Tårtbak.

Det känns som om jag har spenderat hela kvällen med att testbaka den tänkta doptårtan. När jag var i affären idag tänkte jag först köpa ett färdigt marsipanlock men bestämde mig istället för att testa att köpa marsipan bara och fixa själv. Det var inte lätt mina vänner, det gick ju men det blev himla mycket mer jobb när jag skulle försöka få den att inte fastna på kaveln eller bänken och försöka få den någorlunda jämn så att den skulle passa tårtan. Puh säger jag bara! Men tillslut gick det iallafall som sagt. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska baka tårtorna själv eller inte då jag inte vet vart jag ska förvara dem och lite så men däremot tycker jag att det skulle vara så himla mycket roligare att ha gjort dem själv. Men vi får se hur det blir, det tåls att tänkas på iallafall.


Jag råkade kladda lite med florsockret som ni ser. Doptårtan sen ska absolut inte se ut såhär utan jag hittade en kristyrtub i skåpet som jag testade att skriva lite med bara.

Anledningen till att jag skulle testbaka idag var bara för att se så att fyllningarna smakade okej tillsammans. Dekorationen tar jag sen. Jag läste på internet att man skulle pensla insidan av marsipanen med smält smör för att undvika att marsipanen svettas. Vi håller tummarna för att det funkar så kanske jag slipper gå upp i ottan på dopdagen och kan göra dem dagen före.
Jag tillät mig själv att smaka en pytteliten bit av tårtan så att jag har koll på vad det är jag gör egentligen. R tyckte nog att den var god eftersom han tog två bitar. Bra det!

Enough said..
Imorgon blir det först BVC och efter det sticker jag till banken på rådgivningssamtal, vad det nu ska vara bra för?
Ska bli roligt att se hur mycket lillan har gått upp sedan vi sist var på BVC för en månad sedan. Dessutom skulle hon prata om att börja med smakportioner denna gången. Spännande!

/ Sandr0o

Kommentarer

Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback