Ett Två Gnäll.

Idag har varit en halvjobbig dag. Jag har känt mig jättegravid och magen har bara varit i vägen konstant, trots att den inte är speciellt stor egentligen, haha. Värre blir det ju lixom!
Imorse tappade jag precis allt jag rörde vid på golvet - pennor, pengar & allt man kan tänka sig. Med tungt huvud, trötta ben & sliten kropp var det upp och ner som gällde. Någon ville minsann testa mitt tålamod idag!

Runt tiotiden fick jag spendera en stund på toaletten på jobbet också då jag mådde väldigt illa och kände spyan i halsen. Med efter lite snabb vila och vatten började det kännas bättre. Tack & lov för det, sjuk vill jag inte bli.

Gnälligt värre idag men nu känns det iallafall bättre!
Nu tänker jag lägga mig i min favoritfamn och läsa om Femti resten av kvällen. Andra boken utläst ikväll, måste köpa nästa illa kvickt. Jagkaninteslutaläsa!

Bästa tänkbara kvällen ❤


Mellandagsrean.

Idag har vi varit en tur ut på mellandagsrean. Allra bäst var det på Barnens Hus, 75% rabatt på alla kläder. Helt galet hur det kan vara så billigt!
Vi shoppade till både storasyster & lillasyster i magen. Några bodysar & pyjamasar till liten, det allra första vi köper. Var alldeles för billigt för att strunta i det!

Vår julledighet lider mot sitt slut. 5 dagars ledigt och vi har bara 1 dag kvar nu innan det är dags att jobba igen. Åh det är ju så himla mysigt att bara vara lediga tillsammans.. En dag har vi som sagt kvar och då ska vi minsann gå och se på Disney On Ice som Evelyn bland annat fick i julklapp av oss. Ska bli väldigt kul, hoppas hon gillar det lilla fröken!

Ligger i soffan med vetekudden, har haft något så hysteriskt ont i eftermiddag. Jag önskar så att något kunde lindra smärtan! Jag tänkte ringa och boka tid hos en sjukgymnast imorgon, så får vi hoppas jag kan få en tid relativt snart.
Dags att försöka ta tag i det här för jag vill inte gärna bli sjukskriven direkt!


Vecka 22.

Magen växer som ni ser. Inte bara magen för den delen.Här samlas det fett lite varstans, inte är jag bortskämd med att bara få en bebismage inte. Jag växer på bredden, tvären och gud vet vad. Jag har lite svårt för det här med att vikten skenar iväg. Jag som kämpat så hårt för att tappa mina kilon tidigare!
Jag får koncentrera mig på allt det mysiga man får uppleva med en bebis i magen istället. När bebis är ute i vida världen får jag väl bekymra mig över kilona som ska bort.
Jag har en riktig liten vilding i magen. Sparkar, buffas & lever rövare mest hela tiden. Den senaste veckan har min kissblåsa varit underhållande skulle jag kunna gissa. Titt som tätt kommer det sparkar som känns som att lilla bebis verkligen siktat in sig på blåsan och tjongar till med världens kraft.
 
 
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter. Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.
 
 
Hitills är det bara den där jäkla ischiassmärtan som gör mitt liv till ett levande helvete ibland. Det är en sådan hysterisk smärta och man vet aldrig när den kommer. Vissa dagar känner jag nästan ingenting medan jag andra dagar knappt kan gå för att det gör så ont. Idag har varit en dag där jag haft extra ont trots minimalt med rörelse. I mitt fall gör det mest ont när jag har stått & gått mycket men i vissa fall, som idag, kommer smärtan ändå. Som en blixt från en klar himmel dyker den upp och sedan sitter den i.
 
Jag har läst en del nu idag och jag skulle tippa på att det i mitt fall handlar om att piriformismuskeln (rumpmuskeln) ligger och klämmer mot ischiasnerven. Det finns olika anledningar till varför man får ischias såsom diskbråck osv men jag tror minsann att det är den där muskeln som är boven i dramat för min del.
Jag hade samma sak när jag väntade Evelyn men då under de två sista månaderna. Nu har jag haft problem sedan jag var i vecka 10-12 kanske, dock har det blivit mycket värre när veckorna tickat iväg.
Fått tips på övningar (youtube & google, I love you) som jag tänkte försöka börja med och hoppas att det ger med sig eller åtminstonde ger lindring.
 
Ischiassmärta kan vara strålande eller brännande och det är möjligt att få känselbortfall, stickande eller domnande i benet. Smärtan kan komma och gå, påverkar ofta bara en sida av kroppen och kan vara så svår att varje rörelse är outhärdligt smärtsam. Man kan känna smärta i ländryggen, i baksidan av låret, längs med baksidan av hela benet till foten, en brännande eller pirrande känsla i benet, bortfall av känseln eller stickande känslor i benet eller foten. Smärtan kan kännas i mindre områden eller hela benet.

/ Sandr0o


Julafton.

Vi startade julaftonen med att styra kosan mot Rs familj för julfrukost.
Smaskig frukost följt av julklappsöppning innan vi for hemåt för dusch & fix.
Vi firade julaftonskvällen hemma hos mina föräldrar. Tomten var på besök, vi kikade Kalle, åt mängder med julmat & godis, öppnade klappar och allt som hör till.
 
Mys!
 
 
Det var en trött liten tös i soffan innan det var dags att rulla hemåt.
Väl hemma hoppade hon i en av sina nya pyjamasar och sin nya tofflor.
Så himla söt!
 
 
/ Sandr0o

Julledigt.

Igår klockan 16 var jag jordens lyckligaste människa. Studsade fram och var förbannat glad över att mina 9 jobbdagar var över och att det nu väntade 5 lediga dagar.
Min pappa lämnade Evelyn på mitt jobb och vi mötte upp Cattis för att shoppa till julgodisbak.
Vi spenderade kvällen med att baka massa olika julgodis, 6 olika sorter tror jag det blev. En liten tradition vi har haft de senaste åren, himla mysigt!

Idag har varit en halvdan dag alltså. Vi skulle ju ha kunnat starta ledigheten på bättre sätt. Jag höll på och städade och skulle sätta fart så att det blev gjort, då fick jag in en stor jävla sticka i mitt högra pekfinger. Den har lixom både en ingång och en utgång och går rätt igenom hela fingertoppen. Jag har pillat och pillat men det är helt omöjligt att få ut skiten. Försöker att prova lite olika huskurer så får vi se hur det går tillslut. Just nu har jag lindat in fingret med alsolsprit runt. Hoppas på tur!

R tränade och kom hem och mådde dåligt. Spenderade lite tid vid toalettstolen och sedan dog han i soffan men han verkar TACK & LOV må lite bättre nu. Trodde det var magsjuka först men det verkar vi klarat oss från. Puh!

Jag & Evelyn tog en promenad till centrum för att fixa det sista inför imorgon. Usch säger jag bara! Massor med folk (såklart) och tunga kassar att släpa på. Halvt förstörd när jag kom hem. Sedan har vi slagit in julklappar, städat & fixat.

Nu mina kära vänner är jag slut. Magen och kroppen värker så jag tänker ligga i soffan resten av kvällen och bara vila. Måste ju tänka på min lilla inneboende ❤




7 dagar avklarade. 2 to go!

Ha precis kommit hem från jobbet. Blir bara en snabb sväng här hemma, jag & min karl ska iväg och shoppa julklappar, äta middag & gå på bio.
Jag förstår inte riktigt hur jag ska orka dock, sitter i soffan nu och känner att jag skulle kunna somna närsomhelst utan problem. Trött tjej!

Ska iallafall bli mysigt att få lite egentid. Hungrig som ett djur är jag så det är bäst att min andra hälft sätter fart innan jag går i taket, för som gravid blir jag inte rolig om jag får gå utan mat för länge. Haha!

Jag längtar så förbaskat tills på lördag klockan 16. Då är mina 9 dagar över och 5 lediga dagar väntas. Lycklig!


Julhets!

Jag är slut.. Finito. Kaputt.

5 dagar avklarade, bara 4 dagar kvar. Dock bara en riktigt tuff dag kvar och det är imorgon då jag kör till 18.30. Resten av veckan jobbar jag 8-16 och det går alltid superfort plus att de största kaoset är på kvällarna hos oss.
Idag var en halvt hysterisk dag. Kaoset var totalt när jag lämnade bygget vid 18.30. Crazy lång kö och på tok för lite personal. Det ropades efter folk som redan gått hem och en av ägarna fick slänga av sig jackan, släppa sin fryspizza & mjölk och jobba igen. Det är inte mer än rätt när man drar ner så mycket på personalen inför årets största helg. Väljer man att göra så får man för sjutton se till att man finns där under butikens öppettider själv. Då får man stå sitt kast helt enkelt!
Det finns ingen hejd på hur stressigt det är just nu.. Man är alldeles matt när man äntligen får stämpla ut för dagen! Fullt kaos utan kontroll.. Men som sagt 4 dagars arbete kvar innan vi går på 5 dagars ledighet hela familjen. Jag längtar ihjäl mig!

Nu tänkte vi kika på någon julfilm som visas på tv, få lite myskänsla.. Jag har förbaskat ont i ryggslutet och ned i benet (som vanligt, hmpf) så det är väl till att värma vetekudden i hopp om lindring. Just nu kan jag inte ens ligga ned pga smärtan så sitta it is. Lovely!


Lucia.

Vilken fantastisk harmonisk morgon jag har haft. Pappan i huset lämnade Evelyn på förskolan innan han åkte och tränade imorse, vilket betydde en liten sovmorgon och en lugn & skön morgon. Evelyn fick nämligen vara på förskolan idag trots att vi var lediga då hon såklart gärna ville vara med på luciafirandet. Som hon har övat nu i flera veckor på sångerna, sjungit för full hals här hemma och idag vid 15 var det dags. Alla föräldrar stod förväntansfulla ute i kylan, vi fick varm & go glögg att värma oss med medan vi väntade på att barnen skulle tåga ut.
Åh dem var så duktiga och fina! Evelyn sjöng och gick hand i hand med en av sina bästisar Ava.
När dem hade sjungit klart så bjöds det på fika, v fikade en snabbis bara då vi hade planer för resten av eftermiddagen.
 
Vi har nämligen varit på julgransjakt. Bredvid mig här nu står det en nästinintill färdigpyntad julgran. Men puh vilken tid det tar att klä den, speciellt när man måste knyta alla dessa j*dra snören till kulorna själv. Evighetsgöra, haha!
Jag blev väldigt besviken på utbudet av julpynt i butikerna. Vad hände med mitt vita glitter? Alla fina vita kulor som jag drömt om? Rosetterna & änglarna? Va? Det fanns inte alls mycket roligt där ute. De kulorna i fattigmanssilver jag ville ha från Rusta som är to die for verkligen fick jag hoppa över då dem inte passade ihop med allt silver som det blev istället för de vita jag tänkt mig. Jag ska på jakt efter några fler vita kulor iallafall. Jaja den är väldigt cozy ändå tycker jag. Det är ju något väldigt speciellt med en julgran. Mys!
Evelyn är glad och nu är det bara att börja fylla på med julklappar under den.
 
 
Som vanligt är det nästan omöjligt att få en rättvis bild på en julgran. Eller så kanske det är mina fotoskills det är fel på helt enkelt ;)
 
Nu ska jag sätta mig i soffan (ligga kan jag tydligen inte, pain) och stretcha höften lite och njuta av ett glas iskall julmust. Mumma!
Sen ska jag även försöka förtränga att det här var min sista lediga dag innan jul nästan. Nio dagar på raken kör jag nu, in i kaklet för det är allt annat än lugnt på jobbet just nu. JULHETS! Jag längtar redan tills söndagen den 23:dje. Wish me luck!
 
/ Sandr0o
 

En dag av smärta.

Idag har varit en helvetisk dag, smärtmässigt. Jag har haft ont i ischiasnerven (om det ens är det?) från det att jag gick hemifrån tills nu. Eller alltså ja, jag har fortfarande ont. Smärtan verkar inte vilja släppa trots att jag just nu bara ligger raklång i soffan med en uppvärmd vetekudde. Hittills har det varit väldigt ovanligt att jag känt smärtan när jag inte rör mig men idag strålar det ned i hela benet konstant, oavsett vad jag gör. Att försöka stödja på vänsterbenet under kvällen har varit stört omöjligt så jag haltar fram.
Jag fick tillomed begära skjuts från stationen idag för jag kände att jag aldrig skulle klara av att ta mig hem, även om det bara är en promenad på 10 minuter.

Det känns lite oroväckande att jag redan har så pass ont trots att jag bara gått halva tiden. Det där med en sjukgymnast kanske inte vore någon dum idé trots allt.

Just nu sparkas bebisen som tusan, det brukar bli en massa buffar efter klockan 20 av någon anledning. Gosigt är det iallafall att känna av lilla skrutt i magen ❤


Evelyn önskar sig..

Jag har försökt knåpa ihop en liten önskelista till fröken Evelyn med tanke på julafton som närmar sig och hennes kommande födelsedag.
 
 
 
 
 
 
Evelyn tycker om att leka med Duplo och vill gärna ha fler klossar att bygga med.
 
Evelyn har blivit en riktig liten pusslare på sista tiden. Dock tycker jag att alla hennes pussel är på tok för lätta och utmanar henne inte för fem öre, utan dem är klara på tre röda. Så gärna pussel med lite fler bitar!
 
En målarväska som kan hålla allt på plats skulle uppskattas då Evelyn älskar att rita & måla.
 
 
Sedan växer ju fröken som ogräs så nya kläder är både välbehövligt och uppskattat.
Jag förstår inte riktigt hur mycket den lilla människan växer, haha. Fort går det iallafall!
 
 
Evelyn vill gärna ha en ny "one piece" att mysa runt i då hon har växt ur sin förra. Next har många jättefina!
 
 
 
 
 
Damen har vuxit ur de flesta av sina pyjamasar och de prickiga från Lindex är urgulliga och skulle passa fröken Rosa perfekt.  Mycket plagg med mönster, glitter, paljetter, schyssta slitningar & läckra detaljer. We like it.. Heja coola barnkläder! Tror ni min dotter tycker om glitter eller? Glitter & rosa till alla om Evelyn fick bestämma!
 
Det är inte helt lätt att komma på saker och Evelyn kan man knappast fråga på riktigt för hon vill ha precis allt som görs reklam om på tv och minst 5 saker på varje sida i leksakstidningarna.
Så vi tar det med en klackspark ;)
 
/ Sandr0o
 
 

Done and done.

Här har vi en tjej som är fullkomligt slut som människa. Det märktes direkt på morgonen att julruschen slagit till en aning, stor skillnad från förra veckan idag faktiskt. Från 6 klumpsäckar till 11, från 3 REKsäckar till 5 och en hel drös med kunder på det.
Den här damen har som ni vet en hosta från helvetet och är fortfarande lite "lagom" förkyld. Sådär så att det gör att man blir extra trött även om man klarar av att jobba.

Under eftermiddagen har jag haft hysteriskt ont i ischiasnerven och hela benet har domnat bort till och från. Det gör så jädra ont när benet viker sig och det inte går att stödja på det. Det känns som att stödbältet får mig att kunna gå längre tid utan att få ont men ibland hjälper inte det heller. När jag satt i soffan nu för en stund sedan så ilade det i hela benet, inget som jag känt av förut då det bara brukar göra ont när jag rör mig. Vad är det som händer?
Min BM tycker att jag ska gå till en sjukgymnast men det känns lite överdrivet. Det ska ju inte vara en dans på rosor att vara gravid och man ska ha lite ont varstans. Himla dumt tänk man har egentligen.. "Bara" 20 veckor kvar!


Hostjäkel.

Jag blir så trött. Jag är fortfarande förkyld som attan och har på det fått en hosta från helvetet. Det känns som att det inte var allt för längesedan som jag blev av med den hostan jag gick med i 7 veckor. Herrejisses!
Jag hostar så jag får alldeles ont i huvudet och igår hade jag riktigt svårt att somna. Usch! Hoppas det ger med sig illa kvickt..
Bjuder på några bilder från häromdagen. På en tjockismorsa. Igår gick vi in i vecka 20!
 
 
/ Sandr0o
 

Christmas Tree.

Jag längtar ihjäl mig tills på torsdag. På torsdag är det nämligen lucia. Väldigt passande att både jag & R är lediga. Det betyder luciafirande på förskolan följt av julgransjakt. De senaste åren har vi haft som tradition att köpa & klä julgranen på just lucia. Så himla mysigt! Jag längtar tills granen står färdig i vardagsrummet och sprider julkänsla & mys. Jag har bestämt mig för en vit jul i vardagsrummet & en röd jul i köket, haha. Vårt vardagsrum gör sig allra bäst när det är vitt vitt vitt. Julgransdekorationerna kommer gå i fattigmanssilver, vitt, silver & massa glitter och änglar. Åh så fint, jag längtar!


Prinsessor ❤

Det här med att man ska få tjockt & glansigt hår, fin & strålande hy, långa naglar och verkligen glowa när man är gravid är då inget jag verkar få uppleva denna gången heller. Min hy är sämre än någonsin och mitt hår är lika tunt och tråkigt som vanligt. Det kanske har att göra med vad det är för en liten filur som ligger och gror där inne? Det sägs ju att en liten tös snor skönheten från sin mor. Det kanske stämmer med tanke på att vi väntar en liten flicka även denna gången. Igår var vi på ultraljud och fick se våran lilla bebbe för första gången och hon trodde minsann att det var en liten prinsessa. Så mysigt!

Jag har gått och blivit förkyld, jädra ont i halsen och snorig som attan. Fick härda ut dagen på jobbet men imorgon är det jag som ligger i soffan/sängen hela dagen och vilar upp mig. Jag vägrar bli mer förkyld än såhär! Min plan för morgondagen är att ligga och spana på Sunes jul. Hur bra? Hoppas Evelyn tycker detsamma så att det blir frid och fröjd här hemma.