Kräftskiva.

Nu är årets kräftskiva avklarad. Vi höll till i en lokal för att få plats allihopa. Alla hade tagit med sig det man ville äta själva och så hade vi delat upp resten så att det blev lite knytkalas. Jag stod för efterrätten och det var alltså därför som jag bakade halva dagen. Jag gjorde som sagt fyra pajer, äppelpaj med hasselnötter, jordgubbspaj med kokos, persikopaj med mandel och hallonpaj med maräng. Hallonpajen med marängtäcke fick stanna kvar här hemma då den blev klar precis innan vi gick hemifrån. Det tog lite längre tid än jag tänkt mig.
När jag dukat fram två av pajerna på bordet och folk började ta av dem så vart det inte så mycket kvar. Jag tänkte att det kanske var tur att jag gjorde tre pajer då iallafall även fast det kändes mycket. Alla höll med om att jag nog skulle värma på den tredje pajen också men så fort den kom fram på bordet ungefär så kände sig alla proppmätta (inklusive mig). Så jag fick med mig persikopajen hem igen. Det står alltså två hela pajer i vårat kylskåp, jag tror jag ska ta och ge bort en av dom för annars blir vi aldrig av med dom. Äppelpajen med hasselnötter tyckte jag verkligen om och då brukar jag inte ens gilla äppelpaj. Den får jag nog göra fler gånger.


         
PreggoSanna pyntar. R och Evelyn busar. Det är smarrigt med bröd.

         
Busen får sitta på bordet. Kim & Emelie. R, Evelyn och Emelie.

         
Ser ni vad fint pyntat vi hade det? Evelyn tog en liten nap och R gömmer sig från kameran.

         
KRÄFTOOOOOOOOOOOOOOOR!

    
Cattis. Emelie.

    
Kimmi. Gladskiten Cattis.


    
Jag och Evelyn kikar när duktiga Sanna diskar. Dags att tänka på refrängen?

    
Diskhäng. Marcus, Emelie, R och Evelyn.

Efter maten hamnade jag verkligen i matkoma. Jag var så mätt, så mätt.
Det var en till liten tjej som också var väldigt mätt visade det sig. Hon glupsade i sig mera mat bara en kort stund efter att hon ätit massor med mat och då kom minsan allt innehåll i den lilla magen upp igen över hela henne, Rs kläder och golvet. Stackars lilla tjejen. Såklart hade vi inte packat några extrakläder men som tur var så hittade jag faktiskt en body i skötväskan som hon fick ha på sig. Vi fick vira in henne i en filt när vi skulle åka hem så hon inte skulle frysa. Nu ligger hjärtat och sover i sin säng sedan ett tag tillbaka. Vi trodde hon skulle somna sent idag så hon slumrade till en stund på kräftskivan men vi hade tur verkar det som, skönt det.
Dags för sängen för oss med nu. Imorgon blir det några visningar för våran del och efter det ska jag till Sanna och fixa håret. SPÄNNANDE!


En trött tjej gosade med filten i soffan och somnade.

/ Sandr0o


Kommentarer

Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback