Lammfärsbiffar med festaost, blomkålsmos och sås!




Du behöver:

Biffarna:
Ägg
Vitlöksklyftor
Timjan
Salt
Peppar
Fetaost
Lammfärs

Blomkålsmoset:
Blomkål
Philadelphia
Grädde
Salt
Peppar

Sås:
Grädde
Soya
Fetaost
Köttbuljong
Timjan


Sätt ugnen på 175°. Blanda samman lammfärs, ägg och timjan. Pressa ner vitlöken. Krydda färsen med salt och nymalen svartpeppar.
Skär fetaosten i sockerbitsstora bitar. Rulla färsen till stora bollar. Tryck fast en bit ost i varje boll och forma dem till runda och fina biffar.
Stek biffarna ljust bruna runt om i smör i stekpanna och ställ sedan in i ugnen och låt bullarna steka klart i 10 minuter.

Koka upp blomkål i grädde tills den mjuknar. I med philadelphiaost, salt och peppar och rör om. Bara att puréa om man föredrar det eller servera den som den där. Guds gåva till alla LCHF-are som sagt, yummie!

Häll på grädde, soya, timjan och köttbuljong i ugnsformen med biffarna. Smula fetaost runt och över biffarna i formen och ställ sedan in i ugnen och låt puttra en stund..

DONE!!!

Det blev faktiskt fantastiskt gott mina vänner, you should try it. Är man inte en LCHF-are kan man likaväl servera rätten med potatis.

/ Sandr0o

Kommentarer

Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback