Nya planteringslådor.

I helgen har jag såpskurat altanerna. Jisses vilket jobb! Men tack och lov så fick vi låna en maskin som underlättade rengöringen iaf.. Det tog hela helgen trots det. Nästa helg ser jag fram emot mindre slit faktiskt. Och gärna med mer inslag av växter och att ta han om de. 

Medan jag skurade altan så byggde Eddie en ny planteringslåda till mig. Jag blev ju förälskad i luktärter förra säsongen. De växte och frodades och jag vet i sjutton hur många buketter jag plockade under sommaren. Så himla fina och luktar makalöst gott gör de ju med! 
(null)

Jag hade luktärter på två olika platser förra året. De som stod i våra egenbyggda djupa planteringslådor levde livet och de som jag experimenterade med på den lilla altanen i vanliga blomlådor kom aldrig riktigt igång.
Så det behövde ändras på inför denna säsongen. Därför byggde han en ny planteringslåda till mig där ett gäng luktärter ska få husera. Förhoppningsvis kommer de att må bättre när de får tillräckligt med jord och djup för sina rötter. Håll tummarna! 

(null)

I år har jag också planterat luktärterna i en kruka på tomten och i den rabatten vi skapade på framsidan för någon helg sedan. 

(null)


Projekt solrosor.

(null)

(null)


Vi har en väldigt ful del på tomten bredvid mina pallkragar. Förra året slängde jag ner några taniga stackars solrosen som jag hade stått inomhus. Det var en chansning för de var så taniga. De blev snigelmat och inte en enda blev det något ordentligt av, utan sniglarna hann äta upp de allihopa. 

Men hoppet om att få till en solroshäck lever fortfarande. Denna gång experimenterar vi genom att vi har grävt ur lite utanför ramen, lagt på ny fin jord och kastat ut en himla massa solrosfrön hej vilt. Vi håller tummarna att något kommer upp! 

Om inte annat så har jag finfina plantor som jag sått i år som jag kan plantera dit om det skiter sig. Gäller att ha back up!