En liten tös med magont.

Första riktiga dagen på semestern igår och det hela startade hemskt. Evelyn klagade på ont i magen samma sekund som hon öppnade ögonen på morgonen. Allt eftersom morgonen rullade på fick hon ondare och ondare i lilla magen. Stundtals skrek hon helt hysteriskt över magontet och mitt i en sådan attack spydde hon, lite senare kom febern och hälsade på och Evelyn satt som en trasa 

Vi avvaktade hemma då det är så svårt med magen, det kan ju vara i princip vad som helst - från lite gaser till blindtarmen typ. Tillslut ringde jag vårdguiden som rådde oss att åka till Danderyd och låta en doktor kika på henne så det gjorde vi. Vid 17 fick vi träffa en läkare där som klämde och kände, lyssnade och undersökte. Han tyckte inte att han kunde göra ett ordentligt utlåtande och han tyckte att hennes mage var allt för spänd för att vara helt normal så han skickade oss vidare med en remiss till Astrid Lindgrens.

 Som alltid på Astrid Lindgrens så fick vi vänta i åratal och efter övert tre timmars väntan i väntrummet fick vi äntligen komma in till ett rum och träffa en läkare. Evelyn fick en kanyl och ett ultraljud inbokat. Vid elvatiden fick vi komma upp på ett ultraljud för att kika till lilla magen. Ner på rummet igen och träff med doktorn som talade om att dem inte hittade något allvarligt (puh) i magen men att dem ville att vi skulle komma tillbaka imorgonbitti för att se att det blivit bättre. Bort med kanylen och lite alvedon och så fick vi äntligen rulla hemåt.

En stund efter midnatt somnade vi efter en lång och trött dag. Hungriga som satan var vi när vi till slut fick komma hem, slänga i sig lite mat och sen sussa var det enda som gällde.

Imorse vid nio hade vi återbesöket och vi märkte snabbt på Evelyn imorse att hon var mycket piggare. Under hela dagen igår gick hon knappt ett enda steg på hela dagen utan det skulle bäras hela tiden men idag gick hon upp ur sängen själv, skrattade och busade lite. Ett himla gott tecken!

Ingen feber och sänkan visade fortfarande på någonting men ingenting allvarligt. Doktorn "gissade" på någon infektion som satt sig i magen men som förhoppningsvis ska ge med sig av sig själv och inte annat fall var vi såklart välkommna tillbaka.





Det verkar heöt klart gå åt rätt håll och jag hoppas det fortsätter men det gör det nog alldeles säkert. Det är en skojfrisk och pigg tjej utan feber och magont som vi har här hemma idag. Hurra!

/ Sandr0o


Kommentarer

Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback