Yes sir.

Imorgon går jag in i min chillvecka på jobbet. Jobbar 07.45-16.45 måndag & tisdag, ledig på onsdag, 11-20 på torsdag, 11-17 fredag och sen är jag ledig hela helgen. Pretty damn soft va? Verkligen! Så kommer jag ha det varannan vecka ett bra tag här framöver, förbaskat skönt att veta exakt hur man kommer jobba. Jämför det med pruttdonken - big difference!

Imorse när jag kom till jobbet var det tänkt att jag skulle gå min sista dag dubbelt som jag gjort i två veckor nu. Men damen i fråga var sjuk så det var bara att axla ansvaret själv, visserligen har jag varit själv på golvet de senaste dagarna med men då har det ju funnits någon på telefon att ringa och fråga om det behövts. Det har iaf gått superbra idag. Nemas problemas, so far so good som det brukar heta. Vi hoppas morgondagen flyter på lika bra men det ska nog gå bra ska ni se.


Nu är det vindruvor som gäller framför en film och sen nattinatt. Yummie!

/ Sandr0o


Cyklaa!


JUST DET! Jag tror jag missat att tala om att Evelyn fick en liten prinsesscykel i födelsedagspresent. Så till våren & sommaren ska vi cykla för fulla muggar är det tänkt. Ni kan ju tro att den var poppis va? Minst sagt och självklart drev det oss till vansinne. Kan inte cykla men vill gärna cykla. "Mamma åka" "pappa åka" och så runt runt runt och när man inte orkade eller körde lite fel mot vad damen ville så bröt helvetet loss. Cykeln står med andra ord gömd i väntan på våren när lilltjejen växt till sig lite.


Evelyn med en huvudlös farfar.


Bättre sent än aldrig.

Jag har sedan Evelyns födelsedag tänkt att jag skulle visa upp det fina kortet hon fick på förskolan.
Det är Evelyn som har målat framsidan och sen har det fotat henne med prinsesskrona, en flagga och ballongen när hon blev uppvaktad. Jag tyckte det var lite tråkigt att Evelyn skulle missa födelsedagsfirandet på förskolan då hon var hemma på sin födelsedag och blev då väldigt överraskad när dem firade henne dagen efter istället. Himla kul faktiskt!




Vi är helnöjda med Evelyns förskola på alla sätt och vis.

/ Sandr0o


Vi hämtar pappa R på jobbet efter att ha v...

100media_imag126 (MMS)

Vi hämtar pappa R på jobbet efter att ha varit på Sannas babyshower. Nu åker vi hem och intar soffläge för resten av kvällen.


Scheeeema.

I tisdagskväll satt jag bänkade framför tvn för att se premiären av Sofias änglar. Lipade som ett litet barn gjorde jag såklart till och från. Det kunde jag ju ana direkt alltså att tårkanalerna skulle fyllas. Vilka öden människor får möta.  Förbannat tacksam ska man vara över det liv man lever och ta vara på varje sekund man får chansen att uppleva. Man vet inte vilket öde man själv får möta.

Ikväll kikar jag på premiären av Svensk Maffia. Mycket program som berör på tv just nu.

Jag vill bara tillägga att det är svinigt kallt ute och att jag härmed är trött på allt för många minusgrader. Soligt & fint men på tok för kallt. Springa till tåget imorse för att slippa frysa fast och springa hem med Evelyn från förskolan av samma anledning.

Jobbet tar verkligen på mina krafter. Jag är helt slut när jag kommer hem av allt nytt. Hjärnan går på högvarv för att hänga med hela tiden men det är roligt att lära sig nya saker också. Skulle vilja däcka i sängen direkt när jag kommer hem men det går verkligen inte. Det ska lagas mat, ätas mat och lekas innan lillis ska sova. Puh.. Men det är mysigt. Familjeliv is the shit!

Imorgon jobbar jag 12-19.30 och då ska jag skynda mig så in i tusan och hämta bilen på Rs jobb och styra mot Rs föräldrar där Evelyn varit hela dagen med sin farmor. Hem och sussa för båda två då skulle jag tro.

Idag har jag förövrigt fått mitt schema. Jippiiiiihooo så att säga. Två veckors rullande schema med en chillvecka och en lite tuffare. Inga tider till senare än 20 och ledig varannan helg. Det kunde knappt bli bättre.

Good times och snart är det läggdags annars somnar jag rakt upp och ner.

/ Sandr0o


Shopping.

Gårdagen blev inte riktigt som det var planerat från början. Min plan var att bara vara hemma och chilla, tvätta & städa lite, leta & sortera papper och få lite skit gjort. Ingenting av det hann jag med, joo dammsugning då. Men annars var jag och fixade nya däcken och sen en sväng i Stinsen med mamma och lillebror när jag hade hämtat Evelyn på förskolan. Inte fel det heller iofs men jag hade behövt få lite annat skit gjort också. Det får bli nästa gång jag är ledig helt enkelt.

Det blev lite shopping på Stinsen. Evelyn fick en klänning och jag fick med mig två par leggings och ett par chinos med hög midja (love love love). Måste dock prova chinosarna lite till här hemma för det är inte helt lätt att prova kläder med en tvååring som är både högt & lågt. Det där med hög midja på byxor är ju fasligt snyggt men jag vet inte riktigt om jag passar helt hundra i det, återstår att se.

/ Sandr0o


Man kan sitta allt för länge och drömma om en ny garderob.


Jag har suttit och drömt en stund och det här är en del av resultatet. I wish! Men lite shopping kanske det blir iomed att jag faktiskt fick slutlönen från Donken den här månaden. Jag ska hålla i pengarna för det mesta ska faktiskt sparas men något kan jag kanske få unna mig?



Drömma sig lite.

/ Sandr0o


Nya däck på bilen och snart är den ren ock...

100media_imag125 (MMS)

Nya däck på bilen och snart är den ren också. Miiiicket bra! Snart dags att hämta hem trollet så det blev inte mycket med denna dagen, jaja vi kör åtminstonde säkert på vägen.


Sunny day.

Godmorgon lediga dag!

Jag ska snart bege mig ut för att lämna R på jobbet och sedan styra mot Uppsala. Jag ska nämligen fixa nya däck på bilen där. Vi lämnde in bilen häromdage för att den låtit som en helikopter när man kör på motorvägen och svaret blev slitna däck. Han sa att dem kunde explodera när som helst och att vi helst inte ska köra med bilen. Men jag ska iaf köra till Uppsala då, väldigt långsamt kan jag tala om, och få det ordnat. Så har vi det problemet ur världen!


Min älskling igårkväll i pyjamasen hon fick av Nessan & co.

Det kanske blir lunch påvägen och ett stopp någonstans för lite span i butiker när däcken är ordnade. Vi får se vad jag känner för. Vid tre ska jag iaf hämta solstrålen på förskolan.

/ Sandr0o


2års kalas again. [Bildregn]

Igår hade vi som sagt 2års kalas här hemma igen för den numera stora tjejen. Det var vänner som var här och firade. Vi bjöd på två olika sorters cheesecake, en med hallon & vit choklad och en kladdkakecheesecake. Båda blev som tur var jättegoda även om kladdkakecheesecaken blev lite sisådär till utseendet men huvudsaken är ju att det smakar bra. Jag kommer garanterat göra den igen så då ska den bli fin också minsann!


Leka leka.




Vanessa - The Goldfish.


Det gäller att ha tungan rätt i munnen.


Fina Cattis!


Evelyn plockade med memoriet hon fick i present.


Standardminen.


Snygg hatt.


Självklart måste vi leka med samma leksaker.. samtidigt :) typiskt barn!


Ni kanske förstår vad jag menar? The goldfishlook :)


Tyra var också med på kalas.


Någon har ätit cheesecake med ansiktet lite sådär.


I prinsessutstyrsel och conversedojor, båda presenter.

Jag skulle kunna somna ståendes känner jag men ska försöka hålla ut en stund till innan det får bli natta. Vill ju hinna umgås lite med R också. Ska sätta mig och glo på tv och smaska i mig en liten cheesecakebit som blev över från igår. MUMS!

/ Sandr0o


Baka baka liten kaka.

Tjoohoo.

Idag ska vi ha ett till kalas för Evelyn, mina vänner kommer hit och firar. Så därför håller jag på och bakar här hemma. Snart är jag klar och då ska jag krypa ner i soffan en stund innan det är dags att göra sig klar.
Första baket blev något misslyckat till utseendet (jäkla skitrecept) men jag har provsmakat och den var himla smarrig så jag hoppas att den blir bra ändå. Sista baket kommer ut ur ugnen alldeles strax så det är bara att hålla tummarna på ett bra resultat.

/ Sandr0o


Off I go.

Dags att möta upp Cattis och glida mot Kimmi där vi ska fira Cattis födelsedag och kika på Lets Dance.. Såklart!
Myskväll it is.

/ Sandr0o


Youre gonna hate me now.

Grattis på födelsedagen älskade vän!

¨
Kortet är en sisådär 3 år gammalt när jag överraskade henne med ett kort påväg ut från the bathroom, hihi.
Ärsch den har prytt bloggen en gång förut och får göra det igen. Senast på 21års dagen och det var ju ett tag sedan så vi kör en repris.

GRATTIS CATTIS!

Nu måste jag rusa, ska hinna springa lite på centrumet innan jag börjar jobba vid 14.

/ Sandr0o


Morning morning.

God morgon!
R är och lämnar Evelyn på förskolan. Det blev en himla massa packning att ta med idag mot en vanlig dag. Evelyn ska nämligen bli hämtad av sin mormor och ska sova kvar där då både jag och R jobbar sent ikväll och jobbar hela dagen imorgon. Fröken får busa med mormor & morfar sålänge medan vi sliter.

Det blev inga utlovade bilder igår men jag bjuder på två nu istället. Mer än så hinns inte med för min mage skriker efter frukost så det ska den få.  


Paketöppning.


Evelyn fick en "keyboard" som var poppis bland alla.

Frukost frukost frukost!

/ Sandr0o


Dags att fira.

När jag fick beskedet att jag fått nytt jobb bestämde jag mig för att fira lite smått när jag väl slutat.
Jag har nämligen haft naglar lite till och från förut när jag inte jobbat då eftersom det inte är tillåtet. Men nu mina kära vänner. Nu kan jag äntligen få ha naglar igen så jag bestämde mig för att jag skulle fira genom att fixa naglarna och igår fick det bli gjort. Nu slipper mina korvfingrar se riktigt lika korviga ut. Lagom långa naglar också för jag måste ju kunna jobba såklart. Det återstår att se idag hur det går men det är nog nemas problemas.


Min förlovningsring snodde all fokus men det gör ingenting för den är fin den med. Snabbfotat!

/ Sandr0o


Födelsedagen - DONE!

Nu är födelsedagen för prinsessan över. Hon sover sött i sin säng sen ett bra tag tillbaka. Vi har haft en bra dag med mysigt kalas på eftermiddag/kvällen. Vi bjöd på två olika tårtor och två sorters cupcakes, mina chokladmuffins med vit & mörkchoklad i med nougatfrosting blev väldigt uppskattade. Svingoa var dem!
Evelyn har fått en massa fina presenter och gick och slumrade i en av dem. Den allra finaste pyjamasen, jag vill ha en precis likadan själv. Det vore något det!

Jag tänket krypa till kojs nu för imorgon är det back to reality efter en dags ledigt. 9-16 kör jag imorgon så det ska bli skönt att få hämta lillhjärtat på förskolan.

Jag har såklart lite bilder att visa från dagen men det får bli imorgon efter jobbet för nu kallar sängen. Tröttmössa jag!

/ Sandr0o


Evelyns 2års dag.

Världens finaste dotter firar idag sin andra födelsedag. Tänk att det har gått 2 hela år sedan vi för allra första gången fick möta krabaten som legat i min mage och sparkats. Två år sedan som vi alldeles nervösa, spända och förväntansfulla startade ett nytt liv - ett familjeliv på tre. Sedan den dagen har ingenting varit detsamma, tiden före Evelyn & tiden efter Evelyn. I två år har vi fått uppleva dig, fullproppad med kärlek. Varje dag är en stor gåva. Vi är stolta över att vara dina föräldrar.



Nyfödd liten Evelyn



1 månad


2 månader


3 månader


4 månader


5 månader med Tequila


6 månader


7 månader


8 månader


9 månader - Evelyn firade SM-GULDET!


10 månader


11 månader


1 år


1 ½ år


Nästan 2 år


Grattis på födelsedagen Evelyn. Vi älskar dig upp till månen och tillbaka.

Nu kör vi soft morgon med Nicke Nyfiken. Pappan i huset är och tränar men när han kommer hem blir det lite paketöppning.

/ Sandr0o


Dag 2.

Tjena mors!

Då har jag börjat på det nya jobbet och hunnit med att arbeta i två dagar. Det går strålande! Igår fick jag först bara stå bakom och kika i en timme kanske och sen fick jag prova själv med någon bakom mig resten av dagen ifall det skulle vara något.  Skönt att det finns tillräckligt med personal för att utbildas ordentligt.
Idag körde jag kassan själv direkt och det gick jättebra. Alla sablans jäkla koder man ska ha koll på men dem kommer när dem kommer, huvudsaken är iaf att jag vet hur man letar reda på rätt kod. Jag har lärt mig några under de här två dagarna åtminstonde.
På eftermiddagen har jag arbetat med kassaledaren och stått i scanningen och fått känna på det jag ska syssla med när jag lärt mig allting. Det gick super även det tyckte både jag och hon jag jobbar med. Turen!

Nu ska jag sätta fart och baka lite. Det vankas 2års kalas här imorgon med släkten.. Såklart!

/ Sandr0o


Nervous? Me? NO SHIT!

Jag vågar nästan inte skriva att vi är tillbaka på banan igen. Förra gången blev det ett bakslag och Evelyn spydde tre gånger den natten. Dock vet jag inte riktigt vad det berodde på då hon var som vanligt när vi vaknade på morgonen. Kan ha varit något hon ätit och inte magsjukan som spökade igen but still, spya som spya.

Igår låg jag däckad hela dagen och sov stora delar då jag mådde väldigt illa. Efter att ha varit utan illamående hela dagen före var det tillbaka igår, mycket märkligt men sant. Imorse vaknade jag iallafall och kände mig lite mer som vanligt. Det känns konstigt i magen efter en måltid men annars är det prima igen. Tack & lov hörni!
Vi har varit iväg en snabb sväng på Kista och Stinsen för att fixa några saker inför Evelyns 2års kalas på onsdag.
Annars har vi inte gjort mycket med denna dagen, ganska skönt att bara slappa efter all skit.

Vi har myst i soffan, lyssnat på Evelyns historier om allt möjligt och ätit underbart god risotto till middag. Evelyns språk utvecklas verkligen var dag. För varje dag som går får vi höra mer och mer spännande saker här hemma, fantasi det har hon allt.
Det allra senaste som sägs jämt nu är "Evelii kan" eller "Evve kan" när saker ska göras, som att åka rulltrappa idag. När R skulle ta hennes hand för att åka upp i rulltrappan utbrister hon bestämt "Evelii kan" och tar undan handen. Stora damen förstår ni!

Sen har hon börjat sjunga på något eget påhittat språk. Hon ser otroligt lycklig ut och sjunger för full hals utan att varken jag eller R förstår ett ord av vad hon säger.


Tittar på "Dicke" framför datorn när mamma & pappa vill ha tvn för sig själva.

Till något helt annat nu. Imorgon börjar jag på mitt nya jobb. Nervöst? Det kan ni fethaja.
Jag jobbar mellan 11-19 vilket innebär att jag har all tid i världen att göra mig redo för min första dag imorgonbitti. Hej & hå vad nervöst men det ska nog gå bra.. Hoppas jag!
Vi får se vad jag säger imorgon när dag 1 är avklarad.

Nu är det nattatime.

/ Sandr0o


Magsjuka - hurra.

Då har vi varit utslagna hela familjen. Totalt nedgångna av magsjuka.
Det började igår.
Jag vaknade på morgonen och var precis som vanligt och begav mig iväg till jobbet. På förmiddagen för R av sig och berättar att han spytt och mår piss. Allt eftersom att dagen fortsätter känner jag hur ett illamående växer. Vid tvåtiden får jag gå hem och sätter mig bara för att räkna kassorna innan jag åker. Illamåendet är enormt och precis innan jag ska åka därifrån fick jag hälsa på toalettstolen. Fy i helvete vad jag hatar att spy.
Väl här hemma fortsätter trevligheterna under hela kvällen och jag känner mig sämre än sämst. Vanligtvis brukar man ju få slippa illamåendet en liten stund precis efter att man spytt men inte igår nej. Konstant illamående och hysteriskt magont. Igår var inte en rolig dag! R var piggare mot kvällen men jag fortsatte må pissigt.

När jag vaknade imorse mådde jag tack och lov inte illa längre. Jag är dock helt slut i kropp och själ och har knappt orkat stå upp på hela dagen men fortfarande sjukt skönt att slippa illamåendet, det är en av de värsta känslorna enligt mig.
Det går åt rätt håll så att säga. Imorgon vaknar vi ännu piggare så vi kanske slipper slösa bort helgen helt på att ligga i soffan och glo på tv. En lugn helg blir det ju utan tvekan men lite mer än soffhäng hade jag gärna sett.


Min mamma var precis här och hämtade Evelyn. Hon skulle få följa med henne och handla och ingen blev lyckligare än Evelyn som gärna ville gå ut. Hon har ju inte spytt på två dagar nu och ingen feber heller. Hon är piggeling igen så att säga och tycker det är skittrist att vara hemma med två segisar som bara orkar ligga i soffan.

Ikväll är det Lets Dance som gäller. Såklart! Till pappa Rs stora besvikelse.. Fjant.

/ Sandr0o


Lite feber på det tack.

På kvällskvisten här trodde jag vi var på bättringsvägen då inga spyor tittat upp sen elva på förmiddagen. Ack så fel jag hade. Evelyn bad om lite mjölk och drack några klunkar strax före läggdags och hej & hå, det sprutade ut lika fort igen. Nasty! Mjölk, några skedar nyponsoppa, tre tuggor pannkaka och 100 ml välling har Evelyn levt på idag men det mesta har ju saom sagt kommit upp igen om man bortser från några klunkar mjölk där emellan spygångerna.
Lilla fröken har blivit slöare allt eftersom eftermiddagen rullat på och hon har bara legat i soffan och halvsovit till och från. Jag upptäcker att hon är varm och termometern visar 39 grader. Där kom den också för imorse var hon superpigg och sprang omkring trots allt men febern kom och satte stopp för det.

Jag hoppas att vi alla tre ska få sova ordentligt inatt. Allra mest Evelyn, som behöver vila upp sig. Imorgon är jag tillbaka på jobbet iallafall då pappa R är ledig. Mitt näst sista arbetspass på Donken, som det ser ut nu iallafall. Vi får hoppas att Evelyn kryar på sig kvickt men annars får jag stanna hemma med henne på fredag. Det känns inte så hoppfullt dock men jag håller tummarna för fullt att hon ska kvickna till.

Vi som är lediga i helgen och tänkte hitta på något roligt tillsammans. Det slutar säkert som den förra helgen vi var lediga ihop - hemma med sjuka Evelyn. Men jag hoppas så hårt att jag blir rödblå att vi ska få njuta i helgen.

/ Sandr0o


Tvätttttttaaaaa.

Vi har tvättat för fullt här hela morgonen. Pappa R har åkt till jobbet men jag fortsätter tvätta bort alla nedspydda kläder och lakan. Allt annat med för den delen. Ingen smutstvätt får finnas kvar när jag är klar. Jag har plockat ordning och börjat vika in tvätten i skåpen. Ingen tid att lata här inte.
Nu sover iallafall lillis, hon somnade på soffan så jag bar in henne till sängen så hon kan sova ordentligt och ta igen sig utan att bli störd. Nyponsoppan är kvar i magen änsålänge, hurra!

Jag ska steka pannkakor till lunch idag med hallonsylt och grädde. Så himla sugen, mums!

Jag tänker faktiskt vara lite lat idag och lägga mig och glo på tvn i soffan en stund innan jag fortsätter med plocket.

/ Sandr0o


Vi har fortsatt sjukstuga här. Fram till 0...

100media_imag125 (MMS)

Vi har fortsatt sjukstuga här. Fram till 04 imorse spydde Evelyn en gång var trettionde minut. Det har med andra ord inte blivit mycket sömn för någon av oss, så fort man slumrat till så var det dags igen. Mot slutet kom det ju knappt något från den tomma magen men upp med lillis, fram med hinken, torka munnen, skölja hinken osv och så dags igen 30 minuter senare. Puh! Tack och lov fick vi ett uppehåll från 04 till 08 så lite sömn hann vi samla alla tre. Morgonen startade bra, hon fick i sig lite yoghurt och mjölk som magen ville behålla. Enda tills R fick den smarta idéen och ge henne någon smoothie med apelsin i, inte så snällt för magen så en halv sekund senare flög allt upp igen. Hon är pigg trots allt och nu ligger hon i soffan och berättar för mig att "Pippi bajta" "byta böja onom" "blää äkkli" och så sprang hon och la Pippi på golvet redo för blöjbyte. Lilla hjärtat! Ska försöka få i fröken lite nyponsoppa nu för något bör stackars lilla magen vilja ha. Ingen mat sedan mellis på förskolan igår har fått stanna kvar. Wish me luck!


Sickhouse? Kanske?

Jag blir hemma från jobbet imorgon och Evelyn blir hemma från förskolan. Idag när Evelyn & Roberto åt middag så spydde tydligen Evelyn en kort stund efter maten och när jag kom hem och hon drack sin kvällsvälling så kom det upp mer. Vid 22 tiden vaknar lilltjejen och vi hör hur hon spyr och vilken jättespya sen. Så nu är den nya madrassen inspydd och klar, buuuuu. Det är förbannat jobbigt när det går igenom och in i madrasshelvetet. Nu har jag lagt den plastade frotten och flera dubbelvikta lakan under henne så vi är garderade ifall det kommer mer under natten.

Hon fortsatte småspy lite till och från när vi har suttit i soffan men nu har vi lagt henne igen så får vi se hur det går under natten. Jag hoppas innerligt att det är något hon ätit som hon reagerat på och inte magsjuka. Snälla snälla ingen magsjuka tack. Det återstår att se, ingen feber iaf vilket hon ju alltid får så fort hon blir sjuk annars.


Nu ska jag krypa till kojs. Det gäller att ta vara på sömnen för man vet aldrig hur natten ter sig efter det här.

/ Sandr0o


Nicke Nyfiken.

Evelyn låg i soffan mellan mig och R nu innan läggdags. Hon hade febertermometern framme och pratade en massa om allt möjligt. Hon berättade att "Tuttis" (hennes snuttis) hade "febe", "ont öra" och var "juk & dåli". Haha det är så himla roligt vad hon får alla idéer ifrån och är så duktig på att berätta och förklara ändå för att vara så pass liten. Apropå liten så fyller hon för sjutton 2 hela år på onsdag (inte imorgon då). Det är sanslöst vad tiden flyger fram. I två år har hon funnits hos oss, i två år har vi varit tre i familjen. Samtidigt som det känns som att hon alltid har funnits så känns det som att det var igår som jag och R låg i sängen och pratade sent på natten/tidigt på morgonen och värkarna kom från ingenstans och vattnet gick.
Två år.

Dags att börja planera födelsedagsfirandet lite smått. Räkna på hur många vi blir, vad jag ska baka osv. Måste ju provbaka innan så att jag vet att det blir bra.




Sedan en sisådär två veckor tillbaka max har Evelyn fått en solklar favorit. Hon fick nämligen en film av sin mormor för ett tag sedan och nu ska filmen kollas på varje dag i stort sett. Hon hinner knappt mer än att slå upp ögonen på morgonen innan hon glatt utbrister "titta dicke". Filmen är drygt en timme lång och jag blir lika förvånad varje gång när hon sitter i soffan helt stilla och tittar på hela filmen. Det är iofs inte varje gång hon tittar på hela för vi har ju en massa annat för oss men ändå, när hon tittar så sitter hon still och verkligen tittar.
Jag har tidigare funderat på det och undrat när de små liven egentligen börjar kika på film sådär som man själv minns att man gjorde när man var liten och jaa joo det gör vi tydligen här hemma nu. Jag måste införskaffa lite flera filmer tror jag. Vi kan inte titta på Nicke firar jul dagarna i enda. Det vore ju bra att önska sig i födesledagspresent annars kanske? Lite roliga barnfilmer att titta på för det är minsann mysigt att gosa ner sig i soffan och titta på film med det finaste jag har.
Barnfilm skrivs upp på önskelistan.
Astrid Lindgren-filmer eller annat spännande. Bara inte Teletubbies, det tål jag inte så det visar jag inte för damen förns det inte går att slippa längre. Haha.

/ Sandr0o


Måndag it is.

Vardagen är tillbaka efter den lediga helgen.
Jag hade det väldigt roligt i lördags. Jag åkte hem till Hanna där vi fixade iordning oss och lagade mat tillsammans - risotto med fläskfile & smarrig sallad med jordens godaste dressing. Så himla gott!
Sen kom Hannas kompis Sara och hängde med oss innan vi stack vidare. Först hamnade vi på söder på Bonden där vi mötte upp några men vi var inte där allt för länge innan vi åkte vidare. Laroy blev nästa stopp och sist men inte minst var vi på Solidaritet. Vi kom väl hem strax efter 05 på morgonen eller något liknande. Trött jaaaadå!

Igår var jag seg som få och vi mös hela dagen, om man bortser från att R både tvättade och städade. Min lilla hemmafru, haha.
På kvällen beställde vi onlinepizza och kikade på film. Vi kollade på "Låt den rätte komma in" och jag tycker den var bra om än väldigt skum.
Det har blivit mycket filmer i veckan, vi som nästan aldrig brukar kolla på film - Changeling, Revolutionairy Road och Låt den rätte komma in. Jag kan rekomendera alla tre men Changeling och Revolutionairy Road var riktigt jäkla bra. Ikväll blir det någon film som R köpt idag, Alive.

Idag har jag äntligen pratat med Ica om hur jag ska jobba första veckan så det känns bra, Bara 4 arbetspass kvar nu och imorgon jobbar jag 10-19. Nedräkningen är i full gång kan jag be att få tala om.

/ Sandr0o


Rackartyg.

Igår upptäckte jag en sak inne på Evelyns rum när tjejerna var här.
Våran lilla rackarunge har målat på halva väggen där inne, med en penna som inte går bort. Det är den där pappa R som inte riktigt har koll på den unga damen när dem är hemma. Hon har nämligen ritat på en stol och på en bänk tidigare också (dock inte såhär mycket) och alla gånger under Rs supervision. Suck!

Jag har haft planer på att måla om Evelyns rum men har velat avvakta men nu får jag helt enkelt slå slag i saken för sådär kan det inte se ut inte. 


Nu ser man inte så värst bra men det är ganska mycket och även på hennes mätsticka har hon ritat.

Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan jag skulle hitta strecken på väggen. Små barn hittar på rackartyg, det hör till. Men nu är det jag som låser in alla pennor någonstans för att slippa flera fula streck.

/ Sandr0o


"Hoppla pålle".

Igår var tjejerna här och käkade tacos och tittade på Lets Dance. Mysigt hade vi det allt och kvällen avslutades ganska sent då klockan hann bli över tolv. Trött som få däckade jag i sängen och vaknade imorse, pigg & utvilad. Lovely. Jag & Evelyn körde R till jobbet då vi skulle iväg och handla blöjor.

         
Innan vi stack iväg dansade vi för fullt här hemma. Evelyn har min nya favoritklänning på sig, hon har en likadan i rosa också. Mjuk, skön, praktisk och fin - great combo!

När vi kom hem från handlingen lagade jag lunch. Blev sugen på ungsbakad falukorv så det fick det bli. R blir nog glad, han älskar typ det. Haha. När jag står och lagar maten hör jag hur Evelyn ropar från sitt rum "Mamma kom läta Tello" och när jag kommer in ligger hon i sin säng med boken om Vitello och väntar på mig. Det blev en liten mysstund med bokläsning. Mysiga unge ♥


Redo för bokläsning.


Vi red lite på "lilla gubbe" som Evelyn kallar gunghästen som hon fick i julklapp av min mormor & morfar innan det var dags för lunchen.

Nu har vi ätit lunch och jag har precis lagt Evelyn att sova. Jag ska plocka iordning alla saker jag ska ha med mig till Hanna ikväll då jag faktiskt ska sova över där för jag vägrar sitta och åka nattbussen hem mitt i natten alldeles själv. Nej ni, det får allt vara och så sussar jag hos fröken Östholm istället. Hur bra som helst!

Sen tänkte jag faktiskt försöka vila ögonen en stund jag med för det är bland de bästa jag vet. Att slumra till en liten stund mitt på dagen när Evelyn sover sin nap.

Plocka, vila och sen fixa det sista inför kvällen. YES SIR!

/ Sandr0o


Duploo.

Dagen har varit seg så seg men när klockan äntligen blev 18 fick jag stämpla ut och skyndade mig hem till familjen. Vi åt god middag och mös innan Evelyn skulle sova. Imorgon vid 17 tar jag helg och det ska bli såååå skönt. Efter jobbet imorgon kommer flickorna hit och kikar på Lets Dance och äter middag, mysigt. På lördag ska jag bege mig in mot stora staden och hem till Hanna. Även Frida kommer vara där och vi ska käka & kalasa innan vi sen drar ut någonstans. Gud så roligt vi ska ha det, det ser jag fram emot.


Evelyn bygger med sitt älskade Duplo.

Nu ska jag hämta mitt täcke och gosa ner mig i soffan för jag och R tänkte spendera kvällen med att kika på film. Den där Changeling som vi såg häromdagen var riktigt jäkla bra så nu hoppas jag på något minst lika bra.

När jag tar helg imorgon har jag bara 5 sketna arbetspass kvar på Donken. Woopidoo!

/ Sandr0o


En kaffe och grym musik räddar denna morgo...

100media_imag123 (MMS)

En kaffe och grym musik räddar denna morgonen.


Changeling.

Jag och R lånade fyra filmer av hans föräldrar ikväll. Nu tittar vi på Changeling och den är väldigt spännande. Jag hoppas man inte blir besviken på slutet. Vi tog en liten paus för en viss karl var tvungen att fixa mackor.  

 

Back till filmen.

/ Sandr0o


Nummer 11.


Idag har vi ätit Cattis nummer 11 (om jag inte minns fel) från Forno Romano.
Det är ljuvligt gott och det tyckte R med.


Pasta, ostsås, soltorkade tomater, ruccola, rostade pinjenötter, prosciutto & parmesanost.

/ Sandr0o


Yes.


Jag försökte få R att hjälpa mig ta lite kort innan vi stack iväg idag men karln tröttnade snabbare än snabbt så det blev inget av det hela, han ju inte leka med några inställningar alls knappt. Inte ens 10 bilder orkade han ta. Suck, haha!


Sängen vi ville ha till Evelyn fanns iallafall i Uppsala, tur det. Så nu inviger lilla fröken den och hon har varit väldigt uppspelt under ihop-skruvandet och när det var färdigt. Hon kastade sig i sängen och klättrade i och ur en miljard gånger. Det blir nog riktigt bra det där.

/ Sandr0o


Awesome att sitta i bilen och lyssna på gr...

100media_imag122 (MMS)

Awesome att sitta i bilen och lyssna på grym musik riktigt högt.


Awesome att sitta i bilen och lyssna på gr...

100media_imag122 (MMS)

Awesome att sitta i bilen och lyssna på grym musik riktigt högt.


Alla barnsängar på Ikea i Barkaby var till...

100media_imag122 (MMS)

Alla barnsängar på Ikea i Barkaby var tillfälligt slut så nu är vi på en roadtrip till Uppsala för att kolla om sängen finns där. Både lagerstatusen på internet och telefonen ligger nere så vi chansar och jag håller tummarna för att vi får med oss sängen hem. Hoppas hoppas!


Läsning - I love.

Jag har legat i badet med hårinpackning och ansiktsmask samtidigt som jag njutit av att läsa i min bok som jag läst sedan i somras. Jag glömmer bort att läsa, när jag får tid att göra saker är det alltid något som behöver ordnas eller plockas med så läsningen faller bort. Det är synd för jag älskar att läsa böcker! Jag borde ta mig i kragen och läsa oftare, ja det borde och ska jag.

Jag läser Aldrig fucka upp och den är spännande. Inte mycket kvar nu och det är på tiden eftersom jag började med den under andra resan till Turkiet i juni. När jag läst ut denna är det dags för lite chiclit. Jag älskar Sophie Kinsellas böcker och var som besatt av att läsa dem förut och jag har faktiskt missat de två sista böckerna i shopoholic-serien.
Jag tror jag ska införa läsning innan bedtime. Haha.



Det är snart dags för mig att ge upp mot tröttheten och lägga huvudet på kudden. Både jag och R är lediga imorgon. Det var skönt att stämpla ut idag och ha två dagars ledighet framför sig, en dag med R och en dag när R slutar tidigt. Men vet ni vad det bästa är? Imorgon har jag beställt en liten sovmorgon. Det ska bli ljuvligt kan jag tala om för er. Efter sovmorgonen åker vi till Ikea för att inhandla en ny säng till våran älskade dotter.

/ Sandr0o


Tolvslaget.

Och så blev det nytt år.











/ Sandr0o


Sista dagen på året - Bildbomb.


Min älskade dotter hade fått en nyårsklänning i julklapp av sin mormor. Denna lila paljettklänning klädde vi på henne så hon skulle vara lite festlig dagen till ära. Klänningen var på i max 10 minuter innan någon stod och ropade "känning abv" högt som attan. Jag tror det kändes obehagligt för lilla damen när hon kom åt paljetterna kanske. Haha. Det var bara att rota fram något annat ur garderoben och diademet det skulle sitta i pannan minsann.
Det blev mycket bus under kvällens gång och Evelyn var vaken till elvasnåret innan det fick bli läggdags. "Backu" och "Kibbe" skulle leka mest hela tiden. Roligt att hon säger "Kibbe" när hon ropar på Kim men om man frågar vad hon heter så säger hon Kim. Tokfia där!


Charmtrollet.

 
Marcus fick nästan hjärtattack när Evelyn skulle upp på sin lilla spis och hoppa därifrån ner på sin gunghäst. "Hoppla Pålle"


Någon tycker om sås.


Smaka Backu, nam nam.

 
Titta i albumet.


Dags att gå ut och skicka upp våra Khom Loys.


Papi & Evelyn.


Verkligen jätte smidigt att det toksnöade när vi skulle skicka upp våra himmelslyktor.

 
Två av fyra stack iväg medan de andra blev nedsnöade.


Evelyn älskar att titta på kort.




Backu blev vild på tolvslaget.

En nyårsafton i bilder helt enkelt.

/ Sandr0o


Maten - nyårsafton.

Kim hade ordnat med smarrig förrätt bestånde av tre små toasts. En med kantareller, en med löjrom och en med rökt ren om jag inte minns fel.
 Det var en riktig fullpoängare det där. MUMS!


Toastisarna.

Roberto & jag (läs jag) stod för huvudrätten och vi bjöd på helstekt oxfilé som serverades med rostad potatis, sallad, beasås och rödvinssås.


Oxfilén.


Nom nom nom.

Någongång efter tolvslaget  hög vi in på efterrätten som var gudomlig, verkligen hur gott som helst. Det kommer jag garanterat bjuda på nästa gång vi bjuder någon på middag. Det var Kimmi som stod för efterrätten och det var hemmagjord vaniljglass med friterad brieost och hjortron. Sug på den ni.. MUMS MUMS!


Det där är grejer ska ni se.

Jag har blivit alldeles hungrig av dessa bilder så nu ska jag slå mig ner i soffan och äta oxfilen & salladen som blev över från igår. Tjingeling!

/ Sandr0o

/ Sandr0o


Nyårsafton.

Vi firade in nyåret tillsammans med Kimmi & Marcus och det var en trevlig och lugn kväll med god mat och en hel del skratt. Jag har såklart fotat som en tok (som alltid) så det kommer bilder i omgångar. Här kommer dukningen och lite egopics för det händer ju ganska sällan.


Dukat inför nyårsfirande. Här ser ni förresten hur den nya lampan ser ut i helhet också.



Lite nyårspyntat. Jag hjärta ljus!


Jag invigde den nya klänningen som jag hittade när jag var på vift häromdagen. Micket micket fin!


Det är inte lätt att fota sig själv.


Redo för nyårsfirande.

/ Sandr0o