Recepttips.
Här nere kommer receptet till varmrätten som jag och Cattis avnjöt under kvällen. Dock hade vi spiskummin istället för gurkmeja då Cattis lyckats ta med sig fel krydda men hey det funkade bra det med för gott blev det ju. Vi hade även en klick tukisk yoghurt ovanpå för att balansera det hela. Alltså inte i själva röran utan på när man lagt upp det i en skål/tallrik. Fantastiskt gott att doppa bröd i, om vi ska vara rätt och riktiga så ska man väl ha naanbröd som en riktigt indier men har man inte det så går ju vilket bröd som helst, som man tycker om, bra.
8 portioner
4 stora kokta potatisar
3 burkar kikärter (à 410 g)
2 gula lökar
1-2 röda hackade chilifrukter
4 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
2 msk rapsolja
2 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 tsk gurkmeja
1 1/2 msk garam masala
1. Skär potatisen i mindre bitar. Spola av kikärterna genom durkslag.
2. Hacka lök, kärna ur och finhacka chilin.
3. Fräs lök, pressad vitlök, chili och ingefära i olja, häll på tomater och kokosmjölk och koka ca 15 min. Smaka av med salt, svartpeppar, gurkmeja och garam masala.
4. Tillsätt kikärter och potatis och låt puttra ett par minuter tills de är varma.
Om ni nu får för er att prova detta så hoppas det smakar smaskens!
Gonatt / Sandr0o
Du borde ju lägga in receptet på din efterrätt ju den va ju kalas!
Hittade hit från Ninas blogg, måste bara säga att ni har en underbart söt liten flicka!:)