.
 
 
/ Sandr0o
 
 
 

Tjejorna.

Jag måste fota oftare. Så är det bara. Det är ju så fantastiskt roligt och jag önskar så att jag kunde få lära mig mer. Det går ju framåt men väldigt långsamt, jag önskar jag hade haft tid att läsa och lära mer. Men en vacker dag så, allt har sin tid.
 

Försöker få till en så clean bakgrund som möjligt men så fort Evelyn ska vara med på bild blir det ju svårt då hon ju är lång & stor. Med Millie räcker det ju ofta att lägga en filt eller täcke för att få till det.
Man skulle ha en studio hörni, eller åtminstone så man kunde bygga upp en liten med enkla medel hemma.
 
Fina är dem iallafall, mina tjejer
 
/ Sandr0o
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar 2013.

 
Midsommarafton i bilder.
 
 
 
Och så bästa bilden från kvällen. Jag skulle försöka få till en fin bild men fick något helt annat. Klockrent!
 
/ Sandr0o
 

Proteinpancakes for the win.

Kvällens kvällis blev minst lika god som den ser ut. Herre!
Man kan ju tro att dem är hysteriskt onyttiga but guess what? They're not.

Im in love with proteinpancakes ❤

https://cdn1.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c7632ae087c32043816b47.jpg">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c7632ae087c32043816b47.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c763b9ddf2b342c995b57f.jpg" class="image">


Påfyllning.

Det ekade tomt i de flesta skåpen här så jag tog en snabb tur till Ica nu på kvällen. Vi ska visserligen storhandla på tisdag men det finns vissa saker som jag bara inte klarar mig utan.

Här har ni några saker som man bara måste ha i skafferiet/kylskåpet/frysen. Till detta kan jag lägga till kakao, havregryn, proteinpulver och mandelmjölk. Med dessa grejer kan man göra så mycket gott och framförallt nyttigt.

Jag har svängt ihop lite kvällis till mig och min karl som jag hoppas ska bli gott. I'll get back to you on that!


På min önskelista.

Jag har utvecklat någon form av besatthet. Jag har nämligen gått och blivit fullkomligt galen i nikeskor. De är hysteriskt snygga!

Hey Nike Free & Nike Air Max come and live with me!

Alla möjliga fina färger vill jag ha. Onödigt? Mycket möjligt. Men några Air Max har jag faktiskt inte ännu.



HUR FINA?!


En favoritfrukost.

Imorse åt jag en av mina favoritfrukostar, en mugcake med hallon & jordnötssmör. Till den gjorde jag vaniljkvarg. Det är så fruktansvärt gott!

Tänk att det kan vara så gott med frukost, favoritmålet nowadays.

Yum yum yum!


No mercy.

Det här halsontet kom vääääldigt olägligt. Jag har ett pass på gymmet inplanerat imorgon, visserligen bara med mig själv men jag vill så gärna köra ett till pass denna veckan.
Benpasset igår morse gick fab och jag blev pepp efter, det behövde jag. Det är fan inte kul att komma tillbaka till gymmet och ha tappat allt. Men igår kändes det som sagt var bra, fortfarande svag som en jag vet inte ens vad såklart. MEN peppen alltså, den gör så mycket.. Love it!

Igår avslutade jag passet med att köra kroppsviktsövningar tills jag helt enkelt inte orkade mer. Gött med träningsvärken idag, en bättre känsla hörni.

6 veckor utan sötsaker & junkfood nu. Ca 3 kilon kvar och jag är nere på inskrivningsvikten. Bara förra årets semesterkilon kvar sen, haha.

Sååååå snälla lilla hals get better väldigt snabbt så är du gullig. Tänkte sticka och köra kondis i Väsjöbacken också. Heja halsen!


Krassligt var det här.

Hallå i midsommardagen!

Vi har vaknat med lite sjukstuga här. Millie har varit lite snorig i några dagar, mest bara på morgonen konstigt nog. Idag vaknade hon dock snorigare än någonsin och lite hes dessutom.
Även jag har dragit på mig något då jag vaknade med ont i halsen. Inte helt omöjligt att lilla liten känner av något även i halsen också med andra ord.
Jag har alltså en liten gnällfis här hemma. En liten gnällfis hade vi även igår, lagom tills vi skulle äta mat (småbarnslivet verkligen) satte hon igång med att vara missnöjd, när hon inte sov dvs. Kanske att hon var kinkig redan då pga förkylningen, who knows? Typiskt iaf men så är det ju alltid..

Det är inte så farligt gnälligt idag ändå egentligen. En tutte i munnen mest hela tiden bara så funkar det fint, haha. Just nu ligger hon på mig och sover, så himla mysigt.
Hon slumrade till en snabbis i sin gunga innan så jag åtminstone hann slänga ihop en muggis att äta. Pyjamas i soffan är vår melodi!

Närhet är det som gäller idag ❤



Jun. 21, 2013

Kvart i sju imorse befann jag mig på gymmet för att köra ett benpass. R börjar 10 så det gällde att gå upp i tid för att vi båda skulle hinna träna innan.
Ett bra tag var jag faktiskt själv där, hur skönt?

Det blev ett bra pass och som vanligt är jag väldig tacksam för räckena längs med trappen efter att ha tränat ben. Jag hade garanterat rullat ned för trappen annars, hej hej hej skakis & slut.. precis som det ska vara alltså!

Jag har precis ätit frukost i form av en ordentlig skål med proteingröt. Jag & tjejerna ska ned en sväng på centrum när dem öppnar här nu snart. Pappan jobbar till 3 men sedan styr vi mot midsommarfirande.

Dags att sätta fart..


Good day.

Dagen avslutades minst lika bra som den startade. Startade med sovmorgon till 10 och sedan god frukost som ni vet.
Vi avslutar den med en caseinkladdis i soffan efter 1 timmes squash med pappa och sedan rygg & biceps efter det. Ganska trött människa som lämnade gymmet!

Jag har även hunnit med en 8 kms promenix idag. Inte illa pinkat!

Nu - nattinatti.


Davosgröten gör comeback.

Vaniljdavos med hallonsås & yoghurt med hallonprotein & så världens godaste müsli från Pauluns.

Dagens frukost helt enkelt.


Ica-galej!

Tjohoooo i denna ofattbart trötta morgon. Jag var ute på galej med mitt jobb igår. Vi grillade korv, spelade brännboll och hängde. Sjukt trevligt även fast jag enbart sniffade på en cider och mina kollegor var fylltrattar. Jag landade i sängen strax efter 03 så ni kan tro att jag är lite lagom trött idag. Millie vaknade för mat vid 05 och sedan gick vi upp vid 07, javisst serru men det var det värt. De stunder man kan smita hemifrån och bara vara sig själv, socialisera med andra människor utan att behöva tänka på miljoner saker, jonglera med barn och annat man gör som småbarnsförälder, är guld värda. Guld och lite till skulle jag säga!

Sedan att jag har världens bästa kollegor, så himla fina människor. Jag saknar dem nu när jag är hemma. En jädra massa plus i kanten på dem!



https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/30283/7-3/pic_51c1cfa29606ee501debb14a.jpg" class="image">


Amma hit & amma dit!

Jag lade Millie i hennes säng för hela 40 minuter sedan, redan nu har vi slagit något typ av rekord. Så länge har hon inte sovit där inne (under dagen) på 1 ½ vecka. Då har vi hållt oss till 5 -15 minuter, av någon dum anledning. Det kommer antagligen inte hålla i sig så man ska väl inte börja hoppas på för mycket här inte. MEN man får vara glad för de stunderna man får och förhoppningsvis vaknar lillfisen utvilad.
Jag undrar om detta har något samband med mitt egna lilla experiment, nämligen att fylla på med lite ersättning efter vissa mål. Jag får känslan av att hon inte blir riktigt mätt till och från och att hon därför inte kan komma till ro ordentligt och somna en längre stund. Då försöker jag alltid truga för att se så att hon verkligen inte vill ha mer. Så nu blev det alltså amning och sedan slukade hon nästan 60 ml ersättning. Vi får se hur det lilla experimentet fortskrider, att tala om det för bvc kommer i alla fall inte på fråga. Där finns det oftast bara en sak som är det enda rätta och det är amning, hur jävla idiotiskt som helst kan jag tycka. Visst fine att bröstmjölk är det allra bästa för de små pluttarna men till vilket pris som helst? Vissa har ju världens problem av olika slag.
 
Jag går efter mottot - nöjd mamma, nöjd bebis och lika mycket tvärtom.
Om Millie nu kommer behöva fylla på med ersättning för att bli mätt och belåten istället för att vara gnällig och orolig tänker jag inte få dåligt samvete för det inte. Då får hon det bästa av två världar så att säga. Evelyn ammades bara till en början innan vi helt gick över till flaskan för att det helt enkelt inte fungerade för oss. Det blev människa av henne också, i alla fall so far ;)
 
Hela 7 veckor har hon hunnit bli, stora damen.
 
1 timme sedan jag lade henne nu. Still sleeeeeeeeeeeping!
 
/ Sandr0o
 
 

En lördag.

 

I lördags hängde jag hemma hos Kimmis föräldrar, solade och badade i poolen. Hur skönt som helst!
Här ska vi även spendera midsommar så håll för sjutton er tummar för att vi får fint väder.
 
 
/ Sandr0o
 

Totally forgot.

Jag har ju glömt bort att berätta att vi har bokat en resa. En resa som går av stapeln i vinter och som tar oss till Thailand. Vi kommer att vara borta i 3 veckor och det ska bli alldeles underbart. Som vi längtar men än är det lång tid kvar, först har vi 6 veckor i sommar som vi ska vara tillsammans hela familjen.
Men så härligt det är att ha något att se fram emot!
 

 
Nu har minstingen vaknat här igen efter en 20 minuters powernap i sin säng. Det är helt OMÖJLIGT att få henne att sova längre stunder, hur trött hon än är. Lilla lilla knäppis!
Nu sitter hon i gungan och gäspar istället. Ska knalla iväg och hämta storasyster alldeles strax, då får det bli bärselen så somnar hon säkerligen en liten stund i den som vanligt. Ett stopp på centrum ska vi göra också.
 
/ Sandr0o
 
 
 

Babyshop.

Jag blev tipsad om att Babyshop har dragit igång sin rea och jag klickade mig snabbt in och spanade. Här nedan ser ni mina favoriter, alltihop från märket The BRAND. Dem har så mycket fint!!!
Jag skulle vilja klicka hem varje plagg, mössan & onepiecen till lillasyster och resten till storesyrran. Gud så det kliar i fingrarna!
 
 
 
/ Sandr0o
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 km.

Dagens 5 kms promenad är avklarad. Det blir aldrig mer än så när jag går med vagnen då Millie har för vana att visa sitt missnöje precis innan vi är hemma igen, om hon inte protesterar tidigare dvs. Så 5 km om dagen får helt enkelt räcka!

Jag har lovat att Evelyn ska få äta pizza idag så jag hoppas att vädret håller i sig så att vi kan sätta oss på en filt i gräset någonstans medan hon äter.

En sväng med dammsugarn och en tur på centrum står annars på agendan för dagen!

Nu ska jag försöka få en liten att sussa här, wish me luck.



Pillerill.

Jag har pillat med designen som ni kanske ser. Hur kommer det sig att det alltid slutar upp med att allt blir så himla rosa och puttenuttigt? Jag känner mig inte helt nöjd och velar över vad för bakgrund jag ska ha men jag provar att känna på denna ett tag.
 
Rosa kanske helt enkelt är jag. När jag försökte mig på att få till något annat blev det inte alls bra.
 
Vad tycker ni? Hiss eller diss? Kanske att den förra designen var bättre tillochmed?
 
 
SCREAM AND SHOUT!
 
/ Sandr0o

Jack & Millie.

Vi har som sagt varit en sväng hos min äldsta vän Hanna och hälsat på idag. Jag tror jag låter bilderna tala för sig själva. Största barnet ville såklart inte vara med på kort bara för att.
Hur fina ungar har vi inte? ♥
 
 
Jag lyckades äntligen fånga detta fantastiska lilla leende på bild som ni ser. Man smälter ju ♥
Två leende småttingar på en och samma bild är inte illa pinkat, jaja på en bild lyckades jag iaf pricka in två gladskitar! 
 
/ Sandr0o
 
 
 
 

Välkommen du regniga fredag.

Gooood morning till en regnig, trött & lagom gnällig fredag.
Min minsta tös har fått för sig att man ska vakna 00.30, 03 OCH 05 innan man tar morgon någon gång mellan 07-08. Inte riktigt med på den faktiskt, det jag kan hålla med om är att vi kan ta morgon mellan 07-08 men längre än så sträcker jag mig inte. Typiskt med delade meningar där, vi måste jobba på vår kommunikation hon och jag.
Därav en trött fredag.
En gnällig fredag pga att vi spenderade dagens första timmar med att skrika och gnälla, att sitta i storasysters knä gick dock bra en stund. Till sist fungerade även gungan och jag kunde passa på att hoppa in i duschen. Hon slumrade även till en stund i den så jag hann göra i ordning både mig och Evelyn. Det tackar vi för!

Nu är det foodtime för liten och sedan piper vi iväg till centrum en sväng innan vi styr mot Rs jobb för att hämta bilen och så vidare mot Hanna & Jack.




Proteinpancakes.

Jag har varit och kört rygg & biceps ikväll. Detta betyder att mitt mål för veckan är avklarat. Jag har satt som mål att träna minst 3 gånger i veckan, det kommer jag alltid att kunna hitta tid till. Blir det fler än så är det bara en fantastisk bonus!
På söndag ska jag spela squash med min pappa & kanske lillebror så jag lyckas skrapa ihop 4 pass iallafall.

Hur som är det inte därför jag kikar in här. Jag har nämligen precis klämt i mig världens godaste postworkout mål, proteinpannkakor med smak av hasselnöt/choklad varvat med blåbär&hallon-kvarg toppad med chokladsås & kakaonibs. Hahaha alltså ni kan inte förstå hur gott det var, sinnessjukt! Det var garanterat inte sista gången jag gjorde dessa. Recept? Okejråååå!


1 äggvita
1 msk kvarg
½ mosad banan
1 skopa proteinpulver (choklad/hasselnöt från fitnessguru)
2 msk havregryn
1 krm bakpulver
1 msk kakao
½ msk hasselnötsmjölk

Blanda alla ingredienser. Stek på låg värme. Jag gör dem ungefär lika stora som plättar, lättare så.
Chokladsåsen är gjord av en klick jordnötssmör, 1/4 banan, lite kakao och mandelmjölk till önskad konsistens.

Eat and enjoy and you will!




Lets not sleep.

Vi vaknade 45 minuter efter att klockan ringt imorse. Ingen fara på taket direkt då klockan är ställd för att hinna med diverse gnälliga, hungriga & missnöjda barn. Däremot fanns det ingen tid till att sitta i soffan och ta det lugnt som vi annars brukar göra utan det var bara att göra oss tre redo. Eller nu överdrev jag lite, Millie blev aldrig klar då jag bestämde att hon fick skumpa till förskolan i pyjamas då resten av dagen ändå bara skulle bestå av innehäng. Bara att sätta på henne den underbart fina stickade overallen, sätta henne i bärselen och sedan knalla iväg mot förskolan. Där hade dem disco ute på gården och Sean Banan, Aqua och annat barnvänligt hördes ur högtalarna.

Jag lade Millie i sin säng för en liten stund sedan men redan efter 5 minuter knorrade hon och skulle inte sova mer. Det allra senaste alltså som ofta pågår - att hon inte kan/vill/ska sova några längre stunder hur trött hon än är. Ganska frustrerande faktiskt!
Vi får se om hon kan lyckas somna om här snart och då tänker jag faktiskt också passa på att vila lite, det kan man väl göra när regnet ändå smattrar mot fönsterbrädan?




Ugnsbakad proteingröt med smak av banan & choklad.

INGREDIENSER
1 dl havregryn
1 äggvita
1/2-1 skopa proteinpulver (choklad&banan)
1 msk kakao
1 msk sötning
1 msk kakaonibs
2 msk kvarg
2 msk valfri mjölk
1 krm bakpulver
Banan

Blanda alla ingredienser utom bananen till en chokladsmet. Häll halva chokladsmeten i botten på en form. Skiva banan och lägg över smeten. Täck bananen med resterande chokladsmet. In i ugnen 15-20 minuter på 200 grader.

Servera med keso, kvarg eller vad ni tycker om!


Nyttig glass?

Jag bjöd Evelyn på glass efter maten. En nyttig variant som jag fick för mig att svänga ihop under dagen. Supersmidigt!

Hon hälsar och ger den båda tummarna upp. Score!


Guten morgen.

God morgon. Jag snörvlar, nyser och mina ögon är irriterade, röda och små. Pollen is not my friend!
Ibland känner man inte ett smack men så pang boom blir man helt förstörd. Jädrar vad mina ögon kliar!
Gräs all over the place.
 
Det hör inte till vanligheterna att jag kan sätta mig vid datorn så här på morgonen men Evelyn är klar, Millie sitter i gungan och halvslumrar och det enda som saknas på henne är ett par strumpor. Vi ligger i fas så att säga och kan bara vänta ut tiden i princip innan vi hämtar cykeln och beger oss mot förskolan.
Jag & Millie knallar vidare till BVC för att se hur stor lilla damen har blivit, hon måste ha växt massor för hon känns inte alls lika pluttig längre. Efter det hoppas jag på en promenad i det fina vädret!
 
Evelyn på förskolan igår.

Det känns lagom kul att ge sig ut egentligen, ser ju ut som att jag inte gjort annat än att grina hela natten. Haha men det kan inte hjälpas!
 
/ Sandr0o

I´ve missed you.

Jag har gjort comeback på gymmet. Förra veckan var jag på Sats och tinade upp mitt frysta kort. Hey ho lets go! Typiskt nog vaknade jag med världens halsont dagen efter och fick skippa resten av veckans inplanerade träning.
Idag var jag tillbaka igen och jävlar om jag har ont i halsen imorgon, haha då skrattar jag ihjäl mig samtidigt som jag gråter typ!
 
Jag håller till vid de allra lättaste vikterna och hänger vid maskinerna. Herregud vad svag och instabil i kroppen jag är. Vissa övningar går inte alls hem och dem hoppar jag helt enkelt över. När jag skulle köra latsdrag förra veckan smärtade det i nedre delen av magen trots lätt vikt medan latsdrag i maskin gick hur bra som helst. Tror jag måste jobba stenhårt på att få tillbaka stabiliteten i kroppen. WIll do!
 
Idag körde jag bröst, axlar & triceps. En redig träningsvärk väntar jag mig imorgon, riktigt jobbigt att lyfta armarna när jag skulle styra bilen hemåt. Härliga underbara känsla som jag saknat så!
För övrigt känner jag mig som en riktig rookie och jag längtar tills jag kan träna med min kärlek. Den 29 juli får Millie vara på minisats och då har R 2 veckors semester kvar, då jäklar ska vi träna ihop. Pepp!
 
 
Jaga formen. Lets do this!
 
/ Sandr0o
 

Missnöjd.

Igårkväll var vi hemma hos mina föräldrar och blev bjudna på middag. Dessvärre hade vi tydligen fått med oss en annan bebis än vår annars glada lilla groda. Hon skrek som en liten dåre när vi skulle äta och det är mycket möjligt att hon hade ont i magen stackarn, det pruttades utav bara tusan till och från. Så har hon inte skrikit någon gång tidigare sedan hon föddes. Hon lugnade sig från panikskriket men var fortfarande inte helt nöjd så man fick gå och bära & vagga na. Inte alls vad vi är vana vid, så typiskt men det är väl så det oftast är. Tajmingen med småisar är inte alltid helt klockren så att säga!
 
 
 
/ Sandr0o
 
 

6 veckor.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, FY vad tiden går fort.
Idag blev Millie 6 veckor, oh my!
Det är såklart roligt att hon blir större men samtidigt så försvinner ju min lilla gosiga bebis.. Varje ålder har sin charm!


Chocolatepie.

I lördags var min andra halva sugen på något smarrigt så jag slängde ihop en vettig chokladpaj, no junk som ni vet vid det här laget.


Botten:
3 msk kvarg
1 msk kakao
3/4 dl havregryn
1,5 msk mandelmjöl
1 msk Stevia

Fyllning:
1 äggvita
3/4 dl kvarg
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör
1/4 banan
Lite stevia

Sätt ugnen på 200 C. Blanda alla ingredienser till bottnen och bre ut smeten i en ugnsäker form. Vispa äggvitan till fyllningen hårt. Mosa bananen och blanda samman den med jordnötssmöret, kvargen & kakaon. Vänd försiktigt ner röran i äggvitan.
Lägg i fyllningen på pajskalet och sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
Servera med vad du vill, hemma hos oss är vaniljkvarg & varma bär en given favorit till typ allt. Jag kan tänka mig att det blir toksmarrigt att servera med banankvarg eller jordnötssmörsfluff!





Gladskit.

Min bebis var en riktig liten gladskit imorse, låg bredvid mig i sängen och bara log & pratade. Hon har börjat göra mycket mer ljud bara de senaste dagarna nu, så himla gulligt!

En sväng till centrum har vi tagit idag, kikade lite bebiskläder men hittade inget kul alls. Millie fick hänga i bärselen som hon älskar och det är ju så mysigt att ha henne så nära och pussa på huvudet.

Hon somnade hos mig här nyss efter lite mat och när jag skulle resa mig och lyfta över henne till sin säng så lägger hon världens spya på mig, man tackar!
Då vaknade hon till såklart så då fick det bli gungan istället och nu har hon precis somnat igen.
Dags för den här morsan att täcka flinten (ser ju ut så när man egentligen är blond) så att jag vågar visa mig ute. Ikväll ska vi till mina föräldrar och äta middag. Min farfar är här och hälsar på så Evelyn har sovit där inatt. Mycket sova borta för den lilla damen just nu men det är ju så roligt när hon vill själv och frågar om hon får åka och hälsa på hos mormor&morfar/farmor&farfar.


Chocolate casein fudge.

Jag åt en lite annorlunda lunch idag, nämligen casein kladdkaka. Jag hade inte tagit fram något att laga till och ville gärna att det skulle gå undan att få till lunchen. Då passade det här alldeles utmärkt, tar max 5 minuter att slänga ihop. Fantastiskt gott var det också!


1 skopa casein proteinpulver med chokladsmak
1 äggvita
2 tsk kakao
3 tsk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk stevia strö
2-3 msk hasselnötsmjölk

Blanda alla ingredienser och kör ner dem i en kopp/form eller liknande. Full effekt på micron i en sisådär 1-2 minuter, håll koll, den ska vara kladdig i mitten.
Jag serverade kakan med vaniljkvarg & varma bär.

Bra så. 
 

/ Sandr0o


Ett stycke bebis.

Jag & Millie hade en liten photosession här hemma idag. Jag försöker verkligen att komma ihåg att knäppa lite fina bilder mellan varven. När Evelyn föddes hade jag bara en skitkamera (men fotade som tusan för det) så det är underbart att kunna ta fina bebisbilder på lillasyster.
Jag älskar att fotografera och lär mig mer och mer för var dag som går men oj så roligt det hade varit att lära sig på riktigt. Jag kan bli impad av folk som tar fina bilder och som dessutom är självlärda, en vacker dag kanske.
 
 
 
Lillasysters ögon lyser otroligt fint vid rätt ljus, det fick vi verkligen till idag. Ska bli kul att se om hon ändrar färg eller om hon får behålla sina blåa ögon, kanske att hon får två olika färger som storasyster hade. Det är fortfarande olika färg på Evelyns ögon men det är inte lika framträdande som när hon var yngre.
 
/ Sandr0o
 

Eriksöpremiär för säsongen.

Igår spenderade vi ännu en dag på beachen, denna gång med Evelyn & Millies mormor och morfar. Det bar av mot Waxholm strax före 10 och innan dess hade jag varit väldigt effektiv. Redan klockan halv tio hade jag nämligen sett till att alla var klara att åka, packat kylväska & allt annat som man behöver plus att jag hade dammat, dammsugit & torkat golven. Yäjj!

Väl framme på plats sprang Evelyn rätt ned i badet direkt, badkruka ena dagen och ingen badkruka nästa, jaja!
Den andra ungen kunde inte komma till ro och sova, precis som dagen innan men mycket värre igår. Jag fick stå och vagga på vagnen varje sekund nästan för annars vaknade hon till, whats up with that? Inte står jag och skakar hennes spjälsäng när hon ska sova här hemma inte, mystiskt! Jag vaggade vagn på stranden igår med andra ord, haha men jag fick vara ute och få sol på näsan så jag klagar inte.
Är det inte den ena ongen så är det den andra som vill något, haha som en liten cirkus ute på vift! 


Lejondal.

Som ni redan vet så har vi haft en härlig dag på Lejondal. Jag tänkte egentligen bara kika in och bjuda på några bilder från dagen. Here it goes.
 
❤️
 
Det fina vädret ska tydligen hålla i sig även imorgon, dock med lite mer moln enligt prognosen men det gör mig inte ett smack. R jobbar men jag skulle vilja ge mig iväg någonstans, så himla tråkigt att sitta hemma när det är fint väder. Inte riktigt samma sak att hänga på balkongen direkt. Vi får se om vi lyckas ta oss iväg någonstans, någon badstrand som är enkel att ta sig till kommunalt kanske.
 
 
/ Sandr0o
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In the sun.

Vi har det pretty damn good måste jag säga. Millie ligger på en filt i skuggan och sprattlar med sin pappa. Evelyn håller på och ger mig en massa olika maträtter här, sist var det tårta som hon gjort. Hon är väldigt noga med att man bara ska smaka på låtsas, som att hon tror att jag annars skulle smaska i mig en sked med grus. Haha!

Solen skiner fortfarande och himlen är alldeles blå, det syns nästan inga moln på himlen. Jag har tagit årets första dopp och blivit med årets första myggbett.
Snart börjar det nog bli dags att plocka ihop cirkusen och åka hemåt igen.

Nu längtar jag ännu mer till semestern..


Sunny.

Evelyn är hämtad. Lunch är intagen hos svärisarna. Kylväskan och diverse annat är packat och klart. Nu är vi på väg till beachen för att njuta av denna strålande dag.
Jag håller mina tummar för att den yngsta i familjen ska somna i bilen nu och ta sin långsovning när hon är nyäten och allt.

Underbara sommar.


Kaneldavos & sol i sikte.

Jag packade ner en liten pyjamasbebis i vagnen och stack ut på en promenad när pappan hade åkt och tränat.

Bebis äter och så fort hon är klar ser jag SOOOOOL framför mig. Pappan börjar inte förns 14.30 så han har första bebistjänst så att jag ska få sola. Han får ropa på mig när Millie är hungrig bara så springer jag upp och matar. Lycklig tjej!

Smarrig frukost imorse bestående av kaneldavos, yoghurt, kanelstekta äpplen & lite jordnötssås. Smarrismarr!


SOL SOL SOL!


Dagens (delicious) breakie!

Mugcake med hallon&jordnötssmör.

1 äggvita
1 msk kokosmjöl
2 msk havregryn
1 msk jordnötssmör
1 msk Stevia
2 msk hallon
1/4 tsk bakpulver

Blanda ihop alla ingredienser, lägg i glas, kopp och ställ in i micron i ca 1 min 30 sek. Låt den inte bli torr så håll koll!

Jag åt den med frosting som jag gjorde av pyttelite jordnötssmör, hasselnötsmjölk, lite stevia & kvarg. Blanda ihop till önskad konsistens och toppa mugcaken. ENJOY!

 

/ Sandr0o


Sleepingissues.

Min hals känns mycket bättre idag, det gör inte ont när jag sväljer längre men svullnaden är kvar. Konstiga snabbslängar av diverse sjukdomar jag verkar få just nu, förutsatt att det ska fortsätta gå åt samma håll dvs och att halsontet minskar för var dag.

Idag har vi en Millie som har svårt att komma till ro ordentligt. Hon somnar och sover i 5-10 minuter för att sedan vakna igen och halvvägs upp i famnen håller hon nästan på att somna om. Vi har hållit på så i ett par vändor nu. En stund somnade hon faktiskt en kvart ute på balkongen MEN inte på riktigt då hon skrek till några gånger nästan som i sömnen men sedan somnade om utan hjälp. Ingen djupsömn här inte och jag som trodde att vi hade bestämt att hon skulle sova en sväng och jag skulle sola lite. Vet inte varför jag fortfarande försöker när planerna ändå alltid går i stöpet, haha.

Evelyns farmor var iallafall ÄNTLIGEN här och hämtade henne, om man frågar Evelyn alltså. Hon har längtat och tjatat hela morgonen om när farmor kommer. Så lycklig och dem kånkade med sig resväska, cykel och massa med grejer. Tur med vädret verkar dem få också då dagens väder ju är tipptopp och morgondagen + fredag skulle bli ännu bättre. Hoppas dem har rätt för då åker jag gärna iväg och njuter solen någonstans på fredag när R är ledig och Evelyn är hemma igen.

Kom igen nu bebis.. Soooooov!



Trouble trouble.

Ingen ork, tid eller lust till att kika in här tidigare under dagen. Egentligen handlar väl allt om lusten, har man inte lust tar man sig inte tid. Simple!

Det har varit två ganska jobbiga dagar hemma för mig, även om denna känts bättre än gårdagen så tar det på krafterna mentalt. Min hjärna spinner på högvarv, känslorna snurrar runt och är överallt och ingenstans plus att jag vaknade med världens halsont. Ena sidan är SUPERsvullen och jag känner hur den andra sidan håller på och jobbar ikapp så snart har jag två feta ömma bollar på varsin sida. Jippi!
Jag hade kanske tyckt att det räckte med den höga febern som jag hade men icke, lura mig bara och avvakta i någon dag för att sedan slå mig rätt i ansiktet igen. DO IT!

Imorgon är en ny dag och jag ska försöka jobba på mitt halvkassa humör och just imorgon tror jag att det betyder att stänga in sig och kika på serier all day long. Evelyn ska till farmor & farfar och kommer hem på fredag morgon igen. Dem hade saknat henne helt enkelt och skönt (för mitt mammahjärta) att hon får komma bort och vara där någon BARA ser henne och hennes behov.

Jag har gjort en massa gott i dagarna som jag måste visa er men nu säger jag nattinatti.



FÖRRESTEN.. Nu ler hon, Millie alltså. Dock helt omöjligt att fånga på bild än så länge, det går så snabbt i svängarna!




Till salu.

Idag min damer och herrar har jag haft en liten bebis till salu och inte fått något napp alls på den annonsen, haha.
Hon har inte sovit i mer än 30 minuter sammanhängande under hela dagen, vanligtvis sover hon i alla fall 2-3 timmar. När hon väl har somnat har hon vaknat 5 minuter efter att jag lagt ifrån henne, vaknat så fort vagnen slutat röra på sig, vaknar så fort nappen flugit ut eller vaknar så fort vattnet i kranen slutat rinna.
Det är så lätt att bli frustrerad då jag ju vet att hon behöver den här längre sovperioden.
Hon har inte känts riktigt nöjd på hela dagen, inte ens precis efter att hon ätit, vilket har gjort att jag nu börjar tvivla på att hon blir riktigt mätt på mjölken. Jaja det märker vi väl. Det är säkert bara någon sån där tillväxtfas som hon har hamnat i.
 
Nu är pappan i familjen hemma så jag får avlastning och några minuter för mig själv, det är helt sjukt hur mycket man kan uppskatta saker och ting när man allt som oftast hänger med en nyföding. Här snackar vi lixom några få minutrar som kan betyda något enormt mycket.
 
 
Igår var vi ute i lekparken en stund innan det blev middag hos svärisarna.
 
Just nu sitter jag och surfar runt, har precis hällt i mig en kopp kaffe med en skvätt mandelmjölk i för att orka kvällens äventyr. Haha some more alontime coming up for me!
 
/ Sandr0o

Celsius - the one and only.

En Celsius innan morgonpromenaden.
 
 
Droppa av Evelyn på förskolan och sedan promenadtime.
 
/ Sandr0o
 
 
 

Frisk igen?!

Alltså.. Världens konstigaste sjukdomstjohej!
Mådde riktigt pissigt med hög feber hela dagen igår, kände mig lite seg i skallen när jag vaknade imorse bara men annars är det som bortblåst igen. Mycket mystiskt MEN jag klagar då rakt inte om det inte hade varit för att vi som sagt var missade Jacks namnfest igår för DET klagar jag på.

Här har vi en liten tös som tydligen känner för att somna sent då hon slumrade till en sväng lite för sent ikväll, suck. Men jag hoppas att hon snart ger med sig :)


En eller två.

 
 
 
Det är nästan omöjligt att knäppa kort på bara Millie. Evelyn vill alltid vara med och ska vara nära.
Här skulle jag försöka få till några fina kort på bara henne men jag gav upp, haha Evelyn skymtar på alla bilder.
 
 
/ Sandr0o
 
 

Thailand.

Vi planerar att åka till Thailand i vinter och därför sitter jag med jämna mellanrum och kikar på resor. Antingen vill vi åka i november eller så åker vi i januari skulle jag tro. Vi längtar något så otroligt och Evelyn pratar om Thailand lite då och då, hon trivdes ju så bra där och hade kul. Hon längtar efter att få bada i poolen och äta pad mama. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på hur lycklig hon var över att bada i poolen varje dag efter en hel dag på stranden. Det bästa som finns är att se henne glad!
 
Thailand november-december 2011
 
 
 
 Thailand juni 2008
 
 
Vi planerar att åka till den lilla byn Huay Yang och möjligtivs en liten tripp till Hua Hin för shopping. Annars har vi alltid varit en sväng i Bangkok också men med två kiddos passar det oss alldeles utmärkt att bara hålla till i den lugna sköna byn. Leva efter mañana mañana utan måsten och stress, totally relaxed.
 
 
DET ser vi fram emot!
 
/ Sandr0o
 

Summertimez.

Bilder från en liten cykeltur i fredags innan den äldsta dottern började bråka och pappan i familjen fick bära in cykeln, haha men på bilderna ser det ju väldigt harmoniskt ut så vi låtsas som ingenting.
 
 
 
Jag blir likt de flesta andra alldeles lyrisk när solen visar sig. Jag längtar tills R går på semester om närmare bestämt 5 veckor. DÅ har vi 6 lediga veckor tillsammans hela familjen. Herregud vad underbart det ska bli!
 
/ Sandr0o
 

Lets hit the gym.

 
 
 
Världens finaste lilla Millie tränar sig lite.
 
 
 / Sandr0o
 
 
 

Just like that - boom!

Jag är inte helt nöjd med den här dagen. När jag gick och lade mig igår hade jag två filtar & två täcken men höll trots det på att frysa ihjäl. När jag vaknar vid 03 när Millie ville ha mat är jag helt förstörd. Det kändes som att ett litet troll stod och bankade in mina ögon i huvudet med en slägga, det var vitt för ögonen och jag höll på att svimma så fort jag stod upp eller satt ner, jag mådde illa och lederna värkte. 40 graders feber, MAN TACKAR!
Och vet ni? Millie fick för den sakens skull ersättning av sin pappa vid det målet då jag inte var kapabel till ett skit och mer eller mindre trodde att jag skulle dö. Tack & lov för att vi förberett oss med att ha det hemma ifall att det skulle behövas någon gång.

Febern har fortsatt under dagen och jag lever på alvedon men just i detta nu känns det liiiiite bättre och då borde alvedonen ha gått ut kroppen. Jag håller mina tummar, extremt dålig tajming att bli sjuk just nu. Idag skulle vi ha varit på namnfest för finaste Jack och imorgon är vi bjudna på middag hos Rs familj. Bad bad bad fever!

Något som jag däremot är väldans nöjd med är min frukost från imorse, vaniljdavos med müsli & kiwi. Hysteriskt gott och davosgröt med vanilj är nog min absoluta favorit.

Nu ska vi njuta en varsin mugcake här. Jag har varit vansinnigt sugen på något hela dagen lång. Varför är det så? Jämt när man (jag) är sjuk blir jag extra sugen på sötsaker och onyttigheter. MEN jag kör ju 7 veckor utan sådant så vi unnar oss lite nyttiga gottigheter helt enkelt.