En dag i Uppsala.

Imorse när jag vaknade vart jag lite tveksam till att fara iväg till Uppsala då det var grått och molnigt ute men efter någon timme så började det spricka upp så jag och Cattis bestämde oss för att ge det ett försök iallfall. Jag var tvungen att gå ner till stationen (en promenix på 30 minuter) för att sedan ta tåget till Väsby. Jag var alldeles nervös inför att åka tåg med barnvagnen eftersom folk är så himla ohjälpsamma och efter dagens tågåkande så stärks verkligen den uppfattningen. Ingen erbjuder sig att hjälpa till förns jag själv försöker bära ner hela vagnen själv, vilket ju inte går så bra eftersom den är tung, då efter ett tag så är det någon som kommer på att dom kanske skulle hjälpa mig med vagnen. Och för övrigt så är det väl bara vanligt vett att man låter folk gå av tågen först innan man boxar sig på tåget? Hur skulle vi lyckas få av en barnvagn när folk strömmar in? Det är bara att köra på idioterna om dom kommer ivägen, det körde vi på.
Nej usch, jag tänker då inte åka tåg själv igen på mycket länge. Haha.

Dagen i Uppsala var trevlig, dock lite småjobbigt att lillan inte var på sitt allra charmigaste humör, utan hon verkade ha en dålig dag men det gick ju ganska bra ändå. I Uppsala promenerade vi runt och tittade i affärer, åt lunch, besökte domkyrkan och åt glass.

      
Cattis och Evelyn. Cattis spanar efter kläder på Monki.

Det hände en del roliga saker under dagen. Vi hade två riktiga höjdpunkter. Cattis skulle nämligen köra upp vagnen i rulltrappan eftersom jag hade lillan i famnen. På första försöket hade hon vagnen åt fel håll och sen så fastnade vagnen emot "väggen" på rulltrappan så Cattis åkte en bit uppför trappan medans vagnen vart kvar. Jag skrattade så jag tjöt, det var ju sinnessjukt roligt och det tror jag att det var fler än jag som tyckte. Haha. Roligt var ju att hon hade sagt till mig hela tiden "Det är bra, du måste öva på sånt här, det är ingen fara". Efter denna incidenten så fick vi byta när vi närmade oss en rulltrappa, hon tog lillan och jag fick köra upp/ner vagnen. Så kan det gå :)

     
  Domkyrkan.

        
Kanalen. Inbrottstjuven. Läskig staty inne i kyrkan som vi trodde var mänsklig först.

Strax efter att jag hade tagit bilden när Cattis försöker bryta sig in vid fel ingång av domkyrkan så blåser vagnen iväg en liten bit, bara sådär helt utan förvarning. Det blåste verkligen upp till storm helt plötsligt. Så då var det bara att agera snabbt och springa och rycka tag i vagnen illa kvickt. Det var ju faktiskt riktigt komiskt det med.

Det blev en heldag i Uppsala. Vid halv sju kom jag innanför dörren här hemma igen efter ett mardrömslopp ifrån stationen. Lillan bara skrek och skrek, tillslut alldeles hysteriskt. Så jag som redan hade förbannat ont i mina hälsenor fick gå i raketfart och springa vägen hem. Sista biten tog jag upp henne ännu en gång och hon lugnade sig lite, jag fick dra vagnen, guppa henne, vyssja henne och försöka komma framåt samtidigt som jag skulle komma ihåg att andas också. Alldeles andfådd var jag och när jag kom in i hissen hos oss så kände jag mig alldeles dyblöt överallt, svettattacker någon?

Mamma var här på kvällen en snabbis och lämnade fyra stolar till våran balkong som hon hade hittat billigt, de fick jag i påskägg av dom. Det tackar vi för, nu kan vi sitta ute i solen när den tittar fram. Härligt! Nu behöver vi bara leta efter ett passande bord sen.

Nu sitter vi alla tre i soffan, lillan har äntligen somnat i Rs knä. Äntligen!!! Som sagt har hon inte haft någon bra dag och varit grinig men vi hoppas på en bättre dag imorgon vi :)
Jag är helt slut i kroppen och mina hälsenor bränner riktigt ont så snart blir det nog sängen för mig/oss.

Godnatt / Sandr0o



Kommentarer
Postat av: C

Mysdag men bätter väder nästa gång tack! Lite smått frostskador när man kom hem.

Ja ska va tysst i fortsättning om allting som e bra att utsätta sig för, igår märkte jag nämligen vilken mardröm både rulltrappor o idoter på tåg är!

Jag ringer dig i eftermiddag då! Puss


Prata med mig:

Namn:
Remember me?

E-postadress:

URL:

Kärleksbrev:

Trackback