Saffranskladdkaka med vit choklad. TRY IT!
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader (180 grader i varmluftsugn). Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till.
Jag valde att ha gammaldags vaniljglass till istället och det var hur gott som helst. Jag föredrar glass framför grädde till kladdkaka helt enkelt.
En riktig höjdare.. VERKLIGEN!
/ Sandr0o
Kommentarer
Trackback