Vecka 38.

Då knallar vi lugnt in i vecka 38. Det betyder att det är 3 veckor kvar till beräknad förlossning, 21 dagar närmare bestämt. Om bebis i magen bestämmer sig för att följa i storasysters fotspår så är hon ute hos oss om 11 dagar. Tidigare under graviditeten hade jag planer på att jaga ut ungen ur magen vid det här laget med hallonbladsté, så mycket ansträngning som möjligt och andra husmorsknep men just nu känner jag mig kolugn och har inte alls bråttom. Bebis får mer än gärna stanna tills BF, även om jag såklart längtar efter att få se efter vad det är för liten som gömmer sig där inne. Nej bråttom har jag då rakt inte faktiskt!
 
Lite bilder som vi knäppte i onsdags på mina hjärtan.
 
Nu är barnet helt fullgånget och kan födas precis när som helst. Under de sista veckorna före födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-4500 gram.  Från hjässa till fot brukar de flesta nyfödda barn hamna på 47-53 centimeter.  Barnets navelsträng är i det här skedet ungefär en halv meter lång. Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner oftast, men på vissa barn kan det fortfarande finnas kvar lite fjun här och där även vid födseln, t ex på ovansidan av öronen. Vid förlossningsögonblicket kommer vattnet att tryckas ut ur lungorna och barnet börjar för första gången andas luft genom näsa och mun.
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt.
 
Jag var på barnmorskebesök i onsdags. Allting såg bra ut som vanligt, järnvärdet var tillomed bra trots att jag slutat med järntabletterna. Lite högre blodtryck än tidigare men inget att anmärka på. Jag har totalt gått upp baam baam baam 13 kg. Herregud sicken tjockis, sist gick jag ju bara upp 5 kilo från inskrivningen till sista kontrollen. Jag tycker minsann inte att jag har gjort någonting annorlunda utan jag skulle snarare säga att jag inte ätit lika mycket onyttigt skit som sist. Kilona tar vi tag i när bebis är ute så det bekymrar mig inte överhuvudtaget, inga problem det där fixar jag!
Bebis ligger också helt fixerad så nu är det bara att vänta och se när liten vill titta ut.
 
/ Sandr0o
 
 

Kommentarer

Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback