Pojke VS flicka?

Jag kom och tänka på en sak som jag egentligen skulle skrivit om igår men som plötsligt lämnade skallen på mig och försvann ut i rymden. Det har nu kommit tillbaka och därför passar jag på att skriva ner det på momangen.

Igår var det ett par som kom fram till mig och lillan (lillan satt i bärselen) och började prata lite. De sa att HAN var söt och de frågade också hur gammal HAN var?
Jag svarade då kort sju månader utan att tala om vilket kön mitt barn hade för jag orkade inte förklara att det faktiskt var en flicka som satt i bärselen och tittade med sina stora ögon på det nyfikna paret.
Mannen tyckte då att HAN var så himla stor för att vara så liten. HAN ser ut som ett år.

ETT ÅR?! Hur tänkte de stackars små krakarna (stavning?) nu? Om Evelyn vore ett år skulle jag knappast ha henne i en bärsele på magen, det skulle nog bli aningen för tungt för att orka med det kan jag tänka mig. Dessutom ser hon väl för sjutton inte på långa vägar så gammal ut?
Och sedan det här med att ta fel på könet på en liten bebis. Visst det kan vara väldigt svårt att avgöra om en liten är tjej eller kille i vissa fall men om barnet är klätt i rosa från topp till tå i princip (som Evelyn igår) så borde man kanske anta att bebisen i fråga är av det kvinnliga könet? Eller vad vet jag? Eller så antar man raka motsatsen att bebisens föräldrar bara tycker om rosa, pojke som flicka spelar ingen roll. Eller kanske att barnet själv älskar rosa? Uppenbarligen finns det ju dessa som inte tänker som mig.

Det är inte första gången jag får frågan om det är en pojke eller flicka. Iofs så var det ju inte en fråga denna gången men you get the picture. Sist på BVC när vi skulle träffa en läkare så sa hon heta tiden HAN till Evelyn även fast vi sa hon. Hon vräkte till och med ur sig "Nu ska vi titta så att kulorna sitter där dom ska" innan hon förstod att det var en flicka hon undersökte. Haha jag och R fick oss ett gott skratt åtminstone.

Men ser hon verkligen ut som en liten pojke? Trots sina rosa kläder?

Oj vad långt det blev. Jag som bara skulle berätta om det lite kort. Jag tycker det är lika roligt varje gång det händer att folk tar fel på våran rosa lilla tjej. Våran lillan pojkflicka verkar det som <3

/ Sandr0o


En alldeles perfekt söndag.

Vi åkte med R imorse så att han kunde släppa av oss hos mams och paps. Så där har vi spenderat dagen. En liten sväng på två lägenhetsvisningar och på centrum har vi också varit. En av lägenheterna var verkligen SKIT men den andra var hur fin som helst men för liten, känns lite onödigt att flytta till någonting som man kommer behöva flytta ifrån pga att det är trångt i framtiden. Lillan fick en massa nya kläder av sin mormor och morfar idag, två par byxor, en tröja, två par strumpor och en vit pälsjacka. Så fin våran lilla prinsessa ska vara i höst! Jag kanske slänger in ett inlägg imorgon och visar de nya kläderna, varför inte? Men det får vi allt se imorgon hur det blir.

Evelyn har varit hur snäll som helst idag. Lekt en massa på golvet och busat. Hon satt på golvet och åt kex och lekte medans vi åt middag. Hur skönt som helst att slippa ha henne i knät när man ska äta för våran "bära med sig överallt"-stol gick inte att fästa på deras vardagsrumsbord men det gick ju galant att ha henne på golvet så det spelade mindre roll.

         
Evelyn och morfar busar med en såsförpackning. Sitter fint och smaskar kex när vi åt middag.

         
Busfröken lekte för fullt och gammelmormor kom också och lekte en stund.

På kvällen så mötte vi upp Sanna för en liten promenix. Vi knallade runt i en timme ungefär och snackade en massa skit. En massa gravid-förlossning-bebis gick vi igenom tror jag bestämt. Det är ju inte så värst långt kvar för damen inte, en 8 veckor sisådär plus eller minus lite. På torsdag slutar hon jobba för ett bra tag framöver så jag tror att jag ska ta och skaffa mig en ny bästa kompis ;) haha.. Ikea ska vi bege oss till nångång nästa vecka iallafall för att boa lite innan bebis kommer. Jag behöver köpa en bitskena till spjälsängen också så inte lilla tösen här hemma äter upp hela sängen ;) När vi promenerat färdigt så hoppade jag och lillan in i bilen för att hämta R på jobbet och styra hemåt.

Imorgon är R ledig. Då ska vi hem till lillans farmor och farfar. Rs mamma har varit i Bulgarien i två veckor så det är nästan så att man inte vill dit, orka känna sig ännu mer blek bredvid någon som precis kommit hem från utlandet. USCH! Jag tror jag ska smörja in mig med lite BUS ikväll.


Lillans sovposé precis just nu. Hon höll på och bökade runt ett tag men tillslut valde hon att somna såhär. Skönt? Nja, jag skulle inte tro det men de små liven kan ju sova hur som helst.

Vi kikar i nuläget på Sagan om konungens återkomst. Jag har sett den en gång förut, på nyårsafton för att R tvingade mig. Vi hade såklart sett de andra filmerna också. Vi hade typ Sagan om ringen kvällar när vi var magsjuka under nyårshelgen. Han tvingande mig att se hela trilogin. Det är inte direkt min typ av film överhuvudtaget men jag måste medge att filmerna faktiskt är bra. MEN ni ska inte tro att jag tänker sitta uppe till strax efter 01 när filmen slutar. No way josé! Så kul ska vi inte ha det. Lite off topic ja? Nu får det vara nog om filmbabblande.

Jag ska tvätta av mig mitt smink, BUSa mig själv och krypa till kojs. Imorse vaknade hjärtat vid åtta så det gäller att lägga sig i tid ;)

/ Sandr0o


[VIDEO] Leka på golvet


Bilderna är tillbaka.

Det har varit väldigt dåligt med bilder i bloggen ett tag. Det finns ingen anledning till varför, jag tror mest att det är så att jag "glömt" att jag har en kamera ungefär. Men nu ska det bli ändring på det minsan för jag älskar ju att ta kort. Här bjuds det på bilder från dagen och senare ikväll kommer det upp en eller flera videosnuttar från dagen också.

    
Lek i sängen medans mamma och pappa fixar hemma.

    
Att stå är allra bäst. Busa lite bakom sänghimmlen.


         
Vi gick ut på promenad och när vi gick förbi Willys så hade de slagit upp en handbollsplan mitt på parkeringen där domaren stod och pratade i mikrofon, hmmm. Evelyn mumsade på mitt glasspapper medans jag läste MAMA mellan varven.

    
Något skeptisk till gungningen. Evelyns farhågor (heter det ens så?) besannades, det var jätteläskigt att gunga.

    
Bus i sängen efter pyjamasbyte.

          
Evelyn fullkomligt älskar att resa sig upp när man sätter henne i sängen, eller var som helst för den delen men det går lättast i sängen. 3 sekunder efter att man satt ner henne så står hon upp.

         
Gladungen tog en liten paus för att bita på kanten och för att slicka på sig själv. Det är jobbigt att klättra.

    
/ Sandr0o


Gungeligung.

Vi har varit ute på promenad. Tog en sväng förbi Willys, köpte en glass och det senaste numret av MAMA. Vi traskade vidare till en lekpark där vi slog oss ner. Evelyn lekte med sina leksaker medans jag åt en smarrig sandwich och bläddrade lite i MAMA. Evelyn testade gunga lite också men det tyckte hon inte om utan blev ledsen. Tyvärr så var gungan alldeles för stor också så hon kunde ramla ur så jag var tvungen att hålla i henne. Jag ska leta upp en lekpark med en såndär liten gunga som har en gren så att hon ej kan ramla ur. Den vi provade idag hade gren men var alldeles för stor. Jag ska ut på gungjakt!
Efter en stund så traskade vi hemåt igen. Evelyn somnade halvvägs hem. Hon hade då fortfarande kexet som hon åt på när hon somnade i sin hand. Hon ligger fortfarande i vagnen och sussar med kexet i handen. Gos!

Direkt när jag kom innanför dörren så satte jag igång att rensa min garderob, hej oordning! Jag har tagit en "avdelning" nu och forsätter med resten under dagen allt eftersom vi får tid. Jag ska hinna med att damsuga och laga chili con carne också, ej att förglömma. Det finns med andra ord lite att ta tag i här hemma för tillfället men just nu kände jag bara för att slappa vid datorn, kika bloggar och spana efter en lägenhet. Jag har skrivit upp en massa visningar som vi ska gå på. Nästa helg blir det till att springa på en del.

När Evelyn vaknar är planen att hon ska få lite mellanmål bestående av turkisk yoghurt och fruktpuré. Dags att komma igång med maten igen tror jag bestämt, vi har varit dåliga på det nu när vi flängt runt lite här och var.
Men nu så, imorse åt hon lite yoghurt och frukt iallafall. Vi har ju missat lunchen nu eftersom vi varit ute och gått men som sagt mellanmål om en kort stund och sedan ska vi allt få till middagen i matväg för Evelyn med. Så håller vi tummarna alla nu att hon verkligen äter! JAAAA!

Bilder från dagen kommer i nästa inlägg hade jag tänkt. Ha en fin lördag!

/ Sandr0o


Grattis Ella Pella Pudding.

Nu är jag trött trött trött. Alldeles strax är Criminal Minds slut och jag ska springa till sängen och slockna illa kvickt. Mätt så in i norden är jag också. Cattis hade lagat wok som vi mumsade i oss och jag hade gjort cheesecake med hallon & passionsfruktssås. MUMS! Vi åt upp en halv cheesecake, haha tjockisungar. Resten står i kylen och väntar på att bli uppäten av någon annan en vacker dag.
Jag hoppas verkligen inte att det blir skitväder imorgon som nu på kvällen för då vet jag verkligen inte vad jag och Evelyn ska hitta på men om vädret tillåter blir det promenix.


Detta är vad vi har åstadkommit under kvällen. Evelyns prestation för kvällen blev att spy ner hela henne, mig och lite i Kimmis soffa. Med andra ord bjöd hon på en riktig bamsespya, mindre mysigt men sånt som händer.

/ Sandr0o

Potpurri (eller vad det nu kan tänkas heta?)

Är hemma hos mams och paps. Sitter och tittar igenom pappas mapp som heter Evelyn på datorn. Här kommer ett urval av bilder från denna mapp. Evelyn ligger och leker på golvet medans jag kikar på datorn, great combo!

    
    

         


/ Sandr0o




Vilken dag.

Jag tog mig en välbehövlig sovmorgon imorse. Jag hade haft en massa otäcka mardrömmar hela natten som stört min sömn så jag fick gå och lägga mig igen när lillan hade vaknat eftersom R var hemma. Jag fick sova ändå tills klockan halv elva, det var helt underbart. Då sprang R iväg och tränade och när han kom tillbaka igen så åkte vi och storhandlade. Nu har vi en massa gott här hemma, jag som klagat i flera dagar över att vi inte har någon god frukost hemma. Imorgon ska jag njuta vid frukostbordet minsan.
När vi skulle checka ut självscanningen på Ica så hamnade vi såklart på en kontroll. Kul att plocka ur fyra proppfulla påsar för att sedan stoppa tillbaka dem igen, NEJ NEJ NEJ! Jaja det gick bra det också. Vi köpte korv som vi mumsade i oss när vi var klara. Jag sprag in på HM för att titta om den fina jackan som jag skrev om häromdagen fanns där. Det gjorde den så nu hänger den i garderoben i väntan på kallare väder. Finfint!

När vi kom hem satte vi igång med stortstädning av våran smutsiga lägenhet. Usch vad rörigt vi hade det men nu kan vi återigen leva normalt i en städad lägenhet. Skönt. Jag har såklart hunnit med att laga lite middag till oss också, Jag testade ett recept som jag hittade igår, grekisk panna med potatis, morötter, röd lök, paprika, tomat, marinerad kyckling, oliver och fetaost.
Det blev himla smaskigt och en massa massa mat. Matlåda till både mig och R imorgon.



Nu på kvällskvisten har jag gjort en efterrätt som jag ska ha med mig hem till Kimmi imorgon. Det var ett f*rbannat jobb med den kan jag lova, in och ut ur ugnen hundra gånger. Men nu har jag precis tagit ut den ur ugnen för sista gången och det är bara en sista sak som återstår sedan får den vila i kylen över natten.

Just nu värker mitt huvud så mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, gräva ner mig själv kanske. Det låter svalt och skönt iallafall. Dagen har vaerkligen varit fullspäckad så om en kort stund kastar jag in handduken för dagen och slänger mig i min sköna säng.

/ Sandr0o

Snabbis.



Evelyn sitter och spanar i sin nya bilbarnstol påväg till sjukhuset.

Jag orkar inte skriva mer än så just nu. Klockan har passerat midnatt och Criminal Minds har precis slutat. Med andra ord är det dags för oss att krypa till kojs nu. Godnatt!

/ Sandr0o

Adorable!


Jag hann med lite snabb spontanshopping när jag sprang in en sväng på Väsby centrum idag. Jag hittade dessa underbart söta typ snowjoggingskor (heter det så?) till lillan på HM. Det gick helt enkelt inte att stå emot så dom fick följa med oss hem. Jag förälskade mig i en söt liten jacka till Evelyn också. Med omlottknäppning som är så himla skönt så man slipper hålla på och trassla mer än nödvändigt med armar. Det var en brun "dunjacka" med en ganska stor rosett framtill. Hur söt som helst. Jag tror bestämt att det får bli en liten tripp till centrum snart igen.


Hur söta som helst.

/ Sandr0o

Im back.

Dålig uppdatering på bloggen igår. Jag och lillan var hemma hos mams och paps hela dagen. Har nog inte spännande att berätta om den dagen tror jag bestämt.
Idag stod fika hos Cattis på agendan. Hon hade bakat mumsig kladdkakeliknande kaka som var jättegod. Hon hade tillomed varit ute i skogen och plockat blåbär att dekorera med, flitigt jobbat tycker jag.
Jag tror vi hann med två timmar av skitsnack eller så och det var hur trevligt som helst. Jag tycker om de stunderna som man skulle kunna sitta och snacka en massa goja hur länge som helst. Hur länge som helst gick faktiskt inte idag då vi skulle på visning vid 19 annars hade jag säkert kunnat sitta där ett bra tag till.
Mötte upp mams och paps på visningen och kikade runt. Inte samma standard på denna som de flesta vi tittat på tidigare men fortfarande väldigt intressant. Saker och ting går ju att fixa iordning om man vill. Det var lite "radhuskänsla" över lägenheten med en insynsskyddad uteplats på baksidan. Vi får se, vi får se!

Vi köpte med oss världens godaste sallader hem så vi skulle slippa laga mat eftersom vi inte kom hem förns en bra bit efter åtta. Nu sitter R och försöker söva lillan, som för övrigt inte sovit sedan klockan 3 (!)
Medans R kikar på fotboll ska jag uppdatera mig på vad jag missat i bloggvärlden under dagen, som alltid.
Imorgon väntar besök på Astrid Lindgren med lillan innan R börjar jobba då jag åker till mams och paps en stund eftersom jag inte har någon bil att ta mig hem med.

Nu blir det blogguppdatering!

/ Sandr0o


En dag av visningar.

Home at last. Detta blev en riktigt fullspäckad heldag minst sagt.
Vi var på fyra visningar nere vid Märsta stn, planen var att gå på två men det dök upp flera stycken på vägen så vi kikade in där med. I vilket fall som helst var det bara en lägenhet av dem som överhuvudtaget var intressant för oss.
Vi åkte direkt till Stinsen för klippning av Rs hår och vidare därifrån till Barnens Hus för att kika på en ny bilbarnstol till lillan. Vi och en annan tjej fick med oss en anställd därifrån ner till bilarna för att testa olika stolar. Man måste ju se så att det passar och inte tar för mycket plats, döljer backspeglarna och annat tjafs. Vi fick sedan köra fort till sista visningen i Rotebro. Den lägenheten var hur fin som helst och skulle vara så förbannat bra på alla sätt och vis. Men ni ska ju inte tro att vi var ensamma på visningen, långt ifrån. Det var nästan trångt där inne pga alla människor som också ville titta. Så det känns onekligen väldigt långt bort för oss just nu men man ska aldrig säga aldrig. R tjatade flera gånger i bilen påväg hem nu på kvällen om hur gärna han ville bo där. 

Vi åkte hem till mamma och pappa efter visningen och åt middag. Vi stannade kvar en stund och styrde sedan kosan hemåt igen. Ställde oss och monterade in den nya bilstolen till lillhjärtat, det var lättare sagt än gjort faktiskt men tillslut tror jag att vi fick till det rätt. Ska dubbelkolla imorgon för säkerthetsskull.

Imorgon åker jag och lillan hem till mams och paps när R åker till jobbet då jag ska fylla i min tatuering (äntligen) så mamma måste passa lillan en stund. Ska bli spännande att se hur det går men det är inte en så lång stund det gäller.

Nu ska vi tydligen kolla på Barcelonamatch här hemma, snark!!!

/ Sandr0o

Trångt.

Idag har vi haft en riktig gap & skrikdag. Hela dagen har varit totalt bortkastad på skrik i stort sett om man bortser från förmiddagen som faktiskt var ganska lugn och harmonisk.
Det enda vi har gjort idag förutom att växa fast i soffan framför tvn är en liten handla-mat-tripp. Thats it men då satt Evelyn så nöjd så i bärselen.
Vi har nu tampats i mer än två timmar för att lillan ska sova och alldeles nyss började resultat synas, hon blundar iallafall. Det är inte fy skam det. Nu återstår bara att se ifall hon tänker sova på riktigt och inte hålla på och tönta med att vrida och vända på sig för att sedan börja skrika för att hon inte vill ligga som hon lagt sig. Riktiga tönterier som hon har sysselsatt sig med nu under kvällen. Skrika för minsta lilla minsan. Petar man på fel ställe så blir det sura miner eller om man råkar flytta henne två centimeter åt något håll skriker hon som tusan.
Det har väl helt enkelt varit någonting som stört henne under större delen av dagen för annars hör inte dessa töntfasoner till vanligheten hos oss. Påfrestande är det i vilket fall. Men nu blickar vi framåt mot morgondagen istället och lämnar denna någorlunda jobbiga dag bakom oss.

Såhär glada skulle vi bli om vi hittade någonstans att bo.

Imorgon ska vi nämligen springa omkring på visningar, närmare bestämt tre stycken. Den första går av stapeln vid 11.30 och sedan är nästa precis efterråt, tur att lägenheterna ligger i ungefär samma område. Annars hade vi aldrig hunnit.
Efter de två första visningarna tänkte vi åka till Stinsen för R tjatar om att klippa håret hela tiden så det är väl dags att slå slag i saken antar jag. Innan vi åker hem till mams och paps för att äta middag ska vi hinna med en sista visning för dagen.
Jag och R har redan blivit extra förtjusta i en av lägenheterna. Det känns som att den uppfyller de "kraven" som vi har. Fast krav är väl att ta i, det är mer små önskemål som vi blir lite extra lyckliga av att en lägenhet har. Ska bli riktigt roligt att springa omkring och titta på visningar imorgon faktiskt.
Det skulle vara så skönt att hitta någonting inom en snar framtid. Både jag och R spyr på våran lägenhet. Det är väl inge fel på den egentligen, raka motsatsen eftersom den är nybyggd och fräsch så in i bomben. Men det är så trångt, precis överallt är det trångt och jävligt.


/ Sandr0o

Mysigt avslut på dagen.

Igår när det började bli dags för sötungen att sussa för natten gick hon och jag in och lade oss i sängen. Först låg vi och gosade en stund men efter inte allt för många minuter så somnade Evelyn. Det var hur mysigt som helst att ligga bredvid varandra och sakta men säkert sluta ögonen. Jag slumrade också till ett tag faktiskt. Det händer typ en gång på miljonen att hon vill ligga och kramas innan läggdags så jag hade himla tur igår. Myspys!
Jag lät inte ögonen vila allt för länge utan gick upp igen för att kika på Criminal Minds. Jag bar sedan över Evelyn till sin säng och sedan slumrade även jag och R gott för natten. Jag snusandes på min kudde som doftade bebis och R snarkandes.

Efter det avslutet på dagen var mitt hjärta fyllt med kärlek.


/ Sandr0o

Kängrumamman.

Vi gav oss iväg på en liten promenad mot Märsta "centrum" vid halv ett. Egentligen tycker jag nästan inte att det borde få kallas för ett centrum för det finns inga normala butiker alls. I vilket fall så gick vi och kollade lite där, det enda intressant att kika på var en barnaffär med massa leksaker och så. Det blev en sväng på ÖB också men det kan jag knappast kalla intressant utan det vara mest bara för att fördriva tiden lite.
Vi stannade till vid "ankdammen" idag igen. Satte oss på en bänk och mös. Efter en stund började det blåsa så in i h*lvete och jag kollade upp på himlen och en bit bort var det ganska grått på himlen så för att slippa eventuellet regn knallade vi hemåt igen. Jag har nyss klivit innanför dörren. Evelyn ligger och sover i vagnen så nu har jag en liten stund för mig själv.

         
Busen i bärselen + spaning på ankor.

Jag testade förresten att ha lillan i bärselen när vi promenerade iväg eftersom hon inte gillar att sitta i vagnen alla gånger. Senast vi testade så ville hon inte sitta i bärselen men sen har vi bara glömt bort den men det funkade utmärkt. Hon satt där i en timme skulle jag tro utan ett endaste litet knyst, skratt och en massa babbel men inget gnäll. Hur skönt som helst. I vanliga fall blir det jobbigt när hon inte vill sitta i vagnen för då har man helt plötsligt en tung liten att bära på plus en vagn att dra men nu var det ju nemas problemas. Båda händerna fria at all times! Den kommer jag garanterat inte glömma bort flera gånger. Påvägen hem satte jag ner henne i vagnen och inget gnäll då heller och strax innan vi landade hemma igen somnade hon.
Visserligen blir det ganska tungt för rygg och nacke kände jag efter en stund även fast vi har den dyrare modellen som ska vara bättre för kroppen. Jaja lite får man faktiskt tåla, jag tänker ju inte direkt ha henne i bärselen hela dagarna så det ska nog gå bra.

Resten av dagen är blank, oplanerad. Jag antar att det blir till att spendera den framför tvn. What else to do? Nu har vi ju redan varit ute för dagen. Tv it is.

/ Sandr0o

Paniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik.

Alldeles nyss kommer R in i sovrummet och ber mig komma ut i vardagsrummet för att visa något där.
I taket sitter världens största j* vla gräshoppa. USSSSSSSSCH! Den var verkligen groteskt stor och limegrön. R fick ta en burk och fånga in den för att sedan ta bort locket ute på balkongen och springa in fort som tusan igen.
Jag försökte fota den men korten blev inte så bra som jag ville men det är kanske inte så konstigt egentligen. Det är inte helt lätt att ta kort igenom en platsburk.


R fick fånga medans jag mest hoppade upp och ner som en galning eftersom jag var nervös över att han skulle missa så att den skulle börja hoppa omkring i hela lägenheten.

         
Ni ser ju själva hur stor den var när man jämför med Rs hand. INTE OKEJ!

Från och med nu får vi aldrig glömma att stänga fönstrena. FY!

/ Sandr0o

7 månader.

7 månader.


Evelyn dagen före sin 7månaders dag.

Våran pruttunge blev ju faktiskt hela 7 månader igår.
 Tiden kommer bara springa iväg så snart står hon där och har blivit ett år bara sådär. Jisses..
Hipp Hipp Hurra!

    
Evelyn hade fått en tuppkam som frisyr av sin pappa.

    
Så glad var lillan på sin 7månaders dag.

/ Sandr0o

Lägenhetsjakt.

Igår var det budgivning på lägenheten vi kikat på. Tillslut steg priset så pass mycket att vi drog oss ur för att det inte kändes värt det längre då det var en massa smågrejer som skulle behövas fixas på lägenheten.
Men vi fortsätter att leta som små tokar i hopp om att hitta något som passar. På söndag ska vi på två visningar. En är här i Märsta, precis vid stationen och den andra är i Rotebro. Så nu får vi hålla tummarna för att någon av dessa kanske faller oss i smaken. Det skulle vara väldigt skönt att bo i Rotebro tycker jag men vi får se..

/ Sandr0o

En dag i solen.

Vinden blåste oss till Rs jobb och sedan vidare hem till mams och paps.
Jag och lillan promenerade ner till Märsta stn med ett litet stopp vid de små "dammarna", eller vad det nu är, och kikade på ankorna. Evelyn hade tröttnat på att sitta i vagnen precis där så det passade ju hur bra som helst att ta en liten paus och sätta oss på en bänk och titta. Det är verkligen jättefint där med olika små dammar, massor med ankor, broar och små "vattenfall". Det var så skönt att bara kunna stanna till lite här och där, ingen stress. Inget speciellt tåg att hinna med utan bara låta allting ta sin lilla tid.


         

Hur mycket ankor som helst.


         
Fint att titta på. Evelyn satt på en egen plats på tåget

.
Väl nere på stationen tog vi tåget till Rotebro och knallade upp till R som perfekt nog gick på en timmes rast precis när vi kom dit, jag som trodde han precis hade haft den. Perfekt tajming! Jag ringde min lillebror och bad han hämta oss påvägen hem från jobbet så slapp vi gå därifrån, det tar sin lilla tid det.


Leka med ett sugrör på pappas jobb.

Mamma hade "tjejfika" hemma hos dom nu på kvällen så jag fick mumsa fruktsallad innan R kom och hämtade oss vid åttatiden. Nu ligger jag i sängen och tittar på Simon & Thomas Design.
Det blev en ganska så bra dag med andra ord jag som hade sån panik imorse när vi inte hade något speciellt att göra när det var så härligt väder ute. Nu är bara frågan vad vi ska hitta på imorgon? Jaja det blir morgondagens problem det, vi får la ta en liten promenix om vädret tillåter iallafall.

/ Sandr0o

Vartän vinden blåser oss.

Jag slänger in ett snabbt tittutinlägg bara för att. Evelyn och jag tänkte ge oss ut på lite äventyr alldeles strax när pluttungen vaknar och har fått lite mat i magen. Vi får se vart jag hamnar helt enkelt..

Vi hörs ikväll!

/ Sandr0o

DEPPDEPPDEPP!

Jag har egentligen ingenting speciellt att skriva så jag fattar inte varför jag skriver egentligen? Lite bloggabstinens kanske!

Idag åkte jag hem till mamma och pappa ett tag när R åkte till jobbet. När pappa kom hem från jobbet så åkte vi fyra på visning, samma lägenhet som sist. Lika bra att titta ordentligt för att avgöra om det är intressant eller inte och mamma och pappa har kanske lite mer koll än mig och R.
Efter visningen skjutsade dom hem mig och jag har sysselsatt mig med ingenting, riktigt skönt faktiskt.
Dock har kvällen varit deppig och värre blev det när R kom hem. Vi har redan tappat hoppet om att kunna flytta och det är riktigt bittert när vi så gärna vill för att vi båda har panik på våran trånga lägenhet. Jag ska i vilket fall försöka få tag i någon människa i föreningen där och höra mig för lite. Vi får väl helt enkelt se hur det går.

Nu tänker vi slänga oss i sängen och sova. Imorgon är R ledig men vi har inga planer för dagen, vi får se vad vi hittar på.

/ Sandr0o

En dag i den stora staden.


Jag och busungen innan vi blev upphämtade.

Dagen igår blev inte som jag tänkt mig. Strax efter att jag skrivit inlägget om hur tråkig dagen skulle bli ringde min mamma och sa att hon och pappa skulle komma och hämta mig om en timme för att åka in till stan och promenixa.
Så vi åkte till Söder och knallade omkring där. VI stannade på Ringen och åt mat, kyckling med röd curry och kokosmjölk åt jag. Min favorit, mums!!


Evelyn fick sitta i egen stol när vi skulle äta mat.

När vi hade ätit så promenerade vi tillbaka till bilen över medborgarplatsen. Påvägen tillbaka kändisspottade vi Morgan Alling. Vi stannade till på Ica innan vi var hemma igen. Där busades det lite på frysdisken.

    
Bus på frysdisken. Evelyn hos morfar.

Jag följde med hem till mamma och pappa så R kom och hämtade oss vid tiotiden. När vi kom hem blev det nattning av lillan och sedan direkt i sängen. Morgonen startade strax före nio hos oss och nu sitter vi alla framför tvn och tittar i brist på annat. R börjar jobba vid fyra idag så om ett tag ska jag sätta igång och laga mat så att vi hinner äta innan han börjar. Kycklingwok med ris blir det idag pga brist på fantasi.

/ Sandr0o

Bloody Sunday!!!!!!!

Godmorning sunday!

Kvällen igår blev trevlig, som alltid. Vi åkte och köpte pizza och mumsade upp den hemma hos Kimmi. Vi satte på en film men jag har inte en aning om vad den handlade om för vi babblade en hel massa istället för att titta på den. Vi satt som besatta framför Hemnet en stund, Kim vill flytta, Sanna vill flytta och jag vill flytta. Cattis vill nog också flytta, fast till Gävle där hon pluggar :)
R kom och hämtade lillan vid halv nio när han hade slutat jobba. Vid 21.15 somnade hon för natten och vid nio startade vi dagen här hemma. Denna dagen bjuder på absolut ingenting, hur kul är det på en skala?
R jobbar 12-22, fyyy vad tråkigt.. TRÅKIGT TRÅKIGT TRÅKIGT!!!!

Nu ska jag hoppa in i duschen med lillskiten.

/ Sandr0o

Semestern är slut.

Jag har storstädat här hemma idag. Torkat, putsat, dammsugit, moppat och jaa allt man kan tänka sig. Jag glömde dock att torka ur ugnen men det ska jag nog se till att hinna med imorgonbitti.
Evelyn sitter hos sin pappa och håller på att somna verkar det som. När hon stänger sitt blåa och bruna så blir det dags för kräftfest hos oss. Det ska bli smarrigt!

Imorgon börjar R som bekant att jobba igen efter 4 veckors härlig semester. Ångest någon? Vad ska jag och Evelyn göra med våra dagar hela vintern? Tur att
Sanna bara ska jobba till sista augusti och sedan gå på havandeskapspenning tills lilla bebban kommer i november. Hon kommer garanterat att bli terroriserad ska ni se, haha.
Jag och lillan liftar med R till mams och paps när han åker till jobbet. Det blir till att spendera dagen där och sedan kommer Sanna och hämtar oss för att åka hem till Kimmi och  frossa i pizza och titta på film. Vi ska typ "tacka av" hennes lägenhet då hon flyttar den sista augusti.
R kommer nog och hämtar lillan sen när han slutar vid åtta någongång så hon slipper vara borta när det är sovtajm.

För övrigt så har jag och R gått och tänkt på den där lägenheten som vi kikade på igår. Vi vill bo där, så enkelt är det!


Jag avslutar med en bild från Kimmis lillasyster Emelies studentskiva förra året. Vi hade under kvällen varit på ASS-träff på HK i Skärholmen och där passade sig inte min lilla prinsessuniform (det var P-skiva) så jag fick helt enkelt byta om på toaletten. R kom och mötte upp oss andra efter sitt sena jobbpass.

/ Sandr0o



Otrevlig överraskning.

I våran brevlåda idag kom en väldigt otrevlig räkning.
När vi flyttade hit i december så fick vi inte bredbandet att funka till en början men i januari fick vi det tillslut att fungera med hjälp av en annan leverantör. Jag upptäckte sedan att vi inte fått någon räkning för vårat bredband och kontaktade därför företaget i fråga. Till svar fick jag att dem inte kunde hitta vårat abonnemang på något vis, varken på personnummer eller bostadsadress så det var inte mycket att göra åt det inte.

Men idag när jag traskar ner för trapporna för att hämta in posten så ser jag att vi fått ett brev från bredband2. Helvete tänkte jag såklart och skyndade mig att öppna den.
Precis som jag förstod så var det skiträkningen som jag hade försökt att få fram x antal månader tidigare utan lycka. Bara det att denna gången var summan hutlöst mycket större. Över 2000 spänn ska vi nu betala!
Så förbannat bittert måste jag säga. Om dom bara hade kunnat hålla koll på läget från första början (som jag försökte få fram där när jag upptäckte att räkningen saknades) och skickat ut våran räkning varje månad så vi kunde slippa denna enorma skiträkning.

Usch vilken downer på en annars fin dag!

Kyle XY visas på tv så jag ska slänga mig i soffan och njuta. Sedan är det dags för en lätt middag för senare ikväll ska vi äta kräftor som jag nu låtit tina långsamt i kylskåpet i 3 dygn. Så njuter vi på Rs sista semesterdag. Imorgon blir det tillbaka till verkligheten..

/ Sandr0o


Ett byte tack!

Hejsan hoppsan!

Vi har som sagt varit iväg på visningen nu och det var jättefint. Denna lägenhet kändes bättre än den förra vi tittade på trots badrummet som inte var lika fint som resten. Stort, rymligt och luftigt var det. Området känns också tilltalande för både mig och R. Lite off där det är lugnt och skönt men inte långt ifrån allting ändå. Jaa vi får minsan se hur detta slutar men vi kan inte låta bli att hålla lite tummar faktiskt.
Att byta ut våra 50 kvadrat mot 78 kvadrat vore inte helt fel...

Nu är det Fringe på televisionen, sen sängen.

/ Sandr0o

Bilduppdatering.

En dag på beachen.

         
Pluttisen smakar lite mer.

    
Gosa med pappa.


Lejondal

         
Evelyn ser ut som Emil i Lönneberga i sin keps.

    
Våran plats i solen.

    
Rs 11åriga kusin roade sig med att dyka.

         
R, Evelyn och Miguel (Rs kusin). Bryggmys.

         
Världens finaste tjej busar med våran filt.

Sådär nu har jag äntligen fått arslet ur vagnen och laddat upp lite fina pics.
Regnet öser ner utanför fönstret. Åskan och blixten har varit och hälsat på också. Jisses vad det brakade, kändes verkligen som om åskan var rakt ovanför mitt huvud. Om en halvtimme ska vi bege oss iväg på visningen som jag skrev om igår. Vi vill verkligen flytta så vi letar förbrilt (?) just nu. Vi bor alldeles för tok på trångt just nu. Det blir stökigt på en kvart och vi måste städa och plocka varje dag i stort sett. Tänk er då när Evelyn börjar bre ut sig ännu mer med att krypa och gå, nej fy det vill vi inte vara med om på den lilla kvadraten vi bor på nu.
Förhoppningsvis har det slutat regna tills vi ska gå för annars blir vi dyblöta på tre röda.

Vi hörs när vi kommer hem igen!

/ Sandr0o



En till visning.

Det är svårt att hinna med bloggen när man inte är hemma under dagen, minst sagt. Idag åkte jag hem till mams och paps då R skulle sparka fotboll med några kompisar.
Jag och mamma tog en liten sväng till Barnens Hus där lillan fick en ny leksak av sin mormor, en anka som låter om man trycker på olika knappar och som man kan dra fram längs med golvet.
När R hade spelat fotboll klart åker vi hem till hans föräldrar för att äta middag med hans mamma, farbror och kusin. Vid åtta kom vi hem igen och sen dess har vi inte haft mycket för oss. Kikat på The Bachelorette och slappat. Nu ska vi sätta på ett avsnitt av Gossip Girl innan det är läggdags.

Jag och R har kikat på en till lägenhet som vi tycker om så idag anmälde jag oss till visningen imorgon minsan. Det enda kruxet med den lägenheten är badrummet som ser lite småtråkigt ut men vi ska dit och kika iallafall, det skadar ju inte direkt att titta för allting annat ser finfint ut på bilderna. Vi får väl se hur det ser ut i verkligheten.

Jag har kommit lite efter med bilder känns det som. Dåligt av mig, jag som egentligen hatar att blogga utan bilder. Men imorgon lovar jag att slänga in lite kort från dagarna som gått.

Nu väntar Gossip Girl innan klockan tickar iväg allt för mycket.

/ Sandr0o

Lägenhetsvisning.

Hej hopp.

Vi är nyligen hemkommna från en lägenhetsvisning här i Märsta, fem minuters promenad från stationen ungefär. Den var helt fantastiskt fin och vi blev kära direkt, både R och jag. Köket var alldeles nytt och bland de finaste jag sett, tipp topp helt enkelt. Där skulle vi verkligen vilja bo men trots det så hoppar vi det och satsar på Sigtunahem istället (visningen var alltså en bostadsrätt). Det blir så krångligt med allting annars känns det som. Men nu har vi iallafall varit på våran första visning, alltid något.

Annars har vi bara varit hemma och myst hela dagen lång, perfekt mysväder med regnet som smattrar utanför fönstret. Vi har kikat på flera avsnitt av Gossip Girl och när vi ätit middag så ska vi fortsätta titta eftersom det bara är skit på tv ikväll. Lasagnen står i ugnen, R leker med lillan gåstolen och jag slappar med bloggen i soffan. Ska kika in lite på Sigtunahem innan lasagnen är klar.

Vi hörs senare ikväll!

/ Sandr0o

Sitt ner - Stå upp.

Vill ni veta en sak?

Alldeles nyss satt Evelyn i soffan. I nästa sekund tog hon tag i sin pappas tröja och reste sig upp så att hon stod på båda fötterna och kikade. Hon har nu gjort samma sak flera gånger för det är ju så kul att stå upp tycker våran lilla tjej. Duktiga lilla skitgrisen!!!!

/ Sandr0o

Lejondal.

Jag har varit en dålig bloggare, fy på mig.
Idag har vi spenderat hela långa dagen i Lejondal i Upplands Bro, inte alls långt ifrån Livgardet i Kungsängen. Där var vi med Rs mamma, pappa, farbror och kusin. Vi glassade i solen och grillade. Skönt att vi fick fint väder trots allt då det regnade när vi åkte hemifrån. Evelyn har varit glad och gosig hela dagen. Vi lämnade hemmet vid tolv och kom inte hem förns strax före åtta på kvällen igen så det kan man verkligen kalla en heldag.

Igår var vi på badet i två timmar innan vi var tvugna att bege oss hemåt för en tråkig tvättid. Jag hade oturen att alla kvällstider var uppbokade så vid två fick vi lämna solen bakom oss och åka hem. Eftermiddagen spenderade jag alltså i tvättstugan och när det var klart var det middagsdags, köttfärspaj. Med andra ord sprang gårdagen bara ifrån oss, precis som idag. Usch, tiden går alldeles för fort. Fyra dagar kvar för på lördag är Rs semester slut och han ska vara tillbaka på jobbet. Piss vad dessa fyra semesterveckor har gått fort. Lite ångest över att han ska börja jobba igen och återgå till vanliga tråkvardagen med långa ensamma dagar men det är nog ingenting jämfört med vad han känner. Det gäller att se det positivt, bara ett år kvar till nästa semester. Jiippiiiiiiiiiiiiii!

Jag har en del bilder från idag och igår att visa men det blir nog antagligen imorgon för nu är jag trött efter en heldag utomhus. Att sussa i sängen lockar alldeles för mycket.

/ Sandr0o


 


Busfröken.

Eftersom jag är så himla trögfattad (eller kanske snarare glömsk?) så har jag filmat klippet i lite fel vinkel. Jag glömmer alltid bort att jag inte kan filma så eftersom jag inte vet hur man vrider på filmen. Man måste ladda ner något speciellt program och hålla på som jag fattar det och det har jag då rakt inte lust med. Så därför får ni nu vrida på era huvuden åt vänster. Det här klippet blev jag bara tvungen att lägga upp för jag tyckte det var väldigt roligt.

 
Evelyn härmar sin pappa i slutet av klippet. Lilla gosungen. Det är inte direkt en slump heller då det sker flera gånger. Bortse från fula röster och skratt och koncentrera er enbart på huvudskakningar.

Jag
fullkomligt hatar det faktum att kvaliten blir usel när man lägger upp klipp på Youtube. Sådär pissigt var det inte på min kamera eller på datorn men vad gör man? Det får funka. Huvudsaken är att ni ser vad våran busfröken sysslar med,

/ Sandr0o

Gröna Lund.


Vi var på badet igår med min mamma och pappa innan vi beslutade oss för att gå hem då Evelyn inte ville vara med mer. Lillpluttan fick smaka lite banan.

Igår begav jag mig själv på temamiddagen hemma hos Kimmi så fick R vara hemma med Evelyn så hon fick ha lugn och ro när hon var så kinkig. Vi bjöds på f*rbannat god mat måste jag säga, landet de hade valt var Etiopien. Så vi bjöds alltså på etiopisk mat och det var skitgott verkligen. Jag ska nästan försöka göra en kycklinggryta som vi fick där själv någon dag.
När våra magar var mätta satte vi oss ute på balkongen där det hade gjorts om till en myshörna med ljus, tyg, filtar, kuddar och vattenpipor. Där ute satt vi i säkert tre timmar, 11 personer var vi som satt på golvet ute på balkongen. Hur trevligt som helst, alla pratade en massa minnen från gymnasiet och tidigare. Skratta gjorde vi som tusan, Cribbe stod för en hel del sjuka historier som lockade fram en del skratt. Vattenpipa blev det också en del av. Det var en sisådär evighet sedan jag rökte vattenpipa sist, vi som brukade röka det ganska ofta under en period. Äpple och vattenmelon körde vi igår.
Jag kan tala om för er att mina kroppsdelar somnade lite om vartannat och jag kände mig som 100 år när det var dags att ställa sig upp efter timmarna på balkongen. Men oj oj oj vad roligt det var. Strax efter ett på natten rullade bilen in på parkeringen och jag var hemma för att kvickt slänga mig i sängen och sussa.
Kameran glömde jag tyvärr hemma så jag har inga kort ifrån middagen, vilket jag gärna hade haft för att kunna visa hur mysigt vi hade det när vi satt och rökte vattenpipa och snackade en massa skit allihopa.


Idag har vi haft en riktigt bra dag. Evelyn vaknade på bra humör imorse och ingen var gladare än mig oh R för det. Vi hade nämligen planerat att åka till Grönan med lite vänner. Hade hon varit som igår hade vi blivit tvugna att ställa in kalaset men så blev inte fallet. Vi tog bilen till Valhallavägen där vi parkerade och sedan promenerade ut på Djurgården. De andra åkte tåg så vi mötte upp dem där inne. Vi gick omkring och kikade, åt nachos, gick i lustiga huset och åkte kvasten. Meningen var inte egentligen att vi skulle åka dit för att åka en massa grejer utan mest för att det är mysigt att gå omkring där, umgås, äta god mat och så. Men vi åkte Kvasten och gick i lustiga huset iallafall. R var kvar med lillan så han åkte ingenting men han var nog inte så ledsen för det, han hade ingen lust att åka ändå. För övrigt tycker jag att Insane såg hysteriskt rolig ut, lite läskig men rolig. Karlstadsborna (Cattis pojkvän + kompis) som var med stod i kö i en 40 minuter till den och vem tusan orkar det? Nästa gång måste jag åka den..

         
Karlstadsborna och Kimmi. Evelyn känner påi Rs ansikte. Kims näsa är rolig den också.


Evelyn sysselsatte sig med att sitta och bita på flaskan en stund.

         
Gosungen somnade. Kim äter mat. Karlstadianerna!

    
Man kan busa mycket med en mugg.

    
Titta på ankorna i vattnet. Gladskiten.

         
Kim mumsar Nachos. Jag skulle spela lite. Sockervadd är det måste på Grönan.

Halv tio kom vi hem igen efter en mysig dag i goda vänner sällskap. Evelyn var glad och nöjd förutom när hon var hungrig. Hon ville iofs inte sitta i vagnen hela tiden men det förstår jag. Det är ju mycket roligare att vara med uppe och titta på allt som rör sig. En riktigt bra dag har vi haft och det behövdes efter gårdagen. Vad jag är tacksam över min fina lilla familj och mina vänner också såklart. Resten av gänget fortsatte på någon Stand Up grej på Grönanteatern med Magnus Betner men det passade inte riktigt oss småbarnföräldrar så vi promenixade till bilen istället.

Läggdags om en kortis för jag är faktiskt himla trött nu efter allt stående och gående där borta. Jag ska bara ladda upp ett litet videoklipp från idag här i bloggen som jag tyckte att ni kunde få kika på för det var minsan lite roligt.

/ Sandr0o


Skitdag.

Evelyn har varit allt annat än glad idag. Hon skriker och gapar för ingenting, inte ett skit vill hon när hon skriker. Hon bara skriker för skrikandets skull.
Ikväll är det temamiddag, vi har gjort iordning oss för den men nu går allting i stöpet för det finns inte en chans att hon kommer vara tyst en endaste liten sekund där. Här hemma vill hon inte sitta i soffan och leka, hon vill inte ligga på skötbordet, hon vill inte stå upp, hon är knappt ens glad när man bär på henne. Tålamodet är nere på noll, om inte ännu längre ner. R har mer tålamod kvar än mig. Han är tydligen helt okej med att jag åker till temamiddagen själv men det tar emot att lämna dom själva när jag vet hur jobbig lillan är. Jag hade verkligen sett fram emot middag ikväll men nu känns ingenting roligt längre. SKIT!
Snacka om att hela dagen har blivit förstörd men så är det, vårat nya motto är ju att gilla läget. Vi kan ändå inte göra någonting åt det. Förhoppningsvis är imorgon en ny och bättre dag. Tyvärr så har lillan, ända sedan hon var liten, alltid haft två dåliga dagar i rad och det skulle då betyda att morgondagen skulle bli lika illa, om inte värre som det oftast brukar te sig. Vi håller våra tummar krampaktigt inför morgondagen!!

Jag är glad för att Evelyn inte har sådana här dagar allt för ofta. Nu var det nog över en månad sedan sist. Jag undrar verkligen varför hon är såhär? Egentligen måste det ju ligga någonting bakom känns det som men vad? För hon vill ingenting när hon skriker - mat, blöja, leka, närhet? NADA!

/ Sandr0o

Fullt ös, medvetslös.

Snacka om att bloggen innehåller badet, badet och ännu mera badet nu när det är fint väder. Men jisses vad skönt det är. Som ni säkert förstår har vi spenderat ytterligare en dag på vårat underbara bad. När vi kände oss färdiga för dagem vid halv fyra var det bara till att bege sig hemåt, hoppa in i duschen och göra sig fräsch för att åka till Kista.
Vi hade nämligen bestämt oss för att äka dit och äta middag och kika lite. Jag hade ingen lust att laga mat och varför inte passa på att lyxa lite nu när det är semester?

    
Doppa tårna i vattnet. Mina skatter.


Sleeping beauty x två.


Vi åt Quesadillas på Spanjoren som ju är så gudomligt gott. Spanade lite i butiker då jag ville ha basic tee´s och jag fick med mig två stycken hem iallafall. Lillan fick en liten keps, då hon växt ur den ena solhatten och den andra vi har är på tok för stor. Inte den finaste kepsen i världshistorien men den fyller säkerligen sin funktion och det är det allra viktigaste, sen att den kostade 10 kronor var inte direkt någon förlust.


    
Middagsdags.

         
Tösen blidde trött och slocknade hos sin pappa i den om möjligt oskönaste sovposition jag någonsin sett.


Vi passade på att smaska lite efterrätt också efter allt spanande. Pannkakor med glass, banan, grädde och nutella. Ojoj, sprängfärdigt mätta var vi utan tvekan när vi rullade ut från Kista P-garage. Här hemma har vi kikat på Benjamin Buttons otroliga liv som jag hyrde i fredags. Vi har inte fått tid att se den tidigare. Vi har fortfarande en halvtimme kvar att se av filmen men det får tyävrr bli imorgon.


Smaskig efterrätt.

Nu är det verkligen dags att krypa till kojs. Jag är trött som ett svin och svettas som en liten gris. Det är just i detta ögonblick 26 grader varmt i våran lägenhet. Jag smälter bort och känner mig allmänt irriterad på denna förbannat varma lägenhet. Inte kan man ha balkongdörren öppen heller för nu när mörkret fallit så kommer det inte en halvmiljard äckliga kryp då så vi stänger alltid dörren när mörkret knackar på. Apropå äckliga kryp så hittade jag en tvestjärt i lillans vagn idag innan jag skulle sätta ner henne i den. Förstår ni vad äckligt? Vad kom den ifrån? Jag kommer aldrig sätta ner henne i vagnen igen utan en ordentlig upp&ner gransking av hela vagnen. FYYYYYYYYYYY!

/ Sandr0o


Storstädning.

Jag orkade inte ladda upp några bilder till det förra inlägget då jag var alldeles för lat för att lämna soffan och gå och hämta min kamera. Snacka om toppen av lathet! Men nu så tänkte jag visa lite bilder från dagen som gått.


Morgonmys för mig och R  framför Smallville imorse medans lillan lekte. Halv tio började dagen hos oss, utan ett enda uppvaknande under natten.

         
En glad liten tös sitter i vagnen och spanar.

         
Evelyn hade tåkigt och klättrade lite på vagnen. 
 
         
Bus med pappa. Gräset är väldigt spännande.


Våran middag. Världens största salllad till R.


Jag som var så lat och inte orkade hämta min kamera satte sedan igång ordentligt och städade som en liten tok. Storstädning blev det. Lyfta soffkuddar och dammsuga, lyfta ut allting från badrummet och spola rent golvet och ja ni förstår säkert på vilken nivå det var. Nu har vi det iallafall rent här hemma och latheten var som bortblåst. Morgondagens projekt blir till att fålla mina nya gardiner som såklart är för långa och att åka förbi Sigtunahem kontoret och byta parkeringsplats. Annars är det sol och bad som står på schemat imorgon, precis som idag.

/ Sandr0o

Världens godaste sallad.

Idag är jag lycklig för vi har nämligen spenderat dagen på badet, precis enligt planerna alltså. Äntligen har det fina vädret kommit tillbaka, hoppas det stannar ett tag nu. Dagen på badet var mysig, precis som alltid. Bara ligga och slappa och ta det lugnt, försöka bli lite brun också såklart.

Nu på kvällen har vi ätit en riktig braksallad. Förbannat gott var det ska jag tala om. Den bestod av babyspenat, ruccola, körsbärstomater, avokado, fetaost, bacon, grillad kyckling och parmesandressing. MUMS MUMS MUMS!

Evelyn har varit lite grinig nu på kvällen, den lilla skitungen. Ingenting som har dugit inte men nu verkar hon ha lugnat ner sig igen, nästan så att jag inte vågar säga det högt.

Vi sitter i soffan och väntar på The Bachelorette. Jag funderar starkt på att sätta igång och städa så vi slipper det imorgon, som det var tänkt egentligen. Orkar man? Joo kanske det. Det finns ändå ingenting att se på tv.

Städa städa städa!!!

/ Sandr0o

BVC, middag och gärna en flytt.

Dags för uppdatering såhär på kvällskvisten.
Idag fick jag sovmorgon till klockan tio då älsklingsungen ville vakna. Hon vaknade för påfyllning av mat vid åtta och då trodde jag aldrig att hon skulle somna om (det brukar hon inte om hon vaknar så sent) men till min stora glädje så gjorde hon ju det och gud vad skönt det var med den sovmorgonen ska ni se.


Intagen krypställning.

När vi hade vaknat satte jag mig vid datan en stund medans Evelyn lekte i soffan. Första gången jag tittade dit så satt hon och lekte. Andra gången jag tittade dit så låg hon på mage och lekte. Tredje gången jag tittade till henne så stod hon i krypställning. Duktiga tjejen som tidigare bara putat upp med rumpan i vädret och huvudet rakt nedåt hade nu klurat ut att man faktiskt kan lyfta på både rumpa och huvud + överkropp samtidigt.

Jag spenderade några timmar på balkongen idag i det fina vädret då R är förkyld och inte gärna ville gå till stranden. Men imorgon ska vi bege oss till badet om det är fint väder, vilket det ju ska vara. För det är extremt tråkigt att ligga och sola på balkongen, usch..

När fläsket var färdigstekt för dagen så vankades det läkarbesök på BVC. Evelyn väger nu 7520 gram och är 65,5 cm lång, lilla tjockisen. På läkarbesöket fick hon en liten kloss i handen som hon skulle ta i handen och växla mellan händerna och sedan tappa på marken och se ifall hon följde den med blicken när den ramlade. Doktorn kollade också ifall hon var stabil, sträckte sig upp i sittande när man drog upp hennes armar och att hon kunde lyfta på överkroppen liggandes på magen. Hon fick stort A på allting, som läkaren sa och lagom tjock tyckte hon minsan att hon var också. Skönt att hon blev "godkänd" som det heter.

    
Lite lek i väntrummet på BVC mellan vägning/mätning och läkarbesöket.


Väl klara på BVC åkte vi hem till Rs föräldrar för att äta middag. Smaskig fisksoppa fick vi med kladdkaka till efterrätt. Mumsfillibaba!

    
Jag, lillan och Rs mamma. Sikken liten gladskit.


 


Världens sötaste lilla gosmus.

Vi har starkt börja fundera på att flytta faktiskt. Dels för att vi redan nu tycker att det börjar bli trångt att bo tre i våran tvåa och det kommer ju knappast bli mer gott om plats desto större lillan blir. Dels för att vi skulle spara pengar på att flytta till en trea, om vi inte flyttar till ett nybygge som nu såklart. Vi kommer vara så bortskämda när vi ska flytta eftersom vi nu vant oss vid att allting är helt nytt och fräscht men vad gör man? Hyrorna på nybyggena här i Märsta är ju galna om man jämför med de äldre lägenheterna. Vi får väl se om vi ens hittar något som faller oss i smaken men vi ska börja kika runt lite iallafall till att börja med. Det blir troligtvis Märsta igen då vi inte kommer ha en chans att få tag på en lägenhet i Väsby eller Sollentuna eftersom köpoängen är löjligt höga där. Men det funkar fint det med, har ingenting emot att bo i Märsta, sålänge jag slipper Valsta är jag glad. När det är en hyresrätt spelar det inte så stor roll för oss men skulle jag köpa något själv skulle jag aldrig bosätta mig i Märsta inte. Håll tummarna för oss så att vi hittar något!

/ Sandr0o


 


Trötta lilla fröken.

Idag har jag legat ute på balkongen och försökt lapa lite sol en stund. På eftermiddagen åkte vi en sväng ner på Väsby centrum för att kika lite men mest för att jag skulle snabbframkalla några kort. Fick med mig en sanslöst snygg klänning hem, eller ja sanslöst kanske var att ta i men skitsnygg iallafall. Jag har tittat på den tidigare men har inte slagit till men på halva priset är det klart man tar med sig den hem.


Gosungen var med ute på balkongen en stund.


         
Sitta på en bänk och leka i centrum.

    
En trött liten tjej somnade på min axel medans vi handlade inne på Ica.

När vi kom hem fick lillan äta middag bestående av Spaghetti & köttfärssås med mosad banan till efterrätt och ett kex på det. Vi ville ju självklart också ha middag så jag gjorde kycklinggratäng med tagliatelle (stavning?). Vi prövade någonting nytt och smarrigt blev det. Vi har aldrig lyckats testa något som smakat skit änsålänge, tur det.

Imorgon på schemat står 6 månaders kontroll på BVC och middag hos Rs föräldrar. Det känns som att det var hundra år sedan vi var på BVC. Ska bli kul att se vad lillskiten väger nu och vad läkarn säger och så. Spännande!!

/ Sandr0o

Bara bilder.

Dagen i Sigtuna:

         
Vi gick på promenad längs vattnet. Vi stannade till och köpte glass och smaskade på en parkbänk.

    
På strandpromenaden. När lillan hade somnat satte vi oss och njöt av att bara göra ingenting för en stund.

         
Glassätande. Lillan fick leka med glasspaden.




På middag hos Kimmi:

         
Slapparna i soffan. R vill inte vara med på kort för ovanlighetens skull.

/ Sandr0o



Gosmus Evelyn.

Det vankas läggdags tror jag bestämt. Men som vanligt så måste jag smyga in ett litet nattligt blogginlägg. Det börjar mer eller mindre bli standard nu känns det som.
Kvällen har vi spenderat hos Kimmi där det bjöds på smarrig mat och trevligt sällskap. R fick tillomed med sig en matlåda hem som han ska äta imorgon till lunch, haha. Först åkte jag till Kim själv för då R inte hade lust att hänga med men när jag väl kom dit så skickade vi iväg Marcus på uppdrag "hämta hit R och Evelyn". Så då kom mina skatter och hade det trevligt med oss. Jag slapp med andra ord ha en hel kväll utan min lilla gosunge, ibland kan man ju verkligen längta ihjäl sig efter henne ska ni veta. R erkände själv när vi åkte därifrån att det var skönt att komma ut och umgås lite, jaa se där vad var det jag sa? Trumvirvel..

På fredag blir det kalas igen då Cattis & Kim ska ha temamiddag, som återkommer lite då och då. Det brukar bli himla trevligt så det ser vi fram emot.

Vet ni en sak som är förbannat skönt? Att våran lilla älsklingsunge inte är så rädd för människor längre. Visst ingen får direkt hålla i henne men hallå, förut fick dom ju knappt titta på henne. Det är sååååå skönt att kunna åka iväg utan att behöva oroa sig för hur det ska gå och att hon ska vara ledsen mesta delen av tiden för att hon känner sig otrygg.
Nu kan man sitta med henne i knät eller att hon sitter själv och hon tittar, ler, skrattar mot alla. Världens gosigaste lilla unge!

Jag kompletterar med lite bilder imorgon från mysdagen i Sigtuna och kvällen för nu säger jag god natt.

/ Sandr0o

Söndagslyx.

Evelyn har inte vaknat en endaste liten gång inatt. Hallelulja säger vi!
Nu har dagen rullat igång på riktigt här. Lillan har ätit ordentlig frukost (jippi) bestående av banangröt med fruktpuré och ett kex med leverpastej på. Om man ger henne bröd så smular hon bara sönder det och allting hamnar på golvet så därför fick hon kex istället, mest för att vi skulle hinna äta frukost också så att hon hade någonting att göra under tiden. Våran frukost bestod idag av American Panncakes, söndagslyx har vi idag.

R håller på och dammsugar, lillan sitter i matstolen och tittar på och leker med en stekspade. Så jag passade på att slänga in ett litet inlägg snabbt som tusan. Nu är det dags för hela familjen att hoppa in i duschen och göra oss redo för att åka mot Sigtuna. Det blir nog en mysig dag tror jag.

/ Sandr0o

Bortbjudna på middag.

Vi har precis klivit innanför dörren, nästan iallafall. Igår ringde nämligen min mormor och bjöd in oss på middag idag så där har vi varit och ätit god mat, räksmörgås, grillat och sist hallon & persika med grädde. Lilla pluttungen var hur snäll som helst och satt mellan mig och R i soffan och åt kex och tittade medans vi åt.


Evelyn slocknade rakt upp och ner där hon satt när vi hade ätit.

         
Lillans plats i soffan mellan mamma och pappa. Min mamma tittade förbi. Dagens liten i finkläder.


Hos mams och paps efter middagen hos mormor & morfar.

När vi hade ätit klart så gick vi över till mams och paps (som bor rakt över) en liten stund och gjorde egentligen ingenting.
Men som sagt så är vi hemma nu. Lillan ligger i soffan och försöker hålla kvar nappen i munnen och när hon väl tagit ur den ur munnen med handen så ska hon försöka stoppa tillbaka den igen, åt alla möjliga håll.
Imorgon är planen att åka till Sigtuna under dagen om det är fint väder och promenera omkring och titta lite. På kvällen ska jag hem till Kimmi på middag med en massa andra peps, trevligt värre.

/ Sandr0o

Rolig händelse denna sena fredagskväll.

Jag fick ett sms av Sanna tidigare under kvällen där hon undrade om jag var vaken typ. När jag hade svarat på det så ringde hon upp mig och hon behövde hjälp med ett litet problem med bloggen hennes, hon hade råkat lösenordskydda den så det löste vi snabbt. Kim hade också fått ett liknande sms och fick då för sig att Sanna var påväg att föda och hon fick inte tag på någon då jag och Sanna pratade i telefonen med varandra ett bra tag. R hade fått sms och samtal också som han upptäckte lite senare. Tillslut hade hon tydligen lyckats få tag i Sannas karls nummer på något sätt och ringer upp honom. Sanna svarar på hans mobil medans jag väntar i luren. Det visar sig då vara Kim som ringde och var orolig över att Sanna skulle föda ut sin lille bebbe och att Andrés inte var hemma och kunde köra henne. Sanna berättade historien för mig när dem pratat klart och jisses vad jag skrattade.
Stackars Kim hade nog jagat upp sig himla rejält där men roligt var det iallafall, vi fick oss ett gott skratt minst sagt.
Sanna får nog vara lite mer specifik nästa gång hon vill ha lite hjälp, hihi.. Hon talade också om att ifall så var fallet hade hon redan ringt till en ambulanshelikopter och hela baletten. Så ingen fara på torpet, slutet gott.

Ett gott skratt förlänger livet.

/ Sandr0o