Rabarber & jordgubbspaj med vaniljsås!
Smuldeg
150 g smör (rumstempererat)
4 dl mandelmjöl
1 dl SukrinMelis
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl Fibrex
0,5 dl riven kokos
Fyllning
400 g rabarber
250 g jordgubbar (helst färska)
1 dl SukrinMelis
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl vatten
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Blanda alla smuldegsingredienser väl i en bunke.
Skala rabarberna och skär i 2 cm stora bitar. Skär jordgubbarna i lagom stora bitar. Koka rabarberbitarna i en kastrull med vattnet, sukrinet, vaniljpulvret och kanelen tills rabarberbitarna är mjuka. Tillsätt jordgubbarna och låt fyllningen svalna.
Klä en pajform med hälften av smuldegen. Förgrädda pajskalet i 3-4 minuter på 200 grader i mitten av ungen. Låt pajskalet svalna och lägg sedan i fyllningen. Smula till sist över resterande smuldeg i ett jämt lager över fyllningen. Grädda i ungen i 12-15 minuter på 200 grader i mitten av ungen.
Till pajen blev det vaniljsås.
Vaniljsås
1 dl Valio vispgrädde
200g Valio Smetana
4 msk SukrinMelis
0,5 tsk vaniljpulver
Vispa ihop ingredienserna till vaniljsåsen och låt den sedan stå kylt i 10 minuter innan servering.
Vaniljsåsen var även den grymt god. Jag hade inget sukrin hemma och kör oftast på stevia eller steviaströ när det gäller bakning då det är mer lättillgängligt än sukrin, bara att knalla ner på Ica.
Enjoy!
/ Sandr0o