Free Day!

Det blev ytterliggare en smörgås, två ägg och lite banan innan det tog stopp i magen för lilldamen imorse. Crazy!
Vi har lekt lite med Duplo och tagit en promenix ner till centrum för att handla lite smått. Evelyn ville prova overallen så det fick hon.









Evelyn sussar så jag passar på att slöa i soffan. Har tvätt nere i tvättstugan och snart är det dags att ta tag i den men först lite mer chilllllllll.

/ Sandr0o


Matvraket.

Evelyns nya grej är att hon tar två kuddar och bäddar iordning med dem och filtar på golvet för henne och Josefine (hennes docka). Sen ligger dem där tillsammas och myser. Det ser lite kul ut!

Evelyn är helt galen ibland när det gäller mat. Generellt är hon lite sämre på att äta frukost men annars äter hon som en häst. Imorse däremot slog hon på stort med frukosten. Hon åt först "morfarsyoghurt" med flingor. Morfarsyoghurt heter det för att Evelyns morfar äter sån yoghurt, ni vet danonino drickyoughurt med dinosarier på? Alltså barnyoghurt i vilket fall och Evelyn har döpt det till just morfarsyoghurt. Jag gjorde en smörgås med ost till henne som hon åt upp på tre röda. När jag själv skulle äta mina flingor tjuvade hon hur mycket som helst och ville ha mer mer mer hela tiden men jag ville ju också äta ;) nu vill madamen ha ägg så det står på plattan och kokar. Hon är fortfarande hungrig den lilla tokan!

Jag & Evy är lediga idag och vi har inga planer alls. Det ska bli sååå skönt!
Jag älskar lediga dagar med min fantastiska lilla unge.

/ Sandr0o


Fluffis.


Höromdagen provade vi den nya overallen. Självklart fotade jag, vad trodde ni? :)










Den gör sig fortfarande inte rättvisa på bilderna då färgen är mer klarlila. Fin är den iaf och Evelyn är nöjd!

/ Sandr0o


Chaos.



Det här var den verkligheten jag möttes av när jag kom hem. Kaos men nu har dem iallafall kommit någonstans! Drog fram dammsugarn i samma sekund som jag kom innanför dörren, fy så det såg och fortfarande ser ut. Nu är det åtminstonde inte smuligt på golvet. Hurra! Så idag var dem här och rev hela skiten. Imorgon kommer killen tillbaka och ska mäta. Tills dess ska jag ha letat rätt på ett golv som vi vill ha. Dags att surfa runt lite med andra ord!

Snart kommer min lillebror och hans tjej hit och äter pizza. Oj så gott det ska bli!

/ Sandr0o


Overall - Didriksson.



Nu är Evelyns overall införskaffad. Det blev den på bilden. Hade spanat på två andra tidigare, båda från Didriksson men fastnade för denna tillslut då jag läst lite och den fått bättre i test. Fick en bild mmsad på den här overallen häromdagen men tyckte den var skitful men så när jag kom till butiken var den ju inte alls ful? Gör sig mycket bättre i verkligheten med andra ord och even moore på världens sötaste tjej.

Det blir nog bra det. Huvudsaken att den är varm och gosig. Stl 90 blev det och hej vad stor den är men hellre det än att den passar precis, hon ska ju ha den ett tag.

/ Sandr0o


Helgen är over.

Goder afton!

Ny vecka.. Igen!
Jobbvecka också för del delen.. Inte fullt så kul men det går an det med.
Helgen har gått fort som alltid. Jag & Evelyn har varit lediga medans pappa R jobbat till 22. Igår började han sent så vi passade på att fylla på tomma skåp plus kyl & frys här hemma. Jag & Evelyn åkte på tvåårs kalas medan R åkte mot jobbet. Evelyn hade köpt en bok om ambulanser (hon är inne i en polis & ambulansperiod) och ett likadant bondgårdspussel som hon själv har, förhoppningsvis gillar Nessan det också.






Världens vackraste tjej i min mössa. Önskar jag kunde hitta en i hennes storlek för den är SÅ fin på henne!

/ Sandr0o


Thailand - Hua Hin.

Nu har nedräkningen officiellt startat. Det är 1 månad kvar tills planet lyfter mot varmare breddgrader.
Jag & karln ska ta en tripp till Hua Hin för firande av treårig förlovningsdag, shopping och lite lyxholiday på egen hand.
När vi bodde i Hua Hin 2008 så bodde vi på ett riktigt "skithotell" som enbart bestod av ett rum, två sängar med madrasser hårda som betong, ett pyttebadrum och inget mer. Det var jazzfestival och fullbokat i princip överallt så det var bara att gilla läget. Det handlade om kanske 2 nätter så det var inte hela världen direkt. Denna gånger tänker jag mig något lite mer fancy iallafall kan jag tala om. Här ska det minsann njutas för fulla muggar!

     
Best Western i Hua Hin.

När vi befinner oss i Hua Hin får vi passa på och shoppa, för det ska det göras vill jag lova. Där vi kommer att hålla till under semestern finns det inte mycket av den varan inte. Det är nämligen en liten fiskeby och det ska bli så skönt att bara få njuta av lugnet och ha semester riktigt ordentligt.


Vi kommer garanterat gå på market Village och på nattmarknaden när vi besöker Hua Hin. 

Påvägen hem kommer vi att stanna till i Bangkok för mer shopping och spaning. Bangkok är en ball stad och jag söker för fullt efter saker som vi måste se denna gången.

/ Sandr0o


ShoeLove.



Igår när vi var på Stinsen blev jag blixtförälskad i dessa skor från Skopunkten. Jag har ogillat dem när jag sett dem på reklamen men gosh så kär jag blev igår. Så snygg på foten och den verkade förbaskat skön och gosig med fodret innuti, jag som alltid fryser så. Man kan gömma undan fodret om man inte vill att det ska synas och skon har en rejäl klack som synes. Love love love!

/ Sandr0o


Noo napp.

Tjohej i lördagen!

Jag & Evelyn har varit på Stinsen och handlat födelsedagspresenter och lite annat jox. Evelyn fick välja vad vi skulle köpa i födelsedagspresent till Nessan, det måste ju bara bli bra lixom trots att hon i stort sett är ett år yngre än Evelyn men barn som barn :) Jag tycker hon gjorde ett bra val lilla donnan så det blir nog kalas. Vi stannade till på Rs jobb och Evelyn fick äta lunch innan vi slutligen for hemåt igen. Det är en nöjd dam idag efter att ha fått välja ett eget nagellack att köpa med sig hem och lunch på donken. Hahaa det ni!

Nu ligger tösen och sussar.. Utan napp dessutom! Vi har ju helt slutat med napp på dagarna, ingen napp i vaket tillstånd helt enkelt. Det spelar ingen roll om hon gör illa sig eller så den får man inte förns man ska sova på kvällen eller sova nap. Men när vi satt i bilen idag så skojade jag med henne om att hon skulle sova utan napp och hon var helt med på noterna. Jag retade henne lite och sa att det tror jag inte att du kan, ja ni vet sådär. Hon skrattade bara och sa "du får se mami du får se". Här hemma hoppade hon upp i sängen och sa inte ett knyst om nappen. Score! Dags att ta tag i steg två i nappavvänjandet kanske. Det här går ju fab!

Nu ska jag slänga i mig pyttelite lunch och gå igenom ett berg av reklam som ligger här. Jag är en sån som tycker om att bläddra igenom reklamen så nu kör vi innan den får hälsa på papperskorgen.

/ Sandr0o


Älskar fredagar.

Friday it is. Jag slutade 13.45 idag och det var helt fantastiskt. Jag tror aldrig jag slutat så tidigt någongång.. Någonstans.. Jag kommer älska varannan fredag, det kan ni skriva upp! Helgen blir mycket längre när man får sluta riktigt tidigt. Handlade till kvällens middag innan jag hoppade på tåget för att hämta hem lillis från förskolan. Vi har städat, dammat och förberett maten. Nu ska vi sticka och hämta hem "papsigubben", som Evelyn så fint säger. Sedan blir det dinner, för allt är redo här hemma. MUMS vad gott!



Ni kanske kan gissa? Haha!

Det blir fredagsmys med idol och hela baletten. Jag älskar fredagar & ledig helg!

/ Sandr0o


Teeeeeee.



Mycket te har det blivit i dagarna, både på jobbet & hemma. Annars hade jag knappt fungerat tror jag!
Vaknade klockan 9 idag av att det var ett alarm som gick, förstod ingenting först men tillslut gick det upp för mig att jag tagit med mig jobbtelefonen hem och den larmade för morgonmötet vid nio. Grattis till mig alltså, ville bara hem igår så den tänkte jag inte alls på. Klant! Försökte somna om men det var helt omöjligt!

Sitter här och surplar te och spanar på Nellyrean. Wow vilka gobitar jag hittat, det kliar i fingrarna..
Vi ska till Rs föräldrar och äta lunch vid tolvtiden och hämta hem vårat bustroll. Vi båda slutade 22 igår så hon har varit med farmor. Jag längtar efter na!

Lite lätt frukost i soffan framför Våra bästa år står på schemat.

/ Sandr0o


Knäpain!

Nu är det lite gnällafton igen.
Jag fick ju ont i mitt knä i tisdags och vissa dagar brukar det gå över under natten men igår hade jag minst lika ont under starten på dagen.
Under arbetsdagen fick jag bara ondare och ondare och helvetet brakade lös sent på kvällen när jag plockade varor, alltså böjde mig upp och ner hela tiden. Då blev inte mitt knä glatt alls. Det slutade med att jag haltade från jobbet och hade problem att köra bilen hem.
Inatt har det varit pain så fort jag rört mig och idag gör det minst lika ont fortfarande. HELVETE!

Gå till doktorn då?
Ja jo visst men dem kommer i stort sett tala om för mig att jag ska smörja in med voltarengrejen och hoppas på att det går över. Det tror jag verkligen att dom kommer säga. För inte är det någon som kommer undersöka det hela vägen för att få fram något vettigt inte!! Men det kan ju inte vara normalt att ha så här ont i knät till och från? När man bara är 22 år dessutom? Jag kan inte gå normalt, klart det inte är!  Hur ska mitt stackars knä må när jag blir äldre. Fy bubblan!

Jag har bara ingen lust att gå till läkaren och betala pengar för absolut ingenting, det är jag minsann trött på!

/ Sandr0o


Dumt.

Jahaaa. Har varit och tagit bort mina stygn sen jag tog bort två födelsemärken. Mår ganska mycket skit då jag gått och blivit sjuk, det enda som saknas är väl febern då. Igår var en hård dag då jag mådde pissigt och fick hysteriskt ont i mitt högra krångelknä mot slutet av dagen, haltade fram och fick tillslut gå och sätta mig i kassan istället för att springa runt. Jädra stengolv!

Fick sovmorgon imorse men vaknade vid 9, hade sett fram emot att sova läääänge läääänge men när jag vaknade vid 9 var jag pigg. Var väl ganka lagom ändå!

Börjar inte förns 15 idag och jag har snott bilen så nu ska jag krypa ner under täcket i soffan en stund, slänga i mig lite lunch innan jag behöver göra iordning mig. Imorgon är vi lediga alla tre, jag längtar!

Sjunde dagen i rad nu plus sjukdom på det. Röd om nosen och hör knappt nå på öronen, haha. Det blir nog bra det här!

/ Sandr0o


Evelyn 2 år 8 månader & 4 veckor.

Hennes mun går i ett och det är ibland helt omöjligt att få tyst på na. Speciellt om man verkligen vill se något speciellt program på tvn, då babblas det som aldrig förr för att reta gallfeber på mammsen och pappsen.
Hon älskar att sjunga och har den senaste veckan börjat sjunga en massa olika truddelutter från förskolan, tidigare har det varit en fyra-fem låtar som hon hållt sig till men nu är det verkligen mängder. Inte känner jag igen alla inte men det är roligt när man hör att hon verkligen sjunger texten och har flera rörelser för sig samtidigt.

Hennes favoritord just nu är "MEN" som hon använder precis hela tiden. Om hon ska göra något så kommer det alltid ett "men" innan, typ som om vi är knäppa i skallen så fort vi öppnar munnen. Precis så låter det som på hennes tonfall! Andra favoriter är "va" som hon säger allt för ofta, dålig vana av mamma och pappa tror jag bestämt. Sen säger hon "va gör du mamii/papii/mofi osv" hela tiden, så fort man lyfter ett finger så får man den frågan eller om hon bara kommer in i rummet "va gör du mamiì?".

Hon har blivit väldigt frikostig med kärlek och sprider gulliga ord omkring sig. Det händer ofta att man får ett "jag älskar dig mami" eller "du är snäll mami" och en stor kram, bara som från ingenstans.
Det värmer i hjärtat ♥


Jag var inne och smygfotade min prinsessa alldeles nyss.

Om 1 månad fyller jag år. Om 1 månad & 1 vecka lyfter planet till Thailand. Om 2 månader fyller pappa R år. Om 2 månader & 1 vecka är det julafton.  Om 3 månader & 2 dagar har vi en treåring här hemma.

Varje dag måste tas tillvara på för den kommer aldrig mer tillbaka.

/ Sandr0o


Kantareller.

Tuddels!



Dagen är förbi och jag är trött. När klockan ringde tidigt imorse ville jag verkligen inte gå upp, kändes som att jag precis hade somnat. Jag visste redan igårkväll att jag skulle vakna med halsont då det kliade och hade sig där nere. Mycket riktigt så vaknade jag med ont i den där förbannade halsen. Nu känns halsen alldeles torr och det svider att hosta eller prata.

Jag har varit lite effektiv idag trots alls. När vi kom hem, efter en promenad från förskolan med stopp på affären, ställde jag mig och lagade middag till mig, middag till lillis, förvällde kantareller som jag hämtade av mamma efter jobbet igår och lagade matlåda. Duktig Sandra!

Jag kände för att vara snäll mot min karl idag så jag hämtade aldrig bilen av honom efter jobbet, som jag annars brukar göra. Utan jag tog bussen till förskolan och sen promenixade jag & lillis hem då vi aldrig har någon vagn där längre. Så nu slipper karln åka tåg när han slutar vid 22, snäll jag idag.
Sen saknar jag honom också ♥ Vi hinner inte ses så mycket denna vecka då han jobbar till 22 alla dagar utom torsdag & fredag. Wihooo, NOT!

Nedbäddning i soffan står på schemat.

/ Sandr0o


Hard work.

Tjohejsan i kvällen!

Jag är nyss hemkommen efter ett mördarpass at work, 10-22 närmare bestämt. Dagen har flytit på bra om man bortser från att jag fick ett utbrott på förmiddagen och blev så förbannad att jag hade kunnat ställa mig och böla rakt upp och ner. Jag gillar inte när man bara kör över folk men men!

Igår när jag skulle bege mig mot jobbet så ville jag inget hellre än att skjuta mig själv, jag fick ju lov att åka iväg mitt i kvällsmyset. Jobbade 19-22 igår nämligen men när jag väl var där gick det illa kvickt, inte mycket kunder alls så jag städade järnet överallt. Jag är allergisk mot alla klisterlappar som vi har sittandes runt kassaskärmarna, ni vet när tejpen blir sådär alldeles gul och äcklig och allt smuts fastnar runt i kring? Jag slet ner alltihopa och skrev ut nya lappar och tejpade upp, fräscht!

Nu har jag inga fler extrapass inplanerade, vi får se om det dyker upp nåt och om jag har orken till det. Nu har jag inte varit ledig en hel helg på 4 veckor.

Imorgon börjar vårat nya schema och det ska bli så spännande att se hur det kommer att fungera, helt annorlunda mot det vi haft nu är det. Jag kör en soft vecka nu med ledig helg och sköna tider. Jag ska dock infinna mig på jobbet 0630 imorgonbitti och stoppa näsan i tobaksskåpen i 1 ½ timme. Det blir bra det!


Lite sömn på det här kanske vore på sin plats.. 04.45 ringer klocksaten!

/ Sandr0o



Vinterkläder.


Praktiskt.




Overall från Didriksson.

     
Mössa från Elodie Details och handskar från Didriksson.
Vi tänkte även införskaffa ett underställ i ull till lillisen.




Vid finare tillfällen.


    
Svart mössa från Lundmyr. Ball mössa från Rockefella.

    
Mössor, handskar & pannband från HM.



Jag hittar inga vettiga halsdukar men det står såklart på inköpslistan det också, både för finare tillfällen och för lek. Vi har redan ett tvådelat set till Evelyn som hon fortfarande kan ha sedan förra året men vi tycker det är mer praktiskt att ha två uppsättningar med ytterkläder så slipper det släpas en massa fram och tillbaka varje dag eller helt enkelt att det finns en extra uppsättning. Overallen i år ska vi köpa så att hon förhoppningsvis kommer kunna ha den även nästa år, vi får väl se men det känns inte helt omöjligt till våran lilla tös.

/ Sandr0o


The tattooo.



Här har ni resultatet av mer än två timmar nere på Teds igår. Älsklingens senaste tatuering, datumet är det datum som vi blev tillsammans ♥

Jag tycker den blev skitsnygg, brukar inte vara så mycket för tatueringar i färg annars men den här blev himla bra iomed att det bara är rosorna som är färgade. SNYGGT!


/ Sandr0o


Fleecekläder - check!

Häromdagen när jag hämtade Evelyn på förskolan slog det mig att hon inte hade några tillräckligt varma, mjuka, sköna kläder att ha när dem är ute och leker. När jag kom hade Evelyn leggings med jeans över som fröknarna satt på. Idag införskaffade vi fleecebyxor med tillhörande fleecetröja i cerise. Evelyn fick välja färg själv och förvånansvärt valde hon rosa istället för svart ;) haha!
Hon har gått omkring i dressen hela eftermiddagen och verkar nöjd, den är väldigt mjuk, smidig och gosig.

 
Dressen hittade vi på Kappahl (Kaxs). 149 kr respektive 129 kr. Hade bara spanat in fleecedressen som finns på HM men är glad att vi hittade denna istället. Tyckte bättre om modellen och att det var ordentliga muddar vid arm och benslut plus tumhål. Nu kan Evelyn leka ute i ordentliga kläder på förskolan på fredag, bara att dra på över kläderna. Tummen upp!

Dock har vi lite mer saker som skulle behövas inhandlas nu i hösten och till vintern. Men det får nog vänta lite, nu har vi iallafall det som behövdes mest.

/ Sandr0o


Tattooday.

Helluuu darlings!

Long time no speak. Inte mycket som hänt sedan sist, jobbar & jobbar bara :)
Jag började med mina shakes i måndags, dock med ett mål mat om dagen. Det har gått bra ända tills när jag vaknde imorse och hela kroppen från topp till tå kändes som spaghetti. Jag darrade på händerna, mådde illa och var svimfärdig. Ingen ork what so ever fanns det i mig så jag slängde i mig två ägg och sen kändes det lite bättre men spaghettikroppen hänger fortfarande med. Hmm, vi får se hur kroppen orkar med det här helt enkelt!

Idag har jag & Evelyn varit med pappa R på Teds där han gjorde sin 8:onde tatuering. Den blev skitfin! Det kommer en bild om en liten stund.

Vi har precis kommit hem igen, Evelyn sover och vi ska sätta oss och glo på tv. När lillis vaknar är det städtime, trist men så är det. Sen blir det finmiddag ikväll för jag slängde nämligen in en rostbiff i ugnen alldeles nyligen. MUMS!







/ Sandr0o


Enough is enough!

Dåligt med update här inne nu så jag kör en liten sammanfattning.

I måndags lämnade vi in våran bil på verkstaden, fixade till bromsskivor och bromsklossar plus det som vi fick anmärkning på av bilprovningen. I tisdags fick vi hämta hem bilen igen och blev många tusenlappar fattigare. Kul jul men skönt att ha bilen tillbaka!

I onsdags knackade det på dörren strax efter 08, det skulle tydligen bytas fönster i lägenheten. Självklart visste jag om att fönstrena skulle bytas, jag visste bara inte att det var just i onsdags så jag fick sätta fart med att ta ner gardinstänger och flytta runt prytlar. Jag & Evelyn flydde hem till mina föräldrar illa kvickt då dem höll på i hela lägenheten samtidigt. Kom hem till ett kaos (såklart) med byggdamm precis överallt. Städade undan det värsta då dem inte var klara förns vid 19.

Igår fick R storstäda efter byggkaoset. När han i princip precis blivit klar ringer det på dörren och där står en man som undrar om det läcker vatten inne hos oss. Efter en närmare titt under diskhon och kranen kunde det konstateras att det minsann läckte vatten hos oss, som läckt till grannarna under oss(!) och tur var väl det så att läckan upptäcktes snabbt! Rörmokarn kom och fixade till läckan men tyckte vi skulle köpa en ny kran då den tydligen inte var helt okej. R börjar torka upp vatten under diskmaskinen och får bryta upp golvet som fått vatten under sig och blivit skadat. Jippi va? VERKLIGEN! Nu står vi utan golv i nästan hela köket, med den förbannat fula plastmattan under som stinker apa. FY! Föreningen säger vårat ansvar och försäkringsbolaget säger föreningens ansvar, så var det med det. Så nu behöver vi ett nytt golv, någon som lägger det och en ny kran? Det är kul nästan jämt!!



För att toppa det här har Evelyn målat med någon penna som ej går att få bort på vårat köksbord (inte direkt litegrann) när R höll på att städa igår. Nu har madamen klottrat två gånger under Rs uppsikt, köksbordet nu då och sen på sitt rum för kanske ett år sedan. Wakie wakie daddy ;p
Så ett nytt bord står på önskelistan framöver..

Vi lägger till tre riktigt pissiga dagar på jobbet då jag rent ut sagt stressat ihjäl mig och varit påväg att få sammanbrott en miljon gånger per dag. Där har ni min vecka? Vad säger vi om det? Yääääjjjj typ? Not so much!
Imorse kändes det ganska grått och dassigt kan jag tala om.

Jag hoppas innerligt att morgondagen på jobbet ska flyta på smärtfritt för nu är jag trött på att aldrig hinna med ett skit förutom att springa omkring som en jävla blådåre överallt samtidigt. NEEEEJ NI, slutgnällt!

Happy happy freeeedag!

/ Sandr0o


Nu spyr vi lite galla innan vi går vidare i livet.

Denna dagen tar vi och knöglar ihop och dunkar ner i en papperskorg. Jag har nog aldrig varit med om maken. Precis varenda liten grej som har kunnat gå snett, har gått direkt åt pipsvängen. Med början från 10 imorse tills i samma sekund jag lämnade bygget, för sent dessutom!!!

Det har varit cashguard hit och cashguard dit, krångel på olika kassor som på löpande band, problem vid kortköp pga bankens uppkoppling, extremt mycket paket som kom upp i samma sekund som klockan slog 16 (deadline), för lite personal och det ena med det tredje. Jag har skakat som ett asplöv idag till och från pga av ilska! Det är inte ofta som jag blir arg och visar det, speciellt inte på jobbet. Där är jag alltid sunshinet själv men idag var det impossible att hålla upp den fasaden. Jag har slängt skyltar i papperskorgen, gått och skrikit i paketrummet och haft lite allt möjligt för mig för att spy ut lite frustration mellan varven för att inte explodera.
Jag är utrustad med en telefon när jag jobbar och den har ringt stup i ett, "det går inte att betala med kort", "min kassa har lagt av", "någon har tappat en olivbruk här", "jag behöver kissa", "jag har bara fyra tjugolappar kvar", "blir jag avbytt när jag går hem", "kan du komma en sväng när du har tid", "jag har en frysvara här som måste tillbaka" och listan goes on and one eftersom jag får samtal från två olika avdelningar. Allt detta samtidigt som jag står i scanningkassan, försöker hålla koll på växeln, kör avstämningar till oändligheten (alltid på de mest olägliga tidpunkterna såklart), drar korgar och springer med terminaler, ser till att köerna är under kontroll, ser till att rasterna är i fas och att personalen sitter på sin plats. Det här mina kära vänner.. Det är stress på hög nivå, donken släng er i väggen!

"Lider med dig Sandra som ska ha koll på allt samtidigt som det skiter sig överallt!!! Synd att man inte kan klona sig!!"

Sådärja.. Då har vi avhandlat den här dagen! Så fort jag får för mig att jag har en skitdag så ska jag läsa det här inlägget och jag kommer genast må bättre, för att toppa den här dagen lär knappast vara möjligt.

Annars då?
Jo tack, DH har säsongspremiär om få minutrar så livet börjar sakta men säkert ta form igen. Haha!
Ska slänga ihop en omelett till karln, bre två mackor till mig själv och sen blir det soffan för hela slanten. Tomorrow is a freeeeeee day!

/ Sandr0o


Time for food.

En ny vecka har dragit igång. Vi är billösa till imorgon så jag och Evelyn har knallat hem i den friska krispiga luften. För tillfället sitter Evelyn i soffan och kikar på Pippi så jag passar på att spana runt lite på nätet innan jag ska sätta igång med maten. Det finns faktiskt rester från gårdagens smarriga lasagne som vi äter till middag idag också, jag & Evelyn. Så ingen stress med att göra maten då den bara ska ner i matlådor till imorgon, skönt. Det blir mexikanska köttbullar med ett piffigt ris till, haha. Jag börjar få tillbaka min inspiration för matlagning som varit på vift länge nu, hallelulja!



Vi pratade länge med en av Evelyns fröknar innan vi lämnade förskolan. Hon berättade lite om hur Evelyn är på förskolan, hur det går med sovandet, maten och hur hon fungerar med de andra barnen. "Evelyn är kompis med alla" fick jag höra och att hon är beskyddande. Det var en trevlig pratstund och Evelyn hade tydligen berättat idag att vi ska åka till Thailand när snön kommer och att fröken gärna fick följa med. Haha!

Livet är härligt!

Nu sitter en fröken och sjunger pippisången och vill ha pippikläder på sig, haha.

/ Sandr0o


Sunday happy sunday!

Sådärja. Då var dagens chillpass på min egentligen lediga dag slut. Lättförtjänta pengar är det ju men jisses vad opepp jag var när klockan ringde och mina två älsklingar kunde ligga kvar i sina sängar och sova. Morgonmys med familjen är bland det bästa jag vet!

Det är förbannat skönt att bara sitta i kassan och inte behöva ha ansvar för ett jäkla skit, som omväxling. Inte bry sig om att köerna växer, inte bry sig om att scanningsplingan plingar femtielva gånger i minuten, inte behöva agera dagisfröken åt kassapersonalen som försvinner i tid och otid. Inte bry sig om något annat än att sitta på arslet, le, vara glad och dra igenom varor illa kvickt.  Jag hann tillomed städa av i princip hela kassalinjen under morgontimmarna när jag var själv fram till 10. Tänk om alla hade det drivet och tänket. Tänk så mycket vi skulle få gjort istället för att bara sitta och stirra ut i tomma intet och vänta på klockan!










Bilder från igår. Det ser himla höstigt ut, mysigt måste jag erkänna även om jag är en sommarmänniska at heart!

Ikväll kommer Kimmi & Marcus på spontanmiddag. Var längesedan vännerna träffades men inga fler kunde så då kör vi helt enkelt. Inte mindre kul för det!

/ Sandr0o


Chicken tikka masala.



Shit pommes frites. Jag känner att det är min plikt att dela med mig av vad vi åt till middag, för det var utomordentligt gott. Mina smaklökar dansade bokstavligen talat salsa. Jag har lagat chicken tikka masala förut men denna gången blev det bättre än bäst och med en sallad som passade helt perfekt till och lyfte hela rätten.

600 g kycklingfilé, i lagom stora bitar
2 gula lökar, tunt skivade
en tumstor bit färsk ingefära, finhackad
1 röd chili, fint hackad
1/2 kruka färsk koriander (delad i blad och stjälkar, hacka stjälkarna)
matolja
lite smör
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
Kryddpasta
salt, peppar

Kryddpasta:
2 vitlöksklyftor
1 tumstor bit färsk ingefära
1 tsk cayennepeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 tsk garam masala
1/2 tsk salt
2 msk matolja
2 msk tomatpuré
2 färska röda chili
1 msk kokosflingor
1/2 kruka färsk koriander

Skala vitlöken och ingefäran. Blanda alla ingredienser i en matberedare, och kör till en jämn kryddpasta.

Hetta upp lite matolja i en djup stekpanna eller gryta, och fräs löken, chilin, ingefäran och korianderstjälkarna på medelhög värme i ca 10 minuter. Rör om så det inte bränner vid. Tillsätt kryddpastan och kycklingen. Rör om ordentligt och krydda med lite salt och peppar. Häll på kokosmjölken och tomaterna, och 3-4 dl vatten. Koka upp, täck med lock och sänk värmen. Koka på låg värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Jag gjorde en specialsallad till maten, dels för att den passar utmärkt till lite mer exotiska maträtter. Så varsågoda!


Isbergssallad
Rödlök
Tomat
Gurka
Persiljeblad
Koriander
Citron
Salt
Peppar

Hacka allting pyttepytte smått, ta rejält med persiljeblad (en hel kruka, minst), en näve koriander, blanda alltihopa och pressa över en hel citron, salta & peppra lite. Voila!

Till tikka masalan serverade jag piffigt ris med gurkmeja, stjärnanis och paprika pulver. Ser fantastiskt gott ut och smakar minst lika bra. Jag älskar piffigt ris (kan vara lite allt möjligt), som jag då kallar det.

Try it, du kommer inte ångra dig!

/ Sandr0o


Blond VS brunett?

Jag snubblade över denna bilden idag. Jag kände genast ett sug efter att färga håret mörkt igen. Dumt! Sist jag skulle bli blond efter en sväng i det bruna tappade jag hur mycket hår som helst, så pass att mitt hår fortfarande inte tagit igen sig. Tunt tunt tunt är det sedan den olyckliga händelsen! MEN det är ju så snyggt!





Vad säger ni?
Kanske man skulle skaffa peruk?

/ Sandr0o


Dinner på gång.



Jag står vid spisen och slavar. Haha nejdå, jag älskar ju sånt. Håller på och fixar kvällens middag. Vad tror ni? Ser ganska fräscht och gott ut so far va?

Blir väldigt late dinner idag då vi lunchade på thaien. Mums!

/ Sandr0o