Vecka 29 - sista trimestern.

Wooohooo. Vecka 29 är här, sista trimestern, 70 % av graviditeten är nu gjord. Tiden går ju faktiskt framåt även om det nästan känns som att tiden står stilla mest hela tiden. När man kommer in i vecka 30 känns det som att den "riktiga" nedräkningen börjar, med 10 veckor kvar. Snart är vi minsann där vi med ❤
Det mesta börjar bli tungt och jävligt nu, haha. Jag känner mig som en flodhäst mest hela tiden och många rörelser är tokigt jobbiga att utföra.

Lite info om vecka 29:
Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger.

Vikt 1 400 gram.


Och så en lite annorlunda magbild, badbollen ❤



Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh sandris <3 jag mår super och allt rullar på bra här nere. Det börjar närma sig för din del, såå glad för din skull! Hur mår du? Hur rullar Ica? Pussar på dig och all möjlig lycka till dig och din nya lilla!! <3


Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback