Midsommarhelgen

(null)

Vi hade en himla härlig midsommarhelg med många fina människor, roliga lekar, god mat och underbart väder. Vi körde femkamp, hängde på stranden och grillade smarrig middag uppe hos oss på midsommaraftonen. 

(null)

Vi plockade också våra första egna gubbar på midsommarmorgonen. Det var en ny sort jag köpt för i år och det var SÅ goda!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På midsommardagen hade vi varpaturnering följt av rabarberpaj som alltid med grannarna. Supertrevligt som vanligt! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Odlingen.

(null)

(null)

Jag hann faktiskt plantera lite mellan målningen också. Mina gurkplantor kom äntligen ner i jorden och får rätt förutsättningar för att växa på sig. Jag har också satt squash framför gurkan och några salladshuvuden i en annan krage då all grönkålen inte tagit sig. 

Jag byggde också en till spaljé då mina sockerärtor kikar upp ur jorden och behöver något att klättra på. 

Hittade ett gammalt gardinpar som ju faktiskt blev ett väldigt snyggt solskydd till grukplantorna och också ett skydd över min ena krage med jordgubbar som börjar bli röda så att inte fåglarna ska käka upp gubbarna för oss. 





Arbetsläger

I helgen var det äntligen dags att byta kulör på landet från brunt och grönt till svart. Det blev så himla bra! 
Vi började vid 20 på torsdagskvällen och vara klara vid 15 på lördagen så det gick verkligen undan också. 

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

Nu är huset väldigt mycket mer tilltalande för oss kulörmässigt. Känns fantastiskt!  Nu saknas bara att införskaffa lite röda och kanske vita pelargoner som blir snyggt mot det svarta. 

Vi har hunnit med lite annat smått och gott också men framförallt har vi varit och badat med killarna. 

(null)

I fredags och i lördags var det 21 respektive 20 grader i havet, helt sjukt. MEN idag var det bara 12 (!!!!) grader i vattnet. Helt vansinnigt, vinden hade vänt och jisses vad kallt det var. Vincent fick en chock när han hoppade i från bryggan. Det var ju så varmt och härligt dagen innan så chocken var enorm när det var iskallt dagen efter. Tråkigt!