Vecka 15 - andra trimestern.

 
Barnet
Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt.  Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag.

Mamma
Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Om du fött barn förut blir magen oftast större mycket tidigare än under första graviditeten. Psyket påverkas allt mer. Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.
  
 
 
 
Min mage försvann ju under ungefär 1 veckas tid och var verkligen helt platt igen. Nu är den tillbaka och det med besked. Haha.. Den har växt riktigt ordentligt på bara några dagar nu. Så en riktigt tjockis har man blivit, inte alls jätteroligt alla gånger. Det blir bättre med tiden I guess!
 
Nu ska vi kika på första Twilight-filmen här. De kör ju filmerna på tv nu inför premiären för sista filmen. Längtar ihjäl mig!
 
/ Sandr0o
 
 

Kommentarer

Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback