Pastagratäng a la Sandra.
Du behöver:
Pasta
Kyckling
Purjolök
Soltorkade tomater
Spenat
Zucchini
Champinjoner
Fetaost
Creme fraiche
Keso-oliv&feta
Chilipulver
Vitlök
Ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan, gärna någon minut kortare än anvisningarna.
Skär kycklingen i små bitar och släng ner det i en het stekpanna.
Skär purjolök, zucchini, soltorkade tomater och champinjoner. Ner med det i stekpannan.
Stek tills det blivit mjukt. Tärna fetaosten och rör ner den i pannan.
I med creme fraichen, keson och spenaten, rör om ordentligt. Låt sedan puttra i några minuter.
Häll pastan i en ungsform. Rör ner såsen i ungsformen, rör om ordentligt så att allt blir blandat.
Strö ordentligt med ost som ett lager överst. Låt stå i ugnen i 10 minuter ungefär. Servera med en härlig sallad.
Nästa gång ska jag helt klart ha i svarta oliver och använda okokt lasangettepasta och låta den stå längre i ugnen, istället för penne som jag använde denna gången. Det blir nog superbra tror jag. Fast det var helt klart över godkänt redan idag men det är alltid kul att utveckla.
Pasta
Kyckling
Purjolök
Soltorkade tomater
Spenat
Zucchini
Champinjoner
Fetaost
Creme fraiche
Keso-oliv&feta
Chilipulver
Vitlök
Ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan, gärna någon minut kortare än anvisningarna.
Skär kycklingen i små bitar och släng ner det i en het stekpanna.
Skär purjolök, zucchini, soltorkade tomater och champinjoner. Ner med det i stekpannan.
Stek tills det blivit mjukt. Tärna fetaosten och rör ner den i pannan.
I med creme fraichen, keson och spenaten, rör om ordentligt. Låt sedan puttra i några minuter.
Häll pastan i en ungsform. Rör ner såsen i ungsformen, rör om ordentligt så att allt blir blandat.
Strö ordentligt med ost som ett lager överst. Låt stå i ugnen i 10 minuter ungefär. Servera med en härlig sallad.
Nästa gång ska jag helt klart ha i svarta oliver och använda okokt lasangettepasta och låta den stå längre i ugnen, istället för penne som jag använde denna gången. Det blir nog superbra tror jag. Fast det var helt klart över godkänt redan idag men det är alltid kul att utveckla.
/ Sandr0o
Kommentarer
Postat av: Farmor o farfar
Mycket gott du lagar till Sandra, men kan ni hålla vikten med allt smarrigt ni äter undrar vi på Ekersgatan.Tyvärr stryk för Örebro mot Göteborg med 1-0.
Postat av: Cattis
Hörru mamma sandra. När ja kmr hem från Kd så kan vi väl äta middag lr fika på din balkong?! Jag bjuder in mig själv helt enkelt =) DU ser ut att laga så sjukt god mat!
Trackback