Finally Over.

Vilken lycka. Vilken glädje.
Helgen är över.
Min 27 timmars arbetshelg är finally över. 

Jag kom hem för 5 minuter sedan och hinner inte göra mycket mer av denna kvällen än att dricka ett glas zero, tvätta av mig sminket och sen bädda ner mig i sängen.
Klockan ringer 04.45 imorgonbitti och då är det time for work again.
Men mina damer och herrar, imorgon klockan 15.45 är jag ännu mera lycklig. Då stämplar jag ut för dagen, kilar inte på systemet och köper med mig en flarra vin innan jag åker hem till min fina familj och äter tacodinner som kompensation för den umgängeslösa helgen. Efter det styr jag mot vinkväll med några av jordens finaste flickor. Lovely!

Jag har inte träffat Evelyn sedan i fredagskväll och får inte träffa henne förns imorgonkväll. Jag har aldrig varit ifrån henne så länge och det känns. Jag saknar mitt lilla bustroll hemskt mycket. IMorgon ska jag pussa och krama ihjäl henne kan jag lova!

/ Sandr0o


Work work.

Jag är obeskrivligt trött. Mina trampdynor tog ordentligt med stryk av 14 timmars stående igår. Puuh!
Dagen sniglade sig fram igår men framåt kvällen gick det rätt snabbt och ingen var gladare än jag.
Att klockan fick ringa 08.30 imorse såg jag som en gåva från gud ungefär efter att ha stigit upp 04.45 två dagar i rad.

Idag kör jag 10-22 och sen är det back to normal igen. Wiiiho! Sen börjar jag 06.45 imorgon men det är en annan femma. På tisdag får jag sooooooova!


WORK WORK! 


/ Sandr0o


Goooo!

Efter 3 veckors semester kan jag lova att det satt sina spår på kropp och våg vilket inte är särskligt uppskattat.
Dags att ta tag i saken nu när vardagen åter är igång för aldrig i mitt liv att jag förbjuder mig själv att äta det jag vill under semestern. No way in hell!

I måndags körde jag igång med LCHF som jag kört i omgångar tidigare. Det har gått bra förut så jag hoppas på liknande resultat även denna gången. Det positiva är att det inte är jobbigt för fem öre att hålla kosten med LCHF (om man bortser från de första dagarna av eventuellt sug) för man får ju äta så himla mycket smaskigt trots att man går på "diet".

Dumt av mig att jag inte ställt mig på vågen ännu men imorgonbitti får jag den exakta domen så jag vet vad jag har att jobba med och kan följa resultaten.

Mitt mål är att vara sundare och slankare tills vi åker till Thailand i november. En idé jag har är att jag ska försöka börja träna lite igen. Om det så bara finns tid och rum för ett träningspass i veckan so be it. Heja mig!

/ Sandr0o


Pocketfrossa.

Jag kunde självklart inte låta bli att inhandla lite nya böcker när jag såg att Maxi hade pocketfrossa och böckerna endast kostade 39 kronor styck. Jag är förbannat dålig på att läsa just nu men jag älskar det egentligen så min tanke är att jag ska få lite fart nu. Tyckte böckerna från Hammarbyserien verkade spännande som attan och Sophie Kinsella är awesome. Har läst shopoholic-böckerna som är stående favoriter så jag håller tummarna för dessa två också.
Jag har börjat läsa Bingos bok och so far so good. Jag tror inte jag kommer bli besviken actually.



/ Sandr0o


Jobbjobb.

G´DAY MATES!

Så har jobbet dragit igång igen efter tre veckors härlig semester. Jag började 06.45 i måndags och 07.45 igår och jag har varit förbannat trött i två kvällar nu. Inte så konstigt förstås då jag inte gått upp innan åtminstonde 08 under semestern men vanligtvis sovit till 09.
Det kom en ångest smygandes under sista semesterveckan och på söndagen var den maxad, som alltid efter ledighet. Men med faktan på bordet känns det helt okej att jobba igen, även om jag naturligtvis hellre hade legat på beachen.

Iomed att jag nu haft i stort sett 3 veckors obetald semester har jag tagit på mig lite extratimmar i helgen. Jag kommer jobba arslet av mig för att uttrycka det milt. På lördag kör jag 06.45-22.05 och på söndag 10-22. Cash is king även om jag kommer vara helt slut som människa på måndag morgon när jag börjar 06.45. På tisdag får jag vila hela långa dagen om jag så vill!

Det är på tiden att jag jobbar extra nu inför resan till Thailand i vinter och allt annat kul man vill köpa och göra. Word!

/ Sandr0o 


In Pärnu.


Jag tror vi alla blev riktigt positivt överraskade av Pärnu. Det kändes som att vi hade kommit till någon charterort men samtidigt inte. Vi begav oss ner på stranden efter att vi checkat in på vårat hotell, ett 4 stjärnigt spahotell som var himla fint och fräscht. Rummen var kalas!
Stranden var lite spännande, väldigt bred och hysteriskt långgrund. På några av bilderna ser man hur långt ut folk är, jag orkade tex aldrig gå så långt ut att jag inte behövde huka mig ner för att doppa hela kroppen. Jag och R placerade oss nästintill strandkanten i det grunda vattnet och där njöt vi medan Evelyn sprang runt oss. WOOOW så skönt verkligen!


Utsikten från balkongen.



Denna glassen bara rann iväg.





En trött tjej som ville ha napp. Nappen blidde sandig lite titt som tätt så då fick hon skölja.





Ni ser ju att det var lite skumt på stranden. Vatten, sand, vatten, sand och så vidare.







Vårat hotell.


The two loves of my life.



Härliga känsla!



Mamma Knäpp!










Ganska nice utsikt åt alla håll.


Evelyn kikade på mumin i ena stunden.


Och slocknade i den andra.



















I staden.


Påminde lite om Sigtuna här och var tycker jag.










Pappa Knäpp!




Vi åt middag.


Det var låååånga köer till alla restauranger.


Evelyn blev trött och chillade lite i vagnen.







Hur mycket folk som helst som rörde sig längs strandpromenaden.










The hotelroom.




Hotellet.


Mot Tallin igen.

Efter beachen tog vi en dricka innan vi gick till hotellet för siesta och lite sol på ballen. Löööövely!
Sedan blev det promenix till stan och en bit mat, vi stannade till längs med strandpromenaden och tog lite efterrätt innan vi gick hem.
På morgonen blidde det hotellfrukost och vi bestämde oss för att åka mot Tallin ganska snart då det tog längre tid än vad vi trodde att pka den sträckan med diverse kisspauser och liknande. Det hade varit perfekt med en till dag på stranden men det får bli nästa gång kanske.

/ Sandr0o


On our way to Pärnu.

Nu är vi hemma på svensk mark igen efter en tripp till Estland. Som vanligt har jag tagit en halv miljard bilder så det blir bilder i omgångar här. Nu kör vi bilder från resan till destinationen.





















Det fanns flera olika lekrum och Evelyn lekte & ekte, dansade & dansade och hade det festligt.




Lite kuckelimuck i hytten.


När vi äntligen fick komma av båten styrde vi mot Pärnu. Här blev det en första kisspaus och vi blev helt chockade över hur varmt det var, 32 grader och kvavt utav bara helvete.



/ Sandr0o


Spontan minitripp.

Godmorgon på er.

Imorgon sticker vi iväg på en minitripp med mina föräldrar som blev inplanerad bara häromdagen.
Vi åker imorgon eftermiddag till Pärnu (Paarnu) som ligger i Estland och är deras Mallorca ungefär.
     


"Pärnu är den stad som förlänats titeln sommarhuvudstad såväl i människornas sinnen som officiellt. Det är en stad med solsken, glädje och öppenhet. Pärnu är i dag en av de viktigaste städerna i Estland och en av de vackraste semesterorterna i Baltikum. Den första badinrättningen grundades i Pärnu redan 1838 – detta år betraktas som början för Pärnu som kurort. Ända fram till andra världskriget var Pärnu mycket populär som semesterort för semesterfirare från Skandinavien och Ryssland. I dag kan man åter konstatera att Pärnu med sin undersköna sandstrand och fina sanatorier, hotell, gyttje- och vattenkuranstalter besöks av tiotusentals turister och människor från ett flertal olika länder; alla vårdar de sin hälsa."

Vi kommer till Tallin på fredag morgon och åker då vidare mot Pärnu och vårat spahotell där vi stannar en natt innan vi på lördagseftermiddagen åker båten hemåt igen. På hotellet finns gym, spabehandlingar, lekrum och Estlands största vattenpark. Så oavsett väder under våran vistelse ska vi nog kunna hitta på något att göra. Vattenparken måste vi absolut besöka.

Evelyn pratar om att vi ska åka båt, sova på båten & på hotell och att det ska bli kuligt! Haha..
På söndag morgon är vi tillbaka igen och på måndag börjar verkligheten igen. BUUUUU!

/ Sandr0o


News.

Ser ni något annorlunda på bilderna? Förutom att lyktans glas är överdrivet smutsigt, hum hum.
Mitt lilla "hemliga" projekt är nästintill klart. Lite lite lite småputs kvar bara, skööööönt. Det har varit ett halvt helvete men det var det allt värt. Nå?





Nu har jag tänt ljus, plockat undan lite snabbt och ska ställa mig och fixa lite snacks. Kimmi borde dyka upp här om en stund. Våra karlar är ute med jobbet och slirar så vi tanter ska väl inte vara värre vi ;) Det blir ostar i alla möjliga former, meloner, vindruvor och kex på balkongen med el vino. Det ni!

/ Sandr0o


Grillchill hos Cribb.

Vi har precis kollat klart på The Fighter och den höll måttet. Inte den bästa jag sett men bra var den!
Idag har vi som ni redan vet varit hos Cribb och grillat med ett gäng vänner. Pictures kommer här såklart.















Kära vädergudar. Jag beställer fint väder till imorgon, gärna runt en 25 grader med strålande solsken. JAG VILL SOLA! Who am I kidding? Så länge det inte regnar, är alldeles grått på himlen och cold as ice kan jag väl vara nöjd. MEN SNÄLLA FÖR I HELVETE!


/ Sandr0o


Tjupp tjupp.

God morgon på er.

Klockan har passerat två men det känns fortfarande som morgon i min hjärna. Kan ha och göra med att vi inte vaknade förns 12 kanske? Javisst! Jag vaknade först vid tio av den mest hemska huvudvärken, låg och panikandades typ och så mycket dricka blev det faktiskt inte igår. Men jag har kommit på vad det är nu, aldrig mer rosévin.. Dessvärre! Efter fyra (FYRA?!) alvedon ville huvudvärken äntligen ge med sig. Turen!

Gårkvällen var kalas. Vi startade på Lindahs balkong där vi satt och smuttade vin och snackade goja. jessica från jobbet ringde plötsligt och skulle köra sin raggarbil in till stan och undra om vi ville ha skjuts så vi stressade iväg. Fyfan vad jag skrattade under hela färden in till stan, musik på crazy hög volym och happy people all around som började dansa på gatorna när vi åkte förbi. Haha amazing!
Vi blev släppta på stureplan och kilade till East och tog ett glas innan vi fram emot midnatt kilade in på Solidaritet. Det har alltid varit mitt favoritställe och efter ett sisådär 4 års långt uppehåll så kan jag tala om att jag älskar det lika mycket nu som då. High five!

Dansa som dårar i många timmar och strax efter 04 imorse blev det donkenfood innan R kom och hämtade oss. Hur kul kväll som helst.


Åka raggarbil - med Josefin från jobbet.

Nu ska vi egentligen vara hemma hos Cribbe och grilla med ett gäng vänner men vi ligger lite efter i schemat. Vi är på G när som helst. Vi ska svänga förbi och hämta hem våran älskling också som sovit hos sin farmor & farfar.
Enjoy life hörni!

/ Sandr0o


KLARA FÄRDIGA GÅ!







Nu beger jag mig mot Akalla för en kväll med Lindisen. Vi får se vart kvällen för oss. Tjupp tjupp på er!

/ Sandr0o


Semestermys.

Vi vaknade till solsken när vi öppnade ögonen imorse. Vi bestämde oss för att ta Skansen en annan dag och packade istället för några timmar på beachen. Vi åkte med min mamma till Eriksö (lite utanför Waxholm) där vi spenderade lite tid innan det efter några timmar började blåsa allt för kallt och vi åkte hemåt igen med ett stopp i Arninge centrum. Därifrån fick jag med mig en långklänning och en bikiniöverdel från HM helt tokigt billigt, ibland har man tur!



Evelyn sussade lite middag när vi kom hem, något senare än vamligt men vad tusan gör det när man har semester. Som ni redan vet så bestämde vi oss för att ta med grillen och åka till Kairobadet och grilla korv till middag.













Myspys.

/ Sandr0o


Korvgrillning.

Nu sticker vi till Kairo och grillar korv. Evelyn är happy såklart. Jag tror inte jag varit med om maken till korvälskare förut, det känns farligt likt Sune och hans potatisälskande!

Later peps!

/ Sandr0o


Trotsen.

Imorgon har vi gjort upp en plan. Beroende på väder och vind har vi lite olika alternativ. Om solen strålar och himlen är blå sticker vi iväg och badar (såklart) men om solen strålar sådär lite lagom och himlen är mestadels täckt av moln som inte tänker medföra något regn då tar vi raka spåret till Skansen och kikar på alla djuren. Evelyn vill väldigt gärna åka och hälsa på djuren och pratar om det lite titt som tätt. Vi får helt enkelt se vart vi tar vägen, vädret får styra och oavsett vilket så blir det en bra dag.


Vill ni veta en sak?
Evelyn är numera ett alldeles underbart litet trotsmonster. Vi har kommit in i den fantastiska trotsåldern med buller & bång. Ibland finns det inget annat än skrik & gnäll om precis varenda liten grej och då andas vi djupt om och om igen. Skor är inget vi längre tycker om för det bråkas det om i tid och otid. Antingen ska hon inte ha några skor alls eller så vill hon ha på sig vinterskor nu mitt i sommaren eller liknande. Tokig kan man bli.
Samtidigt som vi tågat in i trotsens ålder så är hon världens mysigaste och klokaste lilla barn. Hon har så mycket tankar som hon lärt sig att uttrycka och förklara. Det har verkligen sagt boom i hennes ordförråd och i hennes menings uppbyggnad under semestern. Hon förstår så mycket mer än man tror, ibland blir man nästan lite skraj över hur förståndig hon är. Så vi lever lite i en berg&dalbana här, upp och ner mellan världens charmtroll till världens odåga. Det blir ett spännande äventyr det här men alla åldrar har sin charm!


Vi får hoppas att det inte regnar imorgon för det har vi ju ingen plan för. Kom igen nu väderguds up there!

/ Sandr0o


Super 8!

Tjoho på er.

Nu kommer vi ikapp lite här i bloggen iomed att Örebrobilderna är uppe.
Igår var vi på Kairo och hade det hur bra som helst. Vi var lite skeptiska när vi kom dit då solen knappt visade sig och blåsten låg på som attan. Det var ganska kyligt där ett  tag tillomed men efter en sisådär 10 minuter kom solen fram ordentligt och höll sig kvar under hela vistelsen. Lovely. Något som inte var så lovely däremot var att jag glömde mitt minneskort i datorn hemma så det blidde inga bilder från gårdagen.

På kvällen åkte vi och lämnade älskade lillis hemma hos mina föräldrar då vi skulle möta Rs mamma, syster & morbror för lite bio i stan. Vi såg Superåtta och den var hur bra som helst, verkligen. Den rekommenderar jag verkligen att ni går och ser!




 Efter bion blev det fika med smarrig hallonpaj innan vi begav oss hemåt igen.
Vi kom hem efter 23 och då tjatade jag på R att han skulle hjälpa mig med mitt "hemliga" projekt och sikken tur jag hade för lite hjälp fick jag innan det var läggdags.

Vi hade ju sovmorgon imorse eftersom Evelyns sov hos mina föräldrar så vi vaknade inte förns strax före 11. Det mina vänner var himla skönt och lyxigt! Annars har vi inte gjort något spännande idag. Jag har hämtat mina kapslar så nu kan det göras mer iste och islatte till folket. Yummie!
Vi har röjt som attan nu på kvällen, rensat skafferiet, verktygsskåpet, badrummsskåpen och hathyllan plus att vi har städat det vanliga. Åhh det är så befriande när det väl är gjort. Nu är vi en god bit påvägen i våra todos, lite mer rensande blir det en annan dag.

Jag har sysslat med mitt projekt en stund men nu tänker jag faktiskt slänga mig i soffan och bara njuta en stund innan läggdags.

/ Sandr0o




Örebro 2011.


Jag varnar er redan nu. Det här inlägget innehåller sjukt mycket bilder, ni kommer bli bombade med bilder till höger och vänster. Det är äntligen dags för "alla" bilder från våran tripp till Örebro att go public. Jag fotade långt över 300 bilder och det är alltid svårt att välja men nu så. 


Evelyn skulle på "sest" hos min kusin med familj.


Vid frukostbordet och dricker "mofasyoghurt". Min pappa dricker nämligen denna barnyoghurten till frukost också därav har Evelyn döpt det till morfarsyoghurt.


Min farfar och hans syster när vi tog oss till Stadsparken.


Evelyn var lite tröttis.


Mina kärlekar!




Fröken bus!



En sån park vill jag ha här hemma också, stort och himla fint. Det allra bästa var en stor lekpark för stora barn och en för små barn plus poolplask. Lovely!



KAAALLLT tycker Evelyn.






Favvoglassen.




Vi fikade i Wadköping.



The love of my life.


Dubbla lekställningar.


Poolplask.




Vi åt middag på Jensens Biffhus, haha. Smarrigt! Evelyn fick målarsaker att roa sig med.



Evelyns dinosaurieben. MUMS!


Evelyn tog bort sin stol och lekte med den på golvet istället. En rastlös 2 ½ åring.





There´s a bunny in the room.



Evelyn & Stig.


Mamma & Evy.







En liten fröken som inte vill ha sina skor på sig påvägen hem.



Vad finns i vattnet?






Evelyn lekte gärna med Stig.


Evelyn fick en ny favorit under besöket i Örebro. Det var Stig hit och det var Stig dit, haha roligt.

/ Sandr0o


En massa fix.

Bilderna från Örebro hade jag tänkt skulle komma upp under dagen men som ni vet blir det aldrig som man tänkt sig. Så det får helt enkelt dyka upp lite Örebrobilder i dagarna här istället.

Idag har vi varit på IKEA och köpt lite smått & gott till hemmet. Lite tjafs till vardagsrummet som genomgår en liten förändring, kommer bli satans snyggt när det väl är klart. Sen förvaring till Evelyns rum som varit katastrofalt, nu känns det väldans mycket bättre när vi har någonstans att göra av alla miljontals leksaker. Ordning och reda tycker vi om!

Nu på kvällskvisten har jag satt igång mitt hemliga projekt här hemma vilket betyder att jag i detta ögonblick är alldeles slut, svettig och trött. Ni får veta vad jag pysslar med när det är helt färdigt, jag hoppas & tror att det blir bra det här.

/ Sandr0o


Hemma igen efter en weekend i Örebro.


Nu är vi hemma igen efter att ha spenderat lite tid i Örebro med min farfar. Jag har som ni säkert förstår plåtat en hel massa bilder och inte alls suttit vid datorn som ni märkt. Bilderna kommer upp lite efter som här och jag börjar med några få redan nu.

Det var någon Open Art-greja i staden så man fann en hel massa konstverk här och där. Här får ni se några av dem.













Evelyns favvo var den stora kanin, otippat värre.

Vi hade med oss min farfar i bilen tillbaka till Stockholm idag. Vi stannade hos mina föräldrar på middag innan vi for hem till vårat lilla krypin. Nu ska jag och karln hyra en film på boxen och gosa ner oss i soffan. Imorgon börjar andra semesterveckan, buuu vad fort tiden går.

/ Sandr0o


Nu är vi äntligen påväg till Örebro. Ett s...

100media_imag207 (MMS)

Nu är vi äntligen påväg till Örebro. Ett stopp för färdkost blev det men nu så rullar vi mot våran destination. Evelyn håller stenhårt i en present som hon ska ge till Stig, vägrar släppa. Haha! Nu ska jag luta mig tillbaka och läsa MAMA, härliga semester!


Pladdermaja.



Idag har vi spenderat ännu en dag på beachen. Vi hämtade som sagt upp min mamma och styrde till Rösjön åter igen. Även min lillebror kom dit idag också. Evelyn har varit sitt vanliga jag hela dagen idag, tack och lov. Älskade lilla unge!

Hon är en riktig liten badkruka den där damen. Hon vägrar att bada, hon går i med fötterna och en bit upp på benen men sen är det nog. Hon blir tokig om det skvätts lite vatten på na och skulle aldrig få för sig att bada. Vi ska prova och åka till ett poolbad nästa gång det är fint väder så får vi se om hon vill bada där istället. Knäppo!

Vi har storstädat och tvättat och blev klara för en liten stund sedan. Skönt att ha det gjort innan vi sticker imorgon. Evelyn pratar verkligen hela tiden om att vi ska åka till Stig.
Nu på kvällen har hon berättat "dicka nälling, sätta på pyjamas, sova, dussa, äta sukost, byta ny klänning, åka tig åker vi." Hahah hon pratar så mycket!

Hon har även suttit och visat på hennes docka vad och hur dem gjorde när hon var på sjukhuset. Himla fascinerande att lyssna på faktiskt.

Nu ska jag visa R bilderna som jag beställde häromdagen som levererades idag, wiihoo. Sen film i soffan innan läggdags. Imorgon ska vi packa och fixa innan vi sticker iväg till Örebro men senast 12 ska vi vara utanför dörren. Punkt!

/ Sandr0o


På en femöring bara sådär.

Mår du dåligt?
Har du ont i magen?
Vill du åka till sjukhuset?

Igår svarade Evelyn ja på alla ovanstående frågor men när jag körde "quizet" imorse svarade hon nej på allihopa. Hon har inte suttit still sedan vi vaknade och ropar att hon vill åka och bada. Det är ju om något ett gott tecken! Våran lilla tös är tillbaka men vi får väl se om hon vaknar likadan imorgon också då vi ju haft en "varannan-dag-situation" tydligen. 

MEN lovely är det iallafall att hon för dagen är sig själv. På lillis begäran tänker vi nu sticka iväg och bada. R ska bara slänga i sig lite frukost och så styr vi och hämtar min mamma innan vi parkerar oss på beachen.

/ Sandr0o


Rösjön - med hängig tjej.

Idag var planen att åka till IKEA och handla lite behövligt till Evelyns rum i form av förvaring. Det skulle vi egentligen ha gjort i måndags men det blev ju inte riktigt av som ni förstår efter Evelyns sjukhusvisit.

Men när vi vaknade imorse var det alldeles blå himmel och strålande sol så planerna om IKEA grusades direkt. Istället bestämde vi oss för att åka och bada. Evelyn vekade ganska trött imorse men vi tänkte inte mer på det än att vi tog febern och den inte visade något och eftersom hon var helt normal igår och busade precis som vanligt. Men under dagen förstod vi att det inte stod rätt till med lilldamen igen då hon mestadels satt i sin vagn och kikade med nappen i munnen. Vanligtvis är hon ju högt och lågt och helst då samtidigt och pladdrar som attan, inte många ord hon sagt idag och inte heller många steg hon tagit.
Så hon har mest suttit i vagnen och gosat men jag är glad för de timmar som vi faktiskt fick komma ut och njuta av vädret när vi äntligen fått fint väder.

















Även morbror Robin kom och hängde med oss en liten stund, då var Evelyn uppe en liten stund men sen var det nog.

När vi kom hem slocknade både Evy & jag medan pappa R stack iväg på bio med sin syster. Vid halv sex vaknade jag till och gick för att väcka Evelyn som fortfarande sov. Lika seg som innan och jag tog tempen igen, 38,3. Jäkla skitfeber!

Jag hällde i henne alvedon och nu innan läggdags var hon piggare (inte så konstigt) och pladdrade på som aldrig förr, precis som hon behövde ta igen för att hon varit så tyst under dagen. Älskade hjärtat!
Jag hoppas verkligen att Evelyn vaknar pigg & kry imorgon. Inte roligt att hon ska må dåligt och mitt i semestern också när vi ska njuta av sommaren och varandra.

På fredag ska vi åka och hälsa på min farfar i Örebro så det vore verkligen kalasbra om hon piggnar på sig. Hon pratar om våran "resa" varje dag och ser fram emot att få åka och hälsa på. "Åka tiig (Stig) nu" säger hon jämt.

/ Sandr0o


Citron & basilikafisk.

I söndags provade jag att laga en ny maträtt. Vi är väldigt dåliga på att äta fisk hos oss. Det händer väldigt sällan och det är då oftast lax vi äter med inslag av torsk väldigt sällan. Anledningen är nog mest att vi inte har några bra och smarriga fiskrecept. Jag trillde över ett recept som lätt gott och var snabbt och enkelt, nämligen citron & basilikafisk. Receptet får ni här för det var nämligen precis lika kalasgott som jag trodde och väldigt simpelt!


4 port 600 g vit fiskfilé
1 tsk salt
2–3 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad basilika
3 dl Kelda® Mild citronsås
1 dl Arla Köket riven ost mager

Sätt ugnen på 225°. Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken. Strö vitlök och basilika över fisken. Häll såsen på fisken och strö över osten. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med kokt färskpotatis.


Jag justerade receptet lite då vi har en laktosintolerant i familjen så jag gjorde egen citronsås, blandade creme fraiche med citron & lite salt & peppar. Sedan lade jag körsbärstomater längs kanterna i ugnsformen och sist men inte minst toppade jag det hela med mozarella istället för annan ost. Jag kan tänka mig att rätten är supergod med pressad potatis till. Himla gott blev det och vi kommer garanterat göra det igen.

/ Sandr0o


En liten tös med magont.

Första riktiga dagen på semestern igår och det hela startade hemskt. Evelyn klagade på ont i magen samma sekund som hon öppnade ögonen på morgonen. Allt eftersom morgonen rullade på fick hon ondare och ondare i lilla magen. Stundtals skrek hon helt hysteriskt över magontet och mitt i en sådan attack spydde hon, lite senare kom febern och hälsade på och Evelyn satt som en trasa 

Vi avvaktade hemma då det är så svårt med magen, det kan ju vara i princip vad som helst - från lite gaser till blindtarmen typ. Tillslut ringde jag vårdguiden som rådde oss att åka till Danderyd och låta en doktor kika på henne så det gjorde vi. Vid 17 fick vi träffa en läkare där som klämde och kände, lyssnade och undersökte. Han tyckte inte att han kunde göra ett ordentligt utlåtande och han tyckte att hennes mage var allt för spänd för att vara helt normal så han skickade oss vidare med en remiss till Astrid Lindgrens.

 Som alltid på Astrid Lindgrens så fick vi vänta i åratal och efter övert tre timmars väntan i väntrummet fick vi äntligen komma in till ett rum och träffa en läkare. Evelyn fick en kanyl och ett ultraljud inbokat. Vid elvatiden fick vi komma upp på ett ultraljud för att kika till lilla magen. Ner på rummet igen och träff med doktorn som talade om att dem inte hittade något allvarligt (puh) i magen men att dem ville att vi skulle komma tillbaka imorgonbitti för att se att det blivit bättre. Bort med kanylen och lite alvedon och så fick vi äntligen rulla hemåt.

En stund efter midnatt somnade vi efter en lång och trött dag. Hungriga som satan var vi när vi till slut fick komma hem, slänga i sig lite mat och sen sussa var det enda som gällde.

Imorse vid nio hade vi återbesöket och vi märkte snabbt på Evelyn imorse att hon var mycket piggare. Under hela dagen igår gick hon knappt ett enda steg på hela dagen utan det skulle bäras hela tiden men idag gick hon upp ur sängen själv, skrattade och busade lite. Ett himla gott tecken!

Ingen feber och sänkan visade fortfarande på någonting men ingenting allvarligt. Doktorn "gissade" på någon infektion som satt sig i magen men som förhoppningsvis ska ge med sig av sig själv och inte annat fall var vi såklart välkommna tillbaka.





Det verkar heöt klart gå åt rätt håll och jag hoppas det fortsätter men det gör det nog alldeles säkert. Det är en skojfrisk och pigg tjej utan feber och magont som vi har här hemma idag. Hurra!

/ Sandr0o


Det blev en dag på stranden.

Jag började min semester på ett alldeles perfekt sätt igår. Jag och Evelyn styrde kosan till Rösjöbadet redan strax efter tio. Vi intog en plats i närheten av strandkanten och gick direkt och inspekterade änderna. Tiden gick fortfare än fort och mitt på dagen kom även Marcus & Kimmi och gjorde oss sällskap. Det var verkligen varmt igår men lite molnigt under en stund men det gjorde absolut ingenting och var nästan bara skönt.





















Efter en helt fantastisk dag på Rösjöbadet blev det dags att röra sig hemåt med ett stopp för korvhandling, vi hade nämligen bestämt oss för att köra grillning när R slutade jobbet. Strax efter 17 var jag & Evelyn hemma igen. Det blev en heldag kan man säga, lovely! När R slutade vid 19 hämtade Kim & Marcus honom så körde vi grillning på våran innergård.

















Efter korvgrillningen gick vi in och en trött tjej fick efter en stund krypa till kojs. Vi andra njöt av bananpja, det var himla längesedan och det är så fruktansvärt gott alltså. Mums!
Jag & Kim spenderade kvällen med att dessekera karlarnas skitfilmer och serier som gick på tvn, himla festligt :) Haha!

Idag vaknade vi till våran stora besvikelse till regn och grått väder. Evelyn sa direkt "Regna idag.. Tråkigt". Hon hade nog precis lika gärna som sin mamma spenderat ännu en dag på beachen. Istället blir det hemmamys och nu närmast en latte och lite frukost framför Disney Channel.

/ Sandr0o


Summerlovin.

I onsdags ville Evelyn åka och hälsa på Robin (min lillebror) så hon fick ringa själv och fråga om vi fick komma dit och det fick vi. Så lilla damen fick i sig lite middag och sedan stack vi dit. Evelyn spelade "sopboll" med Robin och jag blev bjuden på pastasallad som Robin ordnat när mina föräldrar kom hem. Sen kastades det boll, lyssnades på musik och hade det härligt tills vi skulle hämta R på jobbet vid 20. Världens finaste väder var det juu!












Vi har firat med tacodinner hos oss, längesedan jag åt tacos sist. Precis lika gott som alltid. Nu är planen att skära upp vattenmelon, honungsmelon och fixa jordgubbarna och sen mysa ned mig i soffan med det och lite glass. Livet är gött!

/ Sandr0o

/ Sandr0o


SEMEEESTER!

Jag ville bara kika in och tala om att jag nu officielt har gått på semester. Inte förns om 3 veckor och 2 dagar behöver jag infinna mig på jobbet igen. Det kommer bli lovely!

Nu går vi in i semestermode. Pappa R går på semester på söndag så vi får vänta lite på honom, jag & Evelyn. Men vi ska nog kunna ha det himla mysigt vi i två dagar utan pappan i familjen.



HO HO HO HOOOLIDAY!

/ Sandr0o