Praktik.

Tiden rullar på i en faslig fart. Jag kör min andra vecka på praktiken av fem veckor så tiden går väl lite extra snabbt just nu också. 

(null)

Här spenderar jag mina dagar. Imorgonkväll åker jag och killarna till landet direkt efter deras gymnastik. Då jag läser i Uppsala och valborg är så stort där så är vi nämligen lediga så därför passar vi på att sticka ut direkt. Eddie jobbar halvdag så han kommer på fredagen sen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi måste ju till landet och kolla till alla odlingar,  haha.. Mina ganska nysådda luktärtor på bilden under ska få följa med ut till landet. Klematisen jag köpte verkar ha gått en ond och bråd död till mötes tyvärr så de behöver bytas ut. 

(null)


Före & efter.

Insåg i helgen att det är ganska precis ett år sedan som vi tog över landet och att det verkligen har hänt en del sedan dess. 
Här kommer lite förändringsbilder inifrån:

(null)


(null)

(null)

(null)


(null)


(null)

(null)


(null)


(null)



En magisk helg.

Jag avslutade min skolvecka med att skriva en tenta i specialpedagogi, halvrolig tenta faktiskt men så fort den var klar styrde vi mot landet. 


Denna helgen har vi verkligen hunnit med en massa utomhusfix på tomten och vilket väder vi har haft. Spenderat hela dagarna ute mellan 10-18 och sen är man lagom mör av allt jobb och den friska luften. Men helt underbart har vi haft det. 

(null)

Helgens jobb har bestått i att kratta ut all denna jorden som ligger överallt på bilden ovan. Eddies föräldrar har hyvlat av ett lager och anlagt en parkeringsplats med grus så vi passade på att ta den jorden som hyvlades bort till vår tomt. Vi håller på med projekt gräsmatta. 

(null)

Ett till jobb vi började med direkt när vi kom ut var att skyffla grus i hela ramen runt pallkragarna, sista steget i att slutföra det projektet.

(null)

Vi lyckades kratta ut all jorden tillslut, en sisådär 21 ton.. Hahah vi fick engagera hela lördagen åt det arbetet. Kändes som att vi aldrig skulle kunna slutföra det men det gick det med.. 

Klematis.

(null)

Jag planterade två olika sorters klematis i den stora lådan som Eddie byggde i somras som ska få klättra på armeringsjärnen tänkte jag. 
Slängde även ner några lökar av gladiolus, lilja och något mer emellan. Ska bli väldigt spännande att se om det dyker upp något alls.
  
(null)

(null)

När vi skulle åka hem drog det in en snöstorm såklart. Typiskt bara för att jag planterat, haha. Nu ser någon av klematis-plantorna hemska ut. De kommer säkert inte överleva bara för det. Värdelöst!! 


En påsk på landet.



Vi spenderade påsken ute på landet. Eddie har bytt jobb här nu precis efter påsken så han tackade med andra ord för sig på sitt tidigare jobb innan påsk och vi tutade ut till landet så fort han lämnat av bil och annat på deras kontor på onsdag morgon. Så det blev lite långledigt på landet helt enkelt. Ganska tur med vädret så vi har spenderat mycket tid utomhus som vanligt, med olika projekt. 

(null)
Adrian hjälpte farfar att bygga en ny grillplats. 


(null)

Vi har krattat bort alla löv som legat och skräpat på tomten, vilket jobb det är att kratta ändå alltså. Men väldigt tillfredsställande att se när det blir så fint efter. 

(null)
Kidsen fick ett stort påskägg av oss i år i form av en väldigt stor studsmatta. Väldigt bra sysselsättning det där tycker vi. 

(null)
Sedan kom påsken på riktigt och fantastiska grannar kom över och hade med sig Memma som vi smakade för första gången. Kul med lite annorlunda traditioner med mat än köttbulle och prinskorv typ. Haha! 

(null)
Killarna fick också gå och leta påskägg hos gulliga grannar som styrt upp med påskäggsletande på påskaftonsmorgon och kaffe för de vuxna. 

(null)

På kvällen bjöd en annan granne in till äggjakt. Killarna fick så mycket godis att de är alldeles proppfullt i gottisskåpet. 

(null)
Mormor och morfar kom också till landet utklädda till påskharar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Både barnens mormor och morfar och min lillebror med familj kom och hälsa på oss en sväng. Vi grillade korv till lunch och gjorde toast över öppen eld till mellis. Supermysigt!