Back to reality.

Dagarna springer iväg. Jag har jobbat en del och den riktiga vardagen har rullat igång med små barn på förskolan och stora barn på skolan. Även jag har börjat skolan idag igen. Denna termin läser jag bild & musik till att börja med. Det ska bli spännande att läsa en så praktisk kurs hemifrån, känns lite svårt såhär innan vi satt igång ordentligt. Men det är lite som alltid när en ny kurs tar fart, det känns alltid väldigt rörigt och som att man aldrig kommer få någon ordning på allt som ska göras osv. Men som alltid så löser det sig med tiden och allt eftersom att kursen fortlöper!

I fredags fick jag iaf svar på min omtenta i engelska, den argumenterande texten som jag skrev innan sommaren men fick underkänt på. Den tentan och det ämnet jag fick skriva om var inte alls min grej och varje ord tog mig en evighet att skriva men eftersom jag fått VG i alla andra uppgifter så tänkte jag att så länge jag fick godkänt så gör det inget. TJII fick ju jag när det visade sig att jag fick underkänt då, haha. Men som sagt, så fick jag svar i fredags att den var godkänd och mitt U i Engelska förvandlades till ett VG. 

(null)

(null)

60 högskolepoäng avklarade, med bravur dessutom. Inte alls så otippat att mitt G är i historia, ogillar verkligen historia även om det kan vara intressant ibland så är det inte min grej att hålla koll och komma ihåg massa årtal och skit, haha! 

Kul att skolan dragit igång igen om man bortser från att jag gått och blivit sjuk så ligger bara hemma i sängen hela dagarna. Tur att intron idag var kort. Hoppas det ska ge med sig snart det här!!! 


Stranden.

(null)
 
Jag kör mer eller mindre skyttetrafik fram och tillbaka till landet. Varje tillfälle som ges mellan jobb så sticker jag hit i princip. Man får verkligen se till att passa på innan sommaren är över och när vädret bjuder på strålande sol och värme tackar iaf inte jag nej till att hänga på stranden. Sen att stranden här är helt folktom är också en väldigt härlig fördel! 

Så vi spenderar dagarna på stranden innan vi åker hemåt imorgon eftermiddag ikväll. 

Blommor.

(null)

Kul att blommorna börjar växa på sig när säsongen går mot sitt slut, haha. Till blommornas försvar får jag väl ändå säga att jag planterade ut dem ganska sent eftersom vi inte hade de där planteringslådorna innan. En månad har de haft på sig och då hade väl växt på fint egentligen. Nästa år börjar jag med allt mycket tidigare. Då finns ju allt på plats redan och vi ska inte hålla på och renovera, bortsett från att måla huset då, haha! 

(null)

Färgsprakande och fina!

(null)

(null)

(null)


Källarensning.

Igår tömde jag och Eddies föräldrar källaren till huset. Det var miljontals grejer där nere och knappt något vettigt alls att spara. Superskönt att det finns massor med yta för förvaring där nu. Jag hittade några saker som jag inte ville kasta som jag fixat med idag. Bland annat två amplar. Svart målarfärg, som tog en evighet att måla, men så blev det som nya och passade helt perfekt hos oss. 
(null)

(null)

Målade också om denna som jag ska ställa något fint i sedan när jag kommer på vad. 

(null)
(null)

(null)

Och till sist hittade jag en gammal rostig fotogenlampa som gör sig himla fin tillsammans med bordet vi byggde.  Nytt möter gammalt kan man säga är ett tema på vår matplats på altanen. 


Tomatuppdatering.

Läste på om tomater idag för att öka kunskapen och optimera resultatet. Jag har tjuvat mina tomater under tiden men inte mycket mer än så, bundit upp dem, vattnat och gett näring. Nu när det kommit flera minitomater började jag fundera över deras tillgång till sol i den där djungeln.

(null)

Så bestämde mig för att gå ut och klippa ner en hel drös med blad för att solen ska kunna nå fram till tomaterna och för att plantan inte ska behöva lägga energi på att utveckla blad. 

Det blev en ordentlig frisering och jag hoppas att jag intr gick ut för hårt och har klippt alldeles för mycket. Det återstår att se! 

(null)

Måste ju säga att det var väldigt mycket finare innan men nu når iaf solen in till tomaterna så det får väl vara huvudsaken. 



Tomatplantor, gone crazy.

Mina tomatplantor är helt galna på att växa verkligen. Sedan jag åkte härifrån i fredags har de växt en ruta på armeringsnätet som jag har som spaljé bakom. 

Här under är utgångsläget för en månad sedan, små taniga rackare. 

(null)

 Idag ser det ut såhär och det har kommit massvis med nya blommor och små minitomater sedan vi åkte härifrån i fredags som sagt. Blir kul med många tomater om de bara lyckas mogna också då de är som en djungel nu och solen har svårt att nå in överallt, haha. 

(null)

(null)

Ser så fram emot att börja odla mycket tidigare och mycket mer till nästa år. 

Bordsbygge.

Semestern är slut. Eddie är på konferens i Göteborg och jag och killarna åkte tillbaka till landet idag efter en sväng hemma. Sista möjligheten till att kunna vara här i flera dagar på ett tag. 

Vi avslutade semestern med att bygga oss ett matbord och två tillhörande bänkar. Vi ville ha ett rejält stort bord som vi kan få plats många vid, kunna ha kräftskiva osv. 

Sagt och gjort så byggde vi ett bord som är 1 meter brett och 2,5 meter långt, alltså gott om plats för många personer.

(null)
Det blev verkligen så himla bra! 
Jag blandade egen bets gjort av stålull och äppelcidervinäger som jag penslade på efter att jag penslat på väldigt starkt te.  Den stegvisa förvandlingen var faktiskt väldigt häftig!!

Första bilden är det rena trät. 
(null)
Sedan penslade jag med te och då blev det lite gult. 
(null)


Och så slutresultatet efter både te och egengjorda betsen, så himla snyggt! Vi var ju ute efter den slitna looken, typ att plankorna ska se ut som drivved och det tycker jag verkligen att vi uppnådde. 

(null)

Ett väldigt roligt projekt!