Citron & basilikafisk.

I söndags provade jag att laga en ny maträtt. Vi är väldigt dåliga på att äta fisk hos oss. Det händer väldigt sällan och det är då oftast lax vi äter med inslag av torsk väldigt sällan. Anledningen är nog mest att vi inte har några bra och smarriga fiskrecept. Jag trillde över ett recept som lätt gott och var snabbt och enkelt, nämligen citron & basilikafisk. Receptet får ni här för det var nämligen precis lika kalasgott som jag trodde och väldigt simpelt!


4 port 600 g vit fiskfilé
1 tsk salt
2–3 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad basilika
3 dl Kelda® Mild citronsås
1 dl Arla Köket riven ost mager

Sätt ugnen på 225°. Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken. Strö vitlök och basilika över fisken. Häll såsen på fisken och strö över osten. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med kokt färskpotatis.


Jag justerade receptet lite då vi har en laktosintolerant i familjen så jag gjorde egen citronsås, blandade creme fraiche med citron & lite salt & peppar. Sedan lade jag körsbärstomater längs kanterna i ugnsformen och sist men inte minst toppade jag det hela med mozarella istället för annan ost. Jag kan tänka mig att rätten är supergod med pressad potatis till. Himla gott blev det och vi kommer garanterat göra det igen.

/ Sandr0o


Kommentarer

Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback